Találatok a következő kifejezésre: 35 hetesen babam (95 db)

34-35 hetes babának mekkora az átlagos súlya?

Ismerősömnél elfolyt a magzatvíz és ma fog szülni? Mekkora lehet ilyenkor már a baba? Meddig kell inkubátorban lennie, a 37-ik betöltött hétig?

Legjobb válasz: az én fiam 35. héten született, 2600 gramm volt, és 53 cm, 10/10-es apgarral. Szintén a vizem kezdett szivárogni. Nem volt vele semmi probléma, nem volt inkubátorban, nem került koraszülött osztályra sem, sõt nem is nyilvánították korababának.

az én fiam 35. héten született, 2600 gramm volt, és 53 cm, 10/10-es apgarral. Szintén a vizem kezdett szivárogni. Nem volt vele semmi probléma, nem volt inkubátorban, nem került koraszülött osztályra sem, sõt nem is nyilvánították korababának.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Jó ilyet olvasni, mert nagyon izgulunk.
Nekem 34hetesen 2.45kg-ra, 35hetesen pedig 2.6ra saccolták a súlyát a babának. Bár akkor õ még pocakban volt. Elsõ kisfiam kerek 38hétre született, õ akkor volt 2.6kg és 48cm. De egyik barátnõm 34-35héten szülte a kislányát szintén a vize szivárgott, 2.9kg volt és egy percig sem volt koraszülött osztályon, nagyon ügyes baba volt- makkegészséges. Remélem az ismerõsödnél is minden rendben lesz.
Nekem 34+0-nál becsültea doki 3000 grammra!Akkor nyugtatott meg ha hamarabbis jön már nem kell annyira agódnunk, mert legalább nem kissúlyú!(31 hetesen volt egy szülésbeindulásom, amit infúzióval tudtak csak visszatartani, dekinyíltam és a nyákdugóm iselment) Végül39+4-re született meg 4 kilóval!
A súlyán múlik majd, és hogy mennyire erõs. 2500 gramm felett nem számít koraszülöttnek. Baj akkor szokott lenni, ha valami betegség miatt születik hamarabb. Azért szurkolok Nekik! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Tegnap megszületet a kisbab, 2500 gramm, egészséges, jól vanank.
Ez egy jó hír! Gratulálok, és jó egészséget nekik!

Tul nagy lenne a babam feje? 33. heten volt a BDP 8, 7 cm ami kb egy 35 hetes babanak felel meg. Vagy elmerte a doki?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell kétségbe esned!Én most vagyok a 34. hét elején és a babám minden méret alapján 2-3 héttel nagyobb mint kellene.Jah...és majdnem 3000 gr :).Én nem aggódnék a helyedben.

Szerintem nem kell kétségbe esned!Én most vagyok a 34. hét elején és a babám minden méret alapján 2-3 héttel nagyobb mint kellene.Jah...és majdnem 3000 gr :) .Én nem aggódnék a helyedben.
igen, az valóban 35 hetsnek felel meg. de mi a helyzet a többi adattal? ha azok is nagyobbak, semmi gond!
Szia! Nekem 32 hetesen volt BPD 90 mm, 37 hetesen 97 mm és 41 hetesen szültem 102-es BPD-vel 36 cm fejkörfogatú babát.
A kérdező hozzászólása: tehat itt a genetika jatszik kozre?
A kérdező hozzászólása: az orvos nem mondott semmit sem es azon az uh-n nincs mas adat! csak h epek a szervei, de nincs mas meret csak a BDP

35 hetesen babám súlya 2000g ez nagyon kicsi?

Már feküdtem bent közel egy hetet a kórházban, mert mondták, hogy pici a baba súlya. 32.héten fektettek be, akkor becsülték 1500 g-ra a babát. Most hetente kell kontrollra mennem és az elmúlt 1-2 hét alatt csak a súlya n?tt, a többi adata majdnem ugyan annyi. :(

Legjobb válasz: Ahány orvos, szonográfus, UH-berendezés annyi lesz a súlyBECSLÉS és persze a többi mérés (azok alapján számolja a gép a súlyt). A lepényed jó állapotban van? Flowmetriát néztek? A heti kontroll jó dolog! Ne idegeskedj, a tankönyvi újszülött 3000 gramm és 50 cm! :)

Ahány orvos, szonográfus, UH-berendezés annyi lesz a súlyBECSLÉS és persze a többi mérés (azok alapján számolja a gép a súlyt). A lepényed jó állapotban van? Flowmetriát néztek? A heti kontroll jó dolog! Ne idegeskedj, a tankönyvi újszülött 3000 gramm és 50 cm! :)
A kérdező hozzászólása: Igen, azért fektettek be, mert pici a baba. Egyik nap uh-n nézték, a másik nap meg ctg-n, és ez így ment felváltva 1hétig. Ezenkívül nem csináltak semmit, csak a szokásos vizelet, vérnyomás, súlymérés, amit minden betegnél csinálnak. Mikor kérdeztem, hogy ezért miért kell bent lenni és miért nem lehet úgy megoldani, hogy naponta bemegyek és megnézik..a válasz az volt, mert itt figyelnek rám és ha valami baj lenne helyben vagyok..
Nem értem, azért fektettek be a kórházba, mert pici a baba? És ott mit csináltak, hogyan kezeltek? Nem olyan nagyon pici egyébként, és az UH-s becslés is sokat tévedhet. De ha tényleg ekkora is, az sem jelent feltétlenül bajt, valószínûleg csak annyit, hogy nem lesz óriásbébid :) Az én babám 2150 grammal született 37 hétre. Teljesen egészséges, csak ilyen alkat.
Ismerõsünket végig stresszelték hónapokig h kicsi a baba, aztán 38hétre 53 cm, 3260 g-os babát szült. Még van 5(!!!) hetetek, sokat gyarapodhat, az is lehet h genetika, ha baj lenne szólnának, ne aggódj semmin, készülj a fogadására fizikailag, lelkileg. Ezek csak becsült adatok! Az én dokim még csak becslésekbe sem bocsátkozott soha, nem is gondoltam arra h esetleg az átlagtól eltérõ méretû lesz a gyerekem.Jó egészséget nektek, a többi csak statisztika.
Én 40+4-re szültem egy gyönyörû 2750 grammos babát.Ez sokak szerint kicsi, szerintem meg semmit nem számít.Nagyon szép formás(volt.)Most 4 hónapos 6700 gramm, ami teljesen átlag, és abszolút jó értéknek számít.Ne idegeskedj!
Arról tudnál, ha rossz lenne a flow, akkor nem engedtek volna haza! Fogadott doki vagy sztks? Mert ha fogadott, akkor különösképp követeld ki a válaszokat. Esetleg legyetek picit rámenõsebbek, mégis csak a Gyermeketekrõl van szó! II. fokban érett lepény elvileg még elég jó, attól még maradhat odabenn a Picid :)
A hátralévõ idõben heti 200-250 grammot is hízhat, tehát ha idõre születik, simán 3 kg felett is lehet. De ha nem lesz annyi az sem baj. Ha amúgy minden rendben van vele, akkor mindegy, mekkora a mérete (amit pontosan úgysem tudnak megbecsülni). Ha mondjuk te is kisebb és vékonyabb termetû vagy, vagy az apuka az, vagy a családban van szüleitek közt, akkor lehet a baba is az, és akkor nyilván nem lesz 60 cm-s, 3, 5 kg-s babád. 12. hét után már minden baba másképp fejlõdik, nem lehet azt mondani, hogy ennyi és ennyi súlyúnak kell lennie.
Kicsike, de ne aggodj a lenyeg h folyamatos kontroll alatt vagy. En fekudtem benn es volt ott kismama akinek picuri volt a babaja, addig amig a flowm jo volt nem inditottak meg a szulest de utana igen. 36-37.heten szult 2100gros babat teljesen jol van, csak picurka. Ne aggodj figyelnek az a lenyeg.
A kérdező hozzászólása: A lepény kettes érettségû. Flowmetriát is néztek, de nem tudom, hogy az adatok jók-e. Az orvos nem igazán mond semmit..még akkor sem ha kérdezzük.. :S Ma az uh papír alján az volt, hogy adatok 32hetesnek felelnek meg.
lehet nem is annyi súlyú hanem több mint amennyire becsülik, ne idegeskedj
szerintem nem , mert az utolsó egy hónapban akár 1kg-ot hízhat és akkor már nem számít majd kicsinek.
Hát, gyanítom a kórháznak kellett a pénz, amit utánad kaptak, amiért felvettek a kórházba. Azért mondom ezt, mert az én babám kisebb volt a tiednél, de fel sem merült, hogy emiatt be kéne feküdnöm, csak gyakrabban kellett UH-ra járnom.

35-hetes vagyok! Kevesebbet mocorog a babám, csak néha néha jelentkezik be! Ez természetes? Vagy aggodjak?

Hogy szokott ilyenkor lenni?Milyen tünetem lenne ha esetleg szülére kerülne a sor???

Legjobb válasz: Szia!Csak ma nem erzed annyit mocorogni vagy mar regebb ota?Mert ha csak ma akkor nem kell aggodnod.A babaknak is vannak nyugisabb napjai.Az en kisfiam peldaul ha rossz ido van akkor csak neha jelentkezik be de ha szep ido van akkor mocorog rendesen.:)De persze a frontot is megerzik szegenyek es ami mostanaban van idojaras... 35 heteske

Szia!Csak ma nem erzed annyit mocorogni vagy mar regebb ota?Mert ha csak ma akkor nem kell aggodnod.A babaknak is vannak nyugisabb napjai.Az en kisfiam peldaul ha rossz ido van akkor csak neha jelentkezik be de ha szep ido van akkor mocorog rendesen.:) De persze a frontot is megerzik szegenyek es ami mostanaban van idojaras... 35 heteske
A kérdező hozzászólása: ma valahogy nem igazán érzem:-(lehet kicsi a hely neki?
elso vagyok.Ha csak ma nem erzed annyira akkor ne izgulj.Ma nekem is nyugisabb.De azert egyszer ketszer lejelentkezik.Az is igaz, hogy keves a hely nekik ilyenkor.De lehet, hogy most front is van.Lehet, hogy holnap meg majd kirugja az oldalad.:)

Mennyi volt a súlya 35 hetesen a babádnak?

Legjobb válasz: 35 hetest nem tudok mondani, 36 hetesen volt 3250 gramm (és 40 hét 5 napra született 3800-al).

35 hetest nem tudok mondani, 36 hetesen volt 3250 gramm (és 40 hét 5 napra született 3800-al).
2600 gramm (35+4 hétre született)
36. héten volt 2800 gr. 40+3-on született 3230 gr-al.
36 héten volt 3200 gr, született kiírt napon 3880gr 51 cm.
nekem 35. hétre született meg 3000gramm és 52cm volt :)
35 hét 3 napra született babám 2700 gramm és 52 cm volt 9/10 apgar értékkel. Teljesen egészséges volt, azóta is az :)

Volt akinek 35 hetesen már 3 kilonak becsülték a babát és tényleg akkora volt mert nagyon nagy lett a végén? Hogy sikerült megszülni?

Legjobb válasz: 36 hetesen becsülték 3 kilónak, 4400 lett, de második baba. Könnyen, gyorsan simán meglett, legjobb szülésem volt. Viszont ezek a becslések nem mindig reálisak sokszor csak a fejméretbõl következtetnek. Az elsõ babámat 38 hetesen 3800 nak mondták és hogy 4 kiló körül vagy felett lesz a 40.hétre. Ahhoz képest 3300 gramm volt.

36 hetesen becsülték 3 kilónak, 4400 lett, de második baba. Könnyen, gyorsan simán meglett, legjobb szülésem volt. Viszont ezek a becslések nem mindig reálisak sokszor csak a fejméretbõl következtetnek. Az elsõ babámat 38 hetesen 3800 nak mondták és hogy 4 kiló körül vagy felett lesz a 40.hétre. Ahhoz képest 3300 gramm volt.
Nekem kicsit hamarabb jött a bébi, a 36.-ok hétre. Szóval 35 hetesen kb 3 kiló lehetett mert 3150grammal született. Elsõ fájástól számítva 10 perc, elsõ tolótól számítva 3 perc alatt lett meg. Elsõ baba. Pont NST-re mentem amikor azt mondták SEHOVA, jön a baba. :) Ismerõsömnek azt mondták óriási lesz a baba, 4-4, 5kg. Ahhoz képest 2900grammal született a kicsi. Szerintem erre a saccolásra nem lehet adni. :)
Nekem 33hetesen becsülték 3kg-nak a kislányomat, 40.ik hétre született 3900gr-al és 48cm-el császárral, téraránytalanság miatt :( Este 7-kor elfolyt a magzatvíz, jöttek is fájások mivel már a 34ik héttõl tágultam azzal nem is volt gond, teljesen eltûnt a méhszájam hajnal 3-kor kezdtem el nyomni reggel 8.ig de nem sikerült kitolnom sajnos nagy volt õ is meg a haja is.:) Aztán 8:17kor megszületett császárral. Egészséges gyönyörû baba és már 6 hónapos.:)
36. héten Uh-on 3100 körülre mondták, 37.héten született 3860-g-al. Császár volt, elfolyt a magzatvíz, nem volt fájás, oxitocinnal sem, így irány a mûtõ.
En 35 hetesen szultem, akkor volt 3460gr, azt mondtak 4500 gr feletti lett volna, ha meg 5 hetig bennt van.
Nekem is azt mondták 35 hetesen, hogy kb 3 kg. 38. hétre megszültem spontán 8 órás vajúdással 3800 g-mal a kislányomat.
36 hetesen 3300, utána 38. héten született de sürgõsségi császárral 3870 grammal.
35 hetesen 3180gr becsülték. 39-ik héten született 3970gr, 57cm-vel. Természetes úton, fájdalomcsillapítás nélkül. Hozzáteszem én 168cm és 52kg vagyok. Alkati kérdés szerintem ki mennyire tágul stb.. én nagyon be voltam sz...va, hogy fogom megszülni, de annyira simán ment minden, magam sem gondoltam volna, szerencsés vagyok :-)
36.ik héten 3900 gr-nak becsülték..38.-ik héten megszületett a drágám 3050-el..de ettõl függetlenül hhogy picivolt 22 órás vajudás után tágultam 3cm-ert(ekkor jöttek már a tolók) és nem császároztak meg..a többit képzeld hozzá..szoval nem csak a babaméret a lényeg..azthittem belehalok!szó szerint szétszakadtam, repedtem..a doki nyomta ki belõlem mert én már nem birtam csak orditani..
Hetente nst, uh, flowmetria.
Azt hiszem a 36. héttõl hetente kell járni a védõnõkhöz, és a nõgyógyászhoz, nst-re. A 36. hét után lenne egy uh-amit nem minden orvos csinál meg. Ekkor ellenõrzik a magzat fekvését, a lepény érettségét... A nõgyógyásznak rendszeresen vizsgálnia kell a méhszáj állapotát. Tudom, hogy csak a 40. hétig kérdezted, de azért leírom: a 41. héttõl 2 naponta nst, és ekkor már vizsgálják a magzatvíz színét, ami ha nem tiszta, hanem zöldes színû, beindítják a szülést. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Védõnõhöz már nem kell menni. Fõleg nem hetente. 36. héttõl hetente nst. A betöltött 40. héttõl 2 naponta nst, 41. héttõl naponta. A 37. hetes uh-t mindenképpen megcsinálják, mert azzal egyidejûleg csinálják a flowmetriát, ez nem kedv kérdése, hanem kötelezõ, mert itt nézik még az esetleges téraránytalanságot, és a baba fekvését.
Félre ne érts, nem vitázni akarom, csak a saját tapasztalat: Nálunk a védõnõkhöz hetente kell járni, és a helyi doki nem csinálta meg az utolsó uh-t. A védõnõ sem értette, én a dokinál érveltem, a lepény érettséggel- de nehogy okosabb legyek már! - azt felelte, ha a lepénnyel gondok lennének, akkor az nst kimutatná. Hát, nem mutatta, és bizony el volt érve, és a 3 kg-ot sem érte el a 41. héten a lányunk, és a szülõszobán a szülésznõ megjegyzést tett a méhlepényre. A kórházból a 4. napon már úgy jöttünk ki, hogy a kicsi többet nyomott, mint mikor megszületett. Ennyit arról, mi (lenne) kötelezõ. :( Sajnos ilyen is van. Doki függõ ez az utolsó uh. Magánrendelésen tuti megcsinálják, mert fizetsz, kórházakban nem tudom, de itt a helyi az... attól függ, milyen gatya van rajta.
Én sem azért írtam, hogy vitázzak, és teljesen ledöbbentem, hogy nálatok hogy megy:( És bosszantó, hogy mennyire igazad van, meg kellett volna nézze:( Nálunk meg a védõnõ már mondta, hogy csak szülés után találkozunk, mivel amúgy is megyek hetente a kórházba, nála már nincs teendõ. Hihetetlen, hogy még a mai napig ilyen alapvetõ problémák vannak az egészségügyben:( De nálatok szerencsére jól végzõdött, sok boldogságot nektek!
én szombaton töltöttem a 36 hetet.Vedõnõ mondta többet nem kell menni.szülés után hivjam.Nst-n hétfõn voltam.ez mostmár minden hétfõn lesz.tehát jõvõ hétfõn is amikor már 37 hetes leszek.de ultrahangról szó se volt.sõt már a mostani nst-nél sem nézték meg a méhszájat sem...
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm, és még annyit szeretnék kérdezni hogy ezt a NTS vizsgálatot SZTKába meg lehet csinálni vagy csak a kórházban?
Nálunk Mosonmagyaróváron a kórházba - szülészetre kellett menni hetente NST vizsgálatra. Emlékszem minden alkalommal bele kellett bújni kék nylonpapucsba, nehogy bevigyem a bacikat :-)

35 hetes vagyok, a doki ma mondta, hogy teljesen zárt a méhszáj, a baba feje magasan. Ez minden normál terhességnél így van még ilyenkor? (Nem szeretném túlhordani a babát. )

Legjobb válasz: Én is 35 hetes vagyok, nekem 2 hete 2100 a méhszájam. De van akinek a végéig zárt. Ez nem utal feltétlenül arra, hogy ki mikor fog szülni. A baba úgyis tudja, mikor szeretne érkezni :)

Én is 35 hetes vagyok, nekem 2 hete 2100 a méhszájam. De van akinek a végéig zárt. Ez nem utal feltétlenül arra, hogy ki mikor fog szülni. A baba úgyis tudja, mikor szeretne érkezni :)
Febr. 25-re voltam kiirva, baba vegig fent volt, teljesen tart voltam le sexszallt a hasam. 24- en este voltam dokinal meg akkor is teljesen zarva voltam mondta is hogy ugyan mikorra lesz ebbõl baba mert meg csak egy joslo fajasom sem volt. Na haza mentunk, hajnalban elkezdett fajni a hasam, reggel mar rendszeresen fajt, utanna mar egyre erosebben 4 percenként, delben bementünk a kórházba, akkor mar 2 ujjnyira nyitva voltam, és este 9- re meglett a lanyom, pont aznap mikorra ki volt irva.
38+5 re szültem, végig zárt voltam, 5 perces fájásoknál és 2 óra után mentem be szülni, akkor voltam 2 ujjnyi, rá 8 óra 4 ujjnyi, a baba végig fent volt (ujjal szinte el sem érték) végül császár lett, de nem e miatt.

35 hetesen szulni? Az meg koraszulottnek szamit? Mennyi az esely egeszseges babora? Mik lehetnek a kovetkezmenyei? Mennyi ideig kell korhazba maradni?

Legjobb válasz: Szia! Barátnõm 35 hetesen szült, 2 hetet voltak kórházban, nem volt 2 és fél kg mikor kijöttek. Egészséges a babája, semmi baja sem neki sem az anyukának :))

Szia! Barátnõm 35 hetesen szült, 2 hetet voltak kórházban, nem volt 2 és fél kg mikor kijöttek. Egészséges a babája, semmi baja sem neki sem az anyukának :) )
Én is 35hetesen szültem. Két kislány.Közel 2, 5kg volt mindkettõ. Napra pontosan 2hetet voltunk bent, de csak mert az egyik besárgult. Ha nem lett volna gond akkor csak pár nap amíg bent kell maradni. Sok helyen mindenképpen megvárják, hogy legyen tejcsi és tudjon szopni a baba. Nem mindenhol 2, 5kg a határ. Ha pici baba születik, mondjuk 1, 5-2kg között akkor megvárják, hogy a baba szépen gyarapodjon. Barátnõméket így engedték haza, akkor 2kg 15dkg volt a lánya. Ugyanannyi az esély arra, hogy egészséges legyen mint bármely más idõre született babának. Lehet 33hetesen is egészséges babát szülni és lehet a 40.hétre beteget. Nem ezen múlik.
35. héten még koraszülött (37. hétnél van a választóvonal). Elsõsorban a súlyától függ, hogy mikor lehet hazamenni, általában 2, 5 kilósan szokták.
Idõ alapján koraszülöttnek számít! Szerintem 35 hetesen 100% esély van egészséges babára! Ha valami baja lenne, az amúgy is lenne, szerintem. Nem egy ismerõsöm szült hamarabb a kiírtnál, semmi bajuk nincs!! Legutóbbi, aki így volt 36 hetesen szült, 3.50 volt a gyerkõc, de van ismerõs, aki 31 hetes volt, kicsi inku, aztán uzsgyi haza. Kórházban maradás több mindentõl függ. mekkora a súlya, besárgul-e, de ezek megvannak az idõre jött babáknál is. Velem 2hete közölte a dokinõ, nyitva a méhszájam, akkor 30hetes voltam, de nem paráztam, nem parázok, tudom, bármikor jön, nem lesz semmi baj. Persze had növekedjen még odabent!! Nyugi, egészséges lesz! 32hetes
Én 35 hetesen szültem.Semmi bajunk.Igen, ennyi idõsen még koraszülött.Mi másfél hetet voltunk kórházban, de már elõbb hazajöhettünk volna, ha nem sárgult volna be a kis maszat.Ennyi idõsen már egészséges babát lehet szülni.Az én picim 2630 g volt, mikor született, a koraszülött osztályon õ volt az óriás, az 1 kg-os babák között.Mibõl gondolod, hogy szülni fogsz?
Szia! Én 35 hetesen kerültem kórházba. Tüdõérlelõ injekciót kaptam (a tüdõ ilyenkor fejlõdik, erõsödik a kinti életre). Azt mondták, hogy jó lenne kihúzni a 36. hétig. Sikerült. A koraszülöttség kérdése érdekes, mert nekünk azt mondták korra koraszülött, de súlyra nem (2800g volt). És egészséges. Mozgásban egy kicsit le volt maradva, de ennyi. 1 hétig voltunk bent.

35. hetes terhes vagyok, sajnos nem tudtam leszokni a cigiről, próbáltam de akkor meg tiszta idegbeteg voltam, eddig minden rendben a babával de azért aggódom hogy nem lesz e rá hatással a dolog? annyit azért sikeült hogy kevesebbre vettem dohányzást

Legjobb válasz: a 3. válaszolónak gratulálok!!!!! 9 hetes vagyok, most ott tartok, hogy a párom ha egy kettõt rágyújt, beleszívok az elejébe 2-3-at, de aztán nem kell. haladást sejtek napi 1,5 doboz után. remélem jobban is menni fog, de ma már max egyet cigizek, ha a beleszippantásokat összeadom. A kérdezõnek írom: még ez sem jó, de ha 35. héten vagy akkor már ne is haragudj, de kicsit nem késõ ezen gondolkodni?

a 3. válaszolónak gratulálok!!!!! 9 hetes vagyok, most ott tartok, hogy a párom ha egy kettõt rágyújt, beleszívok az elejébe 2-3-at, de aztán nem kell. haladást sejtek napi 1, 5 doboz után. remélem jobban is menni fog, de ma már max egyet cigizek, ha a beleszippantásokat összeadom. A kérdezõnek írom: még ez sem jó, de ha 35. héten vagy akkor már ne is haragudj, de kicsit nem késõ ezen gondolkodni?
Szia! Próbáltál már venni un. herbál cigarettát? Én ezzel tettem le. Nem tartalmaz nikotint. Egy dobozzal vettem és amíg elszívtam (egy hét alatt, kávéhoz, pedig elõtte elment egy napi doboz minimum) rájöttem, hogy az ember nem a nikotintól függ, csak a mozdulat hiányzik. Ez a cigi annyira büdi, hogy le fogod tudni tenni a cigit végleg. Az elsõ babámnál egybõl elnyomtam, mikor teszteltem 5 hetesen, és többet nem is gyújtottam rá. A második babánál pedig ez a praktika vált be, szintén 5-6 hetesen. Próbáld ki. 700 Ft egy dobozzal, de szerintem megéri.
Hát jobbb lenne, ha le tudnád tenni, mert veszélyezteted a babát. Ezt csak a ti érdekektekben mondom. Ha ideges vagy, menjj ki a levegõre és sétáljj egy nagyon, szellõztessd ki a fejed és gondold át, mi az ami nyugtalanít!
Én azt mondom, a kisbabáért mindent ki kell bírni. Minden nõ le tud szokni a cigirõl, ha igazán akarja. Ez nagyon nagy felelõtlenség, márpedig egy anyától felelõsségteljes viselkedést várhatnánk el. De nem akarlak egy kioktatással elintézni. Régen, amikor pl. még a nagymamám volt terhes, semmit nem tiltottak a terhesség alatt. Mostmár szinte mindenrõl kitalálják, hogy rossz a babának. De meg kell találni az egyensúlyt. Na most a cigi nem tartozik ebbe bele. Régebbi babás könyvekben azt olvastam (akkor ugye még nem vettek olyan szigorúan mindent, néhány dologban kissé relálisabb képet festenek), hogy a terhesség alatt legalább is csökkenteni mindenképp muszáj a dohányzást, kb. napi 3-4 szálra. A könyv hangsúlyozza, hogy ez is káros, aki a terhessége során dohányzik, annak a babája hajlamosabb kisebb súllyal születni, hajlamosabb a bölcsõhalálra, gyakran alakul ki ezeknél a gyerekeknél késõbb felsõlégúti probléma. Minél kevesebbet dohányzik az anya, ennek a kockázata annál kisebb. A könyv azt szorgalmazza, hogy aki dohányzott korábban, az legjobban azt teszi, ha a rendszeres dohányzást abbahagyja, legfeljebb társaságban szív el egy-egy szál cigarettát (ami tehát nem mindennap történik meg). Erre még én is azt mondom, hogy belefér. Én terhesen 3 szál cigit szívtam el összesen, úgy gondolom, ez még azon a határon mozog, ami nem ártalmas a babára. De a rendszeres dohányzást terhesség alatt nagyon nagyon elítélem, hiszen ha már valaki vállale egy babát, akkor elõtte gondolkodjon el rajta, hogy képes lesz-e leszokni a cigirõl legalább arra a kilenc hónapra. Ha nem, akkor milyen dolog az, hogy a cigi fontosabb? Akkor nem kell babát vállalni, ehhez azért fel kell nõni annyira, hogy a cigit le tudja tenni az ember.
Regebben "csoda" volt ha valaki fogyatekos babat hozott vilagra ma "csoda" ha valaki egeszsegeset szul. Elgondolkoztato:((((
Én úgy gondolom a babádért erõt kellett volna venni magadon, hogy leszokj! Ha már csökkentetted, 3-5 szálra, akkor már ezt is el kellett volna hagyni! Az embernek sok minden nehézséggel kell szembenéznie, de egy nõ a gyerekéért mindenre képesnek kell legyen! Azért remélem, hogy nem lesz semmi problémátok! Drukkolok a Babódnak!
Nem bántani akarlak, de szerintem nagyon felelõtlen vagy. Azt gondolom, hogy egy anyának a gyereke kell, hogy a legfontosabb legyen. Ha ez nálad így lenne, fel sem merülne benned a cigizés gondolata sem. Születésem elõtt anyu nem, csak apu dohányzott, igen keményen. De amint megtudta, hogy jövök, õ is azonnal eldobta a bagót. Szerintem ez egy elvárható szülõi viselkedés. Gondold át, mennyit ér meg neked a kisbabád. Még õérte sem tudsz ennyi áldozatot hozni?
Hát gratulálok! Nálam nagyobb dohányost (min. 1 doboz/nap) még nem hordott hátán a föld, de amint megtudtam, hogy jön a babó azonnal kivágtam a cigit a fenébe. Ez 28 hete volt. Nem állítom, hogy nem gyújatnék rá néha, de a kisfiam egészsége mindennél fontosabb. Lehet, hogy csak késõbb lesz beteg, asztmás vagy ilyenek, de lehet, hogy "mázlid" lesz és nem lesz miattad beteg soha. Szégyelld magad! 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: nem tudtam leszokni, de ha megtudod állni próbáld meg, lehet hogy végleg leszoksz, ha van annyi akaraterõd, velünk mindenoké, most múltunk 3 hónaposak
Azért ezzel majd dicsekedj el a gyerekednek, ha majd nagy lesz és valami asztmája vagy hasonlója lesz. Hogy nem lehet kibírni azt a 9 hónapot... Most akkor a nikotinos tejeddel szoptatod??? Engem is sokan megszólnak, mert amikor már nem szopott a kisfiam, visszaszoktam a cigire, de nekem tiszta a lelkiismeretem, mert nem az õ egészségét károsítom vele. Te ezt nem mondhatod el magadról.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszolónak:nem szoptatok már 2 hónapja mert nincs tejem
Kérdezönek: Köszi az infot, engem itt màr nem érdekelnek a leszolàsok, öszinte voltam, és nem vagyok képes leszokni. Örülök hogy veletek minden ok, remélem nàlam se leszgond, persze nekem se haladja meg a napi 3-5 szàlat. De ez kihat a csalàdi körülményekre, fölg hogy utolso 2 honapban 3 csalàdtagot kellett temetnem. Na de nem magyaràzkodok itt, neked meg köszi az infot! Minden jot!
Nem tudom miért van ennyi rossz indulatu ember, örülni kellene h egészséges lett a babóca....nem pedig mindenféle betegségeket kíváni, nem tudom, ti mit szolnátok ha a babátokra ilyeneket mondanának...
A kérdező hozzászólása: utolsónak köszi, mióta ez a kérdés lement ez van, 4hós lesz fiam, és tele vannak rosszindulattal
nincs mit:-)) Sajnos, én is hasonló problémával küzdöttem mint te, de rengeteg vitamint ettem mellete, nekem is már 3 hónapos a fiam, tegnap kiderült h jön a kistesó, de most leraktam a cigit, de most szerencsésebb, mert undorodom tõle... mikor szültem a fiamat, a méhlepényem teljesen ép, egészséges volt...még csak elöregedni se kezdett... Jó egészséget, sok boldogságot és mindig elegendõ anyagi javakat kívánok nektek! és vigyázzatok magatokra naon!:-))
A kérdező hozzászólása: köszi, sok sikert az új jövevényhez :)
Jólvan dícsérgessétek csak egymást ha ettõl jobb a lelkiismereteteknek. De azért szép, hogy a cigi fontosabb volt, mint a babátok. Ti, akik állítólag anyák vagytok, ennyit nem tudtatok megtenni. Gratulálok, felnõtt emberek.
Hol lehet kapni azt a herbária cigarettát amibe nincs nikotin?
Gyógynövény boltokban szokott lenni.
Szia! Utolag:ugyanazzzal küszködik mint ezelött te. Sajnos cigizek, de napi max 3-4 szàl...$ Te a végére letudtàl szokni? Ha igen hogy? És most mi ujsàg van veletek'?
Ennek nagyon örülök, remélem nem is lesz semmi baj késöbb sem!Jó babázást!Jó egészséget kivánok a babának
A kérdező hozzászólása: kösz a hozzászólásokat, azért a napi 5 szál megfogsõt van mokor csak 3
A herbál cigi nagyon jó ötlet! Egyszer én is leszoktam vele egy idõre (egy évre), sajnos azóta visszaszoktam, de hatásos volt.
Én másfél dobozzal szivtam el naponta. Elszántuk magunkat a párommal, hogy jo lenne egy babo, igy tehát leraktuk. Könnyü volt mert csak a babára gondoltam amikor csak rá akartam gyujtani. Sajna ilyen kegyetlen az élet. Aki megprobál mindent megtenni hogy egészséges babája legyen, felkésziti magát annak nem jön össze. Mi 1 éve probálkozunk. Eddig semmi. Reménykedj hogy nem lesz nagyon beteges a babád. Probáld meg letenni, mert ha szoptatsz is azzal nem csak tejet eszik, hanem nikotint is.
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszolónak:köszi az ötletet, meg fogom próbálni
A kérdező hozzászólása: a herbál cigit fogom kipróbálni, köszi aki írta
Nekem lesülne a pofámról, a bõr, ha terhesen cigiznék az biztos.
és ha mellette mindent megtesz a babájáért????? szerintem nem kellene ennyire lehurrogni...lényeg h eggyél c vitamint mellé, és többet mint az ajánlottat amugy a stressz sokkal nagyobb ellensége a babónak...
ooh, szép válasz..kedves elõzõ..lassan ott tartunk, hogy cigizni egészséges a terhesség alatt. Kérdezõnek pedig: a gyereked egy biztos: asztmás lesz, fulladozni fog, majd hordhatod orvoshoz, közben is lógni fog a cigi a szádban? ÁÁÁÁÁ, hihetetlen. Ja és mindenféle dologra allergiás, betegs gyenge, de csak cigizzél!!!
Szia! Remélem ezzel elijesztelek a dohányzástól. Õszinte leszek, nyugodtan elhiheted amit írok, mi ezt pszichológiából tanultuk, meg egészségtanból a fõsulin. A következõ van: az emberi agysejtek születésig fejlõdnek ki, aztán egész életében ezzel gazdálkodik az ember, az nem "nõ újra", soha nem kapsz az elpusztultak helyett újat. Nos, a dohányzással ezeket a sejteket végzed ki, pusztítod el a magzati korban. Persze nem mindet, de szerintem mindegy is, hogy mennyit (ezt nem tudom)a lényeg, hogy eleve hátránnyal indul a bébid az életben. No, remélem segítettem. Sok sikert, szeretetet meg kitartást a babához!
Már rég irtad ki a kérdést, de én szeretném megkérdezni, hogy egészséges lett a babád?én is dohányzom sajna...
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos, és eddig minden ok vele
Na mi lett azzal a szegény gyerekkel? Most már 5 éves elmúlt, ha jól számolom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!