Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes a szülés (90 db)

Ugye ez nem a szules kozeledtet jelzi? Meg csak 36 hetes vagyok. Volt akinek ez a tunete volt szules elott?

Eddig az egesz terhessegem alatt 4-5naponta birtam wc-re jarni,most 2-3 napja 2x is kell menjek,normalis ez? Tobb helyen olvastam h a szervezet keszulodik,de en meg csak 36 hetes vagyok. Josloim is szoktak lenni mar vagy 2 hete,es eleg sokszor kemenyedik a hasam.

Legjobb válasz: szia! nyugi, kb. 36 hetesen nálam is így kezdte, most pedig itt vagyunk 38 hetesen és még semmi. egyben vagyunk egyenlõre. igen, lassan közeledik az idõ, de ez hetekbe is telhet, pihenj most amikor és amennyit csak jólesik.

szia! nyugi, kb. 36 hetesen nálam is így kezdte, most pedig itt vagyunk 38 hetesen és még semmi. egyben vagyunk egyenlõre. igen, lassan közeledik az idõ, de ez hetekbe is telhet, pihenj most amikor és amennyit csak jólesik.
Nem valószínû, de én is így vagyok :) Nem még csak 36 hetes vagy, hanem már 36 hetes vagy, bármikor jöhet. Szülés elõtt általában hasmenés, étvágytalanság szokott lenni, legalább is nekem az elsõ fiammal az volt. Most meg csak sûrûbben, napi 2-3x járok a wc-re. 36+4hetes
A kérdező hozzászólása: Koszonom h valaszoltatok, akkor ezek szerint megnyugodhatok? Habar a hasam is lejjebb szallt es most is elegge gorcsolok.
Ilyenkor már leszáll a has. A görcsök is normálisak. Figyelni kell, hogy rendszeresek e. Nem kell izgulni! A valós fájásokat nem fogod összekeverni semmivel :) Azok erõsödnek és nem szûnnek meg! 40 hetes kismama
szia! a hasam mások szerint már 3 hete nagyon lent van :-) ehhez képest ahogy írtam még egyben vagyunk. Nekem is vannak görcsök, kisebbek, fájdogál a derekam, és kemény a hasam mintha követ cipelnék (nekem már koponyavégû tartásban van hetek óta a kisfiúnk) ennek ellenére, uh. és nst szerint minden ok, tök zárt a méhszák, méhnyak sem rövidebb. Tehát tényleg nincs okod az aggodalomra, természetes amit érzel. elsõ válaszadó 38 hetes kismama
bocsi melléírtam természetesen a tök zárt a méhszáj akart lenni :-)

Az nem gond ha 36 hetesen még nincs leszállva a has? Ez azt jelenti hogy odébb van még a szülés?

Legjobb válasz: Nekem a fájások közben szállt le, a barátnõmnek meg 7 héttel a szülés elõtt, aztán úgy kellett neki indítani - vagyis ez nem jelent semmit. 36 hetesen meg még kb. 4 hétre van a szülés:)

Nekem a fájások közben szállt le, a barátnõmnek meg 7 héttel a szülés elõtt, aztán úgy kellett neki indítani - vagyis ez nem jelent semmit. 36 hetesen meg még kb. 4 hétre van a szülés:)
csak pár nappal a szülés elõtt szokott leszállni, de nem túl feltûnõ, nekem pl egyiknél se látszódott ilyen változás, persze biztos van olyan is, h feltûnõ
Én elfolyt vízzel mentem be szülni ugy hogy a hasam a "nyakamnál" kezdödõtt. :) Még a szülésznõ csodáálkozott is
3-as vagyok: a kiírt napon szültem
39 hetes vagyok és kb 1-1, 5 hete vettem észre hogy egy ici-picit lejjebb ment, de tényleg ilyen max 1-2 cm (a mellem alatt látom, hogy a hasam kissé eltávolodott). de ettõl ugyanúgy ég a nyomrom és nyom mindenem :)

Közeledik a hidegfront.36 hetesen beindulhat tőle a szülés?

Legjobb válasz: 36 hetesen már bármitõl, bármikor beindulhat a szülés. Én 37 hetes vagyok, de még "nem érek rá" szülni, még egy hétig jó lenne, ha bent maradna a baba. Remélem ránk nem hat a hidegfront most még.

36 hetesen már bármitõl, bármikor beindulhat a szülés. Én 37 hetes vagyok, de még "nem érek rá" szülni, még egy hétig jó lenne, ha bent maradna a baba. Remélem ránk nem hat a hidegfront most még.
Sziasztok.Szerintem ne izguljatok, mert akkor meg attól lesz meg elõbb a baba. Én átvészeltem jó pár hidegfrontot a terhesség alatt, de nekem nem indult be a szülés, csak 39+5 naposan és akkor nem volt smmilyen front:) Gyönyörû babát kívánok és könnyû szülést-persze ha eljön az ideje:)
Szerintem ne aggódj. :) Én kisgyerek korom óta megérzem a melegfrontot, az elsõ babámat nyáron szültem 2005-ben, pont jött egy elég intenzív melegfront amikor a 39. hét végén voltam, de semmi. 41. hétre lett csak baba.
Én ma töltöm a 38. hetet, és én is ettõl tartok.
A kérdező hozzászólása: Hát én is remélem, hogy még legalább 2 hétig nem akar kibújni. Meg igazából elég aktív mostanában (ma is), úgy tudom, hogy szülés elõtt inkább lelassulnak. Könnyû szülést mindenkinek (lehetõleg a kiírt idõpont környékén!) :)
Sziasztok. Én 39 hetes vagyok, ill. holnap töltöm be, és nem bánnám ha beindulna, de egyenlõre nem úgy tûnik. Mindenkinek könnyû szülést, és egészséges babákat!


36 hetes kismama vagyok. Tegnap a CTG után vérnyomást mértek, az jó volt, viszont a pulzusom 120 volt. Azt hittük, hogy rossz a mérő, így itthon is megmértük, de itthon is magas volt. Mit jelent ez? Köze lehet a közelgő szüléshez?

Legjobb válasz: 36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re ,itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol ,mert +2cm nyilàs van ,ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem ,hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re , itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol , mert +2cm nyilàs van , ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem , hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

35-36 hetesen, ha elkezd nyílni a méhszáj és fájások vannak, akkor már nem tartják vissza a szülést? Nem lehet nagy baja a babának ebben a korban?

Legjobb válasz: Szia Nem számít koraszülésnek a betöltött 36. héttõl. Engema 36. héten császároztak és semmi baja nem lett a picinek most már 6 hós . Nyugi Könnyû szülést

Szia Nem számít koraszülésnek a betöltött 36. héttõl. Engema 36. héten császároztak és semmi baja nem lett a picinek most már 6 hós . Nyugi Könnyû szülést

36 hetes kismamik hogy érzitek magatokat? Éreztek már valamit, hogy közeledne a szülés?

Esetleg szül valaki Gyöngyösön?

Legjobb válasz: Szia. Én 36/4 napos vagyok Még nem érzem hogy közeledne bármi is, néha van joslóm, de elvétve csak. Pedig már várnám, remélem egy-két hét megválaszt, jobb szeretném már ha kint lenne inkább. Szép szülést neked.

Szia. Én 36/4 napos vagyok Még nem érzem hogy közeledne bármi is, néha van joslóm, de elvétve csak. Pedig már várnám, remélem egy-két hét megválaszt, jobb szeretném már ha kint lenne inkább. Szép szülést neked.
Szia Már nagyon túl lennék rajta fenyegetõ heg szétvállás miatt elég sûrûn 3 naponta kell megjelennem. Ráadásul a CTG olyan összehúzódásokat jelez amiket nem is érzek igazából de a szülésznõk szerint a kismamák 2/3-a már panaszkodna miattuk. Könnyü szülést kívánok. 37.hetes-km
36+2 hetes vagyok.Még egyáltalán nemérzek semmit, csak a forgoim fájnak , minden éjjel, na meg a lábaim, mintha leakarnának szakadni.Egyenlore ennyi.

36 hetes terhes vagyok úgy érzem leszakad a hátam és a hasam. Folyamatosan a szülés körül forog az agyam már nagyon várom hogy megszüljek. Ti hogy birjátok vagy bírtátok kivárni a szülést?

Legjobb válasz: A 36. hétben még nem kívántam a szülést, de amióta betöltöttem a 37. hetet, tûkön ülök. Most a 40. hétben vagyok és sehol semmi, de most már megnyugodtam, s elfogadtam, hogy még maradni akar egy kicsit. :D

A 36. hétben még nem kívántam a szülést, de amióta betöltöttem a 37. hetet, tûkön ülök. Most a 40. hétben vagyok és sehol semmi, de most már megnyugodtam, s elfogadtam, hogy még maradni akar egy kicsit. :D
36. hétben vagyok én is. Már egyre türelmetlenebb vagyok. Gondolom ez természetes. Aludni sem tudok, folyton azon agyalok, hogy milyen lesz a szülés, meg persze ami utána jön... várom a babát, de ugyanakkor félek is! Ez már nagyon a vége. Valahogy majd kibírjuk! Én megpróbálom elterelni a figyelmem. Rendezgetem a babaholmikat, mosom, vasalom a babaruhákat, stb. :) DE az esték rohadt nehezek!!! :D Kitartás, nem sok van már hátra! (Egyébként meg azt mondta nekem több anyuka is, hogy nagyon használjam ki ezt az idõt a pihenésre. Nos, én lelkiismeret furdalás nélkül megfogadom ezt a tanácsot!) :)
Pihenjetek! Így igaz! A harmadikat várom, 34 hetes vagyok, és bizony csak este érek rá agyalni ezeken, annyi a teendõ napközben. Én meg pont fordítva vagyok, számolom a napokat, hogy jaj még ennyit húzzak ki, addig ne jöjjön, mert még ezt meg azt kell megcsinálni, még nem érek rá babázni. Olvasgassatok, pihenjetek, aludjatok, tévézgessetek, mert ezekre bizony utána nem sok idõ lesz! Kitartást mindenkinek!

36+4 hetes kismama vagok, tegnap óta egyfolytában, de rendszertelenül keményedek, a hüvelyembe, mintha kést forgatnának, és a medencecsontom is feszül, mintha szét akarna szakadni, a méhszájam 1221-es, a szülés kezd beindulni?

Legjobb válasz: A keményedés természetes, de a 36. hét után nem kell magnézium erre, mert kitolhatja a szülés idejét és hosszát. A nyilallások a tágulás miatt lehetnek, ilyenkor nyílik a méhszáj, de az sem baj, mert hamarabb fogsz tágulni reméljük. Nekem ilyen nem volt 22 óra alatt tágultam 3000-nél már bent voltam 5 percesekkel és összesen 36 óra volt az egész, mindez, mert nem tágultam, erre mondta a doki kellett volna ilyeneket éreznem mint amit írsz.

A keményedés természetes, de a 36. hét után nem kell magnézium erre, mert kitolhatja a szülés idejét és hosszát. A nyilallások a tágulás miatt lehetnek, ilyenkor nyílik a méhszáj, de az sem baj, mert hamarabb fogsz tágulni reméljük. Nekem ilyen nem volt 22 óra alatt tágultam 3000-nél már bent voltam 5 percesekkel és összesen 36 óra volt az egész, mindez, mert nem tágultam, erre mondta a doki kellett volna ilyeneket éreznem mint amit írsz.
Én is pont36+4 hetes vagyok. Én már a 34 héttõl érzek ilyeneket. Hát remélem ez azt jelenti, hogy könnyebb lesz a vajúdás.
Szia!Nekem mindez 36/5 hetesen indult be.Doki megvizsgalt, a mehszajam 2211 volt.Ra egy napra elment a nyakdugom is.Doki azt mondta 1 heten belul baba lesz.Most 38/5 vagyok, es ugyanazokat erzem.Furi, de azota nem tagultam, pedig vizsgalt is a doki kezzel.Ugyhogy akar vegig is hordhatjuk, de en az elozovel ugyanezeket tapasztaltam-megneztem a terhesnaplomat-csak nem tagultam ennyire.Ugyhogy szerintem elonyben vagyunk, konnyebb lesz tovabb tagulni. Konnyu szulest kivanok!

Lehet a közelgő szülés előjele a hányinger és hígabb széklet? Az UH szerint majdnem 38 hetes a babám, a számolás szerint a 36-ot tölti szerdán.

Már második napja el?-el?jön az er?s hányinger, és a székletem is "lágyabb" lett. A véd?n? szerint lejjebb van a hasam (ámbár a babám is csak most fordult meg, lehet, hogy azért látszik így). Kérdezte, mért-e az NST fájást, és csodálkozott, hogy igen, de szerintem ez normális, mert az els?vel is mindig volt. Átlag 8 percenként mérte, de ezek csak keményedések voltak, még a 40-es értékig is alig mentek ki (fél-háromnegyed percig tart egy) - ez volt pénteken. Azóta nem figyelem, de nem keményedik a pocim rendszeresen, csak nagy ritkán. Viszont tök gyengének érzem magam, és aggaszt ez a hányinger is, mert jó lenne, ha még várna a baba egy kicsit odabent. Van, akinek az UH ennyivel el?bbre volt a számítottnál, mégis kihúzta a 40. hétig (vagy tovább), vagy általában el?bb is jön a baba?

Legjobb válasz: Szia, én szeptember 10-én szültem, elõtte való este hasmenésem volt, de nem tulajdonítottam neki jelentõséget. Utána derült ki másnap, mikor a nyákdufó is távozott, hogy ez már a szülés elindulása volt. Az orvosom nekem ekkor mondta, hogy a lágyabb széklet ill. hasmenés lehet a szülés elõjele, más esetben viszont ilyen tünetekkel, még 1-2 hetet el lehet lenni...szóval biztosan jelzés értékû, hogy közeleg, de ahogy mondod, reméljük kitart még egy kicsit. Én a 39.en szültem, minden rendben volt. 38 hetesen már nem extrém amúgy szülni. Jó egészséget, gyors szülést! :)

Szia, én szeptember 10-én szültem, elõtte való este hasmenésem volt, de nem tulajdonítottam neki jelentõséget. Utána derült ki másnap, mikor a nyákdufó is távozott, hogy ez már a szülés elindulása volt. Az orvosom nekem ekkor mondta, hogy a lágyabb széklet ill. hasmenés lehet a szülés elõjele, más esetben viszont ilyen tünetekkel, még 1-2 hetet el lehet lenni...szóval biztosan jelzés értékû, hogy közeleg, de ahogy mondod, reméljük kitart még egy kicsit. Én a 39.en szültem, minden rendben volt. 38 hetesen már nem extrém amúgy szülni. Jó egészséget, gyors szülést! :)

36 hetes kismama vagyok, 54 kg-ról indultam és most vagyok 70 kg! Sok ez a 16 kg hízás? Hány kg hízás várható az utolsó hónapban? Mennyi fog lemenni kb szülés után 1 héttel?

Legjobb válasz: Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.

Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.
Általában azt mondják, hogy 9-13 kiló a "megengedett". Szerintem meg amíg sem a vérnyomásoddal, sem a cukroddal nincs baj, addig nem az számít, mennyi a plusz! Azért a 20-30 kiló már kicsit sok. :) Az változó, hogy kinek mennyi megy fel utolsó hónapban, mert van olyan, akinél újra elõjön az étvágytalanság. Szóval ez is egyénfüggõ lehet és az is persze, hogy mennyi megy le utána. Attól is függhet a leadott kiló, hogy szoptatsz-e.
Ja amúgy kiegészíteném magam: a szülés után fõleg a baba súlyával, a méhlepény súlyával és a víz súlyával leszel kevesebb, de van olyan, aki az elsõ hetekben nagyon sokat leadott.
Ne azzal foglalkozz, hogy hány kilót híztál és még mennyit fogsz. Én örültem volna ha eljutok 36.hetes korig :( Örülj inkább, hogy egészséges babád lesz és majd úgyis fogyni fogsz szülés után és szoptatás alatt. Egyébként teljesen egyénfüggõ. Van aki 35 kilót szed fel és pár hónap mulva leadja, de ismerek olyat is aki fogyott a terhessége alatt és miután megszült, meg elhízott.
Én vékony voltam szülés elõtt, terhesség alatt 21 kiló jött fel rám, mondjuk a végén már vizesedtem is. Mikor 3 hetes volt a kisfiam, akkor álltam elõször mérlegre és pont annyi voltam mint szülés elõtt. Most ismét babás vagyok, a rosszullétek miatt 3 hétig csak feküdtem, így már 10 hetes van rajtam 2-3 kiló pluszban, de nem érdekel:) Majd lemegy, ezen nem szabad idegeskedni!
Mi a 37. hétben vagyunk, és 55 kg-ról indulva ( 170cm ) most 72-nél tartok. Hát nem kevés. Az elején se volt gondom az evéssel( minimális émelygét volt csak), és most is tudok kajálni rendesen. Egyedül Anyum szólogat be néha-ami idegesít ( Õ picit engem félt emiatt ) de amúgy mindenki azzal jön hogy alig hízhattam, mert hátulról pl. szinte semmi nem látszik rajtam. Elõlrõl persze annál inkább... egy jó nagy poci :) , és nagy mellek. Hát ez van. Babóka sem kicsi mondjuk :) de azért nem indokolt hogy ennyivel több legyek. De mindegy is, a lényeg hogy egészség legyen ( Babókával minden rendben legyen ), a kilók meg majd lemennek azért valamennyire. Ahogy itt olvasgattam, teljesen egyéni hogy ki mennyit/milyen ütemben hízik, és hogy utána hogy adja le a kilókat.
Szia. Én az elsõ terhességem alatt 50kg-ról indultam és voltam 78 is...76-tal szültem. Semmmi bajunk nem volt. Most 31 hetes vagyok és ismét 50-rõl indultam (tehát lemegy) és most elhagytam a 70-et. Semmi jele a vizesedésnek vagy bárminek:D Ha jól érzed magad akkor ne izgulj a kilókon. Ja az elsõval a szüléskor pont 10 kg ment le, ebbõl 4130 volt a baba, majd hónapok alatt a többi mivel szoptattam és kellett a kaja:D További gondmentes pocakoskodást:D:D
Szia!Én 23 hetes kismama vagyok a harmadik babát várom.6kg +súllyal kezdtem a terhességet(76 kg-al)ma áltam a mérlegre, eddig 8 kg jött fel.Amúgy sem vagyok egy egyszerû alkat, mindig gondjaim voltak a súlyommal.Lányommal 30 kg-ot híztam , de most semmiképpen nem szeretnék debella lenni, most kicsit aggaszt a súlygyarapodásom, már sószegény diétáznom is kell mert be-bevizesedek.Hát ez van.Sztem ne aggódj , olyan vészesen sok már nem fog felmenni ez alatt a pár hét alatt.Kellemes babavárást kívánok!
Szia! Én ugyanennyit híztam mint te. Kb 18-20 kg jött fel rám a végére. Amikor 11. hónapos volt a kisfiam és teherbe estem a másodikkal 2 kg-val könnyebb volta mint annak elõtt. Szülés után rólam 6-7 kg-nál több nem ment le de nem is lesz idõd arra hogy ezzel foglalkozz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!