Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes most (75 db)

Feküdnöm kellett méhszáj miatt a 30. héttöl. Holnap leszek 36 hetes, most már nem kell egésznap feküdnöm? Megnyugodhatok? Már nem állhat fent a koraszülés?

Legjobb válasz: ha most megszületne, elég nagy az esély, hogy életerõs, egészséges baba lenne. Max. még egy kicsit a tüdejét kellene érlelni, de ez is babafüggõ.

ha most megszületne, elég nagy az esély, hogy életerõs, egészséges baba lenne. Max. még egy kicsit a tüdejét kellene érlelni, de ez is babafüggõ.
Én 33 hétre és 6 napra szültem meg a kislányomat, és a koraszülött osztályon voltunk néhány napig, de mi voltunk a koraszülöttek közt a legnagyobbak:) Nem lenne a babádnak semmi baja ha megszülnél, de azért vigyáz még magadra. Egy kicsit már azért lazíthatsz szerintem. Az utolsó hetek egyébként nagyon fontosak, nem csak a tüdõ miatt, hanem mert akkor épül be a baba szervezetébe a legtöbb vas. pl az én lányom vashiányos is volt. Vigyázz magadra jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: hát én még kb.olyan 3 hetet kiszeretnék birni, csak azt már nem szeretném végig feküdni.
Nekem is azt mondta a doki, hogy Karácsonyig pihi (akkor leszek 36 hetes), utána lehet egykicst lazábbra venni, ha bírom apoci meg egyéb nyûgöm miatt.

36 hetes terhes vagyok.3-4 napig voltak mensi szerű görcseim, elég enyhék de azért fájdogált a hasam. Próbáltam pihenni, ma már alig fáj. Most 3 napig esett az eső, lehet hogy a front miatt volt?

Most dokihoz azért nem rohanok.Akkor ezek lehetnek ilyen szülés el?tti összehúzódások.

Legjobb válasz: Nekem a 36. héttõl nagyon sokszor volt mensis fájdalmam. Sok volt a méhösszehúzódásom is, nyilallt a hüvelyem. Ennek ellenére a 40. héten szültem. Nem hiszem, hogy a front miatt lett volna. Ezek valószínû jóslófájások, szerintem ettõl még ne készülj most azonnal szülésre! Reméljük picurkád azért még vár legalább 1-2 hetet. 36 hetesen nekem 3000 grammos babát mondtak - végül 40. héten született 3300 grammal. Úgyhogy valószínû, hogy nem volt még 3 kiló 36 hetesen, inkább csak 2 és fél kiló lehetett.

Nekem a 36. héttõl nagyon sokszor volt mensis fájdalmam. Sok volt a méhösszehúzódásom is, nyilallt a hüvelyem. Ennek ellenére a 40. héten szültem. Nem hiszem, hogy a front miatt lett volna. Ezek valószínû jóslófájások, szerintem ettõl még ne készülj most azonnal szülésre! Reméljük picurkád azért még vár legalább 1-2 hetet. 36 hetesen nekem 3000 grammos babát mondtak - végül 40. héten született 3300 grammal. Úgyhogy valószínû, hogy nem volt még 3 kiló 36 hetesen, inkább csak 2 és fél kiló lehetett.
A kérdező hozzászólása: Igen, de ezek rendszeresek vagy idõszakosak voltak?

36 hetes kismama vagyok. Szerintetek normális ha 2 hét alatt 34. hétről a 36. hétre csak 20dkg-ot híztam? 58 kg- val kezdtem és most 68, 2 kg vagyok?

Legjobb válasz: valószínû hogy a babád hízott csak és te nem!:) Szerintem ezzel semmi baj nincs. Én 57.2 kg-val kezdtem és most 30 hetesen vagyok 63kg..Pedig napjában többször is eszem és nem is keveset.. A kislányommal sem híztam sokat,9 kilót..

valószínû hogy a babád hízott csak és te nem!:) Szerintem ezzel semmi baj nincs. Én 57.2 kg-val kezdtem és most 30 hetesen vagyok 63kg..Pedig napjában többször is eszem és nem is keveset.. A kislányommal sem híztam sokat, 9 kilót..
Nem gond, az is lehet, hogy fogytál. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azt hittem, hogy még az utolsó másfél hónapban hízom sokat. Örülök, hogy nem:)
szia.igen ez normális.nekem is volt hogy csak 20 dekát híztam a terhesség alatt.még viccelõdtünk is mert mondtam a védõnõnek ha nem reggeliztem volna akkor még ennyit se mért volna.én 47kilóval kezdtem a terhességet és 53kilóval mentem szülni.pedig ettem amit megkívántam, csak ilyen tipus vagyok


Kismamik! Menziszerü görcsölgetés 36 hetesen normális? Úgy 30 percig folyamatos volt, most néha-néha érzem. Meddig normális?

Legjobb válasz: Szia! Jóslóid vannak/voltak. Ez már szülésig normális, de ettõl még szülhetsz 40 hetesen is. Ha tágul a méhszjáad észreveszed mert távozik a nyákdugó. Azt mondják akkor már nem sok van hátra, nekem kerek 36 hetesen ment el a nyákdugó és 3 nappal a kiírt idõpont elõtt szültem, szóval kinek mi a kevés :)

Szia! Jóslóid vannak/voltak. Ez már szülésig normális, de ettõl még szülhetsz 40 hetesen is. Ha tágul a méhszjáad észreveszed mert távozik a nyákdugó. Azt mondják akkor már nem sok van hátra, nekem kerek 36 hetesen ment el a nyákdugó és 3 nappal a kiírt idõpont elõtt szültem, szóval kinek mi a kevés :)
Szerintem is ezek jóslófájások. Én is így voltam, aztán a 37. héten megszültem. Teljesen normális a 36. héten, ne aggódj, ez az érzés a szülésig fog egyre gyakrabban és erõsebben jelentkezni és egyszercsak hopp kibújik a gyerkõc...
Szia! Jósló fájásaid vannak és ez teljesen normális, nálam is a 36 hetesen kezdõdött. Nyugalom! További boldog baba várást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nyugtatást, de olyan fura volt, kicsit megijedtem :) .
Hidd el legelõször én is, aztán már nem voltam ideges, mert rákérdeztem az orvosomnál is és õ is mondta, hogy normális. Szóval nyugi! Pihenj sokat! utolsó válaszoló voltam újra:)
Szia!37 hetes vagyok és pont ma kérdeztem meg az orvosomat, mert erõsen görcsölgetek néha.Van, hogy háromszor is egymás után, aztán egész nap semmi.Ez teljesen normális, sõt azt mondta, hogy erõsebb lesz.Ha rendszeres idõközönként jönnek akkor kell bemennem a kórházba. Minden jót neked és ne aggódj :) Könnyû szülést!

36 hetes terhes vagyok.35 hetes súlybecslésen 2440g-ra becsülték a gyerkõc súlyát. Ha most (36) megszületne, igényelne különleges kezelést?

Tartok tõle, hogy még túl pici a súlya, bár a nõgyógyászom szerint teljesen átlagos. Ha véletlenül megindulna nem lenne már nagyon nagy baj?

Legjobb válasz: A koraszülötteknél nemcsak az a gond, hogy kis súlyuk van, hanem egy csomó funkció nem érett még náluk, pl sok koraszülött nem képes szopni, mert a szopóreflex még nem alakult ki nála. Mellesleg 2500 g alatt inkubátorba szokás tenni a gyereket, mert túl kicsi a súlya. Ettöl eltekintve a súlybecslés csak BECSLÉS, ami az esetek jó részében nem igazán jön be. Nekem a 35 héten 3400 g-t becsültek és 40+2-nél megszületett 2800 g-mal. De mar elég sokszor olvastam itt (is) másoktól is hasonló téves becsléseket. A babának az a legjobb, ha nem születik meg elöbb, mint ahogy itt az ideje.

A koraszülötteknél nemcsak az a gond, hogy kis súlyuk van, hanem egy csomó funkció nem érett még náluk, pl sok koraszülött nem képes szopni, mert a szopóreflex még nem alakult ki nála. Mellesleg 2500 g alatt inkubátorba szokás tenni a gyereket, mert túl kicsi a súlya. Ettöl eltekintve a súlybecslés csak BECSLÉS, ami az esetek jó részében nem igazán jön be. Nekem a 35 héten 3400 g-t becsültek és 40+2-nél megszületett 2800 g-mal. De mar elég sokszor olvastam itt (is) másoktól is hasonló téves becsléseket. A babának az a legjobb, ha nem születik meg elöbb, mint ahogy itt az ideje.
A becslés 99%-ban téves. 2500 g-tól érett csecsemõnek számít. Ha a babád a 35. héten mondjuk tényleg 2440 g volt, akkor most már biztosan túllépte a 2500 g-t, úgyhogy "nagyon nagy baj" nem lenne.
A becsléshez szólnék hozzá, hogy nekem egész terhesség során kicsinek mérték a babám, a doki azt mondta nem baj, nem vészesen kicsi a mi magasságunkhoz teljesen jó (165/170cm). Hozzá teszem 4 doki látott terhesen (12, 18, 30, 35 hetesen) mind szóvá tette, hogy picit kicsi a babám. 4000g-mal és 58 cm vel született a fiam. 38 hetesen 3200g nak becsülték. A koraszüléshez pedig annyi, hogy egyrészt ne gondolkodj ilyenen, más részt pedig 2500g már abszolút jó súly, de a tüdeje, szeme stb. még éretlen lehet. Ha indokolt (kinyílt a méhszáj, erõs görcseid vannak stb.) akkor kórházba fektetnek és adnak gyógyszert ami érleli és bent tartja a babát. De ha probléma mentes a terhesség akkor nem fog elõbb jönni.
Ezt nem lehet megmondani elõre. Mindig a baba születés utáni állapotától függ. Ha jól lélegzik, nem kapott fertõzést, életerõs kis teremtés és csak annyi a "gond", hogy picit híznia kell, akkor nem kapna különleges kezelést. Van, amelyik baba a 38-40. héten is inkubátorba kerül, mert nincs jó állapotban. Hivatalosan 36. héttõl, 2500 gramm fölött nem számít koraszülöttnek. Egy Pic-es fõorvos nyilatkozatát hallottam egyszer, hogy minden koraszülött babánál mérlegelnek, mentettek már meg 23-24 hétre született babát is, mert annyira jó állapotban volt. A te kicsikédnek legfeljebb pici hízásra lenne szüksége, és óvatosságból kerülne inkubátorba pár napra. Nyugi, ne idegeskedj ezen! 35 hetes kismama :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, most megnyugodtam valamennyire. sokat szorongok, hogy minden ok legyen! Mindenkinek ment a zöld mancs:)
36 hetesen volt surgos csaszarom. 2700g volt a lanyom es 50 cm. Semmi kulonleges vizsgalatra nem volt szukseg. Minden rendben volt vele. Annyi h cseppet besargult, de ez mar manapsag nem angy dolog. 37 hetestol nem szamit koraszulottnek de a 36. Het is teljesen jo. Ilyenkor mar nem szoktak gondok lenni. Ne aggodj. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nyugtatást :)
Sárgaságtól ne félj! Testvérem és én is sárgák voltunk, 3 hétig voltunk kórházba miatta. Én még így felnõttként sem voltam úgy vérvételen, hogy ne mondták volna, hogy nagyon magas a bilirubin szintem. Vizsgáltak már ezerszer, soha semmit nem találtak. Ebbõl kiindulva vártam, hogy a fiam besárguljon, folyamatosan kérdeztem a dokikat, hogy nem sárga, nincs gond? Harmadik nap a kórházban egész nap azt mondták picit sárga nem vészes, (én egyáltalán nem láttam sárgának, de õk a dokik), na aztán este mikor beadtam fürdetni (kötelezõ) akkor már éjszakára nem kaptam vissza mert teljesen sárga lett és napoznia kellett(kék fényben). Nagyon sírtam, még a férjemnek is szóltam este 11 kor, hogy jöjjön be mert nagyon elvagyok keseredve. Másnap hajnalban hozták a kis grillcsirkémet (baba) és már sokkal élénkebb volt mint elõtte. 5. napon jöttünk haza, még 3 hétig sárga volt (valószínû az anyatejjel folyamatosan megy neki a sok sok bilirubin ezért volt sárga ilyen sokáig). Nagyon jót tett a napozás neki és picit nekem is mert akkor éjszaka mikor nem volt velem kicsit tudtam aludni és reggelre mikor hozták lett egy csomó tejem. Ezt csak azért mondom, mert engem nagyon megviselt, hogy a 3 napos babámat nem adták vissza és nagyon féltettem (pedig számítottam rá és mindent tudtam a sárgaságról) de még is nagyon rossz érzés volt, és már utólag látom, hogy az az egy külön töltött éjszaka kellett neki is és nekem is, utána pedig minden probléma nélkül jöhettünk haza. (leszámítva, hogy olyan sárga volt mint a napraforgó :D)
Persze hogy lehet baj. de 36 hetesen max. megszülsz.
menj el a dokihoz, mert szerintem itt senki nem tud neked segíteni és õ segít ebben vagy hívd fel a védõnõde.17hkm
nincsen baj, de nézesd meg magadat.

36 hetesek vagyunk, és eléggé aktív a kisbabám, elég sokat mozog, ez nem azt jelenti, hogy kicsike? Úgy értem, hogy azt mondták, hogy nem kevesebbet fog majd mozogni, mert nem lesz elég a hely neki ott bennt. Mekkora lehet most?

Legjobb válasz: Szia! Én is 36 hetes vagyok, két napja voltam ultrahangon és majdnem 3 kg-os a "picike", és folyton mozog, abszolút nem kevesebbet mint elõtte.

Szia! Én is 36 hetes vagyok, két napja voltam ultrahangon és majdnem 3 kg-os a "picike", és folyton mozog, abszolút nem kevesebbet mint elõtte.
Hát igen.Valóban azt mondják, hogy ennyi idõsen már nem mocorognak a babák annyit, mert kevés a helyük, de ez a nagy általánosság.Nekem például még a szülés napján is mocorgott nem is kevesett és 3480gr lett a kisfiam.
Ne aggódj akkor is sokat mozognak amikor nagyok.Nekem sokat az volt az érzésem, hogy a hafalamon bújnak ki, mint az alien.
Én úgy tudom, hogy nem kevesebbet mocorognak, hanem nem olyan intenzíven, olyan erõssen érezzük a mozgást, mint mikor még nagyobb hely volt nekik. Az én babám egész nap meg sem áll, hiszen álmukban is mozognak, de már nem tud olyan nagyokat rúgni, mint amikor még kisebb volt. Inkább csak nyomkodja magát. Minden jót! 33 hetes kismama.

28 hetesen vizsgáltak utoljára. Most 36 hetes vagyok. Honnan tudjam, hogy élhetek e szexuális életet?

Elvileg már csak NST-re kell járjak. Nincs fogadott dokim.

Legjobb válasz: Szia!Én szoktam szólni a terhesgondozóban a dokinak, hogy vizsgálat esedékes,nekem sincs dokim.El is tiltott a szextõl 30 hetesen, mert nyílik a méhszáj.De nem lehet észrevenni

Szia!Én szoktam szólni a terhesgondozóban a dokinak, hogy vizsgálat esedékes, nekem sincs dokim.El is tiltott a szextõl 30 hetesen, mert nyílik a méhszáj.De nem lehet észrevenni
36 hetesen még kell, h. legyen vizsgálat mert mintát kell venni, h. nincs-e valami ferõzésed amit szülésnél a baba megkaphat.
36 hetesen elvileg jobb ha már felfüggesztitek a házaséletet, legalábbis a hagyományos formáját.Majd pár hét múlva esetleg ha késik a baba lehet újra kezdeni szülésindításnak.Valóban kellene még vizsgálat kenetvétel is, de nálunk ezt elsumákolják. Mond meg az orvosnak mikor legközelebb mész, hogy nagyon rég ellenõrizték a méhszájat.Amúgy Te nem veszed észre ha nyitva van. Minden jót, könnyû szülést

Mikortól ihatok málnalevél teát, és mennyit naponta? Most 36 hetes vagyok.

Legjobb válasz: betöltött 36. hét után, tehát 37+0-nél lehet kezdeni, elõször 2 dl elosztva egész napra, ez fokozatosan mehet 2 liter/napig. Elkészítési mód a zacskó hátulján.

betöltött 36. hét után, tehát 37+0-nél lehet kezdeni, elõször 2 dl elosztva egész napra, ez fokozatosan mehet 2 liter/napig. Elkészítési mód a zacskó hátulján.
Én úgy tudom, hogy betöltött 36. héttõl, vagyis 36+0-tól lehet inni.
betöltött 36 héttõl ittam. de amúgy nem használt semmit (napi 2 pohár). mivel nem tágultam szinte semmit, a végén oxitocint kaptam, ami maga volt a pokol. :(

36 hetes kismama vagyok, 54 kg-ról indultam és most vagyok 70 kg! Sok ez a 16 kg hízás? Hány kg hízás várható az utolsó hónapban? Mennyi fog lemenni kb szülés után 1 héttel?

Legjobb válasz: Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.

Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.
Általában azt mondják, hogy 9-13 kiló a "megengedett". Szerintem meg amíg sem a vérnyomásoddal, sem a cukroddal nincs baj, addig nem az számít, mennyi a plusz! Azért a 20-30 kiló már kicsit sok. :) Az változó, hogy kinek mennyi megy fel utolsó hónapban, mert van olyan, akinél újra elõjön az étvágytalanság. Szóval ez is egyénfüggõ lehet és az is persze, hogy mennyi megy le utána. Attól is függhet a leadott kiló, hogy szoptatsz-e.
Ja amúgy kiegészíteném magam: a szülés után fõleg a baba súlyával, a méhlepény súlyával és a víz súlyával leszel kevesebb, de van olyan, aki az elsõ hetekben nagyon sokat leadott.
Ne azzal foglalkozz, hogy hány kilót híztál és még mennyit fogsz. Én örültem volna ha eljutok 36.hetes korig :( Örülj inkább, hogy egészséges babád lesz és majd úgyis fogyni fogsz szülés után és szoptatás alatt. Egyébként teljesen egyénfüggõ. Van aki 35 kilót szed fel és pár hónap mulva leadja, de ismerek olyat is aki fogyott a terhessége alatt és miután megszült, meg elhízott.
Én vékony voltam szülés elõtt, terhesség alatt 21 kiló jött fel rám, mondjuk a végén már vizesedtem is. Mikor 3 hetes volt a kisfiam, akkor álltam elõször mérlegre és pont annyi voltam mint szülés elõtt. Most ismét babás vagyok, a rosszullétek miatt 3 hétig csak feküdtem, így már 10 hetes van rajtam 2-3 kiló pluszban, de nem érdekel:) Majd lemegy, ezen nem szabad idegeskedni!
Mi a 37. hétben vagyunk, és 55 kg-ról indulva ( 170cm ) most 72-nél tartok. Hát nem kevés. Az elején se volt gondom az evéssel( minimális émelygét volt csak), és most is tudok kajálni rendesen. Egyedül Anyum szólogat be néha-ami idegesít ( Õ picit engem félt emiatt ) de amúgy mindenki azzal jön hogy alig hízhattam, mert hátulról pl. szinte semmi nem látszik rajtam. Elõlrõl persze annál inkább... egy jó nagy poci :) , és nagy mellek. Hát ez van. Babóka sem kicsi mondjuk :) de azért nem indokolt hogy ennyivel több legyek. De mindegy is, a lényeg hogy egészség legyen ( Babókával minden rendben legyen ), a kilók meg majd lemennek azért valamennyire. Ahogy itt olvasgattam, teljesen egyéni hogy ki mennyit/milyen ütemben hízik, és hogy utána hogy adja le a kilókat.
Szia. Én az elsõ terhességem alatt 50kg-ról indultam és voltam 78 is...76-tal szültem. Semmmi bajunk nem volt. Most 31 hetes vagyok és ismét 50-rõl indultam (tehát lemegy) és most elhagytam a 70-et. Semmi jele a vizesedésnek vagy bárminek:D Ha jól érzed magad akkor ne izgulj a kilókon. Ja az elsõval a szüléskor pont 10 kg ment le, ebbõl 4130 volt a baba, majd hónapok alatt a többi mivel szoptattam és kellett a kaja:D További gondmentes pocakoskodást:D:D
Szia!Én 23 hetes kismama vagyok a harmadik babát várom.6kg +súllyal kezdtem a terhességet(76 kg-al)ma áltam a mérlegre, eddig 8 kg jött fel.Amúgy sem vagyok egy egyszerû alkat, mindig gondjaim voltak a súlyommal.Lányommal 30 kg-ot híztam , de most semmiképpen nem szeretnék debella lenni, most kicsit aggaszt a súlygyarapodásom, már sószegény diétáznom is kell mert be-bevizesedek.Hát ez van.Sztem ne aggódj , olyan vészesen sok már nem fog felmenni ez alatt a pár hét alatt.Kellemes babavárást kívánok!
Szia! Én ugyanennyit híztam mint te. Kb 18-20 kg jött fel rám a végére. Amikor 11. hónapos volt a kisfiam és teherbe estem a másodikkal 2 kg-val könnyebb volta mint annak elõtt. Szülés után rólam 6-7 kg-nál több nem ment le de nem is lesz idõd arra hogy ezzel foglalkozz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!