Találatok a következő kifejezésre: 35hetes vagyok. ha (10 db)

35hetes vagyok. Ha 59cm-es derékkal lettem terhes, és most 94cm, az jó?

Mindenki azt mondja hatalmas a hasam.

Legjobb válasz: Hát szerintem nem sok, mert én 27 hetes vagyok és 89as a derekam, és nagyon pici hasam van, mindenki azt hiszi h 4 hónapos terhes vagyok. Mondjuk én 66 cm-rõl indultam. De szerintem egyáltalán nem sok a 94 cm.A barátnõm 110 sm-vel ment szülni és neki sem volt nagy hasa.

Hát szerintem nem sok, mert én 27 hetes vagyok és 89as a derekam, és nagyon pici hasam van, mindenki azt hiszi h 4 hónapos terhes vagyok. Mondjuk én 66 cm-rõl indultam. De szerintem egyáltalán nem sok a 94 cm.A barátnõm 110 sm-vel ment szülni és neki sem volt nagy hasa.
mit törõdsz vele mit mondanak? Benned van egy gyerek , és a has mérete igencsak függ a babaméretétõl, hogy hogyan fekszik, hogy mennyi a magzatvíz. Majd ha megszülsz nem lesz ekkora. Az egyik kolleganõmnek is hihetetlen nagy hasa volt, de most szülés után egy évvel szinte befele horpad.
A kérdező hozzászólása: ja, nem attól tartok, hogy nem megy vissza a hasam, mert pillanatnyilag semmi sem érdekel jobban a babónál.csak kíváncsi voltam, hogy azért látják-e ilyen nagynak, merthogy vékony vagyok.?
Valószínûleg az alkatod miatt látják nagynak. Tényleg nem nagy a 94 cm, de ha eddig elfért a babó, akkor csak jó lehet.
Én nem tudom, hogy hány centi volt a terhesség elején a derekam. Most töltöttem a 25. hetet, nem vagyok dagadt, a derekam kb. 3 héttel ezelõtt volt 107 centi... :)
A kérdező hozzászólása: hát igen, elég pici, vékony vagyok. 158cm, és most 47kg:D a babó úgy érzem nehezen, de elfér. hülye kérdés: olyan lehet hogy nem nõ tovább a has, és nem férne el a baba?
Szia! Én is 158cm magas vagyok, kb. 47-48 kilóval lettem terhes, és 62-63cm-es derékkal. Most vagyok 32 hetes, 95cm a derekam köldöknél. Nekem vki kicsinek tartja a hasam, vki nagynak. Szerintem a Te méreted sem rossz. Egyébként, ha 47 kiló vagy, ahhoz képest persze, hogy óriásinak tûnik a 94cm-es derékbõség.

35hetes vagyok julius 14. -re vagyok kiirva, A Gyes, Családi pótlékot, Anyaságit akkor tudom meg igényelni ha a gyerek meglessz?

Ès mèg annyit hogy a gyes, a családipótlèk mennyi körül lessz? Ha egyedül álló anya leszek? Gondolom fel emelve kapom a gyes meg a csalàdit vagy nem? Ti hogy kaptàtok? Ha egyedül neveled a gyereket?

Legjobb válasz: a gyes nettó 25600ft ez akkor is ennyi ha egyedül nevele.A családi 1 gyerekre 12200ft,egyedülállóként 13700ft.Igen,csak akkor tudod megigényelni,ha meglesz a baba.

a gyes nettó 25600ft ez akkor is ennyi ha egyedül nevele.A családi 1 gyerekre 12200ft, egyedülállóként 13700ft.Igen, csak akkor tudod megigényelni, ha meglesz a baba.
Szia! Igen, csak akkor, mert a papírokhoz a gyermek neve is kell. A GYES 28.500.- Ft megegyezik a (nyugdíjminimummal), ez független attól, hogy egyedülálló vagy-e, vagy házas. Családi pótlék összege 12.200.- Ft, egyedülállóként 13.700.- Ft.
Csak akkor tudod igényelni, ha megszületett, mert kellenek a gyerek adatai, születési anyakönyvi kivonata, stb. A GYES mindenkinek ugyanannyi, br. 28500.- Ft, ez nettóban 25 ezer körül van, Az emelt családi pótlék 13.700.- Ft. Az egyszeri anyasági 64.100.- Ft.
ha megszületik és már megvan a születési anyakönyvi kivonata, akkor tudod az igényléseket beadni a gyes nem változik attól , hogy egyedül neveled a gyereket, 25500 Ft nettó, az anyasági is fix összeg, 64e Ft körül, ezt ugye egyszer kapod csak, egyedül a családi, ami egy hajszálnyival több, 13700 Ft a családos 12200 Ft helyett.
utolsó nem túl frissek az infóid.365 biztosított nap kell.
Még régi infonak is pontatlan, mert 186 nap sosem volt feltétel :D
Szülést megelõzõ 2 éven belül kell meglennie a 365 biztosított napnak, a tgyás és gyed igényléséhez. Ha megszületett a baba, akkor ha meglesz a születési anyakönyvi kivonata és TAJ kártyája, akkor tudsz gyest és családit igényelni, illetve az egyszeri anyasági segélyt. Az összegeket leírták már, ez havi szinten kb. 39-40 ezer forint bevétel lesz. A gyes nem lesz több, csak mert egyedülálló vagy, az mindenkinek ugyanannyi. Esetleg még azt tudom tanácsolni, hogy nem tudom miért vagy egyedülálló, de kérj gyerektartást az apától, illetve igényelj a gyerek születése után gyermekvédelmi segélyt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat :-)

Ha fáj, illetve elég kellemetlen mostanában a baba mozgás ez normális? 35hetes vagyok. Nem mindegyik de, többségben igen csillagokat látok néha.

Legjobb válasz: Már nagy, mozgolódik. Nem emlékszem nagy fájdalmakra, de eléggé feszítõ érzés, az biztos. Van amikor kinyújtóznak, vagy mit csinálnak, de a pocakból szinte vízszintes lesz a kerek helyett. Elég muris látványnak is.

Már nagy, mozgolódik. Nem emlékszem nagy fájdalmakra, de eléggé feszítõ érzés, az biztos. Van amikor kinyújtóznak, vagy mit csinálnak, de a pocakból szinte vízszintes lesz a kerek helyett. Elég muris látványnak is.
Nekem iszonyatos fájdalmaim voltak kb a 35. héttõl:-( Azt mondta a dokim hogy ideget nyomhat mert volt hogy fel sem tudtam kelni:-( De megérte:-))) De jobban megnyugszol ha megkérdezed a dokidat!
A kérdező hozzászólása: Valóban kellemetlen, nem fájdalmas nagyon feszítgeti magát szegénykém!!!!Nagyon szeretnék már szülni:) )
34+6 hetes vagyok. Bizony idõnként annyira kifeszíti magát, hogy az már nekem kifejezetten fáj. Idõnként úgy érzem, hogy egy vékony bõrréteg választ el tõle:-) Alapvetõen élvezem amit csinál, de amikor szünet nélkül hosszú percekig mozog, akkor már fizikailag kellemetlen. De persze szívesen veszem, ha ennyit fészkelõdik, sokan arra panaszkodnak, hogy keveset mozog a babájuk, így aggódnak. LEgalább ezen nem kell aggódni:-) Minden jót!
4 hónapja szültem, emlékszem az útolsó hónapban állandóan az alsó bordáimat nyomta a baba, nagyon kellemetlen volt, mintha folyamatosan be lett volna oda szorulva a levegõ, alig bírtam ülni, csak hanyatt fekve teljesen kinyujtózva volt jó, a nap felét biztos hogy végigfeküdtem... ne aggódj mostmár mindjárt a finishbe érsz!


Székesfehérváron szülők és magas a vérnyomásom, ha az jó akkor a pulzusom magas.35hetes vagyok. Szerintetek lehet sima szülés vagy császár?

Gyerek orvos a Dr.Tokodi István,házi orvos is azt mondta,hogy császár lehet mert a babának nem lesz ereje kibújni mert neki lefog lassulni a szive.És ráadásul szivritmus szabályzott szedek.Félek nagyon mire számithatok?

Legjobb válasz: Attól függ, a baba szívhangjai milyenek és hogy a magas vérnyomásod mennyire magas, és még milyen problémák állnak fenn. Általában nem szoktak rizikózni, és magas vérnyomásnál császároznak, hiszen neked is komoly gondod lehet. A szülés nagyon nagy fizikai teljesítmény, és a te szívedet is megterheli. A saját dokidat kérdezd a várható dolgokról.

Attól függ, a baba szívhangjai milyenek és hogy a magas vérnyomásod mennyire magas, és még milyen problémák állnak fenn. Általában nem szoktak rizikózni, és magas vérnyomásnál császároznak, hiszen neked is komoly gondod lehet. A szülés nagyon nagy fizikai teljesítmény, és a te szívedet is megterheli. A saját dokidat kérdezd a várható dolgokról.
Szia! Nekem csak a 40. héten ugrott fel a vérnyomásom, úgy 160ra, a dokim közölte, hogy ebbõl császár lesz. Az is lett.
Szia. én sajnos már alapból magas vérnyomással kezdtem a terhességet. és a vége felé úgy a 34-35 héttõl olyan magas volt hogy a gyógyszer sem használt.170/110. Így teljes mértékben császár volt mindenki véleménye. Életveszélyes lett volna rám nézve is meg a babára nézve is a normál szülés! Sajnos valószínû nálad is ez lesz! Kitartás

35hetes vagyok. éjjel ha felülök, nagyon szúr a hasam. Ez a súly miatt van, vagy baj lenne?

egyébként már joslófájásaim is vannak.mensis görcs+derék hasogatás.

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen,semmi baj nem volt,nem jöttem rá hogy mi volt ez az erõs szúró érzés.

Nekem is volt ilyen, semmi baj nem volt, nem jöttem rá hogy mi volt ez az erõs szúró érzés.
Én is 35 hetes vagyok, napközben minden ok, de éjjel ha felkelek, szokott nyilalni a hasam. Én annak tudom be, hogy most helyezkedik be a szülõcsatornába, mert szemmel láthatóan a hasam is lejjebb ment. Mensi elõtti görcsszerû állapot és derékfájás nekem ezen a héten kezdõdött. Szerintem a szúrás inkább a baba helyezkedésére utal. Kitartás, még van idõnk.
A kérdező hozzászólása: azt mondják már az én hasam is lennt van. 2-3hetet még kellenne bírnunk, tudom. csak azon izgulok hogy nem tudom mikor van itt az idõ. boldog babavárást

35hetes és 2napos vagyok, ha most beindulna a szülés nagy gond lenne? Az apaságit sem tudtuk elintézni az nagy baj? Vagy a korházban is el lehet?

Legjobb válasz: Sajna csak az okmányirodában tudjátok megcsinálni.Azért volna jó most megcsináltatni mert utána körülményesebb.Üdv 32hetes kismama

Sajna csak az okmányirodában tudjátok megcsinálni.Azért volna jó most megcsináltatni mert utána körülményesebb.Üdv 32hetes kismama
Miért indulna be a szülés? Ne gondolj ilyenre!!! :-) Az apaságit az önkormányzatnál kell intézni, a kórházban ezzel kapcsolatban már semmit nem tudsz, és addig nem anyakönyvezik a babát, amíg nincs házassági anyakönyvi kivonat, vagy érvényes apasági nyilatkozat. Ugorjatok neki, legyen meg mielõtt!!
A kérdező hozzászólása: szisztok! Köszönöm a választ!!!! Nagyon görcsölök, és a baba is mocorog nem kicsit.Akkor holnap délután meg is csináltatjuk. Mégegyszer köszönöm!
Ne gondolj arra, hogy beindul a szülés, biztos nem fog még. Az apaságit meg hajrá, minél gyorsabban! Ahogy elõttem is írták, csak az önkormányzatnál tudjátok intézni. Ha nem lesz meg, mire a baba megszületik, akkor a te vezetéknevedet kapja. Sajnos utána sok macera megváltoztatni, meg úgy tudom, az már nincs is ingyen.
Most én csak az apáságira térnék ki. Nekünk sem volt megcsinálva, a fiam három hónapos volt, amikor az apja hazatolta a képét Svájcból, hogy megcsináljuk. Nem volt az egészben semmi körülményes. Bementünk az okmányirodába, kaptunk egy sorszámot, vártunk öt percet, akkor elkérték a személyinket meg az eredeti anyakönyvi kivonatot, megkérdezték, hogy szeretnénk a baba családnevét, aztán mondták, hogy várjunk. Vártunk kb. 10 percet, akkor behívtak, hogy írjuk alá és ennyi volt. Nem egy nagy ördöngõsség utólag sem.
Ja, és nem kellett érte fizetni, csak az új lakcímkártyáért, ami 1500 forint volt és egy hét alatt kész lett.

35hetes terhes vagyok. Ha jarkalok gyakran szurogat a hasam alja. Normalis ez?

Legjobb válasz: Igen szerintem is normális nálam is ez van fõleg ha kicsit gyorsabban megyek.

Igen szerintem is normális nálam is ez van fõleg ha kicsit gyorsabban megyek.
Igen, teljesen normális!
Szia! 36 hetes vagyok. Múlt héten voltam orvosnál és én is ezt kérdeztem tõle. Azt mondta, hogy mivel a baba koponya fekvésû, a feje néha nyomja a méhszájnál lévõ idegeket. Teljesen normális, ha nagyon fáj, dõlj le pár percre, hátha elmozdul a kis feje onnan.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, megnyugodtam

Most akkor lehet háton fekve aludni vagy sem? Iszonyatosan zsibbadok ha oldalt fekszem, szinte már csak háton jo.35hetes km

Legjobb válasz: Múltkor olvastam valahol,hogy problémamentes terhesség esetében úgy alszol,ahogy jól esik,akár hason is. Én pl csak félig hason,vagy háton tudok aludni.

Múltkor olvastam valahol, hogy problémamentes terhesség esetében úgy alszol, ahogy jól esik, akár hason is. Én pl csak félig hason, vagy háton tudok aludni.
Én úgy tudom, hogy nem jó, mert nem kap elég oxigént, de biztos, hogy vannak más nézetek is. Én még csak 27 hetes vagyok, de már eléggé szenvedek az alvással! Kicsit nagyobb a hasam az átlagnál... Igyekszem oldalt feküdni, de akkor mindig fáj a derekam. Hiába teszek a hasam alá és a lábam közé kipárnát, akkor is. Szinte mindíg, amikor felébredek éjjel, akkor én is a hátamon fekszem. Remélem nem lesz baj belõle!! Kiváncsi vagyok én is, hogy ki mit hallott ez ügyben!! Kellemes babvárást mindenkinek!
38 hetet töltöttem én már háton fekve fulladok!De amig Te jol érzed magad addig fekhetsz nyugodtan háton!Egyébként én még jobb oldalt tudok oldalt feküdni .
Azt szokták mondani, ha problémamentes a terhesség, akkor feküdj úgy ahogy neked jó. Elvileg a jobb oldalt nagyon nem helyeslik. Én csak a bal oldalamon tudok, már kb.a 25 . hét óta.Most vagyok 37hetes...lassan kisebesedik az oldalam:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Jobb oldalt nem alhatok mert vese nagyobbodásom van. Bal oldalt nem tudok mert már vizesedek és egyböl elkezd zsibbadni a kezem, hason meg szintén nem tudok elég nagy hasim van.Csak a háton fekvés maradt.
Már a jobb oldalon fekvést sem javasolják? Azzal mit ártok? Én a háton fekvésrõl is csak a múltkor olvastam, addig nem is hallottam róla. Ha nem lenne netem, nyugodtan aludnék. Így meg amiót aolvasok és olvasok, azóta mindenen idegesítem magam. Reggelente van, hogy hanyatt fekve ébredek, pedig SOHA nem tudtam háton aludni. S amióta olvastam a háton fekvés kerülésérõl, ezeken a reggeleken bûntudatom van. Ez õrület! Akkor már oldalamon sem feküdhetek? Hát akkor a hasamat nyomjam? Nem hiszem, hogy minden kismama a bal oldalán aludna... Ne haragudjatok az indulatos hangvételért, de szerintem már tényleg kezdjük túlaggódni a dolgokat... 25 hetes km
Szia! En ugy tudom, hogy haton es jobb oldalt azert nem javasoljak az alvast, mert olyan erek mennek bennunk, ami nem jo ha elszorul. De azt ugy is megerzed, ha valamit nyom a baba benned. 38. hetben vagyok es alt elkezdek egyik oldalon aludni, aztan ha nem kenyelmes fordulok tovabb. A pocimat kiveve vegigrotalom az ejszakat, nekem bejott es ugy nez ki a pindurt se zavarja :)
13.46-os. Ha egy kicsit utána olvasol, akkor a miértedre megkapod a választ. Nem túlaggódás kérdése, hanem tények.Ha már a 30.-hét után jár a kismama, akkor már akkora a baba súlya, h háton ill. jobb oldalon feküdve - nyomja a bébi a fõ artériákat.Ezért nem javasolják. De ha neked úgy kényelmes, hát aludj úgy... Ha a bébi nyomja ezeket a fõ ereket, azt megérzed és egybõl meg fogsz fordúlni. Vagy nehezen kap az ember levegõt, gyorsabban ver a szív vagy egész egyszerûen a baba olyan iszonyatos rúg-kapálásba kezd h muszáj pozíciót váltani. Hát, röviden ennyi a magyarázat. Ha meg nem lenne neted és nem tudnál utána olvasni ezeknek a dolgoknak, akkor fejvesztve rohannál a dokihoz, h éjjel miért arra ébredsz h fulladsz..stb..stb...

Nagyon korai lenne ha a 35. héten bújna ki a babám? most vagyok 35hetes és a 36. hétbe járok

Legjobb válasz: A kora szerint még koraszülött lenne, de baja már biztos nem lenne. Valószínûleg eltöltene pár napot inkubátorban (függ a súlyától is), de hallotta már olyat is, hogy még az sem kellett. Mindenesetre várhatna még pár hetet.

A kora szerint még koraszülött lenne, de baja már biztos nem lenne. Valószínûleg eltöltene pár napot inkubátorban (függ a súlyától is), de hallotta már olyat is, hogy még az sem kellett. Mindenesetre várhatna még pár hetet.
A babám és én már külön léptünk a 37. hétbe. A 36. hetem utolsó napján született meg 3380 grammal és 53 centivel, makk egészségesen. A szülés is problémamentes volt. Nem hiszem hogy nagyobb lett volna a baj, ha egy héttel korábban születik. Pláne hogy szülés elõtt egy-két héttel a dokim egy vizsgálatnál azt mondta, ez a baba bizony nem marad benn 40 hétig, szerinte meg fog születni legfeljebb három héten belül, de ne aggódjak, egészséges lesz. Hát úgy látszik konyított valami a szakmájához.
valami=valamit (elõzõ voltam)
35+6. napon született a kislányom 2370 grammal, 49 centivel és 10/10 AP-vel. Kb egy órát volt inkubátorban, agilis volt, jó szopó. 3 éjszakát voltunk kh-ban és 2210 grammosan hoztuk haza.
A kérdező hozzászólása: mekkora volt a babád mérete születése elõtt??bpd, femur stb..
pff, passz, nem tudom elõkaparni a papírokat hogy pontos adatokat mondjak, de nagy és hosszú babát jósoltak végig (hosszú csövescsontok miatt). szülés elõtt 1 héttel 3200 grammosra becsülték az uh-n... csupán 1 kilót tévedtek :S nem is baj, idekint nagyon-nagyon hamar behozta. Egyébként mostmár 2, 5 éves és a korosztályánál magasabb, bár vékonyabb is, mondhatni törékeny testalkatú. De tényleg hosszúak a csontjai, ebben nem tévedtek.

35hetes kismama vagyok, a farcsontomtol kezdve a csipömig (szemeremcsontom) mindenem fäj az utobbi napokban, föleg ilyenkor este mär alig birok felkelni ha leülök! Ezek a täguläsnak a jelei?

A magneziumot dokim javaslatära meg 1 hetig szedem,teät a multhet elkezdtem inni(szinten dokim javaslatära)

Legjobb válasz: Sajnos nem hiszem. Hasonló fájdalmaim nekem is voltak a 35. hét táján, bár nem tudom mi okozza. Az viszont tuti, hogy teljesen zárt méhszájjal mentem szülni a 40. héten. Szerintem nincs összefüggés.

Sajnos nem hiszem. Hasonló fájdalmaim nekem is voltak a 35. hét táján, bár nem tudom mi okozza. Az viszont tuti, hogy teljesen zárt méhszájjal mentem szülni a 40. héten. Szerintem nincs összefüggés.
Szia! Igen. Én egy nagy ún. fitness-labdán szoktam üldögélni itthon és akkor enyhülnek a panaszok. A gyógytorna is sokat segített, de azt most hagytam abba. A kíméletes mozgás segít, legalább is nálam segített. BOldog babavárást! Szintén 35 hetes
19.57-es vagyok. A méhszáj nálam is teljesen zárt, csak a csontok is tágulnak egy picit. Nem mindenkinél okoz fájdalmat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a välaszokat!Nekem is van labdäm, es azon szoktam ücsörögni, es tornäzni.järtam fizioteräpiära es ott tanultam a gyakorlatokat, de sajnos az csak addig segit nekem meg csinälom a gyakorlatokat! nektek is szep babaväräst kivänok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!