Találatok a következő kifejezésre: 35 hetes leszek 2 (8 db)

30 hét 2 naposan uh szerint 1320 gramm a baba nem tul kicsi? Aggodom hogy kicsi mit tegyek? Jövőhéten kell mennem megint uh ra remélem hizott a baba akkor már majdnem 35 hetes leszek?

Legjobb válasz: Szia mi most vagyunk a 39 hétben, a 36 heti vizsgálaton 2090 gramm volt, 32 hétben 1400 gram nekünk azt mondta a dokink hogy senem nagy senem kicsi pont jó, szerintem nem kell agodnod! Man79 kispapa

Szia mi most vagyunk a 39 hétben, a 36 heti vizsgálaton 2090 gramm volt, 32 hétben 1400 gram nekünk azt mondta a dokink hogy senem nagy senem kicsi pont jó, szerintem nem kell agodnod! Man79 kispapa
Nekem a 27.héten volt 1312g és azt mondta a doki, hogy az nagy, mert 29 hetes 5 napos terhességnek felelne meg.Szóval ne aggódj, a te babód pont jó.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat ti merre felé laktok hol fogtok szülni
Bp 13 ker ben lakunk, és 9 kerben szülünk :) MAN79

35 hetes terhes leszek 2 nap múlva, a dokim szerint bármikor beindulhat a szülés, mert a méhemmel nincs minden rendbe. A babámnak már nem lehet semmi baja, ugye?

Nagyon sokat fekszem,de sajnos így is folyamatosan kissebb menstruációs görcseim vannak,ez normális?

Legjobb válasz: Nekem a 35. héten mondta a doki,hogy most már nyugodjak meg ,mert ha most megmegszületne már semmi baja nem lenne a picinek. Inkubátorba kerülne,de ez függ a súlyától is. Egyik ismerõsömnek a 33. héten született meg,8 hétig még kórházban volt a picivel,de minden rendben van vele azóta is. Persze az a jó hogyha minél tovább marad bennt.jó lenne még két hét. A lényeg,hogy ne idegeskedj,(könnyû mondani)mert már minden rendben lesz.

Nekem a 35. héten mondta a doki, hogy most már nyugodjak meg , mert ha most megmegszületne már semmi baja nem lenne a picinek. Inkubátorba kerülne, de ez függ a súlyától is. Egyik ismerõsömnek a 33. héten született meg, 8 hétig még kórházban volt a picivel, de minden rendben van vele azóta is. Persze az a jó hogyha minél tovább marad bennt.jó lenne még két hét. A lényeg, hogy ne idegeskedj, (könnyû mondani)mert már minden rendben lesz.
Szia! Én nem töltöttem be a 36.-dik hetet amikor megszületett a kisfiam.2980 súllyal 48cm-vel, nem volt nagy baba, de haza engedtek minket 4 nap múlva a kórházból. Nem lesz semmi baj. Szorítok értettek!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a nyugtató válaszokat, remélem minden rendben lesz.Sok boldogságot a babócákhoz

35 hetes terhes vagyok, de már jóval korábban jelentkezett nálam, hogy 2 perc hanyattfekvés után ájulás közeli állapotba kerülök. Császárom lesz. Ugye az érzéstelenítéssel elkerülik ezt az állapotot?

Legjobb válasz: Lehet, hogy a baba nyomja a vena cava inferiort. (ortostaticus hypotonia) Leesik közben a vérnyomásod - ez a leggyakoribb oka. Úgy tudom kiküszöbölhetõ, ha a bal oldaladon fekszel. Jelezd az orvosodnak. Szerintem nem lesz baj.

Lehet, hogy a baba nyomja a vena cava inferiort. (ortostaticus hypotonia) Leesik közben a vérnyomásod - ez a leggyakoribb oka. Úgy tudom kiküszöbölhetõ, ha a bal oldaladon fekszel. Jelezd az orvosodnak. Szerintem nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Az orvosom tud róla.Eddig valahogy csak-csak elvoltam az 5-6 perc alatt lezajló UH-okál, de már a 20-25 perces CTG-töl, leginkább pedig a császártól félek!!Ott biztosan nem ficánkolhatok össze vissza, pláne ha érzéstelenítve is leszek.Csak remélni merem, hogy valóban semmit, még ezt sem fogom érezni!!
A kérdező hozzászólása: Értem, 4d-n a doki 3600g-ra becsülte és 5 nappal hamarab a kiírt idõponttól.
Ne aggódj!Én pont ennyi idõs terhes vagyok, az én babám meg kisebb egy héttel.Én is izgultam emiatt, de a doki megnyugtatott.Azt mondta, hogy ebben a korban már nagyon nagyok az egyéni eltérések az öröklött adottságok miatt.Gyakorlatilag nincs 2 egyforma gyerek.Vannak gyerekek, akik 3 kilóval, míg mások 4 kilóval születnek.Az is lehet, hogy el lett számolva valami, és egy héttel hamarabb fogant.Mert a fogamzás napját tényleg csak saccolni lehet, senki nem lát belülre.Kérdezd meg a párod, õ hány kilóval született.Mert a pici születési súlyát leginkább a szülõk (fõleg az apa) születési súlya határozza meg.Most ezekbõl az adatokból én 4 kilóra saccolnék.De az is lehet, hogy most fog lelassulni a hízásban, és teljesen átlagosan jön világra.Hidd el, ebben a korban minden normális.
Én csak annyit tudok hozzá szolni, hogy a fiam BPD-je a 36.heti uh-n 94mm volt, majd 41+6hétre született 4500g-al és 60cm-el. Két hetet túlhordtam, addig meg csak hízott. Neked nem biztos, hogy ilyen nagy babád lesz. A lányomnak 36.hetes uh-n 89 volt a BPD, õ 41+2hétre született, 3400g-al és 57cm-el :)
Ilyen terhességi korban már a gép nem tudja megállapítani, mennyi idõs lehet a baba. Itt már csak az a lényeg, hogy uh-tól uh-ig rendesen fejlõdjön. Ezért szokták a 12. heti uh-n megállapítani a baba korát, mert az még valóságos, addig egyformán fejlõdnek. Késõbbi adatokból már nem lehet megállapítani a fogantatást, a gép csak egy átlag mérethez viszonyít. Nekem pl. 29+4 hetesen azt mondta a doki, hogy 30+6. És nálam ismert a fogantatás idõpontja. Annyi, hogy a lába hosszabb mint egy "átlag" babának, és ettõl rögtön átíródik a kora egy héttel nagyobbra.
A kérdező hozzászólása: Köszi.az a gond, hogy hiába tagadom már kicsit félek, ráadásul türelmetlen is vagyok.

35 hetes vagyok kb:2-3 hete nagyon megnőtt az étvágyam miért lehet? (azt hittem már ilyenkor nem lesz)

Legjobb válasz: Nem ismerem az életmódodat, de az tkezés is befolyásolhatja - pl most van itt a citrusfélék szezonja, az is nagyon jó kis étvágyat csinál. Ezen kívül lehet hogy lejjebb ment a baba, és a gyomrod újra ki tud teljesedni, több étel fér bele. Ezen kívül a baba elkezdett nagy mértékben magára szedni, a bõre alá szorgosan gyûlik a zsírréteg, és ehez kell neki a több tápanyag. Ezen kívül alapból van a nõknek egy olyan éves ciklusa, hoyg télen egy kicsit felszednek magkra - és hát épp most jött be a hideg idõ -így lehet hoyg a terhességtõl független a folyamat. Hirtelen kb enyni jut eszembe, de biztos van még...

Nem ismerem az életmódodat, de az tkezés is befolyásolhatja - pl most van itt a citrusfélék szezonja, az is nagyon jó kis étvágyat csinál. Ezen kívül lehet hogy lejjebb ment a baba, és a gyomrod újra ki tud teljesedni, több étel fér bele. Ezen kívül a baba elkezdett nagy mértékben magára szedni, a bõre alá szorgosan gyûlik a zsírréteg, és ehez kell neki a több tápanyag. Ezen kívül alapból van a nõknek egy olyan éves ciklusa, hoyg télen egy kicsit felszednek magkra - és hát épp most jött be a hideg idõ -így lehet hoyg a terhességtõl független a folyamat. Hirtelen kb enyni jut eszembe, de biztos van még...

Megfordult a kis bitang a 32. hét után ( faros lett), 35+2 hetes vagyok. Most mi lesz?

Már most akkora,hogy nem engednének spontán szülni (BPD 97 mm, OFD 116)....császár ????!!!óóó istenem , nem akarom!!!!! Az els? babómmal, olyan simán ment minden.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta az orvosom, hogy az utolsó pillanatban is megfordulhat, mert annyi helyet csinál õ magának. Elõször jól feküdt nálunk, de 30 hetesen faros lett. Akkor megijedtem, hogy nem fordul meg. Az orvos tanácsára folyamatosan beszéltem hozzá, mondtam neki meg kell fordulni. 36+3 hetesen megfordult, de eléggé fájt, mert 3 kg és 50 cm volt akkor. Szóval megfordulhat, de tényleg nem biztos. Ha császár lesz se félj. Nõvérem is császárral szült a szeme miatt, és szinte alig látszik a vágás. 2,5 év múlva már szülhetsz természetesen, annyi idõ kell a gyógyuláshoz két szûlés között. Nem szabad idegeskedni, fõ, hogy mind a ketten jól legyetek. Jó babavárást! 38h km

Nekem azt mondta az orvosom, hogy az utolsó pillanatban is megfordulhat, mert annyi helyet csinál õ magának. Elõször jól feküdt nálunk, de 30 hetesen faros lett. Akkor megijedtem, hogy nem fordul meg. Az orvos tanácsára folyamatosan beszéltem hozzá, mondtam neki meg kell fordulni. 36+3 hetesen megfordult, de eléggé fájt, mert 3 kg és 50 cm volt akkor. Szóval megfordulhat, de tényleg nem biztos. Ha császár lesz se félj. Nõvérem is császárral szült a szeme miatt, és szinte alig látszik a vágás. 2, 5 év múlva már szülhetsz természetesen, annyi idõ kell a gyógyuláshoz két szûlés között. Nem szabad idegeskedni, fõ, hogy mind a ketten jól legyetek. Jó babavárást! 38h km
A kérdező hozzászólása: Nem tervezek több babát, õ lesz a második, az elsõt rendesen szültem.A vágás miatt nem aggódok, mert már így is sajnos tigris csíkos vagyok, gondolhatjátok , akkora a pocim hogy állandóan ikresnek néznek, pedig csak 7 kiló jött fel ;) Inkább az utána levõ dolgok aggasztanak, 24 órás megfigyelés, mikor kapom majd meg a babámat, rögtön rám teszik e majd, lesz e tejem ( az elsõvel hál istennek volt rengeteg) , ....stb
Sajnos én is így jártam. Császár lett.
A kérdező hozzászólása: jajj
farossan szültem meg a kisfiam, természetes úton! nem akartam a császárt így idõben megindították a szülést hogy a baba már ne legyen nagyobb!
utolsó! valószínû ha már most nagyobb a baba, se így se úgy nem engednék meg hogy természetes úton szülj! nagyon sajnálom és kitartás!
Jó nagy babád lesz az lesz biztos, de egy ilyen szép nagy babucit nem engednek simán szülni, fõleg nem, hogy még faros is! Amúgy mikor én szültem akkor volt két anyuka az osztályon akik farosan szülték a babájukat, de õk normál súlyú babák voltak. :) Kisfiatok lesz? :)
Ez sajnos császár lesz, de inkább a mûtét, minthogy valami baja legyen a babának!
Szia! Bármi lehet még! Nekem a 35. hét után még kétszer megfordult.Amikor már felkészültem lelkileg a császárra két nap alatt visszafordult fej fekvésûbe. Pihenj sokat most már!!

Tegnap voltam dokinál megvizsgált, volt UH, NST is minden. Azt mondta:nyiladozik a méh száj, 2-3hét és szülök. Utolsó mensi szerint 37 hetes vagyok, szerintük még csak 35-36. Most hány hetes vagyok? Mikor lesz ebből baba?

Legjobb válasz: amikor kibújik :D mindenhol mást mondanak nekem is, máshogy számolnak, mensihez számolnak vagy csak az u.h. méretei alapján viszonyítanak. ne aggódj ezen, már most nem lennne semmi baj, ha esetleg megszületne a babód. boldog babavárást,38hetes kismama

amikor kibújik :D mindenhol mást mondanak nekem is, máshogy számolnak, mensihez számolnak vagy csak az u.h. méretei alapján viszonyítanak. ne aggódj ezen, már most nem lennne semmi baj, ha esetleg megszületne a babód. boldog babavárást, 38hetes kismama

35+2 hetes vagyok. Tegnap voltam vérvételen, 32hetesen uh-on. Lesz még vérvétel, és uh szülésig? Doki semmiről nem tájékoztat.

Köszönöm.

Legjobb válasz: Nálunk a 38. héten van egy UH, egy teljes vérkép, meg egy EKG.

Nálunk a 38. héten van egy UH, egy teljes vérkép, meg egy EKG.
Szia! Nekem még egy vérvételem volt, de lehet, hogy az összeférhetetlenség miatt, nem vagyok benne biztos."Hivatalos" UH már nem volt, de a dokim mindig csinált a rendelõjében, mikor mentem.NST vizsgálatok jönnek a következõ héttõl, hetente.
NEkem az orvos soha nem mondta, hogy mi lesz még, mindent a védõnõ mondott + volt egy kis táblázat a pontos vizsgálatokkal és idõpontokkal mindenrõl.
Vérvétel, összeférhetetlenség miatt, vérkép vizeletvizsgálat betöltött 36. héten kenetvétel: streptococcus vizsgálat 36. héttõl gyakori uh. Nekem heti 1x nst, flowmetria
37.héttõl heti 1x nst, 38 hetesen kötelezõ uh és teljes vérkép.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Most a doki teljes vérképet kért, INR-t, és vizeletet kellett leadnom.Akkor lehet õ elõbb megcsináltatta, és nem lesz több.. Vagyis remélem! :) Uh remélem azért még lesz. Jövõhét után megyek elõször ctg-re, azt tudom, h onnantól hetente egyszer kell majd menni, csak a vérvétellel nem vagyok/voltam tisztában, mert a doki a terheléses vércukrot is 22-23 hetes korom körül csináltatta meg...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!