Találatok a következő kifejezésre: 36. betöltött vagyok, (16 db)

Melyik a betöltött 36. hét? 36+1 vagy 35+1?

Legjobb válasz: 36+0 a betöltött 36 hét.

36+0 a betöltött 36 hét.
36+0 a betöltött. Gondolj bele, a terhesség kezdõdik úgy, hogy 0 napos. Ez 0 hét + 0 nap, vagyis 0+0. Amikor egy napos, akkor 0+1, stb. És mivel ez az elsõ hét, vagyis még nem töltötte be az elsõ hetet, láthatod, hogy még nulla a hetek száma. Amikor betölti az elsõ hetet, akkor hét napos, vagyis 0+7. De mivel egy hét 7 napos, ezért a 0+7 az 1+0 lesz. Vagyis 1 betöltött hét, és ezen felül nulla nap. tehát az elsõ szám az mindig a BETÖLTÖTT hetek száma, a második szám pedig az ezen felül BETÖLTÖTT napok száma.
36+1
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!

A málnalevél teát a 36. héttől ajánlják. Ez mit jelent? Betöltött 36. héttől, vagy a 36. hét első napjától?

Legjobb válasz: Szerintem inkább betöltött. Ez a tea segít a méhednek apró görcsök kiváltásával edzõdni a feladathoz, hogy a szülés könnyebben menjen. Én egyszer túl erõs teát csináltam (benne ázott fél napig...), megittam és elindultak apró görcsök, amik két napig mentek (nem fájt, nem zavart), aztán ez átment rendes görcsökbe és végül megszültem :-) Két héttel elõbb, de nem bántam! Könnyebb volt a szülés, baba makk egészséges. Szóval csak az ilyen "balesetek" elkerülése érdekében gondolom, hogy jobb, ha be van töltve az a 36 hét...

Szerintem inkább betöltött. Ez a tea segít a méhednek apró görcsök kiváltásával edzõdni a feladathoz, hogy a szülés könnyebben menjen. Én egyszer túl erõs teát csináltam (benne ázott fél napig...), megittam és elindultak apró görcsök, amik két napig mentek (nem fájt, nem zavart), aztán ez átment rendes görcsökbe és végül megszültem :-) Két héttel elõbb, de nem bántam! Könnyebb volt a szülés, baba makk egészséges. Szóval csak az ilyen "balesetek" elkerülése érdekében gondolom, hogy jobb, ha be van töltve az a 36 hét...
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor megfogadom a tanácsodat és megvárom még ezt az egy hetet.Köszi a választ!
Nem tudom, hogy számít-e. Nekem a kórházban minden orvos másképp számolta a heteket. Az egyik szerint a 38. hétben voltam a 40.-ben. Na, akkor azért a nõvérkék is összenéztek. Én túlhordtam a babát, a nõdokim szerint a teától, mert izomlazító hatású, ezért nem indultak el a fájások. Ezért nem szabad a végén már magnéziumot sem szedni. Nekem indítani kellett. A másodiknál már nem fogom inni.

Betöltött vagy elkezdett 36. héttől lehet elkezdeni a málnalevél teát?

Legjobb válasz: 36. héttõl már lehet inni nyugodtan.

36. héttõl már lehet inni nyugodtan.
Úgy tudom, betöltött!

Betöltött 36. hétbe vagyok, csak kívételesen ülő helyzetben szokott görcsölgetni a hasam pár napja elég sürün, fekve sosem. Mitől lehet ez?

Esetleg nyomom a kicsit? vagy ? helyezkedik?

Legjobb válasz: tágul a méhszáj,és picit nyomot a kis "lakót":) Ha nem muszáj ne ülj. inkább feküdj. Sok boldogságot a picihez :D

tágul a méhszáj, és picit nyomot a kis "lakót":) Ha nem muszáj ne ülj. inkább feküdj. Sok boldogságot a picihez :D
több választ kaphatnál erre a terhesség kategóriában..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. :)

36 betöltött hetes kismama vagyok. Mennyire látszik a barna folyás a fehérneműn, esetleg a Wc-papíron? És hogy mikor tudom hogy ha elkezdödika a szűlési fájdalom.

Legjobb válasz: Barna folyás: tisztulás menzi után megvan neked? Olyasmire számíts. Szóval látszik, nyugi. Fájás: erre nincs egyen recept, hogy ha ezt meg azt érzed, akkor az az. Ami biztos, ha azt érzed, hogy fáj a hasad, kemény, húzódik, nyom, fáj, akkor figyeld mennyi idõnként, zuhanyozz egyet meleg víz ellazít, ha fájás akkor erõsödik. Én pl onnan tudtam, hogy szülök, mert nem fájt a hasam, elõtte hetekig kórházgyanúsan éltem nagyon erõs görcsökkel, aznap fájásmentesen ébredtem.

Barna folyás: tisztulás menzi után megvan neked? Olyasmire számíts. Szóval látszik, nyugi. Fájás: erre nincs egyen recept, hogy ha ezt meg azt érzed, akkor az az. Ami biztos, ha azt érzed, hogy fáj a hasad, kemény, húzódik, nyom, fáj, akkor figyeld mennyi idõnként, zuhanyozz egyet meleg víz ellazít, ha fájás akkor erõsödik. Én pl onnan tudtam, hogy szülök, mert nem fájt a hasam, elõtte hetekig kórházgyanúsan éltem nagyon erõs görcsökkel, aznap fájásmentesen ébredtem.
Nekem erös folyásom volt a szülés elött, volt barnázás is, de az nem érdekes, ha mensi szerü vérzés jön akkor kell korházba menni. a fájásokat megérzed, mert erösek és nem maradnak el. nem csak keményedik hanem kimondottan fáj görcsbe mész.
én 34. hétem barnás rózsaszínest produkáltam.A doki azonnnal korházba küldött egy ujjnyira voltam nyitva és szivárgott a magzatvíz.2napi visszatartották, aztán beindították a szülést.Akár mi is folyik irány a doki!!!Amúgy a babám tökéletes csak pici 1900g és 44cm lett, de legalább gyorsan kijött elsõ fájástól 3 óra.

Betöltött 36 hetes vagyok, ma voltam uh-n. A baba méretei alapján már születési értékekkel rendelkezik. Most akkor óriásbébim lesz?

A súlyát 3020-3450grammig becsülték,nade van még 4 hetünk akkor addig mennyit fog hízni???NAgyon félek túl nagyra n?,akkor én vagyok a hibás,mert elég sokat is eszem,de kívánom is-pedig nemhízok annyira.VAlahogy kordában lehet tartani,hogy ne egy 5kilós gyereket szüljek.Köszi a segítséget:)

Legjobb válasz: nem hinném hogy lehet korlátozni a növekedést, de pont tegnap volt a tv-ben , hogy 6,2 kg-os baba született, de az anyuka terhességi cukorbeteg volt. Nekema doki azt mondta, hogy ha azt szeretném hogy kiférje, a terhesvitamint ccsak kétnaponta szedjem. ha szedsz ilyet erre isrákérdezhetsz, hátha segít.

nem hinném hogy lehet korlátozni a növekedést, de pont tegnap volt a tv-ben , hogy 6, 2 kg-os baba született, de az anyuka terhességi cukorbeteg volt. Nekema doki azt mondta, hogy ha azt szeretném hogy kiférje, a terhesvitamint ccsak kétnaponta szedjem. ha szedsz ilyet erre isrákérdezhetsz, hátha segít.
A kérdező hozzászólása: Igazából az a furi, hogy nincs is olyan nagy pocim.Olvasgattam, hogy a gép azért tévedni szokott a súllyal kapcsolatban, de nem tudom mennyit tud még hízni 4hét alatt??Akkor én is lecsökkentem a magzatvédõt, amúgy még vasat magnéziumot és calciumot nameg cvitamint szedek.És görcsoldót-salbutamolt, hogy ne szülessen meg idõ eltt, de azt már abba kéne hagynom, de nem nagyon merem mert akkor éjjel teljesen begörcsölök és így is faros a baba, nem tudom jót tenne e ha ilyen hamar kijönne..
Szia! Ne aggódj, nem fog már az a baby 5 kilosra nõni. Nekem a 38. héten azt mondták, hogy 4190 g a baba és bármelyik pillanatban szülhetek. Képzelheted mit éreztem, még vlt hátra két hetem. Én is kérdeztem a dokit, hogy befolyásolja-e az õ növekedését, hogy én mennyit eszem. Azt mondta, hogy nem. Ha õ meg akar nõni meg is fog. Szóval múltak a hetek, már a 40. -en is túl voltunk, de semmi. A hasam meg csak nõtt. A 41. hetesen és 1 naposan csináltak még egy uh-ot. Ott azt mondták, hogy a baba 3900 g. Két nap múlva megszületett a lányom 4180 g-mal. Ennyit az uh-ról. Ne aggódaj! Jó babavárást és könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást , én is ebben reménykedem, hogy azért csal egy kicsit a gép.Amúgy olyan kis hörcsögpofis a baba:) Legutóbb mikor a 28héten 4dsen láttuk sokkal másabb volt, most teljesen meglepõdtem, mintha kicserélték volna.Azért bízom benne, hogy nem lesz akkora mint egy két hónapos baba mikor kijön.
az én keresztlányom 5kg 25-el született és gyönyörû szép! igaz császárral lett meg, de ne félj még ha meg is nõ akkorára. neki az utolsó hónapban 1kg-ot nõtt a babája. ez nagyon szervezetfüggõ, nem biztos, hogy a tied is nagy lesz. jó egészséget.
A kérdező hozzászólása: Valószínû nekem is császár lesz, mert farosak vagyunk, ugyhogy nem ettõl félek.Olyan furi ha olyan nagy már az már nem olyan kisbabás-vagy lehet csak én gondolom rosszul??BEnnem az él, hogy egy újszülött olyan kis piciket törékeny, ha meg 2kiloval nagyobb akkor meg már olyan kis vasgyúró nem?.átvitt értelemben, mert persze gyönyörû lesz ha nagy lesz is, csak nem készültem fel rá, hogy milesz ha tényleg nagy lesz?..
Nekem is azt mondták 37hetesen, hogy szülésre érett a babám, kb3300gr.én is aggodtam, fõleg mikor 41.héten sem bujt ki.42.héten megcsászároztak 3500grés 52cm gyönyörû kisfiam született ne aggódj!!
Meg egyébként is, mi van akkor ha mondjuk nagy babát szülsz? Az ég-világon semmmi. Akkor max megcsászároznak és az sem nagy ügy. Nem kell emiatt aggódni, szerintem ez annyira részletkérdés. Az a lényeg h egészséges legyen. Képzeld el azt, aki amiatt szorong, hogy fejletlen a babája, hát szerintem az a baj, ez nem probléma. Ne magadat féltsd, az orvosok úgyis kiszedik belõled azt a gyereket vagy így vagy úgy, az a fontos, hogy ha ennyire fejlett, akkor biztosan szép egészséges is. Jó és agyalásmentes babavárást!28hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A baba méretei most 2900g, BPD: 87mm, THQ:99*107mm. Ez megfelelõ?
Hát ezt nem nagyon lehet ebbõl megmondani. Én már 5-ször voltam NST-n, a 32. héten II. fokban érett volt a placenta, jóslófájásaim is vannak, de még mindig egyben vagyunk!:) Tegnap voltam 40. hetes. Lehet, hogy egy hét múlva megszülsz, de lehet, hogy még 5 hét is eltelik addig. Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok!
Szia. 39.hétbe vagyok, és a 3.nst-m volt szerdán.A második nst-nél már a placenta II.fokon érett volt.A harmadik nst-n ami most volt szerdán, px2 puha uterus, vagyis a méh teljesen le ereszkedett, és készen áll a szülésre, a babó már teljesen be illeszkedett.A méhszáj még mindig zárt, de erre a doki azt mondta, hogy egy probléma mentes terhesség során a méhszáj közvetlen a szülés elõtt nyílik ki, és méghozzá 2 percenként tágulhat.Nekem azt mondta hogy készüljek össze most már teljesen, mert mivel a méh teljesen le süllyedt, a babó feje folyamatosan nyomja a méhszájat, és bármikor kinyilhat.Ha nem akkor jõvõ héten meginditja mert diabeteses vagyok és nincs túl hordás.Ilyenkor félnek hogy nagy lessz a bab. De a múlt hét hétfõn volt 2750g és 48cm, úgy hogy nem veszélytett ez sem.Úgy hogy még van idõd ne aggódj. Én azóta eggybe vagyok, csak mostmár keveset mocorog, de azért jelzi hogy minden rendbe.Jó babo várást 39 hetes kismama
Ja és a szerdai nst-n már 3 perc alatt 6 fájás volt, de még csak pici fájások, én nem éreztem
Nekem a 36. héten II-III. fokban érettet állapítottak meg, elrendelték a heti flowmetriát, ami azóta is folyamatosan határértéken van... A dokim szerint hamarabb fog jönni a baba. Most a 39. hét második felében vagyok, és köszöni, jól érzi magát odabenn. Nem akar kijönni. Szóval ennyit jelent...
szia, én sem tudom, h mit jelent, illetve menynire kell komolyanvenni ezeket az értékeket, pedig már két gyereket is a "hátam mögött tudok". a lényeg az, h még két hétig tartsd bent, utána már jöhet :0) persze minnél tovább van bent az annál jobb neki, de a 38. hétnél hamarabb ne akarjon kijönni - élvezzétek még egymás társaságát :0)
36
A betöltött 37 hét után nem számít koraszülöttnek! Az én kisfiam a 37-ik héten született és még nem töltöttük be pár nap híján a 37. Ezért azt mondták, hogy koraszülött. De ez csak , , papíron" volt így. Mert egyébkén 3270g.-al született és nem is volt vele semmi gond soha sem akkor és sem most. És azóta már 17 hónapos nagyfiú. :-)
+ 2500 gramm fölött
36. hét elõtt, és 2500 gramm alatt. http://www.vital.hu/themes/koraszulott.htm
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok!Úgy látom itt is megoszlanak a vélemények. Amúgy én is úgy tudom, hogy betöltött 37 hét után számít érettnek és nem korazülöttnek a pici. Csak mostanában elég sok helyen olvastam azt is, hogy a 37. héten, ami a betöltött 36-ot jelenti. Nemde?
Pénteken kérdeztem rá az orvosnál, és azt mondta, hogy betöltött 37.után már nem koraszülött.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Magnéziumot meddig szeditek a betöltött 36 vagy 37. -ik hétig?

Legjobb válasz: Én betöltött 36 után nem szedtem (a dokim állította le).

Én betöltött 36 után nem szedtem (a dokim állította le).
A betöltött 36. hét után már én sem szedtem.
A betöltött 36. hétig szabad csak szedni, mert utána már nem kell, hogy visszafogja a jóslófájásokat. 35 km
36-ig lehet.
nekem 37 hetesen mondta a doki, hogy hagyjam abba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!