Találatok a következő kifejezésre: 35. hétben vannak (69 db)

Van itt olyan kismama aki 30-35. hét között szült?

Leírnátok, h hányadik héten, milyen apgarral, súllyal született? Kellett e lélegeztetni, ha igen, meddig, mennyit volt inkubátorban, hány hét után vihettétek haza? Maradt e valami vissza a koraszülésből, kell e járni valahova emiatt?Egyik ismerősöm 30 hetes, nagyon el van keseredve, koraszüléssel ijesztgetik. Szerintem a betöltött 30 hét azért sokat számít, és szerintem az sem biztos, h korababa lesz.

Legjobb válasz: 35. héten született a fiam Hajnalban kezdett szivárogni a víz, este 6 után lett meg császárral. 10/10-es apgarja volt, 2600 gramm és 53 centis volt. Nem kellett lélegeztetni, inkubátorba is csak egy kis idõre tették be, hogy melegedjen. Nem került koraszülött osztályra, semmi probléma nem volt a hamarabb érkezésébõl. 6. napon engedtek haza. Szopizni is szépen elkezdett a 3. napon (és másfél éves koráig folytatta is). Talán annyi maradt meg a koraszülésbõl, hogy mindig is kicsit kisebb volt mint az idõre született kortársai, és egy kicsit késõbb kezdett el néhány dolgot csinálni (de még így is idõben)

35. héten született a fiam Hajnalban kezdett szivárogni a víz, este 6 után lett meg császárral. 10/10-es apgarja volt, 2600 gramm és 53 centis volt. Nem kellett lélegeztetni, inkubátorba is csak egy kis idõre tették be, hogy melegedjen. Nem került koraszülött osztályra, semmi probléma nem volt a hamarabb érkezésébõl. 6. napon engedtek haza. Szopizni is szépen elkezdett a 3. napon (és másfél éves koráig folytatta is). Talán annyi maradt meg a koraszülésbõl, hogy mindig is kicsit kisebb volt mint az idõre született kortársai, és egy kicsit késõbb kezdett el néhány dolgot csinálni (de még így is idõben)
Ismerõs kisfia: 33. héten anyuka trombózisa és toxémiája miatt beindult a szülés. A baba nem sírt fel, középsúlyos oxigénhiányos állapotba került, újra kellett éleszteni. 3 napig hûtötték, morfiumot kapott, stb., és összesen másfél hónapot volt kórházban. Epilepsziás lett, más rendellenességet nem találtak még nála. 2, 20 kg-val született. Másik ismerõs kislánya: õ is a 33. héten született, elfojt a magzatvíz, beindult spontán a szülés, pedig elõtte teljesen problémamentes volt a terhessége. 1.600 g-os lett a baba, 2 hétig voltak kórházban, ebbõl 3 nap inkubátorban. Szervi károsodása nem volt. Apgart nem tudom. Súlyban kisebb, mint a kortársai, de amúgy mindenben nagyon ügyes, mozgásban is elõrébb jár. Kezdetektõl fogva Dévényeztek. Ha az ismerõsödet koraszüléssel "ijesztgetik" ???, bár ezt nem is értem, akkor feltétlenül kapjon tüdõérlelõ injekciót, mert 34. hét elõtti születésnél a babák tüdeje még fejletlen. Én is 36. héten szültem, de kaptam tüdõérlelõt kb. 28. héten, és teljesen egészségesek a gyerekeim (8/9-es ill. 9/10-es apgar, császárral születtek).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Örülök, h a babák jól vannak, további jó egészséget mindenkinek. Ismerõsöm méhszája 30 hetesen 2111, ha jól emlékszem, ezt mondta. Nem tudom kapott e tüdõérlelõt, de biztos igen, mert korházban is voltak.
Simán túl is hordhatja, én is egy ujjnyira nyitva voltam a 18. héttõl és túlhordtam. :) ) Nyugtasd meg, hogy nincs nagy baj! csak pihizzen! :)
Az ikres vagyok. Eleve 3100rõl kezdtem. 29 héten 2100 volt, de jóindulattal, 32 hetesen 2110 szintén jóindulattal, vagyis már a belsõ méhszámjam is puha volt. Akkor ár pedig kb 4 kg nyumta a méhszájam. Még azzal is paráztattak uh-n hogy kicsik nagyon a babák, 35 hetesen a nagyobbat mondták max 2 kg-nak, 3 nap múlva megszülettek. Pihenjen sokat, és nem lesz baj! Ha csak a méhszáj állapota miatt ijesztgetik, és más baj nincs, akkor nagy esély van még a túlhordásra is, ha sokat pihen! Minden jót neked és neki is!És persze a picinek is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólésokat, kedvesek vagytok! Én is úgy gondolom, h nincs akkora baj, majd õt is nyugtatom. Nektek is minden jót!

Nagyon korán van ha a 35. héten "bújna ki" a kismanónk?

Most járok a 34. hét végén. Sajnos az orvosom azt mondta a múlt hét kedden (tehát amikor a 33. hétben jártam), hogy nagyon-nagyon lent van a baba, így nagyon valószín?, hogy nem fogom a 40. hétig hordani, és jó ha még legalább 4 hetet minimum kibírunk. Tudja mit beszél, hiszen f?orvos, tehát hiszek neki. A baj csak az, hogy napi 3*2 MagneB6 és napi 3 Diaphylin mellett is kb. 3-4 napja eléggé görcsölgetek. Vagyis nem is igazán görcsnek hívnám, hanem szúrkálásnak. Olyan érzés, mintha egy nagy kést, vagy szöget vágnának bele a hasam aljába. Az elmúlt 3 napban inkább esténként éreztem, 2-3-szor napközben is, de ma elg sokszor el?fordult, úgy kb. 2 óránként, ennél gyakrabban nem, így nem nevezném ezeket szülési görcsöknek, mert ezek inkább szúrkálások. Egész nap fekszem, szedem a gyógyszereket, és mégis ez van.

Legjobb válasz: Szia! Én a 37. hétben vagyok, de nekem is nagyon korán kezdõdtek a jóslófájásaim. Eddig semmi gond nincs velünk! Amúgy nem kell nagyon félned, a 28. hét után már nagyon jó esélyei vannak a babának, hogy semmilyen probléma ne legyen a késõbbiekben. Ha ki tudod húzni még 2 hétig, akkor már koraszülött sem lesz, a 37. hétben már nyugodtan megszülethet! Próbálj ne stresszelni, az nem tesz jót! Beszélgess a babáddal, mondd el neki, hogy még jó lenne, ha egy ideig benn maradna - hidd el, a babák szoktak hallgatni anyucira! Minden jót nekd!

Szia! Én a 37. hétben vagyok, de nekem is nagyon korán kezdõdtek a jóslófájásaim. Eddig semmi gond nincs velünk! Amúgy nem kell nagyon félned, a 28. hét után már nagyon jó esélyei vannak a babának, hogy semmilyen probléma ne legyen a késõbbiekben. Ha ki tudod húzni még 2 hétig, akkor már koraszülött sem lesz, a 37. hétben már nyugodtan megszülethet! Próbálj ne stresszelni, az nem tesz jót! Beszélgess a babáddal, mondd el neki, hogy még jó lenne, ha egy ideig benn maradna - hidd el, a babák szoktak hallgatni anyucira! Minden jót nekd!
A kérdező hozzászólása: Kedves anyukák! Nagyon szépen köszönöm a sok és kimerítõ válaszokat és a bíztatást. Remélem tényleg bent marad még néhány hétig. Minden jót Nektek is és szép, egészséges babát kívánok mindannyiótoknak.
Szia.Nekem is a 35. hét körül kezdõdtek ezek a szúrás szerû fájások.A dokim azt mondta, hogy ezek lehetnek már jósló fájások.Most vagyok a 39.hétben és még egy ujjnyira sem tágultam, a nyákdukóm is a "helyén" van, de a szurkálós fájások maradtak.Ne aggódj, ha a 37.hétig bent marad a picur, akkor már nincs semmi gond!Nyugis utolsó hónapot!
Szia én is így voltam. Az én dokim is fõorvos, és hiába mondta a 34. héten hogy mindjárt meg lesz a baba, ha csak 42. héten született meg. A férjem bejelentette a munkahelyén, hogy bármikor szülhetek, tehát legyen készenlétben helyettes, erre eltelt 2 hónap és semmi. Végén indítani kellett a szülést:) .
Szia ! Ne aggódj nekem is 33hetesen kezdõdtek ezek a tünetek, 28hetes koromig napi 10órákat dolgoztam ülve..33hetesen megállapította, hogy 2cmert rövidült a méhnyak..azt sem tudom mit jelent csak, hogy még korai volt.Sokat görcsöltem és nekem is volt, hogy mintha egy kést szúrtak volna a hüvelyembe-erre azt mondta valószínû egy ideget talál el a baba.Salbutamol izomlazítót kellett szedjek.Most 36hetes leszek utánna le kell álljak vele, amúgy úgy tudom 36hét után már nem koraszülött. A magnéziumot nekem még nem engedi elhagyni-én béres magnéziumot szedek egyet ha nagyon begörcsölnék kettõt, ez sokal nagyob dózis mint a magne b6 és sokkal jobb is.De nekem faros a babám lehet ezért kell még szedjem a magnéziumot, hogy hátha megfordul még.Amúgy meg egész jól elmúltak a görcseim, keményedéseim pedig féltem ha lecsökkentem a gyógyit belepusztulok és közben meg semmi.Szval ne aggódj, mert attól is görcsölhetsz ha idegesebb vagy!!!Minden rendben lesz, de ha megszületne 35hétre akkor sem lenne semmi baj , de azért mondd neki, hogy még vagy 3hetet azért maradjon bennt minimum.Kitartást.36hetes kismama
Szia! A szurkálások miatt nem kell aggódnod, teljesen normális. Ez attól van, hogy nyúlnak a méhet tartó szalagok, mert hízik a babád, egyre nehezebb nekik tartani.Ezek nem fájások, mégcsak nem is jóslóak, ez teljesen normális dolog. Én a harmadikat várom, de így a vége felé most is érzek ilyet, pedig már nem túl feszesek az izmaim. Egyébként nagyon sokan vagyunk, akiket koraszüléssel fenyegetett a doki, és mégis túlhordtuk a babát:) )) Azért csak pihizz sokat, és ha megszületne, már akkor sem lenne nagy baj.Persze azért még jobb lenne neki pár hétig odabenn. Minden jót nektek, üdv
Szia, ne aggódj mert énis hasonlóan vagyok.32 hetessen görcsölgetni keztem meg nagyon szúrkált a hasam mint neked.Az orvos szerint, aki szintén fõorvos, azt mondta hogy nagyon lent van a baba, így örülhetek ha még 2-3 hetet bentmarad.Olyan nagy rettegésben éltem hetekig, minden nap ajándéknak tünt.Mikkor betöltöttem a 36 hetemet akkor nagyon megkönnyebültem.Nem a fõorvoshoz járok, csak akkor õ vizsgált meg, mert az én orvosom nem volt ott.Tessék így halgasson egy kismama az orvosra, lassan a 41 hetemet is betöltöm, de még a babóca nem jött elõ.És a mai vizsgálatok alapján lehet szerdán szülést kell indítanni.Hát errõl ennyit, még túl is hordom.A szurkálások azok vannak nálam is, meg jóslófájás is.Ne aggódj nembiztos hogy koraszülött lessz a babád!!!!!üdv 40hetes kismama
Én még csak 27.hetes vagyok, de egy barátnõm mind2 kislánya a 36.hétre születtek, igaz h kevesebb mint 3000g de gyönyörû szép és egészséges lányok lettek!Egyik most 6 éves a másik 3!Nagyon elevenek és gyönyörûek!Nyugodj meg biztos nem lesz gond! Sok boldogságot!
elõzõ válaszoló vagyok:-) csak annyit szeretnék még leírni, hogy nekem is lent van eléggé már a bébi, úgy nyom, hogy sokszor azt érzem "kipottyan" .... írtózatosan fáj a szeméremcsontom is, szóval nyomja rendesen, hisz már a 30. hét elõtt is fejjel lefelé volt .... neked pedig fel a fejjel!!!! :-))
Ha a 35. heten kibujik, sincs mar semmi baj! Nyugodj meg :) Hivatalosan meg koraszulott lesz, de mar teljesen megvan minden szerve, tudeje fejlett, ilyenkor mar csak hizni maradnak benn :) Lehet, h inkubatorba tennek, de az jo meleg, es nem jelent az sem gondolt, sot! A 37. heten meg mar nem is koraszulott, ahogy elottem irtak. Temreszetesen jobb lenne minel tovabb benn maradnia, de ha ma jonne, is ep es egeszseges lenne!! Minden jot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a bíztatást, nagyon aranyos vagy :-) Szoktam beszélgetni a manóval, hogy még picit bírja ki odabent, de ezen a téren sajnos nem nagyon akar rám hallgatni :-)
34. hétre született meg a ksifiam 2470-g-mal. Jól van, inkubátorba sem tették 9-10-es értékelést kapott. 4 nap múlva már haza is jöhettünk.

Nagyon savasodom. A 35. héten vagyok, ez a terhesség előrehaladása miatt van vagy rosszul étkezem?

Majd kimarja a sav a torkomat. Eddig is volt néha-néha, az étkezésemet nem nagyon változtattam, mégis rosszabb. Mit (t)ehetek ellene?

Legjobb válasz: Azert van, mert a gyomrodat szo szerint feljebb tolja mar a baba. En is nagyjabol a 35. hettol savasodtam. Erre megoldas lehet a keksz, banan, tej, vagy valamilyen savlekoto, amit terhesek is szedhetnek. Ezutobbit en nem mertem, mert kulfoldon elek, es nem tudom mit lehet. A tobbi segithet valamelyest. Tudom, nagyon rossz erzes, de mindez egycsapasra meg fog szunni, amikor megszuletik a babad. Kitartas!

Azert van, mert a gyomrodat szo szerint feljebb tolja mar a baba. En is nagyjabol a 35. hettol savasodtam. Erre megoldas lehet a keksz, banan, tej, vagy valamilyen savlekoto, amit terhesek is szedhetnek. Ezutobbit en nem mertem, mert kulfoldon elek, es nem tudom mit lehet. A tobbi segithet valamelyest. Tudom, nagyon rossz erzes, de mindez egycsapasra meg fog szunni, amikor megszuletik a babad. Kitartas!
szia! én refluxos voltam terhesség elõtt is, szinte törvényszerû volt a sav, de nálam már a 10.héttõl.elõször rennie, késõbb hideg víz(mindig volt nálam egy palack), majd hideg tej, végül háztartási keksz volt a favorit.vége felé már éjjel is arra keltem, hogy jön a torkomon felfelé, akkor tt volt az éjjeliszekrényen a keksz.most 8 hetes a picim, és szülés óta nem volt savam, õ nyomta fel annó.kitartás!!
Próbáld ki a citromos vizet, nekem az segít a sav ellen.
Én 30 hetes vagyok de már küzdök evvel a problémával..tudom kicsit röhelyes vagyok de nekem a fagyi segit...az elején is savasodtam és nem hittem volna de tényleg jók voltak a citromos dolgok, még az is ha egy fél citromot kifacsartam és megittam.
elnézést siettem röhejes nem röhelyes:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget:)


35. héten mekkora volt a babótok? Fl, Ac, Bpd. A doki szerint nagyon lenn van a babám feje csodálkozott hogy nem voltak fájásaim. Lehet hogy előbb megszülök?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is már a 34-35.héttöl beékelödött a babám feje és teljesen lennt van és még mindig egyben vagyok:)! Most vagyok 38 hetes szerintem ez nem befolyásolja! Boldog babavárást és könnyü szülést kivánok!

Szia! Nekem is már a 34-35.héttöl beékelödött a babám feje és teljesen lennt van és még mindig egyben vagyok:) ! Most vagyok 38 hetes szerintem ez nem befolyásolja! Boldog babavárást és könnyü szülést kivánok!
Szia! Nekem az alábbi méreteket mérték. BPD: 88mm, AC: 332mm, FL: 64mm Becsült súly: 2765g A Te babádnak milyen méreteket mértek? Nekem is már fejvégû a fekvése, de még nem helyezkedett be teljesen. Azt nem tudom, hogy ha a baba feje már most eléggé lent van mennyire befolyásolja a szülés idõpontját...
Nekem a doki a 36. héten mondta, h nagyon lent van a feje, a méhnyakam is megrövidült már és 2 hétnél nem jósol többet. Most vagyok már a 39.ben:-) Ja és nekem sincsenek fájásaim még.

Más is így szenved 35 hét után a pocijától? Teljesen be van feszülve, de nem keményedés, mert az még rosszabb szokott lenni. Olyan vagyok, mint aki bármelyik percen szétcsattan.

Az igaz, hogy mindig sportoltam és nagyon er?s a hasizmon, de létezik, hogy azért feszül ennyire? Nagyon kényelmetlen, kellemetlen érzés. VAgytok még így ezzel?

Legjobb válasz: Szia! Igen, vagyok!Nekem is be van feszülve, néha úgy érzem rögtön szétreped. 2 napja amúgy is fáj mindenem az ágyékomnál, úgy érzem szétreped a szeméremcsontom, fáradékony, rossze kedvû vagyok, remélem csak a front miatt van ez. Neked sûrûn keményedik a pocid? Mert én még nem vettem észre, hogy keményedne, de ahogy itt olvasom, ha keményedni fog észre fogom venni. Mire vagytok kiírva? Mi dec.19.-re. Boldog babavárást: 35 hetes kismama

Szia! Igen, vagyok!Nekem is be van feszülve, néha úgy érzem rögtön szétreped. 2 napja amúgy is fáj mindenem az ágyékomnál, úgy érzem szétreped a szeméremcsontom, fáradékony, rossze kedvû vagyok, remélem csak a front miatt van ez. Neked sûrûn keményedik a pocid? Mert én még nem vettem észre, hogy keményedne, de ahogy itt olvasom, ha keményedni fog észre fogom venni. Mire vagytok kiírva? Mi dec.19.-re. Boldog babavárást: 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Mi is dec 19-re!!!!! (Székesfehérváron) Igen, sajnos nekem szokott keményedni a méhem. Olyankor még keményebb a hasam és szinte kicsúcsosodik középen. Akkor alig kapok levegõt, hirtelen nagyon kell pisilnem és olyan, mintha nehéz kövek lennének a pocimban. Kb fél percig tart. magnéziumot kell rá szednem.
Én Szombathelyen szülök, de nem bánnám, ha nem kellene 19.-ig várni, jó lenne karácsonyra már nyugodtan otthon lenni. A héten még megvesszük azt a pár dolgot ami még hiányzik, és utánna már csak a várakozás marad. Könnyû szülést nekünk! :-)
A kérdező hozzászólása: :)

35. hétben vagyok, vannak mensis görcseim+derék hasogatás, és elég intenzív keményedéseim is vannak. Ezek úgy tudom a jóslófájások. De honnan tudom, ha már a szülési fájások vannak?

tudom még 5hetem van, de ha már most ilyeneket érzek, milyen lesz az igazi?

Legjobb válasz: Szia. Ne aggodj azt nem fogod semmivel sem összetéveszteni. Én mikor az elsõ babámat szültem bementem én is joslófájásokkal azt hittem az már az. De amikor jöttek az igazi fájások az összetéveszthetetlen. Az aztán tud fájni. Én 16 órát vajudtam és a végén császár lett. Most én is a másodikat várom szintén 35 hetes vagyok. Amikor szabályos idõközönként jönnek pl:10 percenként akkor már el lehet indulni a korházba ha nincs olyan közel. Boldog babavárást és szép könnyû szülést.

Szia. Ne aggodj azt nem fogod semmivel sem összetéveszteni. Én mikor az elsõ babámat szültem bementem én is joslófájásokkal azt hittem az már az. De amikor jöttek az igazi fájások az összetéveszthetetlen. Az aztán tud fájni. Én 16 órát vajudtam és a végén császár lett. Most én is a másodikat várom szintén 35 hetes vagyok. Amikor szabályos idõközönként jönnek pl:10 percenként akkor már el lehet indulni a korházba ha nincs olyan közel. Boldog babavárást és szép könnyû szülést.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen.és törvényszerû, hogy a szülés ilyen fájásokkal induljon?szóval biztos hogy lesznek 10-5 perces fájások? neked is mindenjót kívánok
Ha ismétlõdõen jönnek a fájások - én mértem közöttük az idõt- akkor az már jelent valamit. Én hajnali 5-kor ébredtem ilyen érzésekre, mint amik neked vannak, és délután 2-re lettek 5 perces fájásaim. A köztes idõben semmi, még elindultam bevásárolni. Akkor már egyre nõt a folt a nadrágomon, szivárgott a magzatvíz. Délután 3-kor mentem be a kórházba és este negyed 10-re lett meg a babám. Elsõ babás vagyok. A szülési fájásokat nem nagyon fogod összetéveszteni mással. Könnyû szülést kívánok Neked!
Szia! Még azt tudod tenni, ha nem vagy magadban biztos, hogy beülsz egy kád meleg vízbe, a jóslófájások elmúlnak tõle, az igaziak viszont nem.Én is ezt csináltam, és tényleg így van. A fájások között pedig mérd az idõt, nekem 15percesekkel kezdõdött délután 3kor, fél5-kor már 4percesek voltak, és 9re megvolt a kisfiam.:)

35. hétben vagyok semmi panaszom, nem tágulok a méhlepényem is 0 fokban érett. Van így még valaki?

Tuti, hogy végigviszem...pedig 3. terhességem azt hittem hamarabb jön és a jelek szerint nem...Ti, hogy vagytok ezzel?

Legjobb válasz: Nekem még 40+4-en is így volt, nemhogy 35 hetesen. Igaz, 40+4-en estére megszültem, de délben még 0. fokban volt érett a lepény, 300-es a méhszáj.

Nekem még 40+4-en is így volt, nemhogy 35 hetesen. Igaz, 40+4-en estére megszültem, de délben még 0. fokban volt érett a lepény, 300-es a méhszáj.
Én így túlhordtam, és végül indítani kellett. Nagyon sokáig zárt voltam, méhlepény nagyon sokáig volt tökéletes, panaszom semmi. Végülis ennek is megvan a jó oldala, csak sajnáltam, hogy végül indítani kellett a szülést.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nem szeretném ha indítani kéne...ma reggel arra keltem, hogy fáj a combom töve ott a hajlatban, nem tudom ez mit jelent de azóta is érzem ha felállok vagy pózt váltok. Szerintetek?
Amit érzel szerintem természetes, és konkrétan nem jelent semmit, csak hogy terhes vagy és az izmok nyúlnak, a csontok tágulnak, a hormonok játszanak... :) Volt hogy lépni sem tudtam, és összecsuklottam ettõl a comb-hajlat fájdalomtól már így nagyterhesen. Kitartást!
34 hetes vagyok. Nem vizsgáltak mostanában, de nincs semmi panaszom. Biztos, hogy nem tágulok, mert azt sem tudom, mi az a méhösszehúzódás. Én még türelmes vagyok, nem bánom, hogy nem jön hamarabb.
én 36+5 hetes vagyok. 2100 az értékem. De semmit nem érzek, én sem örülnék ha meg kéne indítani, de jobb azért ha a 40. hét körül jön az a tuti. (Szerintem)
hihi....:) én egy szerdai napon épp így álltam, mint Te. Semmi jele nem volt a szülésnek, idõben sem voltam, épp a 36. hetet tapostam. Aztán hipp-hopp vasárnap megszületett a lányom (2. babám), 3800g-mal és 54 cm-rel. úgyhogy bármi lehet. már 8 hetes a kis drága.

Van itt olyan anyuka, aki a 35. héten szült?

Ha igen, mi volt az oka?

Legjobb válasz: Én igen, 35+0. Ki tudja azt megmondani, miért? Én pl. ikerterhes voltam, de addig problémamentes volt. Mondjuk a szülés is problémamentes volt...

Én igen, 35+0. Ki tudja azt megmondani, miért? Én pl. ikerterhes voltam, de addig problémamentes volt. Mondjuk a szülés is problémamentes volt...
35+5 hétre szültem én is ikreket, nekem sem volt semmi gond, csak beindult a szülés. Mondjuk már elég nagyok voltak hozzám, és ahhoz képest hogy még egy hónap hátra volt, 160 cm és 62 kg(ról indultam)és 2 és 2, 5 kg voltak a fiúk. (Lányom 38+3 hétre született 2, 8 kg-mal)
A kérdező hozzászólása: Értem. OFF-olom a saját kérdésemet: Mit jelent az, hogy 35 + 5 hét? Egy csomóan így mondják az idejüket, de én nem értem, hogy mit jelöl a bizonyos + 5 hét. Ha esetleg beavattok, külön megköszönöm.
Lányom 2700 gr-al született 38. hétre, a fiük 2300 és 2500 gr :-)) Elsõ voltam.
Nem +5 hét, +5 nap. Vagyis 35 hetesen és 5 naposan. 2 nap volt még a 36 hét betöltéséig, 2 nap miatt lettek korababák.
35 betöltött hét és még 5 nap.
Szintén 35. héten szültem. Napokat nem tudom pontosan... Nem tudta megmondani az orvosom sem az okát... Egész egyszerûen elkezdett szivárogni a magzatvíz! Pedig én nem is ikreket vártam, csak egy szem kisfiút!

A magnéziumot a 36. hétig kell szedni? Ha 35. héten abbahagyom az már nem gond ugye? 34+3hetes kismama vagyok, napi 1-2magnéziumot szedek. Van még 8szem itthol. Utána már nem baj, ha nem veszek?

Legjobb válasz: Nem baj. Én sem vennék. Nincs akkor sem gáz, ha a 36. héten szülsz. Amúgy a fájásokat a magnézium nem nyomja el. Ha meg akar indulni a szülés, meg fog, akkor is, ha tolod ezerrel a Mg-ot.

Nem baj. Én sem vennék. Nincs akkor sem gáz, ha a 36. héten szülsz. Amúgy a fájásokat a magnézium nem nyomja el. Ha meg akar indulni a szülés, meg fog, akkor is, ha tolod ezerrel a Mg-ot.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ez a napi 1-2sem hiszem, hogy sokat jelent, ezért is gondoltam, hogy nem gond ha utána már nem veszek.

Diane-35 Mikor van eredménye bőrön súlyosan aknes bőrre 2 hete szedem, de semmi látszat, a doki azt mondta 2 hét és elmúlik de nem. Nektek mennyi idő után lett szép a bőrötök?

Legjobb válasz: 2 hetet mondott neked az orvos? Nekem 6 hónapot a teljes bõrtisztulásra. 3 hónap után kezdett szépülni, most szedem 4. hónapja de még mindig nem tökéletes.

2 hetet mondott neked az orvos? Nekem 6 hónapot a teljes bõrtisztulásra. 3 hónap után kezdett szépülni, most szedem 4. hónapja de még mindig nem tökéletes.
6 hónap után semmiképp ne szedjétek tovább!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!