Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes és nincs (12 db)

36 hetes vagyok, és nekem a doki még soha sem nézte meg, hogy ki van-e tágulva a méhszáj. Igaz nincs panaszom, de azért nem kellene rá néznie?

Legjobb válasz: Szia. A 36 hét alatt egyszer sem vizsgált meg kézzel? És miért nem kérdeztél még rá erre?

Szia. A 36 hét alatt egyszer sem vizsgált meg kézzel? És miért nem kérdeztél még rá erre?
Szia. 4 hetente kell terhesgondozásra járni, ahol minden alkalommal meg kellene vizsgálnia. Nem is fogod érezni ha nyílik a méhszájad, azt csak doki tudja kitapintani.
Szia. Miért nem kérdezed meg, hogy mikor fog megvizsgálni? Az én dokim sem vizsgált meg, mert azt mondta hogyha nincs panaszom õ nem szivesen vizzsgál. Csak ultrahangozott. Egy 2 hónapos baba anyukája.
A kérdező hozzászólása: Sosem vizsgált, csak egyszer mérte a ph-t, és ennyi.

36 hetes vagyok és nincs orvosom nem is volt. Amikor ultrahangon voltam utoljára ezt monta az orvos igur gyanu a lepényröl is magyarázot hogy eléri a mészájat és mellsö fali. Most mit tegyek?

Kicsit megvagyok ijedve

Legjobb válasz: ugye ezt nem modnod komolyan hogy egy orvos ilyet mondott neked. ez csak vicc lehet. lehet hogy azt akarja hogy hozzá menjél, mert ilyenkor a köv kérdés töled hogy ön elválalná? kapja be az ilyen, nincs olyan hogy minden orvos másképp viszonyul. akinek erre van képzetsége ugyan úgy kell teljesíteni ha erre nem képes adja vissza a diplomáját. ez felháborító hogy egy doki ilyet mond.

ugye ezt nem modnod komolyan hogy egy orvos ilyet mondott neked. ez csak vicc lehet. lehet hogy azt akarja hogy hozzá menjél, mert ilyenkor a köv kérdés töled hogy ön elválalná? kapja be az ilyen, nincs olyan hogy minden orvos másképp viszonyul. akinek erre van képzetsége ugyan úgy kell teljesíteni ha erre nem képes adja vissza a diplomáját. ez felháborító hogy egy doki ilyet mond.
Basszus! Hogy lehet ennyi bõr a képén? És mi van akkor ha császár lesz? Az ügyeletes orvos akkor is köteles ugyanúgy ellátni, mintha fizetnél érte! Szerintem is azt akarta kihozni a dologból, hogy nála szülj! Én nekem sem lesz fogadott orvosom, sajna már errõl is annyi mindent hall az ember! Nekem is eléri a méhszájat a lepény, de úgy vagyok vele, hogy úgyis valahogy meglesz az a baba. A máshogy viszonyulásról meg annyit, hogy felesküdött valamire, és KÖTELES elvégezni a munkáját. Ezért nehogy már te adj ki több tízezer forintot! Gratulálok a picurhoz! 21 hetes pocis
amit leírtak elöttem az oké, de akkor is ezt is minden orvosnak meg kell tudnia csinálni. én külföldön élek és ha nem természetesen indul aszülés akkor is beküldenek a korházba és ott kiírnak császárra (ha nem azonnali) gondolom ahoz írnak aki ebben jártasabb. ez ugyan olyan mint egy mandula mütét, be mész a korházba és ahoz írnak ki akihez jónak látnak.

Aggódom! 36 hetes kismama vagyok és nagyon keveset mozog a pici. A CTG-n meg se mozdul, az értékei jók, pedig csokit is ettem előtte. Nektek nagyon mozgékony? Nincs vele vmi baj?

Legjobb válasz: Szia, látom te sem bírsz aludni :) 1 hete nekem is lelassult a pici mozgása, pont tegnap voltam ctg-n és csak a vége felé mozdult 7x. De azt mondták az eredményre hogy jó. Figyeld a mozgásokat és írd fel hogy 1 órában hányszor érzed. És 2-3 nap múlva hívd a dokit, ha nagyon kevésnek találod. Persze minden órában nem fog rúgni, legalább is nálam így van, gondolom sokat alszik :) 37 hkm

Szia, látom te sem bírsz aludni :) 1 hete nekem is lelassult a pici mozgása, pont tegnap voltam ctg-n és csak a vége felé mozdult 7x. De azt mondták az eredményre hogy jó. Figyeld a mozgásokat és írd fel hogy 1 órában hányszor érzed. És 2-3 nap múlva hívd a dokit, ha nagyon kevésnek találod. Persze minden órában nem fog rúgni, legalább is nálam így van, gondolom sokat alszik :) 37 hkm
Nekem mindig késõ este volt aktív a babám, viszont az biztos, hogy amikor CTG-re mentem, meg se moccant... Teljesen egészségesek vagyunk, 2 hónaposak.
De ha 2-3 nap alatt is nagyon keveset mozogna, akkor ne várj a jövõhétig, ok? Hát az elsõ gyerekem nem volt ilyen mozgékony (a terhesség egészére értem) és õ az életben is nyugodtabb, most 3 és fél éves. Most aki a pocakomban van még, õ nagyon erõseket szokott rugdosni és sokat. Az alvás nem megy túl könnyen. Az elején émelyegtem, a közepén már a hormonok dolgoztak bennem, most meg már a méreteim miatt. Nehéz megfordulni, elalszom a forgómat(combomnál, nem tudom mi a pontos neve :) ), a csípõmet stb. Ráadásul 3 napja köhögök és emiatt már sokszor nem bírok visszaaludni :( Amúgy semmi jele a szülésnek, vannak jóslóim mint másoknak is, a méhnyak 1 ujjnyit rövidült a múlt heti vizsgálat szerint és erre a hétre nem változott.
Nézd, ezt találtam a magzatmozgásokkal kapcsolatosan: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=tel..
ahova én járok ott a 32-33 hét körül szoktak csinálni uh-t. Mondjuk én sem akkor voltam, hanem a 34. héten. Nem is tudom hogy lesz-e még uh. Az elsõ gyereknél befektettek 40+3 napon és akkor ott elküldtek uh-ra. Szerintem, ha nem szülök elõbb, akkor megint így lesz.
Biztos így van. Én 5 órakor keltem ma és most kezd csak mocorogni, pedig itt köhögök (enyhén szólva fulladozok mint egy rossz dohányos) és õt nem zavarta. Pedig beleremeg az egész hasam. Ilyenkor mocorog egy darabig, sosem figyeltem meg mennyit, de ez megnyugtat. Naponta kb 5-6 alkalommal van ilyen és akkor kb 10 percen keresztül mocorog. Azt gondolom, hogy ez így elegendõ.
Szia! Egyik babám sem volt aktív a pocakomban, sosem éreztem nagy mozgásokat, rúgásokat, pedig a második a 36.héten fordult meg lábtartásbol irányba, azt sem éreztem. Mindkettõ nyugodt csecsemõ volt, keveset sírtak. Neked is nyugodt babát kívánok, meg jo egészséget, sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Szerintem a frontokat is nagyon megérzi, akkor nyugi van. Remélem minden rendben lesz, a doki a csokit ajánlotta, és utóljára 16 hetesen ultrahangozott meg, csak a kötelezõ uh-okon voltam. Finom mozgásokat érzek, de nagyot, forgásokat nem. Lehet, hogy már nincs akkora hely. Remélem csak ez lehet a gond. Meg hogy csak alszik :-)
A kérdező hozzászólása: Hát igen az alvás is nehezen megy :-), jövõ héten megyek uh-ra, lehet, hogy nekem az idõpontomat is elszámolták, kíváncsi leszek, hogy mi e helyzet a picivel. Megfogadom a tanácsod számolom a mozgását. Ha keveset mocorog, túl nyugodt baba lesz kint is? mi a tapasztalat? És Te hogy bírod 37 hetesen? Még semmi jel a szülésre?
sziasztok, én még csak 7 hetes vagyok, ezért nem tudom a választ a kérdésedre, de én sem bírok aludni. ez miért van ilyenkor?szép, könnyû szülést nektek! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! A CTG-n próbálják ébresztgetni, de meg se moccan. Tényleg akkor lesz az elsõ megnyugvás, mikor azt mondják, hogy egészséges, aztán gondolom jönnek a további kétségek, de az még odébb van. Nem könnyû az elsõ gyereknek lenni :-))

Nincs előtejem és már 36 hetes vagyok. Lesz tejem?

Mindenki azzal ijeszget hogy nem lesz anyatejem.Járt már igy valaki?

Legjobb válasz: a sok hülye minden kismamába beleteszi az ideget. Nekem nem volt elõtejem egy gramm se és 10 hónaig szoptattam. a tej megjelenését és mennyiségét nem befolyásolja hogy terhesség alatt volt e elõtejed. minden jót!

a sok hülye minden kismamába beleteszi az ideget. Nekem nem volt elõtejem egy gramm se és 10 hónaig szoptattam. a tej megjelenését és mennyiségét nem befolyásolja hogy terhesség alatt volt e elõtejed. minden jót!
Nekem sem volt elõtejem, a babám most másfél éves és egy kicsi még mindig van, reggelente azt szokta csemegézni. Ne aggódj, ez teljesen normális, sõt sokkal gyakoribb, mint az, ha van.
Nekem sem volt elõtejem, egy gramm se. Szerdán szültem, pénteken úgy megindult a tejem a kórházban, hogy csak na. Ne aggódj, minden rendben lesz! Boldog babavárást és kellemes szülést!
szia! nekem sem volt elõtejem, és már a kórházban túletettem anyatejjel e kisfiamat. ellenben egyik ismerõsömnek már a 30. héten folyt a teje és a baba tápszeres pótlást kap. ennyit errõl
Nekem sem volt még egy fél csepp sem. Szülés után 4. naptól meg annyi lett, hogy inhüvelygyulladást kaptam a sok fejéstõl. Ne aggódj! A barátnõbnek folyt az elõteje, de nem indult meg a tejtermelõdés szülés után.
NEkem sem volt elõtej, sõt még az elsõ 2 hétben tej is alig. Aztán egyszer csak beindult, most meg itt vagyok 7 hós babával, mellgyulladással... Semmit nem jelent.

36 hetes vagyok, és a zsibbadáson és a dagadáson kivül nincsenek tüneteim. Milyen egy josló fájás?

Legjobb válasz: Olyasmit képzelj el mint egy mensis görcs. Ami éppen a derekadba sugárzik. Erõsödhet, elhúzódhat, de aztán egyszercsak elmúlik, mielõtt sûrûbbé és rendszeresebbé válhatna.

Olyasmit képzelj el mint egy mensis görcs. Ami éppen a derekadba sugárzik. Erõsödhet, elhúzódhat, de aztán egyszercsak elmúlik, mielõtt sûrûbbé és rendszeresebbé válhatna.
szia nekem ilyen mensis szerû görcseim szoktak lenni, és a derekam is nyílal.azt mondják ilyen a joslófájás. 34hetes kismama, boldog babavárást
Nekem 32 hetesen jelentkezett elõször.Görcsölt a hasam pár percig, majd elmúlott.Ez ismétlõdött párszor egymás után.2 hete 5 percenként jöttek a fájások, de csak 4-szer egymás után, aztán semmi.A derekamba nem sugárzott még ki.Üdv:39 hetes kismami

36 hetes vagyok és egyáltalán nincs étvágyam, naponta egyszer eszem egy picit azt is csak picikém miatt, de utána hányingeremvan van olyan, hogy ki is jön belõlem. Ez normális?

Legjobb válasz: Sajna igen, nyomja a baba a gyomrodat. Próbálj sokszor falatokat enni, kell a táplálék mindkettõtöknek! Pár hét és enyhülni fog ez, ahogy "száll le" a hasad :)

Sajna igen, nyomja a baba a gyomrodat. Próbálj sokszor falatokat enni, kell a táplálék mindkettõtöknek! Pár hét és enyhülni fog ez, ahogy "száll le" a hasad :)

36 hetes kismama vagyok 4. emeleten lakunk és nincs lift! A lépcsözéstől beindulhat a szülés?

Legjobb válasz: Aztmondják igen,de nekem nem sikerült beinditsam 41.héten se a lépcsõzéssel.

Aztmondják igen, de nekem nem sikerült beinditsam 41.héten se a lépcsõzéssel.
Nyugi. Én is harmadikon lakom, 39. hétben vagyok és hát még a lépcsõzéstõl sem bújik ki. Pedig nagyon nem bánnám már :) 7 hónapos terhesen még a 9-re is felmentem gyalog - a kórházban a liftesnénik nem voltak hajlandók felvinni, nem volt választásom!
Szia. Én 10-diken lakom, és jelenleg rossz a lift. Mit ne mondjak, mire felérek már kész hulla vagyok. Hát én sem bánnám ha már kibújna. Kitartást mindenkinek. Könnyû szülést. 38hkm
Az én dokim anno azt mondta, hogy kár a gõzért, ne túráztassam magam fölöslegesen, mert ettõl nem fogok hamarabb szülni.
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm a válaszokat akkor ettöl nem félek! :-)
Második vagyok újra: kedves kérdezõ, második nap mászkálok meredek dombokon aránylag nagy sebességgel, hogy jöjjön már ki ez a manó, de meg se lövi... :)

Mitől lehet az, hogy a 36. hétesn még voltak jósló fájásaim, de amióta a 37. héttől iszom a málnalevélteát és szedem a homeos bogyókat, nincsenek fájásaim?

Legjobb válasz: Szia nekem eggyáltalán nem voltak jósló fájásaim, 40.héten elfolyt a magzatvizem, és másnak császároztak mert sajnos az oxitocin hatására se volt egy deka fájásom se...:S

Szia nekem eggyáltalán nem voltak jósló fájásaim, 40.héten elfolyt a magzatvizem, és másnak császároztak mert sajnos az oxitocin hatására se volt egy deka fájásom se...:S
36 hetesen az nst olyan fájásokat mutatott, hogy a doki tökre megijesztett, hogy idõ elõtt fogok szülni. Aztán felírt magnesium citricit, amit még 1 hétig kellett szednem, illetve elkezdtem én is a homeós bogyókat. Na a dolog olyan jól sikerült, hogy végül a 41. héten megindították a szülésemet..., se fájásaim nem voltak, nem is tágultam, semmi, úgyhogy nekem a homeó fordítva sült el, nem tágított, hanem összezárt. :) Ami nem vicces, hogy végül császár lett belõle. Azt hiszem következõre kihagyom a magnéziumot is és a homeót is...inkább rábízom a természetre a dolgot.

36 hetes vagyok és méhszáj vizsgálat óta picit véreztem és már csak picit barnás. Görcs nincs. Ugye csak a vizsgálattól?

Legjobb válasz: szerintem a vizsgálattól lehet.én is igy jártam az egyik gyerekemnél.de én 2 nap mulva mentem szülni.igaz én akkor már tulhordtam 1 héttel.

szerintem a vizsgálattól lehet.én is igy jártam az egyik gyerekemnél.de én 2 nap mulva mentem szülni.igaz én akkor már tulhordtam 1 héttel.
Ilyenkor nagyon érzékeny a méhszáj, tehát szerintem simán lehet amiatt. Azt mondta a dokim, hogy ilyenkor már csak az erõs vagy közepes vérzés jelenthetz gondot, a maszatolás nem. Mi a helyzet amúgy a méhszájaddal? 35+4 hetes kismama :)
Attól van. Engem azóta 2x vizsgáltak, és mind a kettõ után volt.
Nekem még egy kicsi másnap is volt.
A kérdező hozzászólása: 2100 a méhszájam, de már a 32. héten is ennyi volt, azelõtt az elejétõl 2000. Szóval azzal nincs gáz. Még mindig van egy barna pecsétem reggelrõl. Akkor ne aggódjak? Mikor múlt el?
A kérdező hozzászólása: Nekem is van még, de már barna, nem véres. Remélem elmúlik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!