Találatok a következő kifejezésre: 35 hetesen van a (102 db)

35.hetes vagyok.A méhszáj vizsgálat c2110.Már napok óta elég erős görcseim vannak esténként, de napközben is, eddig gyengébbek voltak.Meddig húzhatom még ki? Úgy érzem pár nap és itt az idő.

A nyákdugó is távozott 3napja.A doki 2 hete azt mondta,hogy nem várja meg a babám a kiírt id?pontot szerinte.Akkor azt gondoltam,hogy ez hülyeség,de már nagyon úgy érzem,hogy tényleg pár nap és kibújik...

Legjobb válasz: Szia. A dokik általában tudják.... Bár ezt nem biztos, hogy a méhszáj állapotából következtette, sok mindent láthat egy doki. Az én méhszájam 36 hetesen 1111 volt, a dokim nekem is azt mondta, hogy nem húzom ki, de nem elsõsorban a méhszáj állapota volt az, ami miatt nem húztam, hanem a babám feje már nagyon lent volt és nyomta a méhszájat. Akkor a dokim azt is megmondta, hogy nagy valószínûséggel meg fog repedni a magzatburok, mert annyira ott van a kis feje érezte a kezével, hogy elõbb-utóbb megrepeszti. Valóban így is lett. 37. hétre szültem, magzatvíz szivárgással indult. A jóslófájásoknak állítólag nincs jelentõségük arra vonatkozóan, hogy mikor indul be a szülés, az meg szerintem egyéni, hogy kinek milyen erõs. Amíg nem rendszeres, addig az csak jóslófájás. Szóval a dokidra mindenképp hallgass, ha õ azt mondja, nem húzod ki, akkor biztosan van esélye ennek. De mivel még 35 hetes vagy, próbálj azért sokat pihenni, feküdni, hogy legalább a 36. hétig kihúzd. Sok boldogságot, jó babázást! 5 hónapos kislány anyukája.

Szia. A dokik általában tudják.... Bár ezt nem biztos, hogy a méhszáj állapotából következtette, sok mindent láthat egy doki. Az én méhszájam 36 hetesen 1111 volt, a dokim nekem is azt mondta, hogy nem húzom ki, de nem elsõsorban a méhszáj állapota volt az, ami miatt nem húztam, hanem a babám feje már nagyon lent volt és nyomta a méhszájat. Akkor a dokim azt is megmondta, hogy nagy valószínûséggel meg fog repedni a magzatburok, mert annyira ott van a kis feje érezte a kezével, hogy elõbb-utóbb megrepeszti. Valóban így is lett. 37. hétre szültem, magzatvíz szivárgással indult. A jóslófájásoknak állítólag nincs jelentõségük arra vonatkozóan, hogy mikor indul be a szülés, az meg szerintem egyéni, hogy kinek milyen erõs. Amíg nem rendszeres, addig az csak jóslófájás. Szóval a dokidra mindenképp hallgass, ha õ azt mondja, nem húzod ki, akkor biztosan van esélye ennek. De mivel még 35 hetes vagy, próbálj azért sokat pihenni, feküdni, hogy legalább a 36. hétig kihúzd. Sok boldogságot, jó babázást! 5 hónapos kislány anyukája.
Szerintem egy két nap és anya leszel sok boldogságot
Hát nemtudom, az orvosod tudja, hogy távozott a nyákdugó??

35 hetes vagyok, a doki ma mondta, hogy teljesen zárt a méhszáj, a baba feje magasan. Ez minden normál terhességnél így van még ilyenkor? (Nem szeretném túlhordani a babát. )

Legjobb válasz: Én is 35 hetes vagyok, nekem 2 hete 2100 a méhszájam. De van akinek a végéig zárt. Ez nem utal feltétlenül arra, hogy ki mikor fog szülni. A baba úgyis tudja, mikor szeretne érkezni :)

Én is 35 hetes vagyok, nekem 2 hete 2100 a méhszájam. De van akinek a végéig zárt. Ez nem utal feltétlenül arra, hogy ki mikor fog szülni. A baba úgyis tudja, mikor szeretne érkezni :)
Febr. 25-re voltam kiirva, baba vegig fent volt, teljesen tart voltam le sexszallt a hasam. 24- en este voltam dokinal meg akkor is teljesen zarva voltam mondta is hogy ugyan mikorra lesz ebbõl baba mert meg csak egy joslo fajasom sem volt. Na haza mentunk, hajnalban elkezdett fajni a hasam, reggel mar rendszeresen fajt, utanna mar egyre erosebben 4 percenként, delben bementünk a kórházba, akkor mar 2 ujjnyira nyitva voltam, és este 9- re meglett a lanyom, pont aznap mikorra ki volt irva.
38+5 re szültem, végig zárt voltam, 5 perces fájásoknál és 2 óra után mentem be szülni, akkor voltam 2 ujjnyi, rá 8 óra 4 ujjnyi, a baba végig fent volt (ujjal szinte el sem érték) végül császár lett, de nem e miatt.

35 hetes vagyok. A hasam aljába furcs izomlázszerű, nyilalló fájdalom van ha megyek, ha egyik oldalról a másikra fordulok, stb, és akkor be is keményedik. Csak akkor nem ha fekszem vagy ha ülök. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: szia,én is 35 hetes vagyok,és nekem is vannak ezek a tüneteim.Vszinü ez azért van mert a babónak már kicsi a hely meg a szervezet készülödik a szülésre,és mivel egyre lejjebb kerül a babóca igy ilyen érzetet kelt.Kónnyö szülést neked!

szia, én is 35 hetes vagyok, és nekem is vannak ezek a tüneteim.Vszinü ez azért van mert a babónak már kicsi a hely meg a szervezet készülödik a szülésre, és mivel egyre lejjebb kerül a babóca igy ilyen érzetet kelt.Kónnyö szülést neked!


Hematokrit és hemoglobin szintem minimálon van, 35 hetesen, tehetek a javulásért valamit?

Legjobb válasz: Igyál naponta egy deci jó minõségû vörösbort.

Igyál naponta egy deci jó minõségû vörösbort.
Szia! A vörösbor is jó, de ha szedsz mellé C-vitamint az is segíthet. Nekem a minimál alatt van jóval, a kezdetek óta, most 31hetes vagyok, a köv vérvételen kiderül mennyit javult. 1000est szedek belõle, 1-2 naponta. jó egészséget, könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mennyi időm van még? A vizsgálat eredménye 2111 lett.35 hetes vagyok a doki azt mondta még ki kéne birnom kéthetett.

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak pár óra, de lehet, hogy még 7 hét. Ezt nem lehet elõre tudni. A terhességet 37 héttõl tekintik érettnek, de ha 36 hétre születik, az sem baj. Pihenj sokat, próbálj feküdni, hogy ne tágulj tovább, és nem idegeskedj! nem lesz baj:-)

Lehet, hogy csak pár óra, de lehet, hogy még 7 hét. Ezt nem lehet elõre tudni. A terhességet 37 héttõl tekintik érettnek, de ha 36 hétre születik, az sem baj. Pihenj sokat, próbálj feküdni, hogy ne tágulj tovább, és nem idegeskedj! nem lesz baj:-)
Szia! Így van, ahogy az lõttem szóló írta. Az, hogy kicsit nyitva vagy semmit nem jelent. A lányommal a 42-ik hét végén indítottak, pedig nyitva voltam a 30-ik héttõl. Kitartás, üdv
Szia! Én 36. hétre szültem. Ez nem kívánságmûsor (a dokinak üzenem), a baba akkor jön, amikor megérett rá. Az én babómra végig azt mondták az ultrahangok során, hogy 2-3 héttel fejlettebb a koránál. Akkor meg minek várt volna még?:)

35 hetes vagyok a védönöm azt monta hogy toxémia gyanus vagyok nagyon vizes a lábfejem és megy egyre feljebb a lábszáramon a vérnyomásom 132/92 és fehérje is van a vizeletembe. Lehet hogy császároznak?

Legjobb válasz: Szia! Velem ugyanez volt. Bár a vérnyomásom magasabb volt, Dopegyt-et kellett szednem rá, de hihetetlen módon vizesedtem, és fehérje is volt a vizeletemben, igaz csak minimális, mint kiderlt csak folyástól. Engem a 36,5-dik héten befektettek, de mivel nem tudták a vérnyomásomat beállítani, és a lepényem is elöregedett a magas vérnyomástól, a 38.héten meg akarták indítani szülést, és végig a császárt helyezték kilátásba. Szerencsére egy alaposabb méhszáj vizsgálat utáni éjjelen teljesen spontán, minden beavatkozástól mentesen 2 óra alatt megszületett a kisfiam. És a szülés elõtt bent töltött 1,5 héten keresztül csak toxémia-gyanús voltam, de nem toxémiás. Sok sikert, szép szülést! :o)

Szia! Velem ugyanez volt. Bár a vérnyomásom magasabb volt, Dopegyt-et kellett szednem rá, de hihetetlen módon vizesedtem, és fehérje is volt a vizeletemben, igaz csak minimális, mint kiderlt csak folyástól. Engem a 36, 5-dik héten befektettek, de mivel nem tudták a vérnyomásomat beállítani, és a lepényem is elöregedett a magas vérnyomástól, a 38.héten meg akarták indítani szülést, és végig a császárt helyezték kilátásba. Szerencsére egy alaposabb méhszáj vizsgálat utáni éjjelen teljesen spontán, minden beavatkozástól mentesen 2 óra alatt megszületett a kisfiam. És a szülés elõtt bent töltött 1, 5 héten keresztül csak toxémia-gyanús voltam, de nem toxémiás. Sok sikert, szép szülést! :o)
Én is idõ elõtt kerültem be a kórházba, toxémiagyanúval, sómentes diétára fogtak. Végül teljesen normális szülésem volt, fel sem merült a császár gondolata. Kérdezz rá az orvosodtól, biztos választ csaak õ adhat.
Szia! Ne ijedj meg nem császároznak minden esetben akkor sem ha toxémiás vagy.Nem feltétlen szükséges.Ha kordában tudják tartani a vérnyomásod valószínüleg szülhetsz spontán. Ez a legjobb mindkettõtöknek. Szép szülést, üdv

35 hetes kismamik! Nálatok is buli van a pocakban?

Nálam napok óta tombol, olyan mintha diszkózna. Jobbra-balra nyomja ki a fenekét. A lábaival fogalmam sincs mit művelhet, de néha a könnyen csordúl ki. És fútja magát lefelé, néha úgy érzem szétszakadok odalent.... :) Ezzel mindenki így van? Azt hittem a vége fele majd sokat alszik, és lassabb lesz. De egyre aktívabb. Amit persze nem bánok, mert legalább tudom, hogy jól van, minden ok... :) Várom a velem hasonló korúak válaszát. Szeretném ha páran maradnátok is a szülés utánra is, és megosztanánk egymással kinek hogy zajlanak az utolsó hetek, és utána azt is, ki hogy szűlt, stb...

Legjobb válasz: Szia, én épp ma töltöttem a 35-dik hetemet ;) nekem is állandóan csak ficánkol;) mindegy ha nappal vagy éjjel néha már azt hiszem hogy nem is alszik a drága, nekem csak baloldalamon nyomkodja a fenekét a jobb oldalon néha a karját vagy a lábát érzem mikor iszonyatosan kinyomja;) épp ma voltam akupunkturás kezelésen na ott meg meg sem mozdult;) én is azt hittem minnél jobban közeledik az idö annál jobban csitulnak a mozgásai mert hogy nincs olyan sok helye neki, de nem igy van, mostanság megha nem mozdul órákig akkor meg szét szed az ideg most mi van vele;)! nekem az elsö babám lesz kislány;) ès neked? egyebkent jól bírod a terhességet? üdv: 35 hetes kismama

Szia, én épp ma töltöttem a 35-dik hetemet ;) nekem is állandóan csak ficánkol;) mindegy ha nappal vagy éjjel néha már azt hiszem hogy nem is alszik a drága, nekem csak baloldalamon nyomkodja a fenekét a jobb oldalon néha a karját vagy a lábát érzem mikor iszonyatosan kinyomja;) épp ma voltam akupunkturás kezelésen na ott meg meg sem mozdult;) én is azt hittem minnél jobban közeledik az idö annál jobban csitulnak a mozgásai mert hogy nincs olyan sok helye neki, de nem igy van, mostanság megha nem mozdul órákig akkor meg szét szed az ideg most mi van vele;)! nekem az elsö babám lesz kislány;) ès neked? egyebkent jól bírod a terhességet? üdv: 35 hetes kismama
én is ma voltam nálam is minden rendben van de én nem értek ezekhez sajnos miért nem kérdezted meg a dokitól;)? mekkora a babäd? az enyem 44cm 2558g;)
A kérdező hozzászólása: Oké... Ma voltam nst-n. Negatív lett, zárt a méhszáj, szóval minden oké. Amugy jelent valamit, hogy milyen lett az nst? Mármint úgy értem, múlthéten 45ös fájásokat mutatott a gép. Ma már 80 körülieket. Ez jelent valamit? Gondolok arra, hogy közel a szülés.. Vagy ez teljesen váltakozik, hogy mikor mekkora értéket mutat??
én megigerem neked hogy irni fogok ;)!
Sziasztok! Én tegnap töltöttem a 35. hetet. Az én pocakomban egy nagyon lusta kis krapek lakozik, néha bulizik csak, na de akkor órákig meg sem áll és átrendez mindent amit bent talál. Ezt általában este 11-1 körül szereti csinálni, de mivel nagyon késõn fekvõ vagyok, így nem zavar, csak így apa ritkán érzi/látja hogy mocorog. Na meg persze azért is, mert ha õ odarakja a kezét, akkor egybõl leáll mindenféle mozgással, kis cseles :) Legjobban a kis fenekét szereti kinyomni. Reggeli után azzal szórakozik hogy annyira kinyomja a hátsóját, hogy arrébb kell toljam az asztalt hogy odaférjek :) Kis vasgyúró :) Ha teszek-veszek akkor mindig csendben van, és ha társaságba megyek, vagy jönnek hozzánk, akkor sem moccan meg. Még a családtagoknak sem! Én holnap megyek uh-ra, kíváncsi vagyok, hogy mekkorának látják, mert az utolsó uh-n 28 hetesen 1600 gramm volt, illetve minden mérete nagy babára utalt.
A kérdező hozzászólása: Lányok igérjétek meg, hogy ha megszûltök írtok, én is fogok. :)
Én ma már a 36-ot töltöttem, de nálunk ez a buli folyamatos, már a 23.héttõl, éjjel-nappal! :) Közben volt fejvégû, aztán faros, utána haránt, utána megint faros, megint haránt és végül fejvégûnél megállt- mostmár csak a tengelye körül forog egyfolytában.... Éjjel is nagyon sokat. :) Kiváncsi vagyok idekint milyen lesz!
A kérdező hozzászólása: Én holnap töltöm a 35 hetet pontosan. Holnap megyek az elsõ nst-re is. vagyis a hivatalos elsõre. Mert már egy hete bekellett mennem mert nagyon begörcsölt a poc akom, és behívott a dokim. Mutatott az nst kissebb fájásokat de mivel zárt a méhszájam így hazaküldtek. Több a magzatvizem az átlagosnál, és mondta a doki, hogy jó lenne ha feküdnék, mert a burkom hamarabb megrepedhet, akár lépcsõzéstõl, hírtelen mozdulattól, pláne így hogy erõs görcseim is szoktak lenni. Egyébként jól birom a terhességet, most nem görcsölökel (mióta fekszem) hanem inkább olyan érzésem van mintha késsel szúrkálnák a hasamat. Ez lehet a hideg miatt van!? Nálunk elsõ baba lesz, és kisfiú. Már nagyon várjuk... :)
Szia, igaz én még csak a 34. héten járok de nálam is ugyan ez a helyzet, mindig van valamilyen edzés és ráadásul éjjel-nappal.Néha meggyõzõdésem hogy az oldalamon próbál kibújni.Akkorákat rúg , hogy nyögök, sóhajtozom közben.Nekem a negyedik babám de a másik háromnál ilyen nem volt, ez még nekem is új.Néha olyat kapok hogy majd kiugrik a gyomromból a kaja vagy épp majd be pisilek.Éjszaka apa szokott segiteni , mert sokszor már õ sem tud aludni, simogatni szokta a pocakom és megbeszéli a kisfiával hogy ezt ne csinálja és inkább pihenjen egy kicsit, néha szót fogad és elalszik párpercre.Elég fárasztó ez igy de tényleg sokkal jobb mintha lusta lenne nagyon és állandóan aggódni kéne, bár én így is félek hogy beletekeredik a köldökzsinórba.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, hogy csak most írok. A múlthéten nekem csak a fejét mérte a doki BPD:91 volt, a magzatvíz mennyisége miatt ultrahangozott. Nagy ultrahangom csak 2 hét múlva lesz, ha lesz... :) Ma voltam nst-n megint, szép kis fájásaim vannak, és a méhnyakam is 2000 lett. Eddig 3000 volt. Azt mondta a doki, még 1 hetet huzzak ki, utána jöhet a baba... :)

35 hetes kismama vagyok. Vizesedés és magas vérnyomásom van, ami inkább csak az orvosnál tapasztalható 140-150/90-100. Itthon mért értékek alacsonyabbak. Van esély, hogy kihúzom a 40. hétig?

Gyógyszert még nem írtak fel,nem is tudom ebben a terhességi hétben egyáltalán írnak-e még fel?

Legjobb válasz: Ugyanez volt,de én már kaptam Dopegytet...Meg keringésjavítót,mert elsõ terhességnél toxémiám volt és vég koraszülés lett.Szerintem erre már kellett volna felírnia.Nekem heti egy vérvétel és vizeletvizsgálat is van(fehérjét keresnek de szerencsére még nem találtak)Nem szeretnék jósolni,de én a helyedben erõszakos volnék,mert elsõnél velem sem foglalkoztak s pedig kellett volna.35+4 hetes km

Ugyanez volt, de én már kaptam Dopegytet...Meg keringésjavítót, mert elsõ terhességnél toxémiám volt és vég koraszülés lett.Szerintem erre már kellett volna felírnia.Nekem heti egy vérvétel és vizeletvizsgálat is van(fehérjét keresnek de szerencsére még nem találtak)Nem szeretnék jósolni, de én a helyedben erõszakos volnék, mert elsõnél velem sem foglalkoztak s pedig kellett volna.35+4 hetes km
Teljesen ugyanebben a cipõben járok, pont most írtam ki én is kérdést. Én már 38+4 hkm vagyok, de nekem már a legelejétõl kezdve 140-150/90 a vérnyomásom az orvosnál. Nálam most vacilálnak, hogy befektessenek-e, de nem tudnak dönteni. A szülésznõm szerint még most 39 hetesen is ha kell adnak gyógyszert, de sajnos egyáltalán nem biztos, hogy ilyen hamar hatna. Neked mit mond az orvosod?
A baj az második hogy nekem meg a kérdezõnek vizesedése is van, ami együtt már toxémia, terhességi mérgezés, és ez egy nagyon súlyos dolog.Elsõ babámat emiatt méhlepény már nem látta el és sorvadt s a végén 35 hetesen 1980 g-mal született.Szerencsére még idõben voltuk...Elsõ voltam.
Ja a gyógyszernek kell hatnia!!
A kérdező hozzászólása: Az orvos elküldött Nst-re és terhes ambulanciára. Pénteken megyek. Gondolom ott majd döntenek. De nekem is mondta a befektetést. Gyógyszerrõl szó nem volt. A védõnõm azt mondta, hogy mivel az otthon mért értékek alacsonyabbak, így nem kell aggódnom. A vizesedés kismértékû, inkább a kezem mint lábam. Fehérje nincs a vizeletben, csak egy csillagos gennyes 2 hete.
Nekem a 30. héten mértek 180/110-et, napi 4 szem Dopegitet kaptam rá. 38.betöltött héten megindult felfelé, így megindították. Babulival minden oké. Mindjárt három hetes. Nekem még mindig nem akar visszaállni a vérnyomásom, kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belõle. Szóval, a terhességet simán kihúzhatod a végéig is! Nyugi!
A kérdező hozzászólása: ha valakit érdekel: kaptam vérnyomáscsökkentõt, és kaptam 24 órás készüléket, ami 15 percenként méri a vérnyomást. Hétfõn kell visszamenjek.

35 hetes vagyok és nincs étvágyam, sőt hányingerem van, és a gyomrom is fáj.2 hete nem is híztam. Ugye nincs gond, csak a baba nő? Eddig 7 kg-ot híztam, most vagyok 173/75.

Legjobb válasz: Semmi gond.Én sem híztam az utóbbi hetekben,szintén 35 hetes terhes vagyok,6.5 kilónál járok,most vagyok 172/71.5.Igyál sokat,arra nagy szükség van,esetleg egyél joghurtot.Én a tejberizsre és az almára vagyok rákattanva.2gyerekes+35hkm

Semmi gond.Én sem híztam az utóbbi hetekben, szintén 35 hetes terhes vagyok, 6.5 kilónál járok, most vagyok 172/71.5.Igyál sokat, arra nagy szükség van, esetleg egyél joghurtot.Én a tejberizsre és az almára vagyok rákattanva.2gyerekes+35hkm
Szerintem sincs semmi gond. Nem azt mondom, hogy nincs étvágyam, de már egy kis kaja után is rossszul vagyok. Utána minimum fél óra, mire fel tudok állni hányinger nélkül, bármilyen jól is esett. Messze nem eszek úgy és annyit, mint a terhesség elõtt, mivel nem is tudok (estére mindig megérkezik a gyomorégés is). Én most léptem a 35. hétbe, 168 cm-hez 73 kg vagyok, 70-rõl indultam.

Kell e félnem a hidegfronttól? 35 hetes vagyok, baba feje beilleszkedve, hasam nagyon lent van, nyákdugó másfél hete távozott. Tényleg beindulhat a szülés hidegfront hatására?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Én is 35 hetes vagyok,és éppen ettõl félek kicsit én is... Ne haragudj,hogy belekontárkodom a kérdésedbe,de megkérdezném:milyen az,amikor távozik a nyákdugó,ahogyan itt írták/írtátok?Hogy néz ki,milyen érzés,egyszerre,vagy pedig fokozatosan...?Köszi a segítséget:-D A kérdezõnek,és mindenki másnak Boldog Babavárást!

Kedves Kérdezõ! Én is 35 hetes vagyok, és éppen ettõl félek kicsit én is... Ne haragudj, hogy belekontárkodom a kérdésedbe, de megkérdezném:milyen az, amikor távozik a nyákdugó, ahogyan itt írták/írtátok?Hogy néz ki, milyen érzés, egyszerre, vagy pedig fokozatosan...?Köszi a segítséget:-D A kérdezõnek, és mindenki másnak Boldog Babavárást!
Beindulhat, de csak azoknál akiknek már csak egy kis löket kell. Amiket leírtál, azok alapján nem kizárt. Feküdj, szedj magnéziumot, és hátha nem lesz baj. Elvileg még bírhatod talán 1 hétig. De ha beindul a szülés már akkor is minden rendben lenne, már fejlettek ilyenkor, de lehet egy kicsit még inkubátorba kerül. Ne aggódj! Így vagy úgy minden rendben lesz! Egy szintén 35 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez megnyugtató volt:)
Nyugi, ha tényleg be is indul, a babád már kész kisember, nem lesz semmi baja! Én amúgy 35 hetesen hagytam el a nyákdugót, babó szintén illeszkedve volt, mindenórásnak tartott az összes doki - de csak 2 hét múlva született meg a lánykánk. De tényleg hidegfront volt + telihold, mikor megindult
A barátnõm most szült meg pár órája! :) 35 hét 5 napra. 2800 gramm a legényke de tündéri :) és nem került koraszülött osztályra, viszont könnyû volt megszülni, merthogy pici volt :) Jó egészséget neked!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok! És sok boldogságot a babához:)
A kérdező hozzászólása: Amikor távozott a nyákdugóm a derekam fájt egy kicsit, olyan mensiszerû érzés volt, de nem is foglalkoztam vele mert épp vásároltam. Amikor kiszálltam a kocsiból akkor éreztem hogy valami kifolyt ott lent, pedig még tisztaságim is volt. Hát elég gusztustalan dolog ez a nyákdugó:) Véres barnás nyálkás valami volt, és nekem egyszerre ki is lökõdött mind, azért ázott át a bugyim is. Aznap még kicsit barnás folyásom volt, de másnapra mintha semmi sem történt volna.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!