Találatok a következő kifejezésre: 36 hetesen kell (32 db)

Ha 24 hetes korom ota szedtem a mgb6 3*2 naponta, es 36 hetesen hagytam abba, mennyi ido kell hogy kimenjen a szervezetbol?

mert attol tartok hogy majd nem nyilik a mehem a sok mgb6 beviteltol,hogy lehet tulhordom.?37hetes kismama

Legjobb válasz: Ne félj ilyentõl. A magneB6-ot pont azért nem ajánlatos szedni a 36. héttõl, mert túlságosan ellazítja a méhet és beindulhat a szülés. Egyébként egy ismerõsöm napi 8 magneB6-ot szedett és a 35.héten szült. Egyébként meg akkor se keseredj el, ha túlhordod, örülj neki, annál egészségesebb lesz a babád. Más, aki korán szül, szívesen lenne a helyedben. Kitartás! 37 hetes kismama

Ne félj ilyentõl. A magneB6-ot pont azért nem ajánlatos szedni a 36. héttõl, mert túlságosan ellazítja a méhet és beindulhat a szülés. Egyébként egy ismerõsöm napi 8 magneB6-ot szedett és a 35.héten szült. Egyébként meg akkor se keseredj el, ha túlhordod, örülj neki, annál egészségesebb lesz a babád. Más, aki korán szül, szívesen lenne a helyedben. Kitartás! 37 hetes kismama
En is szedem aMAgneB6-ot, mar 18-ik hettol (most 27-ik het), es biztos szedni fogom ameddig lehet. Nekem mar volt egy koraszulesem, pici sulyu babaval, inkabb tulhordas, mint hamarabb szulni.

A 36 hetes magzat, ha megszületik tud már magától lélegezni? Életképes vagy még inkubátorba kell rakni?

Legjobb válasz: Az inkubátor nem egy léleheztetõ gép,hanem egy olyan gép,ami stabilam tartja a meleget,és figyel minden életfunkciót. Egy 28 hetes magzat is tud lélegezni,csak elég éretlen a tüdeje,és ezért szokták lélegeztetni az elején.Nem hiába mondják,hogy a 28 hetes magzatnak már lényegesen nagyobbak az életesélyei,mint az egy héttel kisebbeké.Amúgy néha még a rendes idõre született magzatokat is néha bepakolják inkubátorba szülés után 1-2 órára,hogy melegedjenek át,mert eléggé zsirtalan a kis testük,és megszokták az álandó 36-37 fokot,illetev,ha nem elég jó az Apgarjuk.

Az inkubátor nem egy léleheztetõ gép, hanem egy olyan gép, ami stabilam tartja a meleget, és figyel minden életfunkciót. Egy 28 hetes magzat is tud lélegezni, csak elég éretlen a tüdeje, és ezért szokták lélegeztetni az elején.Nem hiába mondják, hogy a 28 hetes magzatnak már lényegesen nagyobbak az életesélyei, mint az egy héttel kisebbeké.Amúgy néha még a rendes idõre született magzatokat is néha bepakolják inkubátorba szülés után 1-2 órára, hogy melegedjenek át, mert eléggé zsirtalan a kis testük, és megszokták az álandó 36-37 fokot, illetev, ha nem elég jó az Apgarjuk.
Szia! A kisfiam 36 hétre született, mikor kibújt egybõl vett levegõt, és nem is kellett melegíteni sem. 36 hetesen, ha nem volt gond a lepénnyel, és az táplálta rendesen, már elég "nagy" is. Nekem 2730 gramm volt és 53 cm. Úgyhogy ne izgulj!
A 36 hétre született baba, ha 2, 5 kiló felett van, már nem számít koraszülöttnek sem!

Ha 36 hetesen megszülök a Szent István kórházban, akkor át fognak szállítani minket más helyre? Vagy ott is van inkubátor? Vagy 36 hetes babánál már nem kell?

Legjobb válasz: "Bár az Istvánban éjjel-nappal van újszülöttgyógyász szakorvos, csak a betöltött 35. héttõl ideális itt szülni, illetve akkor, ha a magzat becsült súlya már meghaladja a 2000 grammot, koraszülöttosztály ugyanis nincs. Igyekeznek még "egyben" valamelyik klinikára szállíttatni azt a kismamát, akinek várhatóan speciális ellátásra szoruló babája születik." Persze, ha szülés közben komplikációk lépnek fel (akár a 40. hét körül is) és a babának intenzívebb ellátásra van szüksége, akkor megvan az esély, h elszállítják.

"Bár az Istvánban éjjel-nappal van újszülöttgyógyász szakorvos, csak a betöltött 35. héttõl ideális itt szülni, illetve akkor, ha a magzat becsült súlya már meghaladja a 2000 grammot, koraszülöttosztály ugyanis nincs. Igyekeznek még "egyben" valamelyik klinikára szállíttatni azt a kismamát, akinek várhatóan speciális ellátásra szoruló babája születik." Persze, ha szülés közben komplikációk lépnek fel (akár a 40. hét körül is) és a babának intenzívebb ellátásra van szüksége, akkor megvan az esély, h elszállítják.
ha már van 2 kg a babád, akkor nem visznek el
A 36. héten már nem szokott probléma lenni ha rendesen fejlõdött a baba. Nekem az ikreim pont 36. hétre születtek 2600 és 2700g. Rögtön mentünk a babás szobába. A fiam 35+5 született 2820g. Nála sem volt gond. Mindegyiknek 9/10 apgarja volt. Miért biztos, hogy a 36. héten szülsz?
Inkubátor mindenhol van, csak csecsemõ intenzív nincs. Ha a baba komolyabb kezelésre szorul, akkor átszállítják, sajnos csak õt... És ez nem a baba súlyától függ, és nem is a terhességi héttõl, hanem kizárólag a baba állapotától. Elsõ babám 38. héten született, 2850-el, mégis komplikáció volt, nem is láttam szülés után, elvitték a csecsemõsök egybõl. Az orvosomat kérdeztem kétségbeesetten a szülõágyon, hogy mi lesz vele, õ mondta, hogy ha olyan az állapota, akkor átszállítják a Jánosba, ahova én nem mehetek vele... :o( Hála Istennek hamar összeszedte magát, így a Szt. Imrében maradhattunk.
37. hétre szültem, altatásos császár volt, felvitték az intenzívre megfigyelésre és a 12. órában kapott egy tüdõgyulladást. Szerencsére a SOTE I Klinikán szültem, így nem vitték sehova, és bent maradhattam én is 1, 5 hétig. Igaz õ az intenzíven volt, de egy helyen voltunk. Ha komolyabb a probléma és intenzív ellátásra szorul a baba, akkor viszik máshova. Pesten: Madarász, Péterfy, SOTE I. Nem tudom van e még máshol NIC (Koraszülött intenzív). Minket a SOTE I-rõl a Péterfybe raktak át utókezelésre, és ott is vele lehettem.


36 hetesen a 100mm es thq érték nem túl nagy? Mekkora a baba thq ja 36 hetesen? Mikor kell 100mm-nek lennie?

Kicsit aggódom hogy el vagyok számolva. El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: A thq nem a mellkas körfogata???

A thq nem a mellkas körfogata???
A kérdező hozzászólása: De igen! Mellkas körfogat.
Akkor a 100mm miért lenne nagy???? az csak 10cm:D

30 hetes terhes vagyok, és az UH 86-os BPD-t mutatott, ami a doki szerint 36 hetesnek felel meg, és diétáznom kell, hogy ne nőjön ilyen ütemben. Tényleg nagyobb súllyal fog születni?

Volt valakinek hasonló problémája?

Legjobb válasz: Most voltam 32 hetes uh-n. A BDP-m 8.82. 2.2 kg-ra saccolta, nagy valószínûséggel 4 kg felett lesz. Nekem nem mondta a diétát egy szóval sem. A cukrom tökéletes. Diétával sztem a gyerek súlya nem befolyásolható! A tied igen. Az elõzõ babám is 4 kg felett volt és nem volt gond a cukorral.

Most voltam 32 hetes uh-n. A BDP-m 8.82. 2.2 kg-ra saccolta, nagy valószínûséggel 4 kg felett lesz. Nekem nem mondta a diétát egy szóval sem. A cukrom tökéletes. Diétával sztem a gyerek súlya nem befolyásolható! A tied igen. Az elõzõ babám is 4 kg felett volt és nem volt gond a cukorral.
Minket mértek el anno 1-2 centivel, és csak felesleges aggódás volt belõle.Diétádtól nem nõne a baba.Nem értek ezzel egyet.Én nem tagadtam meg magamtól semmit, amit kívántam, ettem szénhidrátot is rendesen, és a végén szültem egy 3120g-os babát.Igaz terhesvitamint nem szedtem...
A kérdező hozzászólása: Most olvastam utána és az egyik oldal szerint a 86-os BPD 32-33 hetes, úgyhogy lehet hogy rosszul emlékszem a 36-ra. SZóval az szerintem nem olyan nagy eltérés. De nekem a cukrom is kicsit magasabb volt (7, 4), és én hallottam hogy attól nõhet a baba gyorsabban, úgyhogy ezért fontos a diéta. Viszont sok olyanról is hallottam, hogy nem pontosan mérték le az adatokat.
Akkor diétázzál ha a cukrod ennyi, mert én a 32. héten lettem cukros és onnantól azonnal inzulinra raktak. Elõtte a kórházba éheztettek szó szerint. 12-es cukorral hazaengedtek hogy éhezzek tovább. Persze azonnal mentem a cukorspecialista orvoshoz aki inzulinra rakott. Napi 10x böktem magam mértem a cukrom és 6x nyomtam az inzulint. Úgyhogy nagyon vigyázz magadra és diétázzál! Kívánom hogy egészséges maradj és csodálatos kisbabád legyen.
SZia De igen befolyásolható a baba súlya a diétával.Ha azt mondták, hogy diétázni kell akkor azt tartsd is be.Egyyébként nekem is gondom volt a cukorral és 3920gr baba lett.Vigyázni kell ezzel...

Mire kell számolnom, ha 36 hetes vagyok és ma kell elkezdenem a Clexane-t?

Tud-e bármi módon ártani a babámnak,szülésnél lehetnek-e komplikációk,illetve rám nézve történhet-e valami rossz?

Legjobb válasz: Szia! Nyugi és bízz az orvosodban.Én a terhesség 4. hetétõl minden nap szúrom a Clexane-t,az orvosom azt mondta,h semmi problémát nem okoz a babának,ez téged és a méhlepényt véd.Ha van kérdésed írj priviben és válaszolok. 32 hetes km

Szia! Nyugi és bízz az orvosodban.Én a terhesség 4. hetétõl minden nap szúrom a Clexane-t, az orvosom azt mondta, h semmi problémát nem okoz a babának, ez téged és a méhlepényt véd.Ha van kérdésed írj priviben és válaszolok. 32 hetes km

36 hetes vagyok, a derekamban már egyre sűrűbben érzem a húzó érzést. Pár napja naponta többször kell nagy WC-znem, ez jelentheti azt, hogy már közeleg az szülés ideje?

Legjobb válasz: szia! Tudom , nehéz a "várakozás" ; de szerintem az történhetett, hogy a babód most fordult át fejjel lefelé. Ekkor jobban nyomja a hólyagot, többet kell pisilned is. A hátfájás lehet jel, de az is lehet , hogy a súlypont változása okozza. 37 hetes pocis:)

szia! Tudom , nehéz a "várakozás" ; de szerintem az történhetett, hogy a babód most fordult át fejjel lefelé. Ekkor jobban nyomja a hólyagot, többet kell pisilned is. A hátfájás lehet jel, de az is lehet , hogy a súlypont változása okozza. 37 hetes pocis:)
Én is igy éreztem a 40.héten...másnap beinditották a szûlést, mert az a bizonyos "húzó érzés" a méhszájtágulás volt..méghozzá 3 ujjnyira:-)szerencsére gyorsan megszületett a Kicsink( röpke 2 óra altt , érzéstelenítés nélkül, aki már 11 hónapos Nagfiú azóta:-) Sztem közel vagy a végéhez:-) A sûrû wczés nekem is igy volt:-)ugy olvastam, ernyednek el az altest izmai, minden készül a tágulásra... Minden jót!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

36 hetese vagyok elso babaval. A fiam meg mindig nem fordult be, es a vedono azt mondta, hogyha jovo het szerdaig nem fordul be, akkor irany a korhaz, es ott valahogy atforditjak! Ezt hogy kell elkepzelni? Eleg ijjesztonek tunik!

Legjobb válasz: Létezik külsõ megfordítás de kevés helyen csinálják mert veszélyes és fájdalmas. Egyik doki kívülrõl próbálja próbálja megfordítani a másik meg segédkezik. van torna kimondottan arra, hogy a faros baba megforduljon. Nekem is azokat kellett végezni mert 37 hetesen még faros volt, de a torna hatására a 38. hétre megfordult. Egyébként léteznek homeopátiás bogyók arra, hogy a faros baba megforduljon. Nekem meg kellett volna szülni, mert második baba .

Létezik külsõ megfordítás de kevés helyen csinálják mert veszélyes és fájdalmas. Egyik doki kívülrõl próbálja próbálja megfordítani a másik meg segédkezik. van torna kimondottan arra, hogy a faros baba megforduljon. Nekem is azokat kellett végezni mert 37 hetesen még faros volt, de a torna hatására a 38. hétre megfordult. Egyébként léteznek homeopátiás bogyók arra, hogy a faros baba megforduljon. Nekem meg kellett volna szülni, mert második baba .
Azért veszélyes, mert elõfordulhat, hogy azért nem fordul meg, mert úgy van a köldökzsinor rátekeredve, hogy nem tud. De gondolom figyelik majd a szívhangot közben. Nálunk nem fordítanak, ha elsõ baba, és faros, akkor császár, így volt a kisfiamnál. Most remélem a tesó befordul, eddig még faros õ is! Egy kalappal Nektek!
Létezik külsõ fordítás, de kevés helyen végzik, mert veszélyes és fájdalmas is. Az egyik doki kívülrõl próbálja megfordítani a másik meg segédkezik.
Hogy akarják megfordítani??? Lehet én vagyok maradi nekem ez új! Én úgy tudom ha szülésig nem fordul át akkor császár lesz. De h most nem fordul át x hétig és õk fordítják meg! DE azt nem értem h akarják megfordítani benned? Erre én is kíváncsi vagyok!
A kérdező hozzászólása: rakerestem par helyen, de nem merem elkezdeni itthoni praktikakkal, mert azt irjak sok helyen hogy veszelyes, nem biztos hogy azert nem fordul at mert nem akar, lehet hogy nem tud! nem akarok hulyeseget csinalni itt a vegen!
Angliaban siman szokas. Mar tobb helyrol hallottam. Viszont az is igaz, hogy siman befordulhat magatol is az utolso pillanatban. En a jovo heten meg nem engednem, hogy beforditsak. Nekem amugy azt mondtak itt, hogy ha nem fordul be, akkor csaszaroznak, direkt rakerdeztem, mert en neg azt hallottam, hogy siman engedik a faros szulest huvelyi uton es hat bevoltam sz.rva rendesen. Forditgatasrol nem beszelt a midwife, de itt is vannak teruletenkent elteresek. Szerintem ne engedd...tornagyakorlatokrol ezek szerintem nem tudnak, inkabb keress ra.
a lányom faros volt, és a védõnõtõl rákérdeztem erre mert én hallottam róla, de azt mondta hogy manapság nem nagyon csinálnak ilyet. és a férjemmel meg is beszéltük hogy ha ezt akarnák, nem fogom engedni. az orvosom szerint ha 37 hétig nem fordul meg, akkor általában már úgy marad, de sose lehet tudni, volt akinek 39-40 héten fordult meg. egyszer a lányom úgy a 36-37 hét körül megpróbált szerintem megfordulni, mert láthatóan keresztbe volt bennem, annyira nem kívánom az érzést. remélem minden rendben lesz!
Még sose hallottam ilyenrõl... Nekem haránt fekvésû volt a babám nagyon sokáig, pánikoltam, hogy császár lesz a vége, de a doki megnyugtatott. Azt mondta, hogy valakinek csak az utolsó 1-2 napban fordul be a babája. Szóval tényleg nem értem, erre mi szükség lenne (?).
Sehogy. Komolyan meg vagyok róla gyõzõdve, hogy a védõnõk 80%-a azért van, hogy hülyeségeket beszéljen. Ha nem fordul be, akkor császármetszés lesz, nem szoktak 2013-ban babákat fordítgatni. Egyébként az is hülyeség, hogy jövõ szerdáig fordul be vagy nem fordul. Ha van elég helye, a legvégén is befordulhat, csomóan meg már 28 hetes után se tekeregnek. Az én nagyfiam is tök késõn fordult be.
A kérdező hozzászólása: koszonom! hat remelem megfordul! drukkolok nektek is! es gratulalok a kistesohoz!
A kérdező hozzászólása: hat remelem az a tornas valtozat lesz! itt csak nagyon indokolt esetben csaszaroznak, mindig a termeszetes szulest tartjak elobbre (anglia)! minden nap beszelek a picimhez, hogy forduljon meg, de ugy latszik neki igy jo! amugy azert veszelyes mert beindithatja a szulest? vagy miert?
A babákkal nagyon jól lehet kommunikálni, fogékonyak rá. Beszéld megvele, hogy a saját érdekében meg kell fordulni, és mondd el neki, hogy ezt hogy csinálja. Napjában többször mondd el neki. Ezzel nem ártasz, az 100%, és még sikerülhet is. Lényeg, hogy részletesen magyarázd le, hogy miért kell megfordulnia és hogy csinálja. (Ui: Nem hókuszpokusz, hanem agykontroll.)

Mennyinek kell lenni a BPD-nek szülésnél? Az én babámnak 36 hetesen 95 volt, most vagyok 37, 5 hetes. Ez jelent valamit pl. abból a szempontból, hogy mikor bújik ki? Én úgy érzem, kicsit előbb fog a kiírtnál.

Legjobb válasz: Nekem a 37. héten 100at mértek és azt mondták, hogy ezzel már szülni szoktak.. ennek ellenére 42.hétre született a fiam és nem is volt nagy feje csak 34 cm.. A lányomnál már jobban mértek, 39.héten áramlás vizsgálat volt, és ha már úgyis uh-ztak megmérték, 98as BPD-je volt egy hét múlva megszületett. De én mindig igy hallottam hogy 100assal már szülünk.Szóval ezt szokták mondani, de nem biztos hogy be is válik.

Nekem a 37. héten 100at mértek és azt mondták, hogy ezzel már szülni szoktak.. ennek ellenére 42.hétre született a fiam és nem is volt nagy feje csak 34 cm.. A lányomnál már jobban mértek, 39.héten áramlás vizsgálat volt, és ha már úgyis uh-ztak megmérték, 98as BPD-je volt egy hét múlva megszületett. De én mindig igy hallottam hogy 100assal már szülünk.Szóval ezt szokták mondani, de nem biztos hogy be is válik.
bocsánat, a 38.héten mérték ezt és 39re született meg.
Az elso lanyom 38+6 hetre szuletett BPD:95, fejkorfogat 32 cm, a masodik lanyom 38+5 hetre bujt ki BPD:98, felkorfogat 36 cm. Szerintem a baba meretetol is fugg, mekkora a buksija, nem akarlak elkeseriteni, de szerintem ez alapjan akar meg is varhatja a kiirast.
37 hetesen volt a bpd 97 mm és 41 hetesen indították a szülést, akkor volt bpd 102 mm és 36 cm-es fejkörfogatú babám született.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Én nem bánom, ha még bírjuk egy kicsit 2in1, mert bár nem túl könnyû már néha, nagyon szeretek várandós lenni...
Nekünk 37 hetesen volt 103, és a kiírt napon született 37-es fejkörmérettel. De tudok 39-es babáról is. Úgyhogy nem jelent semmit. Az sem hogy mit érzel...:)

Hogyan kell a magzatmozgást számolni? 36 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy étkezés után (reggeli, ebéd, vacsora) kell számolni. Lefekszel a bal oldaladra, és ha 1 órán belül 10 mozgást észlelsz, az jónak számít. Olyat is hallottam, hogy elég fél órán át figyelni, 5 mozgásnak kell meglennie. Nálunk az NST-n is mondják, hogy egyek elõtte, aztán fél órán át néznek, és ha nincs meg az 5 mozgás, akkor nem engednek haza, hanem küldenek további vizsgálatokra. Üdv, 37 hkm

Én úgy tudom, hogy étkezés után (reggeli, ebéd, vacsora) kell számolni. Lefekszel a bal oldaladra, és ha 1 órán belül 10 mozgást észlelsz, az jónak számít. Olyat is hallottam, hogy elég fél órán át figyelni, 5 mozgásnak kell meglennie. Nálunk az NST-n is mondják, hogy egyek elõtte, aztán fél órán át néznek, és ha nincs meg az 5 mozgás, akkor nem engednek haza, hanem küldenek további vizsgálatokra. Üdv, 37 hkm
Nekem azt mondta a dokim hogy minden napszakban, reggel, délelõtt, délután, este hajnalba legyen legalább egy erõteljes mozgás, akkor oké minden. Annyi bõven megvan :) 37hkm
Nekem is a fél óra alatti mozgáoskat kellett számolni fél óráig, de persze ha számoltam volna nem mozgott, ha nem tudtam megfigyelni (pl étteremben), akkor meg lubickolt rendesen:) ) A másoddikal meg... hát egy 2 éves gyerek mellett örültem hogy élek, nem hogy számolgassak:D A kicsi fõleg estefelé volt élénk, én tudtam ebbõl, mega többi mocorgásból, hogy nincs semmi gondj, de persze az NST-n is lusta volt, ehettem-ihattam bármit. Állandóan bökdösték meg nyomkodták a hasam, nem volt vmi kellemes... De annyira nem érdekelte õket, hogy azért ott tartottak volna, elintézték annyival, hogy lusta, meg alszik és kész...
#3 vok: mármint az evés utánit fél óráig :D bocsi
Reggel ébredés után 20 perc alatt számold mennyit rug a pici.Már nem tudom mennyi az ideális, de 2 évvel ezelõtt amikor babát vártam tõlem a kutya sem kérte, hogy számolgassak...Azt hittem már nem zaklatják a kismamákat ilyesmivel..
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT !!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!