Találatok a következő kifejezésre: 35 hetes érzem (45 db)

35 hetes vagyok és nagyon sokszor érzek erős szúrást belülről lefelé. Volt valakinek ilyen? Bővebben lent.

Amikor ülök, akkor nem, csak ha állok, vagy jövök megyek. Megrövidült méhnyakra hivatkozva az orvos pihenést javasolt, amit próbálok betartani.

Legjobb válasz: A méhszáj nyílását konkrétan nem lehet érezni. Én a magam tapasztalatából azt tudom mondani, hogy a "szurkálás" ilyenkor normális lehet. Megnyom valamit a baba, és az erõs nyilallás szerû érzettel lefelé sugárzik. Számtalanszor elõfordult velem is s terhességek alatt, és minél közelebb volt az idõ, annál gyakrabban. De emiatt nem szültem elõbb. Sõt, a harmadikat durván túl is hordtam, pedig vele én is veszélyeztetett voltam, mert a 20. hét környékén görcsökkel kórházba is mentem. Szóval alapból azt mondom, hogy ez nem veszélyes, sõt 35 hetesen a megrövidült nyak sem "baj" már, de ha az megnyugtat, hívd fel az orvosodat, és kérdezz rá. Fontos, hogy ne nyugtalankodj! Minden jót!

A méhszáj nyílását konkrétan nem lehet érezni. Én a magam tapasztalatából azt tudom mondani, hogy a "szurkálás" ilyenkor normális lehet. Megnyom valamit a baba, és az erõs nyilallás szerû érzettel lefelé sugárzik. Számtalanszor elõfordult velem is s terhességek alatt, és minél közelebb volt az idõ, annál gyakrabban. De emiatt nem szültem elõbb. Sõt, a harmadikat durván túl is hordtam, pedig vele én is veszélyeztetett voltam, mert a 20. hét környékén görcsökkel kórházba is mentem. Szóval alapból azt mondom, hogy ez nem veszélyes, sõt 35 hetesen a megrövidült nyak sem "baj" már, de ha az megnyugtat, hívd fel az orvosodat, és kérdezz rá. Fontos, hogy ne nyugtalankodj! Minden jót!
szerintem meg ékelõdik be a baba feje a szülõcsatornába, nekem is ennyi idõsen kezdõdött és 38. hétre szültem. ugyanígy volt hogy csak járkálásnál (mozgásnál) éreztem.
Szia! Én is ugyanígy érzek. Szombaton leszek 35. hetes, és "menet közben" szoktam ezt érezni. Pár percig tart utána elmúlik, úgyhogy nem is tulajdonítottam neki nagy jelentõséget. A elsõ ilyen jelenség óta voltam már dokinak, aki mindent rendben talált. Boldog babavárást!:)

35 hetes vagyok, és fulladok. Végül is kapok rendesen levegőt, de sokszor kell mélyeket sóhajtanom, és van amikor úgy érzem, ez sem elég. Mitől lehet, és mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: biztos h a hormonok is szerepet játszanak meg nyomja a méh v a baba a rekeszizmodat, én is úgy érzem mire felérek az emeletre alig kapok levegõt, egy kicsit lepihenek, leülök v ilyesmi és utána elmúlik-többletsúlyt is cipelünk- bár nem tom te mennyit hiztál én 15 kg-ot ezt sem könnyû cipelni. nekem sokszor hõhullámaim is szoktak lenni- ez sem tul kellemes érzés mikor ömlik az emberrõl a viz. kisfiú v kislány lesz a babócátok? és mi lesz a neve? ne aggódj teljesen normális ez igy a vége felé- már nem sok van hátra- kitartás! minden jót, könnyû szülést és sok sok egészséget és kitartást kivánok a kisbabához! pussz:35 hetes kismama

biztos h a hormonok is szerepet játszanak meg nyomja a méh v a baba a rekeszizmodat, én is úgy érzem mire felérek az emeletre alig kapok levegõt, egy kicsit lepihenek, leülök v ilyesmi és utána elmúlik-többletsúlyt is cipelünk- bár nem tom te mennyit hiztál én 15 kg-ot ezt sem könnyû cipelni. nekem sokszor hõhullámaim is szoktak lenni- ez sem tul kellemes érzés mikor ömlik az emberrõl a viz. kisfiú v kislány lesz a babócátok? és mi lesz a neve? ne aggódj teljesen normális ez igy a vége felé- már nem sok van hátra- kitartás! minden jót, könnyû szülést és sok sok egészséget és kitartást kivánok a kisbabához! pussz:35 hetes kismama
Ne aggódjatok, elmúlik! Bár én szinte végig allergiás voltam... :P A lépcsõ megmászása nem lett könnyebb, hiába van lent a baba, kapkodom a levegõt, de "normál esetben" már nem fulladok. :) A hólyagomat viszont nagyon nyomja a pici, készüljetek fel, az is kellemetlen! (Okt. 29-re vagyok kiírva.) Sok sikert és rengeteg kitartást Nektek!
Én november 30-ra vagyok kiírva. Én is fulladok 4 lépcsõfok után:-). De ez ezzel jár. Mindemellett nagy boldogság. Már nincs sok hátra. Pihengess, ha megtehetd:-) Mi a árommal építkezünk, úgyhogy talpon kell lennem. Estére lufi vagyok, úgy bedagadok, de alapjábavéve jó a közérzetem. Meg hála égnek jó idõ is van. A fulladás állítólag nemsokára elmúlik...2-3 hét.... Ebben reménykedem... Minden jót!
Csatlakozom hozzatok en november 18ra vagyok kiirva.Bar a vedonom szerint hamarabb johet.Nekem is szoktak legzesi problemaim lenni es csak az valt be amikor nagyon nehezen kapok levegot hogy lehajtom a fejem, nem tudom miert de ez bejott.En mindenhol azt olvastam hogy a baba nyom, de barmikor leereszkedhet a csatornaba igy megkonnyebulunk.(bar akkor a hugyholyagunkat nyomja jobban).Na meg egy par het.. :-)
Sziasztok. Én november 29-re vagyok kiírva, 16 kilót híztam, és én is fulladok. Ha fekszem, akkor fõleg. Szerintem a babám nyom valamit ilyenkor, mert ha oldalra fordulok abbamarad. Kitartás, már nincs sok vissza. Könnyû szülést, és sok boldogságot a kicsivel majd!
Sziasztok:) énis november 22. vagyok kiírva:) és 15 kg-t híztam...Ugyanígy fulladok énisnem tudok ellene mit tenni ráadásul a negyediken lakunk, ugye lift nélkül:( Hát ezt már el kell viselni. Könnyû és szép szülést nektek:) nemsokára..:)
A kérdező hozzászólása: Nov.20-ra vagyok kiírva. 11 kg-ot híztam.
amúgy te mennyit hiztál? csak ugy viszonyításképpe kérdezem. én 15kg sajnos
reméljük szintén kisfiú- Balázs bár már a 28. héttõl nem hajandó megmutatni és mindene fiús- reméljük nem okoz csalódást- csak egészséges legyen- reménykedünk h kisfiú 16 hetesen az volt és a 20. héte is. nov 22-re vunk kiirva és ti?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Kisfiú lesz, Alex :) Neked?
Ha már ilyen szépen összejöttünk: nov 25-re vagyunk kiírva, néha jó egy mélyet sóhajtani, de inkább a savamma küzdök. A doki azt mondta, az is számít hogy kicsi vagyok (160 cm.) és elõbb eléri a méh a rekeszizmot, mint egy 180 cm magas kismamánál. Egyébként enni is jóval kevesebbet tudok. És összesen 8 kg-ot híztam. Mindinkinek minden jót!

35.hetes vagyok.A méhszáj vizsgálat c2110.Már napok óta elég erős görcseim vannak esténként, de napközben is, eddig gyengébbek voltak.Meddig húzhatom még ki? Úgy érzem pár nap és itt az idő.

A nyákdugó is távozott 3napja.A doki 2 hete azt mondta,hogy nem várja meg a babám a kiírt id?pontot szerinte.Akkor azt gondoltam,hogy ez hülyeség,de már nagyon úgy érzem,hogy tényleg pár nap és kibújik...

Legjobb válasz: Szia. A dokik általában tudják.... Bár ezt nem biztos, hogy a méhszáj állapotából következtette, sok mindent láthat egy doki. Az én méhszájam 36 hetesen 1111 volt, a dokim nekem is azt mondta, hogy nem húzom ki, de nem elsõsorban a méhszáj állapota volt az, ami miatt nem húztam, hanem a babám feje már nagyon lent volt és nyomta a méhszájat. Akkor a dokim azt is megmondta, hogy nagy valószínûséggel meg fog repedni a magzatburok, mert annyira ott van a kis feje érezte a kezével, hogy elõbb-utóbb megrepeszti. Valóban így is lett. 37. hétre szültem, magzatvíz szivárgással indult. A jóslófájásoknak állítólag nincs jelentõségük arra vonatkozóan, hogy mikor indul be a szülés, az meg szerintem egyéni, hogy kinek milyen erõs. Amíg nem rendszeres, addig az csak jóslófájás. Szóval a dokidra mindenképp hallgass, ha õ azt mondja, nem húzod ki, akkor biztosan van esélye ennek. De mivel még 35 hetes vagy, próbálj azért sokat pihenni, feküdni, hogy legalább a 36. hétig kihúzd. Sok boldogságot, jó babázást! 5 hónapos kislány anyukája.

Szia. A dokik általában tudják.... Bár ezt nem biztos, hogy a méhszáj állapotából következtette, sok mindent láthat egy doki. Az én méhszájam 36 hetesen 1111 volt, a dokim nekem is azt mondta, hogy nem húzom ki, de nem elsõsorban a méhszáj állapota volt az, ami miatt nem húztam, hanem a babám feje már nagyon lent volt és nyomta a méhszájat. Akkor a dokim azt is megmondta, hogy nagy valószínûséggel meg fog repedni a magzatburok, mert annyira ott van a kis feje érezte a kezével, hogy elõbb-utóbb megrepeszti. Valóban így is lett. 37. hétre szültem, magzatvíz szivárgással indult. A jóslófájásoknak állítólag nincs jelentõségük arra vonatkozóan, hogy mikor indul be a szülés, az meg szerintem egyéni, hogy kinek milyen erõs. Amíg nem rendszeres, addig az csak jóslófájás. Szóval a dokidra mindenképp hallgass, ha õ azt mondja, nem húzod ki, akkor biztosan van esélye ennek. De mivel még 35 hetes vagy, próbálj azért sokat pihenni, feküdni, hogy legalább a 36. hétig kihúzd. Sok boldogságot, jó babázást! 5 hónapos kislány anyukája.
Szerintem egy két nap és anya leszel sok boldogságot
Hát nemtudom, az orvosod tudja, hogy távozott a nyákdugó??

Ha a baba csuklását a köldökvonal alatt érzem többnyire, sőt van, hogy olyan érzés szinte mint ha a hüvelyemben csuklana, akkor a baba megfordult már? 35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Én mindig csak bal oldalon, lent érzem a csuklását. Pl. ebben a pillanatban is :o) De az én babóm sajnos még mindig faros. Meg is lepõdtünk a 30 hetes 4d-n, mert már arra tippeltünk, hogy azért, mert befordult fejvégûre. De nem. 32 hetes kötelezõ uh-n még mindig faros volt. Jövõ héten megyünk újra uh-ra (36 hetesre), de ahogy tapogatom a hasamat, szerintem még mindig faros szegénykém.

Szia! Én mindig csak bal oldalon, lent érzem a csuklását. Pl. ebben a pillanatban is :o) De az én babóm sajnos még mindig faros. Meg is lepõdtünk a 30 hetes 4d-n, mert már arra tippeltünk, hogy azért, mert befordult fejvégûre. De nem. 32 hetes kötelezõ uh-n még mindig faros volt. Jövõ héten megyünk újra uh-ra (36 hetesre), de ahogy tapogatom a hasamat, szerintem még mindig faros szegénykém.
igen valószinüleg már fejfekvésû.Az én bébim már 2x körbefordult a pocakomban, és mindig onnan tudtam hogy merre van a buksi hogy hol éreztem az ütemes csuklást, a héten voltam uh-on és teljesen biztos voltam benne hogy újra megfordult és fejfekvésû és igazam is lett.:)
Szia én is így éreztem:) ) tegnap voltam uh-on és tényleg fejjel lefelé van a baba. Azóta is ott érzem ha rájön a csuklás vagy a mocorgás:) remélem ez már így is marad. 31 hetes
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem néha forgolódik még egy kicsit. De sokat vagyok 4kézláb, fõleg esténként a TV elõtt, így kényelmes. És ezzel elõsegítem a forgását. Remélem nem tekeri magára a köldökzsinórt!!! És remélem az utolsó forgásával majd lefelé fordul. Bár azt hiszem többnyire úgy van.

35 hetes kismamák hogy érzitek magatok?

Én elég furcsán. Lehet az id?, vagy más?

Legjobb válasz: Én holnap kezdem a 35.hetet, de én nagyon jól érzem magam. Sokat pihenek, a baba is sokat mocorog. Minden a legnagyobb rendben. szerencsére a hasam sem keményedik. Pihenj te is sokat, nehogy beinduljon a szülés, még kb. 2 hétig bent kellene, hogy maradjon a baba. Kitartás!

Én holnap kezdem a 35.hetet, de én nagyon jól érzem magam. Sokat pihenek, a baba is sokat mocorog. Minden a legnagyobb rendben. szerencsére a hasam sem keményedik. Pihenj te is sokat, nehogy beinduljon a szülés, még kb. 2 hétig bent kellene, hogy maradjon a baba. Kitartás!
Szia! Én is 35 hetes vagyok. Elég gyakran keményedik a hasam, a baba sokat mocorog, és jó nagyokat tud :) Enni sajnos rendesen tudok, talán túl sokat is, jó az étvágyam. Alvás: amikor alszom jó, csak elég sokszor ki kell mennem éjjel pisilni. Elõtej nálam nem jelentkezett még. Éppen ma voltam nst-n :) Jó volt látni, ahogy lerúgta a gumiszalagot a hasamról :)
Én szombaton kezdtem a 35. hetet. Lent nagyon nyom a baba, néha teljesen feszít. Az elõtejem az már vagy egy hónapja szivárog. 31 hetes korom óta NST-re járok, mert öregszik a lepényem, már egy hete hármas fokozatban van. De az orvosom azt mondja minden rendben van(szívhang, áramlás). Ma azt mondta hamarosan a végéhez érünk.

35 hetes vagyok. Mi lehet az amior a baba odabent beremeg? Olyasmi érzés, mint ha pár másodperces rohama lenne. Nem rúg, vagy tolja magát, hanem remeg. Legalább is kintről így érzem.

Legjobb válasz: Én meg azt hittem, hogy csak az enyém csinálja ezt... Sokat gondolkodtam már ezen én is... 35 hetes kismama

Én meg azt hittem, hogy csak az enyém csinálja ezt... Sokat gondolkodtam már ezen én is... 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: De jó, hog yezt írjátok. Így legalább tudjuk, hogy többen vagyunk, és akkor remélhetõleg ez normális dolog. :-)
Szia! Nekem már egy ideje csinál ilyet...én ilyenkor azt tudom elképzelni, hogy beidegesedik 'játék' közben, vagy 'harcol' a köldökzsinórral meg hasonlók... =) Olyan cuki lehet! =)
Szia!Na latod ez jo kerdes!Engem is erdekelne, hogy vajon olyankor mit csinal.Remelem megmondja valaki.:) 35 heteske
Nekem is szokott remegni :-) , bar engem a reggeli nyujtozkodasi remegesre emlekeztet... akarmi is legyen nagyon vicces erzes :-) 37 hetes
Utolsó vagyok, nekem egyértelmüen a Baba mozog igy...szerintem neked sem izom, hanem Õ. :)
A kérdező hozzászólása: Ebben a pillanatban jutott eszembe (pedig egy ideje már foglalkoztat a kérdés), hogy az is lehet, hogy nem is a baba csinálja, hanem csak a hasizom ráng. Úgy, mint ahogy nekem pl néha a szemem is szokott. A méhemben, vagy valahol valami izom ráng talán.
A kérdező hozzászólása: Az biztos, hogy nem csuklás, az tlojesen más érzés. Viszont az lehet, hogy olyat ettem, ami nam ízlett neki. Olyasmi érzés, mint amikor valami rossztól kiráz a hideg. Szegényke :-)
Ha csuklik az is olyan, mintha beremegne, de a mocorgásával is tud remegést kelteni.És tény, hogy már a pocakban tudnak grimaszolni fintorogni stb...Lehet, hogy valami olyasmit ettél ami nem ízlett neki. 39 heteske.
Szia! Nekem is szokott lenni és én sem tudom mi lehet a Manóval olyankor. Ja, 36 hetes vagyok ma. Említettem a dokinak de nem mondott rá semmit.
De jo!Azt hittem csak az enyem rosszalkodik igy.Amit en meg szoktam erezni es fura h teljesen lent ilyen 'buborekszeru" vmit csinal.Olyan jo lenne tudni h ilyenkor miket huncutkodik:) Udv:35 hetes pocakos

35 hetes vagyok érzem mint ha jönne le a baba. Ezek már a joslo fájások?

Naponta ugy 6 szor ilyen szuro , fájo érzés van a hasamba. Már nagyon be vagyok dagadva mnden nap alig birok menni. Régen csak este dagadt be a lábam de most már egész nap be van vizesedve hiába polcolom fel a lábam. Ahányszor rug érzem hogy a méhszájamnál van.

Legjobb válasz: A jóslófájások olyanok mint a menzesz görcsök,csak nem pontos idõben jelentkeznek.Ilyen szúrásokat énis érzek már a 30-ik héttõl.Szerintem azt érezheted hogy a babád fejecskéje beilleszkedet,nekem is azt mondták attól érzem a nyomást és a szúrást.Sajnos énis dagadok már 2 hónapja,én nem tudok ellene semmit tenni.Kitartás még pár hét!!!üdv 40 hetes kismama

A jóslófájások olyanok mint a menzesz görcsök, csak nem pontos idõben jelentkeznek.Ilyen szúrásokat énis érzek már a 30-ik héttõl.Szerintem azt érezheted hogy a babád fejecskéje beilleszkedet, nekem is azt mondták attól érzem a nyomást és a szúrást.Sajnos énis dagadok már 2 hónapja, én nem tudok ellene semmit tenni.Kitartás még pár hét!!!üdv 40 hetes kismama
A jóslófájás valóban olyan, mint a mensi görcs, csak nem rendszeres. Amit érzel, csak annyit jelent, hogy a babád süllyed lejjebb, készülõdik kijönni majd a maga idejében. A szúrásokat azért érzed, mert nehéz, húz lefele. Próbálj minél többet feküdni, az enyhíti ezt az érzést. ma már 41 hetes kismama

Hogy érzi magát egy 35 hetes kismama? Többi lent.

35+3hetesen leszek esküv?i tanu nyáron. Els? terhesség, szóval nem tudom mire számítsak. Testileg, lelkileg milyen leszek.. :)

Legjobb válasz: igaz még csak 34 hetes vagyok, de azért írok, ha nem baj... elég jól viselem, bár estére azért már érzem, hogy nehéz a pocakom. napközben többször rám tör az álmosság, meg szokott fájni a derekam is. ezeket leszámítva semmi extra. a baba minden mozgását lehet már érezni, mivel egyre szûkösebben van odabent. emiatt lehet légszomj is, mivel nyomhatja a tüdõt is.

igaz még csak 34 hetes vagyok, de azért írok, ha nem baj... elég jól viselem, bár estére azért már érzem, hogy nehéz a pocakom. napközben többször rám tör az álmosság, meg szokott fájni a derekam is. ezeket leszámítva semmi extra. a baba minden mozgását lehet már érezni, mivel egyre szûkösebben van odabent. emiatt lehet légszomj is, mivel nyomhatja a tüdõt is.
Hát fáradékony leszel az biztos. Valószínûleg nem fogd áttáncolni az éjszakát :) Lelkileg? Nekem azon kívül hogy semmibe sem fértem bele semmi bajom nem volt. (nagyon dagadtak a lábaim és a férjem papucsában tudtam csak csoszogni.)Szintén nyári gigapocak volt az enyém :)
Nem akarlak elkeseríteni, ettol a távolságtol én is tartanék kicsit..Lehet, tul aggodos voltam, de ha valahova kimozdultunk, mindig azt néztem, van-e a kozelben kórház:) az elso terhességemnél 35 hetesen már másodszor voltam kórházban magas vérnyomás miatt. A terhesség utolso heteiben már elég sokminden elojohet, de ugyanakkor az is lehet, hogy tiszta szuperul fogod érezni magad, és meg sem kottyanik majd:) utolso voltam
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam még, hogy azért tartok tõle igazából, mert 100km-re leszünk innen..
35 hetesen nagytakarítottam itthon, de nagyitempoban:) és alig vártam a végét már, nem bántam volna, ha már itt van! éjszakázni nem bírtam volna, ráadásul állandoan wc-re jártam., dagadtak a lábaim..végul 38. héten jott is a babaa. 3 lagzit abszolváltam a terhesség alatt, az utolsot 27 hetesen, majd elaludtam.. viszont voltam már lagziban, ahol egy pocakos vendég (lehetett akár 35 hetes is) reggelig bulizott, de tenyleg.
Én alapban simán bírom a 35 fokos, tûzõ meleget, sõt nekem az az igazi nyári idõ. Tavaly nyáron voltam terhes. Az igazi kánikulában a lakásból olyan este 9 körül tudtam kimenni levegõre. Addig csak a lakás leghûvösebb pontján tudtam létezni. Volt olyan nap, hogy annyira izzadtam, enni nem tudtam a nagy melegtõl, hogy három nap alatt lefogytam másfél kg-ot. Pedig egyébként alig látszott rajtam, hogy terhes vagyok. Hivatalosan 5, 5 kg-ot híztam egész terhességem alatt. De ez csak azért ennyi, mert a saját súlyomból folyamatosan fogytam a nyár folyamán. 7 hónaposan többen is mondták, hogy "azta de vékony vagy". Én meg nem gyõztem magyarázkodni, hogy igen, megvisel az idõjárás. Folyamatosan keményedtem, napi 6db magneB6 mellett spiropent is kellett szednem, annyira rossz volt a helyzet. De vannak ellenpéldák is. Szerencsére van, akinek meg sem kottyan a nyári terhesség.
Majd kiderül.. Lehet, hogy Te szuperül fogod érezni magad és tele leszel energiával, nem lehet tudni.. :) Talán meleg sem lesz annyira, bár ki tudja. Azt a fél órát ki lehet bírni állva, nekem pl.terhesgondozáson sosem volt ülõhelyem, így állnom kellett. Hát, nem a legjobb, a végén már bunkó mód az asztalra ültem, mert nem bírtam. Vigyázz magatokra és boldog babavárást!:)
A kérdező hozzászólása: Jujj, hát nem túl jó kilátások.. :) Azért reménykedem benne, hogy június elsõ hete még nem lesz az az õrült kánikula... Vagy mindegy? :/
Pfú.. Emlékezz, hogy milyen meleg volt a tavalyi nyár! Az idei tuti még rosszabb lesz. Én októberben elején szültem igaz, de borzalmas volt a július és az augusztus is, meg még a szept.eleje. Egy bugyiban és cicifixben flangáltam itthon, vizes törcsi a nyakamon, ha menni kellett valahova csak fekete ruha, mert ömlött rólam a víz. Nehéz sokat egy helyben állni, ha kicsi a pocak, ha nagy, súly van benne, plusz meleg is van (nem tudom ott van-e légkondi), áhh.. Meghaltam volna :D
Hát én 35 hetesen már bekerültem a kórházba és annyira vizesedtem az augusztusi kánikulában, hogy csak egy szétvágott tornacipõbe fért a lábam...
Nekem 3. terhességem. Én biztosan nem vállalnám a helyedben, fõleg a nyári nagy melegben. Nekem voltak, vannak napok, amikor felállni is alig tudok a keményedéstõl és a jóslóktól. Az már annyira a vége, hogy bármi közbejöhet. Szerintem kicseszés, ha valami oknál fogva mégsem tudnál elmenni, bár ne legyen így. Mire számíts? A lábad dagadni fog a melegben még jobban, mint aki télen szül. Mivel elsõ terhességed nem tudhatod, hogy az arcod, orrod, szád hogy fog változni a végére. Nehézkes lesz a mozgásod. Amennyiben depresszióra hajlamos leszel, akkor egy esküvõ midenképpen letaglóz majd, hogy nem olyannak látod magad a tükörben, mint amilyen szeretnél lenni. Bár ahány terhesség annyiféle képpen megélt élethelyzet.
Elsõ terhességemnél alig volt pocakom, 9kilót híztam a végére, teli voltam energiával, bírtam nyáron a nagy meleget. Kiélveztem minden percét. 38hetesen még bográcsos kerti partin voltam, másnap aug. 20án tûzijáték, falunapok, Republik koncert: nagyon élveztem, de csak távol álltam a hangfalaktól. Most 2.babámat várom 29hetesen, a hidegfrontok nagyon megviselnek, nem jó rám semmi normális ruhám, a hasam már most nagyobb, mint elsõvel. Összességében nyáron könnyebb dolgod lesz egy lenge csini nyári ruhában, kismamatornázz, hogy jól érezd magad a bõrödben, de egy kánikulai esküvõ még egy nem kismamának is kemény lesz.
Hát az biztos hogy fáradt , de nagyon boldog anyuka leszel. :-D Én most várom a második babámat. Testileg attól függ hogy természetesen vagy császárral fogsz szülni. természetes szülés után könnyeben vissza fogod nyerni az alakod , bár már lehet nem leszel olyan mint a terhesség elõtt. Sok sikert és sok boldogságot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat és a jókívánságokat! Most vagyok 15 hetes, még el nem tudom képzelni milyen lesz az élet nagy pocakkal. :) Könnyû szülést nektek és várom a további tapasztalatokat! :)
Én 35 hetes vagyok. Úgy érzem, hogy el tudnék menni a lagzira, de csak akkor ha végigülhetem! :) Lelkileg nincs problémám, azon kívül, hogy rettenetesen szétrepedt a hasamon a bõr és elég sokat nézegetem mert csúnya. Híztam rengeteget de nem zavar, hisz van értelme és majd úgyis lemegy! :) Szeretnék már túllenni a szülésen! Elég nehéz már minden mozdulat! De nagyon nagy öröm! :) Elsõ terhesség nekem is :) De ahogy olvasom te nyáron leszel ebben a korban. Hát sok szerencsét hozzá! Én a terhesség nélkül is meghaltam abban a nagy melegben! Remélem te jól bírod! :) Boldog babavárást!
Bulira ne készülj! :) én most biztos nem tudnám végigtáncolni a lagzit.. nagy lesz már a pocakod, fáradékony leszel, olykor olyanokat fog mozogni a pici baby, hogy esetleg fájhat is.. Estére már nagyon érzem a hasam, pedig szedek magnéziumot.. egy-egy póz kb 10 percig kényelmes.. :D stb.. ilyenekre számíts, de nem akarlak ijesztgetni, csodás ez az állapot is, csak már nagyon fogod várni a végét.. én személy szerint nem is tudok másra gondolni, csak, hogy mikor tarthatom a karomban a pici babát! :) Nem nagyon megyek már sehová.. félek mindentõl, kicsit parás lettem, mert már mindenrõl azt hallom, hogy beindíthatja a szülést.. a séta, a lépcsõzés.. stb.. De neked kívánom a legjobbakat, remélem, jól fogod magad érezni! És még egyben lesztek! ;)
A kérdező hozzászólása: Én is elég parás vagyok sajnos. Elõtte való nap mindenképp megnézetem magam az orvosommal és kikérem a véleményét. Gyakorlott anyukák biztos nem paráznak ennyire, végülis bõ egy óra az út..

Mi lehet ez? 35 hetes multam és azt vettem észre hogyha sétálok vagy itthon fözök vagy takaritok a hasam alja nehéz lesz! Ez keményedés vagy a baba ugy helyezkedik el? De 1 nap elég sokszor érzem az baj lehet?

Legjobb válasz: Ezt én is szoktam érezni és már hetek óta. Na nem mindig, de ha elfáradok, akkor nekem is nehéz lesz a poci. Nem tudom miért. De senki nem mondta eddig, hogy baj lenne. Ha ilyen sokszor érzed, azért elereszthetsz egy telefont. Te is megnyugszol majd, ha a dokival vagy a védõnõvel beszéltél! 34 hetes kismami

Ezt én is szoktam érezni és már hetek óta. Na nem mindig, de ha elfáradok, akkor nekem is nehéz lesz a poci. Nem tudom miért. De senki nem mondta eddig, hogy baj lenne. Ha ilyen sokszor érzed, azért elereszthetsz egy telefont. Te is megnyugszol majd, ha a dokival vagy a védõnõvel beszéltél! 34 hetes kismami
Lehet, hogy már kezdi magát a szüléshez befészkelni. Erre szokták mondani, hogy leszáll a pocak. Pihenj sokat, ha nem lesz más tünet, akkor nem lehet baj. Akár a dokidat is felhívhatod, Õ biztos jobban meg tud nyugtatni. Biztos nem te lennél az elsõ, és az utolsó aki ilyen kérdéssel felhívja. Kitartás, már nincs sok hátra!!:)

35 hetes kismama vagyok. Kontaktlencsét használok és úgy érzem sokkal szárazabb a szemem. Észlelt valaki hasonlót? Összefüggésbe lehet ez a terhességgel?

Legjobb válasz: Szia, én a 20. hétben vagyok most. Én is kontaktlencsét használtam, és most is gyakran, de már nem hordom folyamatosan, mert mióta jön a baba, én is szárazabbnak érzem és hamarabb lesz kényelmetlenebb az érzés. Terhesség elõtt napi 12-14-16 órát volt rajtam, terhesség alatt már 8-10 óra után kényelmetlenebbnek érzem. Voltam szemészeten, a szülés tervezése miatt ( akinek rossz a szeme, s aránylag nagy a dioptriája, elküldik szemészetre, hogy szülhet-e természetes úton ), s ott azt mondta az orvos, hogy terhesség alatt nyugodtan lehet lencsét használni. Sõt, még szülés alatt is. De azt is mondta, hogy a terhesség miatt a nõk sokat változnak és igenis lehet a szem jóval szárazabb. Nekem azt tanácsolta, hogy mértékkel hordjam, s ha kényelmetlen, vegyem ki vagy hordjak szemüveget.

Szia, én a 20. hétben vagyok most. Én is kontaktlencsét használtam, és most is gyakran, de már nem hordom folyamatosan, mert mióta jön a baba, én is szárazabbnak érzem és hamarabb lesz kényelmetlenebb az érzés. Terhesség elõtt napi 12-14-16 órát volt rajtam, terhesség alatt már 8-10 óra után kényelmetlenebbnek érzem. Voltam szemészeten, a szülés tervezése miatt ( akinek rossz a szeme, s aránylag nagy a dioptriája, elküldik szemészetre, hogy szülhet-e természetes úton ), s ott azt mondta az orvos, hogy terhesség alatt nyugodtan lehet lencsét használni. Sõt, még szülés alatt is. De azt is mondta, hogy a terhesség miatt a nõk sokat változnak és igenis lehet a szem jóval szárazabb. Nekem azt tanácsolta, hogy mértékkel hordjam, s ha kényelmetlen, vegyem ki vagy hordjak szemüveget.
persze, ez normális jelenség. Én alig bírtam hordani sajnos...
Nekem most már megvan mûtve a szemem, de az elõzõ terhességemnél nekem is problémás volt a kontaktlencse! Kb a 6.hónaptól nem is tudtam hordani, szemüveget használtam, és szülés utánra romlott is egy dioptriát a szemem, de ez állítólag természetes!
Nekem a szemészem Optive mûkönnyet javasolt, mivel az elejétõl éreztem, hogy jobban szárad a szemem. Minden nap, mielõtt beteszem a lencsét, cseppentek a szemembe. Nagyon hatásos, ha nap közben is érezném a száradást akkor is tudok cseppenteni. Kicsit drágább, mint az átlag cseppek, de eddig ez az elsõ, ami felnyitás után 6 hónapig tárolható. Az meg szerintem nagyon sokat jelent, mivel nekem eddig 45-60 nap alatt soha nem fogyott el egy 10 ml-es csepp.
Szia! Én is kontaktlencsés vagyok, 9 hónapja szültem. :) Vennem kellett egy normális szemüvegkeretet a második trimeszter elején, olyan szinten nem bírtam a lencsét. Egyszerûen marta a szemem, bele sem tudtam tenni. Így végig szemüveget viseltem. Amikor a babám egy-két hós lett, akkor váltottam újra lencsére.
34 hetes vagyok, de a legelejetol nem tudom tolleralni a lencset, szemuveget hordok! raadasul meg igy is gyakran erzem a szemem kiszaradva. amugy a szemeszem is azt mondta, hogy jobb nem is hordani. boldog babavarast!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!