Találatok a következő kifejezésre: 36. hétben miért (25 db)

Engem miért írtak ki 36 hétre és miért nem 40-re?

Legjobb válasz: A kérdés kevés infót tartalmaz ahhoz, hogy válaszoljunk. Biztos, hogy 36-ra lettél kiírva? Mi alapján a 36. hétre? 28 napos ciklusod volt? Egy babád van, vagy ikreid? Magasabb a cukrod? van valami komplikációd? Még sok infó kéne, hogy találgassunk, mert igazán ezt a dokid tudná megmondani..

A kérdés kevés infót tartalmaz ahhoz, hogy válaszoljunk. Biztos, hogy 36-ra lettél kiírva? Mi alapján a 36. hétre? 28 napos ciklusod volt? Egy babád van, vagy ikreid? Magasabb a cukrod? van valami komplikációd? Még sok infó kéne, hogy találgassunk, mert igazán ezt a dokid tudná megmondani..
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi komplikáció!3. gyerek:) Most 25 hetes vagyok és június 27-re írtak ki.Szóval ezért nem értem!!!

Miért baj, ha valaki keményedik? És a 36. hét után, ha már nem szedi a magnéziumot, és keményedik, az miért nem baj? Egyáltalán mitől van a keményedés, mit okoz?

Legjobb válasz: Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.

Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.
Azért nem jó a keményedés, mert kinyílhat, vagy elkezdhet nyílni a méhszáj és ezért vezethet koraszüléshez. Nekem a 20. héttõl volt ilyen gondom, de a magnézium és a sok pihenés segített, a 39+6 héten szültem :) A 36. hét után éppen ezért nem gond, ha van keményedés, ami egyrészt természetes, mert a szervezet edz a szülésre, másrészt ha elkezd nyílni sem történik semmi gond, mivel akkor már teljesen életképes a baba, és valószínûleg nem lesz koraszülött emiatt, már csak azért is, mert ha a 36. héten abbahagyja a kismama, akkor ki kell ürülnie, tehát a 37. hétig nem lesz hatása. És pont ezért is kell leállni vele, hogy a szülésnél szépen tudjon tágulni a méhszáj...
nem baj. ugy hivjak hogy braxton hicks. en kulfoldon elek es egyaltalan nem szedtem magneziumot es voltak a terhesseg vege fele kemenyedeseim.Azt mondtak ez teljesen normalis a meh "gyakorol" a szulesre. 40+5 hetesen szuletett meg a fiam, pedig mar a 32. hettol voltak kemenyedeseim.
Hát nem is a 32 hét utáni keményedéseket szokás veszélyesnek tartani, hanem ha már valakinek mondjuk a 20. héttõl van, és a méhszáj nyílni kezd. Nekem is ki volt nyílva ujjkúpnyira miatta a méhszájam a 20. héten...magnézium és pihenés...
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a 36.héten, már 4napja nem szedem a magnéziumot.Nincs több keményedésem mint a magnéziumos idõszakban.Egyedül a vádlim görcsölget.Köszi a válaszokat.

Van közöttetek olyan, aki 36. héten szült? Ha igen, miért és minden ok volt?

Legjobb válasz: Szia.Én pont aznap szültem,amikor betöltöttem a 36.hetet.Éjjel elfolyt a magzatvíz.Valószínûleg a hirtelen erõs hidegfront miatt,a doki szerint nem tudott tovább nõni a méhem,így a baba sem és inkább kibújt.Az utolsó héten csak 20grammot hízott,uh leget benne valami.Farfekvéses volt,uh megcsászároztak.Minden rendben volt,a baba 2180g és 48 cm volt.Most 21 hónapos és korának megfelelõ.Mondjuk már 2 hónapos korában akkora volt mint egy idõre született 2 hónapos.Miért kérdezed?

Szia.Én pont aznap szültem, amikor betöltöttem a 36.hetet.Éjjel elfolyt a magzatvíz.Valószínûleg a hirtelen erõs hidegfront miatt, a doki szerint nem tudott tovább nõni a méhem, így a baba sem és inkább kibújt.Az utolsó héten csak 20grammot hízott, uh leget benne valami.Farfekvéses volt, uh megcsászároztak.Minden rendben volt, a baba 2180g és 48 cm volt.Most 21 hónapos és korának megfelelõ.Mondjuk már 2 hónapos korában akkora volt mint egy idõre született 2 hónapos.Miért kérdezed?
36+1 naposan szültem a nagyobbik fiamat. Drasztikusan lecsökkent a magzatvízem, emiatt kellett császározni. 48 cm-rel és 2760 g-mal született, egészségesen. Már 3 éves és nagy, okos, eleven kisfiú.
A kérdező hozzászólása: Én is ma vagyok 36+0 és kíváncsi vagyok mi lenne, ha, mert sokat görcsöl a pocakom és úgy érzem nincs sok hátra. Bár nekem 34 hetesen 2800 g-ra becsülte a doki, ha lehet ennek hinni. Köszi a választ!
36+5-re született a második fiam. 2900 grammal. Sokat keményedtem, pihenni a nagy mellett nem nagyon tudtam. Most 5, 5 hónapos, eleven mozgékony, jó kedélyû baba. Szerencsére nem lett semmi baja.
A sógornóm 36 hetesen szült, elfolyt a magzatvize. Még 36 óráig bent tarttották a babát, kapott tüdõérlelõt. Természetes uton szült, EDÁval. 2600 grammos, teljesen egészséges kislányt. 2 napig volt koraszülött osztályon megfigyelésen, az 5-ik napon hazajöhettek. Most 4 hónapos, teljesen egészséges.
Unokatesóm elõbb szült ennél.Toxoplazmózis miatti magas vérnyomás...Jól van a pici, azt hiszem olyan másfél kiló volt max.


Miért nem lehet magnéziumot szedni a 36. hét után?

A doki azt mondta 3*1et szedjem továbbra is a MagneB6-ból. A véd?n? azt mondta fokozatosan álljak le. Most úgy döntöttem, hogy 2*1-et szedek még a héten, aztán 1-et, aztán egyet sem. Most vagyok 37+1 hetes. Folyamatosan keményedik a hasam, ha csak 5 lépést is teszek. Szerintetek mi a jó megoldás?

Legjobb válasz: A magnéziumhiány okoz izomgörcsöket, keményedést... viszont az utolsó hetekben már ez nem gond, mert akkor már természetes, hogy vannak, vagyis inkább legyenek is méhösszhúzódások. A magnézium gátolja ezt, ami késleltetheti a szülés beindulásást és természetes lefolyását. A 36. héttõl én már inkább a szülést , könnyebb tágulást segítõ homeopátiás bogyókat szedtem. Nekem anno így mondta a védõnõm és így is olvastam. Így is 1 hetet ráhúztam. Minden jót!

A magnéziumhiány okoz izomgörcsöket, keményedést... viszont az utolsó hetekben már ez nem gond, mert akkor már természetes, hogy vannak, vagyis inkább legyenek is méhösszhúzódások. A magnézium gátolja ezt, ami késleltetheti a szülés beindulásást és természetes lefolyását. A 36. héttõl én már inkább a szülést , könnyebb tágulást segítõ homeopátiás bogyókat szedtem. Nekem anno így mondta a védõnõm és így is olvastam. Így is 1 hetet ráhúztam. Minden jót!
mert fájásgyengeséged lesz.
Én is így vagyok, ha nem veszem be reggel, akkor délre már menni nem bírok, le kell feküdnöm, de a védõnõm nekem is azt mondta, hogy akkor sem kell már szedni a végén. Ahogy betöltöttem a 37. hetet, le kell állnom, ami csütörtökön lesz. Kíváncsi leszek... Addig azért kell szedni, hogy nehogy koraszülött legyen, ha ki akarna jönni, de 37. hét után már jöhet, ne tartsuk vissza. Ezt mondta.
A kérdező hozzászólása: Mi az a fájásgyengeség? Köszi a válaszokat! Már csak 1et szedek 2 napig, aztán leállok..

Miért nem szedhetem a magnéziumot a 36. hét után? Nekem az orvosom nem szólt emiatt, sőt, mivel elég kellemetlen amikor keményedik a pocim, azt mondta szedjek nyugodtan 1 db-al többet naponta.37 heteske

Legjobb válasz: Szia. Pontosan tegnap kérdeztem rá a dokimnál! Azt mondta, hogy ez a védõnõk által, elõszeretettel terjesztett hülyeség, hogy a 36. héttõl nem szabad szedni! De szabad, sõt a magnézium a legjobb gyógyszer a toxémia ellen! És ha tényleg megindul a szülés, nincs annyi magnézium, hogy visszatartsa! Üdv 37 hetes kismama

Szia. Pontosan tegnap kérdeztem rá a dokimnál! Azt mondta, hogy ez a védõnõk által, elõszeretettel terjesztett hülyeség, hogy a 36. héttõl nem szabad szedni! De szabad, sõt a magnézium a legjobb gyógyszer a toxémia ellen! És ha tényleg megindul a szülés, nincs annyi magnézium, hogy visszatartsa! Üdv 37 hetes kismama
A magnéziumnak görcsoldó hatása van, ami elnyomhatja a jóslófájásokat, amire szükség van, hogy felkészítse a méhet a szülésre.Ha nagyobb adagban szeded, szüléskor fájásgyengeséget okozhat, ami szintén nem jó.
azért nem ajánlatos szedni, mert elnyomhatja a simaizomlazító hatása a valódi fájásokat majd......
Valószínûleg a dokid azért mondta, hogy még emelheted, mert úgy gondolja maradjon csak bent az a baba amíg lehet..gondolom minden rendben vele.. Viszont a magnézium megakadályozhatja a méhösszehúzódást, keményedést, aminek a hatásáramegnyílna a méhszáj és beindulna a szülés...ha ezt sokáig gátolod, akkor még a 40. héten sem fogsz szülni, mert nem tud a méhed dolgozni, ugyanis ellazítod...szedheted, de azért a 38.héten érdemes elhagyni...legkésõbb, a végén még a fájásokat sem fogod érezni, mert úgy belazít.
MIÉRT vannak lepontozva a jó válaszok??? nem értem, ki az a m..ha aki ezzel szórakozik?! és csodálkoznak hogy nem jön annyi válasz a kérdésekre. hát miért is írjunk, ha amúgy is lepontozzák? minek?
Az én válaszom meg el is tûnt, úgy lepontozták. Nem értem, miért kell azért lepontozni, mert leírom amit a doki mondott? Most honnan tudjátok, hogy nem igaz? Azért ez kurvára szarul esik, hogy az ember veszi a fáradtságot, és próbál segítni, ti meg a béka segge alá pontoztok. Hát ezek után, mint ahogy mások is írták már, a franc se fog segíteni.
A kérdező hozzászólása: Én senkit nem pontoztam le, esküszöm ;o).... Márcsak azért sem, mert én is sokszor tapasztalom, hogy adok egy konkrét választ, ami hasznosabb nem is lehetne, és lepontoznak a se**fejek... Szóval megértek mindenkit...

Az miért lehet, hogy az utóbbi egy hétben (ez a 36. hét) egyre inkább aktívabb a babó? Többet, hosszabban es nagyobbakat rugdos, jon-megy.

Legjobb válasz: Vagy csak egyre nagyobb és jobban érzed. Nekem vajúdás alatt is egyfolytában rugdosott :)

Vagy csak egyre nagyobb és jobban érzed. Nekem vajúdás alatt is egyfolytában rugdosott :)
Szia azt olvastam hogy ilyenkor igyekszik felvenni a legkényelmesebb pózt azon a kis szûk helyen..szegényke.Nem is csoda hogy húz-nyúz odabent. 35 hetes kismami

Az orvos a 36. hét óta nem javasolja az ülőfürdőt, akkor még zárva voltam, de azóta sem távozott a nyákdugóm, akkor vajon miért nem ajánlja? 39+5hkm

Legjobb válasz: A fertõzésveszély miatt.Ez a gyermek érdeke.Ezt a kis idõt már kibírod zuhanyzással.

A fertõzésveszély miatt.Ez a gyermek érdeke.Ezt a kis idõt már kibírod zuhanyzással.

Miért nem lehet már a 36. hét után szedni Magne B6-ot?

Legjobb válasz: Fájáselégtelenséget okozhat!

Fájáselégtelenséget okozhat!
Mert akkor elnyomja az esetleges görcsöket, keményedéseket, pedig akkor már azoknak fontos szerepe van.
mert ha beindulnanak a fajasok, nem biztos h eszrevenned
ma megyek a dokihoz, rá fogok kérdezni :D

Kislányom 36 hétre született 10 hónapos. Szépen fejlődik, minden rendben van nála. Utóbbi időben elég furcsán, durván viselkedik. Miért?

Ha felemeljük nem akarja, eltaszít, mar,rugdos. Nem akar szeretni. Kicsi kora óta nem szeret ölben lenni, nem szereti a kötöttséget, autósülésben se babakocsiban se. Amióta mászik szeret önállóan játszani, szeret szabad lenni. Nem tudom h ez normális e ha nem szeretget. Pár napja arra szokott rá h altatáskor (ölben ringatom) rángatózik nagyon és a fejét dobálja jobbra balra már félálomban. Miért?

Legjobb válasz: A rángatózást talán dokitól kellene megkérdezni, lehet, hogy megnézik neurológussal. A kézben létet én fiam sem szereti, fogzáskor igényelt ringatást, de szintén 10 hós, ma már akkor sem tûri el, csavarodik a kézben, hogy le akar menni. Nem hiszem, hogy ez gond. Mi pici kora óta tanítottuk neki, hogy megkérdeztük, hogyan szereted anyát, apát? És akkor átöleltük. Ma már õ ölel.

A rángatózást talán dokitól kellene megkérdezni, lehet, hogy megnézik neurológussal. A kézben létet én fiam sem szereti, fogzáskor igényelt ringatást, de szintén 10 hós, ma már akkor sem tûri el, csavarodik a kézben, hogy le akar menni. Nem hiszem, hogy ez gond. Mi pici kora óta tanítottuk neki, hogy megkérdeztük, hogyan szereted anyát, apát? És akkor átöleltük. Ma már õ ölel.
A kérdező hozzászólása: Mi is tanítottuk, sõt minden nap azt látja h apával öleljük egymást.ne lát rosszat, sõt ellenkezõleg!Nem ringatózik, hanem rángatózik, olyan hisztinek tünik, de már fél álomban van.Kb 3-4 percig rángatja magát meg a jfejét jobbra balra...:(
Az én kislányom is 10 hós. Ilyen rangatózást akkor látok nála amikor elalszik és hirtelen felébred. Akkor néz mereven és rangatózik, ez nem tart sokáig a leghosszabb fél perc volt. Régebben mikor felébredt rögtön kiugrott az ölemböl és rohant, nem tudtam átölelni csak, ha aludt. Kb 1 hónapja kezdett el bújni. Elõtte is próbáltam vele beszélni, de ment mint a világtalan vissza sem nézett. Most, ha felébred oda bújik, kéredzkedik, átölel. Lehet a tiéd is most indult el, minden új és menni kell. A rántást is ennek tulajdonítom, h sok az inger. Szerintem légy türelmes, ha sok szeretetet kap és jó példát lát biztos átalakul.
Még annyi, hogy Õ 37. héten született császáral.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!A védõnõvel is beszéltem , azt mondta ez normális, van néhány babánál ilyen korszak:)

Miért vagyok ilyen rosszul a 36. héten?

Olyan furán, nyomottul érzem magam. Nem tudom,rendesen megfogalmazni, hogy miért. Ma délben hánytam is. Sokat keményedik a hasam, néha befájdul a derekam is. Se ülni, se feküdni nem jó. Étvágyam sincs. Ugye nem épp szülni készül?dök? A dokim szerint hamarabb fog jönni a baba. Nem mondta, hogy mennyivel csak hogy hamarabb. A méhszájam 1110. Olvastam, hogy szülés el?tt sokaknál jelentkezik hányinger. Nálatok is volt? Ti nem éreztétek olyan furán magatokat?

Legjobb válasz: Ja és ma eddig a baba sem mozgott annyit amennyit szokott. Ha ülök akkor nyilalásokat érzek a hüvelyemben. Ha fekszem akkor a derekam meg a fejem fáj.

A kérdező hozzászólása: Ja és ma eddig a baba sem mozgott annyit amennyit szokott. Ha ülök akkor nyilalásokat érzek a hüvelyemben. Ha fekszem akkor a derekam meg a fejem fáj.
Elõfordulhat, hogy a szülés elõszele, de ez még bõven elhúzódhat. Azt mondják, hogy akkor mész szülni amikor megváltozik az arcos és leszáll a has. Nekem szülés elõtt egy nappal mondták az ismerõsök, hogy na szülni fogsz, mert már látszódott és azon a napon volt elõször olyan érzésem, hogy már nagyon nehéz és lehet jobb lenne, hogyha már kint lenne. Aztán este azt vettem észre, hogy hatalmasat tudtam enni, mert volt helye a kajának (leszállt a hasam). Hajnalban pedig elfolyt a magzatvizem. 38 hetemet töltöttem akkor. 26 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!