Találatok a következő kifejezésre: 35 hetes Még mindig (17 db)

Várandós öröknaptár szerint már 35 hetes vagyok minden más kalkuláció szerint még csak 34?

amit a kiskönyvvel együtt adott a véd?n?(ilyenen nézi a n?doki is)várandós öröknaptár szerint már megkezdtem a 35.hetet de ha kalkulátort használok akkor még csak 34 hetes 1 naposnak számol...most melyik az igaz?a bébi mérete alapján is az öröknaptár ami helyes lehet...ja,és az öröknaptár is az utolsó menstruációt veszi alapul....

Legjobb válasz: Most néztem meg neten az öröknaptárat, és nekem is többet mutat kb 1 héttel meg vagy 3 nappal. Fogalmam sincs, hogy van. De szerintem a doki tudja jól.

Most néztem meg neten az öröknaptárat, és nekem is többet mutat kb 1 héttel meg vagy 3 nappal. Fogalmam sincs, hogy van. De szerintem a doki tudja jól.
1 hét ide vagy oda, teljesen mindegy.A baba fogja eldönteni mikor van itt az ideje!!Boldog babavárást! 37+2heteske

Mitől lehet, hogy éjjel sokkal többet keményedik a pocim? Egész nap jövök-megyek, pakolok és mégis csak 1-2-szer. Éjszaka meg egy sima átfordulástól, vagy felüléstől meg mindig, kb 5-6-szor.35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: szia. szerintem jósló fájások azok ,mert már 35 vagy. ezt olvastam pont tegnap valahol. De jó, te már nemsokára szülni mész! Sok boldogságot! 24 hetes

szia. szerintem jósló fájások azok , mert már 35 vagy. ezt olvastam pont tegnap valahol. De jó, te már nemsokára szülni mész! Sok boldogságot! 24 hetes
A kérdező hozzászólása: Én is ilyesmire gondolok, de miért csak éjszaka??!! A "dejómegyekszülni"-rõl mindig más a véleményem :) ha nem bírok megmozdulni a hasamtól, akkor mennék már szülni, de ha a szülésre gondolok, akkor inkább a nagy has :) :)
Én még csak 22 hetes vagyok, de nekem is inkább este keményedik a hasam nem keveset. Ja és én már 17 hetes krom óta keményedek!

35. hetes terhes vagyok, sajnos nem tudtam leszokni a cigiről, próbáltam de akkor meg tiszta idegbeteg voltam, eddig minden rendben a babával de azért aggódom hogy nem lesz e rá hatással a dolog? annyit azért sikeült hogy kevesebbre vettem dohányzást

Legjobb válasz: a 3. válaszolónak gratulálok!!!!! 9 hetes vagyok, most ott tartok, hogy a párom ha egy kettõt rágyújt, beleszívok az elejébe 2-3-at, de aztán nem kell. haladást sejtek napi 1,5 doboz után. remélem jobban is menni fog, de ma már max egyet cigizek, ha a beleszippantásokat összeadom. A kérdezõnek írom: még ez sem jó, de ha 35. héten vagy akkor már ne is haragudj, de kicsit nem késõ ezen gondolkodni?

a 3. válaszolónak gratulálok!!!!! 9 hetes vagyok, most ott tartok, hogy a párom ha egy kettõt rágyújt, beleszívok az elejébe 2-3-at, de aztán nem kell. haladást sejtek napi 1, 5 doboz után. remélem jobban is menni fog, de ma már max egyet cigizek, ha a beleszippantásokat összeadom. A kérdezõnek írom: még ez sem jó, de ha 35. héten vagy akkor már ne is haragudj, de kicsit nem késõ ezen gondolkodni?
Szia! Próbáltál már venni un. herbál cigarettát? Én ezzel tettem le. Nem tartalmaz nikotint. Egy dobozzal vettem és amíg elszívtam (egy hét alatt, kávéhoz, pedig elõtte elment egy napi doboz minimum) rájöttem, hogy az ember nem a nikotintól függ, csak a mozdulat hiányzik. Ez a cigi annyira büdi, hogy le fogod tudni tenni a cigit végleg. Az elsõ babámnál egybõl elnyomtam, mikor teszteltem 5 hetesen, és többet nem is gyújtottam rá. A második babánál pedig ez a praktika vált be, szintén 5-6 hetesen. Próbáld ki. 700 Ft egy dobozzal, de szerintem megéri.
Hát jobbb lenne, ha le tudnád tenni, mert veszélyezteted a babát. Ezt csak a ti érdekektekben mondom. Ha ideges vagy, menjj ki a levegõre és sétáljj egy nagyon, szellõztessd ki a fejed és gondold át, mi az ami nyugtalanít!
Én azt mondom, a kisbabáért mindent ki kell bírni. Minden nõ le tud szokni a cigirõl, ha igazán akarja. Ez nagyon nagy felelõtlenség, márpedig egy anyától felelõsségteljes viselkedést várhatnánk el. De nem akarlak egy kioktatással elintézni. Régen, amikor pl. még a nagymamám volt terhes, semmit nem tiltottak a terhesség alatt. Mostmár szinte mindenrõl kitalálják, hogy rossz a babának. De meg kell találni az egyensúlyt. Na most a cigi nem tartozik ebbe bele. Régebbi babás könyvekben azt olvastam (akkor ugye még nem vettek olyan szigorúan mindent, néhány dologban kissé relálisabb képet festenek), hogy a terhesség alatt legalább is csökkenteni mindenképp muszáj a dohányzást, kb. napi 3-4 szálra. A könyv hangsúlyozza, hogy ez is káros, aki a terhessége során dohányzik, annak a babája hajlamosabb kisebb súllyal születni, hajlamosabb a bölcsõhalálra, gyakran alakul ki ezeknél a gyerekeknél késõbb felsõlégúti probléma. Minél kevesebbet dohányzik az anya, ennek a kockázata annál kisebb. A könyv azt szorgalmazza, hogy aki dohányzott korábban, az legjobban azt teszi, ha a rendszeres dohányzást abbahagyja, legfeljebb társaságban szív el egy-egy szál cigarettát (ami tehát nem mindennap történik meg). Erre még én is azt mondom, hogy belefér. Én terhesen 3 szál cigit szívtam el összesen, úgy gondolom, ez még azon a határon mozog, ami nem ártalmas a babára. De a rendszeres dohányzást terhesség alatt nagyon nagyon elítélem, hiszen ha már valaki vállale egy babát, akkor elõtte gondolkodjon el rajta, hogy képes lesz-e leszokni a cigirõl legalább arra a kilenc hónapra. Ha nem, akkor milyen dolog az, hogy a cigi fontosabb? Akkor nem kell babát vállalni, ehhez azért fel kell nõni annyira, hogy a cigit le tudja tenni az ember.
Regebben "csoda" volt ha valaki fogyatekos babat hozott vilagra ma "csoda" ha valaki egeszsegeset szul. Elgondolkoztato:((((
Én úgy gondolom a babádért erõt kellett volna venni magadon, hogy leszokj! Ha már csökkentetted, 3-5 szálra, akkor már ezt is el kellett volna hagyni! Az embernek sok minden nehézséggel kell szembenéznie, de egy nõ a gyerekéért mindenre képesnek kell legyen! Azért remélem, hogy nem lesz semmi problémátok! Drukkolok a Babódnak!
Nem bántani akarlak, de szerintem nagyon felelõtlen vagy. Azt gondolom, hogy egy anyának a gyereke kell, hogy a legfontosabb legyen. Ha ez nálad így lenne, fel sem merülne benned a cigizés gondolata sem. Születésem elõtt anyu nem, csak apu dohányzott, igen keményen. De amint megtudta, hogy jövök, õ is azonnal eldobta a bagót. Szerintem ez egy elvárható szülõi viselkedés. Gondold át, mennyit ér meg neked a kisbabád. Még õérte sem tudsz ennyi áldozatot hozni?
Hát gratulálok! Nálam nagyobb dohányost (min. 1 doboz/nap) még nem hordott hátán a föld, de amint megtudtam, hogy jön a babó azonnal kivágtam a cigit a fenébe. Ez 28 hete volt. Nem állítom, hogy nem gyújatnék rá néha, de a kisfiam egészsége mindennél fontosabb. Lehet, hogy csak késõbb lesz beteg, asztmás vagy ilyenek, de lehet, hogy "mázlid" lesz és nem lesz miattad beteg soha. Szégyelld magad! 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: nem tudtam leszokni, de ha megtudod állni próbáld meg, lehet hogy végleg leszoksz, ha van annyi akaraterõd, velünk mindenoké, most múltunk 3 hónaposak
Azért ezzel majd dicsekedj el a gyerekednek, ha majd nagy lesz és valami asztmája vagy hasonlója lesz. Hogy nem lehet kibírni azt a 9 hónapot... Most akkor a nikotinos tejeddel szoptatod??? Engem is sokan megszólnak, mert amikor már nem szopott a kisfiam, visszaszoktam a cigire, de nekem tiszta a lelkiismeretem, mert nem az õ egészségét károsítom vele. Te ezt nem mondhatod el magadról.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszolónak:nem szoptatok már 2 hónapja mert nincs tejem
Kérdezönek: Köszi az infot, engem itt màr nem érdekelnek a leszolàsok, öszinte voltam, és nem vagyok képes leszokni. Örülök hogy veletek minden ok, remélem nàlam se leszgond, persze nekem se haladja meg a napi 3-5 szàlat. De ez kihat a csalàdi körülményekre, fölg hogy utolso 2 honapban 3 csalàdtagot kellett temetnem. Na de nem magyaràzkodok itt, neked meg köszi az infot! Minden jot!
Nem tudom miért van ennyi rossz indulatu ember, örülni kellene h egészséges lett a babóca....nem pedig mindenféle betegségeket kíváni, nem tudom, ti mit szolnátok ha a babátokra ilyeneket mondanának...
A kérdező hozzászólása: utolsónak köszi, mióta ez a kérdés lement ez van, 4hós lesz fiam, és tele vannak rosszindulattal
nincs mit:-)) Sajnos, én is hasonló problémával küzdöttem mint te, de rengeteg vitamint ettem mellete, nekem is már 3 hónapos a fiam, tegnap kiderült h jön a kistesó, de most leraktam a cigit, de most szerencsésebb, mert undorodom tõle... mikor szültem a fiamat, a méhlepényem teljesen ép, egészséges volt...még csak elöregedni se kezdett... Jó egészséget, sok boldogságot és mindig elegendõ anyagi javakat kívánok nektek! és vigyázzatok magatokra naon!:-))
A kérdező hozzászólása: köszi, sok sikert az új jövevényhez :)
Jólvan dícsérgessétek csak egymást ha ettõl jobb a lelkiismereteteknek. De azért szép, hogy a cigi fontosabb volt, mint a babátok. Ti, akik állítólag anyák vagytok, ennyit nem tudtatok megtenni. Gratulálok, felnõtt emberek.
Hol lehet kapni azt a herbária cigarettát amibe nincs nikotin?
Gyógynövény boltokban szokott lenni.
Szia! Utolag:ugyanazzzal küszködik mint ezelött te. Sajnos cigizek, de napi max 3-4 szàl...$ Te a végére letudtàl szokni? Ha igen hogy? És most mi ujsàg van veletek'?
Ennek nagyon örülök, remélem nem is lesz semmi baj késöbb sem!Jó babázást!Jó egészséget kivánok a babának
A kérdező hozzászólása: kösz a hozzászólásokat, azért a napi 5 szál megfogsõt van mokor csak 3
A herbál cigi nagyon jó ötlet! Egyszer én is leszoktam vele egy idõre (egy évre), sajnos azóta visszaszoktam, de hatásos volt.
Én másfél dobozzal szivtam el naponta. Elszántuk magunkat a párommal, hogy jo lenne egy babo, igy tehát leraktuk. Könnyü volt mert csak a babára gondoltam amikor csak rá akartam gyujtani. Sajna ilyen kegyetlen az élet. Aki megprobál mindent megtenni hogy egészséges babája legyen, felkésziti magát annak nem jön össze. Mi 1 éve probálkozunk. Eddig semmi. Reménykedj hogy nem lesz nagyon beteges a babád. Probáld meg letenni, mert ha szoptatsz is azzal nem csak tejet eszik, hanem nikotint is.
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszolónak:köszi az ötletet, meg fogom próbálni
A kérdező hozzászólása: a herbál cigit fogom kipróbálni, köszi aki írta
Nekem lesülne a pofámról, a bõr, ha terhesen cigiznék az biztos.
és ha mellette mindent megtesz a babájáért????? szerintem nem kellene ennyire lehurrogni...lényeg h eggyél c vitamint mellé, és többet mint az ajánlottat amugy a stressz sokkal nagyobb ellensége a babónak...
ooh, szép válasz..kedves elõzõ..lassan ott tartunk, hogy cigizni egészséges a terhesség alatt. Kérdezõnek pedig: a gyereked egy biztos: asztmás lesz, fulladozni fog, majd hordhatod orvoshoz, közben is lógni fog a cigi a szádban? ÁÁÁÁÁ, hihetetlen. Ja és mindenféle dologra allergiás, betegs gyenge, de csak cigizzél!!!
Szia! Remélem ezzel elijesztelek a dohányzástól. Õszinte leszek, nyugodtan elhiheted amit írok, mi ezt pszichológiából tanultuk, meg egészségtanból a fõsulin. A következõ van: az emberi agysejtek születésig fejlõdnek ki, aztán egész életében ezzel gazdálkodik az ember, az nem "nõ újra", soha nem kapsz az elpusztultak helyett újat. Nos, a dohányzással ezeket a sejteket végzed ki, pusztítod el a magzati korban. Persze nem mindet, de szerintem mindegy is, hogy mennyit (ezt nem tudom)a lényeg, hogy eleve hátránnyal indul a bébid az életben. No, remélem segítettem. Sok sikert, szeretetet meg kitartást a babához!
Már rég irtad ki a kérdést, de én szeretném megkérdezni, hogy egészséges lett a babád?én is dohányzom sajna...
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos, és eddig minden ok vele
Na mi lett azzal a szegény gyerekkel? Most már 5 éves elmúlt, ha jól számolom.

35 hetes vagyok, a doki ma mondta, hogy teljesen zárt a méhszáj, a baba feje magasan. Ez minden normál terhességnél így van még ilyenkor? (Nem szeretném túlhordani a babát. )

Legjobb válasz: Én is 35 hetes vagyok, nekem 2 hete 2100 a méhszájam. De van akinek a végéig zárt. Ez nem utal feltétlenül arra, hogy ki mikor fog szülni. A baba úgyis tudja, mikor szeretne érkezni :)

Én is 35 hetes vagyok, nekem 2 hete 2100 a méhszájam. De van akinek a végéig zárt. Ez nem utal feltétlenül arra, hogy ki mikor fog szülni. A baba úgyis tudja, mikor szeretne érkezni :)
Febr. 25-re voltam kiirva, baba vegig fent volt, teljesen tart voltam le sexszallt a hasam. 24- en este voltam dokinal meg akkor is teljesen zarva voltam mondta is hogy ugyan mikorra lesz ebbõl baba mert meg csak egy joslo fajasom sem volt. Na haza mentunk, hajnalban elkezdett fajni a hasam, reggel mar rendszeresen fajt, utanna mar egyre erosebben 4 percenként, delben bementünk a kórházba, akkor mar 2 ujjnyira nyitva voltam, és este 9- re meglett a lanyom, pont aznap mikorra ki volt irva.
38+5 re szültem, végig zárt voltam, 5 perces fájásoknál és 2 óra után mentem be szülni, akkor voltam 2 ujjnyi, rá 8 óra 4 ujjnyi, a baba végig fent volt (ujjal szinte el sem érték) végül császár lett, de nem e miatt.

35 hetes kismamik, hogy vagytok? Meg van minden ami kell, csomagok összepakolva, alvás, hízás, stb?

Legjobb válasz: Még csak 33 hetes vagyok.Minden folyamatban van.nem kapkodtam el, de második baba, úgyhogy valahogy ráérõsebb vagyok, pedig ugyan olyan öröm készülõdni.Utálok vasalni, de most szinte lelkesedem.Kórházi pakk szerintem 2-3 héten belül elkészül.

Még csak 33 hetes vagyok.Minden folyamatban van.nem kapkodtam el, de második baba, úgyhogy valahogy ráérõsebb vagyok, pedig ugyan olyan öröm készülõdni.Utálok vasalni, de most szinte lelkesedem.Kórházi pakk szerintem 2-3 héten belül elkészül.
Jaj, aludni nem alszom már lassan 2 hónapja, hízás 8 kg.Ezek lemaradtak.
36 hetes vagyok. Csomag 1 hete összepakolva. Az alvás szinte naponta változik, most jól aludtam :-) Hízás 20 kg :S
Én holnap kezdem a 33. hetet. Most mosok, a vasalásra még próbálom rávenni magam. :) De már mindene megvan a babócának, kivéve a babakocsi, de az annyira nem is sürgõs. Az alvás hol ilyen, hol olyan, ma pl. 1-tõl fél 5-ig fenn voltam, mert megfáztam. A baba is néha felébredt, jól elvoltunk. Õ azzal, hogy próbált belemászni a gyomromba, én meg az orrfújással. :) A hízás eddig kb. 4-5 kg. A kórházi csomagba már megvan minden, a szekrényben áll egy helyen, hogy csak táskába kelljen rakni. És veletek mi újság?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Olyan jó olvasni a válaszaitok. Nagyon várom már, hogy megszülessen a Baby, kíváncsi vagyok milyen kis Csoda lakik bent. :)
Minden készen áll a csomagok sorakoznak! Kisruhák nagy része kimosva kivasalva! Eddig 12kg híztam! Az alvás változo hol jobb hol meg borzalmas de azért 2-3 oránként mindenképp fent vagyok! Kitartás már nincs sok hátra! 35+3 napos kismama
3. vagyok. Nekem is elsõ baba, és furi, de nem félek a szüléstõl. Talán azért mert nem tudom, hogy mire számítsak. Jó tudom, hogy baromira fog fájni, de mégsem tudom mi vár rám majd. Igazából el sem tudom képzelni magam, hogy ott fekszek azon az ágyon. Ahogy elõttem írták, majd hagyom hogy megtörténjenek a dolgok, sodródom az eseményekkel.
34+3 hetes vagyok. Már mindenünk megvan, minden kimosva, levasalva. Csomagokat jövõhéten pakolom össze, mivel a 36. héttõl be kell feküdnöm, úgyhogy nekem lesz egy kórházas csomagom, a baba kórházas csomagja, és a hazahozós cuccok. Aludni hetek óta nem tudok, most meg még ráadásul meg is fáztam, nyûglõdök rendesen. 12 kilót híztam eddig, nem tudom, a kórház mit hoz majd, plusz vagy mínusz kilókat.
Szia! én holnap töltöm a 36 hetet.Kicsit kezdek izgulni, hogy minden rendben menjen a szülésnél.A kórházi csomagomat tegnap összeraktam a biztonság kedvéért.A kicsi ruháit is szépen kimostam, kivasaltam, a jövõhéten összerakjuk a kiságyat is. 13 kg híztam eddig.Aludni elég sz.rul tudok mostanában.Rengeteget forgolódom, igazából sehogy sem jó.És plusszba borzasztó légszomj gyötör. De már nem sok van hátra. A minap volt egy hatalmas fájásom, azt hittem egy pillanatra, hogy menni kell, de elmúlt néhány másodperc volt az egész.
Elsõ vagyok.Nem félek a szüléstõl.Igaz második baba.Nem féltem az elsõnél sem.Valahogy úgy voltam, hogy hagyom, hogy a dolgok megtörténjenek majd velem-így is történt.Elmúlik.A szoptatással is így voltam-hagyom, hogy menjen a maga útján. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Megvan minden a Kisfiamnak, (1. bab)kimosva, kivasalva (amit nagyon utálok, de most nekem is jó volt). A kórházi csomag összerakva csak a cipzárt kell indulás elõtt behúzni. Hát az alvás borzalom, 2-4 óránként felébredek, visszaaludni csak 2-3 óra után sikerül :( 58 kg/172 kezdtem már 76 kg vagyok. Méhszáj 2100 volt utoljára. 18-án NST és UH. Várom már a szülést nem tudom miért, de nem félek! Ti féltek tõle?
Szia! 35+6 hetes vagyok. Most kezdtem el mosni a babaholmikat. Közben festegetem, díszítgetem a babaszobát. Húúú... a csomagok... a szülõstáska félig összepakolva, de a többi még nincs. Asszem struccpolitikát folytatok a kórházba menetellel és a szüléssel kapcsolatban. :( Alvás: Több hete alig tudok elaludni, mert jár az agyam folyamatosan. Éjjel 2-3 körül sikerül elaludnom, de akkor durmolok reggel 10-ig. Hízás: 1. trimeszter: +2 kg 2. trimeszter: +10 kg :) és a 3.-ban eddig 2 kg jött fel. 57 kg-al kezdtem, most tartok 71-72 között.
Halihó! mi 35+3 hetesek vagyunk, nem alszunk már és mindenünk ill. mindenem fáj. Már nagyon várom a végét, mert most beteg is lettem, összepakolva még semmi sincs a kórházi csomagból. egyszerûen semmi energiám sincs.

35 hetes vagyok. Még mindig farfekvéses a picim. Ha szülésig nem fordul meg, akkor automatikusan császároznak? Vagy hogy zajlik ez?

Legjobb válasz: nekem mind a kettö faros volt,és simmán szültem meg öket,ugyanugy zajlik mint a fejvégü szülés,de a dokid mit mondot császár lesz?

nekem mind a kettö faros volt, és simmán szültem meg öket, ugyanugy zajlik mint a fejvégü szülés, de a dokid mit mondot császár lesz?
Ezt kérdezd meg az orvosodtól, mert van olyan doki aki azt mondja meg lehet így is szülni. Az én dokimnál ez automatikusan császárt jelent föleg hogyha elsõ terhességrõl van szó.
Dokitól is függ! Én az elsõ gyerekemnél, mintha éreztem volna, hogy gond lesz, megkértem a dokit, ha bármi komplikáció adódna, ne gondolkodjon, ... vágjon! Inkább, minthogy valami baja legyen a kicsinek! Így is lett! Nem tágultam rendesen és a feje sem volt lehajtva. Nagyon megszenvedtük volna és még ki tudja mi lett volna ha erõlteti a term szülést.... Tudom, sokan félnek a császártól. Szerintem nem kellene! Most várjuk a kistesót. Remélem Õ is császáros lesz.
Ne félj a császártól! Én még ugyan nem szültem, de nem tudom elképzelni, hogy akkora szenvedés lenne, amit nem vállalnék be a gyerekemért. Ha kiderülne, hogy farfekvéses, én mindenképp császárt szeretnék. Ugyan rám nézve így nagyobb a kockázat, de a babának biztonságosabb. Nem tudom milyen élet lehet az, ha tudom, nem tettem meg mindent a gyerekemért, és ezért tönkrement az élete. De ez csak az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem a császártól félek, hanem attól ha így kell megszülnöm nehogy baja legyen, beszoruljon vagy ilyesmi. Akkor inkább a császárt választanám, nehogy baja legyen.
16.21-es vagyok! Azt javaslom ezt elõre beszéld meg Te is a dokiddal! Mindenképp nyugodtabb leszel. Csak ügyesen! Irigyellek, hogy már már nemsokára megszületik a babád! Én még nagyon az elején vagyok... Jó éjt!

35 hetes vagyok, és még mindig hatalmas az étvágyam. Pedig mindenhol azt olvasom, h ilyenkor csökkeni kéne az étvágynak. Hát nálam nem. Ez nem gond?

lehet,hogy a babám,hiányul ott bennt vmit,igy a szervezetem éhséggel reagál?már igyis 17 kg ot hiztam,az eleje ota csillapithatatlan az étvágyam.

Legjobb válasz: Szia! Nem hiszem, hogy gond lenne. Nekem is kezdettõl fogva jó étvágyam van, 32 hetesen már 15 kg-ot híztam.

Szia! Nem hiszem, hogy gond lenne. Nekem is kezdettõl fogva jó étvágyam van, 32 hetesen már 15 kg-ot híztam.

Jósló fájás lenne? 35 hetes vagyok és két napja esténként úgy fáj a derekam és az alhasam, mint amikor meg akar jönni. A hasmenés is elkap ilyenkor és émelygek, ráz a hideg.

Legjobb válasz: szerintem igen én nekem is igy kezdödött, most 39 hetes vagyok és már folyamatos jóslófájásaim vannak, de azért jobb ha megemlíted az orvosnak is.

szerintem igen én nekem is igy kezdödött, most 39 hetes vagyok és már folyamatos jóslófájásaim vannak, de azért jobb ha megemlíted az orvosnak is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Fel fogom hívni az orvosomat!

35 hetes vagyok, vizsgálatkor még mindig c:3000-t mért a dokim. Ez fogja valahogy befolyásolni majd a vajúdásomat vagy azt hogy mikor szülök? Gondolok itt a túlhordásra pl.

Legjobb válasz: Nem befolyásol semmit, sõt örülj neki, hogy teljesen zárt vagy. Egészséges terhesség ilyen: végig zárt a kismama, és vajúdásnál kezd kinyílni. Én is végig zárt voltam, és a pocakom sem szállt le (nem ékelõdött be a baba feje), mégis vajúdással mindennel együtt 2 óra alatt megszültem. És nem is hordtam túl, pont idõben szültem. Vannak, akiknek régóta nyitva van a méhszájuk, mégis órákon át vajúdnak.

Nem befolyásol semmit, sõt örülj neki, hogy teljesen zárt vagy. Egészséges terhesség ilyen: végig zárt a kismama, és vajúdásnál kezd kinyílni. Én is végig zárt voltam, és a pocakom sem szállt le (nem ékelõdött be a baba feje), mégis vajúdással mindennel együtt 2 óra alatt megszültem. És nem is hordtam túl, pont idõben szültem. Vannak, akiknek régóta nyitva van a méhszájuk, mégis órákon át vajúdnak.
Csatlakozom. En is osztom a velemenyt, miszerint terhesseg alatt a zart mehszaj az idealis. Eleg, ha akkor nyilik, amikor mar vajudsz, vagy kemenyedesek nyitnak. Az elso szulesem ugy indult, hogy elfolyt a magzatviz, de fajas nem volt, se semmi. Terhesseg alatt sem volt gondom, nem kemenyedett a pocakom. A viz elfolyasa utan bementunk a korhazba es meg mindig 3000-es mehszajam volt! Osszesen harom orat voltam fajas nelkul, akkor azonban turbo uzemmodban jottek, egybol harom percesek, jo hosszuak, erosek, nyitottak is szepen. Osszesen harom orat vajudtam. Ez azert elso szulesre nem rossz. A masodik terhessegemnel mar a tizedik hettol loadagnyi magneziumot szedtem, mert rengeteg kemenyedesem volt, a 28. hettol nyilni kezdett a mehszaj. Hat, nagyon nem orultem neki, visszasirtam a zartsagot, mivel en nagyon bent akartam tartani a babat a negyvenedik hetig. Hala Istennek csak kerek 39 hetesen kezdett tovabb nyilni (aznap lett 1222), majd harom nappal kesobb mar 1333, akkor a dokim burkot repesztett, beinditotta a szulest, mert nem mert elengedni. Teny, hogy a vajudas kevesebb lett, ket ora volt kitolassal, meg mindennel egyutt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak!

Akik magándokihoz jártak a 36. hét után milyen gyakran hivott vissza még vizsgálatra? (nem biztos hogy birnám anyagilag minden héten föleg igy karácsony elött. ) 35 hetes km.

Legjobb válasz: Hetente nst, de azt a kórházban "kell" hogy megoldja, kicsit célozgass rá, ha magánban akarja az nst-t is. lesz még egy uh és egy kenetvétel a 38. hét környékén, esetleg kézi méhszáj vizsgálat, de ezt egy látogatás alkalmával megoldja (remélhetõleg).

Hetente nst, de azt a kórházban "kell" hogy megoldja, kicsit célozgass rá, ha magánban akarja az nst-t is. lesz még egy uh és egy kenetvétel a 38. hét környékén, esetleg kézi méhszáj vizsgálat, de ezt egy látogatás alkalmával megoldja (remélhetõleg).
Ha nincs probléma a terhességeddel, nem fog sokat hívogatni szerintem, de az tuti, hogy nem 4 hetente kell menned. Érdemes felkészülni. (én pl elõre félretettem a vizsgálatok és a szülés árát).Nekem a végén hetente kellett mennem hozzá, és minden nap vagy nst vagy flow. Utóbbi kettõt kórházban csinálták, bár nstre hozzá is mentem minden héten. 5 ezer volt egy alkalom. A kórházban természetesen nem fizettem. 38. héten befeketetett. De neked nem kell ennyiszer menni, mert én eléggé zûrös voltam. :)
A kérdező hozzászólása: eddig nekem is 4 hetente kellett mennem.az nst a korházban lesz.jövö héten mennem kell hozzá méhszájvizsgálatra meg uh-ra az lesz a 36.hét.Õ is föorvos a korházban és csak azért tettem fel a kérdést mert nem tudom mi következik a 36.hét után értem ugy h oda hozzá hányszor kell vajon menni.Köszönöm a válaszokat!
A utlsó hónapba a kórházabn találkoztuk, mivel minden héten volt CTG, pénzt nem a kapott éa nem is kért. Összesen egyébként kb 6 alkalommal voltam terhesgondozáson a magánrendelõben, nem is hívott fölöslegese, csak a pénzért. (egyébként ov fõorvos) A viszgálatok vérvétel, uh mindig a kórházabn voltak a terhesambulancián. Ha tied hetente hív, akkor kicsit pénzéhes úgy gondolom.
Én a 35. héten voltam utóljára a magánrendelõben, utána hetente nst a kórházban, de ott már nem kellett fizetni, pedig meg is vizsgált. 38. héten mentem szülni.
A kérdező hozzászólása: utolso válaszolonak:Remélem nálam is igy lesz mert kicsit cikis lenne mondani neki h bocsika de nem tom most kifizetni:D
Én a 36. héttõl hetente mentem, de már nem kellett fizetnem. Addig 6 hetente jártam. Volt olyan, hogy a 36. hét után 1 héten belül 2x is látni akart, de mivel már nem kellett fizetni nem volt ezzel gond. Mondta, hogy úgyis fizetek eleget szülés után meg költök a babára, ilyenkor nála már nem kell.
Én a 34. héttõl már csak a kórházba jártam be hozzá. Magánra már nem hívott. Heti 2x járok NST-re, utána megkeresem, beszélünk a tobábbiakról. Minden 2. alkalommal adok neki lóvét. 39+2km
Én magánrendelésre jártam, de amikor a vége felé a kórházba hívott, akkor ott nem kért pénzt. Szerintem ez a normális, mivel ott nem õ fizeti a bérleti díjat, rezsit, a személyzetet, az eszközöket stb. - csak használja a kórházét.
A kérdező hozzászólása: Az nst-t nekem is a korházba csinálja.A 36.hétre hivott vissza de emlitette hogy csinál még egy flow-t a 37.héten is .Remélem ennyivel meguszom már mert minden héten elég huzos lenne.:) Köszönöm a válszokat!
Nálunk úgy volt hogy helybe volt a magánrendelése akkor kellett fizetni ez havolnta egyszer volt. UHra meg CTGre a kórházba kellett menni ott ugyanúgy õ vizsgált de ott már neem kellett fizetni. Volt hogy a terhesség vége felé hetente 2x is be kellett menni Ctgre is meg Uh is.
A kérdező hozzászólása: A szülésre már mi is félretettünk avval már nem lesz gond:) A terhességemmel eddig minden oké volt remélem ezután is az lesz.Köszönöm a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!