Találatok a következő kifejezésre: 35 hetes 1 hete (7 db)

35 hetes terhes vagyok, 3 hete nem hogy híztam volna, hanem még fogytam is 1 kg-ot. Állítólag ilyen korban a baba fél kilót hízik hetente. Lehet valami baja? Mi?

Legjobb válasz: Szia! Nyugi, semmi baja sincs:) Elõzõ terhességemnél a 30.héttõl fogytam. Akkor volt plusz 11 kiló rajtam. Pedig ettem rendesen, még édességet is.A védõnõ nyugtatott, hogy ne aggódjak, a baba elveszi magának amire szüksége van. A végén plusz 7 kilóval mentem szülni, a fiam 59 centi és 3750 g lett:) Most 27 hetes vagyok, és plusz 6 kilónál tartok, kiváncsi vagyok, ismét fogyni fogok e.

Szia! Nyugi, semmi baja sincs:) Elõzõ terhességemnél a 30.héttõl fogytam. Akkor volt plusz 11 kiló rajtam. Pedig ettem rendesen, még édességet is.A védõnõ nyugtatott, hogy ne aggódjak, a baba elveszi magának amire szüksége van. A végén plusz 7 kilóval mentem szülni, a fiam 59 centi és 3750 g lett:) Most 27 hetes vagyok, és plusz 6 kilónál tartok, kiváncsi vagyok, ismét fogyni fogok e.
Én az utólsó 3 hónapban semmit nem hiztam, a baba rendben fejlõdött :)

35 hetesen mitől van a " mindjárt megjön érzés"? Ez természetes? amúgy 2 hete mégcsak 1-es érettségű volt a méhlepény.

Legjobb válasz: Szia, én 34 hetes vagyok, és nem tudom, mennyire vigasztal, de nekem is vannak ilyen érzéseim elég gyakran.azt mondta a szülésznõm, hogy készüljek fel már medencetáji fájdalmakra, mert ez ilyenkor már természetes, nyúlik a medence porcos része, hogy tudjon majd tágulni.Ne aggódj, inkább gondolj arra, hogy már nagyon a vége felé jársz, és a kicsidnek már nem lehetne nagy baja akkor sem, ha világra jönne!Nyugi!

Szia, én 34 hetes vagyok, és nem tudom, mennyire vigasztal, de nekem is vannak ilyen érzéseim elég gyakran.azt mondta a szülésznõm, hogy készüljek fel már medencetáji fájdalmakra, mert ez ilyenkor már természetes, nyúlik a medence porcos része, hogy tudjon majd tágulni.Ne aggódj, inkább gondolj arra, hogy már nagyon a vége felé jársz, és a kicsidnek már nem lehetne nagy baja akkor sem, ha világra jönne!Nyugi!
Ez természetes érzés már ilyenkor. Nekem minden éjszakám errõl szól már, hogy úgy érzem menstruálok a szokásos görcsökkel. Nekem is csak 1-es érettségû a méhlepány, de a méhnyak már megrövidült. Én már nem bánnám ha a baba jönne, az orvosom szerint sem történne már semmi baj... 36 hét+4 napos kismama
Szia! Hát...mivel még csak a 35.hétben vagy feküdj és feküdj.Legalább még egy hetet jó lenne kihúznod.A mindjárt megjön érzés /bár nem írtad pontosan mit is érzel/, ha görcsölsz úgy, mint amikor anno meg készült jönni és ugy érzed, hogy kb álltalános idõközönként, akkor kezd el mérni az idõt.Ha többet kell nagy WC-re járnod esetleg kilökõdik a nyákdugó, akkor közeledik a nagy nap. De, ha csak simán fájdogál néha néha, akkor csak pihenj amennyit bírsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Nem görcsölök, inkább csak fáj.Tegnap óta erõsebben.A derekamba kisugárzik.Nem rendszeres idõközönként.Naponta kb.2-3 szor.

Ma voltam ctg-n.35 hetes multam.1 heten ketszer kell mennem mert magasnak tarjak a vernyomasomat. A monitoron neztem a kislanyom szivvereset es volt amikor 130 volt de ketszer felment 160-ra is. Normalis ez?

Az en vernyomasom max 140 volt eddig.Ma csak 130 de nagyon meglepodtem hogy az ove egyik pillanatban 130 3msp mulva meg 150-160.Nem gnd ez?A korhazban azt mondtak semmi gond.110 es 160 kozott normalis az o vernyomasa.Szerintetek?Eleg gyakorlatlannak tunt nekem a noverke.A monitor meg mehosszehuzodasokat is mutatott ami valamikor felment 40-50-re is.De nem igazan ereztem semmit csak kicsit fajdogal a hasam alja de szinte eszre se lehet venni.

Legjobb válasz: Koszi ez megnyugtato!!!Minden jot nektek!Szep napot!

A kérdező hozzászólása: Koszi ez megnyugtato!!!Minden jot nektek!Szep napot!
A picinek a pocakodban magasabb a pulzusszáma, az a jó, ha 160 minnél többször, nekem ezt mondták, akkor aktív, fent van, ha kevesebb kicsit, akkor alszik, de az nem jó, ha 110 alá megy, úgyhogy ne aggódj minden rendben.Én leányzómé is nagyon tepert, sõt, mikor megszületnek is sokáig az övéké több lesz, gyorsabban ver a szivük, mint nekünk, természetes.
Szia! Az én babóm szive 160körül szokott lenne, de ha ngyon beindul volt olyan 190-200volt. Nyugi, minden ok! 39hetes

35 hetes vagyok, 1 hete nagyon fáj a medence meg csípő csontom. Mintha leakarna szakadni. Ez azért van mert tágulnak a csontok?

És a hüvelyemnél meg az alhasamnál miért érzek olyat mintha megakarna jönni?Ez rossz jel?Vagy ez is hozzátartozik h készül a szervezetem a szülésre?

Legjobb válasz: Szerintem abszolut jól gondolod:-) Lassan itt az idõ, a baba egyre lejjebb süllyed, a szervezeted egyre jobban tágul, készülsz a nagy napra. A meg akar jönni nekem is elõjön néha , ez a méh tágulását jelzi:-) Nyugi, semmi baj, pihenj sokat, fõleg ha fáj .-)

Szerintem abszolut jól gondolod:-) Lassan itt az idõ, a baba egyre lejjebb süllyed, a szervezeted egyre jobban tágul, készülsz a nagy napra. A meg akar jönni nekem is elõjön néha , ez a méh tágulását jelzi:-) Nyugi, semmi baj, pihenj sokat, fõleg ha fáj .-)

35+1 hetes vagyok ma. Mikor kezdhetek málnalevél teát inni? Megvárjam a betöltött 36. hetet? Ti mikor kezdtétek/kezditek inni, ha isszátok egyáltalán?

Tartok attól,hogy nehezen fogok tágulni,de túl korán sem szeretnék szülni.

Legjobb válasz: Itt olvastam,hogy van aki a 36.héttõl itta.Szerintem várd meg a 37-38.hetet és utánna kezd el inni!Sikeres szülést!

Itt olvastam, hogy van aki a 36.héttõl itta.Szerintem várd meg a 37-38.hetet és utánna kezd el inni!Sikeres szülést!
Már elkezdheted, de a csomagolásra ráírt napi adag az 1 CSÉSZE!!!! Nem tudom miért iszik valaki fél litert is naponta. Lehet több kárt csinál, mint hasznot.
szia én 35+2 hetes vagyok. én a gàtmassàst keztem el és csak a 36. hétöl akarom elkezdeni a teàt. de kedden megyek a dokimhoz és megkérdezem a véleményét biztos ami biztos. de ugy tudom hogy a 36. héttöl kell kezdeni. az elején csak egy két pohàrral.
Szia! Mivel gyógyhatású készítmény szerintem nyugodtan elkezdheted inni, hiszen nem egyik napról a másikra fejti ki a hatását, nekem a szülésznõ adott egy leírást a teáról is.Eleinte egy csészét igyál csak, az biztos hogy nem fog gondot okozni.Aztán betöltött 36 héttõl növelni lehet szépen a mennyiséget, 37 héttõl fél egy liter naponta tehát reggel-este két nagy csésze, így van nekem leírva.Úgyhogy nyugodtan ihatsz beõle többet, mert egyébként meg nem a kivánt hatást adja.

35+1 hetes terhes vagyok, ma voltam ultrahangon, 2580g-ra saccolták a súlyát. Mennyi lesz a végére? A fiam 36 hétre született 2560g volt.

Legjobb válasz: Hát az nyilván attól függ,hoyg mikor lesz a vége. :-) De ha úgy érted végig kihúzzátok akkor szerintem 3000g körül -nem hiszem hogy nagy baba lesz. Ha pedig elõbb érkezik akkor tán kicsivel kevesebb lesz. Feltéve, ha erre a mosani súlybecslésre lehet adni...

Hát az nyilván attól függ, hoyg mikor lesz a vége. :-) De ha úgy érted végig kihúzzátok akkor szerintem 3000g körül -nem hiszem hogy nagy baba lesz. Ha pedig elõbb érkezik akkor tán kicsivel kevesebb lesz. Feltéve, ha erre a mosani súlybecslésre lehet adni...
A kérdező hozzászólása: szia! bocsi csak most vettem észre a kérdésed, 39+3 hétre született és 2950g lett a kislányom
Szia!Mekkora lett a babád?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, kíváncsi leszek mekkora lesz.
Szia Szerintem ha végig bent marad akkor 3 kg simán lesz. Mondjuk nálam végig alábecsülték a kisfiam. 36hét+3 naposan:2733 gramm 40hét+1 nap:3218 gramm Másnap megszületett 4100 grammal és 58 cm-rel, 37-es fejkörfogattal, 36-os mellkaskörfogattal.
Nekem azért tartották vissza egy nappal a betöltött 36. hét elõtt mert nagyon kicsi, négy nap múlva megszületett 3160 g volt. Pontatlanok ezek a becslések.
A becslésekre nem lehet adni.Nekem szülés elõtt 2 nappal 3225g-ra saccolták.2 nap múlva 3007g-mal született.
Én tegnap voltam, 32+5 hetesen, a kislányom 2400 g, mondjuk mindene szép nagy, a dokim szerint a kiírt elõtt 2 héttel számíthatunk rá erõsen...:) már görcsölget néha a hasam, de a méhszáj szerencsére zárt, december végéig szeretném ha maradna. A fiam se volt picurka a 38. héten született 3600g-mal.
Szerintem "normális" mérete lesz, 3 kg körül. Lányomat 36 hetesen 3000 grammra becsülték, és õ a 41. héten született 3330 grammal! Nálam szerintem pontatlan volt a becslés. Egyrészt nálad sem biztos, hogy pontos, másrészt nem lehet tudni meddig marad bent.
No, majdnem pont 3 kiló, eltaláltuk. :) Jó babázást!

14 hetes terhes vagyok. Voltam 2 héttel ezelött kombinált teszten, mivel 35 éves vagyok, aminek az eredménye 1:7200. A nőgyógyászom azt mondta, hogy nincs szükség az AFP-re, mivel nagyon jó lett az eredményem. Lehetséges ez?

Én azt hittem, hogy az AFP mindenkinek kötelez?. Nem tudom mit csináljak.

Legjobb válasz: Kezdetnek talán lapozgasd ki az Értelmezõ szótárból a "kategória" szó jelentését is :)

Kezdetnek talán lapozgasd ki az Értelmezõ szótárból a "kategória" szó jelentését is :)
Szia! Az AFP ingyenes és kötelezõ. Bár mivel volt kombinált teszted és jó lett ezért lehet elhanyagolhatónak tekinti az orvosod. De ártani nem ártana. Mondjuk az AFP elavult és a környezõ országokban nem is nagyon alkalmazzák már. egy vérvizsgálatból áll igazán elvégezhetné! Ha nincs választott orvosod menj be a terhes gondozóba. Ha meg van azért fizeted!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!