Találatok a következő kifejezésre: 36 hetemben és amikor (11 db)

Most léptem a 36. hétbe, és kb 3 napja szinte egyfolytába görcsöl a hasam, nem mondom, hogy elviselhetetlenül, de van amikor nagyon. Ugye nem a szülés közelségét jelzi?

Tegnap például 2 óra alatt 4szer. Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: Szia! Igen, jelezheti a szülés közelségét. Én tegnap ezért voltam kórházbaN, mert megijedtem, hogy eGy órán belül is nagyon sokszor és erõsen görcsöltem. Már bánom, hogy bementem! Ott aztán négy órán át NST-n figyeltek, kétszer mondták, hogy szülünk, kétszer, hogy nem:) A leginkább azért bánom, mert tágítottak, aminek hatására most sárgás-barnás valami folyik belõlem... Azt mondták a kórházban, hogy az a lényeg, hogy ha rendszeresen, erõsen érzed a fájásokat (5-6 perc) vagy elfolyik, szivárog a magzatvíz, esetleg vérzel, akkor irány a kórház. Addig kitartás:)

Szia! Igen, jelezheti a szülés közelségét. Én tegnap ezért voltam kórházbaN, mert megijedtem, hogy eGy órán belül is nagyon sokszor és erõsen görcsöltem. Már bánom, hogy bementem! Ott aztán négy órán át NST-n figyeltek, kétszer mondták, hogy szülünk, kétszer, hogy nem:) A leginkább azért bánom, mert tágítottak, aminek hatására most sárgás-barnás valami folyik belõlem... Azt mondták a kórházban, hogy az a lényeg, hogy ha rendszeresen, erõsen érzed a fájásokat (5-6 perc) vagy elfolyik, szivárog a magzatvíz, esetleg vérzel, akkor irány a kórház. Addig kitartás:)
Elõzõ vagyok. A két óra alatt 4 keményedés nem sok szerintem. És én is 36. hétben vagyok.
Szia!!!Én is ugyan ezzel küszködök , már a 36 hétõl és most vagyok 40hetes és még semi nem akar ki bujni a babom és néha nagyon erõsek voltak a joslo fájásaim , készülödik még csak a babád.Ugy hogy ne aggodj!!!Én már nagyon türetmetlen vagyok.Jo baba várást!!!

36 hét 2 napos terhes vagyok. Ilyenkor még mik azok a problémák, amik felléphetnek a trehesség alatt, és a picire veszélyre vannak? Mik azok a dolgok, amikre figyelni kell?

Legjobb válasz: Úgy tudom ez idõben végzik el a Streptococcus szûrést. Ha jelen van a hüvelyváladékban szüléskor megfertõzõdhet a baba. Ilyenkor vajúdás alatt antibiotikum infúziót adagolnak. Sajnos nekem is találtak, úgyhogy nekem biztos be lesz kötve az infúzió. Ezzel kivédhetõ a picinél a tüdõgyulladás.

Úgy tudom ez idõben végzik el a Streptococcus szûrést. Ha jelen van a hüvelyváladékban szüléskor megfertõzõdhet a baba. Ilyenkor vajúdás alatt antibiotikum infúziót adagolnak. Sajnos nekem is találtak, úgyhogy nekem biztos be lesz kötve az infúzió. Ezzel kivédhetõ a picinél a tüdõgyulladás.
Szia!Toxémia, vesetágulat, vérszegénység.Na nekem ez mind a 3-om meg van, 31 hetes jött elõ.Nem akarlak ilyeszgetni!Üdv:Zsuzsa

36 hetemben járok, és amikor megnyomom a jobb mellem bimbóját akkor sárgás előtej jön belőle, meg egy csepp vér, ez mennyire normális?

Kicsit félek hogy baj lesz ha a babát szoptatom majd!

Legjobb válasz: NE NYOMKODD!!!!! Istenem, nem mondta vedono, vagy anyud, vagy tapasztalt bno, vagy akarki? Szigoruan tilos nyomkodni terhesseg alatt a bimbot, udvart es mellett. Nem veletlenul verzik :( Hagyd beken es meggyogyul, az elotejet se nyomkodd ki, semmit se csinalj vele. Az, h van-e elotejed v nincs, nem jelent semmit, nem josolja meg elore, mennyi tejed lesz, lesz-e egyaltalan.

NE NYOMKODD!!!!! Istenem, nem mondta vedono, vagy anyud, vagy tapasztalt bno, vagy akarki? Szigoruan tilos nyomkodni terhesseg alatt a bimbot, udvart es mellett. Nem veletlenul verzik :( Hagyd beken es meggyogyul, az elotejet se nyomkodd ki, semmit se csinalj vele. Az, h van-e elotejed v nincs, nem jelent semmit, nem josolja meg elore, mennyi tejed lesz, lesz-e egyaltalan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ! Niki
A mellbimbót azért sem szabad nyomkodni mert esetleg belövell ugyanis felszabadítja az oxitocint ami a szülés megindulásához vezethet.Gondolom ezt teh sem akarod.A vérzés meg nagyon nagyon nem jó jel errõl beszélj az orvosoddal.
A kérdező hozzászólása: Pedig azt hittem kell maszírozni és jót tesz majd a késõbbi szopiztatásnál. .Akkor tévedtem, köszönöm
Azért vérzik, mert nyomkodod, meg "kipiszkálod" a beleszáradt elõtejet. Ezt nem szabad. 34 hetes kismama
a masszirozást azt a cicire értik nem a bimbóra.azt lehet is óvatossan körkörössen.második válaszoló voltam üdv

2 napja késik, és 1 hete fájdogál a hasam, ami soha nem szokott lenni és a testhőm 36.9, lehetséges hogy bébim lesz? A tesztel még várni akarok, hátha csalódás lenne! Szerintetek van rá esély, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: A teszttõl félsz, hogy csalódást okoz, de az nem lenne csalódás, hogy itt most bíztatunk, hogy tuti baba, aztán holnap megjön? Esély van rá, mert nekem is szúrkált a hasam már 1 héttel az esedékes mensi elõtt, meg a hõd is arra utal, de ne mi mondjuk ezt meg neked. Nagy lány vagy már, csinálj tesztet.

A teszttõl félsz, hogy csalódást okoz, de az nem lenne csalódás, hogy itt most bíztatunk, hogy tuti baba, aztán holnap megjön? Esély van rá, mert nekem is szúrkált a hasam már 1 héttel az esedékes mensi elõtt, meg a hõd is arra utal, de ne mi mondjuk ezt meg neked. Nagy lány vagy már, csinálj tesztet.
Nem értem, miért kisebb csalódás MOST egy negatív teszt, mint azok után, hogy mi jól belelovalltunk téged a terhesség gondolatába. Na AZ tényleg csalódás lenne, és egy csomó nõ elköveti, aki idejár magának terhességet hazudtatni a fórumozókkal (ki a kimaradt vérzés elõtt, ki utána), akik egészen addig ámítják, amíg a végén tényleg csalódik, mégpedig hatalmasat Hát én nem foglak ámítani. Tessék tesztelni, és megtudod. Nagylány vagy már, szembe tudsz nézni vele. Mellesleg az még nem jutott eszedbe, hogy az a teszt netalántándehamégis POZITÍV is lehet?
Szia! Mi újság? Sikerült a baba?

36 heteske vagyok, és az orvosom szerint maximum 2 hetet tudok még kihúzni a szülésig, mert a babám kicsit "siet. "Az foglalkoztat, hogy amikor megszültétek ezt a kis csodás babát, akkor milyenek voltak az első közös perceitek? Sírtatok?

Én most úgy képzelem el,hogy nagyon fogok pityeregni,mert rá várunk 14 éve,és akkora az öröm a kis pocilakónk miatt.De lehet hogy ez ilyen kis rózsaszín álom a részemr?l,és a valóság már más.Várom a kis mini sztorijaitokat!

Legjobb válasz: Nálam a második gyerek sietett kicsit, majd 3 héttel hamarabb érkezett (így is 3,4 kg volt) Mintegy 10 perc alatt született, ezért, bár semmi baja nem volt, elvitték és inkubátorba tették. Én meg feküdtem egyedül a szülõágyon ( a férjem kint sétált a 16 hónapos nagytesóval), s bömböltem, hogy 2 gyerekem van, s egyik sincs velem!!!

Nálam a második gyerek sietett kicsit, majd 3 héttel hamarabb érkezett (így is 3, 4 kg volt) Mintegy 10 perc alatt született, ezért, bár semmi baja nem volt, elvitték és inkubátorba tették. Én meg feküdtem egyedül a szülõágyon ( a férjem kint sétált a 16 hónapos nagytesóval), s bömböltem, hogy 2 gyerekem van, s egyik sincs velem!!!
A kérdező hozzászólása: Csúnya dolog volt hogy elvitték, hiszen gondolom egy nagy életerõs 3400 grammos babát nem kellet volna inkubátorba tenniük.Meg hát gondolom te is azt szeretted volna ha ott van veled az a kis apróság...:) Gondolom azóta már bepótoltátok a külön töltött idõt, jó lehet 2 gyerkõcöt nevelni.Köszi a kis sztoridat!Puszi
Miért gondolja a doki hogy hamarabb fog jönni?
Én császármetszéssel szültem, de én is sírtam mikor hallottam sírni a kis cunást.Olyan kis édes volt.Pár másodpercre odahozták megsimogatni.Most 5hetes a bébi.Szorítok neked.Ez a legszebb csoda
Szia! Persze, hogy sírtam!A férjem is!Gyönyörû pillanat!Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak a sztorik, és jó volt õket olvasni. :) A második válaszolónak üzenem:Azért gondolja az orvosom, hogy elõbb jön a kislányom, mert lecsúszott a pocakom, érett a lepényem, és nyílik a méhszájam.Nagyon rendszeressé váltak a jóslófájások (úgy értem hogy minden másnap gyakorlatozik a méhem)úgyhogy valószínû elõbb jön a picikénk.Azért vártam a sztorikat, mert nagyon várom a kislányunk, de azért van bennem egy kis félelem-izgalom a szüléstõl.Tegnapelõtt voltam a kórházba nst-n, és hallgattam 20 percig ahogy a dokit vártam, hogy szül egy anyuka.Hát eléggé begazoltam, pedig nagyon várom a picit, és szeretnék szülni. :) Na de azért majd referálok ha megszültem, hogy miként zajlott!Köszike a sztorikat csajok!
A dokiknak bizony van tapasztalatuk, hogy megmondják, elõbb jön vagy kivárja az idejét.... :) Az én dokim is megmondta, hogy nem fogom kihúzni a 40 hetet. Úgy is lett, 37. hetesen megszültem a kislányunkat. Érdekes, de a meghatottságtól én akkor ott nem sírtam amikor rámtették, csak borzasztó megkönnyebbülést éreztem, hogy itt van egészséges és gyönyörû!!!!!! Viszont amikor bejöttek Anyukámék, akkor azt már megkönnyeztem, illetve amikor a Párom elmesélte, hogy amikor értesítette a szülõket telefonon, akkor bizony el-elcsuklott a hangja a meghatottságtól, hát a sztoritól meg nekem.... :) Már 10 hós a kislányunk és egy csodálatos gyöngyszem!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Ha nem sikerült belenyugszom, csak akkor mi ez a hányinger?Beteg lehetek?
A teszttel még várj egy kicsit, de ha a hõd fent van az jó jel!
Attól még hogy 1 teszt negatív lett, lehetsz terhes! Azt mondják rossz negatív jelzés elõfordulhat...Lehet, hogy holnap már pozitívat mutat. Várj 1-2 napot és a reggeli elsõ vizelettel ismételd meg a tesztet. Ha az is negatív, akkor jöhet a következõ hónap! Kitartás :)
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!Sajna elkezdtem barnázni...megint nem sikerült.....
Szia, ne add fel én is a mensi elõtt 2 nappal negatívat teszteltem és rá 5 napra + lett.Legyél kicsit türelemmel kitartás 7 hetes pocakos
Nekem ugyanilyen volt a hõm, sõt magasabb, és a peteérés után 14 napra pontosan megjött, 36.9-rõl a 16. napon leesett a hõm 36.5-re. Nekem is negatív volt a tesztem, és az összes terhestünetet produkáltam, hányinger, fáradtság, hasszurka, gyakori vizelési inger, és lám mégsem voltam terhes, ha eddig negatív nem hiszem hogy terhes lettél, szerintem holnap vagy holnapután megjön, de mégse jönne meg hétvégéig, akkor tesztelj!! drukkolok, én sajna nagyon beleéltem magam, és nagyon rossz volt csalódni, ja és a mellem is fájt
A kérdező hozzászólása: még annyi...amikor meg van akkor érzek ilyet a hasamnál ott alul.
hát igen más olvasni ezeket a kérdéseket , de aki babát akar de nagyon annak bizony vannak ilyen kérdései és sokan a saját türelmetlen kérdéseit meg észre sem veszik.kedves kérdezõ. ne foglalkozz az ilyen emberekkel. akik babát akarnak és már régota brobálkoznak bizony ez a kérdés természetes. én is minden pici jelet figyelek magamon mikor nemkéne megjönnie. és szomoru is vagyok meg nemis mikor érzek valami furát, mert lehet menzi jele is.a hõd az jo, csak mégkicsit emelkednie kéne.37 fölött már lehet mégjobban reménykedni. sok sikert.
szia.én is figyelek mindent magamon, teljesen átérzem amit te.értelmetlen emberek meg mindig is voltak, de megkérem õket akkor tényleg lépjenek tovább ha nem tudnak normálisak lenni.:)
Akiben nincs semmi együttérzés, az ne válaszoljon a babát akaróknak. Én is figyelek mindent magamon, hogy észrevegyem ha lesz vmi szokatlan, vmi más, és akkor nagyon boldog leszek. + eredményt kívánok!!! (nekem is pár napom van, de gyakori pisilésen kívül semmi tünet)
Szerintem majd ki fog derülni, TÜRELEM!
A puffadás valami kajától is lehet, miért kell rögtön "húúú most biztos ez a terhességtõl van"? Valóban rémes ez a türelmetlenség.
A kérdező hozzászólása: nem ettem ma semmit mert nem kívantam. amugy meg szertnék babát. és ha csak "ilyen"kedvesen tudsz válaszolni akkor minek válaszolsz????? hihetetlen, h milyen emberek vannak. lépj tovább ha nem tetszik a kérdésem.
A kérdező hozzászólása: köszi a bíztatást:)
nagyon szépen kérek minden türelmetlen válaszolót, hogy inkább lépjen tovább!!!!!! neked pedig kitartást! még bármi lehet.

A teszt (Easy) amit tegnap csináltam pozitív lett. De ma voltam dokinál és ő nem látott semmit, az ultrahangon se. Egy hét múlva kell visszamennem. Nincs semmi féle rosszulétem, ma vagyok a 36-ik napon. Lehetek még terhes?

Legjobb válasz: Lehetsz, csak még nagyon korai én 6 hetesen mentem el elöször, és akkor is alig érezte az orvos, és az UH-n is nagyon kicsi volt még. 21 hetes kismami

Lehetsz, csak még nagyon korai én 6 hetesen mentem el elöször, és akkor is alig érezte az orvos, és az UH-n is nagyon kicsi volt még. 21 hetes kismami
Szerintem csinálj mégegy tesztet. Lehet, hogy késõbb volt peteérésed, mint gondolod, és ezért nem láttak semmit. Hogyha az is pozitív akkor szerintem baba van a dologban.
Elöszõr én 7 hetesen mentem el az orvoshoz.Elõtte pár héttel nekem is pozitív volt a tesztem.Tapintásra még akkor sem érezte 7 hetesen rendesen, de uh-n már látszodott a terhesség.Várj még kicsit, és utána tesztelj újra és menj orvoshoz megint.Lehet még nagyon korai volt és azért nem látszodott semmi.
Nekem is így volt, nagy volt az öröm, de a doki úgy elkeserített, mert már évek óta próbálkoztunk, hogy csak na. Két hét múlva mentem vissza, akkor voltam 5 hetes terhes, ma már fél éves a lányom. Szóval, szerintem tuti baba, csak még nagyon korai a terhesség. De vegyél egy másfajta tesztet is, csináld meg azt is, ha az is pozitív lehet örülni.

Tisztelt Doktor Úr! 36 éves vagyok, néhány hete új párkapcsolatom van. Néhány napja viszkető, érzékeny és száraz érzetűvé vált a nagyajak és környéke. Semmiféle hüvelyi folyásom, egyéb tünetem nincs, viszont ami van, elég zavaró. Előfordulhatott-e, hogy a

Tisztelt Doktor Úr! 36 éves vagyok, néhány hete új párkapcsolatom van. Néhány napja viszkető, érzékeny és száraz érzetűvé vált a nagyajak és környéke. Semmiféle hüvelyi folyásom, egyéb tünetem nincs, viszont ami van, elég zavaró. Előfordulhatott-e, hogy az új partner miatti túlzott tisztálkodással okoztam magamnak ezeket a tüneteket? Ön milyen kezelést javasolna fentiekre? (A mai nap folyamán vettem Vitagyn C-t, gondolom ártani nem árt!) Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn C-t nyugodtan használhatja, bár felhívom a figyelmét, hogy ez elsősorban megelőzésre való készítmény! A tünetek alapján valamilyen gyulladás, fertőzés állhat a háttérben, így feltétlenül javaslom a mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn C-t nyugodtan használhatja, bár felhívom a figyelmét, hogy ez elsősorban megelőzésre való készítmény! A tünetek alapján valamilyen gyulladás, fertőzés állhat a háttérben, így feltétlenül javaslom a mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!