Találatok a következő kifejezésre: 36. hétben és (202 db)

Engem miért írtak ki 36 hétre és miért nem 40-re?

Legjobb válasz: A kérdés kevés infót tartalmaz ahhoz, hogy válaszoljunk. Biztos, hogy 36-ra lettél kiírva? Mi alapján a 36. hétre? 28 napos ciklusod volt? Egy babád van, vagy ikreid? Magasabb a cukrod? van valami komplikációd? Még sok infó kéne, hogy találgassunk, mert igazán ezt a dokid tudná megmondani..

A kérdés kevés infót tartalmaz ahhoz, hogy válaszoljunk. Biztos, hogy 36-ra lettél kiírva? Mi alapján a 36. hétre? 28 napos ciklusod volt? Egy babád van, vagy ikreid? Magasabb a cukrod? van valami komplikációd? Még sok infó kéne, hogy találgassunk, mert igazán ezt a dokid tudná megmondani..
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi komplikáció!3. gyerek:) Most 25 hetes vagyok és június 27-re írtak ki.Szóval ezért nem értem!!!
2500 volt 36 hetesen, 3500 születéskor 39+5.
36. héten 2780gr, 41+1 hét: 4100 gr
36 hetesen 3760 g-nak mérték. 41+1 hetesen szültem 4350 g-al.
Ez a becsült súly egyáltalán nem biztos, kár parázni miatta!
Szia. Igaz hogy 31 és 38 hetesen volt nekem uh, de azért leírom ha nem baj. 31 hetesen 1800gr-ra becsülték, 38 hetesen 3200gr-ra, 39. héten született 3060gr-mal. Sok boldogságot! 3 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó válaszoló hányadik héten mérték neked ezt a súlyt?Nekem is ugyan ennyi.Mit mondott akkor az orvosod?Én 33 hetes vagyok
1771g -nak mérték...meg s ijedtem, hogy kicsi. 3500g született a 41.héten
36. héten kb. 2900 g-ot mondtak. 37. héten 3200-al megszületett
34 hetesen 3400 gr-ra becsülték, 38 hetesen 3700 gr-ra és 39+4 napra született 3950 gr-mal a kislányom és 61 cm-rel!
35+1 2753g majd 38+3 3650
Szia!36 héten kb:3.60dkg saccolták és a kiirt napnál 1 nappal elõbb született.4.14dkg 60 cm

Sajnos már 4. hónaptól táppénzen vagyok, nem dolgozhattam tovább. Most vagyok a 36. hétben és egyszerűen nem mennek a napok, a hetek...Mit csináljak, hogy ne legyek ilyen türelmetlen?

Borzalmasan lassan telik az id?, és egyre hisztisebb is vagyok sajnos...Nem tudom magam már semmivel lefoglalni. Ti is így vagytok ezzel, mit tehetnék ez ellen???? Nagyon komolyan kérdezem..borzalmas így a semmitevés...

Legjobb válasz: Szia ! Bizony,már elég hosszú ideje vagy otthon! A baba várására készen vagytok már mindennel. Én ilyenkor a babaruhákat mostam, vasaltam, rendezgettem. Átnéztem a babalistát, hogy meg van-e minden. Ha még jól mozogsz, látogasd meg a barátnöidet, rokonaidat, ismeröseidet. Olvasgass egy kis szakirodalmat (baba gondozása, esetleg a szülésröl). Utána úgysem lesz ezekre idöd! Nem jársz valami szüléselökészítö tanfolyamra? Vagy ismerkedj a neten kismamákkal (pl. babatervezok.otthona.net)! Sétálj sokat! Papíron még 4 heted van hátra ! De ne halassz mindent az utolsó pillanatra, mert a baba hamarabb is jöhet. Fel a fejjel! Ez az utolsó hónap !

Szia ! Bizony, már elég hosszú ideje vagy otthon! A baba várására készen vagytok már mindennel. Én ilyenkor a babaruhákat mostam, vasaltam, rendezgettem. Átnéztem a babalistát, hogy meg van-e minden. Ha még jól mozogsz, látogasd meg a barátnöidet, rokonaidat, ismeröseidet. Olvasgass egy kis szakirodalmat (baba gondozása, esetleg a szülésröl). Utána úgysem lesz ezekre idöd! Nem jársz valami szüléselökészítö tanfolyamra? Vagy ismerkedj a neten kismamákkal (pl. babatervezok.otthona.net)! Sétálj sokat! Papíron még 4 heted van hátra ! De ne halassz mindent az utolsó pillanatra, mert a baba hamarabb is jöhet. Fel a fejjel! Ez az utolsó hónap !
A kérdező hozzászólása: neked is nagyon sok kitartást kívánok, tudom még sok idõd van hátra, de lesz egy szép egészséges Babád:) Puszi;)
Teljesen együtt érzek veled, de te 36 hetes vagy.Alig van hátra valamicske.Én 5hetes korom ota táppénzen vagyok, ráadásul feküdnöm kell.Most 18hetes vagyok.Nem engedem , hogy elhatalmasodjon rajtam a pánik.Mindig arra gondolok ez csak egy pár honap az életemböl, kibirom minden áron.Én is rohannék elöre az idõben, de nem lehet.Én sokat olvasok, filmeket nézek.Idönként megengedek magamnak egy kis sétát a barátnökkel.Te már készitgetheted ha kisbébi ruháit, tervezgesd milyen lesz ha veletek lesz.Kitartás, minden nap eltelik.Észre sem veszed és meg is születik.Sok sikert.
szia!! hát sajnos én is így vagyok ezzel, mi 35 hetesek vagyunk. sokat netezek, olvasok, rendezgetem a dolgokat a lakásban, de így is sokszor halálra unom magam. ez van, azt hiszem, nem tudunk mit tenni ellene. ráadásul engem mindenki azzal fáraszt, hogy már csak max 1-2 hetem van... persze én még nem akarok szülni!! a babó érdekében :) szóval csináld azokat a dolgokat, amik jó kedvre derítenek!! és tudom, hogy közhely, de pihenj, mert utána nem lesz rá idõnk :) boldog pocakoskodást!!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm mindenkinek aranyosak vagytok...Hát igen türelem az kell, de hát a jó munkához idõ kell:) megpróbálom lefoglalni magam, de legalább ezt a rosszkedvet leküzdeni...lehet a za baj h én ápolónõ voltam, napi 12 órát futkostam fel alá, mindig csináltam valamit, és nagyon nagyon szeretem a munkámat. imádok emberekkel foglalkozni, bár sajnos a fizetést azt hagyjuk...mindezzel együtt pörögtem ezerrel...nektek is minden jót kívánok, egészséges Babót, és nagyon szép szülést...és köszönöm mégegyszer!!
A 2.válaszolo vagyok, én is ápolónõ vagyok, ugyhogy mégjobban együttérzek veled.KITARTÁS.


Lassan betöltöm a 36. hetet és olyan gondom lenne, hogy a következők már lehetnek jóslófájások? Egy hete már mindennap érzek enyhe görcsöket és a méhszájam szokott erősen nyilam ni. Vagy a baba nyomhatja?

Meg a hasam szokott keményedni de inkább este és elég s?r?n.

Legjobb válasz: Lehet,hogy a baba feje illeszkedik be.Ha leszáll a hasad,akkor az történt.Amúgy jobb minden ilyet az orvosodnak mondani,õ biztos választ fog adni,és megnyugtat,hogy minden oké.Egy másik kismama ezt nem ítélheti meg így levélben,ez mind orvosi kompetencia!Hallgass rá,most még mindenképpen õ a fõnök!

Lehet, hogy a baba feje illeszkedik be.Ha leszáll a hasad, akkor az történt.Amúgy jobb minden ilyet az orvosodnak mondani, õ biztos választ fog adni, és megnyugtat, hogy minden oké.Egy másik kismama ezt nem ítélheti meg így levélben, ez mind orvosi kompetencia!Hallgass rá, most még mindenképpen õ a fõnök!

Holnap töltöm a 36. hetet és mennem kell nstre. Ilyenkor már szoktak még uh. -ot csinálni? Esetleg lehet kérni hogy csináljanak?

Megfordult a fejemben hogy ilyenkor már nem nézik a baba méreteit és súlyát?

Legjobb válasz: Nálunk a 38. hétben csinálnak egy uh-t, gondolom minden kórházban más szokások vannak, kérdezz rá a dokidnál bátran!

Nálunk a 38. hétben csinálnak egy uh-t, gondolom minden kórházban más szokások vannak, kérdezz rá a dokidnál bátran!
A kérdező hozzászólása: Az én orvosom az sztk-ban fogja csinálni.Vagy ennek gondolom nem nagy jelentõsége van.Holnap meg is kérdezem a dokimat és köszönöm hogy válaszoltál!
Szia! Az én dokim minden NST után megnézi ultrahanggal, hogy minden rendben van-e, ha nem is méregeti minden alkaloommal, de a szívét a méhlepényt és a köldökzsinór helyzetét megnézi.

Ma léptem a 36. hétbe és tegnap nagyon sokat keményedett a hasam. Az NST-n a hölgy azt mondta, hogy most már ne akarjak szedni MagneB6-ot. Ha továbbra is sokat keményedik a hasam, akkor befektetnek és kapok infúziót? Vagy mi történik?

Legjobb válasz: Szia. Rendszeres fájásoknál kell csak menni. Ha már szabályos idõközönként jelentkezik, és nagyjából ugyanaddig tart, addig úgyis csak hazazavarnak. Tapasztalat. De ha már szültél, akkor fel fogod ismerni az igazi fájásokat.

Szia. Rendszeres fájásoknál kell csak menni. Ha már szabályos idõközönként jelentkezik, és nagyjából ugyanaddig tart, addig úgyis csak hazazavarnak. Tapasztalat. De ha már szültél, akkor fel fogod ismerni az igazi fájásokat.
Szia. Nekem sem szabad már szednem, az orvosom azt mondta. Nekem is vannak fõleg éjjel josló fájásaim, de szerintem ettõl még nem fogunk elõbb megszülni. A magnézium megakadályozhatja a tágulást. Nekem sokszor volt 3x2 mg mellett is keményedés, mégsem nyílt a méhszájam ki. Különben a 36-ik héttõl már nem számít koraszülöttnek.Minden jót! Szintén 36 hetes kismama.
Ha a 36. hét után születik a baba, akkor már semmi gond.Ne aggódj ezen.Van olyan ismerõsöm a 10en valahanyadik héten kinyílt egy ujjnyira, és 1 héttel még túl is hordta a gyereket. Nem fektetnek sehova.Ha továbbra is keményedik a hasad, akkor egyszercsak megszülsz.Ez az élet rendje.És tényleg ne szedjél magne B6ot, mert tompíthatják a szülési fájások intenzitását, ezzel megnyújtva a vajúdást, amibõl néhány óra is elég kimerítõ, hátmég sok. Ne aggódj és rakd össze a kórházi cuccod! Könnyû szülést!
Én szólnék az orvosnak, ha van fogadott annak, ha nincs akkor a kórházban, max hazaküldenek.Én is keményedtem, volt infúzió, gyógyszerek, meg szigorú fekvés, persze a végén már csak a fekvés, de be kellett feküdnöm.Mindenkinél más, minden terhesség más, ha szólsz abból baj nem lehet.Csak jószándékból írtam.1-.voltam
Ha nem múlik a keményedés , lehet igen, kapsz infit amivel tudják késleltetni még egy kicsit a dolgokat, de ne ijedj meg, ha esetleg elõbb akarna jönni a baba már jó idõben vagytok, de azért pihenj sokat otthon, sok fekvés, azzal segíthetsz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat. Az elsõ gyermekem 34. hétre szültem, ezért a 36. hét miatt nem aggódom. Mivel idáig terhességgel még nem jutottam el, nem tudom pontosan, hogy mi is fog történni ezután:) . A keményedések aggasztanak igazából, mert nem tudom, hogy ezzel most jelentkeznem kell-e a dokinál vagy tényleg csak várni, hogy rendszeresek legyenek és szüljek. Most sem vagyok biztos a dologban, mert egyikõtök azt írta várjak, a másik, hogy menjek és infúzió:) Most akkor mit kell tenni?
A kérdező hozzászólása: Hát, császárral szültem, de azt hiszem, hogy még a kisebb fájások is elég intenzívek ahhoz, hogy az felismerhetõ legyen:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, legfõképpen az utolsó hozzászólónak! Tulajdonképpen én is így gondolnám, csak szükségem volt megerõsítésre. Titokban én is reménykedem, hogy kezdek nyílni és nem bánnám, ha kicsit elõbb meglenne, azt sem, ha természetes úton tudnék szülni a császár után.

Ma toltottem a 36. hetet es szeretnem elkezdeni a malna level tea ivasat. Hogyan keszeitsek el egy cseszevel? Melegen szeretnem inni nem hidegen. Mindegy hogy mikor iszom? Reggel vagy napkozben? Ehgyomorra vagy kaja utan? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Mindegy mikor iszod. Én napi 2 csészével ittam, forralt vízzel öntsd le a filtert, vagy ha nem filterest vettél, akkor egy teáskanálnyit tegyél a bögrébe, öntsd rá a vizet, 5 perc után szûrd le és ihatod. Én cukrot is tettem bele. De egyébként nekem semmit nem használt.

Mindegy mikor iszod. Én napi 2 csészével ittam, forralt vízzel öntsd le a filtert, vagy ha nem filterest vettél, akkor egy teáskanálnyit tegyél a bögrébe, öntsd rá a vizet, 5 perc után szûrd le és ihatod. Én cukrot is tettem bele. De egyébként nekem semmit nem használt.
Mindegy mikor iszod. Én napi 2 csészével ittam, forralt vízzel öntsd le a nem filterest, akkor 1-2 teáskanálnyit tegyél a bögrébe, öntsd rá a vizet, lefedve 30 percig állni kell hagyni. Majd szûrd át hogy az apró levelek ne legyenek ott. Én ízesítettem cukorral és citromlével is.Én is csak melegen iszom meg a teát. Szerintem nekem használt. Én mellette használtam homeopátiás bogyókat is
Szia! Én teatojásba teszem a kb. egy evõkanálnyi málnalevelet és kb.fél literes bögrébe ráöntöm a forróvízet, így nem kell szûrögetni.Reggel-este egy ilyen bögrével iszok, egyébként ízesítetlenûl is jó ízû tea szerintem. Tapasztalatom még nincs elsõ babát várom, majd meglátjuk, az esélyt megadom ártani biztos nem árt!:-) 36+3 Kismama

Most léptem a 36. hétbe, és kb 3 napja szinte egyfolytába görcsöl a hasam, nem mondom, hogy elviselhetetlenül, de van amikor nagyon. Ugye nem a szülés közelségét jelzi?

Tegnap például 2 óra alatt 4szer. Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: Szia! Igen, jelezheti a szülés közelségét. Én tegnap ezért voltam kórházbaN, mert megijedtem, hogy eGy órán belül is nagyon sokszor és erõsen görcsöltem. Már bánom, hogy bementem! Ott aztán négy órán át NST-n figyeltek, kétszer mondták, hogy szülünk, kétszer, hogy nem:) A leginkább azért bánom, mert tágítottak, aminek hatására most sárgás-barnás valami folyik belõlem... Azt mondták a kórházban, hogy az a lényeg, hogy ha rendszeresen, erõsen érzed a fájásokat (5-6 perc) vagy elfolyik, szivárog a magzatvíz, esetleg vérzel, akkor irány a kórház. Addig kitartás:)

Szia! Igen, jelezheti a szülés közelségét. Én tegnap ezért voltam kórházbaN, mert megijedtem, hogy eGy órán belül is nagyon sokszor és erõsen görcsöltem. Már bánom, hogy bementem! Ott aztán négy órán át NST-n figyeltek, kétszer mondták, hogy szülünk, kétszer, hogy nem:) A leginkább azért bánom, mert tágítottak, aminek hatására most sárgás-barnás valami folyik belõlem... Azt mondták a kórházban, hogy az a lényeg, hogy ha rendszeresen, erõsen érzed a fájásokat (5-6 perc) vagy elfolyik, szivárog a magzatvíz, esetleg vérzel, akkor irány a kórház. Addig kitartás:)
Elõzõ vagyok. A két óra alatt 4 keményedés nem sok szerintem. És én is 36. hétben vagyok.
Szia!!!Én is ugyan ezzel küszködök , már a 36 hétõl és most vagyok 40hetes és még semi nem akar ki bujni a babom és néha nagyon erõsek voltak a joslo fájásaim , készülödik még csak a babád.Ugy hogy ne aggodj!!!Én már nagyon türetmetlen vagyok.Jo baba várást!!!

36 hetes terhes vagyok ma voltam a rendes 36. heti vizsgálaton de reggel óta megnött a folyásom mennyisége olyan mintha bepisiltem volna vizszerü és elég sok ez ilyenkor már normális?

szerintem ez nem lehet a magzatviz!

Legjobb válasz: Szerintem kérdezd meg a védõnõdet vagy hívd fel az orvosodat ez ügyben és ha kell holnap menj vissza hozzá. Elképzelhetõ hogy elkezdett szivárogni a magzatvíz. Azzal pedig vigyázni kell mert fertõzést lehet kapni és az már a babát is érinti. 36 héttõl már bármikor szülhet az ember, lehet kinyiltál azóta hogy a dokinál jártál. Nõvérem délelõtt volt orvosnál minden rendben volt, zárt volt a méhszály és este meg már ment szülni 38 héten.

Szerintem kérdezd meg a védõnõdet vagy hívd fel az orvosodat ez ügyben és ha kell holnap menj vissza hozzá. Elképzelhetõ hogy elkezdett szivárogni a magzatvíz. Azzal pedig vigyázni kell mert fertõzést lehet kapni és az már a babát is érinti. 36 héttõl már bármikor szülhet az ember, lehet kinyiltál azóta hogy a dokinál jártál. Nõvérem délelõtt volt orvosnál minden rendben volt, zárt volt a méhszály és este meg már ment szülni 38 héten.
Én teljesen eggyetértek az elõttem szólóval, ami a válaszát illeti..
Szia! Nem volt durva a vizsgálat?Mert sokakat hallok errõl panaszkodni az utolsó idõkben. Szerintem is járj a végére, ha nem múlik a folyás.Mert lehet természetes is de lehet a vized is.Úgy tudom, lehet valami tesztcsíkot venni a gyógyszertárba, ami kimutatja, ha magzatvíz a van a folyásban.Egyébként nekem a lányommal vagy 2 hétig szivárgott, és hiába mondtam a dokimnak:( Azt mondta, az csak folyás lehet, és mikor indította a szülést, akkor mondta, hogy felül volt kicsit repedve a burok, ezért szivárgott a víz.Fertõzést is kaphatott volna a babám:( Sok szerencsét, könnyû szülést


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!