Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes vagyok, az lehet, hogy (18 db)

Köldök körüli szúró fájdalom terhesen mitől lehet? 36 hetes vagyok. Azt tudom, hogy így a vége felé minden fáj, ezt is annak tudhatom be?

Legjobb válasz: A terhesség link alatt szerintem tapasztaltabb leendõ anyukák vannak. Ott tuti tudnak érdembeli választ adni.

A terhesség link alatt szerintem tapasztaltabb leendõ anyukák vannak. Ott tuti tudnak érdembeli választ adni.
Nekem azt mondta a dokim, hogy köldöksérv és , majd ha nem akarok több babát, akkor operáltassam meg. De nem terhesen nem is éreztem. Meg szülés után sem. Most második babával megint érzem.

36 hetes kismama vagyok, az lehet, hogy azért pici a babaám, mert nem szedtem elevitet? Még csak 2 kg körüli. Ezért csinálhatták a flowmetriás vizsgálatot? Annak az eredménye 2.5. Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Nos,anya(3 gyereket szült,mindhármunkat néhány dekával több mint 3 kilóval,és a bátyámat és engem még túl is hordott néhány napot) azt mondta,hogy majdnem egy kilót híznak a babák az utolsó egy hónapban.Hidd el neked is könyebb lesz megszülni egy 3 kilós gyereket,mint egy 4 kilósat.Amúgy ha kicsit túlhordod,akkor még fog hízni. A flowmetriás vizsgálatról nincs infóm,de most rákerestem googleban és nem mást jelent,mint keringésvizsgálat.Üsd be,hogy flowmetria,ott biztos megtalálod a választ.

Nos, anya(3 gyereket szült, mindhármunkat néhány dekával több mint 3 kilóval, és a bátyámat és engem még túl is hordott néhány napot) azt mondta, hogy majdnem egy kilót híznak a babák az utolsó egy hónapban.Hidd el neked is könyebb lesz megszülni egy 3 kilós gyereket, mint egy 4 kilósat.Amúgy ha kicsit túlhordod, akkor még fog hízni. A flowmetriás vizsgálatról nincs infóm, de most rákerestem googleban és nem mást jelent, mint keringésvizsgálat.Üsd be, hogy flowmetria, ott biztos megtalálod a választ.
Nem hiszem, hogy a babád azért kisebb súlyú, mert nem szedtél Elevitet! Az Elevit vitaminpótlásra van, nem a baba súlyát befolyásolja. Hallottam már, hogy volt olyan kismama, aki az Elevitnek tudta be, hogy nagyobb babája született, DE például a barátnõmnek 3100 g-os kislánya született Elevittel. Én személy szerint nem szedem ezt a vitaminbombát, mert rosszul voltam tõle, mégis minden rendben van. A flowmetriával kapcsolatban úgy hallottam, hogy a 36-37. héten mindenkinél elvégzik, tehát ez egy szükséges vizsgálat. Ezt találtam róla a neten: "A szülészeti vizsgálatoknál a flowmetria a méhet ellátó erekben, valamint a magzat ereiben folyó vér áramlásának vizsgálatából áll, melynek eredménye fontos információkat nyújt a magzat állapotáról, illetve egészséges fejlõdésérõl". "Egy adott magzati érszakaszon a véráramlás vizsgálata ultrahang segítségével (ún. Doppler készülékkel). A magzati érszakasz áramlásának sebességét regisztrálják, értékelik. Olyan esetekben javallott, mikor felmerül a lepény elégtelen mûködésének gyanúja, pl. a magzat mérete jelentõsen elmarad attól, amit a terhesség kora alapján várnánk, vagy az anya terhességi toxémiában szenved. A lepénykeringés rosszabbodása esetén a magzati vérkeringés jellegzetesen megváltozik". Sajnos ennél többet nem tudok róla, és azt sem, mi a jó értéktartomány. Az orvosodtól nem kérdezted meg, vagy nem mondott semmit?
Szia! Én már terhesség elõtt elkezdtem szedni az Elevitet, és a babám még mindig inkább le van maradva pár napot az átlag méretektõl. És ennek szerintem összesen annyi oka van, hogy sem én, sem a férjem, sem pedig a család többi tagja nem vmi nagydarab. Amúgy nekem azt mondta a védõnõ, hogy az Elevit tényleg megnöveli a babák súlyát, de mindössze átlag 20dkg-mal! Az pedig nem hiszem, hogy sokat számítana.
Ja, és én is úgy tudom, hogy az utolsó hónapban heti kb. 1/4 kilót gyarapodnak a babák!
én nem szedtem elevitet 4010gmmal született a baba, anyukám se szedett velem elevitet(nem is volt)és 4, 5 kgval születtem, szeintem nincs összefüggésbe.
Szia! Egyálltalán nem biztos hogy a babád kicsi!!!! Rengeteg esetet hallottam már hogy 1 kg eltérés is lehet, amit mondanak és ami a való. Nem tudják 100%-osan mérni! 38 hetes kismama
Biztos nincs összefüggés az Elevit és a babád súlya között. Szomorú is lenne, ha ez így lenne, mert akkor egészen az Elevit feltalálásáig pici babák születtek volna. Ne aggódj ezen, ha mégis kisebb baba lesz, akkor is pillanatok altt utoléri majd a nagyobb súlyú babákat. És még annyit, hogy meg fogod látni, hogy az utolsó hetekben - ha a Te súlyod nem is gyarapszik - mekkorát nõ még a pocid!Boldog babavárást! 40 hetes kismami
Szia! Flowmetriát azért csinálnak, mert kis súlyú a baba, és elõfordulhat, hogy azért, mert az áramlási értékei nem kielégítõek. Nekem az elsõ babánál éppen hasonló kis súly miatt csinálták volna, ha megvárta volna... Kis súllyal, de teljsen egészségesen jött világra. Azóta is igen ellenálló. Most a másodiknál már fobb gép van a kórházban, ahol csak egy kattintással váltanak UH-ról Flow-ra, most ugyan nem kicsi a pici, most a lepényt találtak érettnek. Tehát: igen , a súlya miatt csinálták6csinálják a flowmetriát. Ja, és mindkét gyerekkel szedtem elevitet.

36 hetes vagyok. Az mitől lehet, hogy öregedik, meszesedik a méhlepényem, ha egészségesen élek, nem dohányzom stb.?

Legjobb válasz: A lepény öregedésére az ultrahang vizsgálat során abból következtetnek, hogy abban kis mészlerakódások figyelhetõk meg. Ez a vizsgálat azonban meglehetõsen szubjektív, nem határozhatók meg pontos kategóriák, ez jórészt a vizsgáló tapasztalatára van bízva. Ha az egyéb leletek rendben vannak, a baba jól fejlõdik, keringése rendben van, akkor nem kell különösebben aggódni!

A lepény öregedésére az ultrahang vizsgálat során abból következtetnek, hogy abban kis mészlerakódások figyelhetõk meg. Ez a vizsgálat azonban meglehetõsen szubjektív, nem határozhatók meg pontos kategóriák, ez jórészt a vizsgáló tapasztalatára van bízva. Ha az egyéb leletek rendben vannak, a baba jól fejlõdik, keringése rendben van, akkor nem kell különösebben aggódni!
Ahogy közeledik a szülés, úgy öregedik a méhlepény. Ez természetes. Te már 36 hetes vagy. Nekem ilyenkor a két fiamnál 3 fokba volt érett. A nagy 3, a kicsi 1 héttel meg is született.


36 hetesek vagyunk, és eléggé aktív a kisbabám, elég sokat mozog, ez nem azt jelenti, hogy kicsike? Úgy értem, hogy azt mondták, hogy nem kevesebbet fog majd mozogni, mert nem lesz elég a hely neki ott bennt. Mekkora lehet most?

Legjobb válasz: Szia! Én is 36 hetes vagyok, két napja voltam ultrahangon és majdnem 3 kg-os a "picike", és folyton mozog, abszolút nem kevesebbet mint elõtte.

Szia! Én is 36 hetes vagyok, két napja voltam ultrahangon és majdnem 3 kg-os a "picike", és folyton mozog, abszolút nem kevesebbet mint elõtte.
Hát igen.Valóban azt mondják, hogy ennyi idõsen már nem mocorognak a babák annyit, mert kevés a helyük, de ez a nagy általánosság.Nekem például még a szülés napján is mocorgott nem is kevesett és 3480gr lett a kisfiam.
Ne aggódj akkor is sokat mozognak amikor nagyok.Nekem sokat az volt az érzésem, hogy a hafalamon bújnak ki, mint az alien.
Én úgy tudom, hogy nem kevesebbet mocorognak, hanem nem olyan intenzíven, olyan erõssen érezzük a mozgást, mint mikor még nagyobb hely volt nekik. Az én babám egész nap meg sem áll, hiszen álmukban is mozognak, de már nem tud olyan nagyokat rúgni, mint amikor még kisebb volt. Inkább csak nyomkodja magát. Minden jót! 33 hetes kismama.
Hát ilyenkor már rendesen feszül a hasfal (izom, bõr, kötõszövet). Ez simán okozhatja.

36 hetes terhes vagyok.3-4 napig voltak mensi szerű görcseim, elég enyhék de azért fájdogált a hasam. Próbáltam pihenni, ma már alig fáj. Most 3 napig esett az eső, lehet hogy a front miatt volt?

Most dokihoz azért nem rohanok.Akkor ezek lehetnek ilyen szülés el?tti összehúzódások.

Legjobb válasz: Nekem a 36. héttõl nagyon sokszor volt mensis fájdalmam. Sok volt a méhösszehúzódásom is, nyilallt a hüvelyem. Ennek ellenére a 40. héten szültem. Nem hiszem, hogy a front miatt lett volna. Ezek valószínû jóslófájások, szerintem ettõl még ne készülj most azonnal szülésre! Reméljük picurkád azért még vár legalább 1-2 hetet. 36 hetesen nekem 3000 grammos babát mondtak - végül 40. héten született 3300 grammal. Úgyhogy valószínû, hogy nem volt még 3 kiló 36 hetesen, inkább csak 2 és fél kiló lehetett.

Nekem a 36. héttõl nagyon sokszor volt mensis fájdalmam. Sok volt a méhösszehúzódásom is, nyilallt a hüvelyem. Ennek ellenére a 40. héten szültem. Nem hiszem, hogy a front miatt lett volna. Ezek valószínû jóslófájások, szerintem ettõl még ne készülj most azonnal szülésre! Reméljük picurkád azért még vár legalább 1-2 hetet. 36 hetesen nekem 3000 grammos babát mondtak - végül 40. héten született 3300 grammal. Úgyhogy valószínû, hogy nem volt még 3 kiló 36 hetesen, inkább csak 2 és fél kiló lehetett.
A kérdező hozzászólása: Igen, de ezek rendszeresek vagy idõszakosak voltak?

36 hetes kismama vagyok és az utóbbi 1 hétben nem tudok éjszaka aludni, annyira mozog aktívan a baba. Oldalt fekszek, lehet, hogy nyomom és ezért?

Nálatok volt ilyen? Ha már most ilyen aktív, akkor lehet, hogy csecsemõként sem fog éjszaka aludni? Kisfiú a baba.Lehet, hogy hamarabb fog érkezni, hogy ennyire mozgolódik?

Legjobb válasz: én 36+1 hetes vagyok, és ugyanezt tapasztalom, amit Ti... én se számolok mozgást, mert konkrétan az az újság, ha nem mozog. Éjszaka én is alig tudok aludni, de ez már így van több, mint egy hete. Nálunk kislány lesz. Ettõl a köldökzsinór-dologtól én is félek. Tuti, hogy észreveszem - vagy a doki - ha beletekerné magát ugye?

én 36+1 hetes vagyok, és ugyanezt tapasztalom, amit Ti... én se számolok mozgást, mert konkrétan az az újság, ha nem mozog. Éjszaka én is alig tudok aludni, de ez már így van több, mint egy hete. Nálunk kislány lesz. Ettõl a köldökzsinór-dologtól én is félek. Tuti, hogy észreveszem - vagy a doki - ha beletekerné magát ugye?
Kedves 2.!Nem biztos, hogy észreveszed, mert nekem a doki azt mondta, hogy a biztonság kedvéért azonnal császároz, mert ha hazaküldene, lehet, hogy másnapra meghalna a baba.Az NST-n 4x esett a szívhangja 20 perc alatt.Én áldom a dokit a mai napig, amiért gyorsan megcsászározott.Se õ, sem én nem készültünk erre.Mikor mondta, hogy akkor most jöjjön velem, megcsászározzuk, azt hittem viccel, ugyanis április 1-je volt...Az volt jó még a dologban, hogy legalább nem volt idõm megijedni, gyorsan történt minden. (1. válaszoló voltam)

36 hetes kismama vagyok. Tegnap a CTG után vérnyomást mértek, az jó volt, viszont a pulzusom 120 volt. Azt hittük, hogy rossz a mérő, így itthon is megmértük, de itthon is magas volt. Mit jelent ez? Köze lehet a közelgő szüléshez?

Legjobb válasz: 36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re ,itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol ,mert +2cm nyilàs van ,ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem ,hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re , itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol , mert +2cm nyilàs van , ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem , hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

36 hetes kismama vagyok, a mai napon nagyon elkezdett fájni a derekam, de annyira, hogy nem bírok lehajolni sem! Ráadásul még hányingerrel és nagyon gyakori méhösszehúzodásokkal is küszködöm! Ugye az még nem lehet, hogy szüljek?

El?re is köszönöm a válaszokat! Boldog babavárást mindenkinek

Legjobb válasz: Mikor voltál dokinál?nyitva van már a méhszáj?Ha vannak értékeid akkor azt lécci ird le mert akkor könnyebb lenne a válaszadás!De sztem készülödik a babucid és nem sok idõ van hátra a megszületéséhez!:)Üdv:37 hetes kismami

Mikor voltál dokinál?nyitva van már a méhszáj?Ha vannak értékeid akkor azt lécci ird le mert akkor könnyebb lenne a válaszadás!De sztem készülödik a babucid és nem sok idõ van hátra a megszületéséhez!:) Üdv:37 hetes kismami
Én is így gondolom!:-)Nem árt ha össze vagy már pakolva:-))Bár az is lehet h csak jósolgatsz!! 37 hetes kismami!
Arra figyelj azért, hogy egy órán belül a négy összehúzódásnál több már nem jó, akkor kell, hogy doki lásson!
A kérdező hozzászólása: 34 hetesen voltam utoljára dokinál és akkor még teljesen zárt voltam. Majd most megyek 25-én reggel szûrésre: vérvétel ctg, UH, stb... Köszönöm a gyors válaszokat, azért remélem ezek még csak jóslófájások!
Ha az orvos nem tiltja, akkor lehet. De fontos, hogy mindketten akarjatok es hagyjatok abba ha valami nem stimmel.
Persze hogy lehet, mi még a kiiért napon is szeretkeztunk az elsõ babával.Most mondjuk lehet hogy nem fogunk, mert most érzem hogy gond lehet.
Szóval nem a babával szeretkeztunk hanem egymással, de az elsõ teresség alatt.Bocs, reggel van:-)
Szia, én 35 hetes vagyok és a héten voltunk dokinál, megkérdeztem és mondta, hogy lehet (persze vizsgálat után) :) ! Üdv.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!