Találatok a következő kifejezésre: 35 hetbe ez lesz a (3 db)

35 hetbe vagyok ez lesz a második szülésem, de jobban félek mint az elsőnél, 26 óra vajudás után, tágitót kaptam de semmit nem használt, majd megcsászároztak . Most elkellene döntenem a császárt vagy a természetes szülést választom?

Semmit nem tágultam holott már rég elfolyt a magzatvíz,majd 10 ora mulva tágitot kaptam , de ez sem használt már annyira kivoltam merülve belázasodtam és csak ezután császároztak meg...

Legjobb válasz: Minden szülés más, ezt nehéz elõre megmondani, hogy mi lesz most, kivéve ha valami olyan oka volt annak, hogy nem tágultál. Én próbálnék valami olyan megoldásra törekedni, hogy a fájások beindulása után 12 órával nem indul meg a szülés, akkor császározzanak meg. De a doki véleményét kérd ki, biztos elmondja az érveket és ellenérveket. (barátnõm sem tágult,infúzióval indították reggel 7-kor, délután 4-kor kezdtek erõsödni a fájásai, de 1 ujnyinál nem tágult jobban, este 9-kor császározták. )

Minden szülés más, ezt nehéz elõre megmondani, hogy mi lesz most, kivéve ha valami olyan oka volt annak, hogy nem tágultál. Én próbálnék valami olyan megoldásra törekedni, hogy a fájások beindulása után 12 órával nem indul meg a szülés, akkor császározzanak meg. De a doki véleményét kérd ki, biztos elmondja az érveket és ellenérveket. (barátnõm sem tágult, infúzióval indították reggel 7-kor, délután 4-kor kezdtek erõsödni a fájásai, de 1 ujnyinál nem tágult jobban, este 9-kor császározták. )
Hát igen, ezt neked kell eldöntened; a szomszédom is így járt az elsõnél, õ simán császárt "kért", mert nem akart megint fölöslegesen szenvedni.
szia engem nem csázároztak van két kislányom, de azért irok mert saját tapasztalat hogy az idegesség leállítja vagy meghosszabítja a szülést az elsõ kicsi lányomnál nagyon izgultam ne mtudtam mi fog történni, amíg itthon voltam nem volt semmi gond, 4 perces fájásokkal indultunk a kórházba 60km-re tõlünk volt a kórház 4 ujjnyira nyita volt a méhszáj de amikor a szülõszobába értünk jött a pánik és a fájások megszüntek, aztán valamilyen uton módon sikerült megnyugodnom és 2 óra mulva meg is született a csöppöm, a második már simán ment tudtam mi vár rám oda tudtam figyelni az eseményekre, 10 perces fájásokkal indultam és 5 óra alatt megszületett DE ÕVELE MÁR SOKKAL NYUGODTABB VOLTAM NE IZGULJ SZORÍTOK NEKED
Szia! Neked kell eldöntened, melyiket választod. Ha nem programozott lenne a császár, arra figyelj, hogy ott is várni kell egy bizonyos mértékû tágulásra, hogy ne legyen késõbb komplikáció. Nálam ez 3 ujjnyi volt. De a lényeg, amit elõttem is írtak, ne félj tõle, valahogy úgyis túl esel rajta, és megszületik a babád:-) Kitartás!

Azt mondta a védőnőm hogy ettől a naptol kezdve bármikor megszülhetek, akkor sem lesz gond! 2.65kg a pici és 35. hétbe léptem! Igaz ez? Hihetek neki?

Legjobb válasz: Azért ez bátor kijelentés egy védõnõtõl. 37 hetes kortól nem lesz koraszülött, addig azért jó lenne, ha bent maradna. A tüdeje még érik.

Azért ez bátor kijelentés egy védõnõtõl. 37 hetes kortól nem lesz koraszülött, addig azért jó lenne, ha bent maradna. A tüdeje még érik.
Hát nálunk nem szokás ilyesmit mondani...Csak beszéld meg a babáddal, hogy maradjon bent még egy kicsit! 5 hós baba anyukája
Én most leszek 2 nap múlva 36. hetes, és a dokim csak azért intet pihenésre a hétvégére, mert nem lesz itthon..nehogy másnál szüljek. Szerintem ilyenkor már egészségesen születhenek már a picik. Persze még bent van a helye, még nõ, hízik kicsit, valóban fejlõdik a tüdeje, a központi idegrendszere is. Szóval hihetsz neki, de még legalább 2 hétig maradjon a pocakodban, az a biztos. Minden jót és könnyû szülést...kicsit késõbb
Igen, hihetsz.Bár igaz, még bent a helye, hogy hízzon picit, de ha megszületik, valószínûleg akkor sem lesz baj, fõleg hogy ilyen jó súlyban van. Hugom tegnap szült 35.(+2 nap) hétre, és gyönyörû, egészséges kislánya lett, 2450g-mal és 49cm-rel. (Ehhez viszonyításnak: az én lányom a kiírt napon érkezett, 2750g-mal és 50cm-rel.Azóta 16 hónapos, és 9, 7kg.)
Nekem legnagyobb (és legtovább bent maradt) babám 2, 7 kg-al született 36 hétre. Mindhárom makk egészséges egyébként. Szóval már tényleg nem lehet nagy baj, vagy ha igen, nem e heteken múlott...
Nem értem miért mondott ilyent a védõnõd, mert azért 37. hét elõtt nem örülünk, ha megszületik egy baba. Én holnap kezdem a 37.hetet és tegnap engedtek ki a kórházból, eddig egy hetet kórházban kellett töltenem visszatartáson, mert egy ujjnyira ki vagyok nyílva. és nagyon nem akarta még az orvosom, hogy szüljek.szóval valóban bátor kijelentés volt ez a védõnõtõl. eüs
A kérdező hozzászólása: a védönö szerint nagy a baba és nyomja az idegeket...
Ilyen elõrehaladott állapotban tilos hanyatt feküdni! Nyomja a fõ eret a testedben a méhed, nem csoda, hogy rosszul vagy, nem kap megfelelõ vérellátást az agyad! Oldalt szabad csak feküdni. Szüléskor sem fognak hanyatt fektetni, max félig ülõ helyzetben, úgy, hogy lábaid megemelik.
Minden terhesség más, nem minden babánál jön elõ, hogy a kismama nem tud háton feküdni. Nekem pl most a második terhesség alatt nem gond háton feküdni, perdig 32. hétben járok. Elsõ babánál már a terhesség felétõl nem bírtam háton lenni. A szülésnél nem tudom ott hogy van, meg lehet, hogy Mo-on is kórházanként különbözõ, de nem vízszintes testhelyzetben kellett szülni, hanem félig ülõben, a szülõágy meg volt döntve. Vajúdni pedig úgy a legjobb, ha nem fekszel közben, hanem járkálsz, sétálsz, mozogsz, mert úgy könnyebben tudsz tágulni. Légzéstechnikákat gyakorolj még a szülésig, az sokat segít!
Ez nem normális, már rég orvoshoz kellett volna menned vele!
Sokan vannak még ebben a helyzetben, mert ilyenkor a megnövekedett méh nyomhatja az ereket, ez okozza a tüneteket. A dokidnál csak háton fekve lehet szülni? Érdeklõdd meg, nem lehetsz-e számodra kényelmesebb pózban a kitolás alatt. Neki sem érdeke, hogy elájulj kitolás közben.
Nálam is így van, nem kell bepánikolni, néha arra ébredek h nem kapok levegõt.közel 3 kiló nehezedik a belsõ szerveidre teljesen normális a légszomj és a többi.izzadni mindenki izzad...40 fok van.szédülés=nem kapsz elég oxigént.ezért kell oldalt feküdni. szülésnél nem így lesz mert nem fekszel teljesen hanyatt. 39hkm
A kérdező hozzászólása: nálunk 20 fok van itt külföldön :) de csak olyankor kap el a höhullám ha háton fekszem. gondolom lehet más pozban is, nagyon remélem mert iszonyatos érzés fog el olyankor...uh-on is majd meghaltam, de fogtam magam és oldalra fordultam. Ejszaka nincs gond, csak ha elfeledkezem magamrol.de akkor ez már végigkiséri a maradék 5 hetemet?
6.-nál a pont!Igen végig kísérheti, de kb a 20.héttõl amúgy sem szabad háton feküdni.
Ez nálam is így volt.Nem is ajánlják 20 hét felett a háton fekvést mert az nyomja az ereket amik a gerinc mentén futnak.A dokival mindenképp beszélj errõl, még szülés elõtt. Szülés közben nem volt gondom(háton szültem).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!