Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes és a kislányom (3 db)

Mennyit hízhat még? Tegnap voltam 36. hetes Uh-on, és a kislányom súlyát 2300 gr-ra becsülték.

Tudom nem lesz egy óriásbébi, f?leg hogy félid?ig igazából csak almán és teán éltem. Írjátok le a tapasztalataitokat légyszi......Köszi lányok......

Legjobb válasz: Ilyenkor átlagosan heti 200 grammokat híznak a babák, bár a genetika ebbe is beleszól. Különben az, hogy most ennyire becsülték, igazán nem jelnt semmit, hisz a becslés elég pontatlan. Hallottam már fél, de 1 kilós eltérést a becsült és a valódi súly között. Hogy te mit eszel, a baba növekedését nem igazán befolyásolja, mert õ mindent elvesz, amire szüksége van, akár az anya kárára is.

Ilyenkor átlagosan heti 200 grammokat híznak a babák, bár a genetika ebbe is beleszól. Különben az, hogy most ennyire becsülték, igazán nem jelnt semmit, hisz a becslés elég pontatlan. Hallottam már fél, de 1 kilós eltérést a becsült és a valódi súly között. Hogy te mit eszel, a baba növekedését nem igazán befolyásolja, mert õ mindent elvesz, amire szüksége van, akár az anya kárára is.
nemcsoda ha almán és teán élsz.
KB 1 kilót
Nem muszáj hinned a uh-nak! És az sem befolyásol semmit, hogy mit tudtál lenyelni az elején. Anyósom a sógornõmmel semmit nem tudott enni szinte, végig hány és minden kijött belõle. Nem lett kicsi és idõre lett. Nekem az ikrekre azt mondták hogy 1700 és 2000 grammok, és az utolsó 3 hétben semmit nem híztak, nagyon be voltam tojva. 3 nap múlva megszülettek, 2480 és 1980 grammal. Szóval semmit nem biztos, amit uh-n mondanak, az csak becslés. Ne agódj. Amúgy azt mondják hogy az utolsó hónapban még 1 kg-ot híznak általában. Minden jót nektek!
3. az én fiam pont 3 hét alatt 800 grammot hízott
36 hét+4 naposan 2733 gramm volt a kisfiam becsült súlya. 40hét+1 naposan 3218 gramm. Másnap megszületett 4100 grammal. Hogy a kérdésedre is válaszoljak, 1 kg-ot is hizhat az utolsó hónapban.
Az en fiam 3 het alatt 500 grammot hizott. Ot 2600 grammnak becsultek 36 hetesen, harom hettel kesobb 3100 grammal szuletett.

36 hetes vagyok, és a kislányom farfekvésű. Két héttel ezelőtt még a fejecskéje lent volt, de megfordult. Tudtok valami tippet, hogy megint beforduljon fejjel lefelé?

Legjobb válasz: Még nem próbáltam, de azt olvastam, hogy négykézlábra kell lemenni, és úgy kinyújtani elõre a kezed, hogy a felsõtested alacsonyabban legyen. Remélem bejön!

Még nem próbáltam, de azt olvastam, hogy négykézlábra kell lemenni, és úgy kinyújtani elõre a kezed, hogy a felsõtested alacsonyabban legyen. Remélem bejön!
Unokanõvéremnek uez a szitu volt. Az utsó pillanatban fordult vissza farfekvésbe a baba. Teljesen el volt keseredve, hogy mi lesz így..lehet csak császár. Tudnunk kell, hogy a babák rendkívûl intelligensek. Az õ babája is az, képzeld, rövid volt a köldökzsinórja, annyira, hogy nagyon nagy baj lett volna, ha hüvelyi úton születik. Ma már 6 hónapos csodaszép baba. Egyébként az utolsó pillanatban is befordulhatnak. Az én kicsi lányom pl az utolsó 5 percben szállt le :) Sok boldogságot!
Milyen igaz lehet, amit a második válaszoló mondott:-)))! De amit az elsõ írt, azt szokták valóban javasolni megfordulásra, meg a finom simogatást. És az is igaz, hogy még az utolsó pillanatban is megfordulhat, illetve gond nélkül lehet szülni faros babát is. Ne félj, ennél nagyobb baj ne legyen soha!.-)
Szia, en azt olvastam, hogy a 35-36. het utan probalj mindig ugy ulni, hogy a terded lejjebb legyen mint a csipod, pl ulj parnara. Ez segiti azt is, hogy arccal a gerinced fele nezzen, allitolag ez az idealis helyzet a szuleshez. Azonkivul pedig hogy anyaink es nagyanyaink azt tanacsoltak, hogy az utolso par hetben jo felsikalni a padlokat... Negykezlab persze. Az is segit, ha estenkent tevenezes soran 10-15 percig negykezlab vagy. De meg van egy honapod, addig barmikor befordulhat! Minden jot!
Nekem azt mondta egy nagyon jó hírû szülész nõgyógyász hogyha befordul a baba akkor már ne nagyon simogassam mert követi az anyukája és az apukája kezét és megfordulhat ugyhogy én ezt javasolnám.De különben azt is mondják, hogy egy császáros baba sokkat szebb mert nem szenved az életéért én pölö császárral születtem anno de én például anyukám már a szülõágyon volt akkor fordultam meg :D.jó és könnyû szülést :D
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek! :)

36 éves 4 gyermekes anyuka vagyok a kislányom 6 hónappal ezelőtt született . Azóta sokat fáj a hasam, voltam 6 hetes ellenőrzésen is, akkor kaptam antibiotikumot, és utána minden rendben volt. De megint fájdalmaim vannak. Mi lehet az oka? .

Legjobb válasz: Szia! Én most várom a 3-at! Gratulálok a szép nagy családhoz! Nekem elsõre az ugrott be, amitõl nekem fájni szokott... pl nem lehet köldöksérved, vagy valamilyen sérv? Ha császárral szültél, attól is fájhat! Meg igazából nagyon sok mindentõl, ha belegondolsz... ciszta, gyulladás, fertõzés...bármi. Szerintem menj el a nõgyógyászodhoz, õ biztos meg tudja mondani, mitõl fáj, meg elküld ultrahangra, vérvételre. Szerintem biztosan kiderül, és legalább nem stresszelsz rajta!

Szia! Én most várom a 3-at! Gratulálok a szép nagy családhoz! Nekem elsõre az ugrott be, amitõl nekem fájni szokott... pl nem lehet köldöksérved, vagy valamilyen sérv? Ha császárral szültél, attól is fájhat! Meg igazából nagyon sok mindentõl, ha belegondolsz... ciszta, gyulladás, fertõzés...bármi. Szerintem menj el a nõgyógyászodhoz, õ biztos meg tudja mondani, mitõl fáj, meg elküld ultrahangra, vérvételre. Szerintem biztosan kiderül, és legalább nem stresszelsz rajta!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!