Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes napos (16 db)

37 hét 3 napos terhes vagyok. Ha a 36 hetesen 3200 grammnak mérték a babát és jól mértek, szerintetek milyen születési súlyra számíthatok? Olyanok írjanak légyszi, akik már szültek.

Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Szió. Igaz én még nem szültem,de én pont tegnap voltam 36 hetes Uh-on,és nekem is pont 3200g-ra becsülte meg a doki a súlyát.Nekem azt mondta,hogy mire megszülök olyan 3400g lesz,csak azt nem értem,hogy hogyan,amikor az utolsó hetekben heti negyed kilót hízik a baba.De ha csak 20 dekával is számolok és ha bent marad a 40.hétig és pontos volt a becslés akkor sem 3400g lesz hanem 4000g. :/ Hát nagyon kíváncsi leszek,hogy mekkora súllyal és hány centivel fog megszületni a kisfiam. Bocsi egyébként,hogy írtam. Könnyû szülést neked :) 36+2 hkm

Szió. Igaz én még nem szültem, de én pont tegnap voltam 36 hetes Uh-on, és nekem is pont 3200g-ra becsülte meg a doki a súlyát.Nekem azt mondta, hogy mire megszülök olyan 3400g lesz, csak azt nem értem, hogy hogyan, amikor az utolsó hetekben heti negyed kilót hízik a baba.De ha csak 20 dekával is számolok és ha bent marad a 40.hétig és pontos volt a becslés akkor sem 3400g lesz hanem 4000g. :/ Hát nagyon kíváncsi leszek, hogy mekkora súllyal és hány centivel fog megszületni a kisfiam. Bocsi egyébként, hogy írtam. Könnyû szülést neked :) 36+2 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
A fiam a 26hetes Uh: 1190gr. A 32 hetesen 2200gr és a 36 hetesen: 3400gr. 39+1-re született: 3.880gr-al :) És csak mondom bíztatásként: a szülésem 2 óra volt összesen, és nagyon könnyen kijött ez a majdnem 4 kilós gyerek :) Ne izgulj! Sok sikert!
36 hét 4 naposan volt 3250 gramm, 38 hét 4 naposan 3650. 40 hét 5 napra született 3800 grammal. A doki szerint az utolsó 4 hétben már nem "hozzák" a heti 250 grammot, én is féltem hogy 4 kg felett lesz, de a doki a 36 hetes eredmény alapján azt "jósolta" hogy 3600-3800 lesz. És ez teljesen bejött, igaz a felsõ határ, de késõbb is született 5 nappal a kiírásnál, szóval volt még kis ideje gyarapodni. Amúgy a 3800-as babát simán kitoltam 20 perc alatt, 1 cm-s vágással megúszva az egészet. Teljesen egyéni hogy ki mekkora babát tud megszülni, van aki egy 3500-ast sem tud és van aki a 4800-ast is simán megszüli. Elõre ne félj ilyenektõl!
Szerintem nem kell adni arra, hogy mit mérnek. Nekem olyan szinten mellé lõttek, hogy félelmetes. Egyik barátnõmnek meg azt mondták kicsi a gyerek aztán óriás bébi lett. A csontok méretébõl próbálnak számolni, de ez nem fedi a valóságot.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy írtál, ezek szerint nem csak nekem mértek ilyen nagy súlyt:D Szerintem is több lesz 3400-nál ha már most 3200 mivel úgy tudom, hogy 200 grammot is hízhat most már 1 hét alatt.Könnyû szülést kívánok Neked is!
Ha pontos a mérés és ha a 40. hétig bent marad a pici akkor szerintem 3800-4000 körül. De sajnos elég pontatlanok ezek a mérések. Nekem a második lányomnál mértek a szülés napján reggel 3300-at, este megszületett 2900-al. Kétlányos 36hkm.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!Kicsit aggódom, hogy nem nehezebb-e megszülni egy 4 kilós babát, mint egy 3-3, 5 kilósat.
Nekem nem mértek szülés elõtt, bár császár volt, úgyhogy nem volt érdekes mekkorát "nyomok" ki. Nekem azt mondták, hogy az utosó négy hétben heti 250 gr-ot is hízhat a baba. Úgyhogy 4 kg körül számolhatsz.Nekem a 32. héten mértek utoljára 1900 gr-ot, 8 hét múlva 3500gr mal született.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!
1-es vagyok. Nekem csak véletlenül esett egy napra a szülés és az uh:) Épp, hogy hazaértem uh-ról, indulhattam mert vissza mert elkezdõdtek a fájások:D Elsõ babával nem volt uh szüléskor. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!És mindig a szülés elõtt mérnek uhn súlyt?
Szia! Nekem is 36 hetesen volt a kisfiam becsült súlya 3200gr. 38 hetesen több mint 3500gr-ra saccolták. Kiírt napon szültem 3880gr, és 51cm-s babát.

36 hetes 5 napos magzatnak jó ez a bpd:88mm? az uh-n láttam h olyan ovális a feje a babának. másoknál mindig nagyobbat látok.

egyébként fiú lesz.

Legjobb válasz: A kisfiamnak kerek 36 hetesen volt 88 BPD-je.Kiírt napon született teljesen normális fejecskével 34cm

A kisfiamnak kerek 36 hetesen volt 88 BPD-je.Kiírt napon született teljesen normális fejecskével 34cm
A kérdező hozzászólása: de örülök! köszi h írtál!:) a súlya mekkora volt 36 hetesen és mennyivel született?
Jó a méret! Ha nem lenne normális a feje alakja vagy mérete, azt a doki megmondaná!
A kérdező hozzászólása: köszi h írtál! ez a doki nem is mondott semmit igazából..látszott rajta h már túl akar lenni az egészen és siet haza..
elsõ vagyok 2900gr volt a 36 hetes uh-n
szintén elsõ vagyok, 3420gr 54cm-rel született

Számítás alapján 36 hetes és 4 napos terhes vagyok a mai uh alapján csak 34 hetes 1 naposnak felel meg a baba méretei. Nagy lehet a baj?

Legjobb válasz: Eddig minden rendben volt,és naptárral együtt növekedett a kicsi is?Ha igen,akkor tényleg baj lehet,h mekkor azt inkább az orvos tudná megmondani.Miért nem kérdezted meg ott helyben!?

Eddig minden rendben volt, és naptárral együtt növekedett a kicsi is?Ha igen, akkor tényleg baj lehet, h mekkor azt inkább az orvos tudná megmondani.Miért nem kérdezted meg ott helyben!?
Nyílván, ha baj lett volna, szólnak ott helyben. Az elõzõ hozzászoló inkább ne netezzen. Nem tudom, hogy esne neki, ha ráhoznák a frászt! Ne aggódj, mindenfélét mondanak, különben sem tudják pontosan lemérni. Üdv egy 35 hetes kismama, akinek meg a babája feje nagy.
Ne aggódj, a terhesség utolsó harmadában ütköznek ki a babáknál is az alkati adottságok. Az uh-s számítás csak egy átlagos méretet vesz figyelembe, lehet, hogy a te babád egyszerûen kicsit kisebb vagy vékonykább lesz, de ettõl még teljesen egészséges! Meg aztán a magzatok sem növekednek egyforma ütemben, egyszer lassabban, aztán majd behozzák a lemaradást. Azért merlek bíztatni, mert velem is hasonló volt az eset, az utosó egy-másfél hónapban lassabban növekedett a babám, mint az az uh-s számítás alapján kívánatos lett volna. Riogatott is az orvosom, hogy el van maradva a fejlõdésben, de nem lett semmi baj, a 40. héten született, pont 3 kg-mal. Ilyen esetben szoktak végezni egy olyan uh vizsgálatot, amivel a köldökzsinor erek áramlását nézik, hogy kizárják, nem attól lassabb-e a fejlõdés, mert rossz a baba vérellátása. Gondolom, ez az ordvosodnak is eszébe jutott, ha õ úgy látná, hogy baj van.
De az is lehet, hogy tényleg 34 hetes, és el lett számolva.
Szia ne agodj nekem is ugyanezt mondtak 16 hetesen most 35 vagyok es mar mast mondanak a fontos, hogy jol erezd magad


Szerintetek etikatlan, ha hamarabb abba hagynam a mg szedeset 36 hetesen es 4 naposan, hogy beinduljon a szules, mivel cukorbeteg kismamakent felek, hogy baja esik a babanak?

A mellkasa most 4-5 mm-rel nagyobb azt mondta az orvos, hogy ez nem szamottevo, a magzatviz is normalis es a flow-ja is, de nagyon kivanos vagyok es felek, hogy nem tudom tovabb betartani a dietat es szerintem a nem dietazassal tobbet artok, minthogy hamarabb kijonne a baba. A mg-t most alapbol azert szedem, hogy ne induljon be a szules, mert koraszules fenyegetett minket. De ha most kb abbahagynam 37. hetre jonne a baba. Felek, hogy kart teszek benne akaratlanul.

Legjobb válasz: Aki cukorbeteg élethosszig diétázik, nem pár hétig-hónapig.

Aki cukorbeteg élethosszig diétázik, nem pár hétig-hónapig.
Szerintem ha megfelelõ súlyú a baba és minde rendben van akkor befejezheted!Én megértem az aggódásod igaz nekem elsõ baba de én is mindent megtennék ! És szerintem se lehet könnyû diétázni ennyi ideig! Boldog babavárást a továbbiakban!
Hagyd aba nyugodtan a mg szedését, de ettõl függetlenül elképzelhetõ hogy 40 hétig kihuzod.
Szerintem egy magnézium nem tart vissza egy szülést. Ebben biztos is vagyok.
Én is abbahagytam de nem jött hamarabb a kiscsajszink. 39 hétre szültem és a 36 hetet betöltve hagytam abba hasonló okok miatt.
Szerintem meg attól hogy abbahagyod, nem biztos hogy megszülsz. Ismerek olyat, aki visszatartáson volt 30 hetesen, aztán meg majdnem indítani kellett. Nekem az ikrekkel görcsoldót írt a doki (nem görcsöltem, csak megelõzésnek), na hát olyan bélgörcsiem voltak tõle hogy 3 nap alatt jöttem helyre és bírtam kiegyenesedni. Nem szedtem, csak ha igazán görcsöltem. Nem lett semmi bajunk. 36 hétre születtek, de nem ezért, és nem is voltak ahhoz képest kicsik õk sem, 2 kg felett. Tedd ahogy a szíved diktálja, meg el is számolhatták, nem feltétlen azért nagyobb a baba mert cukros vagy. Boldog babavárást!
Szerintem ezt a maradék idõt már kibírhatod a diétáddal, nem biztos, hogy a babának jót tenne, ha elõbb születne. Szedd össze magad és légy erõs, a baba mindennél többet ér! :) Kitartás, szerintem kövesd az orvos utasításait. Nekem a 36. héttõl alapból nem kellett szednem semmit már, de ha neked javasolta az orvos, akkor tartsd is be az utasítását.
A kérdező hozzászólása: hala istennek nekem csak terhesseg alatt van, de valoszinu, hogy megmarad vagy visszajon, mert nalunk mindenki cukorbeteg. Hat nem is ismerek olyan cukorbeteget aki nem csal a dietaban van aki egyaltalan nem tartja be, de mas magadban kart tenni vagy a bababan. De most nem a dieta a kerdes, hanem a mg abbahagyasa.
A kérdező hozzászólása: Nem konnyu tobb honapig dietazni es sajnos van, hogy nem tudom betartani, amit neha ugy erzek epp esszel sem tudom megallni, hogy valamit ne faljak be. Nem hiszem, hogy barki tud ilyen sok ideig dietazni helyesen.
Most már 2 hetet nem bírsz ki??? Hagyd abba a Mg-ot a betöltött 38. héten mondjuk, akkor 39. héten megszületik, baja se lesz, és te se halsz bele még 2 hét diétába.
Látogass el egy Update pékségbe, vegyél valami finom péksütit vagy hûtött desszertet, edd meg és meglátod, jobban leszel tõle lelkileg ésxa cukrod se fogja bánni! Kitartást!

Hüvelybe nyílaló fájdalom, minek a jele lehet? Szülés? 36 hetes és 5 napos terhes vagyok.

leginkább akkor van ha megyek, a medencecsontom is angyon fáj majd széttörik folyamatosan fáj szerintetek?

Legjobb válasz: A szülés az görcsös fájdalom, szerintem csak tágul a medencéd,a baba illeszkedik be a szülõcsatornába. Nem szállt lejjebb a hasad?

A szülés az görcsös fájdalom, szerintem csak tágul a medencéd, a baba illeszkedik be a szülõcsatornába. Nem szállt lejjebb a hasad?
Szia, nekem 32 hetesen volt ilyen nyílaló fájdalom, aztán másnap véreztem is, nekem ekkor kezdett el kinyílni a méhszáj, kaptam rá gyógyszert, de csak 36 hétig kellett szedni, szerintem ha már nyílik is a méhszájad esetleg beindul a szülés ilyenkor már nem gáz, szóval készül a tested a szülésre!

36 hetes 2 napos vagyok, ha most megszületne a babám még koraszülött lenne? Ha igen meddig? És hány nap lennék a kórházba?

Legjobb válasz: A koraszülés a betöltött 37. hét elõtti szülés, amely az összes élve születés 11%-ában fordul elõ. Minden újszülött, akinek a születési súlya 2500 gramm alatt van, kissúlyú újszülött.

A koraszülés a betöltött 37. hét elõtti szülés, amely az összes élve születés 11%-ában fordul elõ. Minden újszülött, akinek a születési súlya 2500 gramm alatt van, kissúlyú újszülött.
Nem csak az idõtõl függ, akivel együtt szültem õ 35 hét 4 napra szült, de nem volt koraszülött a babája, mert nem kellett neki a légzésben segíteni és a súlya sem volt kicsi. 2400 grammal született. Elvileg 2500 alatt kora, de nem csak a súly számít.
Megint én vagyok! A kórházi ellátás függ a baba állapotától.
Elvileg 37. héttõl már nem számít koraszülöttnek a baba. Egyébként meg egyén függõ. Van olyan, hogy 37 hetes baba is éretten érkezik a világra és van olyan is, ha mondjuk valami trauma miatt indul meg a szülés és még szükség lett volna arra a pár hét fejlõdésre méhen belül. Az, hogy koraszülöttnél mennyi idõ a kórház, nos, ez attól is függ, mennyire fejlett már az újszülött. A Te eseted eléggé határeset, még az is lehet, hogy mivel itt valójában csak 5 nap különbségrõl van szó, hogy érett lenne a babád és nem igényelne különleges törõdést. A biztos az, ha megteszel mindent azért, hogy lehetõleg minél közelebb szülessen meg a kiírt idõponthoz. Pihenj sokat és ne csinálj olyan dolgokat, amik beindíthatják a szülést. Ha viszont olyasmit érzel, hogy lehet, hogy elindult a bébi, akkor azt már csak orvossal beszéld meg.
Sajnos vàlaszt nem tudok adni! Csak azt nem értem miért jut eszedbe ilyesmi? Van valami oka? Ha nincs akkor, eszedbe se jusson ilyen! :) Bocsi hogy beleszoltam!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Vannak jóslóim, ma voltam NST-n és a doki azt mondta jó az eredmény de lehet hogy kicsit hamarabb találkozok majd a babómmal!Egyébként jól vagyunk! :)

Mennyire lehet megbízni az ultrahang által adott terhességi korban? Ha azt mutatja, hogy 36 hetes és 3 napos vagyok akkor tényleg annyi?

Legjobb válasz: Szia. Ebben a korban már egyáltalán nem pontos, mert az uh-os gép a mért értékek alapján kidob egy terhességi kort, és azért ilyenkor már a baba méretét jócskán befolyásolja a genetika. A legelsõ uh. a legpontosabb, egész terhesség alatt az a mérvadó.

Szia. Ebben a korban már egyáltalán nem pontos, mert az uh-os gép a mért értékek alapján kidob egy terhességi kort, és azért ilyenkor már a baba méretét jócskán befolyásolja a genetika. A legelsõ uh. a legpontosabb, egész terhesség alatt az a mérvadó.
Nem tényleg a gép a baba mért méretei alapján kiszámolja, hogy a magyar átlagember méreteihez képest mekkora korú lehet a magzat, de nem személyre szabott az uh készülék ezért mondják két hét ide -oda eltérés elõfordul.
A kérdező hozzászólása: Végül is az utsó mensi elsõ napja 2007.november.16 tehát augusztus 22-re vagyok kiírva a kiskönyvember 25.-e van nem tom miért viszont az uh szerint mikor a 36 hetesre mentem akkor mutatta a 3 napos értéket így meg augusztus 19 a szülés várható idõpontja most akkor mi van ilyenkor??? ?:D
Az, h majd ha kíváncsi lesz a világra az a baba, akkor kijön! :D Amúgy az UH-ra ilyenkor már tényleg ne adj!
A kérdező hozzászólása: persze ezt tudom amit leírtál.A 12.uh-n tényleg 12 hetes volt a baba tehát akkor nem volt eltérés.Csak az érdekel ha nem szülök meg addig akkor mikor indítják a szülést?melyik értékhez viszonyítva mert az nem jó ha sokat marad bent idõ után.Ezért félek egy kicsit meg aztán pánik is van mivel holnap leszek 39 hetes és azért már jöhetne bár csak 1 kg-ot híztam mégis nagyon nehéz.Jó babavárást mindenkinek.üdv
Az utolsó válaszoló vagyok. Az eredeti uh alapján meghatározott idõponthoz képest nézik, hogy mikor van a betöltött 40 hét, a többivel te ne is foglalkozz, csak azzal, ami a kiskönyvedben van. Ha holnap vagy betöltött 39 hetes, akkor egy hétig még biztosan nem vagy túlhordásban, indítani sem fognak (ha nincs egyéb ok, de ne legyen). Az, hogy mikor indítanak orvostól függ, van aki már két nap után, van aki a két hetet is megvárja, nagy átlagban én egy hét túlhordást engednek meg. Persze mindezt csak akkor, ha a magzatvíz tiszta. Ne is gondolkozz ezen, lehet, hogy már jövõhéten kint lesz a babád! Sok sikert!
Szerencsére ellenõrzik, h milyen a magzatvíz, és h van a baba. Ennek alapján hagynak rá 1-2 hetet, de orvosa válogatja, h mennyit. Ne aggódj ezen! Kitartás, már nincs sok! :)
Az a lényeg, hogy a szülésnek csak várható idõpontja van, pontosan meghatározható ideje nincs. Ha meg akar a babád születni, akkor megszületik majd. A legtöbb elsõ terhességnél úgyis túlhordja az ember pár nappal, az orvosok, tudják, hogy hány nap után kell beindítani a szülést.

36 hetes +4 napos terhes vagyok! Az utóbbi napokban elég ingerlékeny és hisztis vagyok. Ez normális ilyenkor?

Az egész terhességemet nagyon jól viseltem, a 3-4 hónapban voltak néha hangulat ingadozásaim, meg ingerlékenység, de azóta nem, és most kb. 1-másfél hete újra kezd?dött.És nem tudok magammal mit kezden. Ez a szülés után egyébként elmúlik?

Legjobb válasz: Sajnos velem is ilyenek vannak.Én nagyon nehezen tudok megbirkózni ezekkel a hangulatváltozásokal,borzasztó szokott lenni.Szülés után is lezs még,addig amíg helyre nem áll a hormonszint.Remélem nem marad így,mert akkor megõrülök.Kitartást.

Sajnos velem is ilyenek vannak.Én nagyon nehezen tudok megbirkózni ezekkel a hangulatváltozásokal, borzasztó szokott lenni.Szülés után is lezs még, addig amíg helyre nem áll a hormonszint.Remélem nem marad így, mert akkor megõrülök.Kitartást.

36 hetes + 6 napos terhes vagyok. Egesz nap rossz volt a kozerzetem, fajdogalt a hasam, sokszor bekemenyedet, azonkivul ugy ereztem, mintha allandoan nagydolgoznom kellene. Beindulhat a szules?

Az ismeroseim mar bepanikoltattak, hogy nagyon lent van a hasam es nem sok van hatra, pedig meg benn kellene ulnie a babomnak. Ezek mar a szules elojelei?

Legjobb válasz: Ja, es izomlazszeru nyomast erzek mar hetek ota a szemeremcsontom, huvely korul, plussz meg hanyingerem is volt ma egesz nap.

A kérdező hozzászólása: Ja, es izomlazszeru nyomast erzek mar hetek ota a szemeremcsontom, huvely korul, plussz meg hanyingerem is volt ma egesz nap.
Szia! Szeritem elõfordulhat, hogy akár napokon belül megszülsz. (nekem 2 napig tartott ez az állapot a szülés elõtt) De ne aggódj, a 36. hét után már nyugodtan kijöhet a baba, már koraszülöttnek sem számít.

36 hetes es 3 napos terhes vagyok. Ma az UH-n megallapitottak hogy kevesebb a magzatviz. Szamithatok arra hogy hamarabb jon a baba?

Legjobb válasz: A nõdokink azt mondta, hogy 3 óránként cserélõdik a magzatvíz. Tehát lehet hogy épp akkor volt a cserélõdés tehát, ha a következõ UH nem lesz kevés akkor semmi gond.

A nõdokink azt mondta, hogy 3 óránként cserélõdik a magzatvíz. Tehát lehet hogy épp akkor volt a cserélõdés tehát, ha a következõ UH nem lesz kevés akkor semmi gond.
A barátnömnek is kevesebb volt a magzatviz és neki rögtön be kellett feküdnie a kórházba. Pár nap mulva megindotották mert mindennap kevesebb lett.
Én a38.hétben vagyok.Az orvos azt mondta kevesebb a magzatvizem, és öregszik a lepény.Szerinte bármikor beindulhat a szülés ezáltal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!