Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes vagyok. Pár napja (9 db)

36 hetes vagyok, a derekamban már egyre sűrűbben érzem a húzó érzést. Pár napja naponta többször kell nagy WC-znem, ez jelentheti azt, hogy már közeleg az szülés ideje?

Legjobb válasz: szia! Tudom , nehéz a "várakozás" ; de szerintem az történhetett, hogy a babód most fordult át fejjel lefelé. Ekkor jobban nyomja a hólyagot, többet kell pisilned is. A hátfájás lehet jel, de az is lehet , hogy a súlypont változása okozza. 37 hetes pocis:)

szia! Tudom , nehéz a "várakozás" ; de szerintem az történhetett, hogy a babód most fordult át fejjel lefelé. Ekkor jobban nyomja a hólyagot, többet kell pisilned is. A hátfájás lehet jel, de az is lehet , hogy a súlypont változása okozza. 37 hetes pocis:)
Én is igy éreztem a 40.héten...másnap beinditották a szûlést, mert az a bizonyos "húzó érzés" a méhszájtágulás volt..méghozzá 3 ujjnyira:-)szerencsére gyorsan megszületett a Kicsink( röpke 2 óra altt , érzéstelenítés nélkül, aki már 11 hónapos Nagfiú azóta:-) Sztem közel vagy a végéhez:-) A sûrû wczés nekem is igy volt:-)ugy olvastam, ernyednek el az altest izmai, minden készül a tágulásra... Minden jót!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

36 hetes kismami vagyok. Pár napja nagyon dagad a lábfejem és a bokám. Mit lehet tenni?

alig látszik a csont és olyan mintha lúdtalpas lennék kiszélesedett a lábam, fáj a talpam is. Nehezen lépek, pedig csak 12 kg-t szedtem fel. Szoktam felpolcolni, de hiába.

Legjobb válasz: Háát, erre csak egy gyógymód van már...Szülni. Nekem is ez volt, úgy néztem ki, mint egy zombi... Semmi nem segített. Egy 2 hetes kislány anyukája

Háát, erre csak egy gyógymód van már...Szülni. Nekem is ez volt, úgy néztem ki, mint egy zombi... Semmi nem segített. Egy 2 hetes kislány anyukája
Igen, normális, márnem nagyon fér odabent, inkább csak fészkelõdik:) 3 gyerekes
Mi se igen ficánkolnánk, ha akkora helyre lennénk beszorítva :) ) Eleve helye sincs, hogy nagyokat tudjon mozogni. ilyenkor már csak ki-kinyomja itt-ott magát, másra nincs is helye :) )
Enyém is hasonló. Bár azért õ még néha beindul egy kicsit és akkor kellemetlen már nekem, mert eléggé erõs lett :) . 36 hetes kismama
Lehet a hidegfront is oka. Az én elsõ abóm extrém mocorgós volt, még szülés közben is rúgott keményen két fájás között... Csak akkor maradt nyugton, ha hidegfront volt. Akkor képes volt egész nap aludni. Mostani pocaklakóm nem ilyen extrém, mint a nõvérkéje volt, viszont hidegfrontra és esõre õ is úgy reagál, hogy alig moccan. Mi több, nõvérkéje már húsz hónapos, örökmozgó és sose fáradt, sose akar aludni, de az ilyen esõs napokon, mint a mai, rengeteget alszik. Persze az is lehet, hogy a te babád egyszerûen azért nem mocorog úgy, mert nincs kedve a szûk helyen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat.megnyugtattatok.
Igen, normális, csak nekünk furcsa, mire megszokja az ember az egyik fajtát, másnap már máshogy lehet érezni õket, a terhesség alatt többféleképp érezzük, ahogy nõnek.
Igen normális, de én is sokat aggódtam. Ha lefekszel húzd feljebb a lábaid, egyél csokit és várd hogy felébredjen! Nálam az abszolút-ébresztõ a dianás-cukor volt :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat.ma már kicsit többször mozog és éreztem csuklani is.:) ))

A napokban teljesen megváltozott a párom, ideges, türelmetlen lett (velem is). Írható ez a közelgő szülés számlájra? 36 hetes vagyok.

Egyébként nagyon nyugodt ember,sosem láttam ?t idegesnek, még rendkívül feszült helyzetben sem. Egészen múlt hétig. Azóta ideges, semmihez sincs türelme, velem ugyan olyan kedves, de néha velem szemben sem tudja t?rt?ztetni magát, olykor leteremt. Éjszaka rosszul alszik, pedig nagyon jó alvó egyébként. A babát nagyon várja már.

Legjobb válasz: Szerintem üljetek le és õszintén beszéljétek meg, hogy mi miatt ilyen ideges. Csak így tudjátok tisztázni a most kialakult helyzetet. Sok szerencsét!

Szerintem üljetek le és õszintén beszéljétek meg, hogy mi miatt ilyen ideges. Csak így tudjátok tisztázni a most kialakult helyzetet. Sok szerencsét!
Hasonlót vettem észre én is a páromon...több oka lehet, persze üljetek le és beszéljetek róla, de a párod lehet, hogy nem tudja igazán megfogalmazni mitõl is ilyen feszült. A babavárás az õ idegeiket is felõrli, nálunk a párom attól szenved, hogy én szenvedek, mikor látja rajtam, hogy fájnak a jóslófájások ilyesmi...és tehetetlennek érzi magát. A másik feszültség forrás lehet az is, hogy fél az anyagi terheltségtõl még akkor is, ha nincs erre oka, de tudja, hogy rálesztek "szorulva" az õ vállán lesz a családfenntartás. Negatív érzés lehet, hogy esetleg már belefáradt ebbe az egészbe, igy a vége felé az állandó készültségben állásba.Szóval, sok oka lehet, aggódás, féltés, fásultság...Szeresd nagyon! :) 38 hetes kismama

Normális ha pár napja kb.10x kell wc-re mennem. Az éjszakait bele sem számolom. Jelent ez valamit? 36 hetes vagyok

Legjobb válasz: Valoszinüleg befordul a pici feje és készülõdik. Szerintem nincs semmi gond, ez teljesen normális, fõleg a terhesség végén.

Valoszinüleg befordul a pici feje és készülõdik. Szerintem nincs semmi gond, ez teljesen normális, fõleg a terhesség végén.
Igen, azt jelenti, hogy a baba már nagyon nagy , valószínüleg már lejjebb is szállt, és a hugyhólyagodon csücsül.-) Ezért kell többet menned vécére. Ez ilyenkor teljesen normális, ne ilyedj meg! (már amennyiben nincs más panasz, folyás, kellemetlen szag, viszketés, csípõ érzés)
szia, mi is 36 hetesek vagyunk, múlt héten voltam dokinál és rákérdeztem én is, és õ is azt mondta, h ez így lesz, h a baba feje már annyira lent van, meg nagy is, h nyomja a húgyhólyagot, ez teljesen normális sõt, egy-másfél óránként is fogok majd menni, most jó, ha két órát kibírok:) úh ne izgulj, ez ilyen:)
Nekem most a 34. héten van olyan hogy 20-30 percenként járok pisilni.De legalább nem marad rajtad annyi víz.
Az semmi! Én sokszor felállok a Wc-rõl pisilés után ami gyakorlatilag 3 csepp és már ülhetek vissza, mert megint ingerem van, hogy pisilni kell és megint 2 csepp!
Szia! Én is 36 hetes vagyok! Naponta van amikor legalább 50x megyek wc-re. Még besem érek a szobába és mehetek is vissza. Na ha meg autóval megyünk valahova az kész kabaré. Minden km-en wc-t nézek. De lassan csak vége lessz már!! :)
Én ezt 26 hetesen produkálom, nekem is megfordult, ahogy kell a babám. Tök normális, nyomja a hõlyagot!

Ma voltam ctg-n.36 hetes kismama vagyok, mindent rendben találtak. Van valaki aki ennek ellenére pár napon belül megszült, hogy ott semmit nem jelzett a gép?

Legjobb válasz: Épp betöltöttem a 36. hetet, amikor délelõtt voltam CTG-n. Teljesen rendben találtak mindent. Este pedig váratlanul megindult a szülés, az ügyeletes orvos csak úgy nézett, emlékezett is rám, meg arra is, hogy jó volt az eredmény. Hajnalban pedig meglett a babám. Nehéz volt így megélni, egyáltalán nem gondoltam, hogy hamarabb jön majd. De hála Istennek, egészséges volt. Kívánom, hogy Neked is egészséges kisbabád szülessen, és lehetõleg idõre.

Épp betöltöttem a 36. hetet, amikor délelõtt voltam CTG-n. Teljesen rendben találtak mindent. Este pedig váratlanul megindult a szülés, az ügyeletes orvos csak úgy nézett, emlékezett is rám, meg arra is, hogy jó volt az eredmény. Hajnalban pedig meglett a babám. Nehéz volt így megélni, egyáltalán nem gondoltam, hogy hamarabb jön majd. De hála Istennek, egészséges volt. Kívánom, hogy Neked is egészséges kisbabád szülessen, és lehetõleg idõre.
36+3-kor voltam Ctg-n, minden rendben volt, mintaszerû lett az eredmény. Aznap született meg a lányom, mikor betöltötte a 37. hetet, makkegészségesen (bár pici súllyal - amit aztán szopibajnok módjára hamar behozott) nyugi, tudják a babák, mikor jó nekik kibújni :)
Az nst után szinte azonnal is elindulhat a szülés úgy, hogy ott semmit nem mutat a gép. ez nem ettõl függ. Én 36 hetesen kezdtem járni nst-re, volt, hogy alig volt valami 37. hetesen szültem. A dokid gondolom vizsgált, hogy méhszáj hogy áll? Nekem már a méhszáj vizsgálatnál mondta, hogy valószínûleg nem húzom végig, mert nyitva voltam és a baba feje nagyon nyomta a méhszájamat, szinte meg tudta fogni a buksiját a vizsgálatnál. Azt mondta, nagy valószínûséggel a burok fog megrepedni. Így is lett. :)
Elsõ terhességemnél mikor mennem kellett nst-re, már kisebb fájásokkal mentem, viszont a gép nem mutatott semmit. Este meg is szültem, 37 hetesen.

36 hetes múltam. A baba nagyon keveset mozog pár napja. Mindennap érzem, de nagyon keveset és nem erősen. Ez mitől lehet? Normális dolog vagy kellene aggódnom?

Tegnap voltam ctg-n és ott is kellett forgolódnom, hogy mocorogjon egy kicsit. Amúgy, ha lefekszem, akkor lehet látni, hogy picit mocorog a drága, de nem igazán érzem.

Legjobb válasz: Ez már azt jelenti, h közeledik a szülés. Nekem is így volt kisfiammal, 38.héten szültem, elõtte pár nap már alig mozgott szegényke, õ is készült fel a szülésre. Könnyû szülést és jó egészséget nektek!

Ez már azt jelenti, h közeledik a szülés. Nekem is így volt kisfiammal, 38.héten szültem, elõtte pár nap már alig mozgott szegényke, õ is készült fel a szülésre. Könnyû szülést és jó egészséget nektek!
Szia! Ne izgulj, ahogy közeledik az idõ, úgy egyre kevésbé érzed a mozgását. Lehet, hogy holnap aktívabb lesz, de az is lehet hogy pár nap múlva már szemezni fogtok. A lényeg, hogy ne izgulj, biztos minden rendben van. Kellemes babavárást.

36 hetes kismama vagyok. Egy pár napja fájdogál a derekam, és néha feszül a hasam alja. Ezek jósló fájások, vagy nemsokára szülni fogok?

Legjobb válasz: Hát ez szerintem egyik se. készülõdésnek indul a szervezeted, tágulgat a medencéd, de még hetekig ellehetsz így. 2 gyerekes pocakos

Hát ez szerintem egyik se. készülõdésnek indul a szervezeted, tágulgat a medencéd, de még hetekig ellehetsz így. 2 gyerekes pocakos
Szerintem jósló. Nekem azt mondták mindig a kórházban, ha olyan kemény lesz a hasam mint az asztal lap és ez igencsak sûrûn ismétlõdik, na akkor szülünk. Hívd fel a fokos és kérdezd meg mert semmire nincs garancia.
Bocs, dokit akartam írni. Egyébként egyetértek az elõttem szólóval
A keményedés rendszerezettsége tényleg ad okot a gyanakvásra, de ha csak a "hasa alja feszül", az nem nevezhetõ keményedésnek. Keményedésnél az egész pocak egybefüggõ "kõvé válik", mintha egy vákuum beszippantaná belülrõl.

36 hetes kismama vagyok. A doki Kliont kúpot irt fel, immáron másodjára a terhességem alatt (az első kúra után pár nappal sajnos visszatért az erős folyás?

A Klion hüvelykúp használata közvetlenül a Streptoccocus sz?rés el?tt befolyásolhatja a végeredményt? Most esedékes a sz?rés.

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy befolyásolja e az redményt, viszont nekem a betöltött 40. hét elõtt két héttel mindennap két kúpot kellett használnom, hogy teljesen tiszta legyen a hüvely a szülésre. Gondolom a doki tudja, mit szabad és mit nem. Ne aggódj, nem lesz baja a babának.

Azt nem tudom, hogy befolyásolja e az redményt, viszont nekem a betöltött 40. hét elõtt két héttel mindennap két kúpot kellett használnom, hogy teljesen tiszta legyen a hüvely a szülésre. Gondolom a doki tudja, mit szabad és mit nem. Ne aggódj, nem lesz baja a babának.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!