Találatok a következő kifejezésre: 35 évesen vagyok (185 db)

35 éves vagyok. Hosszú nyugis idõszak után újra kezd romlani anyuval a viszonyunk. Mit tegyek?

Soha nem volt felhõtlen a viszonyunk, inkább hûvösnek mondanám. Nem volt az a puszilgatós, megértõ anyuka. A szidással viszont nem spórolt. Dícséretet nem sokat kaptam. Ahhoz képest jól kezelhetõ, jól tanuló gyerek voltam. De a gyerekkorom inkább eltelt, nem gondolok nosztalgiával rá. Ahogy lehetõségem volt rá, elmentem otthonról. Dolgozni kezdtem, megismertem a férjem, összeházasodtunk, van két szép-kedves gyerekünk. Anyu az unokák születése után egyre gyakrabban jött hozzánk, én elnyomtam magamban a rossz emlékeket vele kapcsolatban, és reméltem, hogy mamának más lesz mint anyának. Egy ideig így is volt, de most azt vettem észre, hogy kezd ugyanúgy viselkedni a gyerekeimmel is, mint anno velem. Vagyis inkább kritizál, tilt, a saját akaratát akarja az unokáira kényszeríteni. És mikor nála vagyunk, szinte fellélegzik, mikor eljövünk. Szerinte túl sokat engedünk a gyerekeinknek, túl sokat dícsérjük õket-elbízzák magukat, túl sokat puszilgatjuk-ölelgetjük, megfojtjuk õket. Ehhez képest vidám, kiegyensúlyozott gyerekek. A nagyobbik viszont egyre gyakrabban panaszkodik a nagyanyjára ugyanazokért, amik nekem is rosszul estek gyerekkoromban. Ezt semmiképpen nem akarom neki hagyni, hogy olyan csúnyaságokat csináljon a gyerekeimmel, mint velem. De összeveszni sem akarok vele, a férjem is mondja, hagyjam rá... De bánt, mikor könnybe lábadt szemmel jön a lányom, hogy a mama megint mit mondott neki. Anyámmal nem lehet beszélni, mert csak megsértõdik. Nem tudom, mitévõ legyek.

Legjobb válasz: Ugyan ezt kell leírni anyudnak egy levélben , átadni , majd idõt hagyni a megértéséhez. Nem szabad tovább kertelni és el kell felejteni a folytonos bocsánat kérést. 35 évesen felnõtt nõként saját családdal már nem a mamával és a véleményével kell foglalkozni. Azért viselkedik így, mert megengedik neki . A levél végére egy javaslat : "A köztünk lévõ kapcsolat örök, ezen soha semmi nem változtat." Megváltoztatni nem tudod, de kimondhatnád végre összeszedetten az érzéseidet. A férjed lehetõleg ne vond bele ebbe a dologba , férfiként természetesen másként él meg egy anya-gyermek kapcsolatot ,ráadásul kettejük ( mama- veje) kapcsolatát elmérgesíted.Ha megértésre vágysz beszélgess egy barátnõddel. Nem megbántani, vagy okoskodni akarok , ez saját tapasztalat.

Ugyan ezt kell leírni anyudnak egy levélben , átadni , majd idõt hagyni a megértéséhez. Nem szabad tovább kertelni és el kell felejteni a folytonos bocsánat kérést. 35 évesen felnõtt nõként saját családdal már nem a mamával és a véleményével kell foglalkozni. Azért viselkedik így, mert megengedik neki . A levél végére egy javaslat : "A köztünk lévõ kapcsolat örök, ezen soha semmi nem változtat." Megváltoztatni nem tudod, de kimondhatnád végre összeszedetten az érzéseidet. A férjed lehetõleg ne vond bele ebbe a dologba , férfiként természetesen másként él meg egy anya-gyermek kapcsolatot , ráadásul kettejük ( mama- veje) kapcsolatát elmérgesíted.Ha megértésre vágysz beszélgess egy barátnõddel. Nem megbántani, vagy okoskodni akarok , ez saját tapasztalat.
De mégis mik azok a szörnyûségek amiket mond a gyerekeidnek az anyukád, vagy anno neked?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem kértem tõle bocsánatot, õ se tõlem, ha hibázott. Együtt éltünk, mint rokonok, de nem ölelt át, puszilt meg, viszont ha olyat tettem, ami neki nem tetszett, azért kaptam. Mikor annyira beteg voltam gyerekkoromban, hogy otthon kellett maradnom, inkább jártam volna betegen iskolába, annyira fagyos volt a hangulat. Szinte hozzám sem szólt, mert az én hibámból neki táppénzre kellett mennie. Én biztatom a gyerekeim, hogy azzá váljanak, amik szeretnének lenni, de a mama csak kritizál. Hogy nem jól mondják az r-betût. És? Majd javul még a kiejtésük. Nem maradnak vonalon belül, mikor szineznek. Akkor mi van? Ne mondjam a lányomnak, hogy szép, mert beképzelt lesz. És akkor a kislány rákérdez, hogy miért mama, én csúnya vagyok? Amikor folyamatosan negatív véleményeket hall a gyerek, persze, hogy rosszul esik neki. Amikor jön hozzánk és mondom a gyerekeknek, hogy adjanak puszit, van, hogy elhajol, hogy ugyan, nem kell mindig ez a csókolózás... Soha nem tudtam meggyõzni arról, hogy esetleg másnak is lehet igaza, mert ha a fejébe vett valamit, azt onnan nem verte ki senki. Ha most szólnék, hogy állítsa le magát, az lenne az eredménye, hogy nem jönne többet. De a gyerekeknek csak a nagyanyjuk. A férjem csak nekem mondja el a véleményét, de látom rajta, néha már majd' felrobban, amikor anyám litániáját hallgatja, hogy ezt így kell csinálni, azt meg úgy. A múltkor betelt a pohár és megmondtam anyámnak a magamét, és mi lett az eredmény? Hónapokig nem beszéltünk. A gyerekek meg kérdezik, hogy a mama miért nem jön? Sajnos annyira fafej, már nem hiszem, hogy változni fog, de én sem fogom hagyni, hogy olyan kapcsolata legyen az unokákkal, mint velem volt.
Azért azt ugye tudod, hogy a gyerekeid mástól is fognak még folyamatosan kritikákat és pofonokat kapni. Nagyon sok az olyan ember, mint anyukád. Ezt most csak azért írtam, mert mi úgy jártunk, hogy nálunk is a gyerek a minden, egyetlen kicsi a családban, mindenkitõl csak szeretetet kap. Aztán jött a suli, ahol már nem õ a világ közepe és bizony nagyon rosszul esik ez neki, nehezen birkózik meg a helyzettel. De ez ellen végülis nem tudunk mit tenni, vannak ilyen emberek és vannak másmilyenek, elõbb utóbb mindenki rájön, nem tudod megóvni mindenkitõl.
A kérdező hozzászólása: Nem óvom a széltõl is õket. Én is megszidom mindkettõt, ha rossz fát tesznek a tûzre, sõt büntetést is kapnak, ha olyat tesznek de nem tartok haragot napokig. Az óvodában is akad, aki terrorizája õket, de bírják, mert itthon feltöltõdnek. Itt anyámról van szó. Én már inkább csak vinném hozzá a családot, és onnan akkor jövünk el, amikor akarunk, de azzal meg az a gond, hogy ott meg nem lehet kiabálni, rendetlenséget csinálni, ugrálni, semmit. Igen, legszivesebben nem is találkoznék vele. Ronda dolog, tudom. De a férjem is, annak ellenére, hogy idegesíti õt is azt mondja, hogy csak hívjam el, hogy a gyerekeket lássa, csak az anyám.
Komolyan nem értem, hogy mi a bajod anyáddal.....

Van itt olyan aki 35 évesen vagy felette szült?

Ha igen, akkor meséljetek, milyen vizsgálatokon estetek át és muszáj volt-e bármi is.....minden érdekel

Legjobb válasz: Szia! én a terhességemet még 34 évesen kezdtem ezért semmi plusz vizsgálatra nem küldtek el.Most vagyok 37 hetes kismama és december végén töltöttem a 35-öt.

Szia! én a terhességemet még 34 évesen kezdtem ezért semmi plusz vizsgálatra nem küldtek el.Most vagyok 37 hetes kismama és december végén töltöttem a 35-öt.
Áprilisban töltöttem be a 35-öt és májusban született a kislányom... létezik egy un. kombinált teszt, amit elvégeznek vérminta alapján, és ez tulajdonképpen megállapítja azt, hogy különbözõ genetikai rendellenességekre milyen arányban van esély a megszületendõ babánál... tehát ez csak egy kockázati felmérés... ezek után az orvos ajálnhatja az amniocentézis (magzatvízvétel)elvégzését, és a kismama eldöntheti, kéri-e, de ez nem kötelezõ... nálam jók lettek az eredmények, az orvos nem is javasolta és én sem akartam a magzatvízvételt... de van lehetõség egy egészen korai, a 12. hét környékén lévõ vizsgálatra, ami ugyan nem veszélytelen, de akkor még nagyon korán ki tudják mutatni, ha a babával valami gond van... de erre kérdezz rá az orvosnál... amúgy semmi extra vizsgálat nem volt a korom miatt...
Szia! Az elsõnél még "csak" 33 voltam, a doki már akkor mondogatta, h ugye tudom, a következõ gyereknél már betöltöm a 35öt és kell genetikai vizsgálat. Nem teljesen volt igaza, bár a 35ben jártam, de csak azért mentem lepénymintavételre (dokit váltottam, õ vérvételes valószínûségszámítási tesztre küldött, ez rendben volt), mert a kórházi genetikai uh-on cisztát láttak mindkét agyféltekében. Mint kiderült (de az uh-os doki egy szóval sem mondta volna, hogy megnyugtasson), ez tök általános, az esetek nagy %-ban önmagától felszívódik, de engem jól beoltott és elmentem biopsziára. A 3.kal 37 évesen lettem terhes, vele már automatice mentem korionboholy-biopsziára, még mielõtt bárki küldött volna a korom miatt. Mondanom sem kell, mind a 3 egészséges, mint a makk, a 3. most 9 hónapos. A terhesgondozás többi része ugyanúgy zajlott, mint másnál, ennyi "plusz" volt csupán.
Igen, de ma már semmi extra nincs. A szokásos vizsgálatok vannak és ha valamelyik rossz, akkor, de csak akkor vizsgálnak tovább, mint bárki mást. Nekem semmi extra nem volt, jó volt a 16 hetes vizsgálat eredmény is.
Szia. Én a 37-et töltöttem be szülés elött. Genetikára kellett mennem, gondoltam a korom miatt de sok nálam fiatalabb kismama is volt ott. Az okát nem tudom. Az elsõ dokim nem küldött 12 hetes vérvételre ezért én kértem a kombinált tesz elvégzését (Quartett teszt azt hiszem). Ez fizetõs. Szív uh-voltam még. Más nem volt csak a kötelezõk. Annyi volt még hogy felajánlották a magzatvíz vételt ha a kombinált teszt eredménye szükségessé teszi, de eldönthetem hogy kérem e. Nem volt rá szükség:) Sok boldogságot Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek az értékes válaszokat!!

20-25 évünk van a nyugdíjba vonulásig (38-35 évesek vagyunk) Maradjunk a magánnyugdíjpénztárban vagy váltsunk az államiba?

De kérdem én, hogy 20-25 év múlva ki fog minket eltartani, kit?l vonnak majd járulékot?

Legjobb válasz: Nekem még sok van van vissza, 27 éves vagyok. Az is biztos, hogy sokat változik majd a nyugdíj helyzet. De úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben bízni kell abban, hogy jót akarnak. Nyugateurópában nincs kötelezõ mnyp, és ennek oka van. Lehet szidni a kormányt, az Orbánt, stb, de lehet, hogy ez a sok rossz út közül a legjobb. Ja, és szerintem a jelenlegi kormány emberei még nem hazudtak a szemünkbe.

Nekem még sok van van vissza, 27 éves vagyok. Az is biztos, hogy sokat változik majd a nyugdíj helyzet. De úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben bízni kell abban, hogy jót akarnak. Nyugateurópában nincs kötelezõ mnyp, és ennek oka van. Lehet szidni a kormányt, az Orbánt, stb, de lehet, hogy ez a sok rossz út közül a legjobb. Ja, és szerintem a jelenlegi kormány emberei még nem hazudtak a szemünkbe.
Nekem még van minimum 36 évem nyugdíjig, maradok a magánpénztárban. http://velemenyvezer.blog.hu/2010/11/29/mnyp_menni_vagy_mara..
15:17 - Azóta volt (és lesz) más is, és egyre több ember csatlakozik, de így se jut el mindenkihez, mert a médiát a Fidesz irányítja 100%-ban.
"De kérdem én, hogy 20-25 év múlva ki fog minket eltartani, kitõl vonnak majd járulékot?" Ha ez valós probléma lesz, akkor a magánnyugdíjpénztárból kivehetõ összegnek ugyanúgy nulla lesz a reálértéke. Öt perc gondolkodással rá lehet jönni, hogy mekkora mûhiszti ez az egész, amit a szocik a kötelezõ manyupok körül mûvelnek. Az a vicc, hogy 2009-ben még õk is meg akarták szüntetni a manyupokat, aztán most, hogy a gonosz orbánsátán szünteti meg, elkezdték védeni õket. Kabaré a magyar politika.
Ha visszalépsz, minden pénzed elúszik. Ha maradsz, akkor reménykedhetsz hogy minél hamarabb bukjon meg a diktatúra. Úgyis vissza fogják állítani kártérítéssel a jogodat a pénzedhez ahogy újra jogállam lesz.
10, 51. Nem tudom, hogy te hol élsz, ha azt mondod, hogy ez a kormány még nem hazudott a szemünkbe! Amióta kormányon vannak, mást sem tesznek, mint hazudnak. Matolcsi a nyugdíjügyben mindennap mást mond! Nem lépek át, mert 20-30 év múlva nem lesz annyi járulékfizetõ, hogy abból az állam tudjon nyugdíjat fizetni! Akkor sem, ha más lesz kormányon és változnak a törvények. A magánpénztár legalább egy esély! Külöföldön is jól mûködnek. Sõt, a háború elõtt nálunk is jól mûködtek. Azért, hogy a Fidesz fedezze a gazdagok adócsökkentése miatti hiányt, meg a jövõ évi EU-elnökségre kellõ 77 milló euró költségét, nem adom a nehezen megspórolt pénzemet.
12:30: te nagyon naiv vagy... :)
Nos, 20-25 év alatt annyit fog még változni a nyugdíjrendszer, hogy a most siránkozók azt el sem tudják képzelni. Lépj át nyugodtan az államiba, ez úgysem lesz végleges állapot; ebben az országban nem lehet ilyen hosszú idõre elõre tervezni.
Minden épeszû embernek azt tudom tanácsolni hogy az kormány ultimátuma után nincs más választás mint visszalépni. Ez olyan mintha a rabló pisztolyt tartana az ember fejéhez és ezt mondaná:Pénzt vagy életet!? Majd késõbb arra hivatkozna hogy Õ megadta a választás lehetõségét... Ha maradsz akkor elveszíted a leendõ nyugdíjad 75%-kát, ez nem választási lehetõség, ez útszéli zsarolás.
12:30 - Nem a Szocik kezdtek felháborodni a jelenlegi kormány intézkedésein, hanem a civilek, akiket felháborít, hogy a kormány ilyen gátlástalanul belenyúl az átlagember zsebébe, a szocik csak az ügy mellé álltak, hogy talán választást nyerjenek.
ma 13:12 Mert?
Ez volt az az irdatlan felzúdulás, amire elmentek vagy 150-en? :) Végülis, hatalmas civil kezdeményezés.
Tök mindegy, nyugdíjatok se így, se úgy nem lesz. Ha a magánnyugdíjpénztárban maradtok, a zs...ké lesz a képzetek, ha átmentek az államiba, akkor meg a c...oké.
Na jól van, látom, melyik párt híve vagy.

Tisztelt Főorvos Úr! 35 éves vagyok, van egy 3 éves gyermekem, mentstruációs migrénem – azaz a menstruáció előtti napokban migrénszerűen elkezd fájni a fejem, és ez tart a mentruációm kb. 3.napjáig – van, milyen gyógymódot ajánl erre? Köszönöm: Rita

Tisztelt Főorvos Úr! 35 éves vagyok, van egy 3 éves gyermekem, mentstruációs migrénem – azaz a menstruáció előtti napokban migrénszerűen elkezd fájni a fejem, és ez tart a mentruációm kb. 3.napjáig – van, milyen gyógymódot ajánl erre?Köszönöm: Rita

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom egy úgynevezett fejfájás-ambulancia felkeresését, mert ott a fejfájás típusának megfelelő gyógyszert tudnak javasolni. Felhívom még a figyelmét arra is, hogy mivel a fejfájások egy részét a hormonszintek ingadozása is befolyásolhatja, érdemes megpróbálkozni a PreMens nevű készítmény szedésével. Ez a növényi készítmény hozzájárul a hormonrendszer egyensúlyának megtartásához. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom egy úgynevezett fejfájás-ambulancia felkeresését, mert ott a fejfájás típusának megfelelő gyógyszert tudnak javasolni. Felhívom még a figyelmét arra is, hogy mivel a fejfájások egy részét a hormonszintek ingadozása is befolyásolhatja, érdemes megpróbálkozni a PreMens nevű készítmény szedésével. Ez a növényi készítmény hozzájárul a hormonrendszer egyensúlyának megtartásához. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! 35 éves vagyok, van egy 3 éves gyermekem, mentstruációs migrénem – azaz a menstruáció előtti napokban migrénszerűen elkezd fájni a fejem, és ez tart a mentruációm kb. 3.napjáig – van, milyen gyógymódot ajánl erre? Köszönöm: Rita

Tisztelt Főorvos Úr! 35 éves vagyok, van egy 3 éves gyermekem, mentstruációs migrénem – azaz a menstruáció előtti napokban migrénszerűen elkezd fájni a fejem, és ez tart a mentruációm kb. 3.napjáig – van, milyen gyógymódot ajánl erre?Köszönöm: Rita

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom egy úgynevezett fejfájás-ambulancia felkeresését, mert ott a fejfájás típusának megfelelő gyógyszert tudnak javasolni. Felhívom még a figyelmét arra is, hogy mivel a fejfájások egy részét a hormonszintek ingadozása is befolyásolhatja, érdemes megpróbálkozni a PreMens nevű készítmény szedésével. Ez a növényi készítmény hozzájárul a hormonrendszer egyensúlyának megtartásához. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom egy úgynevezett fejfájás-ambulancia felkeresését, mert ott a fejfájás típusának megfelelő gyógyszert tudnak javasolni. Felhívom még a figyelmét arra is, hogy mivel a fejfájások egy részét a hormonszintek ingadozása is befolyásolhatja, érdemes megpróbálkozni a PreMens nevű készítmény szedésével. Ez a növényi készítmény hozzájárul a hormonrendszer egyensúlyának megtartásához. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

35 éves vagyok, rosszul alszom, van, hogy zsibbad a kezem lábam, hirtelen fázni kezdek, fejfájások. Stb. Teljes kivizsgálás hol elérhető?

A háziorvosom nem vesz komolyan, gyerekkorom óta ismer, és még mindig gyerekként kezel, megsem vizsgál ha elmegyek. Hol tudnék csináltatni egy teljes kivizsgálást Pécsen? Mennyibe kerül egy ilyen?3 éves a lányom,még mindig szopizik éjjel,ezért sem aludtam egy nyugodt éjszakát végig 3 éve.

Legjobb válasz: Elöször is egy 3 éves gyyereket már nem kell szoptatni, ne csodálkozz, ha bajod van, mert ez igencsak megterhelö a szervezetednek, föként - amint a megjegyzésedböl kiderül -, még éjjel is szoptatod. Másodszor Pécsen nem csak egy háziorvos van, keress másikat, ha ez nem vesz komolyan.

Elöször is egy 3 éves gyyereket már nem kell szoptatni, ne csodálkozz, ha bajod van, mert ez igencsak megterhelö a szervezetednek, föként - amint a megjegyzésedböl kiderül -, még éjjel is szoptatod. Másodszor Pécsen nem csak egy háziorvos van, keress másikat, ha ez nem vesz komolyan.
Legalább egy laborvizsgálatot kiharcolhattál volna. Teljes kivizsgálás? Mondjuk itt: http://www.davincimaganklinika.hu/ Határ meg a csillagos ég, de egy alap labor azért nem drága.
Ha gyerekkorod óta ismert, akkor valszeg "jó" a kapcsolatod vele. Én ugy mentem háziorvoshoz, hogy elmondtam mik a tüneteim , nem érzem jól magam, és szeretném ha kivizsgálna. Évente 1x akkor is érdemes labort kérni ha nincs panaszod, hass rá hogy adjon beutalót! (én orvosommal meg lehetett beszélni, nem járok hozzá sürün) EKG-t tud csinálni õ is, kérj tõle megnyugtatásul. Amugy az életmódod miatt is lehetnek ezek a tüneteid.

A feleségem 25 én pedig 35 éves vagyok. Van egy 5 éves gyerekünk. Lassan kiderült, hogy csak a kislány miatt voltunk eddig együtt?

Összeköt még minket egy csodás lakáshitel,amin a tartozás 14millio jelenleg. A lakás értéke 8. A feleségem válni akar, de én a gyerekért mindent megtennék. Ha tudnám, hogy jó körülmények közé kerül és jó nevelést kap, akkor még nyugodt is lennék, de a feleségemet ismerve ez koránt sem biztos. Nekem nem hiszem, hogy odaítélnék a gyereket. Már csak azért sem, mert a problémák elől egyre sűrűbben menekülök az italhoz. Ez nálam nem azt jelenti, hogy agresszív leszek, pont ellenkezőleg. Ilyenkor sokat játszok vele és türelmesebb is vagyok. Sőt a feleségemet idegesíti, hogy ilyenkor elmondom az érzéseimet, hogy szeretem. Továbbá nagyon aggaszt, hogy milyen körülmények közé kerül majd a gyerek. Sajnos nem én vagyok a legjobb apa, de a feleségem is messze áll a jó anyától. Mivel én vagyok a szigorúbb, ő meg a "mindentszabad" ezért ha én nem leszek vele, nem is merek belegondolni milyen irányban fog fejlődni a személyisége.

Legjobb válasz: nem menthetõ a házasságotok biztosan?

nem menthetõ a házasságotok biztosan?
Az, hogy be van adva a válóper, nem jelent semmit.
Ne haragudj, hogy kérdésre kérdéssel felelek, de miért házasodtatok össze? Mert útban volt a baba? Vagy elborított a rózsaszín köd?
Azt meg lehet kérdezni ki akarta jobban a gyereket öt(hat) évvel ezelõtt?
ne nyafogj mint egy kislány, hozzátok rendbe a házasságotokat ne igyál mert az soha nem vezet jóra fogd meg a családod és vidd el õket 1-2 napra pihenni jó messzire a jelenlegi környezettõl, telefon legyen kikapcsolva, ne létezzen más csak ti hárman
15.50-es kedves válaszoló pontosan leírt mindent, sok hozzáfûznivaló nem maradt. Te vagy a férfi, ráadásul 10 évvel idõsebb vagy a nejednél. Beszélj vele, kezdjétek újra, próbálkozzatok, ne hagyd széthullani a kis családodat, változtass a hozzáállásodon. Támogassátok egymást, légy újra olyan, hogy felnézhessen rád. Van egy ide illõ mondásom:"Ne várj változást a jövõben, ha mindent úgy csinálsz, mint eddig!" Látod, még itt is ezeridegenek is jóindulatúan segíteni próbálnak. Lám, nem is olyan rossz ez a világ...
Ritka az ilyen...De nézd meg a híres Németh Kristófot.Szerintem közel hasonló lehet a te feleséged is..
A kérdező hozzászólása: Mondjuk tudom ki õ, csak nem tudom mit kell rajta néznem.
Egyszerûbb a helyzet, mint gondoltam. Nem voltak lefektetve a szabályok, tehát nem volt a kedves nejednek megszabva, hogy meddig nyújtózkodhat. Most, hogy te elkezdtél keménykedni, és próbálod a kiadásait kontrollálni, õ azonnal válást emleget. A kislány csak eszköz volt. A pénzed tartott össze titeket. Továbbra sem a te elképzelésed szerint alakulnak a dolgok, mert nem fogja hagyni, hogy te legyél az irányító a kapcsolatban. Amíg italba menekülsz nem is lehet tekintélyed elõtte. Szereted-e te még ezt az asszonyt egyáltalán? Ezt ne nekem válaszold meg, hanem magadnak.
Családterápia? Ha a kisgyerek el tudná mondani, szívszaggatóan mondaná el: Ti vagytok a legjobb apa és anya. Veletek együtt szeretnék lenni, növekedni az önállóságig. Titeket választottalak inkarnálódásomkor. Ha kétmarokkal szórja a pénzt: meg kellene próbálni ésszerûség felé terelni. Valamibe befektetni –részletre venni, nem tudom, de a jõvõre nézve felhasználni. Ne igyál..
A kérdező hozzászólása: Neked is megmondhatom , szeretem, ragaszkodok hozzá. (Bár ez nem feltétlenül szerelem)
A kérdező hozzászólása: A családterápiára én is gondoltam. De nem lehet elrángatni, ha nem akarja.
A kérdező hozzászólása: A ne igyál az valóban jó ötlet. Bár nehéz, inkább mint dühöngjek. Itt azért megjegyezném, hogy a párom is a pohár után nyúl legalább hetente egyszer. De én még ezt sem bánom. De ha többször arra mész haza a melóból, hogy a gyerekhez fel sem kel és enni sem ad neki, mert lusta akkor nem tudom lenyelni.
Jó példát hallottam a minap az egyik tévécsatornán. Azt mondja az általam nagyrabecsült elõadó: "az emberek úgy mennek a házasságba, mint a kullancs a kutyába, hogy, no, most itt szívok egy kis energiát. Persze mindketten így gondolják. Aztán bizonyos idõ elteltével rájönnek, hogy nincs kutya. Csak egy másik kullancs." Így nincs is sok értelme már együtt maradni. Elõbb- utóbb elaljasodtok mindketten. Nagy erõpróba lesz a válás, de az erõsebbik fel fog állni utána. (sikerülhet mindkettõtöknek)Jelen helyzetben nem látok más megoldást.
A kérdező hozzászólása: kár
Szia! Az elsõdleges problémád az alkohol, amit be is vallottál nekünk. Legelõször ezt kell kezelni. Egyáltalán szeretne a feleséged a továbbiakban a gyermekkel lenni, vagy azt szeretné, hogy nálad helyezzék el? Mert ez sem mindegy, a bíróság tiszteletben tartja a ti akaratotokat. Viszont, ha iszol, akkor nem feltétlenül. Nem ritka a problémád és egy percig se gondold, hogy szégyen segítséget kérni. Te feszültséglevezetés céljából iszol, ha jól értettem, egyszerûen találni kell egy más módszert. Nem kell dühöngened. Ezer meg egy stresszkezelési lehetõség van. Sokan zenét hallgatnak, sokan kisportolják magukat és totál lefáradnak.
"Legközelebb válassz egy érettebb nõt, vele lehet még gyereked, " Most ezt a libát vegyem, vagy azt a másikat? Kedves kérdezõ! Te egy nagyon gyenge pasi lehetsz..
25 éves? Még annyit fog változni. Szinte félig még gyerek. Még sokat alakul a személyisége. Biztosan jó anya lesz majd elõbb-utóbb. De lehet, hogy már most is az, csak te látod ilyen borúsan a helyzetet. Mivel borítékolható, hogy az anyának ítélik majd a gyereket, így azt javaslom, próbálj meg minél békésebb viszonyra törekedni vele, ne haragduj, ne neheztelj rá, ne kritizáld, ne bíráld. Ha majd csak gyerektartást fog kapni, úgyse lesz ilyen költekezõ, mint most, és te is jobban tudsz spórolni. Ez van, nem mindenkinek sikerül a házasság. Véleményem szerint hiba volt ilyen fiatal nõt választani, anyává tenni, de most már nem lehet visszacsinálni. Tanulj az esetbõl. Legközelebb válassz egy érettebb nõt, vele lehet még gyereked, normális családi életed.
A kérdező hozzászólása: Látod? S bízzam rá a gyereket?
A gyereket is te akartad jobban nem a nõ.....
A kérdező hozzászólása: Sosincs menthetetlen dolog, de azt hiszem már beadta a válópert.
A kérdező hozzászólása: Most konkrétan olyan fagyos a helyzet, hogy szóba sem jöhet egy békéltetõ kirándulás.
A kérdező hozzászólása: A gyereket én akartam. Ezért is van nagyon kemény lelkifurdalásom.
Biztos, hogy ennyire visszafordíthatatlan a helyzet? Lehet, hogy hullámvölgyben vagy a házasságotok, amibõl ha mindketten akarjátok, ki tudtok jönni. Ha még szeretnéd megmenteni a kapcsolatotokat szerintem küldj neki egy e-mailt, melyben meghívod egy vacsorára valahova. Olyan idõpontot válassz, amikor tudod, hogy õ is ráér. A gyereket arra az idõre bízd rokonra, ismerõsre. Viszont elõtte mindenképpen gondolkozz el, hogy neked milyen részed volt abban, hogy idáig fajultak a dolgok. Próbálj ne vádaskodni a beszélgetés alatt és megértést tanúsítani. hátha sikerül még...Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Nem a baba miatt házasodtunk. A problémák utána jöttek. Fõleg a gyereknevelés miatt.
Azt írod a gyerekért mindent megtennél? Elsõ lépés, hogy ezt ne csak feltételes módban jelentsd ezt ki. Most próbáld meg megállni az italozást, mert ezzel a tárgyaláson nem fogsz kedvezõ színben feltûnni. Gondolom nem mindegy hogy majd hányszor kapsz láthatási jogot.
A kérdező hozzászólása: Egyszer már eljutottunk idáig és utána 1, 5 évig megyegegtett a dolog, de most megint kiborult.
Igen, ha egy asszony azt látja, hogy a férje az italba menekül -ahelyett, hogy a sarkára állna, -a nõ is menekülni fog. Igen, a férjének a gyengesége elõl. Pont. Te adod alá a lovat, mert bebizonyítod neki, hogy nem érdemes maradnia. A vesztes te leszel. Szedd össze magad, talán még nem veszett el minden. Õ új életet fog kezdeni a kislányotokkal. Veled mi lesz? Mert te mindent elveszítesz. Munkád van-e még?
A kérdező hozzászólása: Munkám az van, ez is a problémák egyik forrása. Az én fizum többszöröse az övének. Amit õ számolatlanul költ. Én pedig próbálnék spórolni. Ezt szinte sértésnek és megalázónak tartja, hogy nem költjük el a fizetésem.
Akkor ne maradjatok együtt...
A kérdező hozzászólása: Ez most mibõl következett?
Nála lehet , hogy már csak a pénz az összekötõ kapocs, de lehet csak ez volt eddig is..
A feleséged egy raptoid!
14 millió tartozás? Az derék

2007. 05. 05-én szültem.35 éves vagyok 2 gyerekkel, és csak 1 gyerek után veszem ki a pótszabit. A 2007. december havi bérpapírom szerint arról az évről maradt 2 napom, akkor a mostani visszatérésemkor hágy napot kell majd kiadnia a cégemnek?

Legjobb válasz: Szia! 2007-rõl van 2 napod. 2008: akkor 34 éves voltál, alap szabi 24 nap, egy gyerekre a pótszabi 2 nap. (a másik gyerekekre apa vette ki a pótszabit?) Ezek a felgyûlt szabadságok, amiket kötelezõ kiadnia a munkáltatódnak. Mivel szabadság csak a szülési szabadság (tgyás) idejére és a fizetés nélküli szabadság (gyed) elsõ évére jár, így 2009-es szabid csak idõarányosan lesz, attól függõen, hogy mikor mész vissza dolgozni.

Szia! 2007-rõl van 2 napod. 2008: akkor 34 éves voltál, alap szabi 24 nap, egy gyerekre a pótszabi 2 nap. (a másik gyerekekre apa vette ki a pótszabit?) Ezek a felgyûlt szabadságok, amiket kötelezõ kiadnia a munkáltatódnak. Mivel szabadság csak a szülési szabadság (tgyás) idejére és a fizetés nélküli szabadság (gyed) elsõ évére jár, így 2009-es szabid csak idõarányosan lesz, attól függõen, hogy mikor mész vissza dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Igen, a mások pótnapot apa veszi ki. Köszönöm szépen a választ.

35 éves vagyok és a férjemmel szeretkeztünk amikor benyitott a 11 éves lányom nagyon kínos volt mert ő fel van világosítva szexuálisan. Milyen hatással van ez rá? El fogja felejteni? El kéne beszélgetnem vele?

Legjobb válasz: Én kamaszkoromban ugyanígy jártam, megláttam anyut... Õ nem tud róla. Én azóta sem felejtettem el... Ülj le vele beszélni!

Én kamaszkoromban ugyanígy jártam, megláttam anyut... Õ nem tud róla. Én azóta sem felejtettem el... Ülj le vele beszélni!
Hát az én kiskoromból(5 éves lehettem), annyira emlékszem, hogy egyszer este felkapcsoltam a villanyt, mert vécére akartam menni és nem szóltam anyáméknak..de akkor nem sokat láttam, mert eltakarta a hajam(akkor még hosszú volt!).Meghát fél évvel ezelõtt hallottam õket...na inkább én a gyerekemet úgy szoktatom majd, hogy ne legyen közel a szobája a szobánkhoz..xÐ
velem is volt ilyen, hogy rájuk nyitottam. én fel voltam világosítva rendesen, úgy fogtam fel, hogy gusztustalan, de állítják hogy jó, akkor csinálják kit érdekel? attól függ milyen lelki világa van a lányodnak...
Sztem nemgáz. Ennek annyi következménye lesz, hogy majd kb 15-16évesen, a barátnõivel összeröhögnek a hátad mögött.
én 12 éves voltam amikor ehyszer meghallottam anyuékat...mivel a mellette lévõ szobában voltam, és néztem a tv-t. SOHA nem mondtam ezt el neki, és rájöttem hiba volt h nem beszéltem ezt meg akkor vele!!
Tizennégy, lány vagyok és engem hidegen hagyna. Persze, ha a lány még nagyon cseperedõ ilyen dolgokban, akkor dumáld meg vele. Õszintén, és akkor TALÁN nem lesz kínos. De ne akard rátukmálni, ha azt mondja, oké, akkor valószínûleg oké és nem kínos :)
Miért is szégyelje el magát?Nem tehet róla hogy te buzi vagy és nem szexelsz egybkent meg szerintem is beszélgess vele ezekrõl.Mást már mindent elmondtak elõttem.Sok sikert!:)
én a helyedben nagyon elszégyelném magam
beszélgess vele errõl.
11 évesen már biztosan nem fogja elfelejteni. Mindenképpen beszélj vele errõl! Ha fel is van világosítva, az egész más, hogy elméletben tudja és más, hogy a szüleit látja a gyakorlatban. Neki ez valószínûleg nem túl kellemes élmény. Beszéljetek róla õszintén, nem kicsi már, le lehet vele ülni, hogy elmondja, mit érez és hogy segíthess neki feldolgozni, amit látott. Amúgy meg ha sikerül megbeszélnetek, fel tudja dolgozni, akkor hosszú távon csak jó, hogy a szüleirõl olyan élménye van, hogy valóban szeretik egymást. Mondom ezt azért, mert rengeteg (túl sok) olyan háézasságot látok, ahol a párok csak egymás mellett élnek, ez szerintem a gyerekeknek sokkal rosszabb hosszú távon: ezt veszik normális szülõi kapcsolatnak, nagy eséllyel ilyen lesz az õ házasságuk is. Szóval szerintem, ha emészhetõvé teszed számára, akkor ez a jobbik eset, ami történhet egy gyerekkel. Az sokkal rosszabb, ha közömbösséget lát.
Szerintem ezt mindenkinek fel kell dolgoznia.Rá kell jönni, hogy anya meg apa ugyan olyan érzõ ember mint mi és ki szokták fejezni ilyen formán is az érzelmeiket.Mindenki látta a szüleit valamennyire intim helyzetben, nekem is ciki volt anno, de ahogy nõttem ugy lettem egyre megértõbb és tapintatosabb. Nálunk még csak ovisak a gyerekek, de szoktunk arról beszélni , hogy anya meg apa szeretik egymást és össze szoktunk bújni (lett egy kisbabánk azt is valahogy el kellett mondani , hogy hol jön ki ...)annyit és olyan szinten kell elmondani a gyereknek amennyit õ tudni akar és meg is érti amirõl beszélsz.Lehetsz vele õszinte hiszn a gyereketek!
A helyedben elbeszélgetnék vele, mert biztos sok kérdés felvetõdött benne.
Elfelejtettem: az, hogy milyen hatással van rá, a személyiségétõl függ. Nekem varomira rossz érzés volt, kísértett évekig. :(
Egy elkeseredett lány, nem te írtál a kérdésem.hu-n is?
Beszélgess el vele, hidd el, én 16éves vagyok , engem semmibe vesz anyu a pasi miatt, teljes beavat, de még én is gyerek vagyok hozzá, és lelkileg roncsol ezzel engem..vagdosom a karomat, de semmi se lesz jobb tõle, ezt én is tom, csak már nem birom. /egy elkeseredett lány/
Én még nem láttam anyuékat. Csak hallottam. BRRRRR!!!!!! L/13
sztem is nehéz lehet neki. ha elbeszélgetsz vele õszintén, akkor feloldhatod ezt. próbáld meg megértetni vele, hogy ez a természetes.

35 éves vagyok, ez az eslő terhességem. Két hét múlva saját kérésre magzatvízcsapolásra megyek. Már nem vagyok biztos a döntésemben. A 15. hétben vagyok, és a magzatvízcsapolást kizárólag a korom miatt kértem. Vállaljam?

Legjobb válasz: Szia! Az orvosod mit mond? Szerinte indokolt lenne? Ha nem muszáj én nem csináltatnám meg, mert nem teljesen kockázatmentes beavatkozás. Szerintem mindenképp konzultál még az orvossal vagy esetleg menj el egy másikhoz is, hogy szerintük szükséges-e.

Szia! Az orvosod mit mond? Szerinte indokolt lenne? Ha nem muszáj én nem csináltatnám meg, mert nem teljesen kockázatmentes beavatkozás. Szerintem mindenképp konzultál még az orvossal vagy esetleg menj el egy másikhoz is, hogy szerintük szükséges-e.
Szia! Hasonló cipõben járok. Idén töltöm a 36. életévemet. Nagyon sokára sikerült teherbe esnem. A 7. hétben járok és én biztos nem vállalom a magzatvizvételt. kromoszomavizsgálat miatt jártam már az Istenhegyi klinikán ahol vérvétel és Uh. vizsgálattal is 80 % feletti biztonsággal meg tudják mondani, hogy baj van-e. Szerintem probáld meg elöször ezt a vizsgálatot.
Én nem mennék, ha a korodon kívül más nem indokolja. Én azt hallottam errõl a vizsgálatról, hogy nagy a vetélés kockázata. 35 év, az még nem vészes, és a 20. hét után mehetsz 4D-re, amin egy csomó minden látszik. A kritikus 12. héten meg már túl vagy! Szerintem ne menj! Doki mit javasolt?
Szia! Én már túl vagyok a vizsgálaton. Nekem is az életkorom miatt kellett mennem. 35 épp hogy múltam mikor állapotos lettem. Elõször genetikai tanácsadóba kellett menni ott pedig rád bízzák, hogy vállalod-e a kockázatot vagy sem. Én a choryonboly biopszián voltam. Ennek hamarabb kész az eredménye. Az AFP vizsgálatot is érdemes megvárni és utána eldönteni. Ebben szerintem neked illetve nektek kell dönteni. 27 hetes kismama.
Egy kérdést tegyél fel magadban. Ha tényleg olyan sokáig próbálkoztatok és végre összejött képed lennél lemondani róla? Ha a válasuod nem, akkor felesleges elmenned. Nekem kiderülne, hogy nem egészséges a baba, akkor is vállalnám és megszülném. Holott elsõre összejött és fiatalok vagyunk. 18 hetes kismama
Ha orvos nem ajánlotta, csak magad miatt mennél, ne menj! Én is 35 vagyok, én is elsõ babával. Szerintem elõszõr tájékozódj jobban a downszures.hu-n, azután várd meg a 16. heti AFP-t és ha a genetikai ultrahang után javasolják, csak akkor menj el. Én a genetikai UH-t keveselltem (sokan voltak, kevés idõ jutott egy-egy kismamára) , bár vérprofizmussal és végtelen jószándékkal találkoztam (Debreceni Klinika) utána magán UH-ra is elmentem. Esetleg Neked is hasznosabb lenne ezt tenni. A korunk nem okoz bajt. Folsavat szedj, orvoshoz rendesen járj és kérdezz öntudatosan, stb. Jól összejöttünk itt! 26 hetes kismama
Szia, én is úgy voltam, hogy nem csináltatom meg, de sok hülyeséget mondtak, igy rávettük magunkat. Kellemetlen a minta vétel, utána 2 napig feküdtem, egy hétig kimélt a család és meg sem fordult a fejemben, hogy baj lehet a babával. én 38 éves vagyok, nekem is a korom miatt javasolták, de az, hogy 10% a vetélés veszélye az nem igaz. Akkor senki nem menne bele... Kérdezd meg az orvosodat, menj el a tanácsadásra és úgy dönts, beszéld meg a pároddal, de a mi irásainkat ne vedd alapul. Vigyázz magatokra, és ne izgulj! Biztosan minden rendben van :) 24 hetes :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!