Találatok a következő kifejezésre: 36 hetesen még (181 db)

Az nem gond ha 36 hetesen még nincs leszállva a has? Ez azt jelenti hogy odébb van még a szülés?

Legjobb válasz: Nekem a fájások közben szállt le, a barátnõmnek meg 7 héttel a szülés elõtt, aztán úgy kellett neki indítani - vagyis ez nem jelent semmit. 36 hetesen meg még kb. 4 hétre van a szülés:)

Nekem a fájások közben szállt le, a barátnõmnek meg 7 héttel a szülés elõtt, aztán úgy kellett neki indítani - vagyis ez nem jelent semmit. 36 hetesen meg még kb. 4 hétre van a szülés:)
csak pár nappal a szülés elõtt szokott leszállni, de nem túl feltûnõ, nekem pl egyiknél se látszódott ilyen változás, persze biztos van olyan is, h feltûnõ
Én elfolyt vízzel mentem be szülni ugy hogy a hasam a "nyakamnál" kezdödõtt. :) Még a szülésznõ csodáálkozott is
3-as vagyok: a kiírt napon szültem
39 hetes vagyok és kb 1-1, 5 hete vettem észre hogy egy ici-picit lejjebb ment, de tényleg ilyen max 1-2 cm (a mellem alatt látom, hogy a hasam kissé eltávolodott). de ettõl ugyanúgy ég a nyomrom és nyom mindenem :)

Baj, ha 36. hetesen még nincsenek jóslófájásaim? Még csak nem is keményedik a hasam.

A babám izeg-mozog egész nap, nagyon jól érzi magát. A méhszájam még zárt, de már elkezdett felpuhulni, ami a dokim szerint jót jelent.

Legjobb válasz: Szia nekem se voltak jóslók, csüt ön még zárva voltak, szombaton meg szültem 37.héten...szóval nem baj...kezd el málnalevél teát inni, h puhuljon jobban méhszáj...36 héttõl lehet...tágulást is segíti

Szia nekem se voltak jóslók, csüt ön még zárva voltak, szombaton meg szültem 37.héten...szóval nem baj...kezd el málnalevél teát inni, h puhuljon jobban méhszáj...36 héttõl lehet...tágulást is segíti
Mit nem adtam volna a te helyzetedért! (sajna nekem a sok keményedés koraszülést indított be) Szóval nem baj, örülj neki. Az a jó, ha ki tudod hordani teljesen, hogy érett, jó súlyú babuci legyen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszokat! Jövõ héttõl kezdem inni a málnalevél teát és elkezdem szedni a homeós bogyókat is, nagyon bízom benne, hogy segíteni fognak a vajúdás során. Mindenkinek szép szülést és boldog babázást!
Szia! Én is teljesen zárt vagyok, és nem is keményedik a pocim, egyenlõre semmi jel, hogy a közeljövõben szülni fogok. De ez bármelyik pillanatban változhat! :-) 38 hetes kismama

36 hetesen még csak 2200-2300 g körüli a babám, és a hasam is nagyon kicsi. A dokim 10 alkalmas infúziós kúrát írt elő 2 naponta. Pedig Gravidát is szedek. Egyébként azt mondta, hogy minden rendben, csak kicsi a baba. Tudtok erről valamit bővebben?

Legjobb válasz: Szerintem nem olyan kicsi a babád, tényleg lehet hogy csak óvatos a doki. Nekem tényleg kicsi volt 34 hetesen 1.8 kg-ra mérték, a dokim ugyanezt mondta hogy úgy néz ki semmi baj csak kicsi baba. De a biztonság kedvéért vissza kellett mennem egy hét múlva is vizsgálatra, ahol kiderült hogy nem nõtt a súlya 1 hét alatt. Másnap megcsászároztak, és kiderült hogy a méhlepényem már alig mûködött, még szerencse hogy idejében kivették mert lehet hogy különben elhalt volna a baba a méhemben. De ne ijedj meg amiért ezt leirtam, ha neked növekszik a baba súlya akkor szerintem nincs ok az aggodalomra.

Szerintem nem olyan kicsi a babád, tényleg lehet hogy csak óvatos a doki. Nekem tényleg kicsi volt 34 hetesen 1.8 kg-ra mérték, a dokim ugyanezt mondta hogy úgy néz ki semmi baj csak kicsi baba. De a biztonság kedvéért vissza kellett mennem egy hét múlva is vizsgálatra, ahol kiderült hogy nem nõtt a súlya 1 hét alatt. Másnap megcsászároztak, és kiderült hogy a méhlepényem már alig mûködött, még szerencse hogy idejében kivették mert lehet hogy különben elhalt volna a baba a méhemben. De ne ijedj meg amiért ezt leirtam, ha neked növekszik a baba súlya akkor szerintem nincs ok az aggodalomra.
kicsi a baba, ez nem baj, azért hízlalj, hogy ha megszületik emiatt ne legyen kissúlyú, ami olyan, mintha koraszülött lenne és tovább bent kéne maradni, de nincs ok aggodalomra, ráadásul nekem 3000 grammnak mérték 38 hetesen a 4300 grammal 40. hétre született fiamat. a doki csak óvatos, és lehet, hogy te nem híztál eleget, csak egy kicsit tuningolni akar a szülésre, ami egyáltalán nem baj!


Ez most akkor hogy is van? 32 hetesen 2100 a méhszáj 36 hetesen meg 3000?

Ez lehetséges én már kezdtem örülni hogy majd hamarabb fogok szülni ez a második baba az els?t túlhordtam 10 nappal nem szeretném megint ezt végig játszani!

Legjobb válasz: Hát én sem ez az érdekes pedig magán dokihoz járok egyébként megsem vizsgált rendesen mert sietett!Hát nem tudom...

A kérdező hozzászólása: Hát én sem ez az érdekes pedig magán dokihoz járok egyébként megsem vizsgált rendesen mert sietett!Hát nem tudom...
Lehet, az elsõt elmérte...
Haha, ilyen nekem is volt. 36 hetesen c2111 volt, 38 hetesen c3100. :)
Kizárt, pont h fordítva kellene lenni. 2. terhességnél meg abszolúte lehetetlen, h 36. héten csak 300-res a méhszájérték, gyakorlatilag ilyen teherbesés elõtt a méh állapota....:S Valamit odafirkantott, nem is tudta mit, lhet máshol jártak a gondolatai...Nálam is volt ilyen, hogy április 25-én voltam dokinál, a köv. "találkozás" dátumár meg beírta április 28-ra...Otthon vettem észre, úgy kellett visszahívnom, h most akkor mikor is kell mennem...?
Ez érdekes! Ilyenrõl még nem hallottam!!!!!
Ezt én nem értem. Otthagytok többezret egy alkalommal a magándokinál és megsem nézitek a papírt hogy mit ír rá? Nekem ha lenne fogadott orvosom és otthon látnék meg valami bõdületes elírást, ráadásul ilyen nemtörõdöm vizsgálat után akkor már mennék is vissza és kicsapnám a hisztit hogy nem ezért fizetek. Pontosan azért ilyenek az orvosok manapság mert hagyjátok magatokat. De ha nemis fizetnétek érte külön akkoris kijárna a rendes ellátás!
5. vagyok. Nekem nem volt fogadott dokim. :)

Lehetséges, hogy 36 hetesen még nem érzek jóslófájásokat?

igazából fogalmam sincs, hoyg mi az. lehet, hogy már volt, csak nem tulajdonítottam annak. akinek vannak tapasztalatai etéren, kérem írjon!

Legjobb válasz: Én már 2-szer szültem, és egyszer sem voltak jósló fájásaim. De amúgy hasonló mint a menses görcs. De ha már a kiíráshoz közelítesz, és bizonyos rendszerességet figyelsz meg a fájások között, és egyre erõsebbek jobb ha bemész. Ha meg elfolyik a magzatvíz, az egésznek nincs jelentõsége, úgy is be kell menned.

Én már 2-szer szültem, és egyszer sem voltak jósló fájásaim. De amúgy hasonló mint a menses görcs. De ha már a kiíráshoz közelítesz, és bizonyos rendszerességet figyelsz meg a fájások között, és egyre erõsebbek jobb ha bemész. Ha meg elfolyik a magzatvíz, az egésznek nincs jelentõsége, úgy is be kell menned.
Persze! Nekem sem voltak jósló fájásaim csa a szülés elõtt egy pár órával. Arra figyelj, ha vannak görcseid az alhasban és kezd keményedni a poakod, akkor azok jóslófásások és persze bizonyos idõközönként ismétlõdnek ezek. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

36 hetesen még zárt a méhszáj, sosem lesz baba? Ilyenkor már nem kéne kicsit nyílni neki?

Legjobb válasz: Nem feltétlen. Nekem még a 40. héten is c3000 volt.

Nem feltétlen. Nekem még a 40. héten is c3000 volt.
Nekem még a 42. héten is! :) )
En harom nappal a kiirt datum elott szultem. Ejfelkor csordogalt a viz, bementunk a korhazba, megvizsgaltak es kozoltek, hogy a mehszaj mar kicsit fel van puhulva, ket ujjnyira megvan rovidulve, de meg teljesen zart. Fajasaim sem voltak. Haromkor kezdtem vajudni, egybol harom percesekkel, hatkor mar kezdodtek a tolofajasok, fel het utan mar babaztam. Szoval az en peldambol kiindulva boven eleg akkor nyilnia a mehszajnak, amikor mar vajudsz, nem kell korabban, foleg nem egy honappal korabban.
rám a frászt hozták hgoy nyitva van 1 újjnyira a méhszáj, én is 36 hetes voltam mikor mondtá, õõ mr a 3. babánk az elsõ kettõvel acsak a szülsé elõtt 1 héttel nyílt ki. szerintem örülj neki hgoy még zárt vagy hiszen a babának odabent van most még a legjobb helye
nekem a szülés elõtt 3 órával kezdett nyílni. no para
Ha még csak 36 hetes vagy, akkor inkább keress valamilyen jó elfoglaltságot a következõ egy hónapra és ne sûrgettesd a babát. Négy hét még nagyon sok idõ, nem csak neked: a babádnak is, és bármennyire türelmetlen vagy, de neki erre az idõre nagyobb szüksége van a pocakodban, mint neked õrá kint. Négy hét még kell ahhoz, hogy teljesen felkészüljön a kinti világra és gondolj arra, hogy ilyenkor hetente már 200-250 grammot híznak, ami annyit jelent, hogy ha hallgatna rád és most megszületne, akkor közel egy kilóval lenne kevesebb, mint amennyi akkor lehetne, ha egy hónap múlva születik. Egy kiló egy újszülöttnél rengeteg!!! Egyáltalán nem mindegy, hogy 2, 5 kg-os, vagy 3, 5 kg-os lesz a babád, persze a kisebb is egészséges, de minél erõsebb egy baba, annál jobb: kisebb a bölcsõhalál veszélye, többet és erõsebben bírhat szopni, nagyobb lehet a gyomra, így jobban alhat, illetve ha Isten ments bármilyen betegséget, vagy fertõzést elkapna, akkor sokkal könnyebben átvészeli, ha vannak tartalékai. És egy másik szempont: most még azt várod, hogy veled legyen, de hidd el, ha kint lesz, akkor hirtelen hiányozni fog a pocakod és kicsit a nyugalom. Én sem bírtam már a fenekemen ülni az utolsó napokban, de amikor már hetek óta nem aludtam egybefüggõen 2-3 óránál többet, akkor már elbírtam volna képzelni Istennel egy olyan alkut, hogy egy éjszakára visszavarázsolja babócát a pocakomba, reggel meg ébredésre ismét a kiságyba teremti a kialudt anyukája mellé. :-) A 3. válaszoló voltam.
8 napot hordtam túl, de még a szülés reggelén is zárt voltam. Sõt délben is, és este fél 6-kor szültem. Szóval nyugi, addig jó amíg zárva van:-)
Nekem szülés elõtt 2 nappal 3000volt!!totálisan zárt!
A kérdező hozzászólása: akkor ezek szerint nem sokat jelent hogy zárt, akármikor kinyílhat. csak mostmár szeretnék túl lenni rajta, várom nagyon a picit, meg persze ugye félek is nagyon:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. csak azért érdeklõdtem mert szeretném már ha meglenne:)
Szia! 39 hetes terhes vagyok és teljesen zárt a méhszájam.Semmi fájásom nincs, a CTG sem mutat ki semmit.Nem feltétlenül nyílik ki hetekkel a szülés elõtt.Nekem azt mondta a nõdokim, hogy minél késõbb nyílik annál jobb, mert kisebb a fertõzés lehetõsége.Természetes, hogy így a várandóság vége felé már nyugtalan az ember.De muszáj addig várni amíg a baba gondolja.Nekem még ráadásul 2, 5héttel nagyobb a babám és abban reménykedtem, hogy ez jelent valami.Mondjuk azt, hogy hamarabb jön :-) de eddig semmi. Boldog babavárást!

Nem baj, hogy 36 hetesen még C3000 a méhszáj?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj, a babád még nem akar kibújni,jó helyen van.Gratulálok,könnyû szülést neked!

Egyáltalán nem baj, a babád még nem akar kibújni, jó helyen van.Gratulálok, könnyû szülést neked!
Szia!!!Nekem C2000 és az enyém sem akar még kijöni.Nem baj.38 hetes kismama.Jo baba várást!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mitől lehet az, hogy a 36. hétesn még voltak jósló fájásaim, de amióta a 37. héttől iszom a málnalevélteát és szedem a homeos bogyókat, nincsenek fájásaim?

Legjobb válasz: Szia nekem eggyáltalán nem voltak jósló fájásaim, 40.héten elfolyt a magzatvizem, és másnak császároztak mert sajnos az oxitocin hatására se volt egy deka fájásom se...:S

Szia nekem eggyáltalán nem voltak jósló fájásaim, 40.héten elfolyt a magzatvizem, és másnak császároztak mert sajnos az oxitocin hatására se volt egy deka fájásom se...:S
36 hetesen az nst olyan fájásokat mutatott, hogy a doki tökre megijesztett, hogy idõ elõtt fogok szülni. Aztán felírt magnesium citricit, amit még 1 hétig kellett szednem, illetve elkezdtem én is a homeós bogyókat. Na a dolog olyan jól sikerült, hogy végül a 41. héten megindították a szülésemet..., se fájásaim nem voltak, nem is tágultam, semmi, úgyhogy nekem a homeó fordítva sült el, nem tágított, hanem összezárt. :) Ami nem vicces, hogy végül császár lett belõle. Azt hiszem következõre kihagyom a magnéziumot is és a homeót is...inkább rábízom a természetre a dolgot.

36 hetes vagyok, péntek óta rendszertelen mensi szerű görcseim vannak és nagyon fáj a derekam. Még nem kellene szülnöm de ez már így marad még 4 hétig? Vagy előbb szülök?

Beleültem melegvízbe mert itt azt olvastam, hogy attól elmúlnak a fájások de nem. Tompán ugyan, és rendszertelenül de fáj, és a derekam is úgy fájt egyik este, hogy azt hittem szétszakad ilyet még nem éreztem és mintha kisugárzott volna a gyomromba is hányingerem is lett... terhességem el?tt is fájt a derekam de így még soha. Mi a csuda ez? Csak nem id? el?tt szülök? Vagy a hátralév? id? így fog eltelni?

Legjobb válasz: Nekem is így kezdõdött 36 hetesen a jóslófájások és majd leszakadt a derekam. 36 hetesen még a nyákdugó is elment, mégis csak a 39. héten szültem. AMikor szülni kell menni azt tudni fogod, nyugi. Addig pedig kitartást. 11 hetes baba anyukája:)

Nekem is így kezdõdött 36 hetesen a jóslófájások és majd leszakadt a derekam. 36 hetesen még a nyákdugó is elment, mégis csak a 39. héten szültem. AMikor szülni kell menni azt tudni fogod, nyugi. Addig pedig kitartást. 11 hetes baba anyukája:)
37+4 hetes km vagyok. A 36. héttõl nekem is görcseim vannak, fáj a derekam, a csípõm. Már nem egyszer jutott eszembe, hogy akkor most megyünk szülni, de eddig mindig elmúlt. Megfigyeltem, hogy ha jobban terhelem magam, sokat mászkálok, ügyintézek, jobban kifáradok és gyakrabban elõjönnek a panaszok. Úgyhogy inkább pihenj Te is többet!

Mit jelent az hogy a méhlepény 26 hetesen 36 hetesnek felel meg?

Legjobb válasz: kérdésedben ott a válasz. mint minden a terhesség alatt öregszik,öregszik hát a méhlepény is.és most 36 hetesnek felel meg.olyan idõs a méhlepény mintha 36 hetes terhes lennél.

kérdésedben ott a válasz. mint minden a terhesség alatt öregszik, öregszik hát a méhlepény is.és most 36 hetesnek felel meg.olyan idõs a méhlepény mintha 36 hetes terhes lennél.
Sajnos egy kicsit korán öregszik a méhlepényed. Azt hiszem felkészülhetsz lelkiekben arra, hogy sûrûn ellenõriznek majd benneteket. És a babát sajnos nem tudod majd végighordani. Az orvos mérlegel majd. HOgy a baba minél tovább odabent maradhasson, de csak addig amíg a lepény kellõképpen ellátja õt. A koraszülõtt osztályok nagyon jól felszereltek manapság. Szerintem pihenj sokat. Étkezz megfelelõen. És minél nyugodtabb körülményeket biztosíts magatoknak. Szerencsés babavárást kívánok!!
Azt jelenti hogy azonnal hagy abba a dohányzást ha nem akarsz koraszülött gyereket!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!