Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes és a (245 db)

Anyukák akik 35-36 hetesen szültétek a babátokat! Koraszülött osztályra kerültek e, és hány napra? Mennyivel születtek a babák?

Legjobb válasz: 36 hétre született a fiam,de nem került koraszülött osztályra.2540gr 48 cm.vasárnap született és pénteken jöhettünk haza,mert be volt sárgulva.

36 hétre született a fiam, de nem került koraszülött osztályra.2540gr 48 cm.vasárnap született és pénteken jöhettünk haza, mert be volt sárgulva.
36. hétre, kislány 2400gr, 49 cm, 10/10 apgar, nem volt koraszülött osztályon.
ismerõsöm kislánya a 35. hétre született, 2800gramm volt és nem került koraszülött osztályra. Szép és egészséges kisbaba volt.
37. hétre született a lányom 2150 g-mal, két hét koraszülöttosztály, ami maga volt a rémálom...
35. héten született a kisfiam, 2600 gramm, 53 centi, 10/10 apgar. Egy percet nem töltött koraszülött osztályon! Szerencsére!!! Mi 6 napot voltunk bent, mert kedden született, és dokim nem akart a hétvégén hazaengedni a pici babával, mondván, ha bármi baj lenne, a gyerekorvost nem biztos, hogy elérjük, akkor úgyis vissza kellene menni a kórházba. Úgyhogy hétfõn engedtek haza. 2530 grammal jöttünk ki a kórházból, holnap lesz 14 hetes, és immár 5480 gramm, 58 centi, és nagyon szépen fejlõdik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.33 hetes vagyok de nagyon kivan nyílva a méhszáj és lehet hogy elöbb jön a baba azért kérdeztem.Tényleg ugy van, hogy 36.hét elött és 2500g alatt számít koraszülöttnek a pici?
igen, igaz!az én babám 36+3naposan született 2480grammal és 48cm-rel, 9/10-es Apgarttal, de õ se került koraszülöttre, Hál'istennek!picit sárga volt, de minden baba picit besárgul!2400grammal jöttünk haza 3nap után és gyönyörüen fejlödik!mára már 9hónapos, több, mint 9kiló és 72cm!szuper egészségnek örvend!ne aggódj, nem lesz gond(bizzunk benne)

36 hetes és afeletti kismamák! Ki hogy készül a szülésre? Csomagotokban mik vannak? Jóslóitok vannak már? Hogy telnek a hétköznapok? 36hkm

Legjobb válasz: Ma töltöttem a 36. hetet. A csomagok teljesen készen vannak, enyém is, babáé is. Most a 2 évesemet szoktatgatom össze a nagyszülõkkel. Szerencsére jól megy. Jóslóim nincsenek, mert harántos a babám, így nem nyomja a méhszájat. A hétköznapok... hát melósak. Szerencsére már csak a héten van iskola, utána nem kell a nagyokat idõre vinnem. De ott a napi fõzés, napi mosás, takarítás. Szerencsére ezt is jól bírom, és mostanában már többet segít a család is esténként.

Ma töltöttem a 36. hetet. A csomagok teljesen készen vannak, enyém is, babáé is. Most a 2 évesemet szoktatgatom össze a nagyszülõkkel. Szerencsére jól megy. Jóslóim nincsenek, mert harántos a babám, így nem nyomja a méhszájat. A hétköznapok... hát melósak. Szerencsére már csak a héten van iskola, utána nem kell a nagyokat idõre vinnem. De ott a napi fõzés, napi mosás, takarítás. Szerencsére ezt is jól bírom, és mostanában már többet segít a család is esténként.
szerdán leszek 37.melegem van és izadok szörnyüen érzem magam, a szeméremcsontom szétszakad császárral fenyegetnek és trombozissal.2évesemmel küzdöm minden napjaim apa nem nagyon tud segiteni mert hajnalba megy este késön jön haza, másra meg nme számithatok.tegnap négykézlláb mostam ki a szönyeget.minden elvan már készitve.a csomagomba:3háloing, 5sima bugyi, 5tanga, 5egyzserhasználatos gézbugyi, (ki tudja hogyan szülök, )tusi, sampon, hajszárito, fésü, fogkefe, fogkrém, pohár, kanál, villa, kés, szalvéta, papirzsepi, wc papir, domestos fertötlenitö kendök(wc_hez)nedves popsitörlö, 72db pampers 3-6kgig pelenka(mert az vinni kell a babának, nem adnak)2-3polo, rövid gatyo, papucs, 2-3zokni ha hideg lenne(bár nem hinném)melltartók, melltartó betétek 1doboz, ujságok, toll, telo+töltöje, mp3lejátszo, elem, betét 6csomag, pénztárca korházi papirok(kiskönyv leletek, házaságianyakönyvi kivonat, személyi, tajkártya, lakcimkari)csatok, hajgumik, hajpátntok.smink, dezodor, testápolo, köntös, törölközök 2db legalább!kaja pia majd hoznak utolag d ezek nekem a legfontosabbak.2év mikor
Szia csütörtökön töltöm a 38 at a csomag már a 36. héttõl kész enyém is babóé is. Nagyon melegem van és alig várom a végét :)
Sziasztok! 40+4 hetes vagyok. Nekem holnap be kell feküdnöm. Alig várom már, hogy megszüljek. A kórházi csomag a 38. héttõl van készen, bár pár dolgot (pl. újság, mini ventilátor) ma vettem meg, és majd holnap odateszem reggel a csomag mellé amikor indulunk. A csomagot a kórház listája alapján állítottam össze, így remélem, hogy nem hagyok ki semmit. Jóslóim vannak bõven, a hétköznapok pedig már nagyon lassan telnek. Mindenkinek gyors, könnyû szülést, és jó babázást!
szia a lepényt kérdezönek irom harmadiknak, hogy nekem elsövel 3as volt a méhlepényem már 33hetesen de 42ik héten szültem.sztemazért mert akkor még cigiztem és elöregedett, de baja nem volt a babának most 2éves egészséges és 3, 56al született.most 37vagyok kb 3, 20lehet a baba gondolom bár ezt akkor tudod biztos ha kijön a méhlepényem meg 1es.
Sziasztok! 37+3 hetes vagyok, melegem van, nyûgös vagyok, fáj a derekam, lábgörcseim vannak, húz a hasam lefele, és folyamatos jóslók vannak...A lepény nekem is 3. fokban érett volt már 1, 5 hete is, a baba pedig 3170 gramm becsült súllyal rendelkezett akkor...az orovosom 1-jén 10 napot adott nekünk egyben, a szülésznõm 31-én 14-et....bevallom õszintén már nagyon szeretném, ha kibújna, kicsit kezdem nehezen viselni...fõleg, hogy éjszaka is mindig ébren vagyok a jóslók miatt, hátha éppen "most" fog beindulni, de semmi, nuku....:D:D Na azért nem tragikus a helyzet, de már tényleg kezdem nehezen viselni. Táskám be van rakva, de folyamatosan átpakolom, hátha valamit kihagytam, és már 77x kitakarítottam mindent, hogy biztos a lehetõ legnagyobb rend és tisztaság fogadja a babát!
A lepényes vagyok :) Szóval én csak azért kezdtem aggódni emiatt, mert sokkal kevesebbet fejlõdött ebben a hónapban, mint elõtte. Tehát akkor a becsült 1000g-ról 2000re ment, most meg 2700re. A 31+2hetesen a feje 33 hetesnek felelt meg, most a 35 hetesen 35 hetesnek. amiket egyébként nem bánok, így hogy van esély a természetes szülésre is... Csak nehogy baja legyen. Meg õszintén: reménykedtem, hátha így elõbb jön :)
lepényes:) )!! AZ ÉN fiamnak a feje 32hetesen ugyanugy 35hetesnek felet meg.sztem szépen fejlödik a babád és az hogy nagy a feje nem jelenti azt hogy elöbb jön (42ik héten inditotak)és csak anyit mondot a doki hogy a nagy fejét örökölte amugy 3560a aszületett.most is nagy a feje emennek de nem baj meglehet szülni, igaz nehezen de meglehet.ne aggodj nem lesz semmi baja a babának és amit ott bent nem szedett fel magára azt majd itt kint bepotolja.különben meg ha egészséges akkor 2550g töl már hazaengedik.

Fehér folyásom van 5 napja, 36 hetes terhesen. A doki mintát vett, és 1 HÉT múlva lesz csak eredmény. Még teljesen zárt a méhszáj. De ő abból következtette ki, hogy ez nem magzatvíz szivárgás, hogy zárt a méhszáj?

Nem sok ez az egy hét??? Lehet valami baja ennyi id? alatt emiatt a babának??? Járt már így valaki? Kérlek adjatok tanácsot!!! Még egy kérdés!: A málnalevél teát mikortól ittátok, és mennyit? Err?l az orvossal kellene beszéljek, vagy ihatom belátásom szerint???? Köszöntem szépen a válaszokat!!!!! Bea

Legjobb válasz: Szia. A terhességnek ebben az idõszakában kicsit bõvebb lehet a folyás, nem feltétlenül okozza fertõzés, de jó hogy megnézetted. Az, hogy a méhszáj zárt azt jelenti, hogy ha fertõzés, akkor sem terjedt feljebb, mert ha nyílni kezd az baj. A magzatvíz édeskés illatú szalmasárga folyadék, a doki biztos tudja, hogy mit látott. Végül pedig ne izgulj, minden rendben lesz. :) Málnalevélteát a 36. héttõl javasolt fogyasztani, de én mindenképpen beszélnék az orvosommal.

Szia. A terhességnek ebben az idõszakában kicsit bõvebb lehet a folyás, nem feltétlenül okozza fertõzés, de jó hogy megnézetted. Az, hogy a méhszáj zárt azt jelenti, hogy ha fertõzés, akkor sem terjedt feljebb, mert ha nyílni kezd az baj. A magzatvíz édeskés illatú szalmasárga folyadék, a doki biztos tudja, hogy mit látott. Végül pedig ne izgulj, minden rendben lesz. :) Málnalevélteát a 36. héttõl javasolt fogyasztani, de én mindenképpen beszélnék az orvosommal.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon köszönöm a válaszodat!!!!! Kiló követ szedtél le rólam ezzel! :D :D :D
A terhességem alatt nekem többször is volt fehér folyásom, nekem s kb 1 hetekig...emiatt ne aggódj, ez ilynkor természetes. Málnalevél teát, ahogy az elõttem válaszoló írta, 36. héttõl lehet inni, a csomagoláson rajta van az adagolás, amit célszerû betartani. Szép babavárást!

Már 36 hetes vagyok, a 32. héten voltam ultrahangon utoljára, de azon kívül, hogy a placenta rendes helyen és jól tapad, nem írták le, hogy milyen fokban érett. Nem gond ez? Vagy csak akkor írják rá, ha valamilyen fokban érett?

Holnap megyek Uh-ra, rákérdezzek?

Legjobb válasz: Erre nekem se mondtak semmit. De azt gondoltam, ha rossz lenne a helyzet, szólnának. De esetleg kérdezz rá. Üdv, 33 hetes km.

Erre nekem se mondtak semmit. De azt gondoltam, ha rossz lenne a helyzet, szólnának. De esetleg kérdezz rá. Üdv, 33 hetes km.
Szia! Akkor valószínûleg teljesen rendben van. Legközelebb, a 38. héten már nagy figyelmet szentelnek neki.
Elõzõ: Bocs, most láttam, hogy holnap is mész... szerintem akkor úgyis nézik, ebben a terhességi korban már fontos, hogy milyen állapotú.

Számítás alapján 36 hetes és 4 napos terhes vagyok a mai uh alapján csak 34 hetes 1 naposnak felel meg a baba méretei. Nagy lehet a baj?

Legjobb válasz: Eddig minden rendben volt,és naptárral együtt növekedett a kicsi is?Ha igen,akkor tényleg baj lehet,h mekkor azt inkább az orvos tudná megmondani.Miért nem kérdezted meg ott helyben!?

Eddig minden rendben volt, és naptárral együtt növekedett a kicsi is?Ha igen, akkor tényleg baj lehet, h mekkor azt inkább az orvos tudná megmondani.Miért nem kérdezted meg ott helyben!?
Nyílván, ha baj lett volna, szólnak ott helyben. Az elõzõ hozzászoló inkább ne netezzen. Nem tudom, hogy esne neki, ha ráhoznák a frászt! Ne aggódj, mindenfélét mondanak, különben sem tudják pontosan lemérni. Üdv egy 35 hetes kismama, akinek meg a babája feje nagy.
Ne aggódj, a terhesség utolsó harmadában ütköznek ki a babáknál is az alkati adottságok. Az uh-s számítás csak egy átlagos méretet vesz figyelembe, lehet, hogy a te babád egyszerûen kicsit kisebb vagy vékonykább lesz, de ettõl még teljesen egészséges! Meg aztán a magzatok sem növekednek egyforma ütemben, egyszer lassabban, aztán majd behozzák a lemaradást. Azért merlek bíztatni, mert velem is hasonló volt az eset, az utosó egy-másfél hónapban lassabban növekedett a babám, mint az az uh-s számítás alapján kívánatos lett volna. Riogatott is az orvosom, hogy el van maradva a fejlõdésben, de nem lett semmi baj, a 40. héten született, pont 3 kg-mal. Ilyen esetben szoktak végezni egy olyan uh vizsgálatot, amivel a köldökzsinor erek áramlását nézik, hogy kizárják, nem attól lassabb-e a fejlõdés, mert rossz a baba vérellátása. Gondolom, ez az ordvosodnak is eszébe jutott, ha õ úgy látná, hogy baj van.
De az is lehet, hogy tényleg 34 hetes, és el lett számolva.
Szia ne agodj nekem is ugyanezt mondtak 16 hetesen most 35 vagyok es mar mast mondanak a fontos, hogy jol erezd magad

Szerintetek etikatlan, ha hamarabb abba hagynam a mg szedeset 36 hetesen es 4 naposan, hogy beinduljon a szules, mivel cukorbeteg kismamakent felek, hogy baja esik a babanak?

A mellkasa most 4-5 mm-rel nagyobb azt mondta az orvos, hogy ez nem szamottevo, a magzatviz is normalis es a flow-ja is, de nagyon kivanos vagyok es felek, hogy nem tudom tovabb betartani a dietat es szerintem a nem dietazassal tobbet artok, minthogy hamarabb kijonne a baba. A mg-t most alapbol azert szedem, hogy ne induljon be a szules, mert koraszules fenyegetett minket. De ha most kb abbahagynam 37. hetre jonne a baba. Felek, hogy kart teszek benne akaratlanul.

Legjobb válasz: Aki cukorbeteg élethosszig diétázik, nem pár hétig-hónapig.

Aki cukorbeteg élethosszig diétázik, nem pár hétig-hónapig.
Szerintem ha megfelelõ súlyú a baba és minde rendben van akkor befejezheted!Én megértem az aggódásod igaz nekem elsõ baba de én is mindent megtennék ! És szerintem se lehet könnyû diétázni ennyi ideig! Boldog babavárást a továbbiakban!
Hagyd aba nyugodtan a mg szedését, de ettõl függetlenül elképzelhetõ hogy 40 hétig kihuzod.
Szerintem egy magnézium nem tart vissza egy szülést. Ebben biztos is vagyok.
Én is abbahagytam de nem jött hamarabb a kiscsajszink. 39 hétre szültem és a 36 hetet betöltve hagytam abba hasonló okok miatt.
Szerintem meg attól hogy abbahagyod, nem biztos hogy megszülsz. Ismerek olyat, aki visszatartáson volt 30 hetesen, aztán meg majdnem indítani kellett. Nekem az ikrekkel görcsoldót írt a doki (nem görcsöltem, csak megelõzésnek), na hát olyan bélgörcsiem voltak tõle hogy 3 nap alatt jöttem helyre és bírtam kiegyenesedni. Nem szedtem, csak ha igazán görcsöltem. Nem lett semmi bajunk. 36 hétre születtek, de nem ezért, és nem is voltak ahhoz képest kicsik õk sem, 2 kg felett. Tedd ahogy a szíved diktálja, meg el is számolhatták, nem feltétlen azért nagyobb a baba mert cukros vagy. Boldog babavárást!
Szerintem ezt a maradék idõt már kibírhatod a diétáddal, nem biztos, hogy a babának jót tenne, ha elõbb születne. Szedd össze magad és légy erõs, a baba mindennél többet ér! :) Kitartás, szerintem kövesd az orvos utasításait. Nekem a 36. héttõl alapból nem kellett szednem semmit már, de ha neked javasolta az orvos, akkor tartsd is be az utasítását.
A kérdező hozzászólása: hala istennek nekem csak terhesseg alatt van, de valoszinu, hogy megmarad vagy visszajon, mert nalunk mindenki cukorbeteg. Hat nem is ismerek olyan cukorbeteget aki nem csal a dietaban van aki egyaltalan nem tartja be, de mas magadban kart tenni vagy a bababan. De most nem a dieta a kerdes, hanem a mg abbahagyasa.
A kérdező hozzászólása: Nem konnyu tobb honapig dietazni es sajnos van, hogy nem tudom betartani, amit neha ugy erzek epp esszel sem tudom megallni, hogy valamit ne faljak be. Nem hiszem, hogy barki tud ilyen sok ideig dietazni helyesen.
Most már 2 hetet nem bírsz ki??? Hagyd abba a Mg-ot a betöltött 38. héten mondjuk, akkor 39. héten megszületik, baja se lesz, és te se halsz bele még 2 hét diétába.
Látogass el egy Update pékségbe, vegyél valami finom péksütit vagy hûtött desszertet, edd meg és meglátod, jobban leszel tõle lelkileg ésxa cukrod se fogja bánni! Kitartást!

36 hetes múltam. A baba nagyon keveset mozog pár napja. Mindennap érzem, de nagyon keveset és nem erősen. Ez mitől lehet? Normális dolog vagy kellene aggódnom?

Tegnap voltam ctg-n és ott is kellett forgolódnom, hogy mocorogjon egy kicsit. Amúgy, ha lefekszem, akkor lehet látni, hogy picit mocorog a drága, de nem igazán érzem.

Legjobb válasz: Ez már azt jelenti, h közeledik a szülés. Nekem is így volt kisfiammal, 38.héten szültem, elõtte pár nap már alig mozgott szegényke, õ is készült fel a szülésre. Könnyû szülést és jó egészséget nektek!

Ez már azt jelenti, h közeledik a szülés. Nekem is így volt kisfiammal, 38.héten szültem, elõtte pár nap már alig mozgott szegényke, õ is készült fel a szülésre. Könnyû szülést és jó egészséget nektek!
Szia! Ne izgulj, ahogy közeledik az idõ, úgy egyre kevésbé érzed a mozgását. Lehet, hogy holnap aktívabb lesz, de az is lehet hogy pár nap múlva már szemezni fogtok. A lényeg, hogy ne izgulj, biztos minden rendben van. Kellemes babavárást.

36 hetes és 5 napos vagyok. Az alábbi adatok alapján még mennyi idő lehet a szülésig?

C=2100,BPD:89mm,FEmur:66mm,Gr.s.:36. Kp. mennyiség? magzatvíz,Flowmetria:normál áramlás,Placenta a hátsó falon,jó helyen,másodfokban érett,koponya a bemenet felett.

Legjobb válasz: Szia. Szerintem nem lesz meg elöbb.Nekem is ezt mondták,mégis már csak 5 nap van a kiírt idöpontig.

Szia. Szerintem nem lesz meg elöbb.Nekem is ezt mondták, mégis már csak 5 nap van a kiírt idöpontig.
nekem szerda óta mondják hogy bármikor, de a mai eredmények alapján a kiírás elött 3 nappal lesz meg
Csak érdekesség kedvéért, én meg Febr 14.-re vagyok kiírva:)
Szerintem ezek az adatok alapján nem lehet megmondani, hogy mennyi van hátra. Én febr. 3-ra vagyok kiírva és a dokim azt mondta, végig megyünk. Viszont nekem tegnap este óta nagyon fáj a derekam. Lehet, hogy nem a dokinak lesz igaza. Tehát ennyit errõl. Jön a baba, amikor jönni akar..
Szerintem nem az adatok számítanak, ha akar úgyis megszületik az a baba. Ne aggódj - tudom nehéz - nyugodtan várj, nem marad ott bant:) Sok sikert.
Császárra...
Valószínûbb a császár esélye, de a természetes szülés sem kizárt. A hegvastagságot, az utolsó idõben figyelik, ha természetesen szülsz, a szülés közben is nézik, hogy alakul, mert ha természetes úton jön világra, nem tudom miért, de nagyobb a hegszétválás esélye. Ezért ebben az esetben biztonságosabb a császár. Sok sikert!
ha már valaki az elsõ babát császárral hozza világra akkor nagyobb az esélye hogy a következõ baba is így születik meg a kockázat miatt.de valamennyi esély van a hüvelyi szülésre is.ez akkor ott dõl el.
A kérdező hozzászólása: Klion kúpot írtak fel kicsi folyásra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Nem árt a babádnak nekem egy enyhe gombás fertõzést kezeltek vele amikor az elsõ fiamat vártam :-) 2 fiús 22 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!