Találatok a következő kifejezésre: 35 hetes vagyok és egy pár (5 db)

35 hetes kismami vagyok és egy pár napja akár hányszor felállok bekeményedik a hasam ez normális?

Legjobb válasz: Sajna ilyen mértékû keményedés nem normális, fõleg ha kemény is marad a hasad. Nekem sajna ez van 22 hetes korom óta, és nem tudok vele mit csinálni. Ha lepihenek, elmúlik, de ha mozgok, kemény. Szólj a dokinak, valószínü fog adni magnéziumot. Az lehet hogy segít, de sajna nem mindig. Próbálj pihenni amennyit lehet! Viszont ha a keményedés elmúlik max 3 perc után, akkor semmi gond:-)De azért szólj a dokinak.

Sajna ilyen mértékû keményedés nem normális, fõleg ha kemény is marad a hasad. Nekem sajna ez van 22 hetes korom óta, és nem tudok vele mit csinálni. Ha lepihenek, elmúlik, de ha mozgok, kemény. Szólj a dokinak, valószínü fog adni magnéziumot. Az lehet hogy segít, de sajna nem mindig. Próbálj pihenni amennyit lehet! Viszont ha a keményedés elmúlik max 3 perc után, akkor semmi gond:-)De azért szólj a dokinak.
lehet normális is, abszulút belefér, de más tünete is lehet, pl. méhszáj okok. Ezért kell figyelembe venni a keményedést, de semmi képpen nem eltúlozni. Mi a teendõ: el kell menni a dokihoz és megvizsgál, ha minden rendben, akkor egy kis magnéziumot egyél pl. Béres magnéziumból egy felet. De mivel a 35 héttõl a magnézium evésével is csínnyán kel bánni, mivel a jósló fájásokat elfedheti, mindenképpen azt javasolnám, hogy vizsgáljon meg doki bácsi, hogy ez csak a terhesség és a pocaknövés normális velejárója pl. rövidül vagy nyílik-e a méhszáj. én is sokat keményedtem, nem volt semmi rossz oka, én eszem a magnéziumot, de én még csak 25 hetes vagyok! Boldog babavárást!!!
Én is ugyanitt járok, és nekem is rengeteget keményedik a hasam, de most kezdtem el szedni a magne b6-ot, és azóta sokkal jobb.Napi 2 veszek csak be, de sokat enyhült a keményedés!Boldog babavárást nektek!
második válaszoló: bocs nem pl. hanem VAGY!!!!!!nyílik a méhszáj
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! el is múlik pár perc mulva és holnap dokihoz is megyek csak ma persze nem vette fel a telefont:S
Magnéziumot biztos nem fog írni, mert lasssan nem lehet szedned, pont ezek miatt hogy ne nyomja el majd a fájásokat., Próbálj meg addig is sokat pihenni, sztem ha nem vagy nyitva és minden ok, akkor az orvos is ezt tudja javasolni, nem kell annyira sietni annak a babának.jelez a szervezet is de ne találgassunk remélem mielõbb eljutsz a dokihoz, márcsak azért hogy ne idegeskedj. Én 25 hetes vagyok, nagyon sokat keményedik a hasam, nekem sokat kell feküdnöm, a gyszer sem segít, a pihenés igen, az jó rá. Boldog babavárást!

35 hetes terhes vagyok, és egy pár napja behorpadt a köldököm körül (a köldököm egyébként nincs kidudorodva), és kékes színű lett a bőr. Mitől lehet ez? Van valakinek ötlete?

Legjobb válasz: Nekem is így volt, nem kell vele semmit sem tenni, miután megszültem, bebarnult, majd kb. három hónap múlva teljesen felszívódott, már nem látszik.

Nekem is így volt, nem kell vele semmit sem tenni, miután megszültem, bebarnult, majd kb. három hónap múlva teljesen felszívódott, már nem látszik.
Szia! Én még csak 25 hetes vagyok, de nekem is kék. Azt mondta a doki nincs jelentõsége, majd elmúlik. Remélem, mert én is megrémültem egy kicsit. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugtattatok!

35 hetes Kismama vagyok és már a terhességem fele körül volt egy olyan érzésem h egy pár héttel hamarabb fog kibújni a picikém! Ne kérdezzétek miért, megérzés. álltalában azok sosem csalnak, aztán kitudja? !

Az a helyzet h nagyon bevizeseedtem, egész nap sírok a semmiért, éhes vagyok folyamatosan , álmos fáradt. Úgyérzem mintha izomlázam lenne itt ott,jóslóim már a 6. hónap közepe óta vannak, amik egyre erősebbek mostmár, de nem rendeszeres. A pocakom nagyon leszállt, kb 1 hete. Neketek vannak/voltak hasonló tapasztalaitok??

Legjobb válasz: Én is éreztem, hogy elõbb jött. 37 hetesen már elkapott a frász, azt hittem szülök. Fájt mindenem, sokat jóslóztam, néha már számoltam is, de elmúlt, sokat pisiltem, lejjebb szállt a pocim, éhes voltam egész nap. Aztán a 41. héten indították végül a szülésemet. :) Persze ettõl még lehet, hogy neked elõbb jön a babád. Ha kétségeid vannak, akkor inkább lásson egy doki, hogy megnyugodj, vagy ha valóban baj van, akkor még idõben észrevegye.

Én is éreztem, hogy elõbb jött. 37 hetesen már elkapott a frász, azt hittem szülök. Fájt mindenem, sokat jóslóztam, néha már számoltam is, de elmúlt, sokat pisiltem, lejjebb szállt a pocim, éhes voltam egész nap. Aztán a 41. héten indították végül a szülésemet. :) Persze ettõl még lehet, hogy neked elõbb jön a babád. Ha kétségeid vannak, akkor inkább lásson egy doki, hogy megnyugodj, vagy ha valóban baj van, akkor még idõben észrevegye.
Én is meg voltam gyõzõdve arról, hogy egy-két héttel korábban fog születni, de nem jött be! 41. héten indították. 37. héten anyukám és anyósom is azt mondták, hogy szerintük 1 hétnél nem húzzuk tovább, mégis bent töltött még 4-et :-)
Nekem azt mondták hogy az elsõ baba, fõleg ha kislány akkor tuti 2-3héttel hamarabb jön. Én fel is készültem rá, teljesen beleéltem magam hogy hamarabb jön, szerettem volna ha pont a házassági évfordulónkon születik meg, aztán mégis 1 nappal túlhordtam! Ennyit a nõi megérzésrõl :)
Szia! Írtad, hogy bevizesedtél. A vérnyomásod milyen? Ha van vérnyomásmérõd, mérd meg! Ha 140 fölé megy, menj orvoshoz, az a toxémia jele is lehet! (Sógornõmnek ezért kellet 36 hetesen befeküdnie.)
*hogy elõbb jön bocs elõbb elírtam
A kérdező hozzászólása: Nem nincs magas vérnyomásom. a pulzusom viszont elég magas 108 szokott lenni... reggel óta fáj a derekam a csipõm , de semmi extra nem történt. lehet h még én is túlhordom :) Köszi a válaszokat
Én is a terhességem elejétõl úgy éreztem, hogy elõbb fogok szülni, jún-ra voltam kiírva és mindig úgy éreztem, hogy május lesz belõle. Hát be is jött, pont a 35. héten. És még aznap este jutott eszembe, hogy már lassan vége májusnak és még nem szültem meg...


Párom korházban van, egyedül vagyok itthon egy két éves kisfiúval, és 35 hetes terhes vagyok. Teljesen kikészültem. Más hogy viseli az ilyen helyzetet?

Csak téblábolok a lakásban,sírdogálok egész nap- és éjjel.Mivel tudnám könnyebbé tenni a napokat?

Legjobb válasz: Foglald le magad mindenképp valamivel, próbáld meg elterelni a gondolataidat. A babának ártasz vele, ha gyötröd magad és sírdogálsz. Jobbulást a párodnak.

Tudom, hogy nehéz, de gondolom a 2 éves is egy idõ után hiányolni fogja az apukáját, megijed, hogy nincs itt, nem biztos, hogy jó, ha rajtad is ijedtséget lát...
Foglald le magad mindenképp valamivel, próbáld meg elterelni a gondolataidat. A babának ártasz vele, ha gyötröd magad és sírdogálsz. Jobbulást a párodnak.
Mi történt a pároddal, miért van kórházban?
Hiába írom hogy csak nyugodtan, ebben a helyzetben én sem lennék nyugodt. Van valaki (rokon, szülõ, barát) aki pár napig el tudna menni hozzád?
azt mindenképp gondold ki hogy ha beindul az idegességtõl a szülés hamarabb akkor a 2évesre ki tud vigyázni mi történt a férjeddel? meddig lesz kórházban?
Volt korábban valamilyen ismert egészségügyi problémája a párodnak? Nem volt túlságosan kimerült? Esetleg bevehetett olyan nyugtatót, altatót, amirõl nem tudsz (de van otthon)?
Ne csak téblábolj a laksában hanem foglald el magad. menj sétálni a fiaddal, játsz vele, olvass...stb
Most mi a problémád? Hogy egyedül vagy terhesen egy gyerekkel??? Vagy aggódsz a párodért?
A kérdező hozzászólása: Elõször azt hitték, hogy agyvelõgyulladása van, de hála istennek kiderült, hogy csak valami elég csúnya vírus okzta, hála az égnek.Viszont egy hétig nekem kellett ápolnom, fürdetni, öltöztetni, etetni, mindent külön fertõtleníteni, ami így 9 hónapos terhesen+ egy 2 évessel rettenetesen fárasztó volt.De túléltük, már jól van a párom, lábadozik szépen, nekünk sem lett bajunk, megnyugodtam.Most már nyugodtan várjuk a kislányunkat.Sokat segített a sok kedves szó itt az oldalon is, és az, hogy ismeretlenek elõbb, és önzetlenül ajánlották fel a segítségüket, mint a saját családom.Mindenkinek köszönöm a kedvességét! Remélem másnak nem kell ilyesmit átélnie!
Sajnálom, de legalább kiderült a baj. Mit mondanak az orvosok, ugye meg idõben? Sajnos mi dorogiak vagyunk, elég messze tõletek, de remélem segít a tudat, ha csak a kicsit is, hogy az ország majd' minden pontján gondolnak rátok!
Jaj, nagyon sajnálom! Jobbulást a párodnak, veled izgulunk érte!
Minden rendben lesz. Kitartás!
Jaj szegénykém! Nagyon együtt érzek veled. De erõsnek kell lenned, ott a kicsi, és a pocak lakó is. Hidd el minden rendbe jön csak tartsd magad. Én is babás vagyok, bár elsõ, de nagyon drukkolok neked.
Szia, remélem jobban van a párod!Sok eröt és egészséget kívánok nektek!
Szia! Hogy vagytok?Párod, gyermekek?Te? Remélem minden rendben van!
Szorítunk értetek:)
Kedves Kérdezõ!Hogy alakult a férjed állapota, és persze a Tiéd a picivel?
A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 01-19 15:35 vagyok. Nagyon örülök, hogy jobban vagytok. Elhiszem, hogy nehéz volt, de látod rendbe jön minden. Úgy drukkoltam nektek, sokszor visszanéztem hátha írsz! :-) Könnyû szülést, és jó egészséget nektek.
A kérdező hozzászólása: Most hívtak a korházból, átviszik egy másikba, mert agyhártyagyulladása van.Nem is beszélhetek, találkozhatok vele.Nagyon köszönöm a segítséget, de veszprémiek vagyunk.
Egy gyulladást hamar legyõz a fiatal szervezet, ne aggódj! Amint megkapod az eredményeket, tudni fogod, mi a helyet, hogy fogják kezelni, meddig marad a kórházban, szerintem kicsit megnyugszol. Még nagyon sok van hátra neked is a szülésig, addig õ is hazaér. Rokon vagy barát nem tudna pár nap szabit kivenni? Arra azért készülj fel, ha jönnek a hideg-meleg frontok, te pedig sokat idegeskedsz, ne legyél egyedül, ha beindulna a szülés. Sokkal nyugodtabb leszel, ha tudod, hogy erre az esetre is van forgatókönyv. Nagyon sokat idegeskedtem én is a terhesség alatt, és tartottam a koraszüléstõl. Aztán a 42. héten kegyeskedett a nagyságosúr csak megérkezni. :) Csinálj napirendet, hamarabb telik az idõ, ha nem a perceket számolod. Sétáljatok a kicsivel, amíg nincs hideg. Gondolom, mentek apához is látogatóba. Egy kis jogos sírdogálás pedig nem fog neked és a babának sem megártani.
Ha nyíregyházi vagy debreceni vagy, akkor nagyon szívesen segítek. Bébiszitter vagyok, referenciákkal, és leinformálható vagyok. Vigyázok a gyerekekre, otthon maradok veled, vagy elvégzem, amire szükség van, és mindezt ingyen és bérmentve, a helyzetre való tekintettel. :) De mindenesetre nyugodj meg, foglald el magad, és mihamarabb hívj át egy barátot vagy rokont. Téged is megnyugtatna. 25/N
A kérdező hozzászólása: Aggódok a páromért is rettenetesen, meg persze azért is, mert egyedül vagyok a gyerekkel, és félek, hogy a sok idegességtõl bajom lesz még nekem is.Csak tanácsokat szeretnék kérni, hogy hogyan is terelhetem el e gondolataimat.
A kérdező hozzászólása: Majdnem 24 órát aludt megállás nélkül, csak percekre tudtam felébreszteni, mentõ vitte el.Még nem tudják, mi okozhatja. Talán az öcsém el tud jönni, de mindenki más dolgozik...
A kérdező hozzászólása: Szombaton vette be egy algofex-et azóta semmit.nem volt eddíg semmi komoly betegsége, nem tartunk itthon nyugtatót sem.Még vaárjuk az eredményeket, mert eddíg hála istennek, amiket megnéztek azok negatívak lettek, de gyulladás van a szervezetébe, az biztos.
Nem vagyok orvos, így nem mérvadó a véleményem (a biztos diagnózist majd megmondják a kórházban), de egy vesegyulladás eredményeként én is produkáltam maratoni alvásokat. Az amúgy 6-7 órás alvásigényem felugrott 14-24 órára, egy hétig alig voltam magamnál. Remélhetõleg egy durvább antibiotikum kúrával rendbehozzák . A másik lehetõség, hogy allergiás az algoflex valamelyik hatóanyagára, ezt mindenképp közöld az orvosokkal. Írd meg, ha már van diagnózis! De addig is gondolj arra, hogy egy gyulladás komoly megterhelés a szervezetnek, az immunrendszer meg jobban dolgozik, ha "kómásítja" a testet.Ezért is lehetett az alváskényszer. Ha valóban gyulladás van csak a háttérben, akkor egy hétig sokat fog aludni, szedi a gyógyszereket, utána teljesen meg fog gyógyulni!
Nem volt véletlenül magas vérnyomása?
Úgy gondolom, a kisfiaddal letudod kötni magad, legalábbis, igyekezz.tudom, hogy nehéz, de a párod állapotán te most úgysem tudsz változtatni, szóval nagyon jó lenne, ha nem idegeskednél, minden rendben lesz.Ne veszélyeztesd se magad, se a picit, aki a hasadban van, és a kisfiadra se add át az ideget.Nyugi!!Fõzzél valami finomat, takaríts, játssz a gyerekkel, tévézzetek.
Elözö jól írja.Ha vallásos vagy imátkozz, ez is megnyugtat. Jobbulást!
Ilyenkor könnyû ilyet írni, tudom:( Sajnálom, de igyekezz a lehetõ legnyugodtabb maradni, tényleg játszatok, tévézzetek, menjetek sétálni. Fõzz egy teát, jól fog esni! Én is várom az eredményeket, remélem minden rendben lesz!
Ha esetleg budapesti vagy segíthetek! Írj privátban!
Foglald el magad a kisfiaddal, sétáljatok vagy valami.Ne gondolj rosszra.Remélem minden rendben lesz veletek!
Jajj, de örvendek, bevirágoztad a ma estémet:) Sok boldogságot a picurokhoz. És egészséget Nektek is:) üdv

35 hetes babás vagyok. Normális, hogy egy pár napja szurkál a hasam alja? Három napja van időnként. Kicsit aggodok, mert eddig nem volt még ilyen, és nem is érzem magam olyan nagyon jol.

Legjobb válasz: Szerintem ilyenkor már normális, hasszurka is, mensiszerû görcsök, gyenge méhösszehúzódások, ezek mind elõfordulhatnak. Nálam már hamarabb is jelentkeztek hasonló tünetek. Ha mész orvoshoz, említsd meg neki is, hogy õ is megnyugtasson.

Szerintem ilyenkor már normális, hasszurka is, mensiszerû görcsök, gyenge méhösszehúzódások, ezek mind elõfordulhatnak. Nálam már hamarabb is jelentkeztek hasonló tünetek. Ha mész orvoshoz, említsd meg neki is, hogy õ is megnyugtasson.
Ez akár az úgy nevezett jósló fájás is lehet, ami 35 hetesen teljesen normális. Ha betöltitek a 36. hetet, pedig akár indulhat is kifelé a baba. Szóval nyugi, az orvos és a védõnõ is vigyáznak rátok!
Ahogy régebben a védõnõm mondta: minden megbocsátható, csak a görcs nem. Az elsõ terhességem alatt végig volt szurkálódás, de nem okozott problémát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megnyugtattatok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!