Találatok a következő kifejezésre: 35 hetes Mennyinek kell (5 db)

35 hetesen szulni? Az meg koraszulottnek szamit? Mennyi az esely egeszseges babora? Mik lehetnek a kovetkezmenyei? Mennyi ideig kell korhazba maradni?

Legjobb válasz: Szia! Barátnõm 35 hetesen szült, 2 hetet voltak kórházban, nem volt 2 és fél kg mikor kijöttek. Egészséges a babája, semmi baja sem neki sem az anyukának :))

Szia! Barátnõm 35 hetesen szült, 2 hetet voltak kórházban, nem volt 2 és fél kg mikor kijöttek. Egészséges a babája, semmi baja sem neki sem az anyukának :) )
Én is 35hetesen szültem. Két kislány.Közel 2, 5kg volt mindkettõ. Napra pontosan 2hetet voltunk bent, de csak mert az egyik besárgult. Ha nem lett volna gond akkor csak pár nap amíg bent kell maradni. Sok helyen mindenképpen megvárják, hogy legyen tejcsi és tudjon szopni a baba. Nem mindenhol 2, 5kg a határ. Ha pici baba születik, mondjuk 1, 5-2kg között akkor megvárják, hogy a baba szépen gyarapodjon. Barátnõméket így engedték haza, akkor 2kg 15dkg volt a lánya. Ugyanannyi az esély arra, hogy egészséges legyen mint bármely más idõre született babának. Lehet 33hetesen is egészséges babát szülni és lehet a 40.hétre beteget. Nem ezen múlik.
35. héten még koraszülött (37. hétnél van a választóvonal). Elsõsorban a súlyától függ, hogy mikor lehet hazamenni, általában 2, 5 kilósan szokták.
Idõ alapján koraszülöttnek számít! Szerintem 35 hetesen 100% esély van egészséges babára! Ha valami baja lenne, az amúgy is lenne, szerintem. Nem egy ismerõsöm szült hamarabb a kiírtnál, semmi bajuk nincs!! Legutóbbi, aki így volt 36 hetesen szült, 3.50 volt a gyerkõc, de van ismerõs, aki 31 hetes volt, kicsi inku, aztán uzsgyi haza. Kórházban maradás több mindentõl függ. mekkora a súlya, besárgul-e, de ezek megvannak az idõre jött babáknál is. Velem 2hete közölte a dokinõ, nyitva a méhszájam, akkor 30hetes voltam, de nem paráztam, nem parázok, tudom, bármikor jön, nem lesz semmi baj. Persze had növekedjen még odabent!! Nyugi, egészséges lesz! 32hetes
Én 35 hetesen szültem.Semmi bajunk.Igen, ennyi idõsen még koraszülött.Mi másfél hetet voltunk kórházban, de már elõbb hazajöhettünk volna, ha nem sárgult volna be a kis maszat.Ennyi idõsen már egészséges babát lehet szülni.Az én picim 2630 g volt, mikor született, a koraszülött osztályon õ volt az óriás, az 1 kg-os babák között.Mibõl gondolod, hogy szülni fogsz?
Szia! Én 35 hetesen kerültem kórházba. Tüdõérlelõ injekciót kaptam (a tüdõ ilyenkor fejlõdik, erõsödik a kinti életre). Azt mondták, hogy jó lenne kihúzni a 36. hétig. Sikerült. A koraszülöttség kérdése érdekes, mert nekünk azt mondták korra koraszülött, de súlyra nem (2800g volt). És egészséges. Mozgásban egy kicsit le volt maradva, de ennyi. 1 hétig voltunk bent.

35 hetes vagyok. Mennyinek kell lennie a hőmérsékletemnek?

Legjobb válasz: Szia! Egész terhességem alatt talán 3x mértem hõt, csak akkor mikor megfáztam. Szerintem ha nem vagy lázas az jó. Nem hiszem, hogy méregetni kéne. Gondolj arra, hogy ha jól érzed magad, akkor nyilván jól vagy. Jelez a szervezet, ha valami nincs rendben, felesleges dolgokon nem érdemes rágódni. Egy 40 hetes kismama

Szia! Egész terhességem alatt talán 3x mértem hõt, csak akkor mikor megfáztam. Szerintem ha nem vagy lázas az jó. Nem hiszem, hogy méregetni kéne. Gondolj arra, hogy ha jól érzed magad, akkor nyilván jól vagy. Jelez a szervezet, ha valami nincs rendben, felesleges dolgokon nem érdemes rágódni. Egy 40 hetes kismama

35 hetes kismami vagyok. A héten kell elkezdenem a magzatmozgás táblázatot vezetni. A dokim azt mondta délután 5 után nézzem, na de hogy? Hogy feküdjek és hogy mikortól mennyi ideig mérjem a mozgások számát?

Legjobb válasz: Szia. Én úgy vezettem,hogy délután 5kor a bal oldalamra feküdtem,és vártam mikorra rúgja le a 10et. Azt az idõpontot jelöltem be. Habár nem tudom te milyen papírt kaptál. Nekem 15percenként voltak kockák,amikbe bele kellett x-ni. Egyébként én is terhesség alatt váltottam védõnõt,és akinél elõször voltam nem adott ilyen papírt. 37hetes voltam mikor elkezdtem vezetni. Õ még azt sem mondta hogy felesleges. Egyébként azért kell,mert napközben mozogsz,és úgy érzed mintha mozogna,közben meg csak lõtyõg benned a baba. Nyugodt helyzetben jobban érzed.

Szia. Én úgy vezettem, hogy délután 5kor a bal oldalamra feküdtem, és vártam mikorra rúgja le a 10et. Azt az idõpontot jelöltem be. Habár nem tudom te milyen papírt kaptál. Nekem 15percenként voltak kockák, amikbe bele kellett x-ni. Egyébként én is terhesség alatt váltottam védõnõt, és akinél elõször voltam nem adott ilyen papírt. 37hetes voltam mikor elkezdtem vezetni. Õ még azt sem mondta hogy felesleges. Egyébként azért kell, mert napközben mozogsz, és úgy érzed mintha mozogna, közben meg csak lõtyõg benned a baba. Nyugodt helyzetben jobban érzed.
Az én védõnõm azt mondta, hogy szerinte felesleges! De ha méred, akkor én úgy tudom, hogy oldalra kell feküdnöd és számolni egy órán keresztül h hányszor mozdul meg. Persze ez az idõ(hét) elõre haladtával ritkulni fog, amitõl ne ilyedj meg!!! Ha már az utolsó hetekbe csak kb. 10szer érzed, már az is jó! remélem segítettem. Üdv és szép napot nektek :DD
A kérdező hozzászólása: az én védõnõm is azt mondta felesleges. De egy 23 éves friss diplomás kiscsajszitól azt hiszem többet vártam. (én 31) Szóval csak a magam megnyugtatása miatt és a dokim miatt is vezetem. Az a baj hogy sok védõnõ sok sok mindent feleslegesnek tart. Akkor minek dolgoznak mint védõnõ. Hogy érezzem magam biztonságban nála ha minden felesleges. Hozzá kell tennem az elején más védõnõm volt mert máshol laktunk és ott 100x többet fordítottak a kismamákra mint itt. Jó volt oda menni, nem úgy mint itt. Na mindegy. Köszönöm a válaszod és neked is boldog babavárást kívánok.


Mennyit kell feltétlenül feküdni ha 35 hetes kismama vagy és a cg2110?

van egy két éves eleven fiam akire figyelnem kell de szeretném a terhesség 40. hetéig kibirni vagy addig mig lehet bennt tartani a picit

Legjobb válasz: A barátnõm hasonló képpen járt tavaly csak neki a31 héttõl kellett pihennije.Sajnos 2 fiu mellett nehéz volt.De igyekezet minnél többet pihenni.Ha már nagyon kivolt akkor olyan játékokat taláalt ki amivel az ágyon is elszorakoztak egy-egy fél órát.Már az is jó volt neki.A 38 héten szült meg végül.

A barátnõm hasonló képpen járt tavaly csak neki a31 héttõl kellett pihennije.Sajnos 2 fiu mellett nehéz volt.De igyekezet minnél többet pihenni.Ha már nagyon kivolt akkor olyan játékokat taláalt ki amivel az ágyon is elszorakoztak egy-egy fél órát.Már az is jó volt neki.A 38 héten szült meg végül.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat.

35+4-hetes terhes vagyok! Várom a tapasztalatokat és a véleményeket! Ha itt az idö, és menni kell de ha annyira fáj, hogy nem bírnám már mennyit segít az epidurális érzéstelenités?

Lehet kérni???

Legjobb válasz: Fura, nekem ez sosem jutott eszembe, annyira tartok tõle. De így utólag az ember sodródik az eseményekkel a fájásokkal, és egyszer csak kint van a baba.Szerintem próbáld meg egyenlõre e nélkül, biztos így is simán menni fog:)

Fura, nekem ez sosem jutott eszembe, annyira tartok tõle. De így utólag az ember sodródik az eseményekkel a fájásokkal, és egyszer csak kint van a baba.Szerintem próbáld meg egyenlõre e nélkül, biztos így is simán menni fog:)
Szia! Nem tudom, milyen érzéstelenítéssel szülni, de hidd el elviselhetõk a szülési fájdalmak. Ha nem így lenne én biztosan nem szültem volna 4 gyereket. A fájások alatt csak arra koncentrálj, hogy van értelme a fájdalomnak, minden egyes fájással nagyobb a helyíe a babádnak a szülõcsatornában és egyre közelebb kerül ahhozz, hogy végre megláthasd, a kezedben tarthasd. Biztosan jó, ha kap valaki fájdalomcsillapítót, de akkor teljesen az orvosra és a szülésznõre van utalva, nem tudja egy picit sem uralni, irányítani a testét, hiszen nem érez semmit. Egyébként nem is minden kórház van rá felkészülve, így érdemes elõre egyeztetni az orvosoddal, hogy ott, ahol szülni fogsz, mi a helyzet.
Nem mindenhol lehet kérni, és azt hiszem, elõre le kell beszélni az orvossal. Amúgy meg nem minden kórházban adnak fájdalomcsillapítót sem, hiába lenne kötelezõ. Pl. ahol én szültem, soha senki nem kap. De mindegy. Amúgy szerintem símán ki lehet bírni fájdalomcsillapítás nélkül is, nem olyan vészes. Ez egy természetes folyamat, nem kell belehalni. Te is próbálj úgy állni hozzá, hogy ez egy jó dolog, és túl leszel rajta. Szép szülést kívánok!
Szia! Én a Sote I. sz. Klinikán szültem és ott adtak epidurális érzéstelenítést. Egyébként szerintem mindenkinek változó a fájdalomküszöbe én már annyira rosszul voltam, hogy nekem megváltás volt, amikor beadták. Utána sokkal könnyebb volt végigcsinálni, nekem nagyon sokat segített és a tágulást is felgyorsítja. Nekem egyébként direkt felajánlották már szülés közben, mert látták, hogy mennyire szenvedek.
Szia! Én a Margitban szültem, ott lehet kérni, sõt nekem nem az anesztes adta be, hanem a saját dokim, és ugyan nagyon féltem a tudattól, hogy a gerincembe szurkálnak, megérte, mert egyrészt hiába voltak fájásaim szinte alig tágultam, ez ugye tágító hatású is, és mivel 10 órát vajúdtam, nem tudom lett volna-e erõm olyan gyorsan kitolni a babámat (3-ra kint volt). Sokan gondolják, fõleg akik nem próbálták, hogy semmit nem érzel, és nem tudod irányítani a dolgokat, én mégis tudtam, mikor hol tartunk, és én szóltam, hogy érzem a tolófájást. Ez 5 éve volt, és most - 35 hetesen - is ugyanúgy kérni fogom, ha itt az idõ. Persze, ha most gyorsabban zajlik, és könnyen kitágulok (úgy tudom csak 2-3 ujjnyiig adnak, meg ha nagyon lassú a tágulás és óriási a fájásgörbéd)lehet nem lesz rá szükség, de jó, hogy ott a lehetõség! Kitartást és könnyû szülést 35hetes km


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!