Találatok a következő kifejezésre: 35 hetesen babam mar (21 db)

Volt akinek 35 hetesen már 3 kilonak becsülték a babát és tényleg akkora volt mert nagyon nagy lett a végén? Hogy sikerült megszülni?

Legjobb válasz: 36 hetesen becsülték 3 kilónak, 4400 lett, de második baba. Könnyen, gyorsan simán meglett, legjobb szülésem volt. Viszont ezek a becslések nem mindig reálisak sokszor csak a fejméretbõl következtetnek. Az elsõ babámat 38 hetesen 3800 nak mondták és hogy 4 kiló körül vagy felett lesz a 40.hétre. Ahhoz képest 3300 gramm volt.

36 hetesen becsülték 3 kilónak, 4400 lett, de második baba. Könnyen, gyorsan simán meglett, legjobb szülésem volt. Viszont ezek a becslések nem mindig reálisak sokszor csak a fejméretbõl következtetnek. Az elsõ babámat 38 hetesen 3800 nak mondták és hogy 4 kiló körül vagy felett lesz a 40.hétre. Ahhoz képest 3300 gramm volt.
Nekem kicsit hamarabb jött a bébi, a 36.-ok hétre. Szóval 35 hetesen kb 3 kiló lehetett mert 3150grammal született. Elsõ fájástól számítva 10 perc, elsõ tolótól számítva 3 perc alatt lett meg. Elsõ baba. Pont NST-re mentem amikor azt mondták SEHOVA, jön a baba. :) Ismerõsömnek azt mondták óriási lesz a baba, 4-4, 5kg. Ahhoz képest 2900grammal született a kicsi. Szerintem erre a saccolásra nem lehet adni. :)
Nekem 33hetesen becsülték 3kg-nak a kislányomat, 40.ik hétre született 3900gr-al és 48cm-el császárral, téraránytalanság miatt :( Este 7-kor elfolyt a magzatvíz, jöttek is fájások mivel már a 34ik héttõl tágultam azzal nem is volt gond, teljesen eltûnt a méhszájam hajnal 3-kor kezdtem el nyomni reggel 8.ig de nem sikerült kitolnom sajnos nagy volt õ is meg a haja is.:) Aztán 8:17kor megszületett császárral. Egészséges gyönyörû baba és már 6 hónapos.:)
36. héten Uh-on 3100 körülre mondták, 37.héten született 3860-g-al. Császár volt, elfolyt a magzatvíz, nem volt fájás, oxitocinnal sem, így irány a mûtõ.
En 35 hetesen szultem, akkor volt 3460gr, azt mondtak 4500 gr feletti lett volna, ha meg 5 hetig bennt van.
Nekem is azt mondták 35 hetesen, hogy kb 3 kg. 38. hétre megszültem spontán 8 órás vajúdással 3800 g-mal a kislányomat.
36 hetesen 3300, utána 38. héten született de sürgõsségi császárral 3870 grammal.
35 hetesen 3180gr becsülték. 39-ik héten született 3970gr, 57cm-vel. Természetes úton, fájdalomcsillapítás nélkül. Hozzáteszem én 168cm és 52kg vagyok. Alkati kérdés szerintem ki mennyire tágul stb.. én nagyon be voltam sz...va, hogy fogom megszülni, de annyira simán ment minden, magam sem gondoltam volna, szerencsés vagyok :-)
36.ik héten 3900 gr-nak becsülték..38.-ik héten megszületett a drágám 3050-el..de ettõl függetlenül hhogy picivolt 22 órás vajudás után tágultam 3cm-ert(ekkor jöttek már a tolók) és nem császároztak meg..a többit képzeld hozzá..szoval nem csak a babaméret a lényeg..azthittem belehalok!szó szerint szétszakadtam, repedtem..a doki nyomta ki belõlem mert én már nem birtam csak orditani..

35 hetes terhes leszek 2 nap múlva, a dokim szerint bármikor beindulhat a szülés, mert a méhemmel nincs minden rendbe. A babámnak már nem lehet semmi baja, ugye?

Nagyon sokat fekszem,de sajnos így is folyamatosan kissebb menstruációs görcseim vannak,ez normális?

Legjobb válasz: Nekem a 35. héten mondta a doki,hogy most már nyugodjak meg ,mert ha most megmegszületne már semmi baja nem lenne a picinek. Inkubátorba kerülne,de ez függ a súlyától is. Egyik ismerõsömnek a 33. héten született meg,8 hétig még kórházban volt a picivel,de minden rendben van vele azóta is. Persze az a jó hogyha minél tovább marad bennt.jó lenne még két hét. A lényeg,hogy ne idegeskedj,(könnyû mondani)mert már minden rendben lesz.

Nekem a 35. héten mondta a doki, hogy most már nyugodjak meg , mert ha most megmegszületne már semmi baja nem lenne a picinek. Inkubátorba kerülne, de ez függ a súlyától is. Egyik ismerõsömnek a 33. héten született meg, 8 hétig még kórházban volt a picivel, de minden rendben van vele azóta is. Persze az a jó hogyha minél tovább marad bennt.jó lenne még két hét. A lényeg, hogy ne idegeskedj, (könnyû mondani)mert már minden rendben lesz.
Szia! Én nem töltöttem be a 36.-dik hetet amikor megszületett a kisfiam.2980 súllyal 48cm-vel, nem volt nagy baba, de haza engedtek minket 4 nap múlva a kórházból. Nem lesz semmi baj. Szorítok értettek!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a nyugtató válaszokat, remélem minden rendben lesz.Sok boldogságot a babócákhoz

Sokszor keményedik a pocakom! Szinte lehet az mondani egész délelőtt, tegnap este felé már nem volt nagyon aktiv és ma sem az a babám! És a tegnapi kedvem. Hát meg lehet kérdezni a férjem! Mi lehet ez? 35 hetes, de uh-á szerinnt 37 hetesek vagyunk!

Legjobb válasz: Magne B6-ról lassan le kell mondanod, ha a doki nem mondta még, akkor hamarosan fogja mondani. Az utolsó 4 hétben már nem szabad elnyomni a fájásokat, görcsöket, mert elõremozdítják a szülést. Nekem is sok keményedésem van, de még nem sokat mozdultunk elõre ilyen téren (2200), képzeld el, ha elnyomtam volna a görcsöket. 39+3 hetes kismami

Magne B6-ról lassan le kell mondanod, ha a doki nem mondta még, akkor hamarosan fogja mondani. Az utolsó 4 hétben már nem szabad elnyomni a fájásokat, görcsöket, mert elõremozdítják a szülést. Nekem is sok keményedésem van, de még nem sokat mozdultunk elõre ilyen téren (2200), képzeld el, ha elnyomtam volna a görcsöket. 39+3 hetes kismami
35 hetesen nekem is sokat keményedett már, sõt minél fáradtabb voltam, annál többet. Pihenj, ha elsõ babád, akkor még van rá lehetõséged. A hangulatváltások meg amúgy is jönnek-mennek ilyenkor, szerintem nem kell nekik nagy jelentõséget tulajdonítani. Az UH meg sokszor mellélõ, nálam is két héttel nagyobbnak mondták, nem számított. Még egy kicsit maradjon bent az a baba :o) Magne B6-ot szedhetsz (gondolom dokid is mondta már), ha eddig nem szedtél. Még hetekig ellehetsz így, bízz benne, hogy a baba tudja, mikor kell kijöjjön. Ha meg bármi aggasztót tapasztalsz, egy telefon a dokinak! (görcsölni, vérezni pl. nem kellene még) Jó pihenést, majd szép szülést Neked!
A kérdező hozzászólása: 32 héttõl nem szedem a magne b6-ot!
Nekem azt mondta a dokim, hogy 37-tõl kell leállni a Magne B6-al, mert hogy onnantól nem koraszülött, és még azt is hozzá tette, hogy igazán nincs jelentõsége, mert ha beindul egy szülés, akkor nincs az a Magne B6, ami leállítsa... Sõt, én napi kettõt egészen a végéig szedtem, mert úgy nem görcsölt a vádlim, ha meg leálltam vele, akkor igen. Így is 38 hétre megszültem. Persze kövesd az orvosod utasítását! elsõ

35 hetesen a babam mar fejjel lefele fekszik. Szoval ezek szerint mar nem kell tartanom a csaszarmetszestol es attol esetleg, hogy farral fog fekudni, mire eljon az ido?

Legjobb válasz: nyugodj meg,minden rendben lessz.A babád már fejjel lefelé marad. De a szülés alatt bármikor kiderülhet,hogy szükség van császár metszésre.

nyugodj meg, minden rendben lessz.A babád már fejjel lefelé marad. De a szülés alatt bármikor kiderülhet, hogy szükség van császár metszésre.
Szia! Az unokatasómék babája a szülés elõtt faros fekvésû lett.. elõtte fejvégû volt. Szóval, nem jelent semmit, hogy most fejvégû:) Én 36/37 hetes vagyok most, a baba eddig fejen áll, de nem jelent semmit:) Mindenesetre könnyû és gyors szülést kívánok!!!
Nem akarlak megijeszteni, de nekem már 7 hónaposan befordult a baba. Viszont, amikor eljött az idõ, a méhnyak nem akart mozdulni, bár már 6 centire nyitva voltam. Sajnos császároztak. Túl lehet élni, ne parázz. Bár tény, nagyon fáj. És nem közben. Hanem utána. De ne aggódj, csak pár napig érzel így. Utána rendbe jössz, és jobb leszel, mint újkorodban. :)

Pécsi kismamák, mit kell bevinni a babának magunkkal? Ugyan már 3éve szültem ott, de már nem emlékszem! Van itt 35 hetes pécsen szülő kismama, hogy vagytok?

Legjobb válasz: Szia! Én majdnem 3 hete szültem Pécsen, és ami a babának kell az pelenka és popsitörlõ. Ha szeretnél, vihetsz be saját ruhát is neki, de akkor szólni kell, hogy a tied. Én vittem még textilpelust is, de nem nagyon kellett. Boldog babavárást és könnyû szülést!

Szia! Én majdnem 3 hete szültem Pécsen, és ami a babának kell az pelenka és popsitörlõ. Ha szeretnél, vihetsz be saját ruhát is neki, de akkor szólni kell, hogy a tied. Én vittem még textilpelust is, de nem nagyon kellett. Boldog babavárást és könnyû szülést!
Pelenka és popsitörlõ biztos, hogy kelleni fog. Pólyát, kisruhát és textilpelust kapsz ott. Mondjuk az én csajomon 2 napig ugyanaz a ruha volt, csak akkor adtak tisztát, amikor megkértem az egyik csecsemõs nõvért, hogy mutassa meg, hogyan kell fogni a babát fürdetéskor, és a fürdés után tették tiszta ruhába. Csak egy infó: én egy péntek este szültem, és sajnos hétvégén nemigen pótolták az idõközben elfogyott popsikrémet és a köldökcsonk tisztításához szükséges vattát, a páromat kellett kérnem, hogy hozzon be egy kis vattát, popsikenõcsöt meg más kórtermekbõl kértünk, ahol még volt felesleg. Persze hétfõ reggelre adtak, ami kifogyott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, és mennyi pelust vittetek be?
Napi 7 pelussal simán számolhatsz. Én egy bontatlan csomag newborn (2-5 kg) pelust vittem. Ezekben a csomagokban kb. 28-30 db szokott lenni. Ez arra az idõre elég, amíg bent vagytok.
A kérdező hozzászólása: 3éve még nem kellett a babának bevinni pelust, hanem adtak.Ezt egyébként mondják elõre és ki?
nekem a szülõszoba látogatáskor mondták, hogy vinni kell, és a védõnõ is mondta másfél éve született ott a lányom, és már akkor is vinni kellett pelust, mert bár ugyan adnak egy- egy darabot, de nem napi 6-7 darabot, arra nincs pénz 33hkm

Nem nagyon mozog az egyébként mozgékony babám. Nálunk már hóviharok vannak. Lehet, hogy a hidegfronttól van? 35 hetes a pocilakóm

Legjobb válasz: Nálunk is az van, lehet szerintem mert az én kicsikém ma majdnem kinyúlt a hasamon keresztül olyan erõseket bokszolt vagy rúgott.Amúgy én is ma furcsán éreztem magam.18 és fél hetes kismama

Nálunk is az van, lehet szerintem mert az én kicsikém ma majdnem kinyúlt a hasamon keresztül olyan erõseket bokszolt vagy rúgott.Amúgy én is ma furcsán éreztem magam.18 és fél hetes kismama
A kérdező hozzászólása: És nagyon sajnálom a Kisbabádat. :(
Ja és elsõ vagyok megint nem lehet baj ha valamicskét mozog, akkor lenne szerintem ha egyáltalán nem mozogna.
Elsõ válszoló vagyok úgy értettem hogy nálunk is van hóvihar és nálam így változott mert nekem tegnap volt lusta ma meg túl mozgékony, szóval kinek így kinek úgy van hatással az idõjárás.
Na akko r nem vagyok egyedül, nekem is alig alig, söt talàn mindlssze 2-3 alkalommal, akkor is csak egész finomakat rugott... 26 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nagyon érzékenyek a frontra. :)
Biztos van valami idõváltozás, reggel fejfájásra ébredtem és én is alig érzem a bébikét.Én is az idõre fogtam.Már feküdtem mindenhogy, simogattam, de nem akar olyan fürge lenni, mint szokott.22hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az elsõ komment az 1. Válaszolónak ment. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :) Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam, mert nekem meg nem akar mozgolódni. :( Csak nagyon keveset nyomja magát és ez aggaszt.
Szia! Ha aggaszt inkább nézesd meg magadat, hogy megfelelõ-e a pici oxigénellátása. Inkább menj feleslegesen, mint késõn. További kiegyensúlyozott babavárást!
Szia! Én írtam, hogy inkább menj be, mert lehet, hogy valamiért nem kap elég oxigént. Ijesztgetni nem akarlak, de tavaly sajnos 36 hetesen történt a baj, mert a pici belekeveredett a köldökzsinórba. 1-2 órája nem éreztem a mozgását mikor bementünk, de segíteni már nem tudtak. Ezért inkább menj 10-szer feleslegesen. Nálad biztos minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Tegnap még nagyon-nagyon élénk volt és kedden nézték, akkor még rendben volt minden. Elõfordulhat, hogy baj van? :(
Akkor biztos minden oké!!! Azért, ha elõfordul mégegyszer, hogy kevesebbet mozog beszélj a dokival, mivel lehet, hogy a köldökzsinór miatt nem mindig kap elegendõ oxigént. Köszönöm az együttérzést! Most újra babát várok a 32. héten járok. Úgyhogy értem az aggódást! Neked is sok boldogságot a picihez, s könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Megfogadom a tanácsodat és, ha ennél is kevesebbet mozog, akkor azonnal megyek az ügyeletre, egyébként pedig hétfõn mindenképp orvos. Sok boldogságot! :) És mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat! :)
Nálunk is hóvihar van, és az én babám is alig - alig rúg egyet. Tegnap elõtt pedig egész nap viháncolt. Azért is ültem le a gép elé, mert kíváncsi voltam, hogy más is tapasztal -e ilyet. Ezek szerint igen :-) Mindjárt más a közérzetem. 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Bevallom, megijedtem és lefeküdtem az ágyra (jobb oldalamra, mert azt utálja :) ) és most 5 perc alatt rugott 9-et. Az jó, nem?

35 hetes km vagyok. Kb:4-5-ször voltam kötelező ultrahangon+1 4 dimenzióson. Elmehetek még egy 4 dimenziósra? Vagy ez már ártalmas rám s a babára nézve. Õ a 4. babánk lenne. Szerintetek?

35 hetes km vagyok.Kb:4-5-ször voltam kötelez? ultrahangon+1 4 dimenzióson.Elmehetek még egy 4 dimenziósra?Vagy ez már ártalmas rám s a babára nézve.Õ a 4.babánk.

Legjobb válasz: Elsõ! Nem azt kérdezte, hogy belefér-e a képbe... Kérdezõnek: Nyugodtan elmehetsz, nem ártasz vele a babának. Én is kétszer voltam és nem bántam meg. Sok boldogságot kívánok nektek! :) 4hetes baba anyucija

Elsõ! Nem azt kérdezte, hogy belefér-e a képbe... Kérdezõnek: Nyugodtan elmehetsz, nem ártasz vele a babának. Én is kétszer voltam és nem bántam meg. Sok boldogságot kívánok nektek! :) 4hetes baba anyucija
Szia! Szerintem már felesleges... Alig fér a képbe a baba:(
Második Ne hord le a fejem... milyen jogon okosítasz ki engem? Az uh nem ártalmas, de 4 dre azért mennek legtöbben, hogy a baba arcát meglessék... Én csak leírtam, hogy felesleges már ennyi idõsen uhra menni Elsõ voltam... 19 hós kisfiú anyukája, és 37 hetes kismama...

A 35 hetes UH-on 2765g-ra becsülték a babám súlyát. De nem fognak már több UH-ot csinálni. A hétvégére vagyok kiírva. Mekkora babára számíthatok?

Legjobb válasz: Elvileg az utolsõ hónapban híznak heti 250 grammot, az egy kiló, lehet 4 kiló körül lesz. Nekem 37+2 naposan volt 3300 gramm és 3950 lett születésekor a lányom a kiírt napon. Fiam 37+6 naposan volt 3600 és 40+6 napon született 4400 grammal.

Elvileg az utolsõ hónapban híznak heti 250 grammot, az egy kiló, lehet 4 kiló körül lesz. Nekem 37+2 naposan volt 3300 gramm és 3950 lett születésekor a lányom a kiírt napon. Fiam 37+6 naposan volt 3600 és 40+6 napon született 4400 grammal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

A hasamon, derekamon itt-ott nagyon apró egy-két pici piros kiütés, pötty van ami nagyon viszket. Mitől lehet? Tusfürdő, étel, mosószer vagy mi? Már egy hete van és nem múlik nem sok de zavar. Nem árt a babának? 35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem art a babanak, szerintem ez a szarazsagfolt lesz. Kerjel kremet ra a gyogyszertarban, ha nem kapsz menjel el vele a dokihoz, borgyogyaszhoz.

Nem art a babanak, szerintem ez a szarazsagfolt lesz. Kerjel kremet ra a gyogyszertarban, ha nem kapsz menjel el vele a dokihoz, borgyogyaszhoz.

Régimódi vagyok? 35 hetes vagyok és már jó ideje eldöntöttem, hogy textilpelenkát fogok használni, majd én főzök a babónak, persze nem kizárólagosan, mert utazáshoz könnyebb az eldobható pelus és az üveges bébiétel. De.

Akárhol elmondom ezt nagyon csúnyán néznek rám, mondván, hogy úgysem lesz er?m, energiám, id?m ezekre és hogy mennyivel egyszer?bb lenne, ha. Kérdem én hogy ezek a mostani úgymond már tapasztalt szül?k milyen pelusban voltak gyerekek és mit ettek. Persze, hogy azóta változott a világ, de nem értem miért kell ezt lenézni. Várom a hasonlóan gondolkodók vagy épp ellenz?k tapasztalatait, véleményét.

Legjobb válasz: én elég fiatal vagyok,21éves,nincs gyerekem.fõzni sokkal jobb ha te fõzöl neki,tudod mi van benne,meg egészségesebb is,meg változatosabb. hát,a peus,nem tudom,melyik jön ki olcsóbban,mert a textílt ugye mosni kell,meg sok a macera vele,hamar kicsípi a popsiját a babának.szerintem neki is kényelmesebb az eldobhatós,meg neked is.jó babázást!

én elég fiatal vagyok, 21éves, nincs gyerekem.fõzni sokkal jobb ha te fõzöl neki, tudod mi van benne, meg egészségesebb is, meg változatosabb. hát, a peus, nem tudom, melyik jön ki olcsóbban, mert a textílt ugye mosni kell, meg sok a macera vele, hamar kicsípi a popsiját a babának.szerintem neki is kényelmesebb az eldobhatós, meg neked is.jó babázást!
Szia. Régebben azért egyszerûbb volt a mosható pelusokat használni, illetve inkább mosni-vasalni, mert általában több generáció élt egy háztartásban, és mindig volt valaki a pici mellett, amíg az anyuka a pelusokat tisztogatta. Nem akarlak lebeszélni róla, tégy belátásod szerint. Én sem hallottam még a modern mosható pelusokról - biztosan jók azok is. A vasalás pedig valóban jó fertõtlenítés, szerintem igaza van annak a dokinak, aki az eldobható pelusokat (is) okolja a húgyúti fertõzések miatt. Ami a fõzést illeti: én is fõztem mindkét gyerekemnek. Kislányom sajnos jobban szerette az üveges ételeket, sokáig alig evett abból, amit én készítettem neki, de most már megeszik mindent, nem csak a mûkaják érdeklik. Tégy úgy, ahogy jónak látod, úgyis a gyakorlat fogja eldönteni, hogy kinek van/volt igaza.
Nekem az a véleményem, hogy nem vagy régimódi egyáltalán ugyanis mikor megtudtam, hogy vannak már modernebb változatú mosható textilpelenkák akkor és is úgy döntöttem, hogy azt szeretném majd a babám feneke alá tenni hisz én is abban nõttem fel csak a régi változatában. Úgy veszem észre, hogy nem hallottatok még a modernebb változatáról, mert ezt a fajtát nem kell fõzni vasalni és jóval olcsóbb hosszabb távon, mint az eldobhatós. Ha valakit érdekel bõvebben a dolog akkor a következõ márkákra ha rákerestek neten bõvebben olvashattok róla. Pl. KUSHIES, MONAPEL, BAMBINO MIO, POPPOLINI, LOTTIES. Vagy esetleg "minden amit a mosható pelenkáról tudni kell" a következõ honlapon: http://moshatopelus.blogspot.com/search/label/bet%C3%A9t Ettõl függetlenül eldobhatósat is veszek. Elsõ számításra egyébként sokba kerül megvenni a kezdõ csomagot a modernebb textil pelusból, de én kiszámoltam részletesen itthon és míg a gyerkõc pelekás ez az olcsóbb nem az eldobhatós. Fõzni természetesen én is fogok a babámnak, de biztosan lesz itthon tartalékba üveges bébiétel is, ha valami miatt nem tudok fõzni.
9 napos volt a babám, mikor húgyúti fertõzés miatt kórházba kerültünk. Nagyon sok mindene mentünk (megyünk) keresztül. A lényeg az, hogy azt mondta a fõorvos úr nekem, hogy sokkal több a vesemedence gyulladás, és fertõzés, mint 20-25 évvel ezelõtt. Szerinte az eldobható pelus az oka de még nincs mögötte bizonyítás ez csak az õ és kollégái feltételezése, mivel a fõzés és vasalás által sokkal jobban van fertõtlenítve. Ez is egy elmélet. Nem beszélve arról, hogy ezáltal 1, 5 tonna szemetet termelünk és dobunk ki:((ennyit termel egy baba, míg szobatiszta nem lesz)
Én valószínûleg maradok az eldobható pelusnál, de csak azért mert tutira nem lenne se kedvem, se energiám a textilpelust mosni, vasalni. Amúgy anyukám mindig azt szokta mondani, hogy a textilpelusban sem lesz piros a baba popsija, csak éppen tisztába kell tenni, ha bepisil/bekakil, és nem lehet órákig úgy hagyni, mint a mostani ultra-mega-giga nedvszívó pelusokban.
Szia! A pelussal kapcsolatban eleinte én is azt gondoltam, hogy textilpelust használunk. Nem régimódiság miat, hanem mert azt gondoltam olcsóbb lesz. Ta pasztalt anyuka ismerõsök viszont meggyõztek, hogy jobban járunk az eldobhatóval. Szerintük a babának is jobb (nem lesz piros a popója), és sok energiát és idõt spórolok vele magunknak. Mindezek mellett a mosószer, a mosógép is elvisz állítólag annyi pénzt. Én azt gondolo ki fogom próbálni mindkét módszert, és amelyík minden szempontból joban beválik azt fogom használni, vagy mindkettõt felválltva. A babónak persze én fogok fõzni, abban legalább tudni fogom biztosra hogy mi van! Manapság már szinte semmilyen készétel biztonságosságában nem lehet megbízni.
Szerintem egyáltalán nem vagy régimódi, csak azt akarod tenni, ahogy szerinted a legjobb a babának. Textilpelenkát használnak mások is, bár nem túl elterjedt és szerintem nem is túl spórolós. A Én ugyan papírpelus híve vagyok, 4 hónapos korig használtunk textilpelust is, szétfeszíteni a babám csípojet, orulok, hogy már nem kell mosni vasalni, de ezt majd úgyis meglátod, mennyire fogod bírni, mennyire foglal le a baba, ilyesmi. Babának fozni meg szerintem mintha kimondottan "divat" lenne. Szivesen fozok én is, egyáltalán nem megerolteto, változatosabb, mint az uveges ételek.En leginkább ezért kapok megjegyzéseket, mert nem sózok, nem cukrozok stb, (7hós tápszeres a babám) és nem a 30 éves felfogás szerint fozok, hanem még kulon a babának, de elfogadják. Tégy úgy, ahogy te jónak látod, és persze, ahogy a babának is megfelel majd!!! Boldog babavárást!!
Nem vagy régimódi :) ) Húgom is bevásárolt a terhessége közepe tájékán egy csomó textilpelust, hogy majd azt fogják használni.... -dehogy használták!! Nem hiszem, hogy bárki "lenézné" ezt, csak az eldobható pelenka sokkal praktikusabb, és ha majd megszületik a babód, annyi dolgod lesz, hogy azt se tudod, mihez fogj hamarabb... Lesz mit mosnod textilpelus nélkül is. A fõzéssel egyetértek viszont, Te otthon sokkal egészségesebb ételeket tudsz majd elõállítani. A pelenkával kapcsolatban biztosan meg fognak oszlani a vélemények - az a helyzet, hogy környezetvédelmi szempontból igazad is van, ne "termeljük" a szemetet, de a mai világban általában a praktikusság élvez elõnyt. Akárhogy is döntesz, sok boldogságot a babucihoz :) )))!!
Szia! Én teljesen megértelek téged, az eldobható pelus, meg üveges kaja mellett , csak a kényelem szól, semmi más. Anyu is textilpelust adott rám( akkor nem is volt eldobós úgy tudom)és egyszer sem pirosodott ki a fenekem!!! Üveges bébikaja sem volt, vagy ha igen, nem volt rá pénz, szóval biztos, hogy nekem anyu fõzött. Fõzéssel kapcsolatban amúgy, nekem minden pici babás barátnõm fõz a gyerekének, üvegeset csak akkor vesznek, ha utaznak, vagy valamiért így kényelmesebb. Csináld úgy, ahogy neked jólesik, és valahogy el kell érned, hogy amit te mondasz a babával kapcsolatban, az szentírás, elsõsorban, másodsorban, és mindig.
az utolsó válaszolótól kérdezem, hogy patikákban kapható-e a monapel vagy vmilyen textil pelus? mert nekem oda van kártyám a munkáltatótól.
A modernebb textilpelenkáról a Reggeli Rtl Klub Csak Csajok mûsorban hallottam énis egy védõnõ beszélt róla.Elsõre nagy összeg de a végén olcsóbb és egészségesebb és nincs annyi macera vele mint régen és ugye környezetbarátabb.Ezt õ mondta.Én hiszek neki.Mondjuk ugye márkákat nem mondott(hatott).Én meg fogom még gondolni ezt a kérdést, de fõzni biztos én fogok mert szerintem nem kerül több idõbe mivel meg lehet úgy oldani hogy a család ebédjével párhuzamosan készüljön na meg abban biztos az van amit én beleteszek.Nyilván utazáshoz stb lesz tartalék üveges. Nem vagy régimódi.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat, mindenkinek boldog babavárást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!