Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes magas a (14 db)

36 hetes kismama vagyok. Tegnap a CTG után vérnyomást mértek, az jó volt, viszont a pulzusom 120 volt. Azt hittük, hogy rossz a mérő, így itthon is megmértük, de itthon is magas volt. Mit jelent ez? Köze lehet a közelgő szüléshez?

Legjobb válasz: 36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re ,itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol ,mert +2cm nyilàs van ,ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem ,hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re , itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol , mert +2cm nyilàs van , ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem , hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

Vizesedés miatt indíthatnak szülést? (Olyanok a lábaim, szinte a térdemig, mint a galambduc) - ez veszélyes? Ill. a 36 hetes leleten nagyon magas a fehérvérsejt a vérben és vizeletben egyaránt.38 hetes km

Legjobb válasz: Ezekhez ha társul a magas vérnyomás is akkor sajna a toxémia jelei mutatkoznak nálad.Én azon csodálkozom még nem vágott be a dokid a kórházba. Nagyon kell vigyázni ezzel a dologgal! 3 terhességbõl 3 toxémiával végzõdött. :( Minden jót,és ha elkezdene fájni nagyon a fejed,hívd a dokidat azonnal!!!

Ezekhez ha társul a magas vérnyomás is akkor sajna a toxémia jelei mutatkoznak nálad.Én azon csodálkozom még nem vágott be a dokid a kórházba. Nagyon kell vigyázni ezzel a dologgal! 3 terhességbõl 3 toxémiával végzõdött. :( Minden jót, és ha elkezdene fájni nagyon a fejed, hívd a dokidat azonnal!!!
..még az elsõ vagyok...nálam végzõdött mind a 3 terhesség toxémiával...kicsit értelmetlenül fogalmaztam az elõbb.
Igen indíthatnak, én is nagyon vizesedtem, kiírt napon indították a szülést, de mondta a doki ha idõközben felmenne a vérnyomásom is akkor azonnal császár!
A kérdező hozzászólása: nem fáj a fejem, és nem magas a vérnyomásom. Ma a dokim csak felpolcolást javasolt.
sos császárom volt 32 hétre: vizesedés, fehérje, vérnyomás... fehérje mennyi? nekem a legvégén 4g volt.

36 hetes labor eredményeteket leírnátok nekem? Menniyre elfogadható a magas WBC, így a végén? (a csillagosokra lennék kiváncsi, vizeletnél is)

Csütörtökön lesz csak a dokim és már az el?z? leleten is magas volt a wbc, most még magasabb, akkor nem csinált semmit, de kiváncsi vagyok hogy másnak mit mondtak. A vérképen ez az egy értékem lett csillagos a, a vizeletben meg hemoglobin van, 6-8 vvt, kis genny.A cukor határértéken bellüli, de kicsit magasabb mint eddig.

Legjobb válasz: Bocsi csak az utolsó felére tudok válszolni a kérdésednek. A terhességi toxémia, elsõdleges tünetei Legfontosabb tünetei: 1. Magas vérnyomás. 2. Fehérjevizelés. 3. Testszerte megjelenõ vizenyõ. 4. Fokozódó lepénykeringési elégtelenség. A WBC-t most így hirtelen nem tudom...mit jelet.

Bocsi csak az utolsó felére tudok válszolni a kérdésednek. A terhességi toxémia, elsõdleges tünetei Legfontosabb tünetei: 1. Magas vérnyomás. 2. Fehérjevizelés. 3. Testszerte megjelenõ vizenyõ. 4. Fokozódó lepénykeringési elégtelenség. A WBC-t most így hirtelen nem tudom...mit jelet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, a WBC Fehérvérsejt a vérben.
Én úgy tudom, hogy a WBC (fehérvérsejt) terhesség alatt normális, ha emelkedett.
A kérdező hozzászólása: Én is tudom hogy terhesség alatt nem baj ha emelkedett, de 4-10 a ref tartomány , nekem meg 19 lett. Volt valaki akinek ilyen magas volt?

Magas a vizeletemben a fehérvérsejt és a láphámsejt. Ez mennyire baj 36 hetesen kinyílt méhszájjal?

A 36. heti vérvételen a vizeletemben 12 fehérvérsejtet mutattak ki, 0-4 a megengedett, és 4 láphámsejtet, 0-2 a megengedett. Emelett a fehérje "opaleszkál". Egészségügyi honlapokon olvastam hogy ezek fert?zést jelenthetnek, vagy akár terhességi toxémiát is. A küls? méhszájam már nyitva van... A véd?n?met már csak holnap tudom felhívni... Segítsetek, mit jelenthet ez?

Legjobb válasz: szia a fertõzéshez három tünetnek kell együtt lennie vagyis a toxémiához: magas vérnyomás, fehérje a vizeletben és a vizesedés, nekem kettõ volt a fehérje nem hanem a másik kettõ és nem volt semmi probláma sõt rávittem 6 napot de szerintem ha nagyon izgulsz akkor az orvosodat hivd fel ne a védõnõt mert õ úgyis azt mondaj hogymenj el orvoshoz

szia a fertõzéshez három tünetnek kell együtt lennie vagyis a toxémiához: magas vérnyomás, fehérje a vizeletben és a vizesedés, nekem kettõ volt a fehérje nem hanem a másik kettõ és nem volt semmi probláma sõt rávittem 6 napot de szerintem ha nagyon izgulsz akkor az orvosodat hivd fel ne a védõnõt mert õ úgyis azt mondaj hogymenj el orvoshoz
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugtató valamennyire... jó hogy legalább egyvalaki válaszolt.Köszi

36 hetes vagyok. Ma reggel óta nagyon szédülök, a vérnyomásom rendben van csak a pulzusom magas 122. Mi a gond?

Hányingerem is van minden kajától pedig éhes vagyok. A babó is reggel óta olyan aktív hogy nem akar leállni. Egyfolytában mozog. Lehet mindez a meleg miatt? Segitsetek. Köszi.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is fáj a fejem, szédelgek. A babaám pedig alig mocorgot még. Tegnap viszont egésznap olyan aktív volt. Szerintem a hidegfront miatt van. Nálam a front amióta pocakos vagyok mindig hánnyásal, hányingerrel, fejfájással, szédüléssel jár. Kitartást már nincs sok. 38 hetes pocakos.

Szia! Nekem is fáj a fejem, szédelgek. A babaám pedig alig mocorgot még. Tegnap viszont egésznap olyan aktív volt. Szerintem a hidegfront miatt van. Nálam a front amióta pocakos vagyok mindig hánnyásal, hányingerrel, fejfájással, szédüléssel jár. Kitartást már nincs sok. 38 hetes pocakos.
Fúúú, nekem a hajnali viharban a villámokra talán azt gondolta a babóm, hogy discóban vagyunk, úgy bulizott.(és még mindig nem fáradt el).Elég levert vagyok én is, biztos ezek a frontok okozzák. 33hetes kismama
Nekem a 31. héten volt ilyen, bár akkor majdnem 200 volt a pulzusom fél napig (kávé? idõjárás?). A nõgyógyászom tanácsára bementem az ügyeletes kórházba a kardiológiai ambulanciára, és ott nagy nehezen tudták csak "lelassítani" a szívdobogást. A babára nem veszélyes, de a kismamának nem jó, ha nagyon túlpörög a szív hosszútávon. Azóta nem ihatok kávét, teát és ami "felpörgethet". Azt javaslom, hogy egyrészt próbálj meg feküdni, és ha még egy darabig nem hagy alább, akkor irány az orvos és egy EKG. (nem kaptam gyógyszert, csak egy ún. Valsalva manõvert - nyomni kezdték a nyaki artériámat - alkalmaztak.) Jobbulást! Ja, azóta sem jött elõ és nem is igazán tudták, hogy mitõl van. Hja, kicsit megterhelõ már ez a terhesség.. De ne aggódj, nem lesz semmi baj! A baba meg, hadd mocorogjon, szerintem nem tetszik neki ez a hülye idõ! egy 33 hetes kismama

36 hetes vagyok magas a kálium szintem, mitől lehet ez?

Legjobb válasz: kuti vizet és ásványvizet (káliumtartalmút ) ne igyál! Nem tudom mitõl lehet, de kerüld amiben sok van.

kuti vizet és ásványvizet (káliumtartalmút ) ne igyál! Nem tudom mitõl lehet, de kerüld amiben sok van.
Ha nem megy lejjeb, akkor sajnos sok!
Attól függ mennyire magas.De legtöbb ilyen esetben császároznak mert nem csak te de a baba is agyvérzést kaphat.
szia! nekem is ez volt a probléma!!az elsõ hónapoktól semmi magas vérnyomásom nem volt ! a 9 hónapba lett magasabb mert addig 120/80 volt utánna let 140/90! de az orvosom azt mondta ettõl még nem kell megílyedni mert ez még nem olyan nagyon veszélyes!! így is meg szültem normálisan szépen a kislányomat mindíg nézzték a vérnyomást és semmi baj nem volt!! jó lenne tudni neked milyen magas a vérnyomásod?? hányadik hnapba vagy?mert ezen is sok múlik!!

36 hetes km vagyok, a laboreredményemen magas lett az alkalikus foszfatáz értékem. Ez mit jelent? Bajt?

240 a max érték és nekem 290 lett! Aggódom e miatt! Akinek van hasonló tapasztalata, az kérem írjon!

Legjobb válasz: Konkrétan semmit, megnézte, de nem kommentálta.Véletlenül rákerestem a neten és megijedtem...

A kérdező hozzászólása: Konkrétan semmit, megnézte, de nem kommentálta.Véletlenül rákerestem a neten és megijedtem...
juj, itt nem irt jokat, csak rakerestem http://www.pirula.net/szakok/normalertekek/alp.htm mit mondott a doki?

Mit jelent a magas laphámsejt és vörösvértest a vizeletbe? Felfázásra utalhat? 36 hetes vagyok

Legjobb válasz: Látod erre én is kiváncsi vagyok,mondjuk nekem a 30hetesnél mutatta.31hetes km

Látod erre én is kiváncsi vagyok, mondjuk nekem a 30hetesnél mutatta.31hetes km
A kérdező hozzászólása: Közbe megtudtam hogy a laphámsejt az a folyás miatt kerülhet a vizeletbe.De a vért még nem tudtam kideriteni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!