Találatok a következő kifejezésre: 36. héten az (202 db)

36. hét az a terhesség hány százaléka?

Legjobb válasz: ezt nem szokták %-ban mérni de legalább 95% szerintem lehet már több is. Mint tudjuk a terhesség elvileg 40 hét.

ezt nem szokták %-ban mérni de legalább 95% szerintem lehet már több is. Mint tudjuk a terhesség elvileg 40 hét.
A 35 hét az 90% A terhesség 40 hét, az a 100%.
2. vagyok: 36, nem 35 :) de a 90% az fix.
Ha 40 hét =100% akkor a 100-at elosztod 40-el és szorzod 36-al, így jön ki az amit kérdeztél. A válasz pedig nem más, mint: 90%
36/40= 90%
Nálam az a 100% volt! :)

A 36 hét az 9 hónap. Akkor most meddig "hordjuk" a babát a pocakba, 10 hónapig?

Legjobb válasz: 10 HOLDhónapig, 9 "rendes" hónapig. 1 hónap nem pontosan 4 hét! :)

10 HOLDhónapig, 9 "rendes" hónapig. 1 hónap nem pontosan 4 hét! :)
hetek szerint igen 10hónap kb, én 37 hétre szültem
Én számításom szerint 36-40hét a 9.hónap! :)
14.20 as!pontosan mikor szültél 37 hétre?mikor már betöltötted a 37.hetet, vagy amikor a 36.at töltötted be és a 37 héten voltál?
Terhességnél egy hónap négy és fél hétnek felel meg!!!!!!Tehát 9 hónapig tart a terhesség.

Normális a 36. héten az állandó fáradtság érzés?

Egyfolytában csak aludnék, feküdnék. 3. hete vagyok itthon szabin, el?tte végig meloztam. Amióta itthon vagyok egyre fáradtabbnak érzem magam. Az els? héten tök jól voltam, mindet elrendeztem a babaszobában és lakásban is nagytakarítás volt, de csak lassított tempóban nem 1 nap alatt végeztem vele, hanem szépen lassan. Nem hajtottam túl magam itthon, de még is olyan fáradtnak érzem magam. Mit?l lehet? Vagy ez normális a terhesség vége felé? 36 hkm

Legjobb válasz: Szerintem érzi a szervezeted, hogy most már nem kell annyira helytállni, mint a munkahelyen. Vagy felfoghatjuk a szülés utáni idõszak tréningjének. :-)) Viccen kívül: szerintem normális.

Szerintem érzi a szervezeted, hogy most már nem kell annyira helytállni, mint a munkahelyen. Vagy felfoghatjuk a szülés utáni idõszak tréningjének. :-)) Viccen kívül: szerintem normális.
Nekem is ez volt. Bár én itthon vagyok az eleje óta táppénzen. A 36.héten szinte egész nap csak feküdtem, és szenvedtem a fáradságtól. Hogy mitõl? Nem tudom. Azóta jobb a helyzet. 39+2 hkm
Egyrészt teljesen normális, másrészt a szervezeted pontosan tudja, mire van szüksége, végig melóztál, most pihenj és készülj a melós éjszakákra... :) Én a 2. trimeszterben voltam ilyen fáradt állandóan, bárhol és bármikor képes lettem volna elaludni... Mikor szülsz? 35+3 hkm
A kérdező hozzászólása: Akkor jól gondoltam, hogy normális... csak lassan kicsit ijesztõ, hogy át tudnám aludni a napot és nem csinálok semmit. Még 3-4 hét van vissza, szerdán megyek uh-ra és utána kezdõdik a heti egyszeri nst és heti egyszeri uh és heti egyszer védõnõhöz is kell mennem. Legalább nem lesz idõm aludni :)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, csak kimaradt, hogy nagyon köszönöm a válaszokat :)


2 napja töltöttem a 36. hetet, az előbb a tisztaságin zöldes vizes állagú valami volt, de az egész betéten, sőtt még a bugyi is nyírkos volt. Azóta semmi. Mi lehetett?

Ha esetleg magzatvíz szivárgás lenne, meddig szivároghat, megvárhatom amíg rendesen elönt és utána menjek?

Legjobb válasz: szerintem a magzatvíz volt, ha zöldes.... nekem azért kellett megindítani a szülést mert zöld volt a magzatvíz. és amikor ömlött kifelé, akkor mondta a férjem hogy zöldes színû volt. Hát nem tudom, de szerintem menjél be a kórházba. nekem a babám stresszes állapotban volt és ezért kellett megindítani. inkább nézzenek meg minthogy baj legyen. szép szülést.

szerintem a magzatvíz volt, ha zöldes.... nekem azért kellett megindítani a szülést mert zöld volt a magzatvíz. és amikor ömlött kifelé, akkor mondta a férjem hogy zöldes színû volt. Hát nem tudom, de szerintem menjél be a kórházba. nekem a babám stresszes állapotban volt és ezért kellett megindítani. inkább nézzenek meg minthogy baj legyen. szép szülést.
HA tenyleg zoldes vizes vmi volt, akkor menj korhazba. Ha a magzatviz zoldes, azt jelenti, a baba belekakilt oxigenhianyos allapotban, ez azonnali beavatkozast igenyel.
az elsõ válaszoló vagyok éás nekem is belekakált... azért volt zöld.
Ezzel nem szabad várni. Ha víz volt, és zöld, azonnal ki kell kerülnie a babának.
Azonnal indulj!!!!!A gyerek lenyelheti és a tüdejére mehet...
Azonnal menj a kórházba, ha még nem vagyott és mindenképp szülni kell, mert az tényleg akkor zöldes , ha a mgzatszurok belejut(belekakil a baba) az rád és ránézve is veszélyes, mivel aktív toxinról van szó , ami neki is a tüdején át a vérkeringésébe juthat..nagyon fontos, hoy minél elõbb megszülessen, mert rámehettek mind a ketten..taxi, szomszéd, kocsi, mentõ, amit érsz , irány a kórház.!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a gyors választ! Azonnal ki is mentünk, a méhszáj 2100-es, haza engedtek, mert nem láttak most semmi olyat ami erre utalna, de holnap mennem kell megint, majd ott eldöntik mi legyen! Az nst jó lett, ha megint észlelem mennem kell. kösz lányok

Nektek milyen súlyt becsültek 36. héten az uh-n? Kb. mennyit szoktak tévedni, mire lehet számítani?

Legjobb válasz: Nekem egyáltalán nem mondtak becsült súlyt. Nem mindenkinél lehet megmondani.

Nekem egyáltalán nem mondtak becsült súlyt. Nem mindenkinél lehet megmondani.
nekem az orvosom mindig becsül súly a haskörfogat, a mellkaskörfogat és a két halánték közti távolság adataiból. nekem legutóbb 35 hetesen mondott 2800 gr.-ot. Az én ismerõseimnek mindnek pontosan megmondták majdnem. nagyon minimális volt náluk az eltérés. pl: valakinek 3500 gr-ot jósoltak és mondjuk 3400 gramm lett. Minden jót. 38 hetes kismama
Szia! Nekem 3kg-t mondtak 36 hetesen, és azt mondták, hogy innentõl heti 25 dkg-ot híznak a babák. Hát ez olyannyira bejött nekünk, hogy a 38. héten 3500 g-mal szültem :o) Szép szülést! :o)
Szia!Kb 20-30dkg ot tévedhetnek.Nekem ezt a 4d-s uh-on mondta a doki hogy a 2D-sen ennyi lehet az eltérés.
Szia!Nekünk a 36. héten 3000g-t becsültek és 3700grammal született a kisfiunk a 41. héten.
Nekem akkor 3, 5-re saccolták. A végén meg 4 kiló fölé. 3, 5 kg-mal született a kislányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nekünk 36.héten elég nagy átfedéssel mondta a doki, hogy 2500-2800 gr. nem nagy, de átlagos babóca. Kíváncsi voltam, másnak mennyit mondtak, és kb. milyen eltérésre lehet számítani. :)

Ha nem folyt meg semmi a mellembol a 36. hetig, az ugye nem azt jelenti, hogy egyatalan nem fogok tudni szoptani?

Legjobb válasz: Ez nem jelent semmit, 5 napom van még és nekem sem folyt még semmi. A lényeg hogy szülés után meginduljon.

Ez nem jelent semmit, 5 napom van még és nekem sem folyt még semmi. A lényeg hogy szülés után meginduljon.
Az azt jelenti, hogy a hormonjaid rendben vannak. A tejtermelõdés úgy indul be, hogy megszületik a magzat, és akkor az általa készített hormonok ürülnek a szervezetedbõl.Ezek gátolják meg a tej termelõdését.Illetve így egy nagyon vitamin és zsírdús elõtej van a cicidben.Emiatt fontos, hogy két órán belül mellre tudd helyezni.Két óra elteltével csökken ezek szintje, és többet nem lesz ilyen.
Nekem egy csepp elõtejem sem volt, és a szülés után nehezen indult be, a negyedik napon este, aztán két és fél évig szopizott a kislányom, is iszonyat mennyiségû tejem volt.

36 hetes kismama vagyok. Szerdán voltam orvosnál és azt mondta hogy bármikor meglehet a babám mert elég nagy már! Ma eléggé feszít a hasam és keményedik is! Kinek mien a 36. hét?

Legjobb válasz: Nekem is azt mondta a 36.héten hogy jó nagy a gyerek,persze hozzám képest mert én nem vagyok valami nagy. De a méhszájat megvizsgálva megállapította, hogy még zárva van, nem esedékes a szülés. Nekem nincsennek jóslóim, de az elõzõ gyerekemet kihordtam a 40. hétig és egyszer sem voltak.

Nekem is azt mondta a 36.héten hogy jó nagy a gyerek, persze hozzám képest mert én nem vagyok valami nagy. De a méhszájat megvizsgálva megállapította, hogy még zárva van, nem esedékes a szülés. Nekem nincsennek jóslóim, de az elõzõ gyerekemet kihordtam a 40. hétig és egyszer sem voltak.
nekem már 2 hete jobban keményedik mint szokott, hét elején már 3 kilo körüli volt. de még mindig egyben vagyunk :) 37 hetes kismama
Szerintem arra gondolt, ha most megszületne se lenne már semmi baj!
Nekem is azt mondták hogy most már akár jósló fájások lehetnek.Azt mondta az orvos hogy én a 36 hétben vagyok de õ akkora mint egy 38 hetes.De azt is mondta hogy ettõl még végig vihetem a 40-ik hétig.Sokat feszül a pocakom és néha elég durván mozog.A wc pedig az otthonommá vált. Boldog baba várást. 36hetes kismama.
Nekem nem nagyon feszul a hasam holnap megyek orvoshoz majd kiderul minden...de joslom volt mar egy picike! 36hetes

36. hét után nem javasolják a magnézium szedését, de ha terhesvitamint szedek, és abban van, akkor az is baj?

Bár a külön magnézium készítmények általában 250 mg-osak, az elevitben 100 mg, a gravidában 125 mg magnézium van.

Legjobb válasz: "Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak." Kiegészítem még annyival elõzõ válaszomat, hogy az a Mg mennyiség, ami a terhesvitaminban van elég ahhoz, hogy nehezebben táguljon az anyuka vajúdás alatt. Nekem doki mondta, hogy ha abbahagyom a 35. hét körül, akkor már talán a vajúdás kezdetén is kicsit ki leszek tágulva. Igaza lett, a 35. héten hagytam abba mindent, addig 1100 volt a méhszájértékem, a 36. hétre már 2 ujjnyi volt, a 37. héten 4 ujjnyival, szinte teljesen kitágulva mentem CTG-re, ami után nem is engedtek haza, néhány percen belül elfolyt a vizem, 2 óra vajúdás, fél óra kitolás, majd megszületett a lányom. Az orvosom mai napig állítja, hogy a magnézium elhagyása miatt tágultam ilyen könnyen az utolsó napokban.

"Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak." Kiegészítem még annyival elõzõ válaszomat, hogy az a Mg mennyiség, ami a terhesvitaminban van elég ahhoz, hogy nehezebben táguljon az anyuka vajúdás alatt. Nekem doki mondta, hogy ha abbahagyom a 35. hét körül, akkor már talán a vajúdás kezdetén is kicsit ki leszek tágulva. Igaza lett, a 35. héten hagytam abba mindent, addig 1100 volt a méhszájértékem, a 36. hétre már 2 ujjnyi volt, a 37. héten 4 ujjnyival, szinte teljesen kitágulva mentem CTG-re, ami után nem is engedtek haza, néhány percen belül elfolyt a vizem, 2 óra vajúdás, fél óra kitolás, majd megszületett a lányom. Az orvosom mai napig állítja, hogy a magnézium elhagyása miatt tágultam ilyen könnyen az utolsó napokban.
Én Gravidát szedtem végig a 40. hét alatt, meg még utána is 1 évig (tovább is szoptattam). Magnéziumot nem szedtem a 36. hét után, viszont vettem málnalevél teát. 5 nap alatt kitágultam bõ 2 ujjnyira, akkor indították a szülést 40+5 naposan, 4 óra alatt meg is született a babám. Mellesleg én nem szeretnék 37 hetesen szülni... :) A vitaminról mindenkinek megvan a maga meggyõzõdése, én is úgy voltam nyugodtabb, hogy szedtem végig. Olyat még nem hallottam, hogy a terhesvitamin magnéziumtartalma miatt ne lehetne szedni az utolsó hetekben, de nem állítom, hogy így is van. Most második babámmal vagyok 36 hetes terhes és még szedem a Gravidát, bár most eleve már a kezdetektõl nem olyan alaposan mint az elsõ gyerekkel, akkor szinte percre pontosan vettem be minden nap, most meg volt, hogy hetekig nem, mert elfogyott és elfelejtettem venni, vagy ha volt itthon, akkor bevenni... :S Nagyobb baba van kilátásban mint elõször, pedig õ is 4 kg volt.
Szia! Én az elsõ pár hónapban elevitet szedtem, utána mást is, az utolsó 3-4 hónapban meg Ladeevitet. Van benne kevés magnézium, így az utolsó pár hétben csak heti 2-3-szor szedtem. Amúgy az butaság, hogy az elevittõl óriásbébik születnek, én is szedtem, igaz, hogy nem végig, és 3230 grammal és 52 cm-el született a kislányom.
Én szedtem végig, sõt még utána is szoptatás alatt, amíg el nem fogyott. A 7. hónaptól mondjuk csak 2 naponta vettem be 1-et.
Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak. Terhesvitamint nem akartam, mert volt gyümölcs, zöldség körülöttem dögivel, nem akartam vitamintúladagolást (olyan káros, mint a túl kevés vitamin). Ráadásul néhány vitamin (pl. Elevit) óriásmagzatot eredményezhet.
A kérdező hozzászólása: Ebben az óriásmagzat dologban én nem hiszek, de most nem ez a kérdés. Most kizárólag a magnézium miatt kérdezek, mert egyébként meg szeretnék multivitamint szedni. Köszi a válaszodat.
A kérdező hozzászólása: Én sem szeretnék a 37.héten szülni. Két gyereket szültem már, mindkettõnél végig zárt volt a méhszájam (és szerintem ez így egészséges), a vajúdás alatt tágultam ki, mindkétszer nagyon gyorsan. Csak a két elõzõ babánál nem szedtem elevitet az utolsó hónapban, de most szeretnék a vastartalom és a kalciumtartalom miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Írjatok még, hogy ti szedtetek-e az utolsó hónapban elevitet (vagy valamilyen magzatvédõt)! Kérlek, ne pontozzátok le a válaszokat, nekem mind hasznos!
Én heti 2 gravidát szedtem az utolsó hónapban is, és nekem a magne b6-ot is javasolta a doki, azt is szedtem. Nekem egyedül a védõnõ mondta, hogy már ne szedjem, mert akkor majd hogy érzem a fájásokat... Azokat mondjuk 6 marék mellett is éreztem volna ;))

Meddig szedtétek a magnéziumot? A 36héten még lehet végig szedni? A védőnő így mondta. Az orvos pedig a 36. hétig javasolta? Szerintetek? Köszönöm előre is a válaszokat.

Legjobb válasz: Én a 38. hétig szedtem. Akkor elkezdtem csökkenteni az adagot és meg is szültem másnapra. A 36. héten még koraszülöttnek számít a baba, semmi baj nem lehet abból, ha tovább szeded 1-2 héttel a magnéziumot!

Én a 38. hétig szedtem. Akkor elkezdtem csökkenteni az adagot és meg is szültem másnapra. A 36. héten még koraszülöttnek számít a baba, semmi baj nem lehet abból, ha tovább szeded 1-2 héttel a magnéziumot!
Alapban a 36. het vegeig szoktak javasolni. Utana nem, mert betoltott 36. het utan (azaz a 37. het kezdetetol) mar nem szamit koraszulottnek a baba. De pl nekem nagyon erosen kemenyedett a hasam vegig a masodik terhesseg alatt, a magnezium adagot is folyamatosan novelni kellett, mert nyilni kellett a mehszajam. Egy koltozes vart rank a 38. heten, illetve a doki is azon a heten szabira ment. Igy azt mondta, hogy szedjem addig, amig be nem fejeztuk a koltozest. Kerek 38 hetesen hagytam abba teljesen, utana erezhetoen megnott az osszehuzodasok szama es harom ujjnyira ki is nyilt a mehszaj mar a szules beindulasa elott. De akkor mar mindegy volt. Es nem is mindenkinel mukodik ez igy, altalaban akkor is szedetik a magneziumot manapsag, ha nelkule sem all fent az eros osszehuzodasok veszeje.
Nekem azt mondta a doki a 38.hétig szedjem
Nekem a 30. hétig mondta a dokim, de lehet engem félrevezetett.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!