Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes vagyok már (101 db)

A II. fokban érett méhlepény, az még nem olyan rossz? 36 hetes vagyok. Már nem emlékszem, pedig itt olvastam már róla. Ha fehérvérsejt van a vizeletbe az tényleg a toxémia jele? Nem vizesedek, 8kg-ot híztam a vérnyomásom is jó.

Legjobb válasz: A méhlepényed teljesen jó, nekem is annyi volt, és azt mondta a doki, h ez jó. Nem fehérvérsejt, hanem fehérje jelezheti a toxémiát.

A méhlepényed teljesen jó, nekem is annyi volt, és azt mondta a doki, h ez jó. Nem fehérvérsejt, hanem fehérje jelezheti a toxémiát.
Ebben a korban már II. fokba kell is, hogy legyen a lepény érettsége. Fehérje toxémiára utalhat, de csak akkor, ha vizesednél és magas lenne a vérnyomásod. Ha csak ez lépett fel, akkor valami fertõzésrõl lehet szó.
A kérdező hozzászólása: Ok.Köszi.Az uh-án azt mondta a doki, hogy elvan meszesedve több helyen.A toxémiát gondoltam, de valaki azt mondta ez is az, de ha jól tudom ez valami gyulladás.
A II. fokon érett lepény szerintem ilyen idõs korban már jó, nekem is volt fehérje a vizeletemben és valószínûleg felfáztam. Cickafark teát ittam esténként és ülõfürdõztem és elmúlt, de ez nem csak a felfázásra jó, hanem egyéb gyulladásokra is a nõk számára. A következõ vizelet adáskor már rendben volt minden.

36 hetes vagyok már nem olyan aktiv a babám mint volt kevesebbet mozog baj van vele?

Legjobb válasz: ne aggodj iztosithatlak hgy minden a legnagyobb rendben,csak nagyon rohamosan fejlödik,és mär alig van helye,és ezert nem mocorog annyit.nekem is igy volt,néha mär birizgältam a pocim hogy hahhoooooo pöcsös mizu van mär ott..:(.szomi is voltam csomoszor én is azt hittem baj van,de nem :).

ne aggodj iztosithatlak hgy minden a legnagyobb rendben, csak nagyon rohamosan fejlödik, és mär alig van helye, és ezert nem mocorog annyit.nekem is igy volt, néha mär birizgältam a pocim hogy hahhoooooo pöcsös mizu van mär ott..:(.szomi is voltam csomoszor én is azt hittem baj van, de nem :) .
Nincs helye a kisbogárnak.Én is 36 hetes vagyok és én is észrevettem, hogy egyre kevesebb a mozgás, és a mozgások nagy részét az teszi ki, hogy próbál minél több helyet kiharcolni a belsõ szerveimtõl, pedig pokolian aktív baba volt.No mindegy, hamarosan kibújik.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ
Én sajonos még tartok itt, de azt mondta a védõnéni, hogy a 36. héttõl bekészül a baba a szülésre mint egy kis kapszula és már nem nagypn váltogatja a helyét, mert nagyon nagy. Semmi baj! Sok boldogságot! 31 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszi csajok szép babavárást már nincs sok

36 hetes vagyok, péntek óta rendszertelen mensi szerű görcseim vannak és nagyon fáj a derekam. Még nem kellene szülnöm de ez már így marad még 4 hétig? Vagy előbb szülök?

Beleültem melegvízbe mert itt azt olvastam, hogy attól elmúlnak a fájások de nem. Tompán ugyan, és rendszertelenül de fáj, és a derekam is úgy fájt egyik este, hogy azt hittem szétszakad ilyet még nem éreztem és mintha kisugárzott volna a gyomromba is hányingerem is lett... terhességem el?tt is fájt a derekam de így még soha. Mi a csuda ez? Csak nem id? el?tt szülök? Vagy a hátralév? id? így fog eltelni?

Legjobb válasz: Nekem is így kezdõdött 36 hetesen a jóslófájások és majd leszakadt a derekam. 36 hetesen még a nyákdugó is elment, mégis csak a 39. héten szültem. AMikor szülni kell menni azt tudni fogod, nyugi. Addig pedig kitartást. 11 hetes baba anyukája:)

Nekem is így kezdõdött 36 hetesen a jóslófájások és majd leszakadt a derekam. 36 hetesen még a nyákdugó is elment, mégis csak a 39. héten szültem. AMikor szülni kell menni azt tudni fogod, nyugi. Addig pedig kitartást. 11 hetes baba anyukája:)
37+4 hetes km vagyok. A 36. héttõl nekem is görcseim vannak, fáj a derekam, a csípõm. Már nem egyszer jutott eszembe, hogy akkor most megyünk szülni, de eddig mindig elmúlt. Megfigyeltem, hogy ha jobban terhelem magam, sokat mászkálok, ügyintézek, jobban kifáradok és gyakrabban elõjönnek a panaszok. Úgyhogy inkább pihenj Te is többet!

Ha 36 hetesen megszülök a Szent István kórházban, akkor át fognak szállítani minket más helyre? Vagy ott is van inkubátor? Vagy 36 hetes babánál már nem kell?

Legjobb válasz: "Bár az Istvánban éjjel-nappal van újszülöttgyógyász szakorvos, csak a betöltött 35. héttõl ideális itt szülni, illetve akkor, ha a magzat becsült súlya már meghaladja a 2000 grammot, koraszülöttosztály ugyanis nincs. Igyekeznek még "egyben" valamelyik klinikára szállíttatni azt a kismamát, akinek várhatóan speciális ellátásra szoruló babája születik." Persze, ha szülés közben komplikációk lépnek fel (akár a 40. hét körül is) és a babának intenzívebb ellátásra van szüksége, akkor megvan az esély, h elszállítják.

"Bár az Istvánban éjjel-nappal van újszülöttgyógyász szakorvos, csak a betöltött 35. héttõl ideális itt szülni, illetve akkor, ha a magzat becsült súlya már meghaladja a 2000 grammot, koraszülöttosztály ugyanis nincs. Igyekeznek még "egyben" valamelyik klinikára szállíttatni azt a kismamát, akinek várhatóan speciális ellátásra szoruló babája születik." Persze, ha szülés közben komplikációk lépnek fel (akár a 40. hét körül is) és a babának intenzívebb ellátásra van szüksége, akkor megvan az esély, h elszállítják.
ha már van 2 kg a babád, akkor nem visznek el
A 36. héten már nem szokott probléma lenni ha rendesen fejlõdött a baba. Nekem az ikreim pont 36. hétre születtek 2600 és 2700g. Rögtön mentünk a babás szobába. A fiam 35+5 született 2820g. Nála sem volt gond. Mindegyiknek 9/10 apgarja volt. Miért biztos, hogy a 36. héten szülsz?
Inkubátor mindenhol van, csak csecsemõ intenzív nincs. Ha a baba komolyabb kezelésre szorul, akkor átszállítják, sajnos csak õt... És ez nem a baba súlyától függ, és nem is a terhességi héttõl, hanem kizárólag a baba állapotától. Elsõ babám 38. héten született, 2850-el, mégis komplikáció volt, nem is láttam szülés után, elvitték a csecsemõsök egybõl. Az orvosomat kérdeztem kétségbeesetten a szülõágyon, hogy mi lesz vele, õ mondta, hogy ha olyan az állapota, akkor átszállítják a Jánosba, ahova én nem mehetek vele... :o( Hála Istennek hamar összeszedte magát, így a Szt. Imrében maradhattunk.
37. hétre szültem, altatásos császár volt, felvitték az intenzívre megfigyelésre és a 12. órában kapott egy tüdõgyulladást. Szerencsére a SOTE I Klinikán szültem, így nem vitték sehova, és bent maradhattam én is 1, 5 hétig. Igaz õ az intenzíven volt, de egy helyen voltunk. Ha komolyabb a probléma és intenzív ellátásra szorul a baba, akkor viszik máshova. Pesten: Madarász, Péterfy, SOTE I. Nem tudom van e még máshol NIC (Koraszülött intenzív). Minket a SOTE I-rõl a Péterfybe raktak át utókezelésre, és ott is vele lehettem.

36 hetes vagyok. (holnap leszek 37) Reggel óta iszonyú csípő fájásom van. Nem szünik bármit csinálok. Mostanában fájt már csak nem ennyire és nem folyamatosan. Mit tegyek hogy el tudjam viselni?

Legjobb válasz: Szia én is a 36-ik héttõl így vagyok.Sajnos én nem tudtam ellene semmit tenni,szerintem tágulnak a csontok.Most nekem meg a derekam kezdett iszonyatossan fájni.Így végefelé roszabb minden.Boldog babavárást!!!Üdv 40 hetes kismama

Szia én is a 36-ik héttõl így vagyok.Sajnos én nem tudtam ellene semmit tenni, szerintem tágulnak a csontok.Most nekem meg a derekam kezdett iszonyatossan fájni.Így végefelé roszabb minden.Boldog babavárást!!!Üdv 40 hetes kismama
Nekem a szeméremcsontom fáj valami eszméletlenül napok óta!Minden lépésnél szõrnyû, de alapban is fáj.Tenni én sem tudok ellene sajnos.Ez ilyenkor már természetes.38 hetes kismami

36 hetes vagyok, es elmultak a hetekig tarto joslofajasaim! Miert? Mas is tapasztalt mar ilyet?

Nem tudom mire velni a dolgot, hiszen eddig hosszu hetekig eleg erös szuro, fajo, vagy eppen mensi jellegü fajasaim voltak, a lenyeg, hogy naponta sokszor, vagy szinte egesz napokig is eltartott, olykor meg rendszeres idöközönkent is jött, voltunk ügyeleten is, stb... de mar 4-5 napja teljesen elmultak, energikusabb lettem, jobb kedvü... Szoval olyan mintha mar meglenne a babam, .... vagy nem is tudom igazan az erzest jol körbeirni, de biztosan ertitek, hogy milyen ketsegeim vannak most, es egyben a kerdesem lenyege is az, hogy : ugye nem vagyok egyedül ezzel, masnak is elöfordult mar?

Legjobb válasz: Vihar elõtti csend? Bár még korai lenne 36 hetesen szülni...

Vihar elõtti csend? Bár még korai lenne 36 hetesen szülni...
A kérdező hozzászólása: Szia, veszelyeztett terhes vagyok, es mar harom hete mondta a doki, hogy "mostmar barmikor..." Szoval a magam reszerol fel vagyok keszülve, ja es persze a babam is jol fejlett, es minden rendben vele. Hala az EGNEK ! :) Mozgolodik is, eli a kis eletet, ahogy kell, tehat vele rendben van minden. Fura... Nem tudom, hogy ennek most örüljek-e, vagy sem. Köszönöm a valaszodat. szia

36 hetes vagyok, és fáj a hasam alja már pár perce, mintha keménykedne, de nem keménykedik, és nem is feszíti magát a baba. Eddig még egyszer sem tapasztaltam ilyet (3. baba). Mitől van ez az érzés?

Legjobb válasz: Szia.Nekem is ez volt a 3.picimmel,jóslófájásnak mondják,mennyire vagy nyitva?Én mindkét nagyobb gyerköcömet 42.hétre szültem,a 3. viszont,a 36 héten:-)Szerintem vedd komolyan,ha már nyitva vagy...

Szia.Nekem is ez volt a 3.picimmel, jóslófájásnak mondják, mennyire vagy nyitva?Én mindkét nagyobb gyerköcömet 42.hétre szültem, a 3. viszont, a 36 héten:-)Szerintem vedd komolyan, ha már nyitva vagy...
A kérdező hozzászólása: Hogy mennyire vagyok nyitva azt nem tudom, mert tegnap a doki csak egy ctg-t csinált, próbáltam kiharcolni az utolsó uh-t, de azt se csinálta meg. Nem hinném, hogy nyitva lennék, akkor találkoznom kellett volna a nyák dugóval. Volt már jóslóm az elõzõ kettõvel, és ez nem az. Közben mocorog. Gondoltam, hogy biztos a könyöke, de nem csak egy pontban érzem. Na, már a derekam is fáj. Szép lenne, ha beindulna most a szülés, a párom dolgozik, egész hétvégén nem lesz itthon, én meg a 2 gyerkõccel egyedül vagyok... Köszönöm a válaszod!!
Szia! Ilyet én is érzek az utóbbi pár napban. 35/5 hetes vagyok. Fáj a hasam alja, alul bele-belenyilal, keményedik a pocakom (ilyenkor nem birok megmozdulni)

Az orvosnál már 2 hete 36 hetes vagyok? !

ma voltam nst-n és közölte hogy hány hét van szülésig? 3! akkor 36 hetes...és ezt irta a kiskönyvembe a múlt héten pénteken is és el?tte pénteken is....

Legjobb válasz: Sziasztok! Én úgy látom az én Nst-s idõm sosem jön el. Ez az én esetem. 10. héten 12 hetesnek jelöltek! Aztán a 11. héten vissza 9. hétre az uh alapján. eddig oké. 24. héten 4d-n kislányt mondtak. Eljött a 29. hét újra uh. visszakaptam a 2 hetemet így lettem hirtelen 31 hetes, ja és már kisfiút állítottak. Ma újra voltam dokinál aki persze a mai 33 hetemet visszavette 31. hétre és újra kisfiút látott. Na ez is nevetséges. Én állítom, majd ki jön ha akar. Ja és persze az lesz ami. És ez Magyarországon van. Kitartást, remélem amúgy nincs baja a babáinknak. 31+2 hetes kismami

Sziasztok! Én úgy látom az én Nst-s idõm sosem jön el. Ez az én esetem. 10. héten 12 hetesnek jelöltek! Aztán a 11. héten vissza 9. hétre az uh alapján. eddig oké. 24. héten 4d-n kislányt mondtak. Eljött a 29. hét újra uh. visszakaptam a 2 hetemet így lettem hirtelen 31 hetes, ja és már kisfiút állítottak. Ma újra voltam dokinál aki persze a mai 33 hetemet visszavette 31. hétre és újra kisfiút látott. Na ez is nevetséges. Én állítom, majd ki jön ha akar. Ja és persze az lesz ami. És ez Magyarországon van. Kitartást, remélem amúgy nincs baja a babáinknak. 31+2 hetes kismami
baromira figyelhet rátok!!! Nem szóltál ott nei, hogy már 2 hete ua-t írja?
A kérdező hozzászólása: nem szóltam , de megfogadtam hogy jövõ héten ha ismét õ lesz mikor nst-re megyek és nem ir 1 héttel többet akkor szólok neki, amugy meg megbeszéltük a férjemmel hogy a bébi ugysem számolja a heteket:) õ akkor fog érkezni amikor jónak látja:)
A kérdező hozzászólása: :) nem semmi amit írtál.én a menszihez számolom amugy, a dokinak is ahhoz kéne csak nem tudom hogy 36 + 3 az nála hogy lett 40.mert ugye 40 hétre szülünk....mindegy majd a bébi babó eldönti mikor szeretne jönni csak dühített hogy ilyen béna a doki, még jó hogy nincsen fogadott orvosom mert ha egy ilyet kifogtam volna...háát...
Szióka!Nekem van fogadottam és nála a gép az uh-n mindig egy héttel idösebbnek mutatja!Ma voltam és elméletileg ma kezdtem a 28.hetet a gép szerint meg 28hetes 3napos vagyok!ez van.... könnyû szülést neked, 28hetes?kismami

36. -hetes vagyok, ilyenkor már tényleg várható akár mikor a szülés? Most ha megszületne a baba, kora szülött lenne? Tudna lélegezni magától?

Legjobb válasz: A betöltött 36. héttõl nem számít koraszülöttnek,ilyenkor már inkubátorba sem rakják,csak ha nincs meg 2.5 kg.

A betöltött 36. héttõl nem számít koraszülöttnek, ilyenkor már inkubátorba sem rakják, csak ha nincs meg 2.5 kg.
nem lenne koraszülött. A 36. hét után normális már minden. :-) Gratulálok a babóhoz :-))))
Nem koraszülött a 36. hét után (persze ez a súlyától is függ), ilyenkor már teljesen normális is lehet, hogy megindul a szülés, fõleg, ha már nagy a baba és nincs bent sok helye.
ne aggodj.ha beindulna a szülés mär nem lenne gàz vele.normàlis kisbaba:) .és 38.hét elött szültem 2-3 nappal, progizott csäszärral, gyönyörü a fiam!most 6 honapos.puszzzzoo

Érezni fogom ha már a méhlepény nem látja el a babát? 36. hetes vagyok és III. fokban érett a lepényem és meszes.

Legjobb válasz: Ugyanígy voltam. Betöltött 35 hetesen császároztak. Ikreket vártam, és a lepény elmeszesedett oldalán fekvõ baba jóval kisebb súllyal született, mondták is, hogy õ már nagyon nem érezte jól magát odabent. Nagyon rosszul voltam, pre-eklampsia alakult ki sajnos. Szerintem mielõbb kérd ki az orvosod véleményét.

Ugyanígy voltam. Betöltött 35 hetesen császároztak. Ikreket vártam, és a lepény elmeszesedett oldalán fekvõ baba jóval kisebb súllyal született, mondták is, hogy õ már nagyon nem érezte jól magát odabent. Nagyon rosszul voltam, pre-eklampsia alakult ki sajnos. Szerintem mielõbb kérd ki az orvosod véleményét.
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam ctg-n és uh-án!!Nem érzek semmit azon kívül hogy nagyon feszül a medencém!!2500gramm a babám!
Nem fogod érezni, azt csak uh- on látják. Ha az nst nem jó, akkor megnézik a magzati keringést, és abból derül ki.
Hát ha tegnap látott orvos, és nem mondott rá semmi különöset, akkor biztosan rendben vagy! Ha teheted, próbálj meg sokat pihenni, a méhlepény olyankor dolgozik igazán. Ezzel heteket nyerhetsz.
A kérdező hozzászólása: de ha csak úgy jelek nélkül le áll a mûködése a lepénynek mi lesz!csak hetente kell mennem uh-ra
Ezért kell a baba mozgását figyelni. Ne aggódj, ha baj lenne, akkor azt mondták volna. Ha nagyon aggödsz menj el a dokidhoz, és mondd el az aggályaidat.
Sajnos nem érzed. Barátnõm járt így sajnos, pedig kórházban feküdt, de nem ultrahangozták, mert nem volt zselé (Keszthely, 2000-ben) a kórházban. Felháborított az esete, de azért ez nagyon ritka, szerencsére. A baba lefogyott, végül szerencséjére megindult a szülés a 35 héten, és 1, 5 kg lett a kisfia, 43 cm-es. Ha folyamatosan ellenõriz az orvosod, semmi baj nem lesz, ez egy kirívó eset, csak azért írtam le, mert õ semmit sem érzett, teljesen jól volt. 36 hetesen már nem lehet nagy gond, mert biztos szép a baba súlya, és már nem koraszülött lesz, ha megszületne. Jó szülést! 34 h km
A kérdező hozzászólása: 2500grammos és hetente kell mennem uh-ra, meg ctg-re
Nekem azt mondták, hogy ekkortájt már aktuális lehet a III. fokban érett lepény. Szerintem, érdeklõdd meg az orvosodtól, de ha baj lenne, biztos befektettek volna már. (Ilyenkor már simán kikapják a babát, ha valami baj van.) 33 hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!