Találatok a következő kifejezésre: 36. het szuletett baba (5 db)

36 hétre született baba koraszülöttnek számít? Inkubátorba kerül a kicsi?

Legjobb válasz: kórháza válogatja, és leginkább attól függ, hogy hány gramm a baba. Ha 2500 fölötti, nem valószínû.

kórháza válogatja, és leginkább attól függ, hogy hány gramm a baba. Ha 2500 fölötti, nem valószínû.
Nekem a 40. héten indított szülésem volt. Sokáig tartott, baba kifáradt, így inkubátorba került 3 napig, hogy oxigént kapjon.
Szia! Elvileg betöltött 37. hétig számít koraszülöttnek. Nekem ikreim vannak, 35.héten születtek, 2300 és 2250 grammal és nem kerültek inkubátorba.
A fiam 3900 grammal született és 55 centivel, szülés elõtti napon mértek 36. hetesnek:) De néhány órára inkubátorba került..
Mint már elõttem is írták, (az én lányom a betöltött 39. héten született, de nem volt jól, így 1 éjszakára bekerült az inkubátorba), ebbõl látszik, hogy nem csak attól függ, hogy mikor születik (pl. 36. hét körül) és mekkora a baba, hanem a szülés körülményei, mert az én babám belekakált a magzatvízbe, így került 1 éjszakára inkubátorba, majd 3 napig kapott oxigént.
Én úgy tudom 36. hétig számít koraszülöttnek vagy pedig 2500 gramm alatti súlynál. Egyéb esetekben ha indokolt, akkor inkubátorba kerülhet, de attól még nem koraszülött. Az én lányom 37. hétre született 2830 grammal egy pillanatra sem volt inkubátorban és a sárgaságon kívül egyéb más probléma nem volt.

A 36.-ik hétre született baba mindent 4héttel később csinál? Gondolok itt a forgásra.

Legjobb válasz: Nem tudom más gyermeke mit,hogyan mikor csinál ha koraszülött,de én aznap szültem meg a kisfiamat amikor betöltöttem a 36.hetet és igen nekem mindent 1-2 hónappal késõbb csinált mint azok a gyerekek akik nem voltak koraszülöttek,de akkor a védõnõ mindig megnyugtatott,hogy nincsen lekésve semmirõl! Sosem volt semmi problémája semmivel sem,sosem volt komolyabb betegsége(Hála az Égnek)ma gyönyörû,egészséges nagyon okos,2 éves kisfiú!

szerintetek aki 36.hétre szül annak mikor engedik haza a babát a koraszülött osztályról?magátol lélegzik nem kellett neki oxigén
Nem tudom más gyermeke mit, hogyan mikor csinál ha koraszülött, de én aznap szültem meg a kisfiamat amikor betöltöttem a 36.hetet és igen nekem mindent 1-2 hónappal késõbb csinált mint azok a gyerekek akik nem voltak koraszülöttek, de akkor a védõnõ mindig megnyugtatott, hogy nincsen lekésve semmirõl! Sosem volt semmi problémája semmivel sem, sosem volt komolyabb betegsége(Hála az Égnek)ma gyönyörû, egészséges nagyon okos, 2 éves kisfiú!
nekem mindkettõ babám a 37. hétre született és egyiknél sem tapasztaltam, hogy bármit is késõbb csináltak volna mint mások. a 36.hétre már teljesen készen van a baba, az ezutáni hetekben már csak hízik. úgyhogy max. kisebb súllyal születik, más hátránya nem igen hinném, hogy van annak, hogy elõbb született.
Nem , mert minden baba napról-napra tanul, persze a saját ütemében, de nem ez a 4 hét eltérés a rendszeres tapasztalat. Minthogy a kéthéttel túlhordott babák sem tudnak két héttel többet a születésük napján, mint idõre jött társaik.
A 36.héttõl minden egyes nap számít és 1 hét alatt is képes teljesen kifejlõdni minden idegszála egy babának. Nem hiába tény és való, hogy a 36.hétre született babák koraszülöttnek számítanak míg a 37.héttõl már nem! Az én kisfiamnak mindene ki volt már teljesen fejlõdve az idegrendszere is a 36.hétre és 3kg 10dkg-mal született és 51 cm-rel aki látta senki nem mondta volna meg róla, hogy koraszülött volt és mégis késõbb csinált mindent, 8 hónaposan még ülni sem tudott és egyedül járni is csak 14 hónaposan tanult meg és most a beszédén is észrevenni, mert még mindig nem mond annyi szavakat amennyit kellene neki! A 2.válaszadó voltam.
Igen ám, de a 37 hétre született baba érett, mind az idegrendszere, mind más egyéb szerve (tüdõ, szív, stb ) ezt ne felejtsük el! A 36 hétre születetteknek pedig van, hogy légzéstámogatás is kell ha az anyuka nem kapott tüdõérlelõ injekciót, mert még éretlen! Ilyenkor egy hét, de még napok is iszonyú sokat számítanak, nem véletlen kell a 36 hétre születetteket 2 éves korukig koraszülött habilitációs gondozásra vinni!
Igazad van, hogy ezek a babák még több figyelmet érdemelnek, de azt hiszem, a lemaradás ettõl még a legtöbbjüknél lemaradás. Nagyon szerencsés a húgod, hogy minden komplikáció és fejlõdési rendellenesség nélkül megúszta, és hogy nem maradt el a társaitól De azt hiszem, õ a kivétel. És ezzel igazolod azt is, hogy minden gyerek más ütemben fejlõdik, õ igazán szuper koraszülött volt. De ez még nem von le semmit abból a megállapításból hogy sajnos nem a ti esetetek az általános, hanem az, hogy igenis lassabban fejlõdnek. De hangsúlyozom, ez nem jelenti azt, hogy ettõl értéktelenebbek lennének másoknál, csak késõbb érik utol a társaikat. És a kérdés erre irányult végülis.
Az én fiam 31-ik hétre szültetett, most 6 hónapja, és még nem forog, de szépen ül az ölemben, tartja a fejét, gügyög. Igen sokat foglalkozunk vele, az orvosok is azt mondták, hogy nem aggódjunk, ha csak 1 éves korára éri utol magát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ilyen sokan válaszoltak, Az én babám 3kg-al született, 36hét 5nap, és teljesen egészséges, csak mindent késõbb csinál, mint a vele egykorúak., és ezért kérdeztem.
szoval én csak annyit szolnék ehhez az eszmecseréhez h nem minden gyermek egyforma vannak tapasztalataim igaz nekem csak egy gyermekem van 2 nonapos , de a kishugom 29 héten született és igazábol semmiben sem maradt le a társaitól söt a sulya nagyobb ütemben gyarapodott 11 honaposan beszélt és egy éves korában járt !Én szentül megvagyok gyözödve arról hogyha nagyon sokat foglakozunk egy gyermekkel akkor az gyönyörüen egészségesen fejlödik , természetesen ha nem születtett a koraszülöttsége miatt valamilyen betegséggel, nyilván ha valamilyen eltérése lenne akkor arra a kezelõorvosa felhivná a figyelmet!

Akinek a 36. héten a baba becsült súlya 2900gr volt mennyivel született?

Mondjuk 39.-40. héten?Tudom,hogy nem megbízhatók ezek a becslések,de kíváncsi vagyok?

Legjobb válasz: Bocsi, de erre én is kíváncsi vagyok. Nekem 3300-ra mondták a 37. héten.

Bocsi, de erre én is kíváncsi vagyok. Nekem 3300-ra mondták a 37. héten.
36. heti uh-n 2885 grammra becsülték és 40+6-ra született 3440 grammal, 53 centivel.
A kérdező hozzászólása: Az lemaradt, hogy a lányom Petra, a kicsi pedig Balázs lesz.(bár nagyon tetszett a Zétény név is, de a párom leszavazta)
A kérdező hozzászólása: Második babám lesz, az elsõ kislány 32 hetesen 1886gr saccolták, 37. héten 2860gr 52cm született.Most kisfiút várok.
nekem a 40.héten becsülték 2900 ra , 40+6 3200 ra és pont a 41.héten született 3150 gr-al:)
A két kisebbik gyerekemet becsülték hasonló súlyra. A középsõmet 2850 g-ra õ 39+2 napra 3630 grammal született, a kicsit pedig 2800 g-ra saccolták, õ 3960 g-al született 39+6 napra.
36.héten a becsült súlya 2930gramm volt.Pont a 40.hétre született 3640 grammal.A másodiknál 36.héten 2880 gramm volt, és a 39.hétre született 3520 grammal.Most a harmadiknál a 36.héten 2910 grammot mértek.Meglátjuk mi lesz a vége.Szerintem a 40.hétre fog születni:) Kedves kérdezõ, kisfiad vagy kislányod lesz ?Elsõ baba? Mi lesz a neve? Nekem van már egy 6 éves kisfiam, Benedek.És egy 3 éves kislányom, Réka.Megint kislányom lesz, és neki a Virág nevet szánjuk.Szeretnénk még egy babát, egy kisfiút!:) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Egyébként azért tettem fel a kérdést, mert utána voltam dokinál, azt mondta pont átlagos korának megfelelõ méretei vannak.Kb 3300gr lesz a végére, kicsit meglepõdtem, mert sok helyen azt olvastam, hogy az utolsó hónapban híznak a legtöbbet.
MÁsodik vagyok, ja és 40+3-on 3750-nek mérték:D
36 hetesen 2950g volt és 40+4-en született 3460g-al.
Nekem szülés elõtt 2nappal 3000gr-ot mondtak. 3500gr lett a fiam :) ))


36. het utan szuletett baba mar nem szamit koraszulottnek, ugye?

Legjobb válasz: http://www.vital.hu/themes/baba/koraszulott.htm itt írják : Aki 36 hetet eltöltött az anyaméhben, már érettnek számít, nem fenyegetik a koraszülöttekre jellemzõ betegségek, életfunkciói a megszületés után elég felkészültek a méhen kívüli élethez. még további boldog babavárással töltött heteket

http://www.vital.hu/themes/baba/koraszulott.htm itt írják : Aki 36 hetet eltöltött az anyaméhben, már érettnek számít, nem fenyegetik a koraszülöttekre jellemzõ betegségek, életfunkciói a megszületés után elég felkészültek a méhen kívüli élethez. még további boldog babavárással töltött heteket
Szia! A terhesség betöltött 28. hét után, de a betöltött 37. hét elõtt fejezõdik be és a baba súlya 2499 gr alatt van koraszülöttnek számítanak. Én anno még így tanultam. 29 hetes kismama
37. héttõl számítják érett terhességnek, de a kórházból is hazaküldenek, ha betöltötted a 36, hetet, ha nincsenek erõs görcsök. Tehát itt már problémamentes a szülés és a továbbiak is:-) (a 2, 5 kgos határ nekem is rémlik azért..azt hiszem az alatt nem adják haza, de lehet tévedek...)
A kérdező hozzászólása: Koszonom, viszont kivanom!
Szia!A 36.héten bekerültem erõs 10 perces fájásokkal, ami 4 óra múlva elmúlt.A dokim azt mondta, hogy ne aggódjak, mert a 36.héttõl már nem lesz koraszülött a babám, ha megvan a 2500 grammos súlya. 2500 gramm alatt sem koraszülöttnek mondják ha betöltötte a 36.hetet.

Aki a 36. hétig c3000-es méhszájú volt mikor kezdett nyílni, és mennyi idő alatt? Mikor született a baba, vagy mit éreztek mikor fog jönni?

Legjobb válasz: Nekem 3000-es volt még a kiirás után 12 nappal is, amikor aztán meginditották. Szerintem nagyon rossz volt. 14 óra vajudás és még 4 óra szülöszoba, aztán megszületett.

Nekem 3000-es volt még a kiirás után 12 nappal is, amikor aztán meginditották. Szerintem nagyon rossz volt. 14 óra vajudás és még 4 óra szülöszoba, aztán megszületett.
Én még 40+4-en délelõtt 11 kor is 3000-es voltam:) Este még 11 elõtt megszületett a fiam:) Amíg el nem kezdõdtek a fájások, addig nem éreztem úgy, hogy jönne, de amikor délután 4.kor elkezdõdtek, már tudtam, hogy jönni fog:) Ez alapján nekem 3 óra alatt 3 ujjnyit nyílt - 4-kor kezdõdtek a fájások, 7-re értem be a kórházba, akkor már 3 ujjnyi volt. 10.50-kor meg is született:)
39 hetesen es 3 naposan elfolyt a magzatviz fajas nelkul, akkor megvizsgaltak a korhazban es meg 3000es volt a mehszaj. Majd beindultak a fajasok, 3 orat vajudtam csak es jott a baba. Nem kell korabban nyilni, eleg a vajudas alatt.
Én kedden még C3100-as voltam, enyhe derékfájások, s tegnap már C1111 lettem 35 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!