Találatok a következő kifejezésre: 35. hetes Miért (26 db)

35 hetesen miért hívnak kétnaponta Nst-re?

Legjobb válasz: Szia. Én örültem volna, ha még visszahívnak nst-re, de ultrahanggal mindent rendben találtak, persze csak azt nem látták, hogy rá van tekeredve a nyakára a köldökzsinór és így a 36 hetes kicsi babám megfújtotta magát a hasamban. Úgyhogy örülj neki, hogy téged ilyen sokat vizsgálnak, lehet, ha engem is ennyit vizsgáltak volna akkor a most én is babázhatnék nyugodtan itthon, nem csak sírhatnék.

Szia. Én örültem volna, ha még visszahívnak nst-re, de ultrahanggal mindent rendben találtak, persze csak azt nem látták, hogy rá van tekeredve a nyakára a köldökzsinór és így a 36 hetes kicsi babám megfújtotta magát a hasamban. Úgyhogy örülj neki, hogy téged ilyen sokat vizsgálnak, lehet, ha engem is ennyit vizsgáltak volna akkor a most én is babázhatnék nyugodtan itthon, nem csak sírhatnék.
szia! Hanyadfokú a lepényed?
Szia! engem akkor azért hívtak ilyen sûrûn, mert le volt lassulva a babám, keveset mozgott, amit jeleztem a dokinak. Azt mondta, hogy akkor szeretné sûrûbben nézni a manót. Aztán egy hét elteltével, visszaállt minden és már nem kellett mennem, csak hetente.(és a méhszájam is nyitva volt kicsit, a 32. héttõl)
A kérdező hozzászólása: II. fokú a lepényem, és 1 cm meg van rövidülve a méhszájam! Az átlagosnál jóval több a magzatviz.
Akkor a méhszájad és az "átlagosnál több magzatvíz" miatt. Azt tudod, hogy ez utóbbi nem "játék" sajnos? Gondolom uh is van mellé....
A 2000-s méhszáj miatt nincs 2 naponta nst! Nálunk ilyenkor hetente van, és csak a 40. hét után kell menni 2 naponta. A sok magzatvíz nem jó, lehet azért kell menned. Ott kérdezd meg.

Miért mondta a védönö, hogy mostmár nem ártana ha elkezdene kinyilni a méhszájam? 35 hetes multam és még zárt a méhszájam! Tudok tenni valamit hogy szép lassan kinyiljon?

Legjobb válasz: valószínû azért mondta, mert nagyon ritka, hogy valakinek 35 hetesen 3000res legyen a méhszája, vagyis teljesen zárt. azért mondta, hogy nehogy túlhordás legyen. de ne aggódj, még van idõd a szülésig bõven, és van idõ kinyílni is, fõleg, hogy még sokat nõ a baba, aki nyomást gyakorol a méhszájra.hagyd a természetre egyenlõre hogy nyíljál és csak akkor tegyél ha már tényleg vészesen közeleg a szülés. egyébként a sok gyaloglás, otthoni ténykedés, és házasélet ez mind segít a méhszáj nyílásában. de még ne aggódj, az orvosod úgy is szól, ha úgy látja. jó babavárást! 29 hetes km

valószínû azért mondta, mert nagyon ritka, hogy valakinek 35 hetesen 3000res legyen a méhszája, vagyis teljesen zárt. azért mondta, hogy nehogy túlhordás legyen. de ne aggódj, még van idõd a szülésig bõven, és van idõ kinyílni is, fõleg, hogy még sokat nõ a baba, aki nyomást gyakorol a méhszájra.hagyd a természetre egyenlõre hogy nyíljál és csak akkor tegyél ha már tényleg vészesen közeleg a szülés. egyébként a sok gyaloglás, otthoni ténykedés, és házasélet ez mind segít a méhszáj nyílásában. de még ne aggódj, az orvosod úgy is szól, ha úgy látja. jó babavárást! 29 hetes km
Nekem szülés elõtt 3 nappal kezdett el nyílni a méhszáj, addig teljesen zárt volt. Az a normális, ha minél tovább zárt. Nem ettõl függ, hogy könnyû vagy nehéz szülésed lesz. Inkább örülj neki, hogy zárt, legalább azt csinálsz, amit akarsz, pl torna, séta, szex, ilyesmi. Üdv
szia! Ne kezdjetek el "kövekkel dobálni" , de nem értem. 35 hetes kismama vagyok , de én annak örülök , hogy zárt a méhszájam. Én úgy tudom , hogy akkor nyílik kifelé a méhszáj , mikor vagy valami baj van (pl. gyenge az izomzat ott) vagy a baba születés elõtt áll.És hogy a méh- összehúzódások indítják be a kinyílását túlképp. Most akkor...?
Nekem végig zárt volt a méhszályam. 38hetesen és 5 naposan született meg a kislányom. És nekem sosem mondta a védõnõm h nyílhatna a méhszájam. Nem értem miért mondta h kellene...
15.17es vagyok. én is amondó vagyok, hogy addig örüljetek míg zárt a méhszáj. én 29 hetes vagyok, de a külsõ méhszájam nyitva, így már nem dolgozhatok és sokat kell pihennem, ami nehéz, mert elég izgõ mozgó típus vagyok. az orvosom szinte mindentõl tilt. így van utolsó válaszoló a méhösszehúzódások váltják ki a méhszáj nyílását, meg hogy a baba esetleges súlya, na meg nálam az volt az ok, hogy sokat dolgoztam, és rengeteget gyalogoltam.
Szerintem rendben van, hogy most még zárt vagy. Majd nyílik az, amikor itt az ideje! Ne aggódj! A könnyebb tágulás érdekében igyál málnalevélteát, amit már a 36. héttõl elkezdhetsz! Persze ez sem garantálja, hogy hamar tágulsz!
Nekem is végig zárt volt a méhszájam. Ittam a málnalevélteát is a 36. héttõl. Betöltöttem a 40. hetet és még mindig zárt volt. Aztán 2 nap múlva 1 ujjnyi, rá ismét 2 napra 2 ujjnyira tágult ki, aznap meg is szültem, indították a szülést, kb. 5 óra alatt meglett a babám. Szóval nyugi!
Szia, én annak örülnék hogyha zárt lenne, engem 32 hetesen azért fektettek be kórházba mert elkezdett kinyílni, még most is gyógyszert kell szednem 36.hétig, nincs azzal semmi baj ha szülés megindulásáig zárt. Üdv: 34 hetes kismama

Ultrahangos keringési vizsgálat: miért kell? Mit tudnak meg belőle? Baj lehet? 35 hetes vagyok.

Az "Aorta RI" számadat 35 hetesen alacsonyabb, mint a 32 hetes UH-n volt, ez mit jelenthet? Az orvos elég sz?kszavú volt, én aggódom.

Legjobb válasz: A vizsgálat neve flowmetria, így talán könnyebben rá tudsz keresni. Nekem a 35. héttõl hetente volt, aztán az uccsó 3 hétben kétnaponta. A babám nem érezte olyan jó magát odabent amennyire a doki "szerette" volna, lassabb volt az áramlás, kicsit alacsonyabb a pulzusszám, ilyenek. nálunk a méhlepény túlzott öregedése miatt volt, 39+5 napra szültem, 10-10es apgarral, makk egészséges a kicsi. a dokid alapos, örülj neki, azért akar hetente kétszer látni, hogy a legkisebb gyanús jelre ( hogy a baba nem érzi jól magát odabent)be tudjon avatkozni. Mondjuk azért felvilágosíthatott volna, utálom az ilyen mufurc dokikat:(

A vizsgálat neve flowmetria, így talán könnyebben rá tudsz keresni. Nekem a 35. héttõl hetente volt, aztán az uccsó 3 hétben kétnaponta. A babám nem érezte olyan jó magát odabent amennyire a doki "szerette" volna, lassabb volt az áramlás, kicsit alacsonyabb a pulzusszám, ilyenek. nálunk a méhlepény túlzott öregedése miatt volt, 39+5 napra szültem, 10-10es apgarral, makk egészséges a kicsi. a dokid alapos, örülj neki, azért akar hetente kétszer látni, hogy a legkisebb gyanús jelre ( hogy a baba nem érzi jól magát odabent)be tudjon avatkozni. Mondjuk azért felvilágosíthatott volna, utálom az ilyen mufurc dokikat:(
ja, elsõ és utolsó is ugyanaz vagyok:) Minden jót!
Igen, "enyhén emelkedett", nekem ezt a szót használta a dokim, a 0, 6 körüliek a jó értékek. De nincs miért aggódnod, folyamatosan nézik majd és ha baj lenne, megindítják a szülést. Ezek az értékek nem okok a sürgõsségi császárra, csak nagyobb odafigyelést igényelsz:)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, akkor ezek a számok emelkedett értékek? Köszi a választ!
minél nagyobb az érték, annál rosszabb, de pont ezért néz hetente 2x hogy idõben észrevegye. Nem feltétlenül császár, ez nem a baba életét kockáztató tényezõ, csupán arra utal hogy jobban érezné magát kint mint bent. Ha erre a következtetésre jut a dokid akkor megindítja a szülést, csak nagyon súlyos esetben veszi ki császárral. Én természetes úton szültem 39+5 napra ilyen emelkedett értékekkel.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Remélem, elég a heti 2 vizsgálat, és nem lesz gond...
vérkeringéssel kapcsolatos adat tehát mennyire látja el vérrel, oxigénnel a lepény a babát ha nem megfelelõ az áramlás császár!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A nálunk mért adatok: 32 hetesen Aorta RI: 0, 78, ACM: 0, 77 35 hetesen Aorta RI: 0, 76, ACM: 0, 83 Azt sem tudom, hogy ezek pontosan mik?
azért nézik kap e elegendõ táplálékot a kicsi megfelelõ e a köldökzsinórban az áramlás ha nem jó általában császár nekem csak 38. héttõl nézték és mivel tul vittem 2 naponként!nekem 38 htesen :auri:0.65 aori:0.69acmri:0.71 és ez jó volt neked?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Az a baj, hogy nem néztek azóta, csak nst volt. Kedden megyek legközelebb, addig folyamatos izgulás...


35 hetes kismama vagyok. Miért van hasmenésem és fáj az egész pocakom meg kicsit a derekam?

hamarabb fog jönni a baba?egész este alig aludtam mert keményedet a pocakom,vettem be 1 magne b6 -ot de nem igazán segitet.

Legjobb válasz: Szia! Ez lehet a szülés elõjele is, de nem biztos. Szerintem inkább fordulj orvoshoz, mert a 35. héten korai lenne még a babának megszületni. üdv. Csilla

Szia! Ez lehet a szülés elõjele is, de nem biztos. Szerintem inkább fordulj orvoshoz, mert a 35. héten korai lenne még a babának megszületni. üdv. Csilla
szia!! tegnap este (sõt még kicsit mais) nekem is nagyon fájt a hasam, olyan mensi szerû görcseim voltak, derekam hátam szintén, és hiába vettem be magnéziumot, nem múlt el...nagyon nehezen aludtam el. jah és keményedik elég sokat nekemis. 33 hetes vagyok...nem tudom mitõl lehet, de nem vérzek meg semmi. de ha holnapig így marad elmegyek az orvoshoz...ezt tudom tanácsolni nekedis.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, én is várok még holnapig és ha nekem se mulna megyek a dokihoz irj ha van valami változás
jah azt kihagytam hogy nagyon hisztis is voltam az este...mindenen elsírtam magam..de nekem egyébként kb havonta egyszer fáj így a hasam, és általában akkor amikor nõ..komolyan..elég vékony vagyok, nincs is nagy pocakom, és ezért eléggé szokott feszülni is. dehát ez mindenkinél más remélem nem lesz semmi baj veled se!!!

35 hetes Kismama vagyok és már a terhességem fele körül volt egy olyan érzésem h egy pár héttel hamarabb fog kibújni a picikém! Ne kérdezzétek miért, megérzés. álltalában azok sosem csalnak, aztán kitudja? !

Az a helyzet h nagyon bevizeseedtem, egész nap sírok a semmiért, éhes vagyok folyamatosan , álmos fáradt. Úgyérzem mintha izomlázam lenne itt ott,jóslóim már a 6. hónap közepe óta vannak, amik egyre erősebbek mostmár, de nem rendeszeres. A pocakom nagyon leszállt, kb 1 hete. Neketek vannak/voltak hasonló tapasztalaitok??

Legjobb válasz: Én is éreztem, hogy elõbb jött. 37 hetesen már elkapott a frász, azt hittem szülök. Fájt mindenem, sokat jóslóztam, néha már számoltam is, de elmúlt, sokat pisiltem, lejjebb szállt a pocim, éhes voltam egész nap. Aztán a 41. héten indították végül a szülésemet. :) Persze ettõl még lehet, hogy neked elõbb jön a babád. Ha kétségeid vannak, akkor inkább lásson egy doki, hogy megnyugodj, vagy ha valóban baj van, akkor még idõben észrevegye.

Én is éreztem, hogy elõbb jött. 37 hetesen már elkapott a frász, azt hittem szülök. Fájt mindenem, sokat jóslóztam, néha már számoltam is, de elmúlt, sokat pisiltem, lejjebb szállt a pocim, éhes voltam egész nap. Aztán a 41. héten indították végül a szülésemet. :) Persze ettõl még lehet, hogy neked elõbb jön a babád. Ha kétségeid vannak, akkor inkább lásson egy doki, hogy megnyugodj, vagy ha valóban baj van, akkor még idõben észrevegye.
Én is meg voltam gyõzõdve arról, hogy egy-két héttel korábban fog születni, de nem jött be! 41. héten indították. 37. héten anyukám és anyósom is azt mondták, hogy szerintük 1 hétnél nem húzzuk tovább, mégis bent töltött még 4-et :-)
Nekem azt mondták hogy az elsõ baba, fõleg ha kislány akkor tuti 2-3héttel hamarabb jön. Én fel is készültem rá, teljesen beleéltem magam hogy hamarabb jön, szerettem volna ha pont a házassági évfordulónkon születik meg, aztán mégis 1 nappal túlhordtam! Ennyit a nõi megérzésrõl :)
Szia! Írtad, hogy bevizesedtél. A vérnyomásod milyen? Ha van vérnyomásmérõd, mérd meg! Ha 140 fölé megy, menj orvoshoz, az a toxémia jele is lehet! (Sógornõmnek ezért kellet 36 hetesen befeküdnie.)
*hogy elõbb jön bocs elõbb elírtam
A kérdező hozzászólása: Nem nincs magas vérnyomásom. a pulzusom viszont elég magas 108 szokott lenni... reggel óta fáj a derekam a csipõm , de semmi extra nem történt. lehet h még én is túlhordom :) Köszi a válaszokat
Én is a terhességem elejétõl úgy éreztem, hogy elõbb fogok szülni, jún-ra voltam kiírva és mindig úgy éreztem, hogy május lesz belõle. Hát be is jött, pont a 35. héten. És még aznap este jutott eszembe, hogy már lassan vége májusnak és még nem szültem meg...

A vizesedés mitől van a terheseknél és miért csak a végefelé jelentkezik? Ebből lehet következtetni valamire? 35 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! Amit tudok róla az az, hogy a szervezet megköti a vizet. És cáfolom, hogy a terhesség vége felé jelentkezik, mert nálam 20 hetesen jelentkezett. És egyre rosszabb lesz.

Szia! Amit tudok róla az az, hogy a szervezet megköti a vizet. És cáfolom, hogy a terhesség vége felé jelentkezik, mert nálam 20 hetesen jelentkezett. És egyre rosszabb lesz.
en is 35 hetes vagyok, es nalam is most kezd jelentkezni a vizesedes, es most kezdenek picit fajni a labaim.de eddig semmi.
Nekem is a 20. hét körül jelentkezett, azóta egyre rosszabb. Holnap be is kell feküdnöm a kórházba megfigyelésre. :( Szóval kinél mikor jelentkezik. Van olyan kismama is, akinél elõ sem jön. Megjegyzem nagyon irígylem õket! 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: De miért kell emiatt kórházba menned? Mit okozhat?
Azért kell kórházi megfigyelés mer a vizenyõ megterhelést jelent mind a szivnek mind a tüdõnek is.A vérnyomást is fokozatosan ellenõrizni kell mert terhességi toxémia alakulhat ki de nem akarlak ilyezgetni ha az orvosod azt mondta akkor volt oka rá.Inkább légy szem elõtt te is megnyugszol .Ne aggodj, és addig is pihenj sokat, a lábaidat polcold fel amikor teheted.31 hetes kismama.

35 hetes vagyok és nem nagyon növekszik a baba III. fokban érett a méhlepény, keringés áramlás nst jó, minden jó de miért nem fejlõdik növekszik? Elmérhette az orvos?

Lehet 36 hetesen császár lesz a vége de jó lett volna 37-ig húzni az elsõ is császárvolt.Szedem a doxiumot is.1850g saccolta a gép.Teljesen kész vagyok.

Legjobb válasz:
Az azért fontos lenne, hogy ne parázz, és ne azon filózz, hogy lehet, hogy ez, meg az lesz. Nem kell teljesen kész lenni. Nyugalom. A dilit a pocaklakó is megérzi. Szeretettel légy Vele, beszélgess Vele...... Majd egy hónapod van még. Kitartás. Nem tudom egyébként minek van manapság ennyi franckarika vizsgálat. Én az elsõ fiammal tán 5x voltam terhesgondozáson. idõre született semmi gáz nem volt. másodikkal már voltak problémák, Istennek hála, hogy olyan csodás fiam született mint amilyen lett :-) megjegyzem a idegállapot azért közrejátszott valószinüleg. csak ezt akko az ember nem is gondolta, csk igy visszagondolva jön rá dolgokra az ember. Kivánok Neked könnyü szülést,és egészséges kisbabát!!!! azért mert volt egy császár, azért még nyugodtan megszülheted a másodikat. ez is egy olyan hülyeség, hogy az elsõ után ha 5 lenne, akkor is császár lenne mindegyik( ez m arhaság. ezt csak a dokik képesek az emberbe beleültetni. JÓ egészséget Nektek!!! :-)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az azért fontos lenne, hogy ne parázz, és ne azon filózz, hogy lehet, hogy ez, meg az lesz. Nem kell teljesen kész lenni. Nyugalom. A dilit a pocaklakó is megérzi. Szeretettel légy Vele, beszélgess Vele...... Majd egy hónapod van még. Kitartás. Nem tudom egyébként minek van manapság ennyi franckarika vizsgálat. Én az elsõ fiammal tán 5x voltam terhesgondozáson. idõre született semmi gáz nem volt. másodikkal már voltak problémák, Istennek hála, hogy olyan csodás fiam született mint amilyen lett :-) megjegyzem a idegállapot azért közrejátszott valószinüleg. csak ezt akko az ember nem is gondolta, csk igy visszagondolva jön rá dolgokra az ember. Kivánok Neked könnyü szülést, és egészséges kisbabát!!!! azért mert volt egy császár, azért még nyugodtan megszülheted a másodikat. ez is egy olyan hülyeség, hogy az elsõ után ha 5 lenne, akkor is császár lenne mindegyik( ez m arhaság. ezt csak a dokik képesek az emberbe beleültetni. JÓ egészséget Nektek!!! :-)
Nekem 2-szer is - 1kg-ot, majd - 500 g-ot tévedett a gép.
34. héten 1800 grammnak mérte a gép a kisfiamat. 36. héten spontán elfolyt a magzatvíz és 3540 grammal született. Ennyit a gépekrõl :)
Ez a súlytippelés tök fölösleges. Rokonomra is ráhozták a frászt, 36 hetesen volt 1900 gr. (mert a fejkörméretbõl tippelt és nem mérte le jól). hetekig parában volt, végül majd' 4 kilós kislánya lett... Ennyit errõl. :)
A kérdező hozzászólása: De jó lenne ha csak elmérésrõl lenne szó.Remélem azért 2kg felett lesz és minden rendben lesz vele.Lányom sem volt nagy 40.hétre 2730g 51cm volt Visszanéztem az õ méreteit és egyezik a mostanival.

35 hetes kismama vagyok, napok óta rosszul érzem magam. Miért?

Napok óta hányingerem van, ki vagyok száradva, fáj a fejem, fáj a hasam, a lábam, mindenem.... második gyermekem várom, vele fitt voltam a szülés napján is, most viszont összeesek ha csak fel kell állnom, semmihez nincs erőm. Mit tegyek? Egyszerűen a kedvem is elmegy ez miatt mindentől, és elegem van az egész napi fekvésből... :(

Legjobb válasz: Enyhe vírusfertõzés? Vagy ez a melegfront? Vagy amúgy is mindjárt szülsz? ;) Nincs két egyforma terhesség.

Enyhe vírusfertõzés? Vagy ez a melegfront? Vagy amúgy is mindjárt szülsz? ;) Nincs két egyforma terhesség.
A kérdező hozzászólása: A kisfiam enyhén meg van fázva, lehet miatta gyengültem le. De a fejem szó szoros értelmében szét akar durrani a fájdalomtól, lassan sírni fogok miatta. Ha ki kell mennem inni, az is megterhelõ... csak aludni, aludni akarok... :( de már fáj az oldalam, a csípõm is tõle... taszít az ágy is... nemtudom.
Sajnálom! :( Kitartás, mindjárt vége! Ezt már guggolva is ki kell bírni!
Egy vérnyomásmérés nem ártana. A fejfájásra fájdalomcsillapítót vegyél be, ne szenvedj!
Ez eléggé influenzának tûnik. A férjem is 2-3 napig ezekre panaszkodott, tegnap este már láza volt, azóta is tart - influenza. Ágynyugalom, ipari mennyiségû C vitamin és sok folyadék!

Miert mondhatta a doki h nem fog mar befordulni? Talan nagy a baba? 35 hetes kismama vagyok.

Ma mérték a babomat 2520g es farfekveses,doki szerint mar nem fog befordulni.Igy hat akkor csaszar lesz,amitol egyaltalan nem felek.Sot!

Legjobb válasz: Utolsó hónapban már ritkán forgolódnak a babák, mert nincs rá helyük. Persze vannak kivételek. Én biztos reménykednék, hogy forduljon meg.

Utolsó hónapban már ritkán forgolódnak a babák, mert nincs rá helyük. Persze vannak kivételek. Én biztos reménykednék, hogy forduljon meg.
az én lányom 34 hetesen fordult be.szóval kis remény még van nálad is.nekem akkor 2200grammra tippelték
Az enyém a 35. héten fordult be. Ez lutri.
A kérdező hozzászólása: Eleg kicsi a hasam legalabb is a tobbi 35 hetes anyukahoz kepest, es ugye a baba is 2500 korul van.Lehet nincs helye befordulni?

35 hetes vagyok kb:2-3 hete nagyon megnőtt az étvágyam miért lehet? (azt hittem már ilyenkor nem lesz)

Legjobb válasz: Nem ismerem az életmódodat, de az tkezés is befolyásolhatja - pl most van itt a citrusfélék szezonja, az is nagyon jó kis étvágyat csinál. Ezen kívül lehet hogy lejjebb ment a baba, és a gyomrod újra ki tud teljesedni, több étel fér bele. Ezen kívül a baba elkezdett nagy mértékben magára szedni, a bõre alá szorgosan gyûlik a zsírréteg, és ehez kell neki a több tápanyag. Ezen kívül alapból van a nõknek egy olyan éves ciklusa, hoyg télen egy kicsit felszednek magkra - és hát épp most jött be a hideg idõ -így lehet hoyg a terhességtõl független a folyamat. Hirtelen kb enyni jut eszembe, de biztos van még...

Nem ismerem az életmódodat, de az tkezés is befolyásolhatja - pl most van itt a citrusfélék szezonja, az is nagyon jó kis étvágyat csinál. Ezen kívül lehet hogy lejjebb ment a baba, és a gyomrod újra ki tud teljesedni, több étel fér bele. Ezen kívül a baba elkezdett nagy mértékben magára szedni, a bõre alá szorgosan gyûlik a zsírréteg, és ehez kell neki a több tápanyag. Ezen kívül alapból van a nõknek egy olyan éves ciklusa, hoyg télen egy kicsit felszednek magkra - és hát épp most jött be a hideg idõ -így lehet hoyg a terhességtõl független a folyamat. Hirtelen kb enyni jut eszembe, de biztos van még...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!