Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes Az (244 db)

36 hetesen az ultrahangon megallapitottak hogy a pici 2400g es picit kicsi a sulya! Mindent megneztek, es azt mondtak egeszseges, csak valami miatt nem gyarapszik a sulya! Lehet a mehlepennyel van valami?

Mivel farfekveses, itt (angliaban) beirtak 39. hetre csaszarra! Hozzateszem en sem vagyok nagy darab,55 kg-ral kezdtem,166cm magas vagyok!

Legjobb válasz: Nekem 37 hetesen saccoltak 2500 gr sulyunak, es a 39. heten 3600 gr-al szuletett meg:). Jo egeszseget kivanok Nektek!

Nekem 37 hetesen saccoltak 2500 gr sulyunak, es a 39. heten 3600 gr-al szuletett meg:) . Jo egeszseget kivanok Nektek!
nekem a 32-ik héten nézték, hogy kcsit kisebb mint kellene, de benne van a határban és ennyi. azóta meg sem nézték, pedig 37 hetes vagyok. az orvos szerint (és ezt olvastam is), a ctg minden elmond. ha a baba nem érzi jól magát akkor a ctg jelzi ezt. habár nekem már befordult, és méhszájat néz ott már érzi a fejét. németországban élek itt sem hiszem hogy engednék csak ha valaki nagyon akarja a faros szülést, de alapból szerintem nem engedik. Èn egyetértek hogy ilyet az orvos döntse el, és ha az orvos ajánlása felett valaki mást akar, akkor az már megfontolt és nem rábeszélt.
Elsõ vagyok: nem rábeszélni akartam ám, a mi klinikánk protokollja szerinte nem rögtön sectio ha faros baba, csak ha nagyfokú a téraránytalanság. Természetesen a saját orvosa ismeri a részleteket, de úgy tudtam, hogy pont Angliában nem így megy, ezért érdeklõdtem. :)
Szerintem ez nem rossz. Ha (!) jól saccoltak, akkor is 3100 gramm körül lesz a 39. hétben, amennyiben a méhlepény jól látja el a feladatát, de ha nem tenné, az uh-n látható volna. Ami érdekesebb, hogy várhatóan kis súlyú baba mellett rögtön a császár mellett döntenek pusztán mert faros. Vagy kint meg sem lehet próbálni? No, mindegy, a lényeg, hogy jól legyen, és szerintem nem vészes a súlya, genetika... Orvos anyuka
Elotte volt problema, hogy 36. hetre is kaptal scant? Csak mert hogy itt alapbol ilyenkor nincs. Vagy azert mert faros? Meg hizhat a kicsi! Jo egeszseget kivanok nektek!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, meg is nyugodtam kicsit!Igen, itt valoban nagyon a termeszetes szules mellett vannak!A baba a 20.hettol ebben a pozicioban van, es valaszthattam h megforditsak vagy csaszar!En a csaszart valasztottam!Amugy 20.hetnel pre-eclampsiat vettek eszre, ezert kaptam meg 2uht!28. Es 36.hetre!Szerencsere mar a 28-nal minden rendben volt! Es az ultrahangon latszana ha a mehlepennyel valami gond lenne?
Nézd, nekem 39 hetesen 2900 gr-ra mérték az ultrahangon. 2 nappal késõbb tervezett császárom volt, 3333 gr-al született a lányom! Én ebben a súly becslésben nem nagyon hiszek. Akkor az én babám cirka két nap alatt hízott közel fél kg-ot???XD
A kérdező hozzászólása: Igen, mar tobben mondtak h ez csak becsles, en azt hittem vhogy kiszamoljak!Igaz pici pocakom van mert vekony vagyok, de anyukamnak meg kisebb volt, es en is 3, 55-tel, batyam 3, 20-al szuletett!Ezert nem ertem h lehet o ilyen picike, egeszseges voltam, vagyok, rendesen eszem!Egesz vegig azt mondtak minden rendben, most meg h nem tudjak mitol van!
fiam 36 héten született, elõtte nap 2600grammra saccolták, születési súlya pedig 3000gramm lett:o)

Titeket néztek már hülyének a terhességgondozóban? A történet egyszerű: Nem hitték el, hogy 36 hetesen az előző terhességemnél OPT-vizsgálatom volt, és utána történt a császármetszés.

Hülyének néztek, és teljesen kiborultam. Nekem az orvosok mondták, nem találok ki magamtól szakszavakat. Ez egy oxitocinos terheléses vizsgálat.

Legjobb válasz: szültem már 2x, én hallottam már errõl a vizsgálatról, terheléses oxitocin vizsgálat és akinek nem jól reagál rá a babája azt megszülesztik vagy császár. igaz? de mit nem hittek el? mit mondtak? na ezen mit nem lehet elhinni?? én megmagyaráztam volna nekik nefélj... nagyon hülyének tudják nézni az embert. mondjuk én mindkét terhességemnél ugyanahhoz a magándokihoz jártam, aki az egyik nagyon elismert fõorvos a szakmájában abban a kórházban és ha látták a nevét a kiskönyvemben onnantól kedvesebbek lettek :) ez sajnos ilyen... ne foglalkozz velük.

szültem már 2x, én hallottam már errõl a vizsgálatról, terheléses oxitocin vizsgálat és akinek nem jól reagál rá a babája azt megszülesztik vagy császár. igaz? de mit nem hittek el? mit mondtak? na ezen mit nem lehet elhinni?? én megmagyaráztam volna nekik nefélj... nagyon hülyének tudják nézni az embert. mondjuk én mindkét terhességemnél ugyanahhoz a magándokihoz jártam, aki az egyik nagyon elismert fõorvos a szakmájában abban a kórházban és ha látták a nevét a kiskönyvemben onnantól kedvesebbek lettek :) ez sajnos ilyen... ne foglalkozz velük.
A kérdező hozzászólása: Azt mondták, hogy kábítom õket, és õ 30éve szülésznõ...ilyet még nem hallott És hiába mondtam, nem hitték el. És igen, az az a vizsgálat, és állítólag rosszul reagált a baba.
A zárójelentésedbe elvileg bele kellett írniuk, mivel ez szorosan kapcsolódik szülés lefolyásához. Keresd meg szépen a zárójelentésedet, és ha tényleg benne van, vidd oda a kétkedõnek. Én biztos nem hagynám, hogy hülyének nézzen...
Én ezért fogadtam magándokit, ugyanis az SZTK-ban folyamatosan hülyének néztek. Nem értették, hogy miért megyek szonográfushoz a nagy genetikai szûrõ UH-okra. Nem hiszem, hogy ezeket meg kellene magyaráznom egy nõgyógyásznak... Neked van fogadott dokit, vagy SZTK-ba jársz?
A kérdező hozzászólása: Van magándokim, de oda is ell járni a védõnõ miatt. És megmutattam a zárójelentést, amin rajta volt...

Ha nagyon aktív a babám 36 hetesen az mit jelent? Nem nagyon akar még kijönni? Még nem sietek de 2 hét múlva jó lenne szülni.

Az NST-n is nagyon aktív volta drága:)!

Legjobb válasz: Elképzelhetõ,hogy a meleg miatt aktívabb. A nagy meleg miatt lehet korábban szülni. De szerintem minél tovább marad "bent" annál jobb. Jó egészséget kívánok neked! Jó neked!

Elképzelhetõ, hogy a meleg miatt aktívabb. A nagy meleg miatt lehet korábban szülni. De szerintem minél tovább marad "bent" annál jobb. Jó egészséget kívánok neked! Jó neked!
Szia! Nekem mindegyik kicsim nagyon aktiv volt még a szülés elõtt is, csak akkor maradtak nyugton, mikor jöttek kifele!Azóta sincs egy perc nyugtuk se! Könnyû szülést, ha itt lesz az ideje!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek:) ! Amúgy a baba ha meleg van ha hideg akkor is aktív:) ! MA mikor vihar volt akkor is nagyon!


A dokim megvizsgált 36 hetesen, azt mondta kicsit nyitva vagyok, de alig észrevehető. Másnap reggel kicsi barnás folyásom volt, ez nyákdugó, vagy a vizsgálat miatt volt?

Legjobb válasz: A nyákdugót tuti, hogy felismered, mert olyan állagú mint a tojásfehérje, nyálkás, nyúlós,átlátszó, vagy enyhén véres.

A nyákdugót tuti, hogy felismered, mert olyan állagú mint a tojásfehérje, nyálkás, nyúlós, átlátszó, vagy enyhén véres.
Szerintem ne aggódj, ha véletlenül elindulna a szülés akkor is teljesen makk egészséges gyermeket fogsz a világra hozni, mert a könyvek és az orvosok is azt mondják, hogy 36-37 hetesen szûlni már nem igazán számít koraszülésnek. A tüdeje is már mûködik és minden más szerve is. max néhágy dkg-mal kisebb és így könnyebb a szülés. De szerintem még tuti húzod kb 2 hétig az meg tökéletes. Én nem vagyok orvos de ne aggódj sztem így van. Én 27. hétben vagyok és én is mindig attól parálok, hogy ki ne nyíljon a méhszájam de sajni nekem még bõven van idõm úgyhogy jogosan félek!gratula a hamarosan elérkezõ kisdedhez!
Az elsõ válaszoló vagyok. Nekem 4 hete a 35. héten született meg a fiam majdnem 3 kg-al.Teljesen jól van.Ne izgulj!

36 hetes terhes vagyok.3-4 napig voltak mensi szerű görcseim, elég enyhék de azért fájdogált a hasam. Próbáltam pihenni, ma már alig fáj. Most 3 napig esett az eső, lehet hogy a front miatt volt?

Most dokihoz azért nem rohanok.Akkor ezek lehetnek ilyen szülés el?tti összehúzódások.

Legjobb válasz: Nekem a 36. héttõl nagyon sokszor volt mensis fájdalmam. Sok volt a méhösszehúzódásom is, nyilallt a hüvelyem. Ennek ellenére a 40. héten szültem. Nem hiszem, hogy a front miatt lett volna. Ezek valószínû jóslófájások, szerintem ettõl még ne készülj most azonnal szülésre! Reméljük picurkád azért még vár legalább 1-2 hetet. 36 hetesen nekem 3000 grammos babát mondtak - végül 40. héten született 3300 grammal. Úgyhogy valószínû, hogy nem volt még 3 kiló 36 hetesen, inkább csak 2 és fél kiló lehetett.

Nekem a 36. héttõl nagyon sokszor volt mensis fájdalmam. Sok volt a méhösszehúzódásom is, nyilallt a hüvelyem. Ennek ellenére a 40. héten szültem. Nem hiszem, hogy a front miatt lett volna. Ezek valószínû jóslófájások, szerintem ettõl még ne készülj most azonnal szülésre! Reméljük picurkád azért még vár legalább 1-2 hetet. 36 hetesen nekem 3000 grammos babát mondtak - végül 40. héten született 3300 grammal. Úgyhogy valószínû, hogy nem volt még 3 kiló 36 hetesen, inkább csak 2 és fél kiló lehetett.
A kérdező hozzászólása: Igen, de ezek rendszeresek vagy idõszakosak voltak?

Mit jelent az hogy a méhlepény 26 hetesen 36 hetesnek felel meg?

Legjobb válasz: kérdésedben ott a válasz. mint minden a terhesség alatt öregszik,öregszik hát a méhlepény is.és most 36 hetesnek felel meg.olyan idõs a méhlepény mintha 36 hetes terhes lennél.

kérdésedben ott a válasz. mint minden a terhesség alatt öregszik, öregszik hát a méhlepény is.és most 36 hetesnek felel meg.olyan idõs a méhlepény mintha 36 hetes terhes lennél.
Sajnos egy kicsit korán öregszik a méhlepényed. Azt hiszem felkészülhetsz lelkiekben arra, hogy sûrûn ellenõriznek majd benneteket. És a babát sajnos nem tudod majd végighordani. Az orvos mérlegel majd. HOgy a baba minél tovább odabent maradhasson, de csak addig amíg a lepény kellõképpen ellátja õt. A koraszülõtt osztályok nagyon jól felszereltek manapság. Szerintem pihenj sokat. Étkezz megfelelõen. És minél nyugodtabb körülményeket biztosíts magatoknak. Szerencsés babavárást kívánok!!
Azt jelenti hogy azonnal hagy abba a dohányzást ha nem akarsz koraszülött gyereket!!!!!!

36 hetes vagyok és furán érzem a hasam. Ez normális vagy azért csomagoljam össze a cuccom? A derekam fáj, és a hasam alja úgy fáj, mint mikor meghúzza az ember, olyan húzó érzés. Néha be is görcsöl és keményedik.

Ugye még van id? a szülésig? Vagy kell aggódnom? Egyre többször van jóslóm, ami már a 30. hétt?l van. Elég er?sek is ilyenkor a görcsök, van hogy éjjel is felébredek rájuk.

Legjobb válasz: Mindenképp pakolj össze :) Az a tuti. Barátnõm épp 2 napja ment be szülni, 36 hetesen pedig elõtte volt dokinál, semmi jel nem utalt arra hogy indulni készülne a baba. Szegény ott kapkodott a cuccokkal, meg a férjét küldte haza szülés után összeszedni a holmikat :) Elsõ baba, nem gondolta hogy ilyen hamar meglesz. Én mondjuk ilyen tünetekkel még hetekig húztam és 41.hétre szültem meg, de nálad lehet másképp!! Amúgy a 36 hetesnek megszületett kisfiú eskü jobban vette az akadályokat mint anno az én kisfiam :) egybõl ügyesen szopizott, az anyukának is beindult a teje, és 300 gramm pluszal jöttek haza!!! Mi meg még régebben a fiammal jól megszenvedtünk, kezdve a fogyástól, a sárgulásig mindennel :) Tehát maradhat még a babád, de ha már jönne az se nagy baj!!!

Mindenképp pakolj össze :) Az a tuti. Barátnõm épp 2 napja ment be szülni, 36 hetesen pedig elõtte volt dokinál, semmi jel nem utalt arra hogy indulni készülne a baba. Szegény ott kapkodott a cuccokkal, meg a férjét küldte haza szülés után összeszedni a holmikat :) Elsõ baba, nem gondolta hogy ilyen hamar meglesz. Én mondjuk ilyen tünetekkel még hetekig húztam és 41.hétre szültem meg, de nálad lehet másképp!! Amúgy a 36 hetesnek megszületett kisfiú eskü jobban vette az akadályokat mint anno az én kisfiam :) egybõl ügyesen szopizott, az anyukának is beindult a teje, és 300 gramm pluszal jöttek haza!!! Mi meg még régebben a fiammal jól megszenvedtünk, kezdve a fogyástól, a sárgulásig mindennel :) Tehát maradhat még a babád, de ha már jönne az se nagy baj!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat. Akkor azért inkább beteszem a táskába a cuccokat. Remélem még pár hétig bent marad a babám. Elsõ válaszoló, neked is majd könnyû szülést kívánok!
szia én 35 hetes vagyok és szintén ezek a tüneteim vannak , nekem már össze van pakolva korházi csomag de azért még jó lenne ha bennt maradna a babó 1picit.Könnyü szülést kivánok neked!
Szia, szerintem is pakolj össze! A bnõm 34hetesen megszült. Nem tudom mi van a levegõben, de sokan szülnek elöbb. Könnyû szülést és boldog babázást kivánok. 35 hetes km.

36 hetes kismama vagyok, tegnap voltam vizsgálaton és a papíromra azt írta a doki, hogy "Grav. s. 36. Bv.: C3111". Ez pontosan mit jelent?

El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: A grav 36 azt jelenti, hogy 36 hetes terhes vagy. A C3111 a méhszáj nagyságát jelentheti, bár 3000 feletti adatot még nem láttam, de ha ez az, akkor az jó, mert zárva van. Ha nem , akkor bocs. De a grav biztos, hogy a terhesség hete!!

A grav 36 azt jelenti, hogy 36 hetes terhes vagy. A C3111 a méhszáj nagyságát jelentheti, bár 3000 feletti adatot még nem láttam, de ha ez az, akkor az jó, mert zárva van. Ha nem , akkor bocs. De a grav biztos, hogy a terhesség hete!!
Ahogy az elõttem író is mondta, a grav 36 = 36 hetes vagy. a C3111 a méhszájra vonatkozik. Ezek szerint ha jól tudom a külsõ méhszályad zárt. C1111nél jelenti azt, hogy megérett a szülésre.
Szia! A C3111 a 3a méhnyak hossza.Az elsõ 1 a külsõ méhszáj, a második 1 a nyakcsatorna tágassága, a harmadig 1 a belsõ méhszáj tágassága.A GS a terhességi kor.

94 Bpd az nagy fejű bébit jelent? 36 hetesen volt ekkora, mennyit fog még nőni az útolsó hónapban?

juj élmény lesz kinyomnom....

Legjobb válasz: Nekem 95-ös volt a BPD 36 hetesen. 36 cm-es körfogat lett belõle. És császáros voltam. Tehát nem tudtam volna megszülni. Egyébként is nagy baba lett. Súlyra is.

Nekem 95-ös volt a BPD 36 hetesen. 36 cm-es körfogat lett belõle. És császáros voltam. Tehát nem tudtam volna megszülni. Egyébként is nagy baba lett. Súlyra is.
Ja és a 38. héten szültem.:)
Nagyobb, mint az atlag, ez teny. Itt le tudod ellenorizni: http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/magzati-meretek/ Ha ez vigasztal, ugyanezen aggodok en is (marmint a varhato nehez szulesen), nekem 34+1 mertek 9, 3cm bpd-t es 32, 4 hc-t. Szoval az enyem sztem meg nagyobb lesz. A tablazatban az is latszik, h atlagos bebinek meg mennyit no az utolso 4 hetben. Hajra! Esetleg irhatnal majd par sort, hogy sikerult a szules, en is irok majd. (Amugy fenyeget a doki, h elobb jon, mert nyilogatok es joslozok)
Nekem 95mm bpd volt 36.héten, de 38.héten 96mm volt csak. Szóval nem nõtt annyit. Most 39.héten járunk szóval már remélem szülünk.. :-) De én is féltem, hogy nagy lesz a feje. Mondjuk azóta nõhetett még :D
Szia Nekünk 93 volt a 36. héten 96 a 37. héten és ma megyek a 38 hetesre 38+5 naposan Elég nagy, igaz hogy közel van az idõpont a következõ héthez minden esetben.
Szia utolsó vagyok érdekes de most a BPD csak 95 mm szegénynek összement a feje vagy el lett mérve.

Mit jelent a THT? 30 hetes vagyok, de az UH szerint 36 hetesnek felel meg.

A többi mérete is egy héttel nagyobb, mint az átlag, de nem 6 héttel... Másnak is voltak 30 hetesen ilyen méretei: BPD: 84, FL: 61, THT: 94 ja, és a súlya is elég nagynak t?nik: 2500 g. Mondta a doki, hogy nincs ok aggodalomra, de azért jó lenne tudni, hogy másnak is voltak hasonló értékek, és nem 5 kg-val született végül a baba.

Legjobb válasz: Hûû a te babád tényleg elég nagy, kb 35-36 hetesnek felel meg a mérete. :O:O Itt van egy táblázat, kukk meg.:) http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Hûû a te babád tényleg elég nagy, kb 35-36 hetesnek felel meg a mérete. :O:O Itt van egy táblázat, kukk meg.:) http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html
Hogy pontosan mit jelent a THT nem tudom, de a Te esetedrõl eszembe jutott egy hasonló szitu. Nemrég voltam a nõgyógyásznál, és aki elõttem bement csaj, õ is erre a 30 hetes uh-ra ment.Mikor végzett, elképedve mesélte, hogy mennie kell át a kórházba nst-re, mert ez a baba nem akkora, mint lennie kell, picit nagyobb:) Valószínûleg a terhességét elszámolták, és elõbb szül. A te esetedbe se biztos, hogy 5 kilós baba fog születni, az is lehet, hogy egy hónap múlva már anyuka leszel:)
A kérdező hozzászólása: Én úgy látom, hogy a THT-n kívül a többi mérete az olyan 31-32 hetesnek felel meg. Illetve a becsült súlya ami nagy, de gondolom annál meg valahogy figyelembe veszik a THT-t, ami nagyobb, mint kéne, csak azt meg nem tudom, hogy micsoda.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk én is és a férjem is kb. 4 kg-val születtünk, szóval lehet, csak ez a méret öröklõdik. Remélem azért nem akar egy hónap múlva megszületni, mert akkor még csak 34-35 hetes leszek.
Saját vélemény: THT-t elírták, THQ lehet, ami mellkas átmérõ és együtt alakul a BDP-vel. Ha azt elmérték, akkor már a súlymeghatározás sem jó. Nekem amikor elmérte a doki, vagy nem tudta megmérni, mert nem úgy állt a baba, elmentem másnap megnézetni még egyszer és kiderült, hogy nincs semmi gond. Ezt ne hagyd annyiban!! Nem mindegy, hogy 30 vagy 36 hetes méretei vannak a babádnak! Nézzék meg még egyszer.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Én is ebben bízom, hogy csak elmérték. Lehet, elmegyek mégegyszer, mert az elõzõ UH-on még arányaiban megegyezett a többi mérettel, most meg kicsit fura, hogy a mellkasa hirtelen ilyen nagy lett, illetve, hogy 5 hét alatt másfél kilót hízott. Csak azt nem értem, hogyha a doki a helyszínen látja, hogy nem "normális" értéket mér, akkor miért nem ellenõrzi, vagy szól, hogy nem lehetett rendesen mérni.
Ja és a súlymeghatározás se mindig pontos...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!