Találatok a következő kifejezésre: 35. hétben Ha (48 db)

35. héten ha teljesen nyitva van a méhszáj mi lesz?

Szeretném végig kihordani a terhességem, de érzem és a doki is mondta hogy nyitva van a méhszáj. Meddig lehet így húzni még? Ha most elindulna a szülés, még visszatartják,vagy ilyenkor már nem?

Legjobb válasz: Az mit jelent, hogy nyitva vagy, mert nekem is nyitva volt a belsõ méhszájam 1 ujjnyira 36 hetesen, mégis indítani kellett a szülést, mert nem akart megindulni magától. Egyébként ha a dokid úgy látja akkor igen visszatartják, és szigorú fekvést javasolnak.

Az mit jelent, hogy nyitva vagy, mert nekem is nyitva volt a belsõ méhszájam 1 ujjnyira 36 hetesen, mégis indítani kellett a szülést, mert nem akart megindulni magától. Egyébként ha a dokid úgy látja akkor igen visszatartják, és szigorú fekvést javasolnak.
Én is 35 hetesen voltam így, vagyis a külsõ méhszáj teljesen kivolt nyílva. Én akkor a naggyal feküdtem kórházban, így azt csináltuk hogy maximum magne b6-ot, és nospát ettem, valamint a maltofert abbahagyatta, fontos volt hohy ne legyen székrekedés, meg ne erõlkedjek semmivel. 38 hétig húztam! Úgyhogy szerintem annyira ne aggódj, csak nagyon vigyázz magadra!
36. hét után nem tartják vissza. "A fekvés mellett szükség esetén infúziós szülés visszatartást is végeznek, illetve tüdõérlelõt is adnak, amíg a baba el nem éri a minimum 36 betöltött hetet, elkerülve ezzel a koraszülés kockázatát."
Neked mennyire van nyitva a méhszájad? Nekem 35 hetesen cu:2111 volt, s én is megijedtem, hogy hamarabb meglesz. De még mindig a pocakomban van, s most vagyok 38+2 napos kismama. Azóta nem sokat változott a méhszájam állapota, amit betöltött 37 hetesen néztek utoljára. Akkor 2221 volt. Nekem 4x2 magnerotot írtak fel, amit a 37 hétig kellett szednem, de csak napi 3x2-õt szedtem, s nem nagyon pihentem, mindig volt mit csinálnom, mert sajnos a páromnak olyan a munkahelye, hogy sok minden rám szakadt. Szóval még kihúzhatod, ha nem olyan vészesen vagy nyitva. És ne idegeskedj. A barátnõm pl. 3 cm-re volt kitágulva, szülés elõtt egy hónappal, s 40+1hétre szült.
A kérdező hozzászólása: Nem emlékszem pontosan mit mondott a dokim, a leletet meg nem találom, de vagy 2110 vagy vmi ilyesmi...ez nagyon rossz? Így akkor megindulhat a szülés bármikor, ha teljesen nyitva van? azért kell feküdni? :/
29 etesen is 2100 volt, és 32 hetesen is 2100 az ikrekkel az értékem, illetve azt mondta hogy csak jóindulattal annyi, mert a középsõ méhszáj is nagyon puha már. 35+5 hétre szültem õket. Sokat feküdtem, amennyit az akkor 20 hós lányom hagyott, de megfõztem és amit tudtam megcsináltam. (a hasam miatt már elég nehéz volt). Ha sokat pihensz, kihúzod még azt a 3-4 hetet, ami "kell" bõven!!
Ha 2110 -et mondott, akkor nem vagy teljesen nyitva. A belsõ méhszáj zárva van. Egyáltalán nem vészes a helyzet ebben az esetben.

35. hétben vagyok. Ha most születne meg a babám akkor az járna valamilyen veszéllyel a babára nézve?

Legjobb válasz: Nekem a dokim azt mondta pont a 35. héten,hogy most már megnyugodhatok,mert ha most születne meg a baba akkor is minden rendben menne. Persze jobb,hogyha vár még pár hetet. Egyébként amikor én szültem mellettem volt egy anyuka,aki a 35.hétre szült.2 kg-os volt a babája.Megnézték,hogy tud-e jól szopizni.mert az ilyenkor nagyon fontos. Végül úgy döntöttek,hgy átviszik a koraszülött osztályra a biztnság kedvéért.Amúgy teljesen egészséges volt a kicsi. Függ viszont a súlyától is .Ált 2,5 kg-osan már nem kell nekik inkubátor. Ne aggódj nem lesz semmi baj! Kitartás még erre a pár hétre!

Nekem a dokim azt mondta pont a 35. héten, hogy most már megnyugodhatok, mert ha most születne meg a baba akkor is minden rendben menne. Persze jobb, hogyha vár még pár hetet. Egyébként amikor én szültem mellettem volt egy anyuka, aki a 35.hétre szült.2 kg-os volt a babája.Megnézték, hogy tud-e jól szopizni.mert az ilyenkor nagyon fontos. Végül úgy döntöttek, hgy átviszik a koraszülött osztályra a biztnság kedvéért.Amúgy teljesen egészséges volt a kicsi. Függ viszont a súlyától is .Ált 2, 5 kg-osan már nem kell nekik inkubátor. Ne aggódj nem lesz semmi baj! Kitartás még erre a pár hétre!
Hát ezt nehéz lenne megmondani, de ilyenkor már majdnem 100%-os a baba túlélési esélye. Azért jó lenne, ha még min. 1-2 hetet bentmaradna, de a tuti azért a 38.hét után szülni. Valószínûleg kapnál tüdõérlelõt (babának). Van gond, ami miatt ilyet kérdeztél? Remélem nincs!!! :o)
A 36. héten a kórházból is hazaengednek, ha addig bent is tartottak valamiért, mert azt mondják, ilyenkor már nem baj, ha beindul a szülés. Nem kell félned, ha jönne a baba, nem lenne baj, bár még szerintem megpróbálnák visszatartani, ha lehet. De tényleg, ne gondolkodj ilyenen, inkább azt mondogasd, hogy még bent marad 3 hetet:-) Az agy nagy úr, a szervezet engedelmeskedik a gondolataidnak!!
Nem, de ne aggodjj, nem eshet semi bajotok sem! :)

Mekkora baj ha esetleg 34-35 hétre születik a baba?

Legjobb válasz: Szia. Én 35 hétre szültem, a kisfiam 47 cm és 2,65 kg volt ekkor. Egészséges és gyönyörû. Ne aggódj, biztos minden rendben lesz, pihenj sokat!! A kórházban egyébként sokan szültek 34-35 hétre és a babáknak nem lett semmi baja. Volt, amelyik csak 1700 gramm volt, de szépen evett és fejlõdött. Hány hetes vagy most?

Szia. Én 35 hétre szültem, a kisfiam 47 cm és 2, 65 kg volt ekkor. Egészséges és gyönyörû. Ne aggódj, biztos minden rendben lesz, pihenj sokat!! A kórházban egyébként sokan szültek 34-35 hétre és a babáknak nem lett semmi baja. Volt, amelyik csak 1700 gramm volt, de szépen evett és fejlõdött. Hány hetes vagy most?
A kérdező hozzászólása: 33. hetes és ma vettem észre hogy elkezdett a kolosztrum folyni a cicimbõl. Ráaadásul nálunk nõi ágon mindenki sokkal elõbb szült a vártnál. (kivéve az ikreket, õk kivárták 38 hetet)
nekem a 20. héttõl van elõtejem. ez nem jelenti azt, hoyg koraszülés lesz! semmi köze hozzá!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én megijedtem mert csak most vettem észre és paráztam.
semmi baj, ne aggódj! az elõtejnem tényleg semmi köze a szülés beindulásához.


Ha 35 hét pár naposan (tehát 1-2 nappal a betöltött 36. hét előtt) születik meg a baba, akkor is elviszik a koraszülöttekhez? Vagy már maradhat a sima újszülött osztályon?

Legjobb válasz: ha több, mint 2500g, akkor semmiképp nem számít koraszülöttnek. Amikor szültem, volt ott egy csaj, õ 35 hétre szült de viszont a baba elérte a súlyhatárt, így õ is a csecsemõosztályon volt

ha több, mint 2500g, akkor semmiképp nem számít koraszülöttnek. Amikor szültem, volt ott egy csaj, õ 35 hétre szült de viszont a baba elérte a súlyhatárt, így õ is a csecsemõosztályon volt
Én is 1-2 nappal a 36. hét elõtt szültem kis súlyú ikreket, egyik babám 3, másik 4 hetet volt utána kora osztályon. Voltak ott nagyobb koraszülött babák is, akiknek megvolt a súlya, de mindegyiküknél volt vmi egyéb probléma. Pl. volt, aki tüdõgyulladással született, meg volt, aki elszakadt köldökzsinórral, vagy fertõzést kapott... ezekre emlékszem így hirtelen.
Tudtommal betöltött 35. hét és/vagy minimum 2500gr a koraszülött "határ". Szóval, már nem lenne az. De remélem, még valaki válaszol, mert csak a súlyhatárban vagyok 100%-ig biztos.

Miért csak a 35. héten lehet el kezdeni kenegetni a gátat? Lehet tőle baj, ha előbb?

Legjobb válasz: Konkrét okot nem értem miért csak a 35.hét után lehet alkalmazni a gátmasszázst, ami nem egyenlõ a kenegetéssel. Nem leányálom. Ezt kérdezd a dokitól, esetleg szülésznõtõl. Amúgy 5hét, ha rendszeresen csinálod elégnek kell lennie ahhoz, hogy elõkészítsd a terepet a gátvédelemre. Ha alkatilag engeded megúszod a gátmetszést, ha nem akkor meg mindegy, ez ott a szülészeten derül majd ki.

Konkrét okot nem értem miért csak a 35.hét után lehet alkalmazni a gátmasszázst, ami nem egyenlõ a kenegetéssel. Nem leányálom. Ezt kérdezd a dokitól, esetleg szülésznõtõl. Amúgy 5hét, ha rendszeresen csinálod elégnek kell lennie ahhoz, hogy elõkészítsd a terepet a gátvédelemre. Ha alkatilag engeded megúszod a gátmetszést, ha nem akkor meg mindegy, ez ott a szülészeten derül majd ki.
A kérdező hozzászólása: Brendonban vettem rá krémet, csak azért kérdeztem mert el kezdtem volna elõbb, ha lehet.Azt tudom, hogy úgy is majd szülésnél derül ki, hogy mi lesz, de azért megpróbálom megvédeni, ha lehet!Köszönöm a válaszokat!
Nem értem mivel akarod kenegetni? Én ilyet még nem hallottam de persze ez nem azt jelenti, hogy nem létezik de kíváncsi vagyok!
Így már értem a gátvédelem miatt! Nekem képzeljétek el a második szülésemnél nem is beszéltük meg de annyit hallottam a szülésznõtõl, hogy olyan jó a gátja , hogy õ megpróbálja gátvédelemmel és sikerült:)

Nagyon korán van ha a 35. héten "bújna ki" a kismanónk?

Most járok a 34. hét végén. Sajnos az orvosom azt mondta a múlt hét kedden (tehát amikor a 33. hétben jártam), hogy nagyon-nagyon lent van a baba, így nagyon valószín?, hogy nem fogom a 40. hétig hordani, és jó ha még legalább 4 hetet minimum kibírunk. Tudja mit beszél, hiszen f?orvos, tehát hiszek neki. A baj csak az, hogy napi 3*2 MagneB6 és napi 3 Diaphylin mellett is kb. 3-4 napja eléggé görcsölgetek. Vagyis nem is igazán görcsnek hívnám, hanem szúrkálásnak. Olyan érzés, mintha egy nagy kést, vagy szöget vágnának bele a hasam aljába. Az elmúlt 3 napban inkább esténként éreztem, 2-3-szor napközben is, de ma elg sokszor el?fordult, úgy kb. 2 óránként, ennél gyakrabban nem, így nem nevezném ezeket szülési görcsöknek, mert ezek inkább szúrkálások. Egész nap fekszem, szedem a gyógyszereket, és mégis ez van.

Legjobb válasz: Szia! Én a 37. hétben vagyok, de nekem is nagyon korán kezdõdtek a jóslófájásaim. Eddig semmi gond nincs velünk! Amúgy nem kell nagyon félned, a 28. hét után már nagyon jó esélyei vannak a babának, hogy semmilyen probléma ne legyen a késõbbiekben. Ha ki tudod húzni még 2 hétig, akkor már koraszülött sem lesz, a 37. hétben már nyugodtan megszülethet! Próbálj ne stresszelni, az nem tesz jót! Beszélgess a babáddal, mondd el neki, hogy még jó lenne, ha egy ideig benn maradna - hidd el, a babák szoktak hallgatni anyucira! Minden jót nekd!

Szia! Én a 37. hétben vagyok, de nekem is nagyon korán kezdõdtek a jóslófájásaim. Eddig semmi gond nincs velünk! Amúgy nem kell nagyon félned, a 28. hét után már nagyon jó esélyei vannak a babának, hogy semmilyen probléma ne legyen a késõbbiekben. Ha ki tudod húzni még 2 hétig, akkor már koraszülött sem lesz, a 37. hétben már nyugodtan megszülethet! Próbálj ne stresszelni, az nem tesz jót! Beszélgess a babáddal, mondd el neki, hogy még jó lenne, ha egy ideig benn maradna - hidd el, a babák szoktak hallgatni anyucira! Minden jót nekd!
A kérdező hozzászólása: Kedves anyukák! Nagyon szépen köszönöm a sok és kimerítõ válaszokat és a bíztatást. Remélem tényleg bent marad még néhány hétig. Minden jót Nektek is és szép, egészséges babát kívánok mindannyiótoknak.
Szia.Nekem is a 35. hét körül kezdõdtek ezek a szúrás szerû fájások.A dokim azt mondta, hogy ezek lehetnek már jósló fájások.Most vagyok a 39.hétben és még egy ujjnyira sem tágultam, a nyákdukóm is a "helyén" van, de a szurkálós fájások maradtak.Ne aggódj, ha a 37.hétig bent marad a picur, akkor már nincs semmi gond!Nyugis utolsó hónapot!
Szia én is így voltam. Az én dokim is fõorvos, és hiába mondta a 34. héten hogy mindjárt meg lesz a baba, ha csak 42. héten született meg. A férjem bejelentette a munkahelyén, hogy bármikor szülhetek, tehát legyen készenlétben helyettes, erre eltelt 2 hónap és semmi. Végén indítani kellett a szülést:) .
Szia ! Ne aggódj nekem is 33hetesen kezdõdtek ezek a tünetek, 28hetes koromig napi 10órákat dolgoztam ülve..33hetesen megállapította, hogy 2cmert rövidült a méhnyak..azt sem tudom mit jelent csak, hogy még korai volt.Sokat görcsöltem és nekem is volt, hogy mintha egy kést szúrtak volna a hüvelyembe-erre azt mondta valószínû egy ideget talál el a baba.Salbutamol izomlazítót kellett szedjek.Most 36hetes leszek utánna le kell álljak vele, amúgy úgy tudom 36hét után már nem koraszülött. A magnéziumot nekem még nem engedi elhagyni-én béres magnéziumot szedek egyet ha nagyon begörcsölnék kettõt, ez sokal nagyob dózis mint a magne b6 és sokkal jobb is.De nekem faros a babám lehet ezért kell még szedjem a magnéziumot, hogy hátha megfordul még.Amúgy meg egész jól elmúltak a görcseim, keményedéseim pedig féltem ha lecsökkentem a gyógyit belepusztulok és közben meg semmi.Szval ne aggódj, mert attól is görcsölhetsz ha idegesebb vagy!!!Minden rendben lesz, de ha megszületne 35hétre akkor sem lenne semmi baj , de azért mondd neki, hogy még vagy 3hetet azért maradjon bennt minimum.Kitartást.36hetes kismama
Szia! A szurkálások miatt nem kell aggódnod, teljesen normális. Ez attól van, hogy nyúlnak a méhet tartó szalagok, mert hízik a babád, egyre nehezebb nekik tartani.Ezek nem fájások, mégcsak nem is jóslóak, ez teljesen normális dolog. Én a harmadikat várom, de így a vége felé most is érzek ilyet, pedig már nem túl feszesek az izmaim. Egyébként nagyon sokan vagyunk, akiket koraszüléssel fenyegetett a doki, és mégis túlhordtuk a babát:) )) Azért csak pihizz sokat, és ha megszületne, már akkor sem lenne nagy baj.Persze azért még jobb lenne neki pár hétig odabenn. Minden jót nektek, üdv
Szia, ne aggódj mert énis hasonlóan vagyok.32 hetessen görcsölgetni keztem meg nagyon szúrkált a hasam mint neked.Az orvos szerint, aki szintén fõorvos, azt mondta hogy nagyon lent van a baba, így örülhetek ha még 2-3 hetet bentmarad.Olyan nagy rettegésben éltem hetekig, minden nap ajándéknak tünt.Mikkor betöltöttem a 36 hetemet akkor nagyon megkönnyebültem.Nem a fõorvoshoz járok, csak akkor õ vizsgált meg, mert az én orvosom nem volt ott.Tessék így halgasson egy kismama az orvosra, lassan a 41 hetemet is betöltöm, de még a babóca nem jött elõ.És a mai vizsgálatok alapján lehet szerdán szülést kell indítanni.Hát errõl ennyit, még túl is hordom.A szurkálások azok vannak nálam is, meg jóslófájás is.Ne aggódj nembiztos hogy koraszülött lessz a babád!!!!!üdv 40hetes kismama
Én még csak 27.hetes vagyok, de egy barátnõm mind2 kislánya a 36.hétre születtek, igaz h kevesebb mint 3000g de gyönyörû szép és egészséges lányok lettek!Egyik most 6 éves a másik 3!Nagyon elevenek és gyönyörûek!Nyugodj meg biztos nem lesz gond! Sok boldogságot!
elõzõ válaszoló vagyok:-) csak annyit szeretnék még leírni, hogy nekem is lent van eléggé már a bébi, úgy nyom, hogy sokszor azt érzem "kipottyan" .... írtózatosan fáj a szeméremcsontom is, szóval nyomja rendesen, hisz már a 30. hét elõtt is fejjel lefelé volt .... neked pedig fel a fejjel!!!! :-))
Ha a 35. heten kibujik, sincs mar semmi baj! Nyugodj meg :) Hivatalosan meg koraszulott lesz, de mar teljesen megvan minden szerve, tudeje fejlett, ilyenkor mar csak hizni maradnak benn :) Lehet, h inkubatorba tennek, de az jo meleg, es nem jelent az sem gondolt, sot! A 37. heten meg mar nem is koraszulott, ahogy elottem irtak. Temreszetesen jobb lenne minel tovabb benn maradnia, de ha ma jonne, is ep es egeszseges lenne!! Minden jot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a bíztatást, nagyon aranyos vagy :-) Szoktam beszélgetni a manóval, hogy még picit bírja ki odabent, de ezen a téren sajnos nem nagyon akar rám hallgatni :-)
34. hétre született meg a ksifiam 2470-g-mal. Jól van, inkubátorba sem tették 9-10-es értékelést kapott. 4 nap múlva már haza is jöhettünk.

35. hétben vagyok, vannak mensis görcseim+derék hasogatás, és elég intenzív keményedéseim is vannak. Ezek úgy tudom a jóslófájások. De honnan tudom, ha már a szülési fájások vannak?

tudom még 5hetem van, de ha már most ilyeneket érzek, milyen lesz az igazi?

Legjobb válasz: Szia. Ne aggodj azt nem fogod semmivel sem összetéveszteni. Én mikor az elsõ babámat szültem bementem én is joslófájásokkal azt hittem az már az. De amikor jöttek az igazi fájások az összetéveszthetetlen. Az aztán tud fájni. Én 16 órát vajudtam és a végén császár lett. Most én is a másodikat várom szintén 35 hetes vagyok. Amikor szabályos idõközönként jönnek pl:10 percenként akkor már el lehet indulni a korházba ha nincs olyan közel. Boldog babavárást és szép könnyû szülést.

Szia. Ne aggodj azt nem fogod semmivel sem összetéveszteni. Én mikor az elsõ babámat szültem bementem én is joslófájásokkal azt hittem az már az. De amikor jöttek az igazi fájások az összetéveszthetetlen. Az aztán tud fájni. Én 16 órát vajudtam és a végén császár lett. Most én is a másodikat várom szintén 35 hetes vagyok. Amikor szabályos idõközönként jönnek pl:10 percenként akkor már el lehet indulni a korházba ha nincs olyan közel. Boldog babavárást és szép könnyû szülést.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen.és törvényszerû, hogy a szülés ilyen fájásokkal induljon?szóval biztos hogy lesznek 10-5 perces fájások? neked is mindenjót kívánok
Ha ismétlõdõen jönnek a fájások - én mértem közöttük az idõt- akkor az már jelent valamit. Én hajnali 5-kor ébredtem ilyen érzésekre, mint amik neked vannak, és délután 2-re lettek 5 perces fájásaim. A köztes idõben semmi, még elindultam bevásárolni. Akkor már egyre nõt a folt a nadrágomon, szivárgott a magzatvíz. Délután 3-kor mentem be a kórházba és este negyed 10-re lett meg a babám. Elsõ babás vagyok. A szülési fájásokat nem nagyon fogod összetéveszteni mással. Könnyû szülést kívánok Neked!
Szia! Még azt tudod tenni, ha nem vagy magadban biztos, hogy beülsz egy kád meleg vízbe, a jóslófájások elmúlnak tõle, az igaziak viszont nem.Én is ezt csináltam, és tényleg így van. A fájások között pedig mérd az idõt, nekem 15percesekkel kezdõdött délután 3kor, fél5-kor már 4percesek voltak, és 9re megvolt a kisfiam.:)

A magnéziumot a 36. hétig kell szedni? Ha 35. héten abbahagyom az már nem gond ugye? 34+3hetes kismama vagyok, napi 1-2magnéziumot szedek. Van még 8szem itthol. Utána már nem baj, ha nem veszek?

Legjobb válasz: Nem baj. Én sem vennék. Nincs akkor sem gáz, ha a 36. héten szülsz. Amúgy a fájásokat a magnézium nem nyomja el. Ha meg akar indulni a szülés, meg fog, akkor is, ha tolod ezerrel a Mg-ot.

Nem baj. Én sem vennék. Nincs akkor sem gáz, ha a 36. héten szülsz. Amúgy a fájásokat a magnézium nem nyomja el. Ha meg akar indulni a szülés, meg fog, akkor is, ha tolod ezerrel a Mg-ot.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ez a napi 1-2sem hiszem, hogy sokat jelent, ezért is gondoltam, hogy nem gond ha utána már nem veszek.

Ha a 35. héten kissé lentebb száll a has, mire lehet következtetni a szülés időpontját illetően?

Legjobb válasz: Szia. Bocsi, hogy belepofatlankodom a kerdesedbe, de en is kivancsi lennek a valaszokra. En 35+5 hkm vagyok, es nekem is mar lentebb van a hasam.

Szia. Bocsi, hogy belepofatlankodom a kerdesedbe, de en is kivancsi lennek a valaszokra. En 35+5 hkm vagyok, es nekem is mar lentebb van a hasam.
Sztem semmire sem. Elsõ babámnál 34 hetesen szállt le. 41 héten indítottak.
Én 34+4 hetes vagyok, és nekem a 31. héten elkezdett leszállni. Szóval szerintem nem nagyon van hatással a szülés idõpontjára. :)
Arra lehet következtetni, hogy 7 héten belül TUTI meglesz! :) Nekem is ekkortájt szállt le, a 40. héten szültem.

Tényleg akkora hatalmas nagy baj lenne, ha mostantól bármikor megszületne a babám (35. hetet már töltöttük)?

Mostanában nagyon feler?södtek a jelek, amikb?l nekem tapasztalatból az jön le, hogy nem fogom 40 hétig húzni. S?t, úgy t?nik, akár hamarosan meg is szülhetek. Bárhol olvasom, azt írják, egy 34. hetet betöltött baba már 100% életképes, csak pici, és szinte minden egyes bent töltött nappal egyre jobban érett a külvilágra. Hízik, fejl?dik a h?háztartása. Ehez képest, akárkinek mesélem,hogy húúú, hát már nagyon úgy érzem,hogy nemsokára itt az id?, kétségbeesetten elkezd magyarázni, hogy te jó ég szegény gyerek nehogy kibújjon mondjuk 36 hetesen, mi lesz vele, atya ég. Mi lenne? Innent?l már nem lehet nagy baja, ráadásul nagy baba. Én látom rosszul? Vagy csak az emberek nem értenek hozzá és azért sopánkodnak?

Legjobb válasz: Valahol olvastam, hogy a gyerek tüdeje 8 éves koráig fejlõdik és a 34. héttõl már csak hízik:) Úgyhogy ha kibújik nem lesz baj, ne aggódj:) Amúgy meg ma már olyan fejlett az orvostudomány, hogy a 24. héttõl képesek életben tartani egy babát és még egészséges is lehet a pici. Könnyû szülést!:)

Valahol olvastam, hogy a gyerek tüdeje 8 éves koráig fejlõdik és a 34. héttõl már csak hízik:) Úgyhogy ha kibújik nem lesz baj, ne aggódj:) Amúgy meg ma már olyan fejlett az orvostudomány, hogy a 24. héttõl képesek életben tartani egy babát és még egészséges is lehet a pici. Könnyû szülést!:)
En is ugyanigy ereztem. A 34. hettol ugy ereztem, hogy mar csak napok vannak hatra. Rendes szabalyos gorcseim voltak minden nap, de 8-10 fajas utan mindig abbamaradtak par orara, aztan kezdodtek ujra. Mindenki (foleg az en draga edesanyam) azzal ijesztgetett, hogy ha ilyen koran megszuletik a lanyom, akkor nem marad eletben, de ha megis, akkor fogyatekos lesz. A 38. het 6. napjan ugy dontott a kisasszony, hogy megnezi mi ujsag pocakon kivul. Gyonyoru, egeszseges, 3390g-os babat szultem. Magasrol tegyel arra, hogy ki mit mond, a babad tudni fogja, hogy mikor lesz erett a megszuletesre, de ha most megszuletne, akkor is gyonyoru es egeszseges lenne!
utolsó kettõvel egyetértek. Nem az a hatalmas baj, ha valaki 35 hetesen születik meg, hanem az, ha emiatt esetleg nem veheted a karodba, mert elrohannak vele, és utána is még napokig, hetekig inkubálva lesz, meg ha nehezen jön meg a tejed, és (most kapaszkodj) esetleg baba nélkül mész haza a kórházból szülés után, mert neki bent kell maradnia, neked meg menned kell! Az ám a nem mindegy!!! Én nagyon szomorú voltam, hogy ezeket át kellett élnünk a fiaimmal. Nem baj, ha neked ismeretlenül is jobbat kívánok? Tarts ki még picit, a jelek pedig hetekkel elõbb is jöhetnek ám!
Utolsó vagyok: visszatartani sem probálták. Így nem is kételkedtem abban, h baj lehetne.
Az idegrendszer viszont még fejlõdik. Senki nem állítja, hogy lesz valami baja, de nagyobb az esélye, mintha a 39. héten születne. (pl. tipikusan a részképességzavarok, rövidlátás, stb.) Nem tudom, hol olvastad, hogy "kész" a baba, de hidd el, hogy még fejlõdik. Vagy inkább kérdezd meg az orvosodat, vagy egy fejlõdésneurológus szakembert.
Utolsó elõtti vagyok. Nekem visszatartották.2hétig sikerült így bent maradnia a babámnak.
Ha a 35. héten indul be a szülés és a magzatvíz nem folyt el, visszatartják a kórházban a babát. Nem véletlenül. Az, hogy életképes, az egy dolog, meg életbenmarad az is egy dolog. De nem mindegy, hogy teljesen egészséges -e vagy netalán gyógytornáztatni kell, inkubátorba kerül, stb.....
Szerintem csak az emberek nem értenek hozzá. Ne foglalkozz velük. Tényleg mindenhol azt olvasom, köztük szaklapokban is, hogy 34 hetes kortól 100százalék életképes. És én inkább hiszek ennek, mint a riogatásoknak. Amúgy sok embertõl azt hallom, ami szerintem egy régi hülyeség, hogy ha már korábban jön világra, akkor jobb ha 7 hónaposan, mint 8 hónaposan. Azzal magyarázzák, hogy pont 8 hónaposan fejlõdik még vmi, tán a tüdõ, és rosszabb ha eközben születne meg. Na persze...Ha már itt járunk, minden egyes hét, nap növeli a baba túlélési esélyét. De ne aggódj, ha tényleg úgy döntene a babád, hogy most megszületne, akkor tuti nem lenne semmi gond, esetleg pár napra koraszülött osztályra tennék, csupán csak megfigyelésbõl. Sok korházban úgy van, ha betöltötted a 36 hetet és a baba is megvan 2, 5 kg, akkor már nem is számít koraszülöttnek. Szóval neked már igazán nincs min aggódnod.
Baja nem feltétlen lesz a babának, de lássuk be a természet nem véletlen tervezte 40 hétre a várandósságot. Nem mindegy, hogy az a pici inkubátorban kezdi meg az életét, vagy a te karjaid között. Nem mindegy, hogy elég erõs lesz-e ahhoz, hogy szopizni tudjon, vagy tápszerezik. A mai orvostudomány mellett lehet semmi baja nem lesz a picinek, de hogy koraszülöttnek fog számítani óvodáskoráig, az szinte biztos. Szerintem próbáld még meg marasztalni azt a bébit. Ha jönni akar úgysem tudsz tenni ellene, csak segíteni neki.
35. héttõl életképes, de nem 100%ban, mert úgy a 37. héttõl kezdi a zsírréteget nagyon gyorsan felhalmozni. Kb. 70-80% a kinti életre való felkészültsége. Ez az arány még mindig nagyon jó, ahhoz képest, hogy 28. hétre (vagy még elõbb) született babákat is életben tudnak tartani, inkubátorral kipótolják a bent eltöltött hetek hiányát kb. 10%os eséllyel!
Az én babám a 35. héten született 2400 grammal. Sajnos 3 napig inkubátorban volt, mivel folt volt a tüdején. 11 napig voltunk kórházban. Ami nagyon rossz volt tényleg, hogy csak egy pillanatra megmutatták és rohantak is el vele, és legközelebb csak másnap láthattam, mivel császár után nem kellhettem fel õ meg a PIC-en volt. De most 6 hónapos "nagyfiú", nincs lemaradva semmiben, sem a súlya, sem a hossza, sem a mozgása, sem értelmi fejlõdése. Kívánom nektek, hogy húzzátok ki minél tovább!
igaz, én már a 36. hetet betöltöttem, amikor szültem, de a 37.-et még nem, ezért a kórházi papíron az volt feltüntetve, hogy koraszülés. de a lányom 9/10-es apgarja 53 sentije és 3380 grammja egyáltalán nem utalt korababára, és nem is kezelték úgy. Jól szopizott, egészséges, és nyugis baba volt. a doki mondta is szülés elõtt két héttel, hogy ez a gyerek három héten belül meg fog születni, de ne aggódjak, mert ez így van jól, már megérett rá. és én is éreztem, hozzád hasonlóan, hogy hamarabb ki akar jönni, nem fogja kihúzni 40 hétig. és meg sem fordult sem az én, sem a környezetem fejében hogy ez baj lenne. szerintem a 40 hét nem kõbe vésett dolog. annyira változatos a természet! a sógornõm 42 hétre szült, bõ 5 héttel tartott tovább a terhessége, mint az enyém, a gyermekeink mégis szinte pont ugyanakkorák és épp ugyanolyan egészségesek voltak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!