Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes tegnap ota (11 db)

36+4 hetes kismama vagok, tegnap óta egyfolytában, de rendszertelenül keményedek, a hüvelyembe, mintha kést forgatnának, és a medencecsontom is feszül, mintha szét akarna szakadni, a méhszájam 1221-es, a szülés kezd beindulni?

Legjobb válasz: A keményedés természetes, de a 36. hét után nem kell magnézium erre, mert kitolhatja a szülés idejét és hosszát. A nyilallások a tágulás miatt lehetnek, ilyenkor nyílik a méhszáj, de az sem baj, mert hamarabb fogsz tágulni reméljük. Nekem ilyen nem volt 22 óra alatt tágultam 3000-nél már bent voltam 5 percesekkel és összesen 36 óra volt az egész, mindez, mert nem tágultam, erre mondta a doki kellett volna ilyeneket éreznem mint amit írsz.

A keményedés természetes, de a 36. hét után nem kell magnézium erre, mert kitolhatja a szülés idejét és hosszát. A nyilallások a tágulás miatt lehetnek, ilyenkor nyílik a méhszáj, de az sem baj, mert hamarabb fogsz tágulni reméljük. Nekem ilyen nem volt 22 óra alatt tágultam 3000-nél már bent voltam 5 percesekkel és összesen 36 óra volt az egész, mindez, mert nem tágultam, erre mondta a doki kellett volna ilyeneket éreznem mint amit írsz.
Én is pont36+4 hetes vagyok. Én már a 34 héttõl érzek ilyeneket. Hát remélem ez azt jelenti, hogy könnyebb lesz a vajúdás.
Szia!Nekem mindez 36/5 hetesen indult be.Doki megvizsgalt, a mehszajam 2211 volt.Ra egy napra elment a nyakdugom is.Doki azt mondta 1 heten belul baba lesz.Most 38/5 vagyok, es ugyanazokat erzem.Furi, de azota nem tagultam, pedig vizsgalt is a doki kezzel.Ugyhogy akar vegig is hordhatjuk, de en az elozovel ugyanezeket tapasztaltam-megneztem a terhesnaplomat-csak nem tagultam ennyire.Ugyhogy szerintem elonyben vagyunk, konnyebb lesz tovabb tagulni. Konnyu szulest kivanok!

36 hetes vagyok tegnap ota kevesebbet mozog a babam, mi lehet enek az oka?

Legjobb válasz: Szia!Erre több válasz is van. Az egyik és legegyértelmûbb magyarázat,hogy a kicsi babának nincs már annyi helye,hogy ficánkoljon anyuka pocijában és csak egy-két kéz vagy láb nyújtással jelzi anyukának,hogy minden rendben csak fogy a hely odabent. A másik és aggasztóbb válaszom amit a védõnõk is elszoktak mondani lehet hogy rátekeredett a kis nyakára a köldökzsinór és azért mozdulatlan szinte egész nap. Aggogdalomra azonban semmi ok ne félj :)Ha azonban egy két napig egyáltalán nem ad magáról jelet a baba azonnal fordulj az orvosodhoz!Minden jót nektek!6 hetes kislány anyukája.

Szia!Erre több válasz is van. Az egyik és legegyértelmûbb magyarázat, hogy a kicsi babának nincs már annyi helye, hogy ficánkoljon anyuka pocijában és csak egy-két kéz vagy láb nyújtással jelzi anyukának, hogy minden rendben csak fogy a hely odabent. A másik és aggasztóbb válaszom amit a védõnõk is elszoktak mondani lehet hogy rátekeredett a kis nyakára a köldökzsinór és azért mozdulatlan szinte egész nap. Aggogdalomra azonban semmi ok ne félj :) Ha azonban egy két napig egyáltalán nem ad magáról jelet a baba azonnal fordulj az orvosodhoz!Minden jót nektek!6 hetes kislány anyukája.
Azrt ne riogassuk rögtön az ember lányát..Ebben a melegben nem csoda ha kevesebbet mozog, nekem is kevesebbet mozog, próbáld hûteni magadat.Én egy kis törülközõvel törölgetem magamat ez tettszik is a babának, ma pl sokkal többet mozgott.Amúgy most nekem is kevesebbet mozgott a napokban-viszont az igaz, hogy be kell jelentkezzen legalább kétszer egy nap, hogy minden okés.Ha egyáltalá nem mozogna akkor irány a kház!!amúgy tényleg kevesebb a helye és sokat is alszanak állítólag szülés elõtt, sztem ha mocorog néha ne aggódj és hûtsd magad és igyál sok vizet, nekem ez bejött .HA kevesebb folyadékot viszek be nem is olyan aktív.37hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ vagyok: Köszönöm a hasznos válaszokat! Akkor nem olyan kirívó eset :) Nektek is szép szülést kívánok:) )
Megnéztem az én 33 hét+5 napos uh eredményeimet. Nálunk akkor BPD: 88 mm, OFD: 108mm, FL: 64 mm volt. Az uh egy héttel mérte idõsebbnek. Végül 38 hetesen császároztak, részben a nagy baba miatt, és 4200 g-al született meg a lányom, bár a kórházban gondolom a nagy súlyának köszönhetõen egy csepp tápszert sem adtak neki, tejem meg még nem volt, így 5 naposan 3650g-al vittem haza. Az volt a mák hogy a csecsemõsök 4000-et írtak születési súlynak a kiskönyvébe, különben gondolom haza sem engedtek volna a nagy fogyás miatt. Úgy tûnik neked is szép nagy babád lesz, olyan óriásiakat azért már nem szoktak tévedni az uh-n. Bár ilyet is láttunk már. Eddig is nagyobbnak mérték a koránál? Minden jót kívánok neked a hátralevõ kismama idõre, aztán meg szép szülést, és sok tejcsit!
Szia! Bocs az OFF- ért! Linkeld nekem, légyszives a kalkulátort! Én is(elvileg) a 33.- ban vagyok de én csak a táblázatot nézegettem és ugyebár amit én "átlagolok" az még annyira sem pontos mint egy program:) Ja, azért érdekes mert Így min. egy héttel idõsebb és miután nem tervezett baba, a menstr. is kicsit kusza, kiváncsi vagyok mit mond a gép:) Köszi!
Sziasztok! Itt a link, az én babám méretei is hasonlóak voltak a 33. héten, sõt a méhlepényem is 3. fokban érett, azóta is növekszünk, már 37 hetes vagyok, teljesen szétszakadt a hasam az elmúlt 2 hétben, pedig egy csíkom sem volt. Néha el is számolják, de valószínû nagy babánk fog születni. Könnyû szülést neked és kitartást, ne aggódj, az nem baj ha nagyobb, inkább az a gond ha kisebb. Maximum a szülést megszenvedjük, vagy nem is engedik megszülni, majd kiderül. Én már beletörõdtem, nem tudok mit tenni, pedig csupán 155 cm vagyok 48 kilóval kezdtem és most vagyok 59 kiló. Szóval nagy az esélyem a császárra. :-( Pedig még terhesvitamint sem szedtem! :-) http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html
17:52es vagyok! Köszi!

36 hetes vagyok, és tegnap óta nagyon fáj a bal oldalamon lent a petefészkemnél?

Néha be is keményedik a hasam,de ez a fájdalom nagyon durva,kisugárzik a combomba.nem tudom eldönteni,hogy ez most fájás,vagy inkább csak jósló lenne?Alig birok menni.

Legjobb válasz: A "csúnya combfájdalom" önmagában még nem utal a szülés beindulására, azért fáj annyira, mert elszorítja az idegeket, ez velem is megesett, többször össze is csuklott a lábam, amikor álló helyzetben voltam. Lehet, hogy jóslóid vannak, de ennyi idõsen ez már nem furcsa. Ha egyszerre érzel fájdalmat és keményedést, akkor az fájás szerû. Ha azonban nem rendszeresek (pontosan ugyanannyi idõnként jönnek), akkor egyelõre még várakozni kell...

A "csúnya combfájdalom" önmagában még nem utal a szülés beindulására, azért fáj annyira, mert elszorítja az idegeket, ez velem is megesett, többször össze is csuklott a lábam, amikor álló helyzetben voltam. Lehet, hogy jóslóid vannak, de ennyi idõsen ez már nem furcsa. Ha egyszerre érzel fájdalmat és keményedést, akkor az fájás szerû. Ha azonban nem rendszeresek (pontosan ugyanannyi idõnként jönnek), akkor egyelõre még várakozni kell...
Pontosan ilyen érzésem volt nekem is 2 napja éjszaka, ugyanez, csak nem keményedek. 32 hetesek vagyunk a babám nagyobb egy picit mint kellenne nekem is, és egyenlõre faros.de azóta semmi és a baba is kaparászik:-) Én is arra gondoltam valami ideg lehetett amire ráfeküdt...!
A kérdező hozzászólása: Igen, lehetséges, hogy valami ideget nyom.De hol elmúlik, hol erõsödik.Mostmár mintha az egész hasam alja fájna mensi szerûen.Várok türelmesen.

Ugye ez nem jelent semmit? 36 hetes vagyok, és tegnap óta nagyon fel vagyok puffadva. Ugye ez jel a szüléshez?

Nem érzek semmi különöset, most feltün?en jobban vagyok, eddig sok jóslóm volt és sokat keményedett a hasam, de most meg csak alig. Nyákdugó nem távozott, jövöhéten megyek dokihoz. A puffadáshoz még annyit hogy nem étkezem másként mint eddig a szénhidrát diéta miatt sem. 3 napja iszom a málnalevél teát. Lehet attól?

Legjobb válasz: A kérdésembõl kimaradt hogy ugye ez NEM jel a szüléshez! Jó lenne ha még 2-3 hétig maradna bent a pici.

A kérdező hozzászólása: A kérdésembõl kimaradt hogy ugye ez NEM jel a szüléshez! Jó lenne ha még 2-3 hétig maradna bent a pici.
Nemhiszem, hogy szülni fogsz.Akkor inkább hasmars van nem pufi.Valszeg a málnalevéltea fújt fel, az az egyetlen új az étrendedben:) Végülis valamit valamiért, nem?:DHa nagyon zavar, espumisant vehetsz be(ha jól emlékszem azt lehet terhesen)...

Tegnap este óta vannak kisebb nagyobb jóslóim, ilyenkor megkeményedik a pocim és fáj is menszi szerűen, de még csak 36 hetes vagyok. Akkor ezek a jóslók most már elkísérnek egészen a szülésig, lehet a 40. hétig is?

Legjobb válasz: Szia! Ezek a jósló fájások bármeddig tarthatnak, akár szülésig is. Persze ne arra gondolj hogy soha nem fog megszûnni, lehet holnap semmit nem érzel, holnapután megint. Bármi lehetséges. És az sem biztos ugye hogy a 40. hétig kihúzod, ki tudja? :) Könnyû szülést kívánok: 3 és fél hónapos baba anyukája

Szia! Ezek a jósló fájások bármeddig tarthatnak, akár szülésig is. Persze ne arra gondolj hogy soha nem fog megszûnni, lehet holnap semmit nem érzel, holnapután megint. Bármi lehetséges. És az sem biztos ugye hogy a 40. hétig kihúzod, ki tudja? :) Könnyû szülést kívánok: 3 és fél hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi válaszod! Remélem nem fogom minden nap érezni! :-))
Elsõ vagyok :) Nekem is 36 hetesen kezdõdtek, emlékszem akkor 2 napig voltak is, aztán már csak 1szer 1szer jöttek megint, én 39+4 hetesen szültem.
A kérdező hozzászólása: Most is fájdogál a pocim alja, de most átváltott folyamatos fájásba és nem keményedik, baba mocorog, úgyhogy remélem lassan el is múlik! Hétfõn megyek dokihoz, majd mesélek neki is! :-)) Nagyon jó kismamának lenni, de a vége azért már elég gáz, mikor nem tudok a pocitól csinálni nagyon sokat, mert abból van jó nagy! :-)) De azért kiélvezem az utolsó napokat is, mi már nem tervezünk többet, a pindur lesz a második babánk. Na jól kiírtam magam! jó babázást neked!

36 hetes vagyok.Tegnap óta szinte folyamatosan be van keményedve a hasam, néha alul görcsöl is, de inkább csak keményedik. Menjek orvoshoz?

elég rossz érzés...Nyákdugó távozását még nem tapasztaltam, nem is vérzek, egyébként holnap mennék ctg-re meg a dokimhoz...csak elég kellemetlen ez a folyamatos keményedés.

Legjobb válasz: Én elmennék, hátha kinyílt a méhszáj. Jobb ha tudsz róla, mert akkor jobban tudsz is vigyázni magatokra.

Én elmennék, hátha kinyílt a méhszáj. Jobb ha tudsz róla, mert akkor jobban tudsz is vigyázni magatokra.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ, azóta is be van keményedve, nemigen múlik el, és kétoldalt szúró fájdalmat is érzek...már hívtam az orvosom, csak nem vette fel(vissza szokott hívni) de nagyon meg vagyok ilyedve, mert még sose volt ilyen h bekeményedve maradt volna...
Szerintem nyugodtam megvárhatod a holnapot, mert a görcsölés az jóslófájás szokott lenni. Én 35 hetes vagyok, és nekem is elõfordul már. Már közel a vége, ilyenkor már minden rossz! Kitartás!

36 hetes vagyok tegnap óta kőkemény a hasam, egy picit fájdogált is és a mellem alatt (a hasam tetején) olyan fura érzésem van mintha picit zsibbadna. Mitől lehet ez? Azért a babámat rendesen érzem mocorogni, ez jó ugye? !

Legjobb válasz: Amit a hasad tetején érzel, azok az ún. Braxton-Hicks kontrakciók, amik lényegében fájdalmatlan méhösszehúzódások. Ez jó jel, most gyakorol a méhed a szülésre. A haskeményedésre pedig, ha lent is érzed, szedj magnéziumot, az segíteni fog. Sok sikert a szüléshez!

Amit a hasad tetején érzel, azok az ún. Braxton-Hicks kontrakciók, amik lényegében fájdalmatlan méhösszehúzódások. Ez jó jel, most gyakorol a méhed a szülésre. A haskeményedésre pedig, ha lent is érzed, szedj magnéziumot, az segíteni fog. Sok sikert a szüléshez!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!