Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes sokat (36 db)

Nem baj, ha 36 hetesen sokat mozog a babám?

Legjobb válasz: Szia! Elvileg az a jó, ha sokat mozog, még ha neked kellemetlen is.Általában azt jelzi,hogy kihasználja a rendelkezésre álló helyet. Próbáld megfigyelni, akár felírni is, hogy mikor nagyon aktív, mikor pihen õ is. Ezzel kapsz egy kis ütmutatót a szokásairól arra az idõre, ha megszületik. Kitartás és optimizmus! Minden rendben lesz!

Szia! Elvileg az a jó, ha sokat mozog, még ha neked kellemetlen is.Általában azt jelzi, hogy kihasználja a rendelkezésre álló helyet. Próbáld megfigyelni, akár felírni is, hogy mikor nagyon aktív, mikor pihen õ is. Ezzel kapsz egy kis ütmutatót a szokásairól arra az idõre, ha megszületik. Kitartás és optimizmus! Minden rendben lesz!
éppen hogy az a jó. :) nekem még most is sokat mozog pedig azt mondják hogy az utolsó pár napban be lassulnak. Hát annak ellenére én nem vettem észre :) 39+5hkm
Nekem is nagyon sokat mozog a babám, pedig tegnap töltöttem a 40.hetet, elvileg ha belassul akkor az jel, hogy készülõdik kifelé. Jó babavárást így a végére! ;)

36 hetes kismamák. Nektek is sokat mozog még a babátok? Mivel én vékony alkatú vagyok néha borzasztó kellemetlen ahogy ficánkol és sokat kifeszíti magát, érzem a fejét, fenekét.

Legjobb válasz: Igen, néha kifejezetten fáj.... De nem baj, mocorogjon csak! Múlt hétvégén 1 napig nem mozdult, teljesen kész voltam, de szerencsére azóta mocorog. Bár sokkal kevesebbet, de azt igen intenzíven :) Mindig lehet tudni, éppen melyik testrésze hol van, mit csinál. Kitartás, Neked sincs sok már hátra :) és vigyázz magadra, magatokra! Szintén 36 hetes kismami

Igen, néha kifejezetten fáj.... De nem baj, mocorogjon csak! Múlt hétvégén 1 napig nem mozdult, teljesen kész voltam, de szerencsére azóta mocorog. Bár sokkal kevesebbet, de azt igen intenzíven :) Mindig lehet tudni, éppen melyik testrésze hol van, mit csinál. Kitartás, Neked sincs sok már hátra :) és vigyázz magadra, magatokra! Szintén 36 hetes kismami

36 hetesek vagyunk, és eléggé aktív a kisbabám, elég sokat mozog, ez nem azt jelenti, hogy kicsike? Úgy értem, hogy azt mondták, hogy nem kevesebbet fog majd mozogni, mert nem lesz elég a hely neki ott bennt. Mekkora lehet most?

Legjobb válasz: Szia! Én is 36 hetes vagyok, két napja voltam ultrahangon és majdnem 3 kg-os a "picike", és folyton mozog, abszolút nem kevesebbet mint elõtte.

Szia! Én is 36 hetes vagyok, két napja voltam ultrahangon és majdnem 3 kg-os a "picike", és folyton mozog, abszolút nem kevesebbet mint elõtte.
Hát igen.Valóban azt mondják, hogy ennyi idõsen már nem mocorognak a babák annyit, mert kevés a helyük, de ez a nagy általánosság.Nekem például még a szülés napján is mocorgott nem is kevesett és 3480gr lett a kisfiam.
Ne aggódj akkor is sokat mozognak amikor nagyok.Nekem sokat az volt az érzésem, hogy a hafalamon bújnak ki, mint az alien.
Én úgy tudom, hogy nem kevesebbet mocorognak, hanem nem olyan intenzíven, olyan erõssen érezzük a mozgást, mint mikor még nagyobb hely volt nekik. Az én babám egész nap meg sem áll, hiszen álmukban is mozognak, de már nem tud olyan nagyokat rúgni, mint amikor még kisebb volt. Inkább csak nyomkodja magát. Minden jót! 33 hetes kismama.


Az orvosom 3 kg-ra jósolta a kisfiunk súlyát a 35. héten, mostmár 36 hetes vagyok. Ez tényleg sok?

Mindenki azt mondja,hogy nagy babánk lesz,f?leg most hogy mondta a dokim a súlyát.De azt az orvosom is hozzá tette,hogy ez csak saccolás,mert nem lehet 100%-an megállapítani.Nálatok milyen id?ben,milyen súlyt mondtak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 36. héten 3,5 kg-ot, s 38.-on született 3,8 kg-mal. Azonban a szobatársamnak 36. héten 3 kg körüli babát saccoltak, s 5,1 kg lett a baba a 40. héten. Hát ezt jól elmérték.

Szia! Nekem 36. héten 3, 5 kg-ot, s 38.-on született 3, 8 kg-mal. Azonban a szobatársamnak 36. héten 3 kg körüli babát saccoltak, s 5, 1 kg lett a baba a 40. héten. Hát ezt jól elmérték.
fiam 37+6:3600 gr., 40+6: 4400 grammal született lányom: 37+1:3301 gr., kiírt napon 3950 grammal született
nekem a 36. héten 3, 2 kg-ra saccolták a fiamat, majd 40+3 napra 3, 6 kg-mal született természetes úton (az utolsó héten már nem nõtt) ezek a számok is csak hozzávetõlegesek, szerintem nem sok
Szia! Nem sok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a vélaszokat!Boldog babavárást/babázást mindenkinek!!! :-)

36 hetes terhes vagyok ma voltam a rendes 36. heti vizsgálaton de reggel óta megnött a folyásom mennyisége olyan mintha bepisiltem volna vizszerü és elég sok ez ilyenkor már normális?

szerintem ez nem lehet a magzatviz!

Legjobb válasz: Szerintem kérdezd meg a védõnõdet vagy hívd fel az orvosodat ez ügyben és ha kell holnap menj vissza hozzá. Elképzelhetõ hogy elkezdett szivárogni a magzatvíz. Azzal pedig vigyázni kell mert fertõzést lehet kapni és az már a babát is érinti. 36 héttõl már bármikor szülhet az ember, lehet kinyiltál azóta hogy a dokinál jártál. Nõvérem délelõtt volt orvosnál minden rendben volt, zárt volt a méhszály és este meg már ment szülni 38 héten.

Szerintem kérdezd meg a védõnõdet vagy hívd fel az orvosodat ez ügyben és ha kell holnap menj vissza hozzá. Elképzelhetõ hogy elkezdett szivárogni a magzatvíz. Azzal pedig vigyázni kell mert fertõzést lehet kapni és az már a babát is érinti. 36 héttõl már bármikor szülhet az ember, lehet kinyiltál azóta hogy a dokinál jártál. Nõvérem délelõtt volt orvosnál minden rendben volt, zárt volt a méhszály és este meg már ment szülni 38 héten.
Én teljesen eggyetértek az elõttem szólóval, ami a válaszát illeti..
Szia! Nem volt durva a vizsgálat?Mert sokakat hallok errõl panaszkodni az utolsó idõkben. Szerintem is járj a végére, ha nem múlik a folyás.Mert lehet természetes is de lehet a vized is.Úgy tudom, lehet valami tesztcsíkot venni a gyógyszertárba, ami kimutatja, ha magzatvíz a van a folyásban.Egyébként nekem a lányommal vagy 2 hétig szivárgott, és hiába mondtam a dokimnak:( Azt mondta, az csak folyás lehet, és mikor indította a szülést, akkor mondta, hogy felül volt kicsit repedve a burok, ezért szivárgott a víz.Fertõzést is kaphatott volna a babám:( Sok szerencsét, könnyû szülést

36 hetes kismama vagyok, 54 kg-ról indultam és most vagyok 70 kg! Sok ez a 16 kg hízás? Hány kg hízás várható az utolsó hónapban? Mennyi fog lemenni kb szülés után 1 héttel?

Legjobb válasz: Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.

Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.
Általában azt mondják, hogy 9-13 kiló a "megengedett". Szerintem meg amíg sem a vérnyomásoddal, sem a cukroddal nincs baj, addig nem az számít, mennyi a plusz! Azért a 20-30 kiló már kicsit sok. :) Az változó, hogy kinek mennyi megy fel utolsó hónapban, mert van olyan, akinél újra elõjön az étvágytalanság. Szóval ez is egyénfüggõ lehet és az is persze, hogy mennyi megy le utána. Attól is függhet a leadott kiló, hogy szoptatsz-e.
Ja amúgy kiegészíteném magam: a szülés után fõleg a baba súlyával, a méhlepény súlyával és a víz súlyával leszel kevesebb, de van olyan, aki az elsõ hetekben nagyon sokat leadott.
Ne azzal foglalkozz, hogy hány kilót híztál és még mennyit fogsz. Én örültem volna ha eljutok 36.hetes korig :( Örülj inkább, hogy egészséges babád lesz és majd úgyis fogyni fogsz szülés után és szoptatás alatt. Egyébként teljesen egyénfüggõ. Van aki 35 kilót szed fel és pár hónap mulva leadja, de ismerek olyat is aki fogyott a terhessége alatt és miután megszült, meg elhízott.
Én vékony voltam szülés elõtt, terhesség alatt 21 kiló jött fel rám, mondjuk a végén már vizesedtem is. Mikor 3 hetes volt a kisfiam, akkor álltam elõször mérlegre és pont annyi voltam mint szülés elõtt. Most ismét babás vagyok, a rosszullétek miatt 3 hétig csak feküdtem, így már 10 hetes van rajtam 2-3 kiló pluszban, de nem érdekel:) Majd lemegy, ezen nem szabad idegeskedni!
Mi a 37. hétben vagyunk, és 55 kg-ról indulva ( 170cm ) most 72-nél tartok. Hát nem kevés. Az elején se volt gondom az evéssel( minimális émelygét volt csak), és most is tudok kajálni rendesen. Egyedül Anyum szólogat be néha-ami idegesít ( Õ picit engem félt emiatt ) de amúgy mindenki azzal jön hogy alig hízhattam, mert hátulról pl. szinte semmi nem látszik rajtam. Elõlrõl persze annál inkább... egy jó nagy poci :) , és nagy mellek. Hát ez van. Babóka sem kicsi mondjuk :) de azért nem indokolt hogy ennyivel több legyek. De mindegy is, a lényeg hogy egészség legyen ( Babókával minden rendben legyen ), a kilók meg majd lemennek azért valamennyire. Ahogy itt olvasgattam, teljesen egyéni hogy ki mennyit/milyen ütemben hízik, és hogy utána hogy adja le a kilókat.
Szia. Én az elsõ terhességem alatt 50kg-ról indultam és voltam 78 is...76-tal szültem. Semmmi bajunk nem volt. Most 31 hetes vagyok és ismét 50-rõl indultam (tehát lemegy) és most elhagytam a 70-et. Semmi jele a vizesedésnek vagy bárminek:D Ha jól érzed magad akkor ne izgulj a kilókon. Ja az elsõval a szüléskor pont 10 kg ment le, ebbõl 4130 volt a baba, majd hónapok alatt a többi mivel szoptattam és kellett a kaja:D További gondmentes pocakoskodást:D:D
Szia!Én 23 hetes kismama vagyok a harmadik babát várom.6kg +súllyal kezdtem a terhességet(76 kg-al)ma áltam a mérlegre, eddig 8 kg jött fel.Amúgy sem vagyok egy egyszerû alkat, mindig gondjaim voltak a súlyommal.Lányommal 30 kg-ot híztam , de most semmiképpen nem szeretnék debella lenni, most kicsit aggaszt a súlygyarapodásom, már sószegény diétáznom is kell mert be-bevizesedek.Hát ez van.Sztem ne aggódj , olyan vészesen sok már nem fog felmenni ez alatt a pár hét alatt.Kellemes babavárást kívánok!
Szia! Én ugyanennyit híztam mint te. Kb 18-20 kg jött fel rám a végére. Amikor 11. hónapos volt a kisfiam és teherbe estem a másodikkal 2 kg-val könnyebb volta mint annak elõtt. Szülés után rólam 6-7 kg-nál több nem ment le de nem is lesz idõd arra hogy ezzel foglalkozz!

35-36 hetes kismamaik nektek is sokat keményedik a pocakotok? És az alvássál hogy álltok?

Még éjszaka is sokszor keményedik ami eddig azért nem volt jellemz?!A h?ség miatt van?Éjszaka szinte semmit nem alszom, ti is így vagytok vele?

Legjobb válasz: 33 hetes vagyok, es egyatalan nem tudok aludni. Tegnap ejjel 3-kor megcsinaltam a parom szendvicseit, gondoltam akkor nem kell 6-kor, ha megis sikerulne elaludni, de nem sikerult, ugyhogy 6-kor siman kikisertem, mikor ment dolgozni. :-( Dog faradt vagyok, de nem tudok aludni. :-( Es igen, kemenyedek ejszaka is.

33 hetes vagyok, es egyatalan nem tudok aludni. Tegnap ejjel 3-kor megcsinaltam a parom szendvicseit, gondoltam akkor nem kell 6-kor, ha megis sikerulne elaludni, de nem sikerult, ugyhogy 6-kor siman kikisertem, mikor ment dolgozni. :-( Dog faradt vagyok, de nem tudok aludni. :-( Es igen, kemenyedek ejszaka is.
Egyre többet. Meg fáj is a hasam, mintha meg akarna jönni a mensim. Aludni még tudok, de félek, hogy nem sokáig. Inkább a meleggel van bajom. 35+4hkm
Sokat kemenyedik nekem is, bar en 24 fokos orszagban vagyok. Viszont aludni en sem tudok vmi jol, ami neha mar eleg bosszantova valik, a hasamban meg olyan fajdalom van neha, mint akit isten igazabol hasba rugtak...

Majdnem 36 hetesen a 16 kiló plusz az nagyon sok?

Nem mintha tehetnénk per pillanat bármit,csak kíváncsi vagyok.:)

Legjobb válasz: Nem sok, fõleg, ha nem indultál (jelentõs) túlsúllyal. Ha kifejezetten karcsú voltál, akkor a baba születéséig akár 20 kilo is rád jöhet, az sem katasztrófa. Ha sok plusz volt rajtad elõtte (pl. 100 kilo fölött indultál), akkor persze kicsit kevesebb hízás lenne ideális.

Nem sok, fõleg, ha nem indultál (jelentõs) túlsúllyal. Ha kifejezetten karcsú voltál, akkor a baba születéséig akár 20 kilo is rád jöhet, az sem katasztrófa. Ha sok plusz volt rajtad elõtte (pl. 100 kilo fölött indultál), akkor persze kicsit kevesebb hízás lenne ideális.
A kérdező hozzászólása: Kb. 10 kiló pluszom volt elõtte.
Unokatesóm 36 hetesen szült, akkor tartott 18 kilónál...9 kiló maradt rajta, azóta sem megy le neki...rajta kb 15 kiló plussz volt amikor terhes lett. De szerintem nem érdemes ezen izgulni. Az utolsó hetekben már kevesebbet fog nõni a súlyod. És minek izgulni azon amin nem tudsz változtatni, nemigaz?
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! Az utolsó válaszolónak igaza van: ez van ezt kell szeretni.:)
Szia! 37 hetes vagyok és 15 kg jött fel rám, 165/ 52 -rõl indultam most 67 vagyok. Nem szólt érte sem a doki sem a védõnõ. Igaz az utóbbi 2-3 hétben elkezdtem vizesedni, addig csak 10 kg jött rám. Szoptatás alatt lemegy, hameg nem akkor meg ha elõtte sovány voltál akkor még jól is jöhet.
Szia! Szerintem nem sok! Én 25 hetes kismama vagyok, és 14 kg-t híztam, mondjuk vizesedem is sajnos! :( Sokan mondják, hogy nem is látszik rajtam, hogy ennyit híztam. Különösebben nem érdekel addig, amíg nem veszélyes a babára, majd szülés után lemegy vagy a szoptatással, vagy a tornával! (Mondjuk nekem nem igazán volt feleslegem.)

36-hetes pocis vagyok! (elsö baba) Tényleg az első baba sokára születik meg és nagyon fájdalmas?

NAGYON FÉLEK,LASSAN ITT AZ IDÖ!NEKTEK HOGYAN MENT?

Legjobb válasz: Ez szerintem mindenkinél más. Az én babám nem jött késõbb, viszont sokáig tartott nagyon. A sógornõm babája viszont "pillanatok" alatt megvolt.

Ez szerintem mindenkinél más. Az én babám nem jött késõbb, viszont sokáig tartott nagyon. A sógornõm babája viszont "pillanatok" alatt megvolt.
Nekem 2 óra alatt született meg a babám (elsõ). Fájt, fájt, de én azt hittem, hogy rosszabb lesz. Valahogy az egésztõl sokkal jobban féltem, mint amilyen végül lett. Ha tudom, hogy ilyen lesz, nem félek elõre feleslegesen :) :)
Ha félsz tõle, csak leblokkolódik benned az egész folyamat. Próbálj meg egyáltalán nem gondolni a szülésre, max. a kisbabádra hogy milyen aranyos lesz, milyen jó lesz együtt stb. Én egyáltalán nem féltem a szüléstõl, fogalmam se volt mire számítsak mert nekem még csak jóslóim se voltak. 5 óra volt vajúdással együtt a szülésem, nagyon gyorsan meglett a baba pedig elsõ gyermek:) 2 változat van, ha mondjuk 10-12 órás a vajúdás akkor sokáig tart úgy érzed, de a fájások között kcisit tudsz pihenni, ellazulni. Nekem mivel gyors volt, ezért olyan hirtelen értek össze a fájásaim hogy el se hittem, de ennek meg az az elõnye hogy hamar meglesz!! Ne aggódj minden oké lesz!! Mikor már ott vagy úgyis tudod h rajtad múlik a dolog és megtáltosodsz hidd el:)
Egyén és gyerekfüggõ. A barátnõm 2, 5 óra alatt végzett a vajúdással együtt, nekem 20 óra volt. Változó, de ne félj tõle! Az a legzseniálisabb benne, hogy nem fáj állandóan, hanem a fájások között vannak szünetek, van idõ pihenni. Annyira egyébként nem fáj, mint amennyire félnek tõle és amilyen rémmeséket lehet hallani a szülésrõl. És hozzátenném, hogy teljesen normál úton szültem a fiamat, 39cm volt a fejkörmérete, szóval nem volt kicsi. Nem kértem fájdalomcsillapítást sem és mégis már akár azonnal szülnék mégegyet, pedig még csak 6 hónapos a kicsim. De ha nagyon félsz a szüléstõl, akkor kérj eda-t, akkor nem érzel állítólag semmit. Könnyû szülést kívánok!
Nekem is 1. baba, 6 óra alatt született az elsõ fájástól az utolsóig. Csak tartogasd majd az erõd a kitolásra, akkor lesz rá nagy szükséged. Ne izgulj, szinte maguktól alakulnak majd az események!!
A lényeget kifelejtettem. 13:15-kor megszületett a nagyfiam 3500 gr-mal. Ja és a férjem nem merte elvágni a köldökzsinort így megkérdeztem elvághatom-e én. Így én vághattam el ami szerintem elég vicces. Majd írj hogy hogy sikerült ha az eszdbe jut. Bár nem baj ha nem mert lesz elég dolgod. pihenj sokat míg van rá idõd!
A kérdező hozzászólása: oké megirom!nem felejtem el!köszönöm aranyos vagy!!
Szerintem pedig készülj fel a legrosszabbra. Nem riogatni akarlag, de talán akkor kellemesen fogsz csalódni. Nekem reggel 5:00-kor kezdõdtek a fájások, ami még nem volt vészes. Bementem a kórházba, és rögtön befektettek a vajúdó szobába. 10:00-kor megnézett a dokim, de semmit nem tágultam. Tök zárt volt a méhszájam. Elrepesztette a magzatburkot, és akkor kezdõdött kegyetlenül a fájás. Du. 1-kor császároztak, mert akkorra sem tágultam semmit. A babám lábára tekeredett a köldökzsinór, emiatt nem tudott lejönni. A császár egy megváltás volt! Könnyû szülést kívánok!
Nekem nagyon hamar ment. REggel 9-kor elment a viz, délre meglett a pici lány gátmetszés, és minden más ilyen dolog nélkül! NE félj, bármi is lesz, gondolj arra, ez életed legszebb napja lesz!! könnyü szülést!!
én az elsõ babámat 1.5 óra alatt szültem meg mindennel együtt és ebbõl 28 percet voltam szülõszobán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!