Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes vagyok, az (149 db)

36 hetes vagyok. Az orgazmustól beindulhat a szülés?

Legjobb válasz: Asszony 38 hetes volt, nem bírtunk magunkkal /Õ se/, szeretkeztünk egy nagyot, reggel beindult a szülés. Vagy van összefüggés a kettõ között, vagy nincs.

Nem a sperma, hanem az orgazmussal járó méhösszehúzódás indítja be a szülést.
Asszony 38 hetes volt, nem bírtunk magunkkal /Õ se/, szeretkeztünk egy nagyot, reggel beindult a szülés. Vagy van összefüggés a kettõ között, vagy nincs.
Amikor a méhszáj már elég érett akkor a szex illetve a sperma beindíthatja a szülést.Nekem 5 napom volt hátra a kiírtig, és a doki mondta, hogy este kötelezõ a szex, reggel vizsgálat!A szex létrejött, reggel 8-kor vizsgálat 10:40-kor baba.Nálunk bejött!Amúgy nekem ez volt a 3.szülésem , mindháromnál rendszeresen szexeltünk, orgazmusom is volt és a szülés nem attól indult be.(csak a picinél)
14:46 vagyok Ne félj! Nem a kiló számít szülés szempontjából, hanem a fejkörfogat. És nekem ezt a babát sokkal könnyebb volt megszülnöm, mint az elsõt, aki csak 2850 volt. (végül 3660 lett, szóval el is számolták jócskán :O) Bízni kell a természetben! Szép szülést mindenkinek!
Nekem sem indította be, két napja voltunk együtt, nekem is nagyra becsülték a babát, elsõ baba lesz, és félek, hogy nem fogom tudni megszülni ha túl nagy lesz...de még egyben vagyunk...37+5...majd kijön, mikor gondolja...
Igen, óvatosnak kell lenni. Egy ismerõs házaspárnak is szexet javasolt az orvos, mikor nem akart beindulni a szülés. Beindította! (Orgazmusnál is oxitocin termelõdik, ami ugyanaz a simaizom összehúzó hormon, ami a szülést indítja be.)
14:33 vagyok Nem voltam egyértelmû, de azt próbáltam leírni, hogy az együttlétnél a spermában található hormonra (prosztaglandin) IS számítanak, amellett, hogy természetesen orgazmuskor oxitocin termelõdik, ami összehúzza a méhet. Egyébként saját esetem: második babát már nagyon szerettem volna szülni a 38. héten (már a 36. héten 3800g-ra becsülték, én kifejezetten kicsi és sovány alkat vagyok, irtóra minden bajom volt), együtt voltunk (óvszer nélkül, méhszájam már nyitva volt a 35. héttõl), majd hajnalban másfél órán át tartó 5 perceseim voltak, amik aztán szépen leálltak... Nem sokkal idõ elõtt született a lányom.
Igen, beindulhat tõle a szülés. Nekem anno a dokim azt mondta, utolsó 4 hétben már ne szeretkezzünk. És ez azért is fontos, mert ha óvszer nélkül teszitek, és a méhszáj már nyitva van, akkor fertõzést kaphat a baba. Én a helyedben a behatolást mostmár mellõzném, de te tudod.
A kérdező hozzászólása: Behatolás nélküli orgazmusra gondoltam. Köszi a válszokat!
Ha teljesen problémamentes terhességed volt/van, és egészséges vagy, akkor ettõl nem fog idejekorán beindulni, csak ha a baba indulni akar amúgy is. (Gondolj csak arra, hányan próbálják beindítani a szülést együttléttel, és mégsem sikerül nekik. Igaz, itt a spermában található prosztaglandin hormonra is számítanak egyben, aminek méhszáj puhító hatása van.)
A 37. hét körül mondtam a dokimnak, hogy jó lenne már szülni. Erre közölte, hogy akkor csak bátran a házas élettel! :) Szorgoskodtunk is rendesen, mégsem indult be tõle a szülés. Túlhordtam 4 nappal.
nekem a 36 hétöl 41ig szexeltünk és se sperma se orgazmus nem inditott semmit!!!!!!42iken az orvos!!!
Ha amúgy teljesen normális a terhesség és sem a méhszáj nincs nyitva, sem fertõzés, sem egyéb probléma nem áll fenn, akkor bátran lehet nemi életet élni, semmi gondot nem fog okozni. Persze, ha kifejezetten az a cél, hogy beinduljon a szülés (amivel viszont azért szerintem még legalább 2 hetet szerencsés volna várni), akkor soha rosszabb próbálkozást:-)

36 hetes vagyok az Uh eredményeim FL:68mm, AC:27, 3cm, HC:29.1 és azt mondta a doki hogy kicsi a súlya és kezdek aggódni! Mit csináljak?

Legjobb válasz: Mit tehetnél?Semmit.Picike lesz és ennyi,vegyél több csomag 1-es pelust akkor.Annyira biztosan nem lesz kicsi,hogy baja legyen,hiszen fél kilóval is születnek babák és életben tudják tartani õket a 31.héten is már.

Mit tehetnél?Semmit.Picike lesz és ennyi, vegyél több csomag 1-es pelust akkor.Annyira biztosan nem lesz kicsi, hogy baja legyen, hiszen fél kilóval is születnek babák és életben tudják tartani õket a 31.héten is már.
Ne aggódj, nekem végig azt mondták, hogy az átlagosnál kisebb súlyú, és végül 3150-nel született a kislányom! Az utolsó hetekben sokat nõhet még! Pihenj sokat, mást nem tudsz tenni!!!
Szerintem ne aggódj! Annyival nem kisebbek ezek az adatok mint kellene lennie. És ez amúgy is csak egy becslés. Az én lányom is picit kisebb volt, 37+4 héten született 2750 grammal és 48 cm-vel. Semmi baja gond nem volt vele, nagyon hamar utolérte a vele egykorú de nagyobb súllyal született babákat. Ma már Másfél éves és 12 kg. Nem kell ennyire túl aggódni, nem kell mindenkinek 4 kg-os gyereket szülnie. Amúgy meg még nõhet mire kibújik! :)
Még nõni fog mire kibújik :) Egyik barátnõm volt kórházbanm neki is nagyon picike volt a baba a pocakjában, orvos mondta neki hogy egyen sok gesztenyét. Evett, sokkal jobban nõtt a baba. Próbáld ki, ártani nem fogsz vele, és barátnõm babája nagyon sokat nõtt amíg gesztenyét evett!
NEkem kerek 36hetesen az UH-n a bpd 9, 1cm volt az fl pedig 6, 6cm. Nem mértek AC-t HC-t. Akkor azt mondta a dokim, hogy 2750gramm körül van a súlya. Két hét mulva mentem újra, akkor bpd 9, 2cm, fl pedig 7, 1 cm volt. Súlyát 2900ra mondták. MOndta a doki, hogy nem lesz nagy baba. Még aznap délután megszületett mindössze 2600grammal és 48cm-vel. A feje 34cm-s volt. Nem baj, hogy kicsi, a lényeg, hogy egészséges legyen, és idekint megnõ mint a gomba! A másik fiam 3800grammal született. De hozzáteszem, hogy 3-4hónapos korukra a kicsi behozta a nagyot. A nagy lassan hízott, a kicsi- mint a villám, ha levegõt vett már attól nõtt egy mm-t. :) ) 3hósan a nagyfiam 5960gramm volt, a kicsi pedig 3hósan 5800gramm. A kicsi az elsõ három hónapban több mint 1kg-okat hízott havonta, utána azért lassult a hízása.

Köldök körüli szúró fájdalom terhesen mitől lehet? 36 hetes vagyok. Azt tudom, hogy így a vége felé minden fáj, ezt is annak tudhatom be?

Legjobb válasz: A terhesség link alatt szerintem tapasztaltabb leendõ anyukák vannak. Ott tuti tudnak érdembeli választ adni.

A terhesség link alatt szerintem tapasztaltabb leendõ anyukák vannak. Ott tuti tudnak érdembeli választ adni.
Nekem azt mondta a dokim, hogy köldöksérv és , majd ha nem akarok több babát, akkor operáltassam meg. De nem terhesen nem is éreztem. Meg szülés után sem. Most második babával megint érzem.

36 hetes vagyok! Az normális ha ennyi idös terhesen székelési ingerem van? A szülés közeledtét jelenti?

Legjobb válasz: Szülés elõtti idõben a nõk nagy többsége naponta többször ürít székletet. Ez még nem a szülés jele, eltart több hétig is. Az, ha fájásaid vannak, és székelés nélkül érzed az ingereket, az igen, a szülést jelenti, annak is a végét.A kitolásra jellemzõ. Ha ilyet érzel, gyorsan menj kórházba!

Szülés elõtti idõben a nõk nagy többsége naponta többször ürít székletet. Ez még nem a szülés jele, eltart több hétig is. Az, ha fájásaid vannak, és székelés nélkül érzed az ingereket, az igen, a szülést jelenti, annak is a végét.A kitolásra jellemzõ. Ha ilyet érzel, gyorsan menj kórházba!

36 hetes vagyok. Azok is joslo fajasok mikor belenyilall par masodpercet a huvelyembe es befeszul a mehem?

Mert en ezen kivul nem igazan vettem eszre mast.Azt tudom h mensi szeru gorcsre hasonlitanak...

Legjobb válasz: Kosiz a valaszt. Mar reg vartam ra,azota megszuletett a nagy fiam.

A kérdező hozzászólása: Kosiz a valaszt. Mar reg vartam ra, azota megszuletett a nagy fiam.
Szia. Igen ezek jósló fájások de ez nem azt jelenti hogy már holnap szülni fogsz. Az elkövetkezõ 4 hetet ez a fájás végig fogja kísérni hol így hol úgy.

36 hetes vagyok. Az mitől lehet, hogy öregedik, meszesedik a méhlepényem, ha egészségesen élek, nem dohányzom stb.?

Legjobb válasz: A lepény öregedésére az ultrahang vizsgálat során abból következtetnek, hogy abban kis mészlerakódások figyelhetõk meg. Ez a vizsgálat azonban meglehetõsen szubjektív, nem határozhatók meg pontos kategóriák, ez jórészt a vizsgáló tapasztalatára van bízva. Ha az egyéb leletek rendben vannak, a baba jól fejlõdik, keringése rendben van, akkor nem kell különösebben aggódni!

A lepény öregedésére az ultrahang vizsgálat során abból következtetnek, hogy abban kis mészlerakódások figyelhetõk meg. Ez a vizsgálat azonban meglehetõsen szubjektív, nem határozhatók meg pontos kategóriák, ez jórészt a vizsgáló tapasztalatára van bízva. Ha az egyéb leletek rendben vannak, a baba jól fejlõdik, keringése rendben van, akkor nem kell különösebben aggódni!
Ahogy közeledik a szülés, úgy öregedik a méhlepény. Ez természetes. Te már 36 hetes vagy. Nekem ilyenkor a két fiamnál 3 fokba volt érett. A nagy 3, a kicsi 1 héttel meg is született.

36 hetes vagyok és furán érzem a hasam. Ez normális vagy azért csomagoljam össze a cuccom? A derekam fáj, és a hasam alja úgy fáj, mint mikor meghúzza az ember, olyan húzó érzés. Néha be is görcsöl és keményedik.

Ugye még van id? a szülésig? Vagy kell aggódnom? Egyre többször van jóslóm, ami már a 30. hétt?l van. Elég er?sek is ilyenkor a görcsök, van hogy éjjel is felébredek rájuk.

Legjobb válasz: Mindenképp pakolj össze :) Az a tuti. Barátnõm épp 2 napja ment be szülni, 36 hetesen pedig elõtte volt dokinál, semmi jel nem utalt arra hogy indulni készülne a baba. Szegény ott kapkodott a cuccokkal, meg a férjét küldte haza szülés után összeszedni a holmikat :) Elsõ baba, nem gondolta hogy ilyen hamar meglesz. Én mondjuk ilyen tünetekkel még hetekig húztam és 41.hétre szültem meg, de nálad lehet másképp!! Amúgy a 36 hetesnek megszületett kisfiú eskü jobban vette az akadályokat mint anno az én kisfiam :) egybõl ügyesen szopizott, az anyukának is beindult a teje, és 300 gramm pluszal jöttek haza!!! Mi meg még régebben a fiammal jól megszenvedtünk, kezdve a fogyástól, a sárgulásig mindennel :) Tehát maradhat még a babád, de ha már jönne az se nagy baj!!!

Mindenképp pakolj össze :) Az a tuti. Barátnõm épp 2 napja ment be szülni, 36 hetesen pedig elõtte volt dokinál, semmi jel nem utalt arra hogy indulni készülne a baba. Szegény ott kapkodott a cuccokkal, meg a férjét küldte haza szülés után összeszedni a holmikat :) Elsõ baba, nem gondolta hogy ilyen hamar meglesz. Én mondjuk ilyen tünetekkel még hetekig húztam és 41.hétre szültem meg, de nálad lehet másképp!! Amúgy a 36 hetesnek megszületett kisfiú eskü jobban vette az akadályokat mint anno az én kisfiam :) egybõl ügyesen szopizott, az anyukának is beindult a teje, és 300 gramm pluszal jöttek haza!!! Mi meg még régebben a fiammal jól megszenvedtünk, kezdve a fogyástól, a sárgulásig mindennel :) Tehát maradhat még a babád, de ha már jönne az se nagy baj!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat. Akkor azért inkább beteszem a táskába a cuccokat. Remélem még pár hétig bent marad a babám. Elsõ válaszoló, neked is majd könnyû szülést kívánok!
szia én 35 hetes vagyok és szintén ezek a tüneteim vannak , nekem már össze van pakolva korházi csomag de azért még jó lenne ha bennt maradna a babó 1picit.Könnyü szülést kivánok neked!
Szia, szerintem is pakolj össze! A bnõm 34hetesen megszült. Nem tudom mi van a levegõben, de sokan szülnek elöbb. Könnyû szülést és boldog babázást kivánok. 35 hetes km.

36 hetesek vagyunk, és eléggé aktív a kisbabám, elég sokat mozog, ez nem azt jelenti, hogy kicsike? Úgy értem, hogy azt mondták, hogy nem kevesebbet fog majd mozogni, mert nem lesz elég a hely neki ott bennt. Mekkora lehet most?

Legjobb válasz: Szia! Én is 36 hetes vagyok, két napja voltam ultrahangon és majdnem 3 kg-os a "picike", és folyton mozog, abszolút nem kevesebbet mint elõtte.

Szia! Én is 36 hetes vagyok, két napja voltam ultrahangon és majdnem 3 kg-os a "picike", és folyton mozog, abszolút nem kevesebbet mint elõtte.
Hát igen.Valóban azt mondják, hogy ennyi idõsen már nem mocorognak a babák annyit, mert kevés a helyük, de ez a nagy általánosság.Nekem például még a szülés napján is mocorgott nem is kevesett és 3480gr lett a kisfiam.
Ne aggódj akkor is sokat mozognak amikor nagyok.Nekem sokat az volt az érzésem, hogy a hafalamon bújnak ki, mint az alien.
Én úgy tudom, hogy nem kevesebbet mocorognak, hanem nem olyan intenzíven, olyan erõssen érezzük a mozgást, mint mikor még nagyobb hely volt nekik. Az én babám egész nap meg sem áll, hiszen álmukban is mozognak, de már nem tud olyan nagyokat rúgni, mint amikor még kisebb volt. Inkább csak nyomkodja magát. Minden jót! 33 hetes kismama.

Az orvosom 3 kg-ra jósolta a kisfiunk súlyát a 35. héten, mostmár 36 hetes vagyok. Ez tényleg sok?

Mindenki azt mondja,hogy nagy babánk lesz,f?leg most hogy mondta a dokim a súlyát.De azt az orvosom is hozzá tette,hogy ez csak saccolás,mert nem lehet 100%-an megállapítani.Nálatok milyen id?ben,milyen súlyt mondtak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 36. héten 3,5 kg-ot, s 38.-on született 3,8 kg-mal. Azonban a szobatársamnak 36. héten 3 kg körüli babát saccoltak, s 5,1 kg lett a baba a 40. héten. Hát ezt jól elmérték.

Szia! Nekem 36. héten 3, 5 kg-ot, s 38.-on született 3, 8 kg-mal. Azonban a szobatársamnak 36. héten 3 kg körüli babát saccoltak, s 5, 1 kg lett a baba a 40. héten. Hát ezt jól elmérték.
fiam 37+6:3600 gr., 40+6: 4400 grammal született lányom: 37+1:3301 gr., kiírt napon 3950 grammal született
nekem a 36. héten 3, 2 kg-ra saccolták a fiamat, majd 40+3 napra 3, 6 kg-mal született természetes úton (az utolsó héten már nem nõtt) ezek a számok is csak hozzávetõlegesek, szerintem nem sok
Szia! Nem sok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a vélaszokat!Boldog babavárást/babázást mindenkinek!!! :-)

Az orvosnál már 2 hete 36 hetes vagyok? !

ma voltam nst-n és közölte hogy hány hét van szülésig? 3! akkor 36 hetes...és ezt irta a kiskönyvembe a múlt héten pénteken is és el?tte pénteken is....

Legjobb válasz: Sziasztok! Én úgy látom az én Nst-s idõm sosem jön el. Ez az én esetem. 10. héten 12 hetesnek jelöltek! Aztán a 11. héten vissza 9. hétre az uh alapján. eddig oké. 24. héten 4d-n kislányt mondtak. Eljött a 29. hét újra uh. visszakaptam a 2 hetemet így lettem hirtelen 31 hetes, ja és már kisfiút állítottak. Ma újra voltam dokinál aki persze a mai 33 hetemet visszavette 31. hétre és újra kisfiút látott. Na ez is nevetséges. Én állítom, majd ki jön ha akar. Ja és persze az lesz ami. És ez Magyarországon van. Kitartást, remélem amúgy nincs baja a babáinknak. 31+2 hetes kismami

Sziasztok! Én úgy látom az én Nst-s idõm sosem jön el. Ez az én esetem. 10. héten 12 hetesnek jelöltek! Aztán a 11. héten vissza 9. hétre az uh alapján. eddig oké. 24. héten 4d-n kislányt mondtak. Eljött a 29. hét újra uh. visszakaptam a 2 hetemet így lettem hirtelen 31 hetes, ja és már kisfiút állítottak. Ma újra voltam dokinál aki persze a mai 33 hetemet visszavette 31. hétre és újra kisfiút látott. Na ez is nevetséges. Én állítom, majd ki jön ha akar. Ja és persze az lesz ami. És ez Magyarországon van. Kitartást, remélem amúgy nincs baja a babáinknak. 31+2 hetes kismami
baromira figyelhet rátok!!! Nem szóltál ott nei, hogy már 2 hete ua-t írja?
A kérdező hozzászólása: nem szóltam , de megfogadtam hogy jövõ héten ha ismét õ lesz mikor nst-re megyek és nem ir 1 héttel többet akkor szólok neki, amugy meg megbeszéltük a férjemmel hogy a bébi ugysem számolja a heteket:) õ akkor fog érkezni amikor jónak látja:)
A kérdező hozzászólása: :) nem semmi amit írtál.én a menszihez számolom amugy, a dokinak is ahhoz kéne csak nem tudom hogy 36 + 3 az nála hogy lett 40.mert ugye 40 hétre szülünk....mindegy majd a bébi babó eldönti mikor szeretne jönni csak dühített hogy ilyen béna a doki, még jó hogy nincsen fogadott orvosom mert ha egy ilyet kifogtam volna...háát...
Szióka!Nekem van fogadottam és nála a gép az uh-n mindig egy héttel idösebbnek mutatja!Ma voltam és elméletileg ma kezdtem a 28.hetet a gép szerint meg 28hetes 3napos vagyok!ez van.... könnyû szülést neked, 28hetes?kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!