Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes már (151 db)

36 hetesen már 3x ébredek arra éjszaka hogy elönt a meleg és hasmenésem van, ez utalhat vmire?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ment a hasam 36. héttõl és 39-en szültem. Állítólag a szülés elõtt természetes. 3 hós babu anyuja

Szia! Nekem is ment a hasam 36. héttõl és 39-en szültem. Állítólag a szülés elõtt természetes. 3 hós babu anyuja
36.hetes vok én is, és engem is ver a viz, sokszor, mikor más nyakig betakarózik.hasmenésem is szokott lenni, de nem állando, hanem ilyen szaladok, van egy robbanás, aztán kész!olvastam itt a neten, hogy a folyamatos hasmenés a "nem jo".
A kérdező hozzászólása: Nekem nincs folyamatosan ilyen problémám, 3szor fordult elõ eddig. De ezek mostanában voltak.

36 hetes vagyok, péntek óta rendszertelen mensi szerű görcseim vannak és nagyon fáj a derekam. Még nem kellene szülnöm de ez már így marad még 4 hétig? Vagy előbb szülök?

Beleültem melegvízbe mert itt azt olvastam, hogy attól elmúlnak a fájások de nem. Tompán ugyan, és rendszertelenül de fáj, és a derekam is úgy fájt egyik este, hogy azt hittem szétszakad ilyet még nem éreztem és mintha kisugárzott volna a gyomromba is hányingerem is lett... terhességem el?tt is fájt a derekam de így még soha. Mi a csuda ez? Csak nem id? el?tt szülök? Vagy a hátralév? id? így fog eltelni?

Legjobb válasz: Nekem is így kezdõdött 36 hetesen a jóslófájások és majd leszakadt a derekam. 36 hetesen még a nyákdugó is elment, mégis csak a 39. héten szültem. AMikor szülni kell menni azt tudni fogod, nyugi. Addig pedig kitartást. 11 hetes baba anyukája:)

Nekem is így kezdõdött 36 hetesen a jóslófájások és majd leszakadt a derekam. 36 hetesen még a nyákdugó is elment, mégis csak a 39. héten szültem. AMikor szülni kell menni azt tudni fogod, nyugi. Addig pedig kitartást. 11 hetes baba anyukája:)
37+4 hetes km vagyok. A 36. héttõl nekem is görcseim vannak, fáj a derekam, a csípõm. Már nem egyszer jutott eszembe, hogy akkor most megyünk szülni, de eddig mindig elmúlt. Megfigyeltem, hogy ha jobban terhelem magam, sokat mászkálok, ügyintézek, jobban kifáradok és gyakrabban elõjönnek a panaszok. Úgyhogy inkább pihenj Te is többet!

36 hetes terhes vagyok.3-4 napig voltak mensi szerű görcseim, elég enyhék de azért fájdogált a hasam. Próbáltam pihenni, ma már alig fáj. Most 3 napig esett az eső, lehet hogy a front miatt volt?

Most dokihoz azért nem rohanok.Akkor ezek lehetnek ilyen szülés el?tti összehúzódások.

Legjobb válasz: Nekem a 36. héttõl nagyon sokszor volt mensis fájdalmam. Sok volt a méhösszehúzódásom is, nyilallt a hüvelyem. Ennek ellenére a 40. héten szültem. Nem hiszem, hogy a front miatt lett volna. Ezek valószínû jóslófájások, szerintem ettõl még ne készülj most azonnal szülésre! Reméljük picurkád azért még vár legalább 1-2 hetet. 36 hetesen nekem 3000 grammos babát mondtak - végül 40. héten született 3300 grammal. Úgyhogy valószínû, hogy nem volt még 3 kiló 36 hetesen, inkább csak 2 és fél kiló lehetett.

Nekem a 36. héttõl nagyon sokszor volt mensis fájdalmam. Sok volt a méhösszehúzódásom is, nyilallt a hüvelyem. Ennek ellenére a 40. héten szültem. Nem hiszem, hogy a front miatt lett volna. Ezek valószínû jóslófájások, szerintem ettõl még ne készülj most azonnal szülésre! Reméljük picurkád azért még vár legalább 1-2 hetet. 36 hetesen nekem 3000 grammos babát mondtak - végül 40. héten született 3300 grammal. Úgyhogy valószínû, hogy nem volt még 3 kiló 36 hetesen, inkább csak 2 és fél kiló lehetett.
A kérdező hozzászólása: Igen, de ezek rendszeresek vagy idõszakosak voltak?

Meddig érdemes 4d-re menni? Volt olyan, aki 36 hetesen ment vagy késõbb? Élvezhetõ még úgyis vagy már ne menjünk?

Legjobb válasz: Mi 30 hetesen voltunk, akkor még nagyon jó képek születtek. 36 hetesen már nem érdemes, mert már a kis arca sem fog ráférni a képre.

Mi 30 hetesen voltunk, akkor még nagyon jó képek születtek. 36 hetesen már nem érdemes, mert már a kis arca sem fog ráférni a képre.
Nem érdemes... :(
max 30 hetes korig
A kérdező hozzászólása: Én is úgy gondoltam, hogy már felesleges, de gondoltam hátha valaki volt még ilyenkor is és meggyõz, hogy mégis megéri. Csak néha elkap a vágy, hogy de jó lenne látni még/már, de már nem sok van és mozizhatok egész nap. :)
36 hetesen már ne menj, ha csak arról van szó, hogy látnád, akkor gondolj arra, hogy nagyon kevés idõ múlva már a kezedben is tarthatod. A babát egyébként sem szeretik az ultrahangozást.
A kérdező hozzászólása: Már csak erre gondolok. :)

37 hét 3 napos terhes vagyok. Ha a 36 hetesen 3200 grammnak mérték a babát és jól mértek, szerintetek milyen születési súlyra számíthatok? Olyanok írjanak légyszi, akik már szültek.

Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Szió. Igaz én még nem szültem,de én pont tegnap voltam 36 hetes Uh-on,és nekem is pont 3200g-ra becsülte meg a doki a súlyát.Nekem azt mondta,hogy mire megszülök olyan 3400g lesz,csak azt nem értem,hogy hogyan,amikor az utolsó hetekben heti negyed kilót hízik a baba.De ha csak 20 dekával is számolok és ha bent marad a 40.hétig és pontos volt a becslés akkor sem 3400g lesz hanem 4000g. :/ Hát nagyon kíváncsi leszek,hogy mekkora súllyal és hány centivel fog megszületni a kisfiam. Bocsi egyébként,hogy írtam. Könnyû szülést neked :) 36+2 hkm

Szió. Igaz én még nem szültem, de én pont tegnap voltam 36 hetes Uh-on, és nekem is pont 3200g-ra becsülte meg a doki a súlyát.Nekem azt mondta, hogy mire megszülök olyan 3400g lesz, csak azt nem értem, hogy hogyan, amikor az utolsó hetekben heti negyed kilót hízik a baba.De ha csak 20 dekával is számolok és ha bent marad a 40.hétig és pontos volt a becslés akkor sem 3400g lesz hanem 4000g. :/ Hát nagyon kíváncsi leszek, hogy mekkora súllyal és hány centivel fog megszületni a kisfiam. Bocsi egyébként, hogy írtam. Könnyû szülést neked :) 36+2 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
A fiam a 26hetes Uh: 1190gr. A 32 hetesen 2200gr és a 36 hetesen: 3400gr. 39+1-re született: 3.880gr-al :) És csak mondom bíztatásként: a szülésem 2 óra volt összesen, és nagyon könnyen kijött ez a majdnem 4 kilós gyerek :) Ne izgulj! Sok sikert!
36 hét 4 naposan volt 3250 gramm, 38 hét 4 naposan 3650. 40 hét 5 napra született 3800 grammal. A doki szerint az utolsó 4 hétben már nem "hozzák" a heti 250 grammot, én is féltem hogy 4 kg felett lesz, de a doki a 36 hetes eredmény alapján azt "jósolta" hogy 3600-3800 lesz. És ez teljesen bejött, igaz a felsõ határ, de késõbb is született 5 nappal a kiírásnál, szóval volt még kis ideje gyarapodni. Amúgy a 3800-as babát simán kitoltam 20 perc alatt, 1 cm-s vágással megúszva az egészet. Teljesen egyéni hogy ki mekkora babát tud megszülni, van aki egy 3500-ast sem tud és van aki a 4800-ast is simán megszüli. Elõre ne félj ilyenektõl!
Szerintem nem kell adni arra, hogy mit mérnek. Nekem olyan szinten mellé lõttek, hogy félelmetes. Egyik barátnõmnek meg azt mondták kicsi a gyerek aztán óriás bébi lett. A csontok méretébõl próbálnak számolni, de ez nem fedi a valóságot.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy írtál, ezek szerint nem csak nekem mértek ilyen nagy súlyt:D Szerintem is több lesz 3400-nál ha már most 3200 mivel úgy tudom, hogy 200 grammot is hízhat most már 1 hét alatt.Könnyû szülést kívánok Neked is!
Ha pontos a mérés és ha a 40. hétig bent marad a pici akkor szerintem 3800-4000 körül. De sajnos elég pontatlanok ezek a mérések. Nekem a második lányomnál mértek a szülés napján reggel 3300-at, este megszületett 2900-al. Kétlányos 36hkm.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!Kicsit aggódom, hogy nem nehezebb-e megszülni egy 4 kilós babát, mint egy 3-3, 5 kilósat.
Nekem nem mértek szülés elõtt, bár császár volt, úgyhogy nem volt érdekes mekkorát "nyomok" ki. Nekem azt mondták, hogy az utosó négy hétben heti 250 gr-ot is hízhat a baba. Úgyhogy 4 kg körül számolhatsz.Nekem a 32. héten mértek utoljára 1900 gr-ot, 8 hét múlva 3500gr mal született.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!
1-es vagyok. Nekem csak véletlenül esett egy napra a szülés és az uh:) Épp, hogy hazaértem uh-ról, indulhattam mert vissza mert elkezdõdtek a fájások:D Elsõ babával nem volt uh szüléskor. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!És mindig a szülés elõtt mérnek uhn súlyt?
Szia! Nekem is 36 hetesen volt a kisfiam becsült súlya 3200gr. 38 hetesen több mint 3500gr-ra saccolták. Kiírt napon szültem 3880gr, és 51cm-s babát.

A 36 hetes magzat, ha megszületik tud már magától lélegezni? Életképes vagy még inkubátorba kell rakni?

Legjobb válasz: Az inkubátor nem egy léleheztetõ gép,hanem egy olyan gép,ami stabilam tartja a meleget,és figyel minden életfunkciót. Egy 28 hetes magzat is tud lélegezni,csak elég éretlen a tüdeje,és ezért szokták lélegeztetni az elején.Nem hiába mondják,hogy a 28 hetes magzatnak már lényegesen nagyobbak az életesélyei,mint az egy héttel kisebbeké.Amúgy néha még a rendes idõre született magzatokat is néha bepakolják inkubátorba szülés után 1-2 órára,hogy melegedjenek át,mert eléggé zsirtalan a kis testük,és megszokták az álandó 36-37 fokot,illetev,ha nem elég jó az Apgarjuk.

Az inkubátor nem egy léleheztetõ gép, hanem egy olyan gép, ami stabilam tartja a meleget, és figyel minden életfunkciót. Egy 28 hetes magzat is tud lélegezni, csak elég éretlen a tüdeje, és ezért szokták lélegeztetni az elején.Nem hiába mondják, hogy a 28 hetes magzatnak már lényegesen nagyobbak az életesélyei, mint az egy héttel kisebbeké.Amúgy néha még a rendes idõre született magzatokat is néha bepakolják inkubátorba szülés után 1-2 órára, hogy melegedjenek át, mert eléggé zsirtalan a kis testük, és megszokták az álandó 36-37 fokot, illetev, ha nem elég jó az Apgarjuk.
Szia! A kisfiam 36 hétre született, mikor kibújt egybõl vett levegõt, és nem is kellett melegíteni sem. 36 hetesen, ha nem volt gond a lepénnyel, és az táplálta rendesen, már elég "nagy" is. Nekem 2730 gramm volt és 53 cm. Úgyhogy ne izgulj!
A 36 hétre született baba, ha 2, 5 kiló felett van, már nem számít koraszülöttnek sem!

36 hetes CTG-n 2-3 alkalommal gyengébb a szívhang. Másnál is volt már így? A köldökzsinór nyomódhat?

Legjobb válasz: Mennyire gyenge, és mennyi ideig? Én 34 hetesen egy egész éjszakán át voltam CTG-re kötve, néha nagyon leesett a szívhang, máskor meg nagyon felment, de átlagra teljesen jó volt. Senki nem foglalkozott vele, csak én stresszeltem magam rajta egész éjszaka. Gondolom, ez normális, különben csináltak volna valamit. 36 hetesen rendben voltunk, 37 hetesen vérzés miatt bementünk, akkor 2 órán keresztül nézték, abban is voltak ilyen hullámhegyek-völgyek, de akkor sem mondták, hogy baj lenne. Simán hazaengedtek.

Mennyire gyenge, és mennyi ideig? Én 34 hetesen egy egész éjszakán át voltam CTG-re kötve, néha nagyon leesett a szívhang, máskor meg nagyon felment, de átlagra teljesen jó volt. Senki nem foglalkozott vele, csak én stresszeltem magam rajta egész éjszaka. Gondolom, ez normális, különben csináltak volna valamit. 36 hetesen rendben voltunk, 37 hetesen vérzés miatt bementünk, akkor 2 órán keresztül nézték, abban is voltak ilyen hullámhegyek-völgyek, de akkor sem mondták, hogy baj lenne. Simán hazaengedtek.
A kérdező hozzászólása: Valószínûleg én is túlaggódom a dolgot.Köszönöm a megnyugtató választ.
Remélem. :) Amúgy amíg a terhespatológián voltam, volt mellettem olyan kismama, aki a baba szívhangja miatt került oda a CTG-rõl. Eléggé figyelnek, ha gáz lenne, akkor bent tartanának.

36 hetes kismama vagyok! 2 napja lejött az aranyerem. A 36 hét alatt volt már 2-szer, de ennyire még nem! Nagyon fáj mikor megmozdulok! Kinek mi segített eltüntetni hamar?

Legjobb válasz: Szia! Nekem csak a Reparon kúp mulasztotta el, pedig én aztán tényleg mindent kipróbáltam! Használtam kenõcsöt is hozzá. 100%-ig nem múlt el (úgysem fog már szerintem szülés utánig), de sokkal jobb és már nem fáj egyáltalán. Próbáld ki! 40 hetes km

Szia! Nekem csak a Reparon kúp mulasztotta el, pedig én aztán tényleg mindent kipróbáltam! Használtam kenõcsöt is hozzá. 100%-ig nem múlt el (úgysem fog már szerintem szülés utánig), de sokkal jobb és már nem fáj egyáltalán. Próbáld ki! 40 hetes km
A kérdező hozzászólása: én is azt használom, de most nem érzek semmi javulást!
Én a Hemorid krémet használtam, mert sírtam már minden állásból leüléskor, de az ágyban való megfordulástól is... Ez mikor bekenem elkezdett csípni, majd melegnek éreztem, de kb 3 bekenés után, fél nap leforgása alatt elmúlt a fájdalom. Ez volt a 30.héten, azóta se a szülés után, se azóta nem fájt.
Nekem a Mastu segített. Mondjuk nekem nem fájt még, csak érzékeny volt rettenetesen. De így 2 nap alatt el is tûnt, azóta nem is jött vissza szerencsére. De szülés utánra már be van készítve a krém, hátha.
Nekem nem jött ennyire elõ mint neked de én az azulenol krémet használtam és jó volt. 34 hkm
Nekem se segített semmi, 1x csak magától nagyjából visszahúzódott, a szülésre rendbe jött...na de a szüléstõl aztán úgy kijött, hogy hajaj, arra készülj szerintem, mert ha hajlamod van rá, akkor tuti kijön, de kb. nekem 2-3 hét múlva visszament. jobbulást!
Nekem az elsõ trimeszterben és a szülés után volt pokoli. Az én tuti receptem: Hemorid kenõcs+Sperti kúp+Hamamelis c9-12-es homeós bogyó napi 2*5 golyó

Ha 36 hetesen megszületik a babám, akkor minden rendben lesz vele? Nem lesz már korababa?

Pár nap és betöltöm a 36 hetet, a dokim is azért szurkol hogy addig eljussunk, mert ki vagyok nyílva, addig feküdnöm kell.És ha megszületik, érett lesz már?

Legjobb válasz: Betöltött 36. hét után már hivatalosan sem számít koraszülésnek. Azt szokták mondani, hogy akinek gondja van annak cél a 36, hét elérése, onnantól pedig már minden nap pluszban van. Neked ez gyakorlatilag sikerült, és emiatt nem is kell már különösebb komplikációval számolni.

Betöltött 36. hét után már hivatalosan sem számít koraszülésnek. Azt szokták mondani, hogy akinek gondja van annak cél a 36, hét elérése, onnantól pedig már minden nap pluszban van. Neked ez gyakorlatilag sikerült, és emiatt nem is kell már különösebb komplikációval számolni.
Szia, a 37.-dik dét elõtt koraszülöttnek számit, de ha a súlya meg van akkor minden ok.Már ilyenkor a tüdeje is rendben van, ugyhogy ne aggodj.én is biztos voltam benne hogy a kisfiam elõbb kibújik, de aztán rá is huzott 2 napot. Gondolom már nagyon türelmetlen vagy.Aludj sokat amig lehet:-) Sok boldogságot. 4 hónapos Kevin anyikája.....
Ha eddig nem volt baj szerintem most sem lesz. Úgy tudom én is hogy a 36. héten születés nem koraszülés már. Ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az aranyos biztató válaszokat.Hát aludnék, ha tudnék ebben a melegben.nem volt könnyû terhesség idáig sem, mindig adódott valami, de majd csak túl leszek rajta.Jajj, hát túl azért nem szívesen hordanám. minden jót nektek is.
Úgy tudom, csak ikreseknél számít a betöltött 36 kihordott terhességnek.Ettõl függetlenül, ha a súlya megvan, akkor minden oké.Ne aggódj, simán húzhatjátok még! 39 h
...ja és engem is mindig riogattak a jobb vesetágulatom miatt, hogy koraszülött lesz a baba. Mára vagyok kiírva...
A kérdező hozzászólása: Hú, mára, akkor van izgalom.Na sok sok sikert a babához, és szép szülést.
szia!megnyugtatás képpen szeretném neked leírni, hogy én az elsõ babámat 9-évvel ezelõtt 33-34.héten szültem teljesen fejlett életre képes baba volt 2650g és 52cm volt !!!!!! ne izgulj minden rendben lesz! 37 hetes kis mama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és tényleg jó ilyeneket hallani, pozitív példát.Akkor most lehet végig viszed.Gratula, és minden jót.

36 hetes terhes vagyok ma voltam a rendes 36. heti vizsgálaton de reggel óta megnött a folyásom mennyisége olyan mintha bepisiltem volna vizszerü és elég sok ez ilyenkor már normális?

szerintem ez nem lehet a magzatviz!

Legjobb válasz: Szerintem kérdezd meg a védõnõdet vagy hívd fel az orvosodat ez ügyben és ha kell holnap menj vissza hozzá. Elképzelhetõ hogy elkezdett szivárogni a magzatvíz. Azzal pedig vigyázni kell mert fertõzést lehet kapni és az már a babát is érinti. 36 héttõl már bármikor szülhet az ember, lehet kinyiltál azóta hogy a dokinál jártál. Nõvérem délelõtt volt orvosnál minden rendben volt, zárt volt a méhszály és este meg már ment szülni 38 héten.

Szerintem kérdezd meg a védõnõdet vagy hívd fel az orvosodat ez ügyben és ha kell holnap menj vissza hozzá. Elképzelhetõ hogy elkezdett szivárogni a magzatvíz. Azzal pedig vigyázni kell mert fertõzést lehet kapni és az már a babát is érinti. 36 héttõl már bármikor szülhet az ember, lehet kinyiltál azóta hogy a dokinál jártál. Nõvérem délelõtt volt orvosnál minden rendben volt, zárt volt a méhszály és este meg már ment szülni 38 héten.
Én teljesen eggyetértek az elõttem szólóval, ami a válaszát illeti..
Szia! Nem volt durva a vizsgálat?Mert sokakat hallok errõl panaszkodni az utolsó idõkben. Szerintem is járj a végére, ha nem múlik a folyás.Mert lehet természetes is de lehet a vized is.Úgy tudom, lehet valami tesztcsíkot venni a gyógyszertárba, ami kimutatja, ha magzatvíz a van a folyásban.Egyébként nekem a lányommal vagy 2 hétig szivárgott, és hiába mondtam a dokimnak:( Azt mondta, az csak folyás lehet, és mikor indította a szülést, akkor mondta, hogy felül volt kicsit repedve a burok, ezért szivárgott a víz.Fertõzést is kaphatott volna a babám:( Sok szerencsét, könnyû szülést

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!