Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes vagyok és most (29 db)

A doki ilyenkor vasat ír fel.
Szia! Nálam ugyanez volt. Pedig szedtem a vasat... Fel kellett turbóznom az adagom, de még így is kaptam a szülés után 2 egység vért, csodálkoztak hogy még "élek"... :) Azóta minden rendben, napi egy vas tablettát szedek, és már tökéletes a vérképem. :)
A kérdező hozzászólása: én is szedem a vasat de nem ér semmit!!ez a 3. terhességem és az elõzõ kettõvel is nagyon vérszegény voltam!!

36 hetesek vagyunk, és eléggé aktív a kisbabám, elég sokat mozog, ez nem azt jelenti, hogy kicsike? Úgy értem, hogy azt mondták, hogy nem kevesebbet fog majd mozogni, mert nem lesz elég a hely neki ott bennt. Mekkora lehet most?

Legjobb válasz: Szia! Én is 36 hetes vagyok, két napja voltam ultrahangon és majdnem 3 kg-os a "picike", és folyton mozog, abszolút nem kevesebbet mint elõtte.

Szia! Én is 36 hetes vagyok, két napja voltam ultrahangon és majdnem 3 kg-os a "picike", és folyton mozog, abszolút nem kevesebbet mint elõtte.
Hát igen.Valóban azt mondják, hogy ennyi idõsen már nem mocorognak a babák annyit, mert kevés a helyük, de ez a nagy általánosság.Nekem például még a szülés napján is mocorgott nem is kevesett és 3480gr lett a kisfiam.
Ne aggódj akkor is sokat mozognak amikor nagyok.Nekem sokat az volt az érzésem, hogy a hafalamon bújnak ki, mint az alien.
Én úgy tudom, hogy nem kevesebbet mocorognak, hanem nem olyan intenzíven, olyan erõssen érezzük a mozgást, mint mikor még nagyobb hely volt nekik. Az én babám egész nap meg sem áll, hiszen álmukban is mozognak, de már nem tud olyan nagyokat rúgni, mint amikor még kisebb volt. Inkább csak nyomkodja magát. Minden jót! 33 hetes kismama.
Lehet, hogy a nyákdugó volt.Hívd fel a védõnõdet vagy a dokidat!
Szia! szerintem is a nyákdugó nekem is így kezdõdött a szülés! Fájásaid vannak? Nyugi ez ilyenkor már normális csak nem szabad hogy nagyon vérezz de ilyen véres nyúlós folyhat el nyugodtan. Drukkolok!

36 hetes vagyok és nincs orvosom nem is volt. Amikor ultrahangon voltam utoljára ezt monta az orvos igur gyanu a lepényröl is magyarázot hogy eléri a mészájat és mellsö fali. Most mit tegyek?

Kicsit megvagyok ijedve

Legjobb válasz: ugye ezt nem modnod komolyan hogy egy orvos ilyet mondott neked. ez csak vicc lehet. lehet hogy azt akarja hogy hozzá menjél, mert ilyenkor a köv kérdés töled hogy ön elválalná? kapja be az ilyen, nincs olyan hogy minden orvos másképp viszonyul. akinek erre van képzetsége ugyan úgy kell teljesíteni ha erre nem képes adja vissza a diplomáját. ez felháborító hogy egy doki ilyet mond.

ugye ezt nem modnod komolyan hogy egy orvos ilyet mondott neked. ez csak vicc lehet. lehet hogy azt akarja hogy hozzá menjél, mert ilyenkor a köv kérdés töled hogy ön elválalná? kapja be az ilyen, nincs olyan hogy minden orvos másképp viszonyul. akinek erre van képzetsége ugyan úgy kell teljesíteni ha erre nem képes adja vissza a diplomáját. ez felháborító hogy egy doki ilyet mond.
Basszus! Hogy lehet ennyi bõr a képén? És mi van akkor ha császár lesz? Az ügyeletes orvos akkor is köteles ugyanúgy ellátni, mintha fizetnél érte! Szerintem is azt akarta kihozni a dologból, hogy nála szülj! Én nekem sem lesz fogadott orvosom, sajna már errõl is annyi mindent hall az ember! Nekem is eléri a méhszájat a lepény, de úgy vagyok vele, hogy úgyis valahogy meglesz az a baba. A máshogy viszonyulásról meg annyit, hogy felesküdött valamire, és KÖTELES elvégezni a munkáját. Ezért nehogy már te adj ki több tízezer forintot! Gratulálok a picurhoz! 21 hetes pocis
amit leírtak elöttem az oké, de akkor is ezt is minden orvosnak meg kell tudnia csinálni. én külföldön élek és ha nem természetesen indul aszülés akkor is beküldenek a korházba és ott kiírnak császárra (ha nem azonnali) gondolom ahoz írnak aki ebben jártasabb. ez ugyan olyan mint egy mandula mütét, be mész a korházba és ahoz írnak ki akihez jónak látnak.

36 hetes vagyok és még mindig nem fordult meg a babám. Most már nagyon kevés az esély rá ugye? Azaz 99% hogy így marad.

Tudom hogy még az utolsó pillanatban is befordulhat, de azért ez 10 n?b?l gondolom 1-nél történik meg?!

Legjobb válasz: Azért ezt a császár dolgot gondold meg. A dokik csak azért császároznak, mert még egy ici-pici kockázatot sem mernek bevállalni.(Pedig a császár sokkal kockázatosabb) Holott egy farfekvéses szülés még nem lenne alapból indok a császármetszésre. Jó persze, ha mondjuk kicsi az anya medencéje stb. akkor naná, hogy császárra van szükség. Én a saját tapasztalatomból kiindulva mondom, hogy azért ha úgy gondolod, próbálj küzdeni a természetes szülésért, hiszen nem mindegy.

A kérdező hozzászólása: Én is úgy vagyok hogy akkor már programozott, az a biztos, mert ha farosan szülném, lehet úgy is császár lenne a vége. Nekem az a lényeg hogy a babámmal minden rendben legyen, és ha ez császárral érhetõ le akkor így. Nem akarok kockáztatni. Szép napot Nektek!
Szia! Az én kisfiam is faros volt, és az is maradt. Nekem a doki ennyi idõsen már azt mondta, hogy ne reménykedjek abban, hogy befordul. Én azt gondolom, hogy ha faros marad a babád, akkor inkább programozott császár, mintsem hogy órákig vajúdsz, és utána tolnak a mûtõbe.
Nekem megfordult a 38. héten. Bár jó sokat könyörögtem érte neki, nem szerettem volna program-császárt :) Jógáztam a terhességem alatt és a jógatanárom ajánlotta a következõket (dokit megkérdeztem, támogatta, hogy csináljam): Letérdelsz és leteszed a könyököd a földre, vagy az ágyra. Így a feneked magasan van, a mellkasod szinte a földön. A hátad legyen egyenes. Ebben a helyzetben maradsz kábé negyed óráig, és csinálod, ahányszor csak tudod. Én két/három óránként csináltam és bejött.
Azért ezt a császár dolgot gondold meg. A dokik csak azért császároznak, mert még egy ici-pici kockázatot sem mernek bevállalni.(Pedig a császár sokkal kockázatosabb) Holott egy farfekvéses szülés még nem lenne alapból indok a császármetszésre. Jó persze, ha mondjuk kicsi az anya medencéje stb. akkor naná, hogy császárra van szükség. Én a saját tapasztalatomból kiindulva mondom, hogy azért ha úgy gondolod, próbálj küzdeni a természetes szülésért, hiszen nem mindegy.
A kérdező hozzászólása: Köszi a további válaszokat, és köszi a tippet is, majd igyekszem én is 4kézlábra állni :) Hátha bejön! :)
Anyukám mesélte, hogy öcsém a szülés napja elõtti napon fordult be. Ez azt jelenti, hogy soha nem késõ, s ha nem fordul be, annak a baba érzi és tudja az okát. Nem véletlenül nem fordul be az a baba, amelyik nem fordul be. Az én lányom szerencsére idõben megfordult, drukkolok nektek is, minden rendben történjen, így vagy úgy, de egészségesen szülöd meg a babád, soha ne aggódj :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elsõ baba. A dokim mondta hogy ha nem fog befordulni akkor császár. Csak azt nem tudom hogy megvárja-e majd a kiírt idõpontot, vagy elõbb megcsászároz. De ezt majd talán jövöhéten megbeszéljük, ha megyek hozzá. Kíváncsi leszek.
Nekem az elsõ babám nem fordult be, de természetes úton szültem. A második már ennél korábban be volt fordulva.
Elõzõ vagyok, a lányunknál betöltött 38. héten volt a császár-most is ugyenz várható, ha addig nem történik egy fordulat:)
Ugyanez volt nálunk is a helyzet 3 éve elsõ babánkkal-kislány- és most 32 hetesen szintén faros a pici fiúnk:) Akkor programozott császárral segítették a világra a lányunkat, most szintén az van kilátásba helyezve, amit nem bánok, mivel most már tudom, hogy hogyan zajlik a dolog:) Engem is nyugtattak, hogy befordulthat az utolsó pillanatban is, de sem nálam, sem ismeretségi körömben nem volt ilyen eset. De lehet, hogy Te lsezel pont 10-bõl az az 1! Szóval fel a fejjel, illetve ha császár lenne, az sem gond. A lényeg, hogy jól legyetek mindketten! További boldog babavárást!
Császár, igaz 36 hét 3 naposan.Szóval neked van még esély, hogy beforduljon.Szorítok!

Mikortól ihatok málnalevél teát, és mennyit naponta? Most 36 hetes vagyok.

Legjobb válasz: betöltött 36. hét után, tehát 37+0-nél lehet kezdeni, elõször 2 dl elosztva egész napra, ez fokozatosan mehet 2 liter/napig. Elkészítési mód a zacskó hátulján.

betöltött 36. hét után, tehát 37+0-nél lehet kezdeni, elõször 2 dl elosztva egész napra, ez fokozatosan mehet 2 liter/napig. Elkészítési mód a zacskó hátulján.
Én úgy tudom, hogy betöltött 36. héttõl, vagyis 36+0-tól lehet inni.
betöltött 36 héttõl ittam. de amúgy nem használt semmit (napi 2 pohár). mivel nem tágultam szinte semmit, a végén oxitocint kaptam, ami maga volt a pokol. :(

Meddig lehet dolgozni terhesen? ( meg van ez határozva valahol? ) most 33 hetes vagyok és 36. héttől gondoltam elmenni táppénzre

Legjobb válasz: 37 hetes vagyok, és még dolgozok. Egyáltalán nem érzem terhesnek a munkámat, jobb mint otthon tespedni, és így is eltudom intézni a baba körüli intézni valókat, sõt még van egy 5,5 éves lányom is akivel szintén foglalkozni kell

37 hetes vagyok, és még dolgozok. Egyáltalán nem érzem terhesnek a munkámat, jobb mint otthon tespedni, és így is eltudom intézni a baba körüli intézni valókat, sõt még van egy 5, 5 éves lányom is akivel szintén foglalkozni kell
hát igen, van aki boldogan rohan dolgozni idõre, egzisztenciális kérdés, s van aki legszivesebben Csak a CSaládjának él/ne!!!!
sztem is bolond, aki olyat ir, h kismamiként nem dolgozni= a tespedtséggel...a legnagyobb hülyeség!!! sõt szánalmas ......
elõzõnek!"otthon tespedni"???mirõl beszélsz???? Van Aki Élvezi az Életét a munka Nélkül is!!! csak sajnálhatod, h nem tudod milyen boldogan, és éppen mindig azt csinálva, amihez éppen kedved van: élvezni a kismami napokat:-) fõleg abban a csodás egyedüli állapotban, amikor Pocaklakója van!!! még jó, h nem mindenki olyan karrierista nõ, akit csak a munka tesz boldoggá...
szia! Nincs meghatározva, akár a munkahelyedrõl is vihetnek a szülõszobába! De javasolt elõtte 1 hónappal kivenni a terhességi szabit, amit kötelezõ kiadniuk. Mert hidd el, fel kell készülni a szülés utáni dolgokra! Pihenj csak otthon , amennyit tudsz, utána nagy erõpróbák várnak Rád!!
35. hétig dolgoztam, irodában. Sajnálom, h. nem hamarabb maradtam otthon, jobb lett volna hosszabb ideig élvezni még a kismamás napokat. Rendezgetni a szobáját, megvenni még a hiányzó dolgokat és felkészülni egy teljesen más életre. Ha megteheted, minél hamarabb maradj otthon, pihenj addig, míg lehet, ha már kint lesz a babód, egy darabig úgysem lesz rá lehetõséged :) 3 hónapos kislány anyukája
nálunk külföldön pl. 126 naptári nap jár, és ebbõl kötelezõen csak 42-t kell kivegyél utána, a többit kiveheted elõtte is, utána is. Én január végén szülök, november közepétõl nem fogok dolgozni, és így is marad 13 napom, ha esetleg túlhordanám a babámat
hááát, az igazat megvallva én már sokkal hamarabb akartam CSAK a Kismamaságban élni, s ugy is lett: a 3. hónaptól nem dolgoztam:-)csak Élveztem napokat a Pocaklakóval:-)szerencsém volt, mivel a munkahelyem fertõzésügyileg veszélyes terület volt, igy egyértelmû volt h nem dolgozok tovább..szerencsére:-)
A 36. héttõl már megillet a szülési szabadság, és ettõl az idõponttól már kaphatod a Tgyás-t, szóval szerintem fölösleges táppénzre menned. A törvény, úgy rendelkezik, hogy ha megoldható, akkor a kismamának a szülés várható ideje elõtt 4 héttel már ki kell adni a szülési szabadságot. Persze, ha akarnál az utolsó napig is dolgozhatnál.
én örültem, h azt csinálhattam mikor babát vártam, amihez éppen kedvem van!s nem pedig csicskázni vagy parancsolgatni, szóval nem függni senkitõl......
Szerintem minél hamarabb menj el a dokidhoz!De ne gyalog!
Második válaszoló.Én az elsõ babámmal barnáztam, egy hétig feküdtem korházba , szigorú ágynyugalom, menj minél hamarabb orvoshoz, hogy ne legyen semmi baj!
Mielõbb doki! A barna sokkal jobb, mint a piros, de fenygetõ vetélés jele! Szorítunk, de menj dokihoz!
Szia! Nekem 5+1 naposan volt barnás folyásom. Kaptam rá gyógyszert, majd 2 napra rá megint barnás folyás, rá egy hétre megint, sõt a múlt héten 2 naponta volt. Totál beparáztam, de képzeld, az uh-n a picivel minden rendben volt! A gyógyszer adagomat emelték és kiírattam magam táppénzre. Remélem minden oké lesz ezután is. Szerintem keresd fel a dokid, hogy megnyugodhass.
Szia! Barnázás az nem baj ha véreznél az baj lenne, de a göcsök hát az már nagyobb baj.Nagyon erõsek a görcsid?Megnyugvás képpen vennék egy tesztet még ma és megcsinálnám.A saját magam megnyugtatásául, vagy ha az se nyugtat meg elmennék orvoshoz.Kitartás és Szurkolok hogy ne legyen baj!Boldog és Gondtalan Baba várást! 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Nagyon aranyosak vagytok!Tesztet pénteken csináltunk másodszor és ott volt a két csík!

Majd leszakad a derekam, és furcsán fáj a hasam, mintha ki akarna szakadni. Hol fáj, hol nem, de rendszerességet nem veszek észre. Jóslófájásaim már voltak, elég erősek, de ez most más.36 hetes vagyok. Ugye nem fogok még szülni?

A pocakom k?kemény. Magnéziumot szedhetek még rá, vagy inkább már ne?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül jelentkezik rendszerességgel a fájás,keményedés.Ha bizonytalan vagy inkább menj be ügyeletre.Addig is pihenj le,polcold fel a lábad,és kitartás.Könnyû szülést kívánok!

Nem feltétlenül jelentkezik rendszerességgel a fájás, keményedés.Ha bizonytalan vagy inkább menj be ügyeletre.Addig is pihenj le, polcold fel a lábad, és kitartás.Könnyû szülést kívánok!
Magnéziumot semmiképp se szedj már, a 36. héten abba kell hagyni. Szerintem a méhed gyakorol a szülésre, ez csak amolyan szülési elõfutár. :)
A 36. hét végéig nyugodtan szedhetsz magnéziumot! Nekem az orvos 3x2-t javasolt a 36. hét végéig, eddig csak 1-et szedtem naponta... 35 hetes
Szia! Magnéziumot már semmiképp ne szedj, a szülésnél fájásgyengeséget okoz. Ha nincs rendszeresség és nem erõsõdik, akkor ezek is jóslófájások...de bármikor erõsõdhet és rendszeres lehet :) Én is hasonló cipõben járok...37 hetes pocakos
Szia.Nekem pénteken ment el a nyákdugó, azóta hasonlók a tüneteim mint neked, de nem rendszeres, sajnos mindig abba marad.Magnéziumot szerintem már ne szedj, nekem azt mondta a védõnõ, hogy 36.dik hétig lehet de utána már ne. Lehet csak a frontoktól van, de ha nem múlik akkor meny be az ügyeletre.Minden jót, 38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Könnyû szülést Nektek is!

Tegnap este óta vannak kisebb nagyobb jóslóim, ilyenkor megkeményedik a pocim és fáj is menszi szerűen, de még csak 36 hetes vagyok. Akkor ezek a jóslók most már elkísérnek egészen a szülésig, lehet a 40. hétig is?

Legjobb válasz: Szia! Ezek a jósló fájások bármeddig tarthatnak, akár szülésig is. Persze ne arra gondolj hogy soha nem fog megszûnni, lehet holnap semmit nem érzel, holnapután megint. Bármi lehetséges. És az sem biztos ugye hogy a 40. hétig kihúzod, ki tudja? :) Könnyû szülést kívánok: 3 és fél hónapos baba anyukája

Szia! Ezek a jósló fájások bármeddig tarthatnak, akár szülésig is. Persze ne arra gondolj hogy soha nem fog megszûnni, lehet holnap semmit nem érzel, holnapután megint. Bármi lehetséges. És az sem biztos ugye hogy a 40. hétig kihúzod, ki tudja? :) Könnyû szülést kívánok: 3 és fél hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi válaszod! Remélem nem fogom minden nap érezni! :-))
Elsõ vagyok :) Nekem is 36 hetesen kezdõdtek, emlékszem akkor 2 napig voltak is, aztán már csak 1szer 1szer jöttek megint, én 39+4 hetesen szültem.
A kérdező hozzászólása: Most is fájdogál a pocim alja, de most átváltott folyamatos fájásba és nem keményedik, baba mocorog, úgyhogy remélem lassan el is múlik! Hétfõn megyek dokihoz, majd mesélek neki is! :-)) Nagyon jó kismamának lenni, de a vége azért már elég gáz, mikor nem tudok a pocitól csinálni nagyon sokat, mert abból van jó nagy! :-)) De azért kiélvezem az utolsó napokat is, mi már nem tervezünk többet, a pindur lesz a második babánk. Na jól kiírtam magam! jó babázást neked!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!