Találatok a következő kifejezésre: 35. héttől a (13 db)

A terhességem kb 7. hónapjától fáj a bal csuklóm ugy a 35. héttől a jobb is. Volt már valakinek ilyen tipusú betegsége?

estére már annyira fájnak hogy az üres wc papira gurigát is csak nehezen tudom megtartani velük. a házi orvos szerint autoimmun betegségre utal a n?gyógyász szerint a hormonok miatt. szerintem a baba vonta el a kálciumot talán. volt már valaki igy? a dokik szerint szülés után elmúlik majd. 2 hete megszületett a babám de semmi változás,talán csak annyi hogy rettegek mikor fogom elejteni a babát mert f?leg alvás után teljesen er?tlen.ja és rendszeresen fordul el? hogy mondjuk hajgumizáskor a mozdulat miatt kiugrik majd nehezen de vissza. akinek ugrott már ki valamije az tudja mennyire tud ez fájni.valakinek valami ötlet mi lehet ez vagy mivel szüntethetném meg???

Legjobb válasz: 33 hetes vagyok és egy hete vettem észre, hogy éjszaka és reggelente fáj a bal csuklóm bal fele. De nem ilyen szinten mint neked. Nappal nem érzem, max ha nagyon elkezdem tekergetni. Elõször arra gondoltam, hogy elfeküdtem, na de már egy hete? Nem tudom mitõl lehet?!:-s

33 hetes vagyok és egy hete vettem észre, hogy éjszaka és reggelente fáj a bal csuklóm bal fele. De nem ilyen szinten mint neked. Nappal nem érzem, max ha nagyon elkezdem tekergetni. Elõször arra gondoltam, hogy elfeküdtem, na de már egy hete? Nem tudom mitõl lehet?!:-s
Neke is fájt a csuklóm de csak éjszaka leginkább.Sokat végig ültem a fotelban(éjszakát)mert annyira fájtak.Engem elküldött a háziorvosom neurológiára és ott mondta a dokinõ, hogy alagút szindróma.Nem tud vele semmit csinálni mert nem adhatott gyógyszert és kencét sem(terhesség miatt)de ha nem múlik el a szülés után kb.3 hónappal akkor vissza kellett volna menjek hozzá.Nekem már a kórházban sem fájt, olyan gyorsan elmlt.Szerintem ne hagyd annyiban, inkább fölöslegesen menj dokihoz mint hogy nagyobb bajod legyen belõle.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, elõször én is arra gyanakodtam hogy elfeküdtem mert egyszer elaludtam ugy hogy egész éjszaka öleltem a pocit nyitott tenyérrel csak sajna azóta nem múlt meg ugye azóta a másik is fáj.
Mit nem értesz ezen? A 35. hét, az betöltött 34 hét, + pár nap. Már keresheted ezügyben a szülészõd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

35 héttől lassabbak a babák?

kevesebbet mozognak?

Legjobb válasz: ki lehet bírni? mihez hasonlít?

Elsõ babám végig ugyan olyan aktív volt. A mostani is rettentõen sokat mozog. A szülés fáj, de amit kibújik elmúlik! Ne félj! 34 hetes kismami (2. babócával)
A kérdező hozzászólása: ki lehet bírni? mihez hasonlít?
A kérdező hozzászólása: Mennyire fáj a szülés? Elsõ baba. 35h
A kérdező hozzászólása: De én úgy remélem hogy nem az egész fog fájni csak fázisok, lesznek szünetek. A kitolás pedig a finis.
A kérdező hozzászólása: Csak félek. 35 hetesek vagyunk.
Elsõ vagyok. Persze, hogy ki lehet bírni, máskülönben nem születnének gyerekek. Nem tudod mihez hasonlítani, mert ez még az epekõnél is rosszabb, de megéri és arra kell koncentrálni.
Nekem nem mozgott kevesebbet, csak mivel kevesebb helye volt odabent ezért inkább másképp mozgott. Az utolsó hetekben ha mocorgott, akkor olyan volt, mintha feszítene belülrõl, azelõtt viszont inkább püfölt-ütött-vert. Amúgy van olyan baba, aki lelassul, és van olyan baba, aki még szüléskor is nagyon aktív. A szülés fáj. El sem lehet mondani milyen fájdalom, de ez ezzel jár. Próbáld majd átadni magad a fájdalomnak, és ne stresszelj, ne félj a szüléstõl. Nekem a vajúdás alatt remegett kezem-lábam, tökre be voltam tojva, és ezzel jól megnehezítettem a baba dolgát, és persze a sajátomét is, így hosszúra sikerült a vajúdás. Úgyhogy próbálj meg nem félni!
A kérdező hozzászólása: köszi.
Ez baba függõ. Van amelyik sokat, van amelyik kevesebbet. Általában a szülés elõtti hetekben szoktak lelassulni. Hogy a szülés mennyire fáj? Hát nem akarlak megrémiszteni, de az valami iszonyatosan. Viszont csak addig amíg ki nem bújik és utána már el is felejted. Könnyû szülést
Még mindig az elsõ vagyok. Ha elkezdõdik, akkor az egész fáj, nem pedig szakaszosan. De próbálj meg majd nem arra koncentrálni. Nekem úgy sikerült, hogy a babámra gondoltam, hogy nemsokára kinnt van, és arra, hogy még egy kicsit ki kell tartanom.


Ti rendesen, (becsületesen, úgy, ahogy kell) vezetitek a magzatmozgás-figyelő táblázatot a 35. héttől? Szokta nézni, kérni a dokitok?

Legjobb válasz: Nekem doki és védõnõ is azt mondta, hogy csak akkor írjam, ha viszonylag keveset mozog, keveset érzem. Nekem nagyon mozgott, így nem vezettem, és nem is kértek számon érte.

Nekem doki és védõnõ is azt mondta, hogy csak akkor írjam, ha viszonylag keveset mozog, keveset érzem. Nekem nagyon mozgott, így nem vezettem, és nem is kértek számon érte.
Nekem senki nem mondta, hogy vezessem. Bár elég aktív a babám, egész nap csak x-elnék... 37+3 hkm
Nálunk 34. héttõl kell írni. Nézi a doki. Én pontosan nem számolom, csak nagyjából írom be mennyit mozgott. 34hkm.
Én elkezdtem vezetni de nálunk az a helyzet, hogy egyszerûbb lenne írnom mikor nem mozog :) Ezért nincs is jelentõsége számomra, mert ez a kis táblázat szerintem úgyis a kismamák megnyugtatásáért van, ha elmondjuk a dokinak és a védõnõnek, hogy minden nap megvan a 10mozgás, el fogja hinniy Jó babavárást mindenkinek és könnyû szülést! ;) 39hkm
Én nem írtam, senki nem mondta, hogy kötelezõ lenne, nem is kérte rajtam számon senki. A védõnõm nagyon kis lelkiismeretes pedig, gyakorlatilag havonta behívott magához, vagy kijött, mindig kérdezte, hogy mozog-e a pici, mondtam igen és ennyiben maradtunk.
ha írnám lenne olyan nap hogy magamra kellene kötni a könyvecskét mert nem sokat hanem rengeteget mozog, szerintem ha nagy változás állna be szólnék a dokinak hogy vmi miatt kevesebbet mozog de 2 gyerek mellett kinek van ideje írkálni??:) ))meg érzi az ember hogy mi a baba ritmusa és észreveszi ha abból kizökken:) )
3. Babámat várom, 33 hetes vagyok. Egyik terhesség alatt sem kellett írnom. A mostani védõnõm is csak egyszer látott, hiába hívtam...a megbeszélt idõpontra sem jött el...
elsõ gyerekemnél nem kellett, másodiknál kezembe nyomta a védõnõ a táblázatot és én õszintén elmondtam hogy második gyerek, nekem erre nincs idõm, örülök ha menedzselem a nagyobbat, azt mondta megérti, sok ilyen kismamája van, azon sem lepõdne meg ha ott õelõtte végigikszelném, így is lett.Ráadásul nálunk reggel 9tõl kérik nézni és a papírra rá van írva hogy ha következõ reggelig nem mozog, azonnal menjünk a sürgõsségire. Könyörgöm ha egy napig nem mozog, már hová rohanjak? Nem ikszeltem, szülésnél sem kérte senki, én éreztem õt sokat mozogni, 39.héten egészséges babám született.Lehet hogy mázli csak, de tényleg csak úgy tudná az ember kivitelezni ha minden nap üldögélne pár órát és számolgatná.
Én azt sem tudom mi ez...
A kérdező hozzászólása: Második gyermekünket várom. Az elsõnél még természetesen volt idõm du. 17.oo-kor lefeküdni, és várni, hogy mennyi idõ alatt mozogja meg a 10-et. Most idõm sincs, a gyerek sem hagy(na), de egyébként eszembe sem jut, hogy most lenne itt az ideje... Van, hogy otthon sem vagyunk olyankor. Ma voltam a dokinál, rákérdezett, h vezetem-e? Persze, mondtam. :) Azt mondta, h hétfõn látni szeretné. Nem gondoltam, h kéri, mert az elsõnél sosem kérte, soha senki nem nézte meg. Amúgy a babát egész nap érzem mozogni, ennyi nem elég? Most kamuzzak, és visszamenõleg töltsem ki a táblázatot?
4-es vagyok, nezni neztem, illetve figyeltem , csak nem irtam.
en nem neztem, nem is kertek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Lányok a sok választ! Úgy látszik, nem vagyok akkor egyedül, szerintem sem lehet már 1-2 gyerek mellett ilyet vezetni. :) Boldog babázást, könnyû szülést mindenkinek!

Arthatok ha mar a 35. hettöl inni kezdem a malnalevelteat?

Elöször ugy gondoltam csak ket-harom naponta innam, akkor is csak egy-egy bögrenyit. Aztan a 36. hettöl innam mar mindennap, akar 2-3 bögrevel... Kapkodok?

Legjobb válasz: hát ha meg akarsz szülni már kb. a következõ 7en akkor nyugodtan igyad :) ellenkezõ esetben még várj vele!

hát ha meg akarsz szülni már kb. a következõ 7en akkor nyugodtan igyad :) ellenkezõ esetben még várj vele!
egy hetet már kibírsz nem?

A baba mozgása nektek is változott a 35. héttől?

Sokkal kevesebbet mozog, inkább kinyomja magát, de nincs az a jaj de fáj úgy megrúgott...

Legjobb válasz: Engem soha nem rúgott meg úgy a babám, hogy fájt volna. 32 hetes vagyok, már most másképp mozog, ami egyértelmû, hiszen kevesebb a helye, már csak helyezkedik, nem "ugrabugrálhat"

Engem soha nem rúgott meg úgy a babám, hogy fájt volna. 32 hetes vagyok, már most másképp mozog, ami egyértelmû, hiszen kevesebb a helye, már csak helyezkedik, nem "ugrabugrálhat"
Kevesebbet mozgott, mert ugye nincs hely. Csak azt éreztem, amikor a mellkasom alá nyomta a lábát, az kellemetlen volt ulésnél.
A kérdező hozzászólása: Igen, nekem is oda nyomja a lábát, annyira kellemetlen, van, hogy pár 1-2 percig tartja is ott. Köszi a választ.

Nektek is kell szedni Semicillin kapszulát a 35. héttől?

Valami fertőzés megelőzésére van állítólag...

Legjobb válasz: Nem kellett semmit sem szednem. Mikor írta ki neked a doki? Ez egy vényköteles gyógyszer, általában légúti, húgyúti fertõzésekre. Csak úgy nem szokták terhelni ezzel a szervezetet, ha nincs baj. Milyen lett a vérképed? Vagy nem vettek tõled hüvelyváladékot vagy valamit? Nem lehet, hogy a doki látott valami fertõzést (fertõzés-gyanút), amire szedned kell?

Nem kellett semmit sem szednem. Mikor írta ki neked a doki? Ez egy vényköteles gyógyszer, általában légúti, húgyúti fertõzésekre. Csak úgy nem szokták terhelni ezzel a szervezetet, ha nincs baj. Milyen lett a vérképed? Vagy nem vettek tõled hüvelyváladékot vagy valamit? Nem lehet, hogy a doki látott valami fertõzést (fertõzés-gyanút), amire szedned kell?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: szintén Miskolci vagyok...akkor itt van a kutya elásva :)
A kérdező hozzászólása: Nekem semmilyen hüvelyi vizsgálatom nem volt mostanság...még kb.a 20.hét környékén volt, de akkor is csak a gombás fertõzésem miatt.Azóta nem vizsgált a dokim!
Nálunk is szokás ez, megelõzés céljából, úgy ahogy a dokid mondta. Ez Miskolcon van. De én is feltettem itt ezt a kérdést, és ufonak hittek. :) Te hol vagy terhes? Lehet, hogy csak régiós sajátosság?
Nem szokták külön mondani, a méhszáj vizsgálatot csináltak, sitty-sutty, leveszik a kenetet. Lehet nem akart felidegesíteni, de feleslegesen tuti nem írja fel!
Az én dokim annyit mondott anno, hogy ha fertõzés-gyanús lennék (amúgy nekem sem volt streptococcus szûrésem, a dokim soha nem csinált, náluk nem szokás....), akkor szülés után adnak nekem is és a babának is injekciót és ezzel kiölik a baktériumokat. De nem kellett szednem több héten keresztül semmit sem.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem volt ilyen szûrésem..:O
A kérdező hozzászólása: Nem volt vizsgálat.Annyit mondott, hogy van egy fajta fertõzés ami ha a szervezetemben van akkor a baba születésnél elkaphatja..valami ilyesmi.Ráadásul napi4szer1 szemet kell belõle szedni plusz 3szem magnézium plusz 1szem vastabletta.Ja meg egy héten kétszer még az elevit-et is szedem.Tisztára megmérgeznek....
Valószínûleg pozitív lett a Streptococcus szûrésed. Nekem azért kellett antibiotikumot szedni a terhesség végén.
Nekem sem kellett semmit szednem. Sõt, a 36. héttõl még a MagneB6-ot is abba kellett hagyni.
Nem értem, miért nem szûrnek mindenhol. Egyébként nagyon veszélyes lehet a Strepto fertõzés. Egy ismerõsöm tavaly szült és a kisfia elkapta szülés közben. Pár naposan derült ki, légzéselégtelenség lépett fel nála. Szerencsére antibiotikum segítségével szépen felgyógyult. Annyi gond van ezzel a megelõzés dologgal, hogy a bacilusok rezisztensek lehetnek bizonyos gyógyszerekre, a szûrésnél azt is kiderítik melyekre. Nekem a kisfiamnál olyan staphylococcus fertõzésem volt, ami a Semicillin hatóanyagára rezisztens volt.

35. héttől ritkábbak a mozgási időszakai a babámnak. Ez így rendjén van?

Eddig gyakrabban éreztem, mostanában reggel és délután mocorog 1-2 órát, aztán csendben van egész nap, és éjjel is :) Ha nem jól fekszem, azt persze jelzi, és a tányért is rugdossa, amit a hasamra teszek :)

Legjobb válasz: Én ma léptem a 38. hétbe, de már vagy 3 hete az enyim is kevesebbet mocorog, de minden rendben van.Az enyim is reggel aktiv és este vacsi után. Nincs már annyi helyük, hogy bukfencezzenek meg már fejjel lefelé beálltak a születésük pociciójára.

Én ma léptem a 38. hétbe, de már vagy 3 hete az enyim is kevesebbet mocorog, de minden rendben van.Az enyim is reggel aktiv és este vacsi után. Nincs már annyi helyük, hogy bukfencezzenek meg már fejjel lefelé beálltak a születésük pociciójára.
Szia! En is ugyanugy vagyok vele, mint te. ha megyek aludni es a jobb oldalamra fekszem, azonnal elkezd rugdosni es mikor megfordulok, lenyugszik. en a 38. hetben vagyok es tenyleg kevesebbet erzem ot, neha meg is ilyedek, de aztan azert behozza a lemaradast, szoval semmi gond.
Kevesebb helye van, ez természetes. Ne ilyedj meg:) 24 óra alatt legalább 1X érezd, az a lényeg.-)

Kismamák! Közületek, akiknek kb. a 34-35. héttől voltak folyamatosan jóslói és ez csak fokozódott a 37. hét körül, mikor érkezett a babátok, hányadik héten? 36+6hkm

Legjobb válasz: Szia! Én akörül kezdtem szinte minden mozdulatra keményedni, és a jósló is sok volt. 36 hetesen meg is nyíltam, el kezdtem vérezni, bementünk a kórházba. Be is fektettek, 5 napot voltam bent, kaptam tüdõérlelõt is. 38. hetemben egyik nap egész nap iszonyúan keményedtem. Felhívtam a dokimat, mondta, hogy menjünk be. NST mutatott elég durva görbéket, amiket én nem éreztem csak mint keményedés. Mondta, hogy maradhatok, mert lehet hogy megindul pár óra múlva, vagy az éjszaka jöhetünk vissza ki tudja?:-) DE én hazajöttem. Úgy voltam/voltunk vele, hogy hazamegyek, max. fordulunk vissza majd. DE a drágám még pont egy hetet ráhúzott.

Szia! Én akörül kezdtem szinte minden mozdulatra keményedni, és a jósló is sok volt. 36 hetesen meg is nyíltam, el kezdtem vérezni, bementünk a kórházba. Be is fektettek, 5 napot voltam bent, kaptam tüdõérlelõt is. 38. hetemben egyik nap egész nap iszonyúan keményedtem. Felhívtam a dokimat, mondta, hogy menjünk be. NST mutatott elég durva görbéket, amiket én nem éreztem csak mint keményedés. Mondta, hogy maradhatok, mert lehet hogy megindul pár óra múlva, vagy az éjszaka jöhetünk vissza ki tudja?:-) DE én hazajöttem. Úgy voltam/voltunk vele, hogy hazamegyek, max. fordulunk vissza majd. DE a drágám még pont egy hetet ráhúzott.
29 hetesen kezdtem keményedni, szex után indult a dolog, 2 perces fájásokkal mentem be a kórházba. azóta már csak egyszer egyszer van egy nap, de ha gyakrabban lesz, be kell feküdnöm, hogy visszatartsák. az uh szerint a méhszájam is nyílni kezdett. még nem érkezett meg a jóember hála istennek. 30+1

Hogyan kell figyelni a 10 mozgást a 35. -ik héttől?

Legjobb válasz: Köszi!Én is sokáig tudnék aludni:)

A kérdező hozzászólása: Köszi!Én is sokáig tudnék aludni:)
Amikor ébren van figyeled hogy egy óra alatt meglegyen 10 nagymozgás v. rúgás. ennyi bár nagyon sok helyen nem kérik, fõleg nem azt hogy irja is a kismama az adatokat. ált. az ember kihasználja az idõt és vásárolgat v. teszi a dolgát nem otthon fekszik és számol. szóval elavult módszer van amelyik baba sokat alszik napközben és akkor méginkább terhes ez a fajta módszer a megfigyelésre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Most töltöttem a 35hetet és csak szerdán megyek elöszõr nst-re.Gondoltam addig is figyelem a pici mozgását!Köszi!
Szia! Nekem úgy kellett számolni, mikor terhes voltam (2009 nyarán), hogy azt az órát kellett csak feljegyeznem, amikorra meg volt a 10 magzatmozgás. Tehát felkeltem, onnantól számoltam. Ez általában már meg volt 11 körülre, de én sokáig tudtam aludni mikor terhes voltam:-))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!