Találatok a következő kifejezésre: 35. héten még (85 db)

Ma töltöm a 35. hetet. Még 1 hétig szedjem a magnéziumot?

Legjobb válasz: Szintem szedd, utána pedig fokozatosan hagyd el. Általában úgy tartják, hogy a 36. hétig nem jó a görcsölés, de utána már elfogadható. Gondolom azért van ez, hogy a szervezet szokjon hozzá a görcsökhöz, másrészt ha ezután születik a baba, már elég érettnek számít. Ha bizonytalan vagy, hogy mikor hagyd el a magnéziumot, kérdezd meg a védõnõdet vagy az orvosodat.

Szintem szedd, utána pedig fokozatosan hagyd el. Általában úgy tartják, hogy a 36. hétig nem jó a görcsölés, de utána már elfogadható. Gondolom azért van ez, hogy a szervezet szokjon hozzá a görcsökhöz, másrészt ha ezután születik a baba, már elég érettnek számít. Ha bizonytalan vagy, hogy mikor hagyd el a magnéziumot, kérdezd meg a védõnõdet vagy az orvosodat.
Azért fontos, mert a magnéziumot elvileg a görcsök ellen szeditek, és a szervezet most már hozzá van szokva a napi magnéziumszinthez. Ha hirtelen elhagyjátok, olyan erõs görcsök léphetnek fel, hogy akár a baba is megszülethet. Nem törvényszerû, de elõfordulhat. A fokozatos elhagyás lényege, hogy a szervezetet újra hozzászoktatátok a magnéziummentes mûködéshez, emellett a görcsök is csak fokozatosan fognak jelentkezni. (elsõ)
A kérdező hozzászólása: Igaz! Köszi a választ! :)
A kérdező hozzászólása: Erre én is kíváncsi vagyok! Kedves elsõ, légyszi írd meg hogy miért kell fokozatosnak lennie! Bár nálam mondhatom hogy fokozatos, mert a napi 2-3 béres helyett napi 1-et max másfelet szedek, mert kevés van már és újat meg nem akarok venni.
Nem kötekedni akarok:) ! Miért kell FOKOZATOSAN elhagyni?
Sziasztok. Azért arra figyeljetek, hogy fokozatosan hagyjátok abba a magnézium szedését. Ez nagyon fontos. (elsõ)
A kérdező hozzászólása: Szia. Ez egy nagyon jó ötlet, én is addig szedem míg van! :) Újat már amúgy sincs értelme venni. Én a II. sz. Nõgyógyászati Klinikán fogok szülni. Te?
Én is ma töltöttem be a 35. hetet. Én úgy terveztem, hogy amíg van a gyógyszerbõl, addig szedem, aztán már többet nem veszek. Még kb fél levéllel van. Hol fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Akkor 1 hétig szedem, aztán fokozatosan elhagyom. Ez így tényleg jó lesz.
Én is köszönöm:)

Lehetséges hogy a 32. héten a méhszáj értékem 1100, a 35. héten meg 2100?

Tényleg van ilyen, vagy rosszul nézte az orvos?

Legjobb válasz: Ugyanaz az orvos vizsgált? Nálam akkor tértek el ennyire az eredmények, amikor más-más kéz észlelte.

Ugyanaz az orvos vizsgált? Nálam akkor tértek el ennyire az eredmények, amikor más-más kéz észlelte.
Ilyen nem létezik!Valamelyik alkalommal rossz adatot írtak.3 gyerekes
A kérdező hozzászólása: Nem ugyanaz az orvos nézte. Akkor már csak az a kérdés, vajon melyik a valódi? Bár olyan sok jelentösége nincs...

35. hét még koraszülésnek számit?

35 hetes terhes vagyok és egyre nehezebben viselem. Néha fáj a derekam, és bekeményedik a hasam. Nagy baj lenne ha most születne meg a pici?

Legjobb válasz: igen koraszülöttnek számit mind ami 37 hét elõtt adja vissza anyánál az albérletet,és költözik ki!de semmi probléma nem volna ugyanis már totál felvan készülve a kinti életre!az is lehet hogy elvagy számolva csak és nem jönne elõbb most van idõben!nyugi!Boldog babavárást

igen koraszülöttnek számit mind ami 37 hét elõtt adja vissza anyánál az albérletet, és költözik ki!de semmi probléma nem volna ugyanis már totál felvan készülve a kinti életre!az is lehet hogy elvagy számolva csak és nem jönne elõbb most van idõben!nyugi!Boldog babavárást
Kedves utolso! Azert azt epp nem mondhatjuk, hogy ha megvan a sulya akkor tokmindegy, hogy mikor jon, mert nem csak a suly szamit, hanem a szervei mennyire vannak kifejlodve, nem?
Nekem ezt az orvosom mondta, és a kis szervei ilyenkor már szépen kifejlõdtek sorba, csak a súlygyarapodás van hátra nekik!Minden készen áll a kint léthez!Annyi baj lesz vele, hogy nehezebben fog szopizni!!
Nem lenne mar nagy baj tobb mint valoszinu, de meg koraszulottnek szamitana a pici.A 37-ik hettol nem szamit koraszulesnek. 22 hos kislany anyukaja es 34 hetes kismama
Nekem ezek a tünetek a 25. héttõl vannak. Nem jelenti azt, hogy megszülnél, hogy keményedik a hasad. Szinte természetes már a 35. hétben.
Szia!igazuk van, a 37 hét elõtti szülés koraszülés, illetve a 2500 gramm alatti baba is koraszülött!Ez természetes a 35.héten, de én is egy hete lesz holnap, h szültem, és 2 35 hetes kismama is szült velem együtt!Egészséges babájuk lett!Ha megvan a súlya, tökmindegy , hogy mikor jön, amikor ki akar bújni, úgy is kifog!KÖnnyû szülést Neked!!
Nem lenne nagy gond, hisz felvannak a kórházak készülve!magnéziumot szedel?persze nem csak a súly számít.pl.a tüdõ érettsége!könnyû szülést és sok egészséget!
Én is úgy tudom hivatalosan a 37. hét elõtti, vagy 2500 gramm alatt született baba koraszülött. Erre az én fiam megszületett a 35. héten, és hivatalosan nem koraszülött! 2600 gramm volt, hálistennek teljesen egészséges, koraszülött osztályra egy percre sem került, és a zárójelentésben sem szerepel sehol, hogy koraszülött lenne! Úgyhogy én már nem tudom mi a helyzet ez ügyben... Az én orvosom egyébként a tüdeje miatt aggódott, mert az épp ekkorra fejlõdik ki teljesen, de ha kicsit el van maradva, akkor nem túl jó, ha ilyenkor születik meg.
annak számit 37.hétig onantól senkise szül 4.héten elbb vagy késõbb

Normalis ha 35. heten meg nem erzek joslo fajasokat?

Azt sem tudom mit kell erezni...hol faj lent, vagy menzi szeru gorcsok azok?Mar szeretnem erezni mert akkor mar lassan itt az ido...

Legjobb válasz: Normális, még ráérsz.

Normális, még ráérsz.
Én egyszer sem éreztem jóslót!
Igen. 40.hétre szültem (mikorra ki voltunk írva) nem volt jósló fájásom. Magzatvíz elfolyt, rá kb. másfél órára jöttek a rendes fájások
En sem ereztem egyszer sem joslofajast. Orvosomat is kerdeztem errol, de azt mondta o is, hogy ez nem Kell hogy legyen. valakinek van, masnap nincs.
2 gyereket szültem, nem voltak jóslófájásaim, keményedések se sûrûn

35. héten meg fog jönni érzés normális? És a barnás, rózsaszínes gyenge maszatolás? (Nem minden pisilés után! )

(Volt már n?gyógyászati nagym?tétem 2 éve, ezért programozott császárom lesz!)

Legjobb válasz: A menstruáció szerû érzés az nem jó,mert jóslófájás. A másik a nyákdugó távozása lehet. De én is ennyi hetes vagyok és nálam már távozott a nyákdugó, egy ujjnyira nyitva vagyok, ugyanígy fáj a hasam. A baba faros, így császároznak egyenlõre. Ezekre a panaszokra nekem az orvos pihenést javasolt és ha megindulna a szülés be kell mennem a kórházba, ennyi.

A menstruáció szerû érzés az nem jó, mert jóslófájás. A másik a nyákdugó távozása lehet. De én is ennyi hetes vagyok és nálam már távozott a nyákdugó, egy ujjnyira nyitva vagyok, ugyanígy fáj a hasam. A baba faros, így császároznak egyenlõre. Ezekre a panaszokra nekem az orvos pihenést javasolt és ha megindulna a szülés be kell mennem a kórházba, ennyi.
szia! :) Az tényleg nem sok! Esetleg próbáld ki a milupa: milusan nevû teáját. Én most müllerben vettem, ott olcsóbb jóval, de így is drága, itt asszem still tee van ráírva, 850ft körül van. Csak ha úgy iszod, ahogy rá van írva, akkor 2 napi adag... Mondjuk ez nekem bejött, ha ittam, akkor úgy néztem ki, mint egy pornósztár :) De ha jól emlékszem 3 hetesen már 120-150eket evett... Mára 4 éves, Zalán :) , és elhagyta ezt a jó szokását, hogy eszik :) A kávé az csúszik minden reggel, és este, de enni... Mondjuk szerintem rám hasonlít, és hízékony, mert nem nagyon látszik rajta, hogy nem eszik. Szerencsére a gyümiket nagyon szereti. Õ császárral született, de most azt mondják bármi lehet... A "mostani" pocaklakó kislány, és elvileg Zóra lesz a neve. De kb 2 napja döntöttünk. Egyik névnél sem éreztem, hogy õ lenne, így nehezen értünk a végére. A Benedek az nagyon cuki név :) Remélem hamarosan írhatok arról is, hogy hogyan bújt ki Zóra :) Ha nem jelentkeznék, akkor írj ide valamit, hátha csak nem találom a kérdést. :)
A kérdező hozzászólása: Pénteken lesz 3 hetes, és a Benedek nevet adtuk neki! Nektek mi lesz? Az elsõ mi volt? Írj ám, ha már te is túl vagy mindenen?! A tej mennyisége sajnos sok mindenen múlik...ahogy én is hallottam! Most már 2 féle tejszaporítós teát iszok, + homeopátiás golyókat is eszek napi 2x5 db-ot! Valamivel több van tõle, de még mindig nem az igazi! (Egyszerre 20-30ml-ket szív ki a drágám... :( )
Köszi az érdeklõdést! :) Hát semmi... Most 37+3 nál tartunk, ma újabb NST, meg biztos ami biztos, ma találkozok az anesztessel is. De elvileg simára készülünk, csak ugye az elsõ császár miatt. Már nagyon várom, hogy kibujjon, mert sehogy sem jó már, zsibbad mindenem, tiszta víz vagyok, lassan 100 kiló :) , és ott "lent" úgy fáj, hogy alig tudok mozogni... :s Most azért picit megrémítettél, hogy nincs elég tejcid. Az elsõnél az elején nekem rengeteg volt (3 nap után indult be). Úgy értem a rengeteget, hogy egy cicbõl bõven jól lakott, de azért nem voltam tejleadó. Csak a 3. hónapban megjött, és nem akart enni, én meg elbénáztam, kapott tápit, és utána már sehogyan sem bírtunk visszaállni a normál kerékvágásba, és egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy szopott csomó ideig, és az volt 10 mili... De most ügyibben szeretném csinálni, de akkor ezek szerint nem csak ezen múlik. Most mennyi idõs a picid? Mi a neve?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen jól vagyunk! A kisfiam 3000grammal, 50cm-vel született! Azóta növöget szépen! Szopizik, de kell neki pótlás is, mert eddig kevesebb tejem van mint az elsõ kisfiamnál! (azt mondják még beindulhat...) Veletek azóta mi van?
Voltam dokinál, minden rendben. ez vagy az 5. ilyen rózsaszínes folyásom volt a terhesség alatt, és még sosem tudták megmondani, mitõl lehet... De a lényeg, hogy tök zárva vagyok, és be is fordult a drága, így nem tudom hogy lesz. az elsõ baba császáros volt, õ meg idáig faros, uh gondoltam akkor egyszerû lesz a menet, a héten meg is tudom mikor veszik ki, erre befordult... Így a doki szerint megpróbáljuk a sima szülést. Nagyon félek tõle, de persze a császár is rossz... :) Valami 3. kéne... :) Ti hogy vagytok? Mekkora volt a babó? Neve? Tudod szoptatni? Jujj, már nagyon várom... :)
A kérdező hozzászólása: Igen, minden oké, utánna nem volt gond! Azóta nekem megszületett a kisfiam, programozott császárral a 38. hét végén! :) Tanácsom pihenj sokat, ne emelgess, kíméld magad! Jó babavárást! Majd írj, mi lett veletek?!
Azóta minden oké? Én pont így vagyok most. mit tanácsolnál?
Hívd fel a dokidat legalább mindenképpen. Mond el neki ezeket a dolgokat, azt, hogy voltál a védõnõnél ma. Az eredményeket. Vagy behí magához, vagy azt mondja, hogy mostantól soksoksok pihenés!!! De a doki mindenképpen tudjon róla, még ha csak jövõhéten mennétek hozzá... Jó babázást :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyenlõre most semmi panaszom nincs! Minimális barnázásom volt 2x a pisilés után azóta semmi! MA voltam védõnõnél, szívhang jó, az én értékeim is normálisak! Dokihoz csak jövö hét hétfõn kéne mennem! Ezek után mit tegyek?
Tágul a méhszájad, tágulásos vérzés, ha nem élénk piros. Ha az, azonnal kórház, ha inkább barnás, akkor is 24-48 órán belül lásson orvos... Szerintem hamarosan meglesz a a baba! :)
Ha programozott császárod lesz, inkább menj be a kórházba most. Legfeljebb hazaküldenek.
A kérdező hozzászólása: Szia! Na mi újság van veled? egyben vagy még? minden rendben? (privát emailt is irhatsz! Folytathatjuk ott...

Második kisfiammal vagyok terhes (35. hét). Még nem találtunk nevet. Az első kisfiúnkat Zolikának hívják. Mi lesz ha egyik nevet sem érzem jónak?

Legjobb válasz: nekem,ha fiam lesz,akkor norbert lesz! az nem tetszik? az a név szerintem sosem fog elavulni!!!

Nekem is kisfiam lesz, és mi is nagyon sokáig gondolkodtunk, hogy mi legyen a neve. Nem akartunk olyan nevet adni neki, ami túl gyakori, viszont nagyon ritkát sem. Így Õ Donát lesz:-)
nekem, ha fiam lesz, akkor norbert lesz! az nem tetszik? az a név szerintem sosem fog elavulni!!!
Keresztfiaim: Máté, Barnabás, Ádám. Szerintem fogod tudni, ha itt az idõ, hogy melyik név lesz a befutó. Nekem 3 nevem volt, mostmár csak egy.( 39.hétben vagyok.) Boglárka lesz. Valahogy ezt a nevet érzem jónak!!
Szia! Én 32 hetes vagyok, és ugyanezt érzem. Nagyon nehezen találtunk egy nevet is, amire azt mondtuk, hogy jó, végleg ez lesz, de most újra elkezdtem nézegetni a neveket:D Olyan viszont nem lesz, hogy egyik nevet sem érezzük jónak, mert egyet majd be kell diktálnunk, max. addig kapunk haladékot:)
Szia.Nekünk Gergõ, Imike(apukám után) lesz a kisfiúnk, de nagyon tetszett még a Brendon is csak gondoltam a szüleimre is és a 80 éves dédire.Szegény ki sem tudná mondani.A Norbi is szép, vagy Bence, Kevin, Noel.Amúgy olyan nehéz kisfiúknak nevet találni. Üdv:32heteske
Az én fiamat Alexnak fogják hívni! Nagyon nehezen találtunk olyan nevet, ami tetszik mindenkinek, és egészen a múlt hétig fogalmunk sem volt, hogy fogják hívni! Üdv 34 hetes kismama
Szia! Nekem is kisfiam lesz, és hasonlóan éreztem. Én lányt szerettem volna, és temérdek lánynévvel készültem. Abból sok tetszik. Mikor kiderült, hogy fiu gondba lettem, de végül a Dániel mellett döntöttünk. Bár a Martin és a Szabolcs is szóba került. Üdv: 36 hetes kismami
Szia! nekem ha fiam lett volna az András nevet adtuk volna neki!de mivel kislány a kis pocaklakóm igy Andrea lett!reméljük már a második baba majd kisfiu lesz és akkor megkapja az András nevet!Andika meg Bandika!nekünk tetszik!boldog babavárást üdv:36 hetes kismami
Khm...melyik a két név?:)
Szió! Nekem kislányom lesz, de ha fiú lett volna a Boldizsár, Edvárd, Sebestyén és a Kristóf nevek közül választottunk volna.
Szia! Nekem is kislányom lesz, de fiú esetén Olivér, Marcell, Bálint, Dániel lett volna. üdv: 31 hetes
Nekünk Szabolcs lesz, az apukája is az, de nem csak ezért, nekem alapból nagyon tetszik ez a név. Ha lesz még egy fiam, õ Milán lesz.
Az én kisfiam Zétény Áron lesz. Elõször csak a Zétény tetszett, de aztán nagyon megtetszett az Áron is, így két keresztneve lesz. (A mai világban kellett egy "nemzetközibb" név is.)
A kérdező hozzászólása: Sokat segítettetek, köszönöm.Több név is megtetszett azok közül amiket írtatok. Üdv:Ani

35. hétben vagyok. Ha most születne meg a babám akkor az járna valamilyen veszéllyel a babára nézve?

Legjobb válasz: Nekem a dokim azt mondta pont a 35. héten,hogy most már megnyugodhatok,mert ha most születne meg a baba akkor is minden rendben menne. Persze jobb,hogyha vár még pár hetet. Egyébként amikor én szültem mellettem volt egy anyuka,aki a 35.hétre szült.2 kg-os volt a babája.Megnézték,hogy tud-e jól szopizni.mert az ilyenkor nagyon fontos. Végül úgy döntöttek,hgy átviszik a koraszülött osztályra a biztnság kedvéért.Amúgy teljesen egészséges volt a kicsi. Függ viszont a súlyától is .Ált 2,5 kg-osan már nem kell nekik inkubátor. Ne aggódj nem lesz semmi baj! Kitartás még erre a pár hétre!

Nekem a dokim azt mondta pont a 35. héten, hogy most már megnyugodhatok, mert ha most születne meg a baba akkor is minden rendben menne. Persze jobb, hogyha vár még pár hetet. Egyébként amikor én szültem mellettem volt egy anyuka, aki a 35.hétre szült.2 kg-os volt a babája.Megnézték, hogy tud-e jól szopizni.mert az ilyenkor nagyon fontos. Végül úgy döntöttek, hgy átviszik a koraszülött osztályra a biztnság kedvéért.Amúgy teljesen egészséges volt a kicsi. Függ viszont a súlyától is .Ált 2, 5 kg-osan már nem kell nekik inkubátor. Ne aggódj nem lesz semmi baj! Kitartás még erre a pár hétre!
Hát ezt nehéz lenne megmondani, de ilyenkor már majdnem 100%-os a baba túlélési esélye. Azért jó lenne, ha még min. 1-2 hetet bentmaradna, de a tuti azért a 38.hét után szülni. Valószínûleg kapnál tüdõérlelõt (babának). Van gond, ami miatt ilyet kérdeztél? Remélem nincs!!! :o)
A 36. héten a kórházból is hazaengednek, ha addig bent is tartottak valamiért, mert azt mondják, ilyenkor már nem baj, ha beindul a szülés. Nem kell félned, ha jönne a baba, nem lenne baj, bár még szerintem megpróbálnák visszatartani, ha lehet. De tényleg, ne gondolkodj ilyenen, inkább azt mondogasd, hogy még bent marad 3 hetet:-) Az agy nagy úr, a szervezet engedelmeskedik a gondolataidnak!!
Nem, de ne aggodjj, nem eshet semi bajotok sem! :)

Akik a 34-35 hét körül sokat keményedtek, hányadik hétig húztátok ki? Mikor indult be a szülés? És akik még pocakosak azok mennyit keményednek 34-35 hét körül?

34+4hetes kismami

Legjobb válasz: Szia.Én 30.héttõl keményedtem.Elég sokat, és szigorú fekvésre ítéltek magne b6-tal!Végig a 39.hétig keményedéseim voltak, hol sûrûbben-hol elszórtan!Azt tudnod kell hogy a keményedés a tévhitek ellenére nem természetes dolog.mikor keményedés van akkor méhösszehúzódás van!Feküdj le, és polckold fel a lábaidat, hogy a lepény több vért kapjon!

Szia.Én 30.héttõl keményedtem.Elég sokat, és szigorú fekvésre ítéltek magne b6-tal!Végig a 39.hétig keményedéseim voltak, hol sûrûbben-hol elszórtan!Azt tudnod kell hogy a keményedés a tévhitek ellenére nem természetes dolog.mikor keményedés van akkor méhösszehúzódás van!Feküdj le, és polckold fel a lábaidat, hogy a lepény több vért kapjon!
szia! én a 19.téttõ keményedtem. egész nap feküdtem és 38 hetesen és 4 naposan szültem. az elején 10 percenként keményedett a pocakom. aztán ahogy pihentem addigra már csak óránként. addig amíg szedtem a magne b6-ot( 36.hét ig) naponta 6-10 keményedésem volt. amint abbahagytam és a dokim azt mondta már a 36.héttõl azt csinálhatok amit csak akarok, onnantól kezdve egyszer sem keményedett a hasam. nem is pihentem, sokat sétáltam semmi magnézium. ne aggódj! pihenj sokat!!! üdv! 8 hetse kisfiú anyukája:)
2. vagyok. szülni is úgy mentem, hogy semmit nem keményedett a hasam elõtte sem és közben sem!
én is pont 34.4 hetes vagyok!!!!! :) de nekem nem kemenyedik semmit a pocim kb a 28. hettol (akkor viszont ugy gorcsolt 20 percig egyfolytaban, hogy mentem a korhazba, szerencsere semmi nem volt) viszont csunyan vizesedik a labam

Ha 35 hét pár naposan (tehát 1-2 nappal a betöltött 36. hét előtt) születik meg a baba, akkor is elviszik a koraszülöttekhez? Vagy már maradhat a sima újszülött osztályon?

Legjobb válasz: ha több, mint 2500g, akkor semmiképp nem számít koraszülöttnek. Amikor szültem, volt ott egy csaj, õ 35 hétre szült de viszont a baba elérte a súlyhatárt, így õ is a csecsemõosztályon volt

ha több, mint 2500g, akkor semmiképp nem számít koraszülöttnek. Amikor szültem, volt ott egy csaj, õ 35 hétre szült de viszont a baba elérte a súlyhatárt, így õ is a csecsemõosztályon volt
Én is 1-2 nappal a 36. hét elõtt szültem kis súlyú ikreket, egyik babám 3, másik 4 hetet volt utána kora osztályon. Voltak ott nagyobb koraszülött babák is, akiknek megvolt a súlya, de mindegyiküknél volt vmi egyéb probléma. Pl. volt, aki tüdõgyulladással született, meg volt, aki elszakadt köldökzsinórral, vagy fertõzést kapott... ezekre emlékszem így hirtelen.
Tudtommal betöltött 35. hét és/vagy minimum 2500gr a koraszülött "határ". Szóval, már nem lenne az. De remélem, még valaki válaszol, mert csak a súlyhatárban vagyok 100%-ig biztos.

Aki 35. heten szulte meg a picit, hogy vagytok es milyen sullyal szuletett a baba, volt gond vele?

Legjobb válasz: 35. hétre 2,2 kg, kislány.A kórházban besárgult, emiatt kicsit késõbb jöttünk haza. Most 4,5 hós és egy tünemény, semmi, de semmi gond nincs vele. Már 6,8 kg, átalussza az éjszakát, egész nap mosolyog, játszik.

35. hétre 2, 2 kg, kislány.A kórházban besárgult, emiatt kicsit késõbb jöttünk haza. Most 4, 5 hós és egy tünemény, semmi, de semmi gond nincs vele. Már 6, 8 kg, átalussza az éjszakát, egész nap mosolyog, játszik.
én ismerösöm akkor szült részleteket nem tudok , de sokat beteg a kicsi és nagyon síros , már egy éves lesz de killodás volt végig.És levan maradva nagyon . 2 kg volt szül súlya.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!