Találatok a következő kifejezésre: 36. hetet baj, (25 db)

Miért baj, ha valaki keményedik? És a 36. hét után, ha már nem szedi a magnéziumot, és keményedik, az miért nem baj? Egyáltalán mitől van a keményedés, mit okoz?

Legjobb válasz: Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.

Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.
Azért nem jó a keményedés, mert kinyílhat, vagy elkezdhet nyílni a méhszáj és ezért vezethet koraszüléshez. Nekem a 20. héttõl volt ilyen gondom, de a magnézium és a sok pihenés segített, a 39+6 héten szültem :) A 36. hét után éppen ezért nem gond, ha van keményedés, ami egyrészt természetes, mert a szervezet edz a szülésre, másrészt ha elkezd nyílni sem történik semmi gond, mivel akkor már teljesen életképes a baba, és valószínûleg nem lesz koraszülött emiatt, már csak azért is, mert ha a 36. héten abbahagyja a kismama, akkor ki kell ürülnie, tehát a 37. hétig nem lesz hatása. És pont ezért is kell leállni vele, hogy a szülésnél szépen tudjon tágulni a méhszáj...
nem baj. ugy hivjak hogy braxton hicks. en kulfoldon elek es egyaltalan nem szedtem magneziumot es voltak a terhesseg vege fele kemenyedeseim.Azt mondtak ez teljesen normalis a meh "gyakorol" a szulesre. 40+5 hetesen szuletett meg a fiam, pedig mar a 32. hettol voltak kemenyedeseim.
Hát nem is a 32 hét utáni keményedéseket szokás veszélyesnek tartani, hanem ha már valakinek mondjuk a 20. héttõl van, és a méhszáj nyílni kezd. Nekem is ki volt nyílva ujjkúpnyira miatta a méhszájam a 20. héten...magnézium és pihenés...
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a 36.héten, már 4napja nem szedem a magnéziumot.Nincs több keményedésem mint a magnéziumos idõszakban.Egyedül a vádlim görcsölget.Köszi a válaszokat.

A magnéziumot a 36. hétig kell szedni? Ha 35. héten abbahagyom az már nem gond ugye? 34+3hetes kismama vagyok, napi 1-2magnéziumot szedek. Van még 8szem itthol. Utána már nem baj, ha nem veszek?

Legjobb válasz: Nem baj. Én sem vennék. Nincs akkor sem gáz, ha a 36. héten szülsz. Amúgy a fájásokat a magnézium nem nyomja el. Ha meg akar indulni a szülés, meg fog, akkor is, ha tolod ezerrel a Mg-ot.

Nem baj. Én sem vennék. Nincs akkor sem gáz, ha a 36. héten szülsz. Amúgy a fájásokat a magnézium nem nyomja el. Ha meg akar indulni a szülés, meg fog, akkor is, ha tolod ezerrel a Mg-ot.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ez a napi 1-2sem hiszem, hogy sokat jelent, ezért is gondoltam, hogy nem gond ha utána már nem veszek.

36. hét után nem javasolják a magnézium szedését, de ha terhesvitamint szedek, és abban van, akkor az is baj?

Bár a külön magnézium készítmények általában 250 mg-osak, az elevitben 100 mg, a gravidában 125 mg magnézium van.

Legjobb válasz: "Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak." Kiegészítem még annyival elõzõ válaszomat, hogy az a Mg mennyiség, ami a terhesvitaminban van elég ahhoz, hogy nehezebben táguljon az anyuka vajúdás alatt. Nekem doki mondta, hogy ha abbahagyom a 35. hét körül, akkor már talán a vajúdás kezdetén is kicsit ki leszek tágulva. Igaza lett, a 35. héten hagytam abba mindent, addig 1100 volt a méhszájértékem, a 36. hétre már 2 ujjnyi volt, a 37. héten 4 ujjnyival, szinte teljesen kitágulva mentem CTG-re, ami után nem is engedtek haza, néhány percen belül elfolyt a vizem, 2 óra vajúdás, fél óra kitolás, majd megszületett a lányom. Az orvosom mai napig állítja, hogy a magnézium elhagyása miatt tágultam ilyen könnyen az utolsó napokban.

"Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak." Kiegészítem még annyival elõzõ válaszomat, hogy az a Mg mennyiség, ami a terhesvitaminban van elég ahhoz, hogy nehezebben táguljon az anyuka vajúdás alatt. Nekem doki mondta, hogy ha abbahagyom a 35. hét körül, akkor már talán a vajúdás kezdetén is kicsit ki leszek tágulva. Igaza lett, a 35. héten hagytam abba mindent, addig 1100 volt a méhszájértékem, a 36. hétre már 2 ujjnyi volt, a 37. héten 4 ujjnyival, szinte teljesen kitágulva mentem CTG-re, ami után nem is engedtek haza, néhány percen belül elfolyt a vizem, 2 óra vajúdás, fél óra kitolás, majd megszületett a lányom. Az orvosom mai napig állítja, hogy a magnézium elhagyása miatt tágultam ilyen könnyen az utolsó napokban.
Én Gravidát szedtem végig a 40. hét alatt, meg még utána is 1 évig (tovább is szoptattam). Magnéziumot nem szedtem a 36. hét után, viszont vettem málnalevél teát. 5 nap alatt kitágultam bõ 2 ujjnyira, akkor indították a szülést 40+5 naposan, 4 óra alatt meg is született a babám. Mellesleg én nem szeretnék 37 hetesen szülni... :) A vitaminról mindenkinek megvan a maga meggyõzõdése, én is úgy voltam nyugodtabb, hogy szedtem végig. Olyat még nem hallottam, hogy a terhesvitamin magnéziumtartalma miatt ne lehetne szedni az utolsó hetekben, de nem állítom, hogy így is van. Most második babámmal vagyok 36 hetes terhes és még szedem a Gravidát, bár most eleve már a kezdetektõl nem olyan alaposan mint az elsõ gyerekkel, akkor szinte percre pontosan vettem be minden nap, most meg volt, hogy hetekig nem, mert elfogyott és elfelejtettem venni, vagy ha volt itthon, akkor bevenni... :S Nagyobb baba van kilátásban mint elõször, pedig õ is 4 kg volt.
Szia! Én az elsõ pár hónapban elevitet szedtem, utána mást is, az utolsó 3-4 hónapban meg Ladeevitet. Van benne kevés magnézium, így az utolsó pár hétben csak heti 2-3-szor szedtem. Amúgy az butaság, hogy az elevittõl óriásbébik születnek, én is szedtem, igaz, hogy nem végig, és 3230 grammal és 52 cm-el született a kislányom.
Én szedtem végig, sõt még utána is szoptatás alatt, amíg el nem fogyott. A 7. hónaptól mondjuk csak 2 naponta vettem be 1-et.
Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak. Terhesvitamint nem akartam, mert volt gyümölcs, zöldség körülöttem dögivel, nem akartam vitamintúladagolást (olyan káros, mint a túl kevés vitamin). Ráadásul néhány vitamin (pl. Elevit) óriásmagzatot eredményezhet.
A kérdező hozzászólása: Ebben az óriásmagzat dologban én nem hiszek, de most nem ez a kérdés. Most kizárólag a magnézium miatt kérdezek, mert egyébként meg szeretnék multivitamint szedni. Köszi a válaszodat.
A kérdező hozzászólása: Én sem szeretnék a 37.héten szülni. Két gyereket szültem már, mindkettõnél végig zárt volt a méhszájam (és szerintem ez így egészséges), a vajúdás alatt tágultam ki, mindkétszer nagyon gyorsan. Csak a két elõzõ babánál nem szedtem elevitet az utolsó hónapban, de most szeretnék a vastartalom és a kalciumtartalom miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Írjatok még, hogy ti szedtetek-e az utolsó hónapban elevitet (vagy valamilyen magzatvédõt)! Kérlek, ne pontozzátok le a válaszokat, nekem mind hasznos!
Én heti 2 gravidát szedtem az utolsó hónapban is, és nekem a magne b6-ot is javasolta a doki, azt is szedtem. Nekem egyedül a védõnõ mondta, hogy már ne szedjem, mert akkor majd hogy érzem a fájásokat... Azokat mondjuk 6 marék mellett is éreztem volna ;))


Kisbabám a 36. héten 3800 gr volt, és most a 38. héten is 3800 gr. Ilyenkor nőnek még? Vagy valami baj lehet? Nagyon aggódom! 38 hkm

Legjobb válasz: ez egy becsült érték, már akkora, hogy nem tudnak pontos méreteket mérni, amibõl súlyt lehetne számolni. Nekem a 36. héten azt mondták, hogy 3200 grammos a baba, 40+3-nál pedig 2880 grammal született. Elhiheted, nem ment össze közben, a méhlepény nem volt elöregedve, megkapott minden tápanyagot. Ilyeneken ne aggódj, felesleges. Inkább készülj az érkezésére. :-)

ez egy becsült érték, már akkora, hogy nem tudnak pontos méreteket mérni, amibõl súlyt lehetne számolni. Nekem a 36. héten azt mondták, hogy 3200 grammos a baba, 40+3-nál pedig 2880 grammal született. Elhiheted, nem ment össze közben, a méhlepény nem volt elöregedve, megkapott minden tápanyagot. Ilyeneken ne aggódj, felesleges. Inkább készülj az érkezésére. :-)
Szia, nekem is így mérték: 36.hét: 3200 , 38.hét is 3200 Ez csak becslés, a dokim is megnyugtatott. 39hkm
Ne aggódj. Valószínûleg az egyik alkalommal nem mérték pontosan, vagy mindkétszer pontatlanul mérték. :o) Szülésznõm mondta, hogy a legdurvább mérési pontatlanság egy kiló eltérés volt, amivel találkozott, de a fél kilós becslési tévedés teljesen általános... Nálam is nagyot tévedtek a második babámmal, szóval ne foglalkozz ezzel!
Ezek csak becslések! egy mm-rel arrébb mér a doki és már más adat jön ki! az én lányommal a 38. héten azt mondták hogy legalább 4 kg lesz mikor kijön a méretei alapján, és nem volt még 3 kg se
Ne aggódj, az uh összevissza becsüli, adott méretek alapján (koponya, lábszár stb). Én is hallottam kilós pontatlanságokat is. DE: nem értem, egy doki hogyan gondolja 4 kilósnak a babát, ha jóval kisebb? Nekem az uh mindig 3 kiló fölöttit jósolt, a doki és a szülésznõ viszont tapintásra azt mondta, kicsit 3 kiló alatti lehet (2830-2840-nel született a 2 gyerek). Sõt, ugye a szülésznõ nem is látott elõtte, bementem szülni, megfogta a hasam, és egybõl mondta, nem egy "óriásbébi", 3 kiló alatt lesz. És igaza volt :)

Az baj lenne ha megszülnék 36 hétre?

Legjobb válasz: miért lenne baj?én 32 hétre szültem,és kutya bajunk sem lett-pár nappal tovább vagyunk a kh-ban ennyi az egész

miért lenne baj?én 32 hétre szültem, és kutya bajunk sem lett-pár nappal tovább vagyunk a kh-ban ennyi az egész
Nem a 35-ik héttöl nincs már semmi gond. ezt épp egyik nap a gyerekorvos sógorom mondta nekem. addigra már mindennek ki kell fejlödve lennie.
Szia. Én is pénteken töltöm a 36 hetet, de már nagyon várjuk.Az eszemmel szeretném minél tovább húzni, de amúgy nem bánnám ha már lassan megszületne.Kicsit lelkifurdalásom is van emiatt, hogy siettetném szegényt. De már kint szeretném tudni, és itt vigyázni rá, mostanában annyi rosszat hallani, szüléssel kapcsolatban, meg a babával kapcsolatban is. Várjuk már nagyon a fiunkat. Ki is vagyok nyílva egy újjnyira, tehát sanszos hogy elõbb lesz. Miért kérdezted?Te is úgy állsz?
már nem, de azért beszéld meg a Picurral, bírjon ki legalább 1 hetet. (37 hétre született a fiam)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: igen én is igy állok és paráztam egy kicsit ha megszülnék bej let volna.de még várjon a babóca.

36. héten magas lett a transferrinem (421) és a koleszterinem (10), Nagy a baj?

Legjobb válasz: Hú, hát pont nekem is magasabb lett a koleszterinem, de csak épp egy picit ment fel. Sosem volt ilyen, táplálkozásom sem lett rosszabb. Talán a hormonok miatt borult fel, passz. Háziorvos és a nõdoki is megnézte, és azt mondta, hogy az nem gond. A vasam meg nagyon leesett, arra most kaptam + tablettát. A transferrin meg nem tudom mi, olyat nem találok a papíromon. 36 km.

Hú, hát pont nekem is magasabb lett a koleszterinem, de csak épp egy picit ment fel. Sosem volt ilyen, táplálkozásom sem lett rosszabb. Talán a hormonok miatt borult fel, passz. Háziorvos és a nõdoki is megnézte, és azt mondta, hogy az nem gond. A vasam meg nagyon leesett, arra most kaptam + tablettát. A transferrin meg nem tudom mi, olyat nem találok a papíromon. 36 km.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! A transferrin vmi vasfeldogozó izé, ha magas, akkor alacsony a vasam. Legközelebb szerdán megyek orvoshoz, addig akartam tudni túlélem-e:) Én húst alig, zsíros ételeket meg szinte nem is eszem..

Az nagy baj, ha a 36 heti orvosi vizsgálatokra (NST, ultrahang) csak a következő héten tudok elmenni?

A véd?n? még nem adta oda a papírokat amivel el kell mennem a háziorvoshoz lepecsételtetni, majd vérvételre. Csak a 36 héten adja oda. Akkor mésnap elmegyünk vérvételre, de nem hiszem, hogy az eredmény azon a héten kész lesz. Meg így az eredménnyel kell visszamennem a dokihoz, ahova legalább 3 nappal korábban be kell jelentkeznünk.

Legjobb válasz: NST fontos, menj el a vérvétel eredmény nélkül, majd a következõ héten megkapja a leletet.

NST fontos, menj el a vérvétel eredmény nélkül, majd a következõ héten megkapja a leletet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Nekem lényegében az össze kötelezõ vizsgálattal csúszás volt az eredmények-doki-védõnõ miatt.Nem lett semmi baj, egészséges 4 hónapos kisfiú anyukája vagyok. :) Szerintem nem kell ezt olyan komolyan venni.Lehet lepontoztok, de akár 1-1, 5 csúszás beleférhet.Nekem az orvosom mondta ezt (fogadott volt). Sõt, még most is így van, mert pl. a 6 hetes csípõficam vizsgálatot nekünk 2, 5 hónaposan!!!! csinálták, mert csak úgy kaptunk idõpontot.
Elsõ vagyok. uh-t még csak-csak csúsztatnék, de NST-t nem. 4 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az NST-re és ultrahanga elmegyek, majd utólag ha meglesz a vérvétel eredménye majd viszem a dokinak.

Szerintetek nagy baj, ha 36 hetembe lépve nincs semmi étvágyam?

Talán ha egy nap egyszer megéhezem azt is inkább estefelé.Magamba gyömöszölöm reggel a joghurtot,iszok tejet,de ezzel elvagyok szinte estig.Tegnap a gondozóban mértek súlyt,fogytam 30 dekát.

Legjobb válasz: nincs semmi baj.

nincs semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Kicsit bõvebben?:) ) Vagy ez természetes így a terhesség végén? Mindíg farkasétvágyam volt, a többi gyerkõccel, ezért furi.
Szia, én az utolsó három hétben fogytam két kilót, azt mondta a doki nem baj, úgy is kövér vagyok:) ) én persze szétaggódtam a fejemet, de nem volt gond.

Szültetek a 36. hét elött? Mi volt a baj amiért elöbb jött a baba és hogy voltatok a szülés után? Minden rendben volt?

Legjobb válasz: 35+5 hétre szültem spontán. Nem derült ki, miért indult be a szülés idõ elõtt. A baba 3000 gr volt és 49 centi. És nem, nem számolták el: a ciklusom 16. napján ovuláltam, hõgörbét vezettem és Lh tesztet is csináltam. A szülés rövid volt, de nehéz, mert a kitolásra nem simult el a méhszáj, és nem ékelõdött be a baba feje sem. Sokat kellett "üresben" nyomnom, mire meglátták a fejét. Utána már gyorsan ment: 5 fájás alatt megvolt a kicsim. A 3. napra besárgult, inkubátorba került, és 10 napig maradtunk a kórházban. Ekkorra a születési súlyát is visszanyerte. Lefejt tejemmel etetem, mert sajnos nem szopik. :-(

35+5 hétre szültem spontán. Nem derült ki, miért indult be a szülés idõ elõtt. A baba 3000 gr volt és 49 centi. És nem, nem számolták el: a ciklusom 16. napján ovuláltam, hõgörbét vezettem és Lh tesztet is csináltam. A szülés rövid volt, de nehéz, mert a kitolásra nem simult el a méhszáj, és nem ékelõdött be a baba feje sem. Sokat kellett "üresben" nyomnom, mire meglátták a fejét. Utána már gyorsan ment: 5 fájás alatt megvolt a kicsim. A 3. napra besárgult, inkubátorba került, és 10 napig maradtunk a kórházban. Ekkorra a születési súlyát is visszanyerte. Lefejt tejemmel etetem, mert sajnos nem szopik. :-(
35. héten éjjel elkezdett szivárogni a magzatvíz. Fájás semmi. Felhívtuk az ügyeletet, hogy úgy tûnik a víz szivárog, ott elhajtottak, hogy ha nincsennek fájásaim az csak urológiai panasz lehet, hiszen a kismamák nagyon sokat járnak pisilni így a vége felé, és az is elõfordulhat, hogy nem tudják visszatartani. Magyarán azt mondták, hogy biztos csak bepisiltem, feküdjek le nyugodtan. Persze én tudtam, hogy nem ez a helyzet. Reggel kocsiba ültünk, irány a kórház, a dokim pont bent volt, megvizsgált, és mondta, hogy irány a szülõszoba. Tényleg a magzatvíz szivárgott. Kb 10-kor feküdtem fel az ágyra, akkor kezdték az oxitocin injekciót, hogy jöjjenek a fájásaim. De nem jöttek. Egész nap kaptam az oxitocint, de semmi, és kora estére a kicsi szívhangja is leesett, és a dokim azt mondta, hogy eddig próbálkoztunk, irány a mûtõ. Császár lett a vége, de jól voltunk/vagyunk mind a ketten. 18:12-kor megszületett a kisfiam. 2600 gramm lett, és 53 centi, 10/10 apgarral. Az nem derült ki, hogy mitõl kezdett szivárogni a vizem, a dokim is teljesen tanácstalan volt. Mondjuk ez már nem is érdekel, a lényeg, hogy egészséges lett a babám, és mára majdnem megduplázta a születési súlyát. Egyébként pont ma volt 11 hete ez a történet! Szülés után kicsit megkönnyebbültem. Eléggé izgulós fajta vagyok, és tuti, hogy az utolsó hónapot parázással töltöttem volna. Így viszont nem volt idõm sem felkészülni, sem megijedni, olyan hirtelen jött a baba. Szerettem volna természetesen szülni, de mivel a babám élete múlt rajta, nem bánom, hogy császároztak. Te is hamarabb szültél? Vagy esetleg félsz, hogy hamarabb indul be a szülés?
A kérdező hozzászólása: Szia.Elöször is köszi, hogy válaszoltatok.31 hetes vagyok és c1111 a méhszáj adatom és pár napja jóslóim is vannak.A dokim azt mondta, hogy biztos hogy elöbb jön a baba de a 36.hétig jó lenne még benttartani.Most 3 naponta járok magnézium infuzióra és tömnek gyógyszerekkel.Ezért kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok, mert nem szeretném ha a babámnak baja lenne.de mostmár egy kicsit nyugodtabb vagyok.
Szia sajnállak hogy igy vagy, engem is jol megijesztettek, 27 hetes vagyok és 3110 lett a méhszájam, nekem is azt mondta a doki hogy örüljünk ha a 35. hétig bent marad..
A kérdező hozzászólása: Mostmár minden nap sokat számít és reméljük bentmaradnak még egy ideig.Vigyázz te is magadra és pihenj sokat.
Én 35 hetes voltam, amikor a kisfiam úgy döntött, hogy világra jön. Hirtelen, minden elõjel nélkül elfolyt (elöntött)a magzatvíz. Azonnal mentünk a kórházba (öltözéssel együtt 18 perc volt). 5 és fél óra volt az egész szülés. A szüléssel nem volt semmi gond és szerencsére a kisfiam is egészségesen született. 2350g és 49 cm. Hogy miért született elõbb, senki sem tudja. De aznap sokan szültek 35-36 hétre. 10 napot voltunk a kórházban, mert a baba besárgult és szopizni is otthon tanult meg.Bár õ a koraszülött osztályon volt, 3 óránként mentem hozzá szoptatni és fejtem, fejtem, fejtem (így tudtam fenntartani a tejtermelõdést). Otthon már nem volt semmi gond a szoptatással és 6 hónapig csak anyatejet kapott és 21 hónapos korában elválasztott magát. Nekem volt szülés utáni depresszióm (enyhe), amit én annak tudok be, hogy elõbb szültem (a mai napig lelkiismeretfurdalásom van). Egyébként minden OK!

Betöltött 36. hét után hogy hagytátok abba a magnéziumot? Azonnal v fokozatosan? Én napi 3*2 Magnesii Citrici-t szedek. Ha egyik pillanatról a másikra abbahagyom, nem lesz baj belőle?

Legjobb válasz: szia! Ha jól emlékszem, igen akkor hagytam abbam és egyszerre. De én Magne B6-ot szedtem, semmi panaszt nem okozott a hirtelen elhagyása! Élvezd ki babásan ezt a pár hetet:) Könnyû szülést, jó egészséget!

szia! Ha jól emlékszem, igen akkor hagytam abbam és egyszerre. De én Magne B6-ot szedtem, semmi panaszt nem okozott a hirtelen elhagyása! Élvezd ki babásan ezt a pár hetet:) Könnyû szülést, jó egészséget!
Szia! Én is 36-ik hétnél hagytam abba. Én is 3x2 szedtem, de semmi gond nem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) ) Élvezem minden pillanatát, gyönyörû ez az állapot:) Nagyon boldog leszek ha már majd a kezemben tarthatom, de h õszinte legyek, cefetûl fog hiányozni, h nem lesz bent a pociban.Annyira imádom mikor mozog, sokszor írtó fájdalommal jár, de azt is szeretem:) Jó egészséget Nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!