Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes vagyok és két napja (5 db)

36 hetes kismama vagyok és két napja alig mocorog a babám! Napi 3-4 rugása van! Ez nem baj?

Legjobb válasz: Feltétlenül beszélj a dokiddal, vagy a védõnõddel, ilyenkor ugyan nagy már a baba és egyre kevesebb helye van mocorogni. Van egy módszer, amivel a magzatmozgást figyelni kell, csak nem tudom, hogy van pontosan. Le kell feküdni az ágyra mondjuk ebéd után és figyelni kell fél órát, ami alatt többször meg kell mozdulnia, de nem emlékszem sem az idõre, sem a mozgások számára. Majd utánanézek.

Feltétlenül beszélj a dokiddal, vagy a védõnõddel, ilyenkor ugyan nagy már a baba és egyre kevesebb helye van mocorogni. Van egy módszer, amivel a magzatmozgást figyelni kell, csak nem tudom, hogy van pontosan. Le kell feküdni az ágyra mondjuk ebéd után és figyelni kell fél órát, ami alatt többször meg kell mozdulnia, de nem emlékszem sem az idõre, sem a mozgások számára. Majd utánanézek.
3 héttel jársz elõttem, de én még így is naponta több mint 51szer érzem a mozgását.Lehet nem ártana felhívni a dokidat.Naponta 10*illik neki megmoccanni. Bár meleg front is van, ami lehet elnyomja a kicsit, és csak vaklárma, de inkább legyen az, mintsem valami baj túl késõn derüljön ki.
Az én kislányommal is ugyanez a helyzet, három-négy napja még kirúgta az oldalam, most pedig csak apróbb mozdulatok. Ha meg akarod magad nyugtatni holnap keresd fel a védõnõdet és nézzetek szívhangot biztos ami biztos. 36hetes+5napos kismama

36 hetes kismama vagyok és két napja "idegbeteg" időváltozás vagy hormonok? Normális ez?

Mindenen felkapom a vizet, utána meg elsírom magam. Más is van így a terhesség alatt/végén, vagy velem lett valami? lehet hogy buta kérdés de tényleg aggaszt.

Legjobb válasz: Én 8 hónapja szültem, és van egy 2,5 éves kislányom.Tuti nem vagyok terhes, még is folyamatosan félre áll a szám, pedig semmi okom rá.. :-( Szerintem front van..tuti, mert olyan vagyok mint egy hisztis p i cs a..

Én 8 hónapja szültem, és van egy 2, 5 éves kislányom.Tuti nem vagyok terhes, még is folyamatosan félre áll a szám, pedig semmi okom rá.. :-( Szerintem front van..tuti, mert olyan vagyok mint egy hisztis p i cs a..
Én nem vagyok hisztis csupán csak rossz a kedvem és le vagyok lombozódva. Persze nem a nap minden szakában de sokszor. Ez nem tudom mitöl van, pedig most kéne a legboldogabb idõszakomat élnem. 33 hkm. Boldog babavárást
Én 33 hetes vagyok és ugyanez van nálam is!!! Nem akarok senkit sem megbántani, csupán türelmetlenül vagy hisztisen szólok vissza, ezután meg észreveszem magam...

Mindenkinél leesik a hő egy idő után? Vagy baj van? 5 hetes 3 napos vagyok és ma reggel a hőm nem 37 volt hanem 36, 6 De fokozatosan esett le. Elötte két napig 36.8 volt. Mi lehet? Gond van?

Legjobb válasz: Én is 5hetes 5napos vagyok és nekem is 37,1-rõl kezd vissza esni 36,8 volt ma. Én is aggódom, de lehet, hogy semmi okunk rá.

Én is 5hetes 5napos vagyok és nekem is 37, 1-rõl kezd vissza esni 36, 8 volt ma. Én is aggódom, de lehet, hogy semmi okunk rá.
A kérdező hozzászólása: Szia! Én is egy kicsivel késõbb megmértem és 37 volt. A cicim viszket néha bele-beleszúr és étvágytalan vagyok.Most a hõm 37, 4 Remélem minden rendben mindkettõnknél.
Szia! Még a tegnapi elsõ válaszoló vagyok. Reggel elsõre 36, 8-at mértem, aztán kis idõ múlva 37, most du megint 36, 8. Viszont semmi tünetem nincs, se hányinger, sem mellfeszülés, komolyan aggodok.
A kérdező hozzászólása: Megmértem a hõmet, 36.7 Majd írd meg Te is elsõ válaszoló!! Köszönöm a válaszokat!
Kb az 50. naptol (mindenkinel mas, kinek elobb kinek kesobb) visszaall a ho a normalis homersekletre es ott marad mar szulesig. Igy nem kell megiedni!:D Teljesen normalis!(sok sok terhes gorbe tapasztalatabol mondom, es persze a sajatombol is ) 28 hetes kismami
Teljesen normális, hogy leesett.Nekem pl. már annyira lent van, mint PÉ elõtt, és semmi baja a kicsinek. 16 hetesek vagyunk már. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: elolvasgatom! Akkor reggel! Pihenj Te is! :)
MÉg annyit, hogy ha kimerült az ember lánya, az lenyomhatja a hõt jócskán. Pihenj amennyit tudsz!
A 37, 4 nagyon jó. Nekem mindkét fajta mérõm van, már be fogok golyózni a sok mérésbe :-) Csak beütöttem a google-be, hogy hõmérséklet a terhesség alatt és ott a találatokat olvasgattam. Majd akkor holnap irjuk meg kinek mennyi volt a hõje! Szius!
A kérdező hozzászólása: Melyik oldalon olvastad? Elolvasnám én is!
A kérdező hozzászólása: Senki mást nem érdekel ez a téma csak minket. :( Higanyossal mérem, most én is megmértem kíváncsiságból bár a reggeli számít de most 37, 4 mint eddig minden nap. Nem vagyok megfázva, nem vagyok beteg... Csak kimerült. Lehet hogy ezért volt alacsony? Reggel megmérem majd és megírom! Írd meg Te is!
Az elsõ és eddig egyedüli válaszoló vagyok. Nem lehet, hogy esetleg keveset aludtál és kimerült vagy? Most olvastam hõmérõs oldalakon, hogy sok esetben a hõ leesése ellenére a terhesség meg maradt. Én most megmértem kíváncsiságból (tudom, hogy reggel kell)és most meg 37. Digitális a mérõd, mert az le is merülhet ám! Próbálom nyugtatni magunkat....
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon remélem hogy minden rendben lesz. Volt már valaki így?
szia!így 2 év távlatából elmondod hogy sikerült-e a baba?:)

12 hetes várandós vagyok -első babával, 36 évesen. Józan életet élek. A két napja fogadott orvosom mindenáron erőlteti a Down-szindróma vizsgálatot, ami egy saccolás, ha jól tudom és nem hiszek benne. Mennyire fontos ez?

Egészségesen élek, sportoltam heti 4x. A "megsaccoljuk" adatok számomra nem reálisak és mellesleg drágák.

Legjobb válasz: Szia! A magzatvízvételt javasolja a dokid? Vagy az integrált tesztre gondolsz? Én 34 évesen szültem, és én megcsináltattam az utóbbit. Sajnos a józan élethez, sportoláshoz semmi köze annak, hogy az életkor elõrehaladtával nõ a Down-szindróma kockázata:-( Mondjuk, ha ti Down-kórósan is bevállalnátok a kisbabát, akkor tényleg felesleges bármilyen további vizsgálat. Minden jót!

Szia! A magzatvízvételt javasolja a dokid? Vagy az integrált tesztre gondolsz? Én 34 évesen szültem, és én megcsináltattam az utóbbit. Sajnos a józan élethez, sportoláshoz semmi köze annak, hogy az életkor elõrehaladtával nõ a Down-szindróma kockázata:-( Mondjuk, ha ti Down-kórósan is bevállalnátok a kisbabát, akkor tényleg felesleges bármilyen további vizsgálat. Minden jót!
Van akinek fontos, van akinek nem.Nem csináltattam meg én sem 38 évesen szültem, igaz a harmadik babám.AFP és UH eredménytõl tettem függõvé.Mindig minden rendben volt.
Hát azért saccolásnak nem hIvnám, ráadásul egy beteg baba sokkal többe kerülne. A Down kór pedig nem az életmód miatt van, hanem egy genetikai betegség. Én nem kockáztatnék. A barátnõmnek látták, hogy nem stimmel valami, de nem foglalkozott vele, most pedig ott van egy 9 éves kislánnyal, akit pelenkázni kell.
7 es vagyok, de érted 8 as ha vki eleve tudja hogy nem vetetne el egy Downos babát akkor minek a vizsgálat, akkor valóban pénzkidobás... Értem amit írsz amúgy én is hasonlóan gondolom mint írtam is, dehát ez a szülõk döntése ugyebár:( A kérdezõnek még azt akartam írni hogy ebben a sztoriban inkább az a rossz ha úgy érzed az orvosod erõlteti kvázi hülyének néz ha nem csináltatod meg, szerintem egy jó orvos elmondja hogy mindenképp ajánlja elmondja az érveit mondjuk 2szer de utána rád hagyja és nem erõlteti mert ez nem KÖTELEZÕ dolog, hanem "csak" lehetõség. Tehát nem tudom mennyire tudnék kedvelni egy olyan dokit vagy szimpatikusnak találni és rábízni magam majd szülésnél is aki így rám akar erõszakolni ezt azt.
Nehéz kérdés, de biztos nem véletlenül ajánlja az orvos.
Hát azért saccolásnak nem nevezném és ahogy írták az életmódnak nem sok köze van ehhez , a kockázat az életkor elõrehaladtával nagyon durván nõ. Én 34 éves vagyok, 3.babámat várom, meg fogom csináltatni a kombinált tesztet és megbízható hosszas 4d uh ra megyünk 12 hetesen (az sztk-s 1.5 perc engem nem gyõz meg). Azt mondják akkor érdemes megcsináltatni ezeket a vizsgálatokat ha beteg babádat nem tartanád meg. Van egy barátnõm õ semmi ilyet nem csináltatott meg, mert nem vetetné el akkor sem ha beteg lenne. Én pedig tudom hogy meghaladná a képességeimet egy beteg gyermek fõleg így 3.gyereknek.
A magzatvíz vizsgálat nem saccolás. Én ilyen idõsen tuti megcisnáltatnám. Az, hogy miylen életet élsz ezzel nem függ össze.
Hát, nem tudom ki hogy van ezzel, de beteg babát megszülni :( Ez nem csak az anyának, apának, meglévõ gyerekeknek embertelen, de annak a szerencsétlennek is. Szerintem akkor is van értelme megcsináltatni, ha valaki a beteg gyereket is megtartaná. Ilyen döntésbe úgy gondolom még a meglévõ gyerekeket is bele kell vonni.
En most szultem januarban 36 evesen, elso babat. Engem is el akartak kuldeni magzatvizvizsgalatra, mert a kockazatbecsles magas lett, 1:140 a down korra, de mivel ez csak egy becsles, es csupan a korom miatt lett ilyen, a ferjemmel kimatekoztuk, hogy a beteg babara 0, 7% eselyunk van, a vizsgalatnak meg 1-2% a veteles kockazata, igy nem vallaltuk be. A baba termeszetesen egeszseges lett. Persze mi voltunk sziv UH-n, meg egy szuper genetikus nonel vizsgalaton es mindenhol jo eredmenyeket kaptunk.
Biztos, hogy nem csináltatnám meg a magzatvíz vételt. Én kevésbé tudnám elviselni, hogy esetleg ezzel megöltem az egészséges gyerekem, mint, hogy Down kórral születik.
szerintem gondold át, hogy ha kijönne egy olyan eredmény, hogy nagy a valószínûsége a down kórnak (100%-ra sose tudják megmondani), elvetetnéd-e a babádat. ha nem, akkor szerintem fölösleges megcsináltatnod. én sem csináltattam meg, mert nem vetetném el. 16 hkm
A kérdező hozzászólása: Kedves Mindenki! Köszönöm, hogy leírtátok az õszinte érzéseiteket, véleményeteket! A helyzet az, hogy nem a magzatvízvételrõl volt szó, hanem valami fizetõs Down-szûrésrõl, amit késõbb a 16. héten meg lehet ismételni és talán nagyobb az utóbbi eredménye. Ezt konkrétan nem tudom hogy hívják, milyen vizsgálat, mert a védõnõm beszélt róla. A fogadott orvosom azt sem kérdezte meg, hogy vagyok! Nem hogy konkrétan tájékoztatott volna! Pedig elõször voltam ott, fájt is a vizsgálat amit csinált (bakterilológiai), ami után 1, 5 nap múlva barnás vérzésem lett is! Szóval most bajban vagyok, mi tévõ legyek, mert a doki híre elmegy a kínai nagy falig, de amit én nála tapasztaltam, az számomra nem megfelelõ és nem kielégítõ. Így nem tudom, hogy bízhatom rá magam... (A pénzt szemrebbenés nélkül elvette.)
orvos téma: egyértelmû VÁLTS dokit aki ennyire gáz az késõbb se változik... A másik kérdésre én már leírtam hogy mit csináltam-csinálnék kombinált teszt vérbõl plusz kimerítõ 12 hetes uh ha BÁRMI eltérés akkor mennék csak tovább. felénk a kombi teszt 10 ezer ft. Azért az még nem egy olyan ördögien nagy összeg mint az integrált 30 ezerért.
Szerintem válts orvost ha kétségeid vannak!Szomorú, hogy itt tartunk, ha már fizetünk nekik legalább törõdnének az emberrel...
A kombinált vagy integrált tesztre akar küldeni, ami jól tudod, nem ad biztos eredményt, sõt... Ha ez a "saccolós" rossz lesz, akkor küldenek tovább magzatvíz vizsgálatra, ami nagy eséllyel igaz eredményt mutat, viszont van rá esély, hogy elmegy tõle a baba. Nem sok, de van. Az én ismerõsömnek elment tõle a babája, pedig nem akarta megcsináltatni, csak az orvos rábeszélte. Ha nem akarsz magzatvíz vételt, akkor ne csináld meg a kombinált tesztet sem. Szerintem. Ha megtartanád a beteg gyermeket is, akkor meg fõleg ne.
Válts orvost kérdezõ!
De, otthagyhatod a kórházban. Teljesen egészséges újszülöttekrõl is mondtak már le és haza sem vitték. Nem hinném, hogy ezek után elítélendõ lenne az a család, aki egy beteg gyermeket nem vállal. Mondjuk mindenkinek a maga dolga hogy ítéli meg a dolgot, de én sok ilyen családot ismerek, illetve ismertem, általában válás lett a vége és az egészséges gyerekek is minél hamarabb igyekeztek kirepülni. Biztos van, ahol nem így van ez, de én nem ezt láttam. Éppen azért lehet szûrni ezeket a súlyos betegségeket (amibe nem csak a Down tartozik bele), hogy senki ne kerüljön ilyen borzalmas helyzetbe. Meg általában a beteg gyermek sem él sokáig, ami még egy plusz fájdalom a családnak. Az otthon alatt pedig nem a tényleges családi otthont értettem, hanem a sérült gyermekek ellátásért felelõs bentlakásos intézményt, na az az iszonyatos :( Sok család elõször hazaviszi a gyereket, és utána mondja azt, hogy nem bírja tovább. Látogatja a gyereket, de képtelen rá, hogy felnevelje. Õszintén mondom, hogy megértem õket. Én nem tudom elítélni azok után, amit láttam.
Én is olyan orvosnál voltam elõször, akit az egekbe magasztalt mindenki, barátok, ismerõsök, és az internetes közönség is, számomra pedig hideg, tapintatlan, és ami a legfontosabb, szakmailag pontatlan volt. Tudom, mert magam is eü-s vagyok, tudom, milyen kérdéseket vártam tõle, de szó szerint tojt a fejemre. Egyszer voltam nála, vissza se néztem. Azóta megtaláltam azt, aki nekem kell. Akár egyetértenek vele mások, akár nem, én nem mentem többé hozzá. A nõgyógyász amúgy is fontos ember az életünkben, de ha már babáról, szülésrõl van szó, akkor nem lehet kétségünk afelõl, hogy bízunk-e benne vagy sem. Neked is a váltást javaslom!
36 éves vagyok, a 2.-at várjuk. Én sima szakrendelésre járok, ha gondjaim lennének az eredményekkel, majd akkor elmegyek magánhoz. 26.hétben vagyok, nekem is erõltették a magzatvíz vizsgálatot, de én nem tudnék otthon pihenni és kímélni magam, mert van egy kétévesem, segítség nemigen. Viszont létezik genetikai UH, szoktam olvasni kismama újságokban a hírdetéseiket. A háziorvosom is mondta, mindenképp járjak utána a vizsgálati lehetõségeknek, nem ragadjak le az 1.-nél. Eddig minden eredményem jó lett, nem mentem sehova. Bizakodom, persze nem mondom, h nincs bennem féltés a babám iránt. Egy 4D-s uh-t még bevállalok, kíváncsiságból is. De ha 2 évvel ezelõtt lenne ez a terhességem, meg se kérdeznék, el akarok-e menni. A 20 évesek is tudnak beteg babát szülni.
Én 34 éves vagyok 2.babámat várom. Velem is megcsináltata a dokim a kombinált tesztet ami nem lett jó 1:200 a downkor. Ezek után a méglepénybõl vettek mintát aminél szintén 1% a vetélési arány. Hálistenek minden rendben volt a baba is jól van. :) Én így nyugadtabnak érzem magam hogy megcsináltatam. Most már a 23 hétben járok és nagyokat rúg a pocaklakóm. :)
én is 36 évesen szültem, 3 hónapja. a kombináltat és az integráltat csináltattam. úgy gondolom, hogy elég ennyi, de Te döntsd el. nekem mondjuk ezekhez ragaszkodott a dokim.
Kedves 18-as, igen, eltaláltad, ocsmányul hangzik egy nõ (ne adja Isten anya) szájából. ÉS igen, voltam már beteg gyermek otthonában, a testvérem is az.
Ajánlom a 9 hónap utolsó részét (tv2 honlapján fent van egészben). Ott Czeizel doktor elmondja, hogy már az anyai vérbõl is meg tudják állapítani a Down szindróma valószínûségét, de sem a vérvétel sem a magzatvízvétel nem 100%-os, csak kilencvenvalahány. Nemrég néztem. Én úgy gondolom egy vérvételt megér, de magzatvízvételt nem.
Persze, nyilván így van, de szerintem nem biztos, hogy megtartaná, aki úgy tervezi, ha ténylegesen is kiderül. Szóval más azt mondani, hogy megtartom, ha beteg lesz, meg más azt mondani, hogy megtartom a biztosan fogyatékos gyerekemet.
Igen, mondjuk barátnõmék bizton állították hogy mindenképp megtartanák. Nem lett beteg egyik babájuk se egyébként:) csak hogy vmi pozitívat írjak a végére, bocsánat az offért.
Elfogadom, de egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy ha Down kóros, akkor elveteti. Fõleg mire megjön az eredmény, az már egy kis ember. Nem vagyok abortusz ellenes, jó lenne ha ezt sokkal hamar ki tudnák szûrni. Ráadásul nem 100%-osan megbízható az eredmény. Mi van, ha úgy dönt elveteti, megszüli és kiderül, hogy semmi baja se lett volna? Vagy mi van ha megtartja az egészségesnek vélt babát, és születéskor kiderül hogy beteg? Mert ugyebár ez sem szúr mindent. Akkor mi lesz? Otthagyja a kórházban, hogy neki nem kell beteg gyerek? Annyira szeretném megérteni.
A magzatvIz vizsgálat 100 százalékos.
Egy elõzõ válaszoló vagyok, ha 12 heti kombinált teszt és uh nem oké akkor mennék tovább amniocentézisre ami 100% ra megmondja az igazat, ez az amit én emberileg meg tudok tenni saját akaratomból. Ha minden vizsgálat nélkül (nem lennének vizsgálatok) születik beteg gyereke vkinek az egy más téma szerintem vagy ha minden eredmény jó és úgy, az egy más szituáció, de amit én meg tudok tenni azt megteszem mert akkor legalább elmondhatom magamnak is hogy mindent megpróbáltam-megtettem.
15 vagyok és azt se felejtsük el hogy ezek a tesztek nem CSAK a downt szûrik ami mint tudjuk lehet enyhétõl súlyos fokúig bármi hanem Edwards, Pataut is pl. amivel maximum pár napig hónapig VETEGÁL gépeken a baba....
Én 24 éves vagyok nekem 1:166 szám jött ki pedig fiatal vagyok, magzatvizet vettek és semmi probléma nincs a babával, inkább megcsináltattuk mint izguljunk szülésig!
Talán ocsmányul hangzik, de én otthagynám a kórházban. Nem tudom ti láttatok-e már igazán beteg gyermeket. Mert én igen, és esküszöm, hogy a leggyûlöltebb ellenségemnek sem kívánom. Jártam beteg gyerekek otthonában. Ameddig kicsi, addig reménykedik az ember, de amikor egy vegetáló 15 éves fiút látsz, aki az üvöltésen és kemény fizikai agresszión kívül mást képtelen feléd tanúsítani, az minden, csak nem boldogság. Láttam a falakat és az üvegeket, állandóan betörik, összerúgják. A 10 éves is úgy néz ki, mint az 5 éves. Borzalmas, leírhatatlan. Én ezt nem vállalnám, akkor sem, ha már megszületett.
Márpedig ott nem hagyhatod. És ha késõbb egy baleset miatt ugyanúgy fogyatékos lesz? Ott hagyod az utcán? Most konkrétan a Down kórról volt szó. Semmiféle vegetálás, meg üvöltés nincs. Szerintem nagyon is szerethetõk, és õk is rettentõen tudnak szeretni, a maguk módján.
Én nem tudnám otthagyni a gyerekem még ha dawn kóros is lenne, 9 hónapig voltunk egy test, a szívem megszakadna de el nem hagynám!
A kérdező hozzászólása: Kedves Mindenki! Köszönöm, hogy megerõsítettek abban, hogy másik orvost keressek. További szép napot kívánok Nektek!

36 hetes terhes vagyok. Két napja elkezdett fájni a derekam, de csak rendszertelenül és ritkán. Viszont ha fáj, akkor nagyon erőssen érzem. A hasam még nem fáj, és más erre utaló jelet sem tapasztaltam. Talán ez már a szülés beindulásának a jele?

Legjobb válasz: Szerintem még nem, csak már készülõdik a szervezeted. Egyre több ilyen fájdalom lesz, ne izgulj:-) Még van azért idõd:-)) Ha fáj a derekad, pihenj, párnázd ki magad, sõt gyulladáscsökkentõvel be is kenheted, kicsit enyhíti..

Szerintem még nem, csak már készülõdik a szervezeted. Egyre több ilyen fájdalom lesz, ne izgulj:-) Még van azért idõd:-)) Ha fáj a derekad, pihenj, párnázd ki magad, sõt gyulladáscsökkentõvel be is kenheted, kicsit enyhíti..
Szia! Ha hátul inkább a gerincednél fáj, akkor lehetnek jóslófájások is, valaki már másnap megszül, ( én így jártam) de eltarthat egy hétig is. Pihenj sokat és, ha rendszerezõdik a fájás, mérd az idõt, hogy mikor jelentkeznek.
Szia! Ezek a fájások már lehetnek jóslófájások is, ez a 36.héten már nem lenne meglepõ.Az orvosom a 36.héten kérdezte meg , hogy vannak-e ilyen fájásaim.Mert már lassan kellene, hogy érezzem õket. Ezek a fájások még nem azt jelentik, hogy rögtön szülni fogsz. A méhed készülõdik csak. Arra kell figyelni, hogy két fájás között mennyi idõ telik el.Amikor elérkezik a szülés ez rendszeres lesz majd. Ne izgulj, lazíts, pihenj most már sokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!