Találatok a következő kifejezésre: 36 hetes és (297 db)

36 hetes és afeletti kismamák! Ki hogy készül a szülésre? Csomagotokban mik vannak? Jóslóitok vannak már? Hogy telnek a hétköznapok? 36hkm

Legjobb válasz: Ma töltöttem a 36. hetet. A csomagok teljesen készen vannak, enyém is, babáé is. Most a 2 évesemet szoktatgatom össze a nagyszülõkkel. Szerencsére jól megy. Jóslóim nincsenek, mert harántos a babám, így nem nyomja a méhszájat. A hétköznapok... hát melósak. Szerencsére már csak a héten van iskola, utána nem kell a nagyokat idõre vinnem. De ott a napi fõzés, napi mosás, takarítás. Szerencsére ezt is jól bírom, és mostanában már többet segít a család is esténként.

Ma töltöttem a 36. hetet. A csomagok teljesen készen vannak, enyém is, babáé is. Most a 2 évesemet szoktatgatom össze a nagyszülõkkel. Szerencsére jól megy. Jóslóim nincsenek, mert harántos a babám, így nem nyomja a méhszájat. A hétköznapok... hát melósak. Szerencsére már csak a héten van iskola, utána nem kell a nagyokat idõre vinnem. De ott a napi fõzés, napi mosás, takarítás. Szerencsére ezt is jól bírom, és mostanában már többet segít a család is esténként.
szerdán leszek 37.melegem van és izadok szörnyüen érzem magam, a szeméremcsontom szétszakad császárral fenyegetnek és trombozissal.2évesemmel küzdöm minden napjaim apa nem nagyon tud segiteni mert hajnalba megy este késön jön haza, másra meg nme számithatok.tegnap négykézlláb mostam ki a szönyeget.minden elvan már készitve.a csomagomba:3háloing, 5sima bugyi, 5tanga, 5egyzserhasználatos gézbugyi, (ki tudja hogyan szülök, )tusi, sampon, hajszárito, fésü, fogkefe, fogkrém, pohár, kanál, villa, kés, szalvéta, papirzsepi, wc papir, domestos fertötlenitö kendök(wc_hez)nedves popsitörlö, 72db pampers 3-6kgig pelenka(mert az vinni kell a babának, nem adnak)2-3polo, rövid gatyo, papucs, 2-3zokni ha hideg lenne(bár nem hinném)melltartók, melltartó betétek 1doboz, ujságok, toll, telo+töltöje, mp3lejátszo, elem, betét 6csomag, pénztárca korházi papirok(kiskönyv leletek, házaságianyakönyvi kivonat, személyi, tajkártya, lakcimkari)csatok, hajgumik, hajpátntok.smink, dezodor, testápolo, köntös, törölközök 2db legalább!kaja pia majd hoznak utolag d ezek nekem a legfontosabbak.2év mikor
Szia csütörtökön töltöm a 38 at a csomag már a 36. héttõl kész enyém is babóé is. Nagyon melegem van és alig várom a végét :)
Sziasztok! 40+4 hetes vagyok. Nekem holnap be kell feküdnöm. Alig várom már, hogy megszüljek. A kórházi csomag a 38. héttõl van készen, bár pár dolgot (pl. újság, mini ventilátor) ma vettem meg, és majd holnap odateszem reggel a csomag mellé amikor indulunk. A csomagot a kórház listája alapján állítottam össze, így remélem, hogy nem hagyok ki semmit. Jóslóim vannak bõven, a hétköznapok pedig már nagyon lassan telnek. Mindenkinek gyors, könnyû szülést, és jó babázást!
szia a lepényt kérdezönek irom harmadiknak, hogy nekem elsövel 3as volt a méhlepényem már 33hetesen de 42ik héten szültem.sztemazért mert akkor még cigiztem és elöregedett, de baja nem volt a babának most 2éves egészséges és 3, 56al született.most 37vagyok kb 3, 20lehet a baba gondolom bár ezt akkor tudod biztos ha kijön a méhlepényem meg 1es.
Sziasztok! 37+3 hetes vagyok, melegem van, nyûgös vagyok, fáj a derekam, lábgörcseim vannak, húz a hasam lefele, és folyamatos jóslók vannak...A lepény nekem is 3. fokban érett volt már 1, 5 hete is, a baba pedig 3170 gramm becsült súllyal rendelkezett akkor...az orovosom 1-jén 10 napot adott nekünk egyben, a szülésznõm 31-én 14-et....bevallom õszintén már nagyon szeretném, ha kibújna, kicsit kezdem nehezen viselni...fõleg, hogy éjszaka is mindig ébren vagyok a jóslók miatt, hátha éppen "most" fog beindulni, de semmi, nuku....:D:D Na azért nem tragikus a helyzet, de már tényleg kezdem nehezen viselni. Táskám be van rakva, de folyamatosan átpakolom, hátha valamit kihagytam, és már 77x kitakarítottam mindent, hogy biztos a lehetõ legnagyobb rend és tisztaság fogadja a babát!
A lepényes vagyok :) Szóval én csak azért kezdtem aggódni emiatt, mert sokkal kevesebbet fejlõdött ebben a hónapban, mint elõtte. Tehát akkor a becsült 1000g-ról 2000re ment, most meg 2700re. A 31+2hetesen a feje 33 hetesnek felelt meg, most a 35 hetesen 35 hetesnek. amiket egyébként nem bánok, így hogy van esély a természetes szülésre is... Csak nehogy baja legyen. Meg õszintén: reménykedtem, hátha így elõbb jön :)
lepényes:) )!! AZ ÉN fiamnak a feje 32hetesen ugyanugy 35hetesnek felet meg.sztem szépen fejlödik a babád és az hogy nagy a feje nem jelenti azt hogy elöbb jön (42ik héten inditotak)és csak anyit mondot a doki hogy a nagy fejét örökölte amugy 3560a aszületett.most is nagy a feje emennek de nem baj meglehet szülni, igaz nehezen de meglehet.ne aggodj nem lesz semmi baja a babának és amit ott bent nem szedett fel magára azt majd itt kint bepotolja.különben meg ha egészséges akkor 2550g töl már hazaengedik.

Számítás alapján 36 hetes és 4 napos terhes vagyok a mai uh alapján csak 34 hetes 1 naposnak felel meg a baba méretei. Nagy lehet a baj?

Legjobb válasz: Eddig minden rendben volt,és naptárral együtt növekedett a kicsi is?Ha igen,akkor tényleg baj lehet,h mekkor azt inkább az orvos tudná megmondani.Miért nem kérdezted meg ott helyben!?

Eddig minden rendben volt, és naptárral együtt növekedett a kicsi is?Ha igen, akkor tényleg baj lehet, h mekkor azt inkább az orvos tudná megmondani.Miért nem kérdezted meg ott helyben!?
Nyílván, ha baj lett volna, szólnak ott helyben. Az elõzõ hozzászoló inkább ne netezzen. Nem tudom, hogy esne neki, ha ráhoznák a frászt! Ne aggódj, mindenfélét mondanak, különben sem tudják pontosan lemérni. Üdv egy 35 hetes kismama, akinek meg a babája feje nagy.
Ne aggódj, a terhesség utolsó harmadában ütköznek ki a babáknál is az alkati adottságok. Az uh-s számítás csak egy átlagos méretet vesz figyelembe, lehet, hogy a te babád egyszerûen kicsit kisebb vagy vékonykább lesz, de ettõl még teljesen egészséges! Meg aztán a magzatok sem növekednek egyforma ütemben, egyszer lassabban, aztán majd behozzák a lemaradást. Azért merlek bíztatni, mert velem is hasonló volt az eset, az utosó egy-másfél hónapban lassabban növekedett a babám, mint az az uh-s számítás alapján kívánatos lett volna. Riogatott is az orvosom, hogy el van maradva a fejlõdésben, de nem lett semmi baj, a 40. héten született, pont 3 kg-mal. Ilyen esetben szoktak végezni egy olyan uh vizsgálatot, amivel a köldökzsinor erek áramlását nézik, hogy kizárják, nem attól lassabb-e a fejlõdés, mert rossz a baba vérellátása. Gondolom, ez az ordvosodnak is eszébe jutott, ha õ úgy látná, hogy baj van.
De az is lehet, hogy tényleg 34 hetes, és el lett számolva.
Szia ne agodj nekem is ugyanezt mondtak 16 hetesen most 35 vagyok es mar mast mondanak a fontos, hogy jol erezd magad

36 hetesen és pár hetesen bevállalhatok -e egy hosszabb utazást?

Az ország keleti részéből szegedre kellene utaznom a héten 600 km, 10 órás út.Bevállalhatom?Persze pihenőkkel.

Legjobb válasz: Én nem vállalnám be.

Én nem vállalnám be.
Én se. Nálunk most hétvégén lesz ballagás Tokajba, mi Bpn lakunk, 35 hetes vagyok, de mi férjemmel maradunk itthon. Óvatosnak kell lenni, fõleg most frontok jönnek mennek...
36 hetes és pár hetes, az már 39-40, tehát szülés elõtt :) gondolom elírtrad, de így sem.
tömegközlekedéssel?úgy nem..Autóval talán(ha valami fontos dolog, de ha nem életbevágó, a saját kényelmem miatt nem), de hogy jön ki az ország keleti részébõl Szegedig 600km?
Oda-vissza kijön. Nem egy reális elvárás senkitõl a 36. héten az utazgatás.Pláne ennyi. Mi is ballagóra megyünk (vagy nem) 100 km-re az otthontól szombaton. Erõsen gondolkodom, jól teszem-e. A táskát, ami a szülõszobára kell viszem ha megyek. Engem ez a változékony tegnapi idõjárás is kikészített. 34 hkm

Vasárnap leszek 36 hetes és jobban vagyok mint valaha. Ti, hogy vagytok kismamák?

Legjobb válasz: Szia! Nagyon irigyellek! Én nagyon nyûgös vagyok. Éppen tegnap látogattam meg az orvosomat Ctg gyanánt, 10 perces fájásokat rögzített a gép. Megvizsgált és 3 ujjnyira vagyok nyitva. Azt mondta, hogy valószínû még a héten találkozunk. Nagyon beparáztam, mert jó lenne még 1-2 hétig odabent tartani a kis babókát. Szigorú ágynyugalomra vagyok ítélve, de szerencsére mindemellett hazaengedett. ( a nagytesók miatt) Kívánom, hogy maradj még jó sokáig ilyen állapotban. Használd ki, ki tudja, hogy meddig tart! További boldog babavárást és nagyon könnyû szülést kívánok!

Szia! Nagyon irigyellek! Én nagyon nyûgös vagyok. Éppen tegnap látogattam meg az orvosomat Ctg gyanánt, 10 perces fájásokat rögzített a gép. Megvizsgált és 3 ujjnyira vagyok nyitva. Azt mondta, hogy valószínû még a héten találkozunk. Nagyon beparáztam, mert jó lenne még 1-2 hétig odabent tartani a kis babókát. Szigorú ágynyugalomra vagyok ítélve, de szerencsére mindemellett hazaengedett. ( a nagytesók miatt) Kívánom, hogy maradj még jó sokáig ilyen állapotban. Használd ki, ki tudja, hogy meddig tart! További boldog babavárást és nagyon könnyû szülést kívánok!
Szia! Én is irigyellek. Nekem azért már kezd elegem lenni, pedig még egy bõ hónap elõttem áll. Élvezd ki a jó közérzetedet, sétálj sokat, és legyél vidám! :) Üdv 34 hetes
A kérdező hozzászólása: De jó neked, bár én mondhatnám, hogy nyitva vagyok. Én pont az ellentéte, abszolút zárva vagyok legalább is 33 hetesen az voltam és szerintem nem változott a helyzet. Harmadik babámat várom, az elsõ kettõ 37 hetesen jöttek a világra, most szerintem végigviszem... Tutira meg lesz a héten a babád :) !!!!!! Szorítok neked és nagyon könnyû szülést kívánok.... majd írd meg, hogy mi volt...
Én is teljesen zárt vagyok (tegnap nézték). Nagyon nyügi vagyok, de már csak ma és holnap dolgozok és talán jobb lesz a közérzetem, ha otthon lehetek. Nem is lenne baj a munkával se, ha nem vizesednék annyira.
En most erek a 36 het vegere (masodik baba), es par napja nagyon jol vagyok! Baba lent van, igy kenyelmesen veszek levegot, nem eg mar a gyomrom. csak ugy jarok, mint egy pingvin :) A ma reggeli vizsgalat szerint eltunt a mehnyak es a mehszaj kezd kinyilni, baba mar meghaladta a 3 kilot, de eddig csak rendszertelen fajasaim voltak. A doki azt mondta, 'ha holnap bejon szulni, en nem banom' :) En viszont ugy erzem, meg par hetig bent lubickol a pocimban. Kitartas mindenkinek!

Szerintetek etikatlan, ha hamarabb abba hagynam a mg szedeset 36 hetesen es 4 naposan, hogy beinduljon a szules, mivel cukorbeteg kismamakent felek, hogy baja esik a babanak?

A mellkasa most 4-5 mm-rel nagyobb azt mondta az orvos, hogy ez nem szamottevo, a magzatviz is normalis es a flow-ja is, de nagyon kivanos vagyok es felek, hogy nem tudom tovabb betartani a dietat es szerintem a nem dietazassal tobbet artok, minthogy hamarabb kijonne a baba. A mg-t most alapbol azert szedem, hogy ne induljon be a szules, mert koraszules fenyegetett minket. De ha most kb abbahagynam 37. hetre jonne a baba. Felek, hogy kart teszek benne akaratlanul.

Legjobb válasz: Aki cukorbeteg élethosszig diétázik, nem pár hétig-hónapig.

Aki cukorbeteg élethosszig diétázik, nem pár hétig-hónapig.
Szerintem ha megfelelõ súlyú a baba és minde rendben van akkor befejezheted!Én megértem az aggódásod igaz nekem elsõ baba de én is mindent megtennék ! És szerintem se lehet könnyû diétázni ennyi ideig! Boldog babavárást a továbbiakban!
Hagyd aba nyugodtan a mg szedését, de ettõl függetlenül elképzelhetõ hogy 40 hétig kihuzod.
Szerintem egy magnézium nem tart vissza egy szülést. Ebben biztos is vagyok.
Én is abbahagytam de nem jött hamarabb a kiscsajszink. 39 hétre szültem és a 36 hetet betöltve hagytam abba hasonló okok miatt.
Szerintem meg attól hogy abbahagyod, nem biztos hogy megszülsz. Ismerek olyat, aki visszatartáson volt 30 hetesen, aztán meg majdnem indítani kellett. Nekem az ikrekkel görcsoldót írt a doki (nem görcsöltem, csak megelõzésnek), na hát olyan bélgörcsiem voltak tõle hogy 3 nap alatt jöttem helyre és bírtam kiegyenesedni. Nem szedtem, csak ha igazán görcsöltem. Nem lett semmi bajunk. 36 hétre születtek, de nem ezért, és nem is voltak ahhoz képest kicsik õk sem, 2 kg felett. Tedd ahogy a szíved diktálja, meg el is számolhatták, nem feltétlen azért nagyobb a baba mert cukros vagy. Boldog babavárást!
Szerintem ezt a maradék idõt már kibírhatod a diétáddal, nem biztos, hogy a babának jót tenne, ha elõbb születne. Szedd össze magad és légy erõs, a baba mindennél többet ér! :) Kitartás, szerintem kövesd az orvos utasításait. Nekem a 36. héttõl alapból nem kellett szednem semmit már, de ha neked javasolta az orvos, akkor tartsd is be az utasítását.
A kérdező hozzászólása: hala istennek nekem csak terhesseg alatt van, de valoszinu, hogy megmarad vagy visszajon, mert nalunk mindenki cukorbeteg. Hat nem is ismerek olyan cukorbeteget aki nem csal a dietaban van aki egyaltalan nem tartja be, de mas magadban kart tenni vagy a bababan. De most nem a dieta a kerdes, hanem a mg abbahagyasa.
A kérdező hozzászólása: Nem konnyu tobb honapig dietazni es sajnos van, hogy nem tudom betartani, amit neha ugy erzek epp esszel sem tudom megallni, hogy valamit ne faljak be. Nem hiszem, hogy barki tud ilyen sok ideig dietazni helyesen.
Most már 2 hetet nem bírsz ki??? Hagyd abba a Mg-ot a betöltött 38. héten mondjuk, akkor 39. héten megszületik, baja se lesz, és te se halsz bele még 2 hét diétába.
Látogass el egy Update pékségbe, vegyél valami finom péksütit vagy hûtött desszertet, edd meg és meglátod, jobban leszel tõle lelkileg ésxa cukrod se fogja bánni! Kitartást!

Mire jó a málnalevél tea? Holnap leszek 36 hetes és szeretnék elkezdeni valamit szedni! Holnaptól már lehet ugye?

Legjobb válasz: A medence felpuhitasara szolgal allitolag, igen, hogy könnyebb legyen a szüles. En ittam, de a vegen csaszar lett, igy nem tudom igazan hatott-e. Patikaban vagy Herbaria boltban veheted es ra van irva hogy hasznalhato.

A medence felpuhitasara szolgal allitolag, igen, hogy könnyebb legyen a szüles. En ittam, de a vegen csaszar lett, igy nem tudom igazan hatott-e. Patikaban vagy Herbaria boltban veheted es ra van irva hogy hasznalhato.
Elvileg könnyebb lesz tõle a szülés. Hát én ittam annyit...semmi nem volt tõle könnyebb. Kiírt napon jött a baba és vajúdtam sokáig:)
A kérdező hozzászólása: Hogy kell elkésziteni a teát?
Szia! Elvileg könnyebbé, kevésbé fájadalmassá teszi a szülést, könnyebben tágulsz. Én megkérdeztem az orvosomat, hogy mit szól hozzá, elmosolyodott és csak annyit mondott, hogy ártani biztos nem árt... :P, folyadéknak jó. Népi gyógymód, biztos van akinek használt, én 1 hétig ittam, utána abbahagytam, epidurállal szültem, így könnyû szülésem volt, de nem a málnalevéltea miatt. 7 hós kislány anyukája

Mennyire lehet megbízni az ultrahang által adott terhességi korban? Ha azt mutatja, hogy 36 hetes és 3 napos vagyok akkor tényleg annyi?

Legjobb válasz: Szia. Ebben a korban már egyáltalán nem pontos, mert az uh-os gép a mért értékek alapján kidob egy terhességi kort, és azért ilyenkor már a baba méretét jócskán befolyásolja a genetika. A legelsõ uh. a legpontosabb, egész terhesség alatt az a mérvadó.

Szia. Ebben a korban már egyáltalán nem pontos, mert az uh-os gép a mért értékek alapján kidob egy terhességi kort, és azért ilyenkor már a baba méretét jócskán befolyásolja a genetika. A legelsõ uh. a legpontosabb, egész terhesség alatt az a mérvadó.
Nem tényleg a gép a baba mért méretei alapján kiszámolja, hogy a magyar átlagember méreteihez képest mekkora korú lehet a magzat, de nem személyre szabott az uh készülék ezért mondják két hét ide -oda eltérés elõfordul.
A kérdező hozzászólása: Végül is az utsó mensi elsõ napja 2007.november.16 tehát augusztus 22-re vagyok kiírva a kiskönyvember 25.-e van nem tom miért viszont az uh szerint mikor a 36 hetesre mentem akkor mutatta a 3 napos értéket így meg augusztus 19 a szülés várható idõpontja most akkor mi van ilyenkor??? ?:D
Az, h majd ha kíváncsi lesz a világra az a baba, akkor kijön! :D Amúgy az UH-ra ilyenkor már tényleg ne adj!
A kérdező hozzászólása: persze ezt tudom amit leírtál.A 12.uh-n tényleg 12 hetes volt a baba tehát akkor nem volt eltérés.Csak az érdekel ha nem szülök meg addig akkor mikor indítják a szülést?melyik értékhez viszonyítva mert az nem jó ha sokat marad bent idõ után.Ezért félek egy kicsit meg aztán pánik is van mivel holnap leszek 39 hetes és azért már jöhetne bár csak 1 kg-ot híztam mégis nagyon nehéz.Jó babavárást mindenkinek.üdv
Az utolsó válaszoló vagyok. Az eredeti uh alapján meghatározott idõponthoz képest nézik, hogy mikor van a betöltött 40 hét, a többivel te ne is foglalkozz, csak azzal, ami a kiskönyvedben van. Ha holnap vagy betöltött 39 hetes, akkor egy hétig még biztosan nem vagy túlhordásban, indítani sem fognak (ha nincs egyéb ok, de ne legyen). Az, hogy mikor indítanak orvostól függ, van aki már két nap után, van aki a két hetet is megvárja, nagy átlagban én egy hét túlhordást engednek meg. Persze mindezt csak akkor, ha a magzatvíz tiszta. Ne is gondolkozz ezen, lehet, hogy már jövõhéten kint lesz a babád! Sok sikert!
Szerencsére ellenõrzik, h milyen a magzatvíz, és h van a baba. Ennek alapján hagynak rá 1-2 hetet, de orvosa válogatja, h mennyit. Ne aggódj ezen! Kitartás, már nincs sok! :)
Az a lényeg, hogy a szülésnek csak várható idõpontja van, pontosan meghatározható ideje nincs. Ha meg akar a babád születni, akkor megszületik majd. A legtöbb elsõ terhességnél úgyis túlhordja az ember pár nappal, az orvosok, tudják, hogy hány nap után kell beindítani a szülést.
Császárra...
Valószínûbb a császár esélye, de a természetes szülés sem kizárt. A hegvastagságot, az utolsó idõben figyelik, ha természetesen szülsz, a szülés közben is nézik, hogy alakul, mert ha természetes úton jön világra, nem tudom miért, de nagyobb a hegszétválás esélye. Ezért ebben az esetben biztonságosabb a császár. Sok sikert!
ha már valaki az elsõ babát császárral hozza világra akkor nagyobb az esélye hogy a következõ baba is így születik meg a kockázat miatt.de valamennyi esély van a hüvelyi szülésre is.ez akkor ott dõl el.

Hüvelybe nyílaló fájdalom, minek a jele lehet? Szülés? 36 hetes és 5 napos terhes vagyok.

leginkább akkor van ha megyek, a medencecsontom is angyon fáj majd széttörik folyamatosan fáj szerintetek?

Legjobb válasz: A szülés az görcsös fájdalom, szerintem csak tágul a medencéd,a baba illeszkedik be a szülõcsatornába. Nem szállt lejjebb a hasad?

A szülés az görcsös fájdalom, szerintem csak tágul a medencéd, a baba illeszkedik be a szülõcsatornába. Nem szállt lejjebb a hasad?
Szia, nekem 32 hetesen volt ilyen nyílaló fájdalom, aztán másnap véreztem is, nekem ekkor kezdett el kinyílni a méhszáj, kaptam rá gyógyszert, de csak 36 hétig kellett szedni, szerintem ha már nyílik is a méhszájad esetleg beindul a szülés ilyenkor már nem gáz, szóval készül a tested a szülésre!

36 hetes es 3 napos terhes vagyok. Ma az UH-n megallapitottak hogy kevesebb a magzatviz. Szamithatok arra hogy hamarabb jon a baba?

Legjobb válasz: A nõdokink azt mondta, hogy 3 óránként cserélõdik a magzatvíz. Tehát lehet hogy épp akkor volt a cserélõdés tehát, ha a következõ UH nem lesz kevés akkor semmi gond.

A nõdokink azt mondta, hogy 3 óránként cserélõdik a magzatvíz. Tehát lehet hogy épp akkor volt a cserélõdés tehát, ha a következõ UH nem lesz kevés akkor semmi gond.
A barátnömnek is kevesebb volt a magzatviz és neki rögtön be kellett feküdnie a kórházba. Pár nap mulva megindotották mert mindennap kevesebb lett.
Én a38.hétben vagyok.Az orvos azt mondta kevesebb a magzatvizem, és öregszik a lepény.Szerinte bármikor beindulhat a szülés ezáltal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!