Találatok a következő kifejezésre: 35. hetes vagyok, sajnos (5 db)

35. hetes terhes vagyok, sajnos nem tudtam leszokni a cigiről, próbáltam de akkor meg tiszta idegbeteg voltam, eddig minden rendben a babával de azért aggódom hogy nem lesz e rá hatással a dolog? annyit azért sikeült hogy kevesebbre vettem dohányzást

Legjobb válasz: a 3. válaszolónak gratulálok!!!!! 9 hetes vagyok, most ott tartok, hogy a párom ha egy kettõt rágyújt, beleszívok az elejébe 2-3-at, de aztán nem kell. haladást sejtek napi 1,5 doboz után. remélem jobban is menni fog, de ma már max egyet cigizek, ha a beleszippantásokat összeadom. A kérdezõnek írom: még ez sem jó, de ha 35. héten vagy akkor már ne is haragudj, de kicsit nem késõ ezen gondolkodni?

a 3. válaszolónak gratulálok!!!!! 9 hetes vagyok, most ott tartok, hogy a párom ha egy kettõt rágyújt, beleszívok az elejébe 2-3-at, de aztán nem kell. haladást sejtek napi 1, 5 doboz után. remélem jobban is menni fog, de ma már max egyet cigizek, ha a beleszippantásokat összeadom. A kérdezõnek írom: még ez sem jó, de ha 35. héten vagy akkor már ne is haragudj, de kicsit nem késõ ezen gondolkodni?
Szia! Próbáltál már venni un. herbál cigarettát? Én ezzel tettem le. Nem tartalmaz nikotint. Egy dobozzal vettem és amíg elszívtam (egy hét alatt, kávéhoz, pedig elõtte elment egy napi doboz minimum) rájöttem, hogy az ember nem a nikotintól függ, csak a mozdulat hiányzik. Ez a cigi annyira büdi, hogy le fogod tudni tenni a cigit végleg. Az elsõ babámnál egybõl elnyomtam, mikor teszteltem 5 hetesen, és többet nem is gyújtottam rá. A második babánál pedig ez a praktika vált be, szintén 5-6 hetesen. Próbáld ki. 700 Ft egy dobozzal, de szerintem megéri.
Hát jobbb lenne, ha le tudnád tenni, mert veszélyezteted a babát. Ezt csak a ti érdekektekben mondom. Ha ideges vagy, menjj ki a levegõre és sétáljj egy nagyon, szellõztessd ki a fejed és gondold át, mi az ami nyugtalanít!
Én azt mondom, a kisbabáért mindent ki kell bírni. Minden nõ le tud szokni a cigirõl, ha igazán akarja. Ez nagyon nagy felelõtlenség, márpedig egy anyától felelõsségteljes viselkedést várhatnánk el. De nem akarlak egy kioktatással elintézni. Régen, amikor pl. még a nagymamám volt terhes, semmit nem tiltottak a terhesség alatt. Mostmár szinte mindenrõl kitalálják, hogy rossz a babának. De meg kell találni az egyensúlyt. Na most a cigi nem tartozik ebbe bele. Régebbi babás könyvekben azt olvastam (akkor ugye még nem vettek olyan szigorúan mindent, néhány dologban kissé relálisabb képet festenek), hogy a terhesség alatt legalább is csökkenteni mindenképp muszáj a dohányzást, kb. napi 3-4 szálra. A könyv hangsúlyozza, hogy ez is káros, aki a terhessége során dohányzik, annak a babája hajlamosabb kisebb súllyal születni, hajlamosabb a bölcsõhalálra, gyakran alakul ki ezeknél a gyerekeknél késõbb felsõlégúti probléma. Minél kevesebbet dohányzik az anya, ennek a kockázata annál kisebb. A könyv azt szorgalmazza, hogy aki dohányzott korábban, az legjobban azt teszi, ha a rendszeres dohányzást abbahagyja, legfeljebb társaságban szív el egy-egy szál cigarettát (ami tehát nem mindennap történik meg). Erre még én is azt mondom, hogy belefér. Én terhesen 3 szál cigit szívtam el összesen, úgy gondolom, ez még azon a határon mozog, ami nem ártalmas a babára. De a rendszeres dohányzást terhesség alatt nagyon nagyon elítélem, hiszen ha már valaki vállale egy babát, akkor elõtte gondolkodjon el rajta, hogy képes lesz-e leszokni a cigirõl legalább arra a kilenc hónapra. Ha nem, akkor milyen dolog az, hogy a cigi fontosabb? Akkor nem kell babát vállalni, ehhez azért fel kell nõni annyira, hogy a cigit le tudja tenni az ember.
Regebben "csoda" volt ha valaki fogyatekos babat hozott vilagra ma "csoda" ha valaki egeszsegeset szul. Elgondolkoztato:((((
Én úgy gondolom a babádért erõt kellett volna venni magadon, hogy leszokj! Ha már csökkentetted, 3-5 szálra, akkor már ezt is el kellett volna hagyni! Az embernek sok minden nehézséggel kell szembenéznie, de egy nõ a gyerekéért mindenre képesnek kell legyen! Azért remélem, hogy nem lesz semmi problémátok! Drukkolok a Babódnak!
Nem bántani akarlak, de szerintem nagyon felelõtlen vagy. Azt gondolom, hogy egy anyának a gyereke kell, hogy a legfontosabb legyen. Ha ez nálad így lenne, fel sem merülne benned a cigizés gondolata sem. Születésem elõtt anyu nem, csak apu dohányzott, igen keményen. De amint megtudta, hogy jövök, õ is azonnal eldobta a bagót. Szerintem ez egy elvárható szülõi viselkedés. Gondold át, mennyit ér meg neked a kisbabád. Még õérte sem tudsz ennyi áldozatot hozni?
Hát gratulálok! Nálam nagyobb dohányost (min. 1 doboz/nap) még nem hordott hátán a föld, de amint megtudtam, hogy jön a babó azonnal kivágtam a cigit a fenébe. Ez 28 hete volt. Nem állítom, hogy nem gyújatnék rá néha, de a kisfiam egészsége mindennél fontosabb. Lehet, hogy csak késõbb lesz beteg, asztmás vagy ilyenek, de lehet, hogy "mázlid" lesz és nem lesz miattad beteg soha. Szégyelld magad! 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: nem tudtam leszokni, de ha megtudod állni próbáld meg, lehet hogy végleg leszoksz, ha van annyi akaraterõd, velünk mindenoké, most múltunk 3 hónaposak
Azért ezzel majd dicsekedj el a gyerekednek, ha majd nagy lesz és valami asztmája vagy hasonlója lesz. Hogy nem lehet kibírni azt a 9 hónapot... Most akkor a nikotinos tejeddel szoptatod??? Engem is sokan megszólnak, mert amikor már nem szopott a kisfiam, visszaszoktam a cigire, de nekem tiszta a lelkiismeretem, mert nem az õ egészségét károsítom vele. Te ezt nem mondhatod el magadról.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszolónak:nem szoptatok már 2 hónapja mert nincs tejem
Kérdezönek: Köszi az infot, engem itt màr nem érdekelnek a leszolàsok, öszinte voltam, és nem vagyok képes leszokni. Örülök hogy veletek minden ok, remélem nàlam se leszgond, persze nekem se haladja meg a napi 3-5 szàlat. De ez kihat a csalàdi körülményekre, fölg hogy utolso 2 honapban 3 csalàdtagot kellett temetnem. Na de nem magyaràzkodok itt, neked meg köszi az infot! Minden jot!
Nem tudom miért van ennyi rossz indulatu ember, örülni kellene h egészséges lett a babóca....nem pedig mindenféle betegségeket kíváni, nem tudom, ti mit szolnátok ha a babátokra ilyeneket mondanának...
A kérdező hozzászólása: utolsónak köszi, mióta ez a kérdés lement ez van, 4hós lesz fiam, és tele vannak rosszindulattal
nincs mit:-)) Sajnos, én is hasonló problémával küzdöttem mint te, de rengeteg vitamint ettem mellete, nekem is már 3 hónapos a fiam, tegnap kiderült h jön a kistesó, de most leraktam a cigit, de most szerencsésebb, mert undorodom tõle... mikor szültem a fiamat, a méhlepényem teljesen ép, egészséges volt...még csak elöregedni se kezdett... Jó egészséget, sok boldogságot és mindig elegendõ anyagi javakat kívánok nektek! és vigyázzatok magatokra naon!:-))
A kérdező hozzászólása: köszi, sok sikert az új jövevényhez :)
Jólvan dícsérgessétek csak egymást ha ettõl jobb a lelkiismereteteknek. De azért szép, hogy a cigi fontosabb volt, mint a babátok. Ti, akik állítólag anyák vagytok, ennyit nem tudtatok megtenni. Gratulálok, felnõtt emberek.
Hol lehet kapni azt a herbária cigarettát amibe nincs nikotin?
Gyógynövény boltokban szokott lenni.
Szia! Utolag:ugyanazzzal küszködik mint ezelött te. Sajnos cigizek, de napi max 3-4 szàl...$ Te a végére letudtàl szokni? Ha igen hogy? És most mi ujsàg van veletek'?
Ennek nagyon örülök, remélem nem is lesz semmi baj késöbb sem!Jó babázást!Jó egészséget kivánok a babának
A kérdező hozzászólása: kösz a hozzászólásokat, azért a napi 5 szál megfogsõt van mokor csak 3
A herbál cigi nagyon jó ötlet! Egyszer én is leszoktam vele egy idõre (egy évre), sajnos azóta visszaszoktam, de hatásos volt.
Én másfél dobozzal szivtam el naponta. Elszántuk magunkat a párommal, hogy jo lenne egy babo, igy tehát leraktuk. Könnyü volt mert csak a babára gondoltam amikor csak rá akartam gyujtani. Sajna ilyen kegyetlen az élet. Aki megprobál mindent megtenni hogy egészséges babája legyen, felkésziti magát annak nem jön össze. Mi 1 éve probálkozunk. Eddig semmi. Reménykedj hogy nem lesz nagyon beteges a babád. Probáld meg letenni, mert ha szoptatsz is azzal nem csak tejet eszik, hanem nikotint is.
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszolónak:köszi az ötletet, meg fogom próbálni
A kérdező hozzászólása: a herbál cigit fogom kipróbálni, köszi aki írta
Nekem lesülne a pofámról, a bõr, ha terhesen cigiznék az biztos.
és ha mellette mindent megtesz a babájáért????? szerintem nem kellene ennyire lehurrogni...lényeg h eggyél c vitamint mellé, és többet mint az ajánlottat amugy a stressz sokkal nagyobb ellensége a babónak...
ooh, szép válasz..kedves elõzõ..lassan ott tartunk, hogy cigizni egészséges a terhesség alatt. Kérdezõnek pedig: a gyereked egy biztos: asztmás lesz, fulladozni fog, majd hordhatod orvoshoz, közben is lógni fog a cigi a szádban? ÁÁÁÁÁ, hihetetlen. Ja és mindenféle dologra allergiás, betegs gyenge, de csak cigizzél!!!
Szia! Remélem ezzel elijesztelek a dohányzástól. Õszinte leszek, nyugodtan elhiheted amit írok, mi ezt pszichológiából tanultuk, meg egészségtanból a fõsulin. A következõ van: az emberi agysejtek születésig fejlõdnek ki, aztán egész életében ezzel gazdálkodik az ember, az nem "nõ újra", soha nem kapsz az elpusztultak helyett újat. Nos, a dohányzással ezeket a sejteket végzed ki, pusztítod el a magzati korban. Persze nem mindet, de szerintem mindegy is, hogy mennyit (ezt nem tudom)a lényeg, hogy eleve hátránnyal indul a bébid az életben. No, remélem segítettem. Sok sikert, szeretetet meg kitartást a babához!
Már rég irtad ki a kérdést, de én szeretném megkérdezni, hogy egészséges lett a babád?én is dohányzom sajna...
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos, és eddig minden ok vele
Na mi lett azzal a szegény gyerekkel? Most már 5 éves elmúlt, ha jól számolom.

Mennyire lehet ártalmas a babámra? 35 hetes kismama vagyok. Házunkban régi padlót festenek, és sajnos hiába van kinyitva minden ablak, ajtó, érzem a festék szagot (Trilak).

Sokat megyek ki a leveg?re, de ha bent vagyok akárhová kuckózom be magam, mindenhol érezni valamelyest, hol er?sebben, hol enyhébben.

Legjobb válasz: Szia! Ezeken a dolgokon én is sokat gondolkodtam. Pl. fodrásznál , ahol van mûkörmös , árthat-e pl. az a vegyszer , amit használnak stb. De abból indulok ki , hogyha levegõztetve van egy helység ,vagy keveset van ott az ember lánya és a tüdõ jól mûködik, :), akkor gyors a levegõcsere. Szerintem csak az a nehéz szag zavar , amit az orrodban egy idõ után "bennemarad". Szerintem semmi ok az aggodalomra , mert ahogy irod, nem zárt helyiségben vagy! :) 30 hetes kismami

Szia! Ezeken a dolgokon én is sokat gondolkodtam. Pl. fodrásznál , ahol van mûkörmös , árthat-e pl. az a vegyszer , amit használnak stb. De abból indulok ki , hogyha levegõztetve van egy helység , vagy keveset van ott az ember lánya és a tüdõ jól mûködik, :) , akkor gyors a levegõcsere. Szerintem csak az a nehéz szag zavar , amit az orrodban egy idõ után "bennemarad". Szerintem semmi ok az aggodalomra , mert ahogy irod, nem zárt helyiségben vagy! :) 30 hetes kismami
Hát ez nem jó!Az a baj, hogy a festékekbõl párolgó oldószerek okozzák az a bizonyos szagot, ami ártalmas, mert belélegzi az ember.Ezek az anyagok felszívódnak a nyálkahártyán keresztül is és bejutnak a vérkeringésbe.Jó lenne, ha addi, amíg teljesen meg nem szárad a festék, anyukádéknál, vagy más rokonnál tudnál lenni.Van rá megoldás?
Az elsõ vagyok. Az elõttem szólónak is igaza van , de azért nem 100százalékban mennek át ezek a vegyszerek ám :) amire még gondoltam , hogy az is jó lenne , ha a máshol alvást meg tudnátok oldani! A frissen festett helyiségeket napokig szokták még szárítgatni , legyen az akár padló vagy fal.
Egy nagyon régi Kiskegyedben írták minimum 10éve, még akkor lehettem vagy 12éves, hogy a lakásfelújítás, festés stb. koraszülést okozhat, szóval igyekezz nem túl sokat otthon lenni, illetve szellõztessetek minél többet és igyekezz olyan részén tartózkodni a lakásnak/háznak, ahol inkább csak enyhébb a festékszag, mint erõsebb. Nálunk is volt festés bõven, néha pár napig elég erõs volt a szellõztetés ellenére, de idáig még nem lett baj. Viszont még lesz festés a nappaliban, amit addig kerülni fogok. 26hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors válaszokat!!!! Közben már annyira erõssé vált a szag, hogy a férjem el is hozott a szüleimhez :-) Majd jön értem pár nap múlva. Szegény még átkeni mégegyszer, plusz a nyílászárókat is, úgyhogy az a biztos, ha én nem tartózkodom ott. Igazatok van ;-)!!! Remélem nem lesz bajunk attól, amit eddig is belélegeztem. A koraszülés elég rémisztõ lenne. Még pár hétig hagy fejlõdjön csak odabenn picurkám. A falat is festettük, de abból szinte semmit nem éreztem, a falfesték dobozára is rá van írva, hogy "illatosított" . A szellõztetéssel ki is illant gyorsan abból a szobából. De ettõl a lakkos fafestéktõl...... jobb, ha óvakodunk! Kismamiknak boldog babavárást kívánok! :-)))

Bánthatja a bábát ha hányok? 35 hetes km vagyok. Sajnos sokszor elkap a hányinger és a hányás. Amikor ez van megfeszül a hasam eléggé. Ez bánthatja a babát?

Legjobb válasz: Nem. Olyan természetes tisztulási folyamatok, mint a wc-zés, tüsszentés, köhögés, vagy a hányás egy egészséges terhesség esetén nem okozhatnak problémát. Ráadásul a hányinger van, akinek visszatér az utolsó hetekben, de vannak, akiknek el sem múlik és a kb. 40 hetet rendszeresen végighányják. 36 hkm

Nem. Olyan természetes tisztulási folyamatok, mint a wc-zés, tüsszentés, köhögés, vagy a hányás egy egészséges terhesség esetén nem okozhatnak problémát. Ráadásul a hányinger van, akinek visszatér az utolsó hetekben, de vannak, akiknek el sem múlik és a kb. 40 hetet rendszeresen végighányják. 36 hkm
Ezen már én is gondolkoztam, mert sokat hányok (hánytam az elõzõknél is), és féltem, hogy megreped a burok esetleg (az elõzõnél volt egy spontán korai burokrepedésem, már arra is gondoltam, nem -e ettõl). De most úgy néz ki, nem, mert 37+5 vagyok már, és nem indul semmi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! További szép babavárást!


sZERINTEM SEMMI GOND NEM LESZ, de pihenj le és igyál sokat, pótold a gyaloglás során vesztett folyadékot.

35 hetes terhes vagyok, sajnos idén nem mehetünk szilveszterezni. valakinek valami jó ötlet, amivel meghittebbé/bulisabbá tehettem a hangulatot?

Legjobb válasz: Nem tudom, hányan lesztek, de ha van még kismama ismerõsöd, akkor õt és a családját is meghívhatod, és rendezhetnétek egy jó kis társasjáték/kártyapartit! Ezt ketten is megtehetitek. Pl. Activity, Tabu, Beugró, Uno/Solo-kártya stb. Ha kettesben vagytok, természetesen romantikázni is lehet (vacsi, gyertyafény, közös fürdés stb.), de szerintem a szilveszter mégiscsak a "bulizás" ideje :) 18/L

Nem tudom, hányan lesztek, de ha van még kismama ismerõsöd, akkor õt és a családját is meghívhatod, és rendezhetnétek egy jó kis társasjáték/kártyapartit! Ezt ketten is megtehetitek. Pl. Activity, Tabu, Beugró, Uno/Solo-kártya stb. Ha kettesben vagytok, természetesen romantikázni is lehet (vacsi, gyertyafény, közös fürdés stb.), de szerintem a szilveszter mégiscsak a "bulizás" ideje :) 18/L
Ha nem társaságban szilvesztereznék, akkor biztos, hogy az ágyban tenném a párommal. :-) Ha nem tilos nektek a szex, akkor élvezzétek bátran. Muris dolog pl, ha a Himnusz alatt a párod "feláll". ;-)
Nem akarlak elkeseríteni, de jövõre se fogsz elmenni szilveszterezni és még egy pár évig. 5 hónapos babával még nehezebb szilveszterezni, mint terhesen, de megoldható. Házibulit lehet szervezni. Mi is egy vendéget hívunk, és csendben megünnepeljük, míg a kislányunk a másik szobában alszik:D
Csináljatok koktélokat a pároddal/többiekkel (neked természetesen alkoholmenteset). Rendeljetek pizzát, vagy süssétek magatok, hozzá egy kis desszert vagy csak egy könnyû gyümölcssalátát összedobni... Ha csak kettesben vagytok a pároddal, masszírozzátok meg egymást mécsesek fényénél :P
Én 32 hetes vagyok, mi is itthon leszünk. Tegnap beüzemeltük az új házimozi rendszerünket, így este DVD-zni fogunk, mert a TV-ben semmi nem lesz. Mellé még pár társas is be van készítve, popcorn, gyerekpezsgõ. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!