Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes a (645 db)

Tényleg nagy a babám? Nektek mekkora volt 35-36 hetesen a babátok?

Most voltam az orvosomnál,ma vagyok 35+4 napos kismama,a babánk súlyát 2800 grammra saccolta. Mondta hogy jó nagy baba,de nem baj hadd nőjön csak. Na én meg totál be vagyok parázva azóta,hogy óriásbébim lesz :-)

Legjobb válasz: Nekem a 36 hetes uh-on mondták,hogy 3 kg feletti. 3950-el született 40+10 napra.

Nekem a 36 hetes uh-on mondták, hogy 3 kg feletti. 3950-el született 40+10 napra.
Mindjárt megnézem neked a bpd-jét ennyi idõsen.És, hogy mekkora volt neki mikor született ha érdekel. 1.voltam
A kérdező hozzászólása: Persze hogy érdekel :-) Köszi elõre is.
Nekem ennyi idõsen 3200ra becsülték vagy még nagyobbra, ehez képest 39-5re született 3200al
Bpd-je 92mm volt a 36 hetes uhon. Mikor megszületett 34-36cm volt a fejkörfogata.Nem tudom nagynak számít-e?!De elég volt..:D Egyébként nekem azt mondták, hogy nagy baba lesz és, hogy hosszú is.Hááát 54cm-el született.Többre számítottam.Mert apuka 192 cm én 173cm vagyok.Viszont 6, 5 hónaposan 80-as rucikat hord úgyhogy nem lesz egy alacsony csajszi.:)
36 hetesen 2510 volt a becs. súly, 3200-al született.
A kérdező hozzászólása: Mennyi eltérõ érték!Akkor tényleg nincs mit adni az ultrahangos saccolásra. Elég nagy eltéréseket mutat. Kedves elsõ akkor kb. én is akkora ''picurra'' számíthatok mint a tiéd :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a választ és természetesen mindenkinek ment a zöld kezecske!
nekem 31+5 naposan 2600 volt a becsült súly, a BPD meg 91. mit mondjak én?
Utolsó- nekem ez a 2. fiammal kerek 38hetes érték volt- reggel uh-ztak, és utána pár órára megindult a szülés, fiam 2600zal és 53cm-vel meg is született. Fejkörfogata 32cm volt. Bpd-jét reggel 9, 2cm -re mérték. :) ) Egyébként nem egyforma ütemben nõnek a babák a pocakban, nem követik a papírformát. Nekem 35+2-n méték a 3. babámat 2600-ra, két hétre rá 37+1-n 2800ra, és 39+2-n 3050grammal született. Szerintem egyátalán nem lesz óriás a Te babád sem!!
nekem ez 32 hetes érték sem volt. még 8 hete volt akkor nõni. most 34 hetes vagyok, nemsokára megyek dokihoz. mondta is, hogy úgy 4-5 héttel meghaladja a korát.
36 hetesen 2800 g, szülés elõtt 2 nappal 3600 grammra saccolták, majd megszületett 3050 grammal és 48 centivel
A kérdező hozzászólása: Elhiszem hogy fájt :-) Valahogy még nem félek a szüléstõl, de ez biztos változni fog :-)
A kérdező hozzászólása: Fejkörfogata 90, 5 mm. Köszönöm mindenkinek, most már nem parázok :-)
1. vagyok megint. Belõlem is úgy nyomták ki.Na az baromira fájt, de egyébként elviselhetõ volt minden más.:)
36. hétre szültem 2700g volt és 50cm :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Megkérdezhetem hogy természetes úton sikerült megszülnöd vagy császároztak? Nekem azt mondta a doki ha nagy lesz a baba, akkor meg fog császározni, én meg azt nem nagyon szeretném, igaz elsõ baba nekünk nem tudok különbséget tenni császár és nem császár között.
Nekem is ekkorára saccolták, 3700 lett a vége :) Óriás szerintem nem lesz, csak olyan jó kis husis kerek :)
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam egy kicsit, akkor hellyel közel az én babámnak is akkora a méretei mint a tiéteknek. :-)
A kérdező hozzászólása: nem bánom és ha husis, csak tudjam megszülni :-)
Kitõl kérdezted h természetesen szülte-e? :) Én császárral szültem. De nekem nem a mérettel volt a gond hanem a nyakára és mellkasára tekredett zsinórral azért is szültem akkor. De bocsi ha nem tõlem kérdezted. :) 2.voltam
Szerintem a 35-36. héten a 2800- az nem nagy baba. Nekem ezen idõ tájt 2500 g-ra saccolták, és 2750-nel született meg a 39. hét végén a kislányom.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolótól kérdeztem, de mindenki válasza érdekel :-)
Nekem végig azt mondta minden orvos hogy a korához képest nagy baba. Apa is én is kb. 160cm vagyunk szóval nem vagyunk magasak. Én is megijedtem mikor minden UH-nál mondták hogy nagy baba.. Még szülés elõtt pár órával sem tudták az orvosok pontosan hány hetes vagyok mert elvileg 36hetes voltam de a méretei alapján 38-ra tippeltek Aztán 37.héten megszületett 2910grammal és 52cm-rel :-) Nem kell mindent elhinni amit mondanak, nem tudják teljes pontossággal megmondani mekkora is a baba. Tesõm ugyanígy járt mint én neki 3400grammal jött világra a kislánya
Én a 3700gr-os babámat megszültem hagyományosan, de ki kellett belõlem könyökölni :S De ez nem törvényszerû, ekkora babát még meg szoktak tudni szülni ha nincs komplikáció. Az meg kisebb babánál is lehet..Amúgy azt szokták mondani, hogy fejkörfogat mérete számít, nem annyira a súlya. Azt megnézték?
1. vagyok. Simán szültem.:) Hatalmas élmény volt.1. baba.Viszonylag hamar meglett 5 óra alatt.:)
Nekem ikreim születtek és egyiküknek, 35 hetesen 89 volt a BPD, 3200 grammal született,

36 hetesen a 100mm es thq érték nem túl nagy? Mekkora a baba thq ja 36 hetesen? Mikor kell 100mm-nek lennie?

Kicsit aggódom hogy el vagyok számolva. El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: A thq nem a mellkas körfogata???

A thq nem a mellkas körfogata???
A kérdező hozzászólása: De igen! Mellkas körfogat.
Akkor a 100mm miért lenne nagy???? az csak 10cm:D

Baj az, ha 36 hetesen a külső méhszáj nyitott?

Legjobb válasz: Biztos kell pihenned, nem? de a 36 hét már nincs olyan messze, szóval már tragádia nem történne!!! Kíméld magad, de jó tanáccsal csak ellátott a dokid, vagy nem mondott semmit??? Az én anyumnak végig nyitva volt két ujjnyira.. és semmi baja nem volt, attól függ milyen a belsõ és mennyire erõs a magzatburok. Ha erõs akkor szerencséd van, de sajnos ezt elõre nem lehet tudni ezért inkább pihenj!!! És kitartás!!! Már nem sok van hátra!!! 4 hét.. :) nekem még 16.. :) Remélem könnyû szûlésed lesz;)!!!

Biztos kell pihenned, nem? de a 36 hét már nincs olyan messze, szóval már tragádia nem történne!!! Kíméld magad, de jó tanáccsal csak ellátott a dokid, vagy nem mondott semmit??? Az én anyumnak végig nyitva volt két ujjnyira.. és semmi baja nem volt, attól függ milyen a belsõ és mennyire erõs a magzatburok. Ha erõs akkor szerencséd van, de sajnos ezt elõre nem lehet tudni ezért inkább pihenj!!! És kitartás!!! Már nem sok van hátra!!! 4 hét.. :) nekem még 16.. :) Remélem könnyû szûlésed lesz;)!!!
Egyáltalán nem baj. Készül a tested a szülésre. Ilyenkor már sok kismamának nyitva van a külsõ méhszáj, legalább egy ujjnyira.


36 hetesen a méhlepényem már 3. fokban érett és a magzatvizem is kissé kevesebb (ez van a leletemen). Ez azt jelenti, hogy előbb fogok szülni?

A dokim csak annyit mondott, hogy jöhet el?bb a baba, de nem tulajdonított nagy jelent?séget a dolognak... Engem egy kicsit aggaszt. Van valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Valószínû hogy elõbb jön a baba, ne félj a 36 hét után már érett a kicsi a kinti életre.

Valószínû hogy elõbb jön a baba, ne félj a 36 hét után már érett a kicsi a kinti életre.
Szia! Én is így vagyok!36 hetesen 3-ad fokban meszesedett4Nekem is csak annyit mondtak h ha az nst ok akkor nincs gond És az ok volt Valamint 1x megnézték a lepényi áramlást ami szintén jó lett!Hálas az égnek!Ennek ellenére mégis izgulok Én is!De hát már nem lehet baj, mármint h már nem számít koraszülöttnek! sok egészséget! 37 hetes ksimama
Szia! Én is így voltam, sõt..nekem már a 32. héttõl csúnyán meszes volt a méhlepényem. Hetente jártam nst-re és uh-ra. Nem biztos, hogy elõbb fogsz szülni. Én még igy is 1 héttel túl hordtam a babám:) Tehát a 41. héten szültem. Õ most már 6 hónapos és egészséges:) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a megnyugtató válaszokat, most megyek NST-re, remélem minden rendben lesz ott is. Még szeretném pár hétig bent tartani a babót, bár már nagyon várom, hogy megölelhessem:)

Ihatom e a málnalevélteát? Ma vagyunk 36 hetesek. A méhszájam 2111. Az orvosom azt mondta még 2 hetet jó lenne ha bent maradna. Nem tudom merjem e inni.

Legjobb válasz: Én valószínûleg elkezdeném. A szülést állítólag nem hozza elõbbre, csak a méhszájat puhítja, ami szerintem csak jól jöhet. És úgyse azonnali hatása van, tehát ha mégis hatna a szülés megindulására is, akkor sem azonnal. Szerintem idd bátran. Minden jót, könnyû szülést és egészséges, csodás kisbabát kívánok! 25 hetes kismama

Én valószínûleg elkezdeném. A szülést állítólag nem hozza elõbbre, csak a méhszájat puhítja, ami szerintem csak jól jöhet. És úgyse azonnali hatása van, tehát ha mégis hatna a szülés megindulására is, akkor sem azonnal. Szerintem idd bátran. Minden jót, könnyû szülést és egészséges, csodás kisbabát kívánok! 25 hetes kismama
Nyugodtan idd a teát, nem indítja be a szülést. Én a 34-dik héttõl ittam, és egy héttel késõbb szültem mint kellett volna. Jó egészséget és sok boldogságot kívánok a babához.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mától elkezdem inni!

36 hetesen a pici súlya 2400 gramm, nem kevés ez ennyi idős terhességnél?

A többi mérete alapján 34 hetesnek felel meg, eddig csak 3-4 nappal volt elmaradva.A méhlepényemben pedig cisztákat talált,de azt mondta,hogy nem kell vele foglalkozni.Szerintetek mit kéne csinálnom?

Legjobb válasz: Csinálni nem sok mindent tudsz. Az utolsó hetekben akár 20 dkg-ot is hízhat a baba hetente, így akár 3 kg fölé is mehet szülésig. de ha nem, az sem gond, 2500 g alatt számít csak kis súlyúnak.

Csinálni nem sok mindent tudsz. Az utolsó hetekben akár 20 dkg-ot is hízhat a baba hetente, így akár 3 kg fölé is mehet szülésig. de ha nem, az sem gond, 2500 g alatt számít csak kis súlyúnak.
10.07-es vagyok, a lányomnál is rosszul becsültek, mással nem magyarázható, hogy egy hét alatt közel egy kilót "fogyott" volna úgy, hogy a lepénnyel minden rendben volt...
10.08-as vagyok, de igen lehet ennyit elmérni, én is példa vagyok rá, szülés elotti napon 3218 gramm, fejkorfogat 320mm, mellkaskorfogat 316mm, másnap 4100gramm, 58 cm, 37-es fej-és 36cm-es mellkaskorfogat.Szóval mindenét alábecsülték, nem csak a súlyát.
10:06os vagyok. Én vagyok rá az élõ példa hogy igen is lehet 1kgos eltérés, és hogy mennyire pontatlanok ezek a mérések. Mikor a lányom megszületett, az orvosom/fogadott/megszólalni nem tudott, annyira meglepõdött. De mindenki elcsodálkozott, aki bent volt a mûtõben. Én meg nem tudtam mi bajuk van, mert császároztak.
Nekünk 3170 grammot mértek tegnap 36+2-nél, kis pufi baba, látszik is a 4D-s képen...de amúgy simán tévedhet ez a mérés..mondjuk én egy kg-s eltérést még nem hallottam, nekünk azt mondják +- 200gramm szokott lenni..
Enyém is ennyi volt a mérések alapján, 2930-al született 38 hétre.
délután írok, mi ma megyünk, 35+2 hetes vagyok Egyébként meg nem kell mindenkinek 4-5 kilós babát szülnie. másrészt: ismerõsöm babáját a szülés napján 3, 5 kilósra becsülték. 4800g-mal született... A miénk szerintem óriás bébi lesz, de inkább szeretnék egy 3 kilósat :)
szia nekem 33 hetesen volt ekkora a babám, de ahogy a többiek is írják igazából most fog még csak igazán gyarapodni ugyhogy ne aggódj :)
Az én kislányom sem volt túl nagy, de ha jók voltak a mérések, akkor az utolsó 4-5 hétben majd' 1 kilót hízott! A 41. héten született 3300 grammal. Lehet, hogy a te babád is bent marad még a 40. hét után, és szépen meghízik, amúgy pedig ha kicsi baba lesz az sem baj, a 2, 5 kilót tuti el fogja érni, és akkor már nem lesz vele gond.
Szia! Nekem 33+2 hetesen 1700g-ot mért a dokim. És közölte, h a lepény egy része el van öregedve, ezért nem táplálja rendesen a babámat, ha így marad, akkor beindítjuk a szülést! Totál kétségbe estem, sírtam, h egy koraszülött babám lesz! 35+2 hetesen 2600g-ot mért a szonográfus!!! Most akkor mi van kérdeztem??? Melyik mér rosszul? II.fokban érett a lepényem! Ott nagyon megnyugodtam. Holnap töltöm a 37.hetet! Boldog vagyok, h még egyben vagyunk és hízunk még! Szerintem nem kicsi a babád súlya, csak ezek a saccolások a mi paráztatásunkra szolgálnak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a válaszokat kicsit megnyugodtam.
Szia 36 hetes adatom nincsen, 37hét+4 napos van, ekkor volt 2733 gramm a kisfiam. 40hét+1 naposan becsült súly:3218gramm. Másnap megszületett 4100grammal. Nem pontosak ezek a mérések, látod nálam 1 kg-ot tévedett majdnem.
Szerintem nem kevés. Nekem a 36.héten 2370 grammal született a kislányom, pedig egy héttel korábban 3200 grammosra becsülték. Mivel a csövescsontok hosszából kalkulálja a gép a súlyadatot, ezt ne vedd készpénznek, csak egy becsült érték. A fiamat 36+3 napon 3000 grammosra becsülték és azt mondták, hogy jó nagy babára számíthatunk... végül ugyan csak 3400-al született, de 60 centivel. A lányom is hosszú csajszi egyébként, szóval valszeg tényleg a testalkatbeli adottság miatt becsültek a valósnál nagyobb súlyt neki is.
Szia ezen abszolút ne izgasd magad! Saját tapasztalatból mondom hogy ezeknek a méréseknek nem lehet hinni, vagy az én orvosom nyúlt nagyon mellé! Az én kislányom 38hetesen volt 2600gramm, még 4kilóra sem saccolták. Ehhez képest 4950grammal született, igaz a 41ik héten.
Szia! Nekem a 36. héten 2344 gr volt. 38.-on 2775gr. 39+5 hetesek vagyunk, nem tudom még hogy mennyivel fog születni, de azt tudom, hogy kisebb babát könnyebb megszülni, hízni meg majd meghízik kint. :) Ezen ne aggódj.
Na, a 35+2 hetes vagyok, 2700-ra becsülte. :)
Ha az orvos nem tiltja, akkor lehet. De fontos, hogy mindketten akarjatok es hagyjatok abba ha valami nem stimmel.
Persze hogy lehet, mi még a kiiért napon is szeretkeztunk az elsõ babával.Most mondjuk lehet hogy nem fogunk, mert most érzem hogy gond lehet.
Szóval nem a babával szeretkeztunk hanem egymással, de az elsõ teresség alatt.Bocs, reggel van:-)
Szia, én 35 hetes vagyok és a héten voltunk dokinál, megkérdeztem és mondta, hogy lehet (persze vizsgálat után) :) ! Üdv.

Elkezdhetem inni 36 hetesen a málnalevél teát, ha okt.31-én lejárt a szav ideje?

10 nap múlva kezdeném inni, még bontatlan és nem tudom ezt felhasználhatom-e vagy vegyek újat.

Legjobb válasz: Semmi baja sincs. Nyugodtan.

Semmi baja sincs. Nyugodtan.
én nem innám meg a helyedben....ha nem lennék terhes, még akkor sem.....nehogy valami bajotok legyen. ennyi erõvel akkor megihatnád a lejárt tejet, vagy akármit. inkább vegyél újat. nehogy rosszul legyél tõle...

36 hetesen a méhszáj csak 3100. Jóslóim vannak minden nap. Biztosan túlhordom majd ilyen adatokkal?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem biztos, lehet hogy váratlanul jön a szülés.

Egyáltalán nem biztos, lehet hogy váratlanul jön a szülés.
Nekem az utolsó pillanatig zárt volt a méhszáj, jóslóm nem volt egy se, és mégis 39+3.hétre szültem. Hirtelen jött, még a doki is azt hitte, hogy még van bõ egy hetem. Könnyû szülést!
Nálam is így volt, még a 38-ik héten is és aztán láss csodát: 8 nappal hamarabb szûltem! Ne idegeskedj és kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást, nagy a baba, nem akarnám még túl is hordani!

Majdnem 36 hetesen a 16 kiló plusz az nagyon sok?

Nem mintha tehetnénk per pillanat bármit,csak kíváncsi vagyok.:)

Legjobb válasz: Nem sok, fõleg, ha nem indultál (jelentõs) túlsúllyal. Ha kifejezetten karcsú voltál, akkor a baba születéséig akár 20 kilo is rád jöhet, az sem katasztrófa. Ha sok plusz volt rajtad elõtte (pl. 100 kilo fölött indultál), akkor persze kicsit kevesebb hízás lenne ideális.

Nem sok, fõleg, ha nem indultál (jelentõs) túlsúllyal. Ha kifejezetten karcsú voltál, akkor a baba születéséig akár 20 kilo is rád jöhet, az sem katasztrófa. Ha sok plusz volt rajtad elõtte (pl. 100 kilo fölött indultál), akkor persze kicsit kevesebb hízás lenne ideális.
A kérdező hozzászólása: Kb. 10 kiló pluszom volt elõtte.
Unokatesóm 36 hetesen szült, akkor tartott 18 kilónál...9 kiló maradt rajta, azóta sem megy le neki...rajta kb 15 kiló plussz volt amikor terhes lett. De szerintem nem érdemes ezen izgulni. Az utolsó hetekben már kevesebbet fog nõni a súlyod. És minek izgulni azon amin nem tudsz változtatni, nemigaz?
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! Az utolsó válaszolónak igaza van: ez van ezt kell szeretni.:)
Szia! 37 hetes vagyok és 15 kg jött fel rám, 165/ 52 -rõl indultam most 67 vagyok. Nem szólt érte sem a doki sem a védõnõ. Igaz az utóbbi 2-3 hétben elkezdtem vizesedni, addig csak 10 kg jött rám. Szoptatás alatt lemegy, hameg nem akkor meg ha elõtte sovány voltál akkor még jól is jöhet.
Szia! Szerintem nem sok! Én 25 hetes kismama vagyok, és 14 kg-t híztam, mondjuk vizesedem is sajnos! :( Sokan mondják, hogy nem is látszik rajtam, hogy ennyit híztam. Különösebben nem érdekel addig, amíg nem veszélyes a babára, majd szülés után lemegy vagy a szoptatással, vagy a tornával! (Mondjuk nekem nem igazán volt feleslegem.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!