Találatok a következő kifejezésre: 36 napos vannak (26 db)

36 napos ciklusaim vannak már hónapok óta. Lehet egyáltalán ovulációm?

Úgy olvastam valahol, hogy 35-36 napos ciklusnál már nincs is peteérés, tehát nem (vagy csak nagyon nehezen) eshetnék teherbe... Mit tudtok err?l? El?re is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Szia! ovulációja mindenkinek van független attól hogy hány napos a ciklusod!

Szia! ovulációja mindenkinek van független attól hogy hány napos a ciklusod!
Szia! Nekem is ilyen gondom volt, és elmentem dokihoz, aki azt mondta, hogy így azért nehezebb és mivel én türelmetlen voltam kaptam egy peteérés serkentõ gyógyszert, amitõl szépen megjön 28 napra (persze ezt csak 2-3 hónapig van értelme szedni). Esélyed persze van, csak ritkábban.

Mikor van a peteérésem, ha 36 napos a ciklusom? A felénél (18. nap) vagy 36-ból kell 14-et leszámolni?

Tudom, hogy nem lehet pontosan megállapítani, de nem tudom, hogy 30+ ciklusnál hogy számolják. 28 naposnál tiszta sor, de pl. 36 naposnál hogy van?

Legjobb válasz: Szia! Általában kb 14 nap a luteális fázis, de ez sem szentírás. Elvileg számolj vissza 14 napot, és akörül várhatod az ovut. De ilyen hosszú ciklusnál sajnos már számolni kell azzal is, hogy egyáltalán nincs peteérés. Célszerû lenne kiderítened, hogy nálad mi a helyzet. Akár ovuteszttel, akár hõmérõzéssel, vagy mondjuk vérvétellel. Neked kb a 29-ik nap körül lenne érdemes nézetni egy progeszteron szintet, abból kiderülne. Ez a leggyorsabb módszer.

Szia! Általában kb 14 nap a luteális fázis, de ez sem szentírás. Elvileg számolj vissza 14 napot, és akörül várhatod az ovut. De ilyen hosszú ciklusnál sajnos már számolni kell azzal is, hogy egyáltalán nincs peteérés. Célszerû lenne kiderítened, hogy nálad mi a helyzet. Akár ovuteszttel, akár hõmérõzéssel, vagy mondjuk vérvétellel. Neked kb a 29-ik nap körül lenne érdemes nézetni egy progeszteron szintet, abból kiderülne. Ez a leggyorsabb módszer.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Lehet, hogy nincs is peteérésem? Menstruáció után 2 évvel lett hosszú a ciklusom, már kb. 10 éve ilyen. Néha 31 napos, de néha 36.
Szerintem még simán lehet 36 napos ciklusnál is peteérés, bár tényleg kevesebb az esélye mint a 28 naposnál! De úgy számolod hogy 36-14=22!Tehát mondjuk 20 és 25 ciklusnap közt várhatod a peteérést!
szerintem ha 20-25 napok között hajráztok, akkor nagy esély van a babára :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Szerintem vegyél ovulációs tesztet, az szinte órára pontosan kimutatja mikor van ovud. Hogy van-e érett petesejted, a doki egy hüvelyi uh-gal meg tudja nézni kb 12-13.napon. Még azt is megmondja, hogy hány db érett petéd van.

Terhes lehetek? A görbém alapján a 19. , vagy a 25. napon volt peteérésem (egy ismerős szerint mindkét nap). Most 15 napja 36, 8 és37, 2 között van a hőm (az utóbbi napokban már a felső értéket mutatja). Nem rendszeres a mensim, 33-36 napos.

Ma a 40. napnál tartok. Tesztek negatívak, eddig. Tünetek:szúrkálás, fáradság, mindjárt megjön érzés. Mikor teszeteljek? Vagy menjek orvoshoz? Lehetek még terhes?

Legjobb válasz: Feltennéd a görbédet?

Feltennéd a görbédet?
A kérdező hozzászólása: nem siekrült feltennem a ciklus.hu-ra. lehet béna vagyok, de nem találom a feltöltési lehetõséget.Segítenél benne? Vagy van átláthatóbb hely?

Mensinek a pé-től számitva 14 napra kell megjönni. Igaz? Ez akkor is igy van ha nem rendszeres a ciklus, mondjuk 36 napos?

Legjobb válasz: nem pontosan 14, hanem 12-18 nap a peteérés után... általában.

nem pontosan 14, hanem 12-18 nap a peteérés után... általában.
Én úgy tudom, hogy így van. 36 napos ciklus esetén a peteérés a 22. napon van (+, - 2 nap)
Szia , nekem általában 30 naposak a ciklusaim , és szerintem nekem is 16 nap van az ovutól , ebben a hóban 13.14. napon lehetett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

17. -18. napon volt a peteérésem, ált-ban 32-36 naposak a ciklusaim. Mikor tesztelhetek? 2 napja szúr a bal petefészkem, krémes folyásom van és érzékeny a mellbimbóm. Ez normális? Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: 32. ciklusnap elõtt ne. Általában érdemes megvárni a nemvárt napját. Elõtte nekem is szellemcíkos vagy negatív volt, a nemvárt napján lett pozitív.

32. ciklusnap elõtt ne. Általában érdemes megvárni a nemvárt napját. Elõtte nekem is szellemcíkos vagy negatív volt, a nemvárt napján lett pozitív.
A kérdező hozzászólása: És a hasszurka oka?
Gõzöm sincs. Nekem is volt, de a másik oldalon, nem ott, ahonnan a pete kiszabadult. (Jobb petefészek szurkált most ovu körül, és a bal a nemvárt elõtt, nem is értettem, már azt hittem, hogy még egy ovum lesz.) Pozitívat teszteltem.
Én is így voltam, de ne keseredj el. Várj egy picit és csinálj mégegy tesztet és ha az is negatív akkor irány az orvos.
Lehetséges. Nekem a 44. napon lett pozitív tesztem. :-)

Mindenkinél leesik a hő egy idő után? Vagy baj van? 5 hetes 3 napos vagyok és ma reggel a hőm nem 37 volt hanem 36, 6 De fokozatosan esett le. Elötte két napig 36.8 volt. Mi lehet? Gond van?

Legjobb válasz: Én is 5hetes 5napos vagyok és nekem is 37,1-rõl kezd vissza esni 36,8 volt ma. Én is aggódom, de lehet, hogy semmi okunk rá.

Én is 5hetes 5napos vagyok és nekem is 37, 1-rõl kezd vissza esni 36, 8 volt ma. Én is aggódom, de lehet, hogy semmi okunk rá.
A kérdező hozzászólása: Szia! Én is egy kicsivel késõbb megmértem és 37 volt. A cicim viszket néha bele-beleszúr és étvágytalan vagyok.Most a hõm 37, 4 Remélem minden rendben mindkettõnknél.
Szia! Még a tegnapi elsõ válaszoló vagyok. Reggel elsõre 36, 8-at mértem, aztán kis idõ múlva 37, most du megint 36, 8. Viszont semmi tünetem nincs, se hányinger, sem mellfeszülés, komolyan aggodok.
A kérdező hozzászólása: Megmértem a hõmet, 36.7 Majd írd meg Te is elsõ válaszoló!! Köszönöm a válaszokat!
Kb az 50. naptol (mindenkinel mas, kinek elobb kinek kesobb) visszaall a ho a normalis homersekletre es ott marad mar szulesig. Igy nem kell megiedni!:D Teljesen normalis!(sok sok terhes gorbe tapasztalatabol mondom, es persze a sajatombol is ) 28 hetes kismami
Teljesen normális, hogy leesett.Nekem pl. már annyira lent van, mint PÉ elõtt, és semmi baja a kicsinek. 16 hetesek vagyunk már. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: elolvasgatom! Akkor reggel! Pihenj Te is! :)
MÉg annyit, hogy ha kimerült az ember lánya, az lenyomhatja a hõt jócskán. Pihenj amennyit tudsz!
A 37, 4 nagyon jó. Nekem mindkét fajta mérõm van, már be fogok golyózni a sok mérésbe :-) Csak beütöttem a google-be, hogy hõmérséklet a terhesség alatt és ott a találatokat olvasgattam. Majd akkor holnap irjuk meg kinek mennyi volt a hõje! Szius!
A kérdező hozzászólása: Melyik oldalon olvastad? Elolvasnám én is!
A kérdező hozzászólása: Senki mást nem érdekel ez a téma csak minket. :( Higanyossal mérem, most én is megmértem kíváncsiságból bár a reggeli számít de most 37, 4 mint eddig minden nap. Nem vagyok megfázva, nem vagyok beteg... Csak kimerült. Lehet hogy ezért volt alacsony? Reggel megmérem majd és megírom! Írd meg Te is!
Az elsõ és eddig egyedüli válaszoló vagyok. Nem lehet, hogy esetleg keveset aludtál és kimerült vagy? Most olvastam hõmérõs oldalakon, hogy sok esetben a hõ leesése ellenére a terhesség meg maradt. Én most megmértem kíváncsiságból (tudom, hogy reggel kell)és most meg 37. Digitális a mérõd, mert az le is merülhet ám! Próbálom nyugtatni magunkat....
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon remélem hogy minden rendben lesz. Volt már valaki így?
szia!így 2 év távlatából elmondod hogy sikerült-e a baba?:)

Hányadik napon van a pé-m? Ciklusaim az elmúlt fél évben sorra 34, 33, 33, 35, 36, 31 naposak voltak.

Legjobb válasz: Csak tippelni tudok. A ciklus második felének hossza (azaz a luteális fázisod) mindig állandó: 12-16 nap. Hogy pontosan mennyi, azt te magad tudnád meghatározni hõgörbe vezetésével és LH teszteléssel. De a lényeg a következõ: tüszõrepedés után 12-16 nappal mindig megjön a vérzés (hacsak teherbe nem esel), azaz a tüszõrepedés a vérzés ELÕTT 12-16 nappal van. Ezeket összeadva a te tüszõrepedésed leghamarabb a 31-16=15. ciklusnapon van, legkésõbb meg a 36-12=22. ciklusnapon. Vezess hõgörbét, csinálj LH tesztet, és pontosabban megtudod. http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml

Csak tippelni tudok. A ciklus második felének hossza (azaz a luteális fázisod) mindig állandó: 12-16 nap. Hogy pontosan mennyi, azt te magad tudnád meghatározni hõgörbe vezetésével és LH teszteléssel. De a lényeg a következõ: tüszõrepedés után 12-16 nappal mindig megjön a vérzés (hacsak teherbe nem esel), azaz a tüszõrepedés a vérzés ELÕTT 12-16 nappal van. Ezeket összeadva a te tüszõrepedésed leghamarabb a 31-16=15. ciklusnapon van, legkésõbb meg a 36-12=22. ciklusnapon. Vezess hõgörbét, csinálj LH tesztet, és pontosabban megtudod. http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml
Ja, és kis javítás: a peteérés egy hosszabb folyamat, a menszesz elsõ napjától tart egészen addig, amíg a megérett pete a tüszõrepedés napján ki nem szabadul a tüszõbõl.
A kérdező hozzászólása: Igen, igaz, a tüszõrepedésre vagyok kíváncsi, rosszul írtam. Köszi.
A kérdező hozzászólása: 36-12 az 24 :)
Igaz. :-) Bocs. A férjem is mindig utánam számol. Azt szoktam erre mondani, hogy zenész vagyok, nekem elég 12-ig számolni. :-) (Ennyi kromatikus hang van egy oktávban.)
A kérdező hozzászólása: Ez tetszik :)

36+4 napos terhes vagyok. Sokat keményedik a hasam és sokszor van a mindjárt megjön érzés. Lehet közeleg a szülés?

Már abba hagytam a magnézium szedését.

Legjobb válasz: Mit takar a "sok"? Én 36+2 vagyok, de az elmúlt 1-2 hétben én is többet keményedem mint elõtte. Ez persze egybeesik a magnézium elhagyásával. Nekem napi 5-8 keményedésem van kb, mikor hogy, ilyen "megjövõs" érzés talán ettõl valamivel kevesebb. Készül a szülésre a méhed, az tuti, de ez nem feltétlen jelenti a szülés kezdetét.

Mit takar a "sok"? Én 36+2 vagyok, de az elmúlt 1-2 hétben én is többet keményedem mint elõtte. Ez persze egybeesik a magnézium elhagyásával. Nekem napi 5-8 keményedésem van kb, mikor hogy, ilyen "megjövõs" érzés talán ettõl valamivel kevesebb. Készül a szülésre a méhed, az tuti, de ez nem feltétlen jelenti a szülés kezdetét.
A kérdező hozzászólása: Naponta többször, kb 10-15x, nem számoltam még, de elég "sokat", ez tegnap óta van így
A kérdező hozzászólása: Lehet csak tényleg amiatt hogy abbahagytam a magnéziumot. Végülis ha jön a szülés sem lenne baj:)
Ezek már a jóslók, de még simán kihúzhatod végig is. Én is így voltam, aztán végül 41+2 hétre indították meg.
En is pont ennyi idos kismama vagyok, es nekem is ennyiszer kemenyedik, es neha olyan eros, hogy en is erzem a hasam aljaban a menstruacios fajdalmat. Ezzel meg szerintem tul is lehet hordani, nekem az elsonel a joslok azok rendesen fajtak, foleg a derekamban, es tobb napig tartott az is mire elfolyt a magzatviz.

25. napon a hőm 36, 7, ma 26. nap meg 36, 9. Nem lefelé kellene már mennie? 28 napos ciklusaim vannak.

Legjobb válasz: Lehet, hogy baba van a dologban??? Olyankor felfelé indul a ciklus végén:))

Lehet, hogy baba van a dologban??? Olyankor felfelé indul a ciklus végén:) )
Attól függ mikor szokott leesni a hõd. Nekem pl. aznap amikor megjön. Van akinek még a menszesz ideje alatt is fent van. Ha most nézed elõször akkor még nem ad megfelelõ infót, mert nincs mihez hasonlítanod. Ha eddig nem így volt és a várható menszesz elõtt pár nappal már leesett a hõd, akkor meg lehet, hogy baba van a pocidban. :) Ha nem jön meg még 1-2 napig és a hõd is fent marad akkor reggeli vizeletbõl tesztelj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!