Találatok a következő kifejezésre: 36. hétben Mit lehet tenni (4 db)

36. hétben vagyok. Mit lehet tenni súlyos kéz és lábdagadás esetén? A vérnyomásom rendben van, de reggelre nagyon nagyon fáj minden végtagom. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Mindenképp keresd fel az orvosodat, a lehetõ leghamarabb. A terhességi toxémia jele is lehet, amiket írsz. Nem akarlak megijeszteni, de jobb, ha minél elõbb kiderül. Vércukrod rendben van? Mert attól is lehet. A dokid majd megmondja, mi a teendõ. Minden jót és szép szülést!

Mindenképp keresd fel az orvosodat, a lehetõ leghamarabb. A terhességi toxémia jele is lehet, amiket írsz. Nem akarlak megijeszteni, de jobb, ha minél elõbb kiderül. Vércukrod rendben van? Mert attól is lehet. A dokid majd megmondja, mi a teendõ. Minden jót és szép szülést!
Igen, mindenképp doki, de szerintem már tud róla, biztos megbeszéltétek, ha a vizeleted rendben, és vérnyyomásod is, csak annyit tehetsz, hogy sokat pihensz, polcolgatás( ami a könyöködön jöhet ki) de ez ér most a legtöbbet, és kitartás, szülés után elmúlik.

Véralvadási zavarom van (36. heti nagyrutin szerint), és császár előtt állok. Hasonló esetben mit lehet tenni?

Nem alvad a vérem normálisan, ami egy ilyen hasi m?tétnél elég nagy gond.A héten megyek konzultációra...sajnos az ismételt vérvizsgálat minden eredménye is rossz lett.Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Nem vagyok orvos, azt leszögezem; de valahol azt olvastam hogy a véralvadáshoz a legszükségesebb a megfelelõ mennyiségû vas. Így lehet , hogy kapsz vastabit.

Nem vagyok orvos, azt leszögezem; de valahol azt olvastam hogy a véralvadáshoz a legszükségesebb a megfelelõ mennyiségû vas. Így lehet , hogy kapsz vastabit.
Szia! ez hogyhogy most derült csak ki? az elsõ rutin vérvételen már nézni kellett volna, ez nem idõközben kialakuló dolog, biztos, hogy akkor is megvolt már Ha meg az orvos felejtette el, az roppant nagy felelõtlenségre utal, hiszen végig heparint kellett volna kapnod:-( nem túl jó kilátások :-S a mûtétre nézve...
A kérdező hozzászólása: Nézték közben, nem volt semmi egészen eddig.
Nekem is magasabb volt az alvadási faktor referencia értéke.Ezt elmondtam az altatósnak a császár elõtt, és nekem azt mondta, hogy több kismamának is rosszak az értékei, de nem lesz gond, mert az adott pesti kórház rendelõjében a vérképautomata kalibrálásánál van a gond, ezért nem jók a kismamák eredményei.Szerencsére igaza is lett, nem volt semmi alvadási probléma. Mégegyszer nem ismételnék meg a vérvételt?Megkérdezhetem hol fogsz szülni?
Az orvosod figyelmét mindenképpen hívd fel rá még, idõ közben elfelejtik. Császár elõtt pedig még mindenképp kell vérvizsgálat ez ügyben. Szólj feltétlen az altatóorvosnak és a szülésznõnek is, sõt családtag is tudjon róla, ott esetleg szükség lehet rá. Amúgy páromnál trombocita problémái voltak, és nála medrolt kellett szednie, és lenkei vitaminokat is szedett. Ma már nincs baja. Egyébként biztosan fogsz kapni valamilyen gyógyszert, csak mindig mondjad mindenkinek a helyzeted, mert különben nem figyelnek oda, elfelejtkezhetnek róla. Nekem is császár volt, és közvetlenül a mûtét elõtt még mondanom kellett a szívproblémámat, ez fontos volt az altatóorvosnak, amúgy nem figyeltek volna rá.
Konkrétan mit jelent nálad a véralvadási zavar? Kevesebb a trombocitaszámod, vagy más? Nekem végig 100-130 ezer körül mozgott (2-300ezer a normális), de semmi probléma nem volt, császár lett a vége amúgy. Mondjuk nekem ezt nem tekintették problémának, állítólag csak az extrém alacsony a probléma, és a magas is, mert az trombózist, embóliát okozhat.

Lábfej bedagadás? Mit lehet tenni ellene? Mikor fog elmúlni? 36. hét

Mit húztok a lábatokra? Érdemes új lábbelit most venni?

Legjobb válasz: Szia! Én 34 hetes vagyok és ettõl a hõségtõl nekem is dagad a bokám. Ez elég kellemetlen. Én naponta többször hûtöm egy kis langyos - nem jéghideg - vízzel és utánna jobb. A sok mászkálás nem tesz neki jót - bár én is szinte egész nap lépcsõzök, mert még dolgozom. Ettõl jobbat szerintem nem tudsz vele csinálni: hûteni, kímélni, felpolcolni.

Szia! Én 34 hetes vagyok és ettõl a hõségtõl nekem is dagad a bokám. Ez elég kellemetlen. Én naponta többször hûtöm egy kis langyos - nem jéghideg - vízzel és utánna jobb. A sok mászkálás nem tesz neki jót - bár én is szinte egész nap lépcsõzök, mert még dolgozom. Ettõl jobbat szerintem nem tudsz vele csinálni: hûteni, kímélni, felpolcolni.
Csatlakozom az elsõ válaszadóhoz, nem nagyon tudsz mit csinálni, ez a melegtõl van, meg ha nem pihensz eleget. Nekem is dagad, de ahogy lefekszem egy kicsit már megy is lefelé.:-) Szerintem ne vegyél új cipõt, max ha már végképp nem tudsz felvenni semmit, elég egy kis olcsóbb kínai papucs, vagy szandi, amit utána nem sajnálsz, mert ez a terhesség után megszûnik állítólag azonnal, Te pedig mindjárt túl leszel rajta. :-) Jó egészséget!
szia!én már nem vagyok kismama, de ebben a melegben nekem is dagad a lábam.egyél sok almát, mert vízhajtó és kerüld a sót.
Nekem is a lábam dagadt meg, én sem vettem nagyobb papucsot mert sajnáltam rá a pénzt. otthon mezítláb voltam, ha elmentünk kölccsönkértem anyukám papucsát mert neki nagyobb lába van, de abba sem tudtam teljesen beleerpszakolni.:-) senki nem nézett rám csúnyán. Ha tehetted nyakran polcold fel a lábad. Egyébként szülés után nem múlik el azonnal, illetve általában lejjebb megy aztán kicsit megint felerõsödik, de viszonylag hamar, kb 1 hét alatt elmúlik.


Nektek is van, hogy nagyon sokat és erősen görcsöl a lábatok (talp, vádli)? Mit lehet tenni? Magnézium szedését már abbahagytam, betöltöttem a 36. hetet! Főleg reggel húzza be, van, hogy az egész lábam, nagyon kellemetlen!

Legjobb válasz: ha visszafeszíted a lábfejed megfeszül a vádlid akkor elvileg a görcsnek szinte azonnal el kell múlnia. Nekem legalábbis elszokott. :) Sokan elkövetik azt a hibát hogy azonnal masszírozni kezdik az nem segít. 32 hkm

ha visszafeszíted a lábfejed megfeszül a vádlid akkor elvileg a görcsnek szinte azonnal el kell múlnia. Nekem legalábbis elszokott. :) Sokan elkövetik azt a hibát hogy azonnal masszírozni kezdik az nem segít. 32 hkm
Igen, a lábfej visszafeszítés használ. Vigyél be természetes úton káliumot 1-2 banán formájában, vagy egyél paradicsomot, abban is van. Nekem segített. 24hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!