Találatok a következő kifejezésre: 36. hétben Mit (130 db)

Ha az első baba koraszülött lett (36 hét), mi az esély, hogy a második is az lesz? Szeretnénk még egy babát, de félek, hogy Õ is korábban születne. A koraszülés okát nem tudni.

Legjobb válasz: Talán túl sok idegesség,stressz?Meddig dolgoztál a terhességed alatt? Szerintem ha nem izgulsz annyira,akkor kevesebb az esélye a koraszületésnek.

Talán túl sok idegesség, stressz?Meddig dolgoztál a terhességed alatt? Szerintem ha nem izgulsz annyira, akkor kevesebb az esélye a koraszületésnek.
A 36 hét egyáltalán nem vészes, enyém fiam is 36 hétre született, és makkegészséges. Nálam tudható, hogy egy hüvelyi fertõzés miatt repedt meg a magzatburok, ezért indult be a szülés idejekorán. Egyébként minél több idõ telik el két szülés között, annál kisebb a koraszülés és a kis súlyú baba kockázata. Tovább csökkenti a kockázatot, ha az anyuka nem dohányzik, nem iszik (nem feltételezem rólad, csak leírom), egészségesen él, sportol, nincs elhízva, nem kórosan sovány.
Nekem a nagyobbik 29. hétre született, a pici 39-re. Több anyukát is ismerek a koraszülött osztályról akinek azóta született babája és a második baba idõre jött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!A terhességem alatt tényleg sokat idegeskedtem, lakást festettünk, dolgoztam, lehet ez volt az oka.
Meddig voltatok kórházban, hogy ennyire megviselt?
A kérdező hozzászólása: 5 napig voltunk kórházban, de szerencsére nem volt semmi baj a babával, kicsit nehezen indult meg a tejem.A 26. héttõl laza volt a méhszájam, nagyon sokat keményedtem, 33héten már jóslófájásaim voltak.Akkor próbáltam egy kicsit többet pihenni.De ha már van egy 3 éves gyerkõcöd, azért nehezebben tudsz "vigyázni magadra ".De a válaszokból úgy látszik, hogy nincs összefüggés a két terhesség között.

Halvány zöldes-sárgás folyás a 36. héten. Mi okozhatja? Tényleg lehet magzatvíz szivárgás?

Holnap tudok menni dokihoz.

Legjobb válasz: ha a magzatviz zöld az sztem nem jó amugy sem,ha tudsz menj le a patikába és vegyél olyan tiszt betétet ami direkt arra van hogy a magzatviz szivárgást mutatja..vagy csörögj rá a dokira hogy megnyugtasson...

ha a magzatviz zöld az sztem nem jó amugy sem, ha tudsz menj le a patikába és vegyél olyan tiszt betétet ami direkt arra van hogy a magzatviz szivárgást mutatja..vagy csörögj rá a dokira hogy megnyugtasson...
Szia! Ha tudnál jó lenne, ha még ma bemennél a kh.-ba ahol szülni fogsz v. hívd fel õket, mert a zöld magzatvíz az nem jó jel!!! Az elsõ fiamnál nekem is zöld volt, ezért ha nappal szültem volna tuti császár!!!! Minden jót! 32hetes km

A málnalevél teát a 36. héttől ajánlják. Ez mit jelent? Betöltött 36. héttől, vagy a 36. hét első napjától?

Legjobb válasz: Szerintem inkább betöltött. Ez a tea segít a méhednek apró görcsök kiváltásával edzõdni a feladathoz, hogy a szülés könnyebben menjen. Én egyszer túl erõs teát csináltam (benne ázott fél napig...), megittam és elindultak apró görcsök, amik két napig mentek (nem fájt, nem zavart), aztán ez átment rendes görcsökbe és végül megszültem :-) Két héttel elõbb, de nem bántam! Könnyebb volt a szülés, baba makk egészséges. Szóval csak az ilyen "balesetek" elkerülése érdekében gondolom, hogy jobb, ha be van töltve az a 36 hét...

Szerintem inkább betöltött. Ez a tea segít a méhednek apró görcsök kiváltásával edzõdni a feladathoz, hogy a szülés könnyebben menjen. Én egyszer túl erõs teát csináltam (benne ázott fél napig...), megittam és elindultak apró görcsök, amik két napig mentek (nem fájt, nem zavart), aztán ez átment rendes görcsökbe és végül megszültem :-) Két héttel elõbb, de nem bántam! Könnyebb volt a szülés, baba makk egészséges. Szóval csak az ilyen "balesetek" elkerülése érdekében gondolom, hogy jobb, ha be van töltve az a 36 hét...
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor megfogadom a tanácsodat és megvárom még ezt az egy hetet.Köszi a választ!
Nem tudom, hogy számít-e. Nekem a kórházban minden orvos másképp számolta a heteket. Az egyik szerint a 38. hétben voltam a 40.-ben. Na, akkor azért a nõvérkék is összenéztek. Én túlhordtam a babát, a nõdokim szerint a teától, mert izomlazító hatású, ezért nem indultak el a fájások. Ezért nem szabad a végén már magnéziumot sem szedni. Nekem indítani kellett. A másodiknál már nem fogom inni.


36 hetes kismama vagyok. Szerdán voltam orvosnál és azt mondta hogy bármikor meglehet a babám mert elég nagy már! Ma eléggé feszít a hasam és keményedik is! Kinek mien a 36. hét?

Legjobb válasz: Nekem is azt mondta a 36.héten hogy jó nagy a gyerek,persze hozzám képest mert én nem vagyok valami nagy. De a méhszájat megvizsgálva megállapította, hogy még zárva van, nem esedékes a szülés. Nekem nincsennek jóslóim, de az elõzõ gyerekemet kihordtam a 40. hétig és egyszer sem voltak.

Nekem is azt mondta a 36.héten hogy jó nagy a gyerek, persze hozzám képest mert én nem vagyok valami nagy. De a méhszájat megvizsgálva megállapította, hogy még zárva van, nem esedékes a szülés. Nekem nincsennek jóslóim, de az elõzõ gyerekemet kihordtam a 40. hétig és egyszer sem voltak.
nekem már 2 hete jobban keményedik mint szokott, hét elején már 3 kilo körüli volt. de még mindig egyben vagyunk :) 37 hetes kismama
Szerintem arra gondolt, ha most megszületne se lenne már semmi baj!
Nekem is azt mondták hogy most már akár jósló fájások lehetnek.Azt mondta az orvos hogy én a 36 hétben vagyok de õ akkora mint egy 38 hetes.De azt is mondta hogy ettõl még végig vihetem a 40-ik hétig.Sokat feszül a pocakom és néha elég durván mozog.A wc pedig az otthonommá vált. Boldog baba várást. 36hetes kismama.
Nekem nem nagyon feszul a hasam holnap megyek orvoshoz majd kiderul minden...de joslom volt mar egy picike! 36hetes

35+1 hetes vagyok ma. Mikor kezdhetek málnalevél teát inni? Megvárjam a betöltött 36. hetet? Ti mikor kezdtétek/kezditek inni, ha isszátok egyáltalán?

Tartok attól,hogy nehezen fogok tágulni,de túl korán sem szeretnék szülni.

Legjobb válasz: Itt olvastam,hogy van aki a 36.héttõl itta.Szerintem várd meg a 37-38.hetet és utánna kezd el inni!Sikeres szülést!

Itt olvastam, hogy van aki a 36.héttõl itta.Szerintem várd meg a 37-38.hetet és utánna kezd el inni!Sikeres szülést!
Már elkezdheted, de a csomagolásra ráírt napi adag az 1 CSÉSZE!!!! Nem tudom miért iszik valaki fél litert is naponta. Lehet több kárt csinál, mint hasznot.
szia én 35+2 hetes vagyok. én a gàtmassàst keztem el és csak a 36. hétöl akarom elkezdeni a teàt. de kedden megyek a dokimhoz és megkérdezem a véleményét biztos ami biztos. de ugy tudom hogy a 36. héttöl kell kezdeni. az elején csak egy két pohàrral.
Szia! Mivel gyógyhatású készítmény szerintem nyugodtan elkezdheted inni, hiszen nem egyik napról a másikra fejti ki a hatását, nekem a szülésznõ adott egy leírást a teáról is.Eleinte egy csészét igyál csak, az biztos hogy nem fog gondot okozni.Aztán betöltött 36 héttõl növelni lehet szépen a mennyiséget, 37 héttõl fél egy liter naponta tehát reggel-este két nagy csésze, így van nekem leírva.Úgyhogy nyugodtan ihatsz beõle többet, mert egyébként meg nem a kivánt hatást adja.

Miért baj, ha valaki keményedik? És a 36. hét után, ha már nem szedi a magnéziumot, és keményedik, az miért nem baj? Egyáltalán mitől van a keményedés, mit okoz?

Legjobb válasz: Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.

Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.
Azért nem jó a keményedés, mert kinyílhat, vagy elkezdhet nyílni a méhszáj és ezért vezethet koraszüléshez. Nekem a 20. héttõl volt ilyen gondom, de a magnézium és a sok pihenés segített, a 39+6 héten szültem :) A 36. hét után éppen ezért nem gond, ha van keményedés, ami egyrészt természetes, mert a szervezet edz a szülésre, másrészt ha elkezd nyílni sem történik semmi gond, mivel akkor már teljesen életképes a baba, és valószínûleg nem lesz koraszülött emiatt, már csak azért is, mert ha a 36. héten abbahagyja a kismama, akkor ki kell ürülnie, tehát a 37. hétig nem lesz hatása. És pont ezért is kell leállni vele, hogy a szülésnél szépen tudjon tágulni a méhszáj...
nem baj. ugy hivjak hogy braxton hicks. en kulfoldon elek es egyaltalan nem szedtem magneziumot es voltak a terhesseg vege fele kemenyedeseim.Azt mondtak ez teljesen normalis a meh "gyakorol" a szulesre. 40+5 hetesen szuletett meg a fiam, pedig mar a 32. hettol voltak kemenyedeseim.
Hát nem is a 32 hét utáni keményedéseket szokás veszélyesnek tartani, hanem ha már valakinek mondjuk a 20. héttõl van, és a méhszáj nyílni kezd. Nekem is ki volt nyílva ujjkúpnyira miatta a méhszájam a 20. héten...magnézium és pihenés...
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a 36.héten, már 4napja nem szedem a magnéziumot.Nincs több keményedésem mint a magnéziumos idõszakban.Egyedül a vádlim görcsölget.Köszi a válaszokat.

Aki 35 vagy 36 heten szult mi volt az oka vagy egyszeruen csak be indult a szules?

azert kerdem mert a tegnap elment a nyakdugom es nagyon sokat joslozom is felek h egy kicsit korai lenne a szules,tudom h ez meg nem feltetlenul azt jelenti h szulni fogok de idegeskedek egy kicsit

Legjobb válasz: A második babám 36 hétre született. Igazából számítottam rá, mert az elsõ is kibújt elõbb/37-hét/. Az elején sokat keményedtem, lehet, hogy ez is belejátszott. Szerencsére semmi gond nem volt.

A második babám 36 hétre született. Igazából számítottam rá, mert az elsõ is kibújt elõbb/37-hét/. Az elején sokat keményedtem, lehet, hogy ez is belejátszott. Szerencsére semmi gond nem volt.
Barátnöm mindkét gyerekét a 34-ik héten szülte. Nem tudni miért. persze 2, 5 kiló körül volt mindegyik. egyszerüen mindegyiknél korán kezdett nyilni a méhszáj és ennyi. De egészségesek normál gyerekek.
35. héten szültem, elkezdett leválni a placenta. Én már szinte az elejétõl keményedtem, a 27. héten ment el a nyákdugóm, elkezdett kinyílni a méhszájam, és végül mégse ezért szültem meg.

36. héten a harmadik babánál 2111 a méhszáj állapota, mire számítsak?

ez egy kicsit korai a másik két kislányommal rávittem 1 hetet, most is kislányt várunk. mi lesz?

Legjobb válasz: A 36.héten nekem is ennyi volt,a 38.héten szültem,éppen hogy beleléptem a 38.ba .De ez nem törvényszerû,akár túl is hordhatod.

A 36.héten nekem is ennyi volt, a 38.héten szültem, éppen hogy beleléptem a 38.ba .De ez nem törvényszerû, akár túl is hordhatod.
Nekem már a 32. héten ennyi volt, még szerencsére nem történt semmi, de én fekszem csak hogy ne legyen koraszülés.Még egy hetem van a 36. hétig, most azon vagyunk hogy addig kihúzzuk.Neked már jó az az érték, nem lehet tudni hogy mikor jön a pici.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válszaitokat!
én is 36 hetes vagyok, és kedden voltam dokinál vizsgálaton.a méhszájam 1111 és nagyon lenn van a kisfiam.megkérdeztem a dokit h kb. meddig huzhatom még, és azt mondta hogy 10 nap 2 hét.hát majd kiderül, de ha jönni akar legalább a szombatot várja meg mert akkor már a 37. hétben leszek, azaz betöltött 36 hetes leszek és igy nem leszünk koraszülöttek. könnyû szülést

36. hét után mennyit híztatok még? Nekem eddig 11 kiló jött fel, mire számíthatok ezután?

Legjobb válasz: 36. hétig én 10 kilót híztam, szülni pedig (39. héten) 15-tel mentem.

36. hétig én 10 kilót híztam, szülni pedig (39. héten) 15-tel mentem.
Én egész terhességem alatt 5 kgot híztam, 2-õt a 20. héten, 2kgot valahol késõbb, és az az egy kiló jött rám az utolsó hetekben.
Én 36. hétig 10 kilót híztam, majd az utolsó hónapban még 8-at.
Én is pont 36 hetes vagyok, 11 kg plusszal :-) Sajnos én azt veszem észre, hogy a mérleg mindig csak többet és többet mutat, normális étkezés mellett :-( Kérdeztem a múltkor az orvosomat is, hogy mire számítsak még, azt mondta, attól függ, mennyi víz jön rám, szerinte még kb. 3-4 kg. Amúgy nekem csak hasam van, nem is értem, hova ment ez az elsõ hallásra igen tekintélyes súlytömeg...
Az utolsónak mondanám (fõként) Elõtted lévõ vagyok. Addig én is csak hasra nõttem, aztán kezdtem el szélesedni, a 8 kilótól. A szüléssel le is ment 10 kiló.

Mit gondoltok, mikor jön el a mi időnk? 36. hét, 1-1 ujjnyira nyitott külső-belső méhszáj, sok medencefájdalom, apró nyilallások "ott lent", hátfájás.

Tudom, hogy nem lehet el?re tudni, de tapasztalatokra vagyok kíváncsi, hátha másnál is hasonlóan indult.

Legjobb válasz: Szia! A választ én is nagyon szeretném tudni, tüneteim detto/szintén 36.hét

Szia! A választ én is nagyon szeretném tudni, tüneteim detto/szintén 36.hét
Elsõvel 30.héttõl így, 38.héten született. Másodiknál 35.héttõl 41.re született... És én is "toporzékoltam", hogy szüljünk végre...
A kérdező hozzászólása: Ma voltam dokinál és rákérdeztem. Szerinte most már bármikor érkezhet a kisfiúnk :) Méreteibõl is erre lehet számítani. BPD 90, 6mm , súlya kb 2550g. Tüneteim ezek továbbra is. Nem tudom, hogy a meleg miatt-e, de egyre rosszabb a közérzetem és néha még a hányinger is kerülget...
A kérdező hozzászólása: ... ja és a pocim teljesen lent van két napja!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!