Találatok a következő kifejezésre: 35 hetesen van (137 db)

Ajakherpesz 35 hetesen? Van okom aggodni, okozhat valami problémát?

Mar nagyon sokszor volt ajakherpeszem, szinte gyerekkorom ota van, de miota terhes vagyok egyszer sem jott elo. Most mitol lehet? Lehet baja a picinek? koszonom a valaszokat

Legjobb válasz: Ne aggódj.Nekem mindkét terhességem alatt volt,és ezzel a fiaim jártak jól,ugyanis védettséget kaptak(a doki mondta is,hogy örüljek neki).A nagy már 20 éves lesz,a kicsi ovis,de soha nem volt herpesze egyiknek sem.

Ne aggódj.Nekem mindkét terhességem alatt volt, és ezzel a fiaim jártak jól, ugyanis védettséget kaptak(a doki mondta is, hogy örüljek neki).A nagy már 20 éves lesz, a kicsi ovis, de soha nem volt herpesze egyiknek sem.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszod, es lehet valamivel kezelni? ugy ertem hogy szabad herpesz kremmel kenegetni, vagy inkabb valami mas alternativat probaljak ki?
én svédcseppet használtam rá, illetve Lassar-pasztát ajánlottak a gyógyszertárban vagy Zoviraxot. ne aggódj, nem lesz gond, nekem is volt herpeszem mind2 terhességem alatt.
Az ajak herpesz nem csak az intim herpesz az a veszélyes, nekem az elsõ terhességem elején, hát ha láttál volna hogy néztem ki , borzasztó, most a másodiknál is ugyan ez csak annyi különbséggel hogy már félidõs vagyok és még mindig van, nekem a terheskönyvem Richtofit gélt írta, én ezt használtam az elsõ terhességemnél is, ne aggódj ilyenkor nem olyan erõs az immun és azért is kijön.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat megnyugtato, hogy nem vagyok egyedul intim herpeszem meg hala az egnek soha nem volt, es ne is legyen, fokent inkabb csak az ajkamon szokott kijonni, de mar nagyon regen volt meg talan a terhessegem elott volt, azota sem hat remelem gyorsan elmulik majd

35 hetes kismamik! Nálatok is buli van a pocakban?

Nálam napok óta tombol, olyan mintha diszkózna. Jobbra-balra nyomja ki a fenekét. A lábaival fogalmam sincs mit művelhet, de néha a könnyen csordúl ki. És fútja magát lefelé, néha úgy érzem szétszakadok odalent.... :) Ezzel mindenki így van? Azt hittem a vége fele majd sokat alszik, és lassabb lesz. De egyre aktívabb. Amit persze nem bánok, mert legalább tudom, hogy jól van, minden ok... :) Várom a velem hasonló korúak válaszát. Szeretném ha páran maradnátok is a szülés utánra is, és megosztanánk egymással kinek hogy zajlanak az utolsó hetek, és utána azt is, ki hogy szűlt, stb...

Legjobb válasz: Szia, én épp ma töltöttem a 35-dik hetemet ;) nekem is állandóan csak ficánkol;) mindegy ha nappal vagy éjjel néha már azt hiszem hogy nem is alszik a drága, nekem csak baloldalamon nyomkodja a fenekét a jobb oldalon néha a karját vagy a lábát érzem mikor iszonyatosan kinyomja;) épp ma voltam akupunkturás kezelésen na ott meg meg sem mozdult;) én is azt hittem minnél jobban közeledik az idö annál jobban csitulnak a mozgásai mert hogy nincs olyan sok helye neki, de nem igy van, mostanság megha nem mozdul órákig akkor meg szét szed az ideg most mi van vele;)! nekem az elsö babám lesz kislány;) ès neked? egyebkent jól bírod a terhességet? üdv: 35 hetes kismama

Szia, én épp ma töltöttem a 35-dik hetemet ;) nekem is állandóan csak ficánkol;) mindegy ha nappal vagy éjjel néha már azt hiszem hogy nem is alszik a drága, nekem csak baloldalamon nyomkodja a fenekét a jobb oldalon néha a karját vagy a lábát érzem mikor iszonyatosan kinyomja;) épp ma voltam akupunkturás kezelésen na ott meg meg sem mozdult;) én is azt hittem minnél jobban közeledik az idö annál jobban csitulnak a mozgásai mert hogy nincs olyan sok helye neki, de nem igy van, mostanság megha nem mozdul órákig akkor meg szét szed az ideg most mi van vele;)! nekem az elsö babám lesz kislány;) ès neked? egyebkent jól bírod a terhességet? üdv: 35 hetes kismama
én is ma voltam nálam is minden rendben van de én nem értek ezekhez sajnos miért nem kérdezted meg a dokitól;)? mekkora a babäd? az enyem 44cm 2558g;)
A kérdező hozzászólása: Oké... Ma voltam nst-n. Negatív lett, zárt a méhszáj, szóval minden oké. Amugy jelent valamit, hogy milyen lett az nst? Mármint úgy értem, múlthéten 45ös fájásokat mutatott a gép. Ma már 80 körülieket. Ez jelent valamit? Gondolok arra, hogy közel a szülés.. Vagy ez teljesen váltakozik, hogy mikor mekkora értéket mutat??
én megigerem neked hogy irni fogok ;)!
Sziasztok! Én tegnap töltöttem a 35. hetet. Az én pocakomban egy nagyon lusta kis krapek lakozik, néha bulizik csak, na de akkor órákig meg sem áll és átrendez mindent amit bent talál. Ezt általában este 11-1 körül szereti csinálni, de mivel nagyon késõn fekvõ vagyok, így nem zavar, csak így apa ritkán érzi/látja hogy mocorog. Na meg persze azért is, mert ha õ odarakja a kezét, akkor egybõl leáll mindenféle mozgással, kis cseles :) Legjobban a kis fenekét szereti kinyomni. Reggeli után azzal szórakozik hogy annyira kinyomja a hátsóját, hogy arrébb kell toljam az asztalt hogy odaférjek :) Kis vasgyúró :) Ha teszek-veszek akkor mindig csendben van, és ha társaságba megyek, vagy jönnek hozzánk, akkor sem moccan meg. Még a családtagoknak sem! Én holnap megyek uh-ra, kíváncsi vagyok, hogy mekkorának látják, mert az utolsó uh-n 28 hetesen 1600 gramm volt, illetve minden mérete nagy babára utalt.
A kérdező hozzászólása: Lányok igérjétek meg, hogy ha megszûltök írtok, én is fogok. :)
Én ma már a 36-ot töltöttem, de nálunk ez a buli folyamatos, már a 23.héttõl, éjjel-nappal! :) Közben volt fejvégû, aztán faros, utána haránt, utána megint faros, megint haránt és végül fejvégûnél megállt- mostmár csak a tengelye körül forog egyfolytában.... Éjjel is nagyon sokat. :) Kiváncsi vagyok idekint milyen lesz!
A kérdező hozzászólása: Én holnap töltöm a 35 hetet pontosan. Holnap megyek az elsõ nst-re is. vagyis a hivatalos elsõre. Mert már egy hete bekellett mennem mert nagyon begörcsölt a poc akom, és behívott a dokim. Mutatott az nst kissebb fájásokat de mivel zárt a méhszájam így hazaküldtek. Több a magzatvizem az átlagosnál, és mondta a doki, hogy jó lenne ha feküdnék, mert a burkom hamarabb megrepedhet, akár lépcsõzéstõl, hírtelen mozdulattól, pláne így hogy erõs görcseim is szoktak lenni. Egyébként jól birom a terhességet, most nem görcsölökel (mióta fekszem) hanem inkább olyan érzésem van mintha késsel szúrkálnák a hasamat. Ez lehet a hideg miatt van!? Nálunk elsõ baba lesz, és kisfiú. Már nagyon várjuk... :)
Szia, igaz én még csak a 34. héten járok de nálam is ugyan ez a helyzet, mindig van valamilyen edzés és ráadásul éjjel-nappal.Néha meggyõzõdésem hogy az oldalamon próbál kibújni.Akkorákat rúg , hogy nyögök, sóhajtozom közben.Nekem a negyedik babám de a másik háromnál ilyen nem volt, ez még nekem is új.Néha olyat kapok hogy majd kiugrik a gyomromból a kaja vagy épp majd be pisilek.Éjszaka apa szokott segiteni , mert sokszor már õ sem tud aludni, simogatni szokta a pocakom és megbeszéli a kisfiával hogy ezt ne csinálja és inkább pihenjen egy kicsit, néha szót fogad és elalszik párpercre.Elég fárasztó ez igy de tényleg sokkal jobb mintha lusta lenne nagyon és állandóan aggódni kéne, bár én így is félek hogy beletekeredik a köldökzsinórba.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, hogy csak most írok. A múlthéten nekem csak a fejét mérte a doki BPD:91 volt, a magzatvíz mennyisége miatt ultrahangozott. Nagy ultrahangom csak 2 hét múlva lesz, ha lesz... :) Ma voltam nst-n megint, szép kis fájásaim vannak, és a méhnyakam is 2000 lett. Eddig 3000 volt. Azt mondta a doki, még 1 hetet huzzak ki, utána jöhet a baba... :)

35.hetes vagyok.A méhszáj vizsgálat c2110.Már napok óta elég erős görcseim vannak esténként, de napközben is, eddig gyengébbek voltak.Meddig húzhatom még ki? Úgy érzem pár nap és itt az idő.

A nyákdugó is távozott 3napja.A doki 2 hete azt mondta,hogy nem várja meg a babám a kiírt id?pontot szerinte.Akkor azt gondoltam,hogy ez hülyeség,de már nagyon úgy érzem,hogy tényleg pár nap és kibújik...

Legjobb válasz: Szia. A dokik általában tudják.... Bár ezt nem biztos, hogy a méhszáj állapotából következtette, sok mindent láthat egy doki. Az én méhszájam 36 hetesen 1111 volt, a dokim nekem is azt mondta, hogy nem húzom ki, de nem elsõsorban a méhszáj állapota volt az, ami miatt nem húztam, hanem a babám feje már nagyon lent volt és nyomta a méhszájat. Akkor a dokim azt is megmondta, hogy nagy valószínûséggel meg fog repedni a magzatburok, mert annyira ott van a kis feje érezte a kezével, hogy elõbb-utóbb megrepeszti. Valóban így is lett. 37. hétre szültem, magzatvíz szivárgással indult. A jóslófájásoknak állítólag nincs jelentõségük arra vonatkozóan, hogy mikor indul be a szülés, az meg szerintem egyéni, hogy kinek milyen erõs. Amíg nem rendszeres, addig az csak jóslófájás. Szóval a dokidra mindenképp hallgass, ha õ azt mondja, nem húzod ki, akkor biztosan van esélye ennek. De mivel még 35 hetes vagy, próbálj azért sokat pihenni, feküdni, hogy legalább a 36. hétig kihúzd. Sok boldogságot, jó babázást! 5 hónapos kislány anyukája.

Szia. A dokik általában tudják.... Bár ezt nem biztos, hogy a méhszáj állapotából következtette, sok mindent láthat egy doki. Az én méhszájam 36 hetesen 1111 volt, a dokim nekem is azt mondta, hogy nem húzom ki, de nem elsõsorban a méhszáj állapota volt az, ami miatt nem húztam, hanem a babám feje már nagyon lent volt és nyomta a méhszájat. Akkor a dokim azt is megmondta, hogy nagy valószínûséggel meg fog repedni a magzatburok, mert annyira ott van a kis feje érezte a kezével, hogy elõbb-utóbb megrepeszti. Valóban így is lett. 37. hétre szültem, magzatvíz szivárgással indult. A jóslófájásoknak állítólag nincs jelentõségük arra vonatkozóan, hogy mikor indul be a szülés, az meg szerintem egyéni, hogy kinek milyen erõs. Amíg nem rendszeres, addig az csak jóslófájás. Szóval a dokidra mindenképp hallgass, ha õ azt mondja, nem húzod ki, akkor biztosan van esélye ennek. De mivel még 35 hetes vagy, próbálj azért sokat pihenni, feküdni, hogy legalább a 36. hétig kihúzd. Sok boldogságot, jó babázást! 5 hónapos kislány anyukája.
Szerintem egy két nap és anya leszel sok boldogságot
Hát nemtudom, az orvosod tudja, hogy távozott a nyákdugó??

35 hetes kismama vagyok. Vizesedés és magas vérnyomásom van, ami inkább csak az orvosnál tapasztalható 140-150/90-100. Itthon mért értékek alacsonyabbak. Van esély, hogy kihúzom a 40. hétig?

Gyógyszert még nem írtak fel,nem is tudom ebben a terhességi hétben egyáltalán írnak-e még fel?

Legjobb válasz: Ugyanez volt,de én már kaptam Dopegytet...Meg keringésjavítót,mert elsõ terhességnél toxémiám volt és vég koraszülés lett.Szerintem erre már kellett volna felírnia.Nekem heti egy vérvétel és vizeletvizsgálat is van(fehérjét keresnek de szerencsére még nem találtak)Nem szeretnék jósolni,de én a helyedben erõszakos volnék,mert elsõnél velem sem foglalkoztak s pedig kellett volna.35+4 hetes km

Ugyanez volt, de én már kaptam Dopegytet...Meg keringésjavítót, mert elsõ terhességnél toxémiám volt és vég koraszülés lett.Szerintem erre már kellett volna felírnia.Nekem heti egy vérvétel és vizeletvizsgálat is van(fehérjét keresnek de szerencsére még nem találtak)Nem szeretnék jósolni, de én a helyedben erõszakos volnék, mert elsõnél velem sem foglalkoztak s pedig kellett volna.35+4 hetes km
Teljesen ugyanebben a cipõben járok, pont most írtam ki én is kérdést. Én már 38+4 hkm vagyok, de nekem már a legelejétõl kezdve 140-150/90 a vérnyomásom az orvosnál. Nálam most vacilálnak, hogy befektessenek-e, de nem tudnak dönteni. A szülésznõm szerint még most 39 hetesen is ha kell adnak gyógyszert, de sajnos egyáltalán nem biztos, hogy ilyen hamar hatna. Neked mit mond az orvosod?
A baj az második hogy nekem meg a kérdezõnek vizesedése is van, ami együtt már toxémia, terhességi mérgezés, és ez egy nagyon súlyos dolog.Elsõ babámat emiatt méhlepény már nem látta el és sorvadt s a végén 35 hetesen 1980 g-mal született.Szerencsére még idõben voltuk...Elsõ voltam.
Ja a gyógyszernek kell hatnia!!
A kérdező hozzászólása: Az orvos elküldött Nst-re és terhes ambulanciára. Pénteken megyek. Gondolom ott majd döntenek. De nekem is mondta a befektetést. Gyógyszerrõl szó nem volt. A védõnõm azt mondta, hogy mivel az otthon mért értékek alacsonyabbak, így nem kell aggódnom. A vizesedés kismértékû, inkább a kezem mint lábam. Fehérje nincs a vizeletben, csak egy csillagos gennyes 2 hete.
Nekem a 30. héten mértek 180/110-et, napi 4 szem Dopegitet kaptam rá. 38.betöltött héten megindult felfelé, így megindították. Babulival minden oké. Mindjárt három hetes. Nekem még mindig nem akar visszaállni a vérnyomásom, kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belõle. Szóval, a terhességet simán kihúzhatod a végéig is! Nyugi!
A kérdező hozzászólása: ha valakit érdekel: kaptam vérnyomáscsökkentõt, és kaptam 24 órás készüléket, ami 15 percenként méri a vérnyomást. Hétfõn kell visszamenjek.

35 hetes vagyok. A hasam aljába furcs izomlázszerű, nyilalló fájdalom van ha megyek, ha egyik oldalról a másikra fordulok, stb, és akkor be is keményedik. Csak akkor nem ha fekszem vagy ha ülök. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: szia,én is 35 hetes vagyok,és nekem is vannak ezek a tüneteim.Vszinü ez azért van mert a babónak már kicsi a hely meg a szervezet készülödik a szülésre,és mivel egyre lejjebb kerül a babóca igy ilyen érzetet kelt.Kónnyö szülést neked!

szia, én is 35 hetes vagyok, és nekem is vannak ezek a tüneteim.Vszinü ez azért van mert a babónak már kicsi a hely meg a szervezet készülödik a szülésre, és mivel egyre lejjebb kerül a babóca igy ilyen érzetet kelt.Kónnyö szülést neked!

35 hetes vagyok és nincs étvágyam, sőt hányingerem van, és a gyomrom is fáj.2 hete nem is híztam. Ugye nincs gond, csak a baba nő? Eddig 7 kg-ot híztam, most vagyok 173/75.

Legjobb válasz: Semmi gond.Én sem híztam az utóbbi hetekben,szintén 35 hetes terhes vagyok,6.5 kilónál járok,most vagyok 172/71.5.Igyál sokat,arra nagy szükség van,esetleg egyél joghurtot.Én a tejberizsre és az almára vagyok rákattanva.2gyerekes+35hkm

Semmi gond.Én sem híztam az utóbbi hetekben, szintén 35 hetes terhes vagyok, 6.5 kilónál járok, most vagyok 172/71.5.Igyál sokat, arra nagy szükség van, esetleg egyél joghurtot.Én a tejberizsre és az almára vagyok rákattanva.2gyerekes+35hkm
Szerintem sincs semmi gond. Nem azt mondom, hogy nincs étvágyam, de már egy kis kaja után is rossszul vagyok. Utána minimum fél óra, mire fel tudok állni hányinger nélkül, bármilyen jól is esett. Messze nem eszek úgy és annyit, mint a terhesség elõtt, mivel nem is tudok (estére mindig megérkezik a gyomorégés is). Én most léptem a 35. hétbe, 168 cm-hez 73 kg vagyok, 70-rõl indultam.

35. hetes vagyok, megakar jönni érzésem van minden nap. Jósló lehet?

Legjobb válasz: szia, én is 35 hetes vagyok a második babámmal és szintén megakar jönni érzésem van már egy ideje. Remélem, ez már jósló (még sokáig letarthat), mert az elsõ babámmal ilyen nem volt, 10 nappal túl is hordtam és sajnos császár lett a vége (elment a magzatvíz, de nem tágultam). Remélem, most máshogy alakul.

szia, én is 35 hetes vagyok a második babámmal és szintén megakar jönni érzésem van már egy ideje. Remélem, ez már jósló (még sokáig letarthat), mert az elsõ babámmal ilyen nem volt, 10 nappal túl is hordtam és sajnos császár lett a vége (elment a magzatvíz, de nem tágultam). Remélem, most máshogy alakul.
Ez egyértelmûen jósló.

35 hetes vagyok, a doki ma mondta, hogy teljesen zárt a méhszáj, a baba feje magasan. Ez minden normál terhességnél így van még ilyenkor? (Nem szeretném túlhordani a babát. )

Legjobb válasz: Én is 35 hetes vagyok, nekem 2 hete 2100 a méhszájam. De van akinek a végéig zárt. Ez nem utal feltétlenül arra, hogy ki mikor fog szülni. A baba úgyis tudja, mikor szeretne érkezni :)

Én is 35 hetes vagyok, nekem 2 hete 2100 a méhszájam. De van akinek a végéig zárt. Ez nem utal feltétlenül arra, hogy ki mikor fog szülni. A baba úgyis tudja, mikor szeretne érkezni :)
Febr. 25-re voltam kiirva, baba vegig fent volt, teljesen tart voltam le sexszallt a hasam. 24- en este voltam dokinal meg akkor is teljesen zarva voltam mondta is hogy ugyan mikorra lesz ebbõl baba mert meg csak egy joslo fajasom sem volt. Na haza mentunk, hajnalban elkezdett fajni a hasam, reggel mar rendszeresen fajt, utanna mar egyre erosebben 4 percenként, delben bementünk a kórházba, akkor mar 2 ujjnyira nyitva voltam, és este 9- re meglett a lanyom, pont aznap mikorra ki volt irva.
38+5 re szültem, végig zárt voltam, 5 perces fájásoknál és 2 óra után mentem be szülni, akkor voltam 2 ujjnyi, rá 8 óra 4 ujjnyi, a baba végig fent volt (ujjal szinte el sem érték) végül császár lett, de nem e miatt.

35 hetes vagyok, és fulladok. Végül is kapok rendesen levegőt, de sokszor kell mélyeket sóhajtanom, és van amikor úgy érzem, ez sem elég. Mitől lehet, és mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: biztos h a hormonok is szerepet játszanak meg nyomja a méh v a baba a rekeszizmodat, én is úgy érzem mire felérek az emeletre alig kapok levegõt, egy kicsit lepihenek, leülök v ilyesmi és utána elmúlik-többletsúlyt is cipelünk- bár nem tom te mennyit hiztál én 15 kg-ot ezt sem könnyû cipelni. nekem sokszor hõhullámaim is szoktak lenni- ez sem tul kellemes érzés mikor ömlik az emberrõl a viz. kisfiú v kislány lesz a babócátok? és mi lesz a neve? ne aggódj teljesen normális ez igy a vége felé- már nem sok van hátra- kitartás! minden jót, könnyû szülést és sok sok egészséget és kitartást kivánok a kisbabához! pussz:35 hetes kismama

biztos h a hormonok is szerepet játszanak meg nyomja a méh v a baba a rekeszizmodat, én is úgy érzem mire felérek az emeletre alig kapok levegõt, egy kicsit lepihenek, leülök v ilyesmi és utána elmúlik-többletsúlyt is cipelünk- bár nem tom te mennyit hiztál én 15 kg-ot ezt sem könnyû cipelni. nekem sokszor hõhullámaim is szoktak lenni- ez sem tul kellemes érzés mikor ömlik az emberrõl a viz. kisfiú v kislány lesz a babócátok? és mi lesz a neve? ne aggódj teljesen normális ez igy a vége felé- már nem sok van hátra- kitartás! minden jót, könnyû szülést és sok sok egészséget és kitartást kivánok a kisbabához! pussz:35 hetes kismama
Ne aggódjatok, elmúlik! Bár én szinte végig allergiás voltam... :P A lépcsõ megmászása nem lett könnyebb, hiába van lent a baba, kapkodom a levegõt, de "normál esetben" már nem fulladok. :) A hólyagomat viszont nagyon nyomja a pici, készüljetek fel, az is kellemetlen! (Okt. 29-re vagyok kiírva.) Sok sikert és rengeteg kitartást Nektek!
Én november 30-ra vagyok kiírva. Én is fulladok 4 lépcsõfok után:-). De ez ezzel jár. Mindemellett nagy boldogság. Már nincs sok hátra. Pihengess, ha megtehetd:-) Mi a árommal építkezünk, úgyhogy talpon kell lennem. Estére lufi vagyok, úgy bedagadok, de alapjábavéve jó a közérzetem. Meg hála égnek jó idõ is van. A fulladás állítólag nemsokára elmúlik...2-3 hét.... Ebben reménykedem... Minden jót!
Csatlakozom hozzatok en november 18ra vagyok kiirva.Bar a vedonom szerint hamarabb johet.Nekem is szoktak legzesi problemaim lenni es csak az valt be amikor nagyon nehezen kapok levegot hogy lehajtom a fejem, nem tudom miert de ez bejott.En mindenhol azt olvastam hogy a baba nyom, de barmikor leereszkedhet a csatornaba igy megkonnyebulunk.(bar akkor a hugyholyagunkat nyomja jobban).Na meg egy par het.. :-)
Sziasztok. Én november 29-re vagyok kiírva, 16 kilót híztam, és én is fulladok. Ha fekszem, akkor fõleg. Szerintem a babám nyom valamit ilyenkor, mert ha oldalra fordulok abbamarad. Kitartás, már nincs sok vissza. Könnyû szülést, és sok boldogságot a kicsivel majd!
Sziasztok:) énis november 22. vagyok kiírva:) és 15 kg-t híztam...Ugyanígy fulladok énisnem tudok ellene mit tenni ráadásul a negyediken lakunk, ugye lift nélkül:( Hát ezt már el kell viselni. Könnyû és szép szülést nektek:) nemsokára..:)
A kérdező hozzászólása: Nov.20-ra vagyok kiírva. 11 kg-ot híztam.
amúgy te mennyit hiztál? csak ugy viszonyításképpe kérdezem. én 15kg sajnos
reméljük szintén kisfiú- Balázs bár már a 28. héttõl nem hajandó megmutatni és mindene fiús- reméljük nem okoz csalódást- csak egészséges legyen- reménykedünk h kisfiú 16 hetesen az volt és a 20. héte is. nov 22-re vunk kiirva és ti?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Kisfiú lesz, Alex :) Neked?
Ha már ilyen szépen összejöttünk: nov 25-re vagyunk kiírva, néha jó egy mélyet sóhajtani, de inkább a savamma küzdök. A doki azt mondta, az is számít hogy kicsi vagyok (160 cm.) és elõbb eléri a méh a rekeszizmot, mint egy 180 cm magas kismamánál. Egyébként enni is jóval kevesebbet tudok. És összesen 8 kg-ot híztam. Mindinkinek minden jót!
Hetente nst, uh, flowmetria.
Azt hiszem a 36. héttõl hetente kell járni a védõnõkhöz, és a nõgyógyászhoz, nst-re. A 36. hét után lenne egy uh-amit nem minden orvos csinál meg. Ekkor ellenõrzik a magzat fekvését, a lepény érettségét... A nõgyógyásznak rendszeresen vizsgálnia kell a méhszáj állapotát. Tudom, hogy csak a 40. hétig kérdezted, de azért leírom: a 41. héttõl 2 naponta nst, és ekkor már vizsgálják a magzatvíz színét, ami ha nem tiszta, hanem zöldes színû, beindítják a szülést. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Védõnõhöz már nem kell menni. Fõleg nem hetente. 36. héttõl hetente nst. A betöltött 40. héttõl 2 naponta nst, 41. héttõl naponta. A 37. hetes uh-t mindenképpen megcsinálják, mert azzal egyidejûleg csinálják a flowmetriát, ez nem kedv kérdése, hanem kötelezõ, mert itt nézik még az esetleges téraránytalanságot, és a baba fekvését.
Félre ne érts, nem vitázni akarom, csak a saját tapasztalat: Nálunk a védõnõkhöz hetente kell járni, és a helyi doki nem csinálta meg az utolsó uh-t. A védõnõ sem értette, én a dokinál érveltem, a lepény érettséggel- de nehogy okosabb legyek már! - azt felelte, ha a lepénnyel gondok lennének, akkor az nst kimutatná. Hát, nem mutatta, és bizony el volt érve, és a 3 kg-ot sem érte el a 41. héten a lányunk, és a szülõszobán a szülésznõ megjegyzést tett a méhlepényre. A kórházból a 4. napon már úgy jöttünk ki, hogy a kicsi többet nyomott, mint mikor megszületett. Ennyit arról, mi (lenne) kötelezõ. :( Sajnos ilyen is van. Doki függõ ez az utolsó uh. Magánrendelésen tuti megcsinálják, mert fizetsz, kórházakban nem tudom, de itt a helyi az... attól függ, milyen gatya van rajta.
Én sem azért írtam, hogy vitázzak, és teljesen ledöbbentem, hogy nálatok hogy megy:( És bosszantó, hogy mennyire igazad van, meg kellett volna nézze:( Nálunk meg a védõnõ már mondta, hogy csak szülés után találkozunk, mivel amúgy is megyek hetente a kórházba, nála már nincs teendõ. Hihetetlen, hogy még a mai napig ilyen alapvetõ problémák vannak az egészségügyben:( De nálatok szerencsére jól végzõdött, sok boldogságot nektek!
én szombaton töltöttem a 36 hetet.Vedõnõ mondta többet nem kell menni.szülés után hivjam.Nst-n hétfõn voltam.ez mostmár minden hétfõn lesz.tehát jõvõ hétfõn is amikor már 37 hetes leszek.de ultrahangról szó se volt.sõt már a mostani nst-nél sem nézték meg a méhszájat sem...
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm, és még annyit szeretnék kérdezni hogy ezt a NTS vizsgálatot SZTKába meg lehet csinálni vagy csak a kórházban?
Nálunk Mosonmagyaróváron a kórházba - szülészetre kellett menni hetente NST vizsgálatra. Emlékszem minden alkalommal bele kellett bújni kék nylonpapucsba, nehogy bevigyem a bacikat :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!